Author |
Topic  |
Atreus
bububu!

426 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 00:58:30
|
Ahoj kluci a děvčata,
některý si mně možná pamatujou z UO nebo bůhvíodkud, poslední dva měsíce se věnuju WoWu, zatím jsem do toho neproniknul úplně do hloubky, ale kolem je to ( jako klasicky na czh foru :p ) samej závislák-odborník, tak se chci jen poptat, nekamenujte mně.
Hraju na RP serveru ( asi PvP burnout z UO :p ) takže mně primárně zajímá jen PvE. Moje druhá postava je shaman ( troll, asi to není tak podstatný .. momentálně na levelu 52). Do posledního patche jsem jel enhancement spec s pár bodíkama v resto ( jen zlevnění totemů a zvýšení dosahu ), po patchi jsem narval všechno do enhancementu, na sobě nosím víceméně hlavně +stam a +agi výbavu, abych něco ustál a především měl flurry + unleashed rage tak často, jak to jenom jde.
Nikdo si nestěžuje, všichni kolem jsou vysmátý z totemů i bonusovýho damage, pořád by mně někdo tahal do instance. Nicméně, co čert nechtěl, pořád jenom bouchat se po čase může stát trochu sterotypním. Tak po očku šilhám po elementálních talentech a prskací výbavě.
No, abych se konečně dostal k jádru pudla, co si hoši a hošky experti myslíte o čistě / převážně elementálním shamanovi do PvE, ať už do skupiny, na solo ( ještě 8 levelů :p ) popř. pro end-game instance a raidy ?
|
"The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it." G.B. Shaw
|
Edited by - Atreus on 15/12/2006 00:59:08
|
|
| |
PRIBOO
Average Member

1602 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 07:59:32
|
OMG Atreus ... co si pamatuju tak nejvetsi zavislak a odbornik si byl vzdycky ty ... 
End-game instance/raidy = full resto, tam si moc nezaprskas  |
 |
|
MegaDeath
Average Member

1989 Posts |
|
Blaster
Starting Member

97 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 09:23:26
|
quote: Originally posted by Atreus
Ahoj kluci a děvčata,
Dobre rano, kdybys nezakladal trash topicy a kouknul se do jiz stavajicich: http://www.imperium.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14659 + http://www.imperium.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14049
mel bys relevatni informace ihned. Popripade doporucuji allakhazam a search profiles. Kazdopadne at tady probehne jakejkoliv flame ohledne moznosti shamana v high-end instancich davat dmg - pravdou je a vzdy bude, ze shaman byl, je a zatim jeste chvili bude predevsim support class s healingem. Na DMG jsou dmg classy (hunter, mage rogue, dps warr), ostatni maji sve misto v raidu jasne urcene + nyni diskutabilni otazka ohledne tankovani war/druid.
EDIT: omlouvam se vsem warlockum za ostudne opomenuti jich jako dps classy :) |
Edited by - Blaster on 15/12/2006 09:35:21 |
 |
|
MegaDeath
Average Member

1989 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 10:40:10
|
shaman jako healer imho nebude za mesic potreba, at si to shamani klidne hrajou, ale nutny to urcite nebude, paladin/druid/priest bude stacit vic nez dost jako dmg dealer je shaman v soucasnosti jak vidim dost dobrej jako support bude dycky, totemy jsou uzitecna vec
|
 |
|
Marigold
Senior Member

3590 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 10:54:34
|
Pokud se něco nezmění tak spousta priestů IMHO healovat nebude (budou shadow nebo budou hrát alty)... |
 |
|
Seth
Senior Member

2564 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 10:57:00
|
to nedelaji ani ted...i kdyz nejsou shadow |
Seth Forgotten
bo=protoze!
|
 |
|
Blaster
Starting Member

97 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 11:19:04
|
quote: Originally posted by MegaDeath
shaman jako healer imho nebude za mesic potreba, at si to shamani klidne hrajou, ale nutny to urcite nebude, paladin/druid/priest bude stacit vic nez dost jako dmg dealer je shaman v soucasnosti jak vidim dost dobrej jako support bude dycky, totemy jsou uzitecna vec
Imho nesouhlasim. Spousta shamanu si ted hrozne moc chvali earth shield. + nove talenty na heal (nevim jak moc se pouziva chain heal v raidu). Takze pouziti shaman na dmg, ci only mana suport se mi zda jako waste class v raidu. Nehlede na to, ze se rozjizdeji i debaty ohledne priesta jako shadow buildu kdy dava solidni dmg a haluje tim partu. |
 |
|
MegaDeath
Average Member

1989 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 11:23:42
|
at si chvalej co chtej a at si hrajou co chtej, imho paladin s druidem na tom budou lip ;) |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 11:29:26
|
TBC Shadowpriest je preplesk ako svina .... ten je velmy pekny, ale imo holy priesti tu budu vzdy ... |
 |
|
Stilgar
Average Member

1971 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 11:46:57
|
at si chvalej co chtej a at si hrajou co chtej, imho paladin s druidem na tom budou lip ;)
Pal ma super heal talenty pre TBC .. to co dostal v TBC je na heal crpa nejvetsi ...
shaman naopak dostal velice hezke heal talenty ... ve vysledku se neda moc sham a pal heal srovnavat ... pal je maser v levnejch healech ale nema chain heal kerej u shamana zacina byt fakt hodne zajimavej, earthen shield natoz tovej tide kerej scaluje s mana poolem ...
imho je to ted dost vyrovnane a uz neni pal vyrazne lepci healer nez sham. (holy vs resto) |
[Stilgar] Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.
|
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 11:58:38
|
Porad nechapu tu naivitu support charu. V raidu bude vzdycky par mist pro support, a supportem se rozumi healeri, kteri u healovani umej jeste par dalsich zajimavych veci (buffovat raid, totemy, aury, whatever). Kdyz bude extra dobra nalada, tak se mozna najde misto pro jednoho dva exoty, kteri se snazi tvrdit, ze support bez healu je lepsi nez support s healem. Ale 25 mist v raidu vic moznosti pro improvizaci asi neda. |
 |
|
celdric
Average Member

1613 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 12:00:40
|
ehm tady zcela vazne nekdo ocekava, ze bude 100% hybridu stale healovat? naopak si myslim, ze moralka hybridu k healovani klesne tak o 50%... pochybuju, ze napr. druidi si vybirali svoje povolani jako primary healera...navic kdyz jejich popis mluvil uplne jinou reci...(aspon kdyz jsem ho zakladal ja...)
osobne jsem dost zvedavej kdo po tom 1 roce raidovani vubec bude mit chut healovat...nebo spis jak velka cast herni populace... |
no mmo
|
 |
|
MegaDeath
Average Member

1989 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 12:09:13
|
pokud si nekdo vybiral postavu podle "popisu" tak uprimne receno byl hodne naivni |
 |
|
plussminuss
Junior Member

541 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 12:13:38
|
pokud si nekdo vybiral postavu podle "popisu" tak uprimne receno byl hodne naivni
zvlast u locka  |
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 12:48:46
|
quote: Originally posted by celdric
ehm tady zcela vazne nekdo ocekava, ze bude 100% hybridu stale healovat? naopak si myslim, ze moralka hybridu k healovani klesne tak o 50%... pochybuju, ze napr. druidi si vybirali svoje povolani jako primary healera...navic kdyz jejich popis mluvil uplne jinou reci...(aspon kdyz jsem ho zakladal ja...)
osobne jsem dost zvedavej kdo po tom 1 roce raidovani vubec bude mit chut healovat...nebo spis jak velka cast herni populace...
Jiste ze neocekava. Lidi budou vzdycky prskat, misto aby rerollnuli na neco, co jim sedi vic. Ale je kravina si myslet, ze raidy budou nadsene z toho, ze maji hybridy, kteri odmitaji poradne healovat. Jednodusou nebudou, protoze vykon raidu oproti lepe slozenemu raidu pujde nutne dolu. |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 13:09:12
|
quote: Originally posted by celdric
osobne jsem dost zvedavej kdo po tom 1 roce raidovani vubec bude mit chut healovat...nebo spis jak velka cast herni populace...
napr ja misto priesta zalozim asi druida bo vypada jako lepsi healer a equip stejne bude novej |
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 14:05:13
|
celej raid bude slozenej z hybridu ... druidi budou tankovat ... budou delat meeledps a budou lecit ... shamani budou lecit a budou delat ranged i meele dps ... paladini budou lecit, offtankovat a tocit videa ... ostatni budou spamovat blizzfora :) |
UO, SWG, WoW, EVE, DF, LoL
|
 |
|
celdric
Average Member

1613 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 14:13:13
|
quote: Originally posted by Eagle
celej raid bude slozenej z hybridu ... druidi budou tankovat ... budou delat meeledps a budou lecit ... shamani budou lecit a budou delat ranged i meele dps ... paladini budou lecit, offtankovat a tocit videa ... ostatni budou spamovat blizzfora :)
no skoro by to i slo...jeste jsi zapomel na balance spec (ale dokud jim nedaj spamovatelny aoe tak to bude poslabsi)...no a az bude mit balance spamovatelny aoe...tak uz to pujde ;-) do toho bych mozna i sel :-)
edit: akorat by byl trochu problem s lootem...mozna by museli vzit mezi sebe aspon 1ho zastupce z kazde classy :-( |
no mmo
|
Edited by - celdric on 15/12/2006 14:14:19 |
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 15/12/2006 : 14:16:42
|
disenchant nezrusili ne? |
|
 |
|
Atreus
bububu!

426 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 00:52:30
|
Super, všichni jste si pohonili trička nad svejma znalostma ale na otázku ohledně elementálního shamana přímo neodpověděl nikdo :p
Tak děkuju, já to tušil že tady to už pár let nemá moc význam, ale za pokus člověk nic nedá žejo.
P.S.: Naivní je především očekávat, že někdo bude takto zaspammovaný forum celý pročítat .. nevim jak vy hoši, můj den má teda jenom 24 hodin.
Tak ahoj -) |
"The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it." G.B. Shaw
|
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 02:14:04
|
Super, všichni jste si pohonili trička nad svejma znalostma ale na otázku ohledně elementálního shamana přímo neodpověděl nikdo :p
Tak děkuju, já to tušil že tady to už pár let nemá moc význam, ale za pokus člověk nic nedá žejo.
P.S.: Naivní je především očekávat, že někdo bude takto zaspammovaný forum celý pročítat .. nevim jak vy hoši, můj den má teda jenom 24 hodin.
Tak ahoj -)
az budes hrat wow dyt tak upgradujes na 37hodnovy den ... sice asi nestihnes stejne precist vsechno ale budes mit vic casu napsat treba lepsi dotaz :) |
|
 |
|
Mefisto
Junior Member

767 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 04:59:03
|
na solo se imo zblaznis, budes vecne bez many do 60ky bych nechal ten enhancement, je to zkratka nejefektivnejsi vec co muzes udelat
do skupiny s necim jako je 31/0/20 nebo 30/0/21 ses solidni backup healer/resser a secondary dmg dealer, u 5 man instanci je to vcelku fuk, takze tam bych si hral vazne co chci, me osobne prijde momentalni vrsek toho elemental stromu HODNE slabej ( jak totem of wrath tak lighting overload ) proto bych tam vazne nechodil nad 31
endgame je jina kava, elemental shaman je podle me skoro nejhorsi offspec jakej muzes v raidu mit:) dmg zavisla na mane, healing ma mizernej oproti full resto shamanovi ( pricemz earth shield je imo vcelku imba zalezitost ), totemy taky nema vylepseny
v casual guilde s normalnima hracema to neni nic co by ti melo zamezovat raidovani ale pokud to s tim myslis trochu vazne tka bych vazne zvazil post60 to resto
edit : ale jinak, resit raidovani v tuhle chvili pred vydanim TBC moc nema smysl, spousta guild se na to uz stejne vykaslala a cekaj expansion |
"The time for desperation is upon us. Let's play." |
Edited by - Mefisto on 16/12/2006 05:05:36 |
 |
|
Gurrshael
Average Member

1888 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 09:20:59
|
pokud si nekdo vybiral postavu podle "popisu" tak uprimne receno byl hodne naivni
Ono šlo postavu při startu wow vybírat taky podle něčeho jiného? Enlighten me. |
 |
|
Mefisto
Junior Member

767 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 15:03:41
|
mno ja sem si losoval, mage x rogue
no a undead bo wotf, bo sem vychcana svine ktera chtela mit dobry racialky :p |
"The time for desperation is upon us. Let's play." |
 |
|
Colldor
Gimp

2165 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 18:22:28
|
quote: Originally posted by Gurrshael
Ono šlo postavu při startu wow vybírat taky podle něčeho jiného? Enlighten me.
Podle tech 4 betatestu ktery byli free pred oficialni hrou? :) |
Colldor, Allerious, Turrin Bagalmon [UO - DP] (retired) Colldor, Enforcer <CzA> [Anarchy Online] (retired) Kremilek, Troll Warrior <Zdechliny> [WoW] (retired) Colldor, Zealot <Skull> [WHO] (retired) |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 18:46:54
|
quote: Originally posted by Gurrshael
Ono šlo postavu při startu wow vybírat taky podle něčeho jiného? Enlighten me.
slo predevsim pochopit ze takovej hybrid jako si myslite zpusobi to co ted zruseni waru a priestu vsici tyhle clasy opoustej priesti sou bud shadow nebo pokud chtej byt support rerolnuli na druida wari uz pomalu levelej druidy protoze jen kvuli stancedance nema smysl byt horsi tank |
|
 |
|
beldor5
Average Member

1144 Posts |
Posted - 16/12/2006 : 20:32:49
|
jasne vsechny wari uz levelej druidy a proto bylo v nasi guilde ted vecer online 6waru a 1 druid :))) a to nebyl zadnej raid jen 1 pvp grupa... |
..... http://volby.kategorie.cz/ |
 |
|
Daran
Starting Member
64 Posts |
Posted - 17/12/2006 : 01:29:19
|
quote: Originally posted by Pertha wari uz pomalu levelej druidy protoze jen kvuli stancedance nema smysl byt horsi tank
Tohle fórum už se fakt nedá, poslední dobou sem chodím jen občas protože úroveň klesá a myslím že dnes jsem tady naposledy. Co tady někteří rádoby chytráci dokáží vyblít za nesmysly je opravdu s podivem. |
Edited by - Daran on 17/12/2006 01:29:54 |
 |
|
vlkodlak
Junior Member

556 Posts |
Posted - 17/12/2006 : 11:57:53
|
quote: Originally posted by Daran
Tohle fórum už se fakt nedá, poslední dobou sem chodím jen občas protože úroveň klesá a myslím že dnes jsem tady naposledy. Co tady někteří rádoby chytráci dokáží vyblít za nesmysly je opravdu s podivem.
Když někdo nepochopí ironii, to je pak horší  Ikdyž, po tom jak ses předvedl minule, není se čemu divit... |
Edited by - vlkodlak on 17/12/2006 12:03:03 |
 |
|
beldor5
Average Member

1144 Posts |
Posted - 17/12/2006 : 14:01:09
|
quote: Originally posted by vlkodlak Když někdo nepochopí ironii, to je pak horší  Ikdyž, po tom jak ses předvedl minule, není se čemu divit...
mno nejhorsi na tom je ze to myslel vazne |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 18/12/2006 : 22:08:43
|
quote: Originally posted by beldor5
jasne vsechny wari uz levelej druidy a proto bylo v nasi guilde ted vecer online 6waru a 1 druid :))) a to nebyl zadnej raid jen 1 pvp grupa...
nj a v nasi z 7mi tanku zustali dva a zbytek bud hraje alty nebo vubec a tankujou druidi takze 9 druidu na raid neni vyjimka |
|
 |
|
plussminuss
Junior Member

541 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 08:44:13
|
quote: Originally posted by Pertha
jasne vsechny wari uz levelej druidy a proto bylo v nasi guilde ted vecer online 6waru a 1 druid :))) a to nebyl zadnej raid jen 1 pvp grupa...
nj a v nasi z 7mi tanku zustali dva a zbytek bud hraje alty nebo vubec a tankujou druidi takze 9 druidu na raid neni vyjimka
no u nas se nic nezmenilo, akorat ze mame raid pauzu, tak druidi i warri respecli na pvp a nikdo nerolnul :) spis to bude pripad od pripadu, vcera co jsem byl chvili online, bylo 8 warru a 5 druidu, u nas se nic nezmenilo, takze psat to celoplosne, ze vsichni swapujou chary je nesmysl  |
 |
|
beldor5
Average Member

1144 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 08:56:37
|
quote: Originally posted by Pertha
nj a v nasi z 7mi tanku zustali dva a zbytek bud hraje alty nebo vubec a tankujou druidi takze 9 druidu na raid neni vyjimka
+1... takze v naxu am tankujou druidi?gz |
 |
|
NINJA
Junior Member

510 Posts |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 15:59:11
|
druid mel bejt hybrid co umi vsechno a nic dobre ... ted uzmi vsechno dobre ... coz je spatne :) hraju wara ... zustanu u wara a budu tankovat i kdyby se driudi staveli na hlavu |
|
 |
|
Seth
Senior Member

2564 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 16:02:08
|
quote: Originally posted by NINJA
V seriózní gildě high instance chodí maini, reroll (změna postavy) není povolen a alti tam nesmí, bez výslovného souhlasu GL.
coz stejne vede k leavu tech lidi... takze pak guilda jenom zalepuje a zalepuje a zalepuje, popripade se rozpadne holt ve wowku plati guilda = raidovaci grupa =/= banda kamosu |
Seth Forgotten
bo=protoze!
|
 |
|
plussminuss
Junior Member

541 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 16:22:43
|
quote: Originally posted by Seth
quote: Originally posted by NINJA
V seriózní gildě high instance chodí maini, reroll (změna postavy) není povolen a alti tam nesmí, bez výslovného souhlasu GL.
coz stejne vede k leavu tech lidi... takze pak guilda jenom zalepuje a zalepuje a zalepuje, popripade se rozpadne holt ve wowku plati guilda = raidovaci grupa =/= banda kamosu
jak kde ze, nas se to zatim netyka a myslim, ze ani moc tykat nebude. myslis, ze vsude cekaji na nejakyho hybrida, ktery si u nich chce splnit sen, tankovat nebo dps misto class k tomu vicemene staveny? bych tu guildu rad videl  |
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 16:59:12
|
pokud bude druid lepsi tank nez war ... tak ho kazda HC guilda vymeni ...
to ze to je spatne vidi vsichni krom blizzardu kety hybridy podporuje vic nez je zdravo |
|
 |
|
DarkFace
Junior Member

700 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 17:11:46
|
to ze to je spatne vidi vsichni krom blizzardu kety hybridy podporuje vic nez je zdravo
Mozno pre to, ze ti co to *spatne vidi* maju na mysli aj tak iba jedinu rovnicu Hybrid = Healer
|
"I must not Fear. Fear is the mind-killer. Fear is little death that brings total obliteration. I will let it pass through me and over me. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. " |
 |
|
Gurrshael
Average Member

1888 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 17:13:27
|
to ze to je spatne vidi vsichni krom blizzardu kety hybridy podporuje vic nez je zdravo
cry more, cry me a river |
 |
|
beldor5
Average Member

1144 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 18:41:02
|
mno ja si dokazu predstavit ze war bude v 80% encounteru lepsi ale nekdy bude proste at uz kvuli agrogainu nebo imunite na morf/snare lepsi druid..nechapu co ti na tom vadi.. |
 |
|
Jedi_Knight
Average Member

1690 Posts |
Posted - 20/12/2006 : 00:07:11
|
mno ja si dokazu predstavit ze war bude v 80% encounteru lepsi ale nekdy bude proste at uz kvuli agrogainu nebo imunite na morf/snare lepsi druid..nechapu co ti na tom vadi..
No podle zkušeností z Bety to na těch 80% moc nevypadá... Druidi i paláti tankují lépe, snadněji a účinněji a imo bych jako nijak vzácnou neviděl situaci, kdy palát či druid se stanout MT, či minimálně velmi často používaným OT.
Nám např. dnes první AoE fázi Nefa odtankovali 2 paláti, tže bych to tak růžově s warry neviděl. |
[Ianek][Paladin][Burning Blade][World of Warcraft]
Je rozdíl mezi tím znát cestu a kráčet po ní. - Morfeus |
Edited by - Jedi_Knight on 20/12/2006 00:07:41 |
 |
|
Gurrshael
Average Member

1888 Posts |
Posted - 20/12/2006 : 01:18:27
|
quote: Originally posted by Jedi_Knight
mno ja si dokazu predstavit ze war bude v 80% encounteru lepsi ale nekdy bude proste at uz kvuli agrogainu nebo imunite na morf/snare lepsi druid..nechapu co ti na tom vadi..
No podle zkušeností z Bety to na těch 80% moc nevypadá... Druidi i paláti tankují lépe, snadněji a účinněji a imo bych jako nijak vzácnou neviděl situaci, kdy palát či druid se stanout MT, či minimálně velmi často používaným OT.
Nám např. dnes první AoE fázi Nefa odtankovali 2 paláti, tže bych to tak růžově s warry neviděl.
So what? Tankoval jsem trash v naxu, broodlorda, chromopsa, draky v první fázi nefa, aq40 až k huhuran a to všechno před tímhle superpatchem. Druid to všechno dokázal už dřív a vytlačilo to warriory z jejich místa preferovaného tanka? Ani náhodou.
Když pominu itemizaci, která byla problém, tak celé to bylo o tom, že warrior je zavedený jako jediný tank a lidé neradi experimentují. Teď je najednou v BC vidět, že to jde i s jinýma classama. Drama!!!111!
Přestane kvůli tomu warrior tankovat? Ani náhodou. Tohle blizzard prostě nedopustí. Budou tu alternativy k tankování? Zcela určitě ano. Druid a paladin. Budou mít waři těžší se prosadit? Určitě. Konkurence je dobrá a 100% raději nechám tankovat dobrého druida / paladina než prot wara bez špetky skillu, který tankoval jen proto, že je to protection warrior a tedy "nejlepší tank". Dobrým warriorům to vadit nebude, lamy utřou nos.
Warrior už není jediný možný tank, budete se muset o svého fleka zasloužit jako ostatní classy. Learn to live with it. |
 |
|
Rakhen
Junior Member

917 Posts |
Posted - 20/12/2006 : 08:21:44
|
quote: Originally posted by Gurrshael So what? Tankoval jsem trash v naxu, broodlorda, chromopsa, draky v první fázi nefa, aq40 až k huhuran a to všechno před tímhle superpatchem. Druid to všechno dokázal už dřív a vytlačilo to warriory z jejich místa preferovaného tanka? Ani náhodou.
Když pominu itemizaci, která byla problém, tak celé to bylo o tom, že warrior je zavedený jako jediný tank a lidé neradi experimentují. Teď je najednou v BC vidět, že to jde i s jinýma classama. Drama!!!111!
Přestane kvůli tomu warrior tankovat? Ani náhodou. Tohle blizzard prostě nedopustí. Budou tu alternativy k tankování? Zcela určitě ano. Druid a paladin. Budou mít waři těžší se prosadit? Určitě. Konkurence je dobrá a 100% raději nechám tankovat dobrého druida / paladina než prot wara bez špetky skillu, který tankoval jen proto, že je to protection warrior a tedy "nejlepší tank". Dobrým warriorům to vadit nebude, lamy utřou nos.
Warrior už není jediný možný tank, budete se muset o svého fleka zasloužit jako ostatní classy. Learn to live with it.
Až na to že ten prowar nic jiného dělat nemůže. Má zoufalé dps. Pořád má výrazně horší možnosti tankovat víc mobů naráz (ie změnit target + sunder/revenge/shield slam ti prostě main target netankuje, narozdíl od swipe), pořád má větší problémy s rage než druid. A v 5man ti MoTW nedá, nedá ti innervate, a má kolik, 1/3 dps podobně equiplého druida? Zůstává prakticky jen battle shout kterej funguje jen na melee chary, takže pokud nemáš s sebou rogunu tak je k ničemu. |
 |
|
beldor5
Average Member

1144 Posts |
Posted - 20/12/2006 : 08:42:33
|
Proste se musis smirit s tim ze pokud se bude muset tankovat vice targetu naraz tak bude diky Ashieldu lepsi tank palat(1 faze nefa) ale palat zase tezko udrzi agro u bose do ktereho pojede dmg celej raid.navic uz se nebudou shanet lidi do low instanci stylem 1war 1healer a 3random.nic me nepotesi vice... |
Edited by - beldor5 on 20/12/2006 08:44:32 |
 |
|
beldor5
Average Member

1144 Posts |
Posted - 20/12/2006 : 08:50:06
|
quote: Originally posted by Jedi_Knight No podle zkušeností z Bety to na těch 80% moc nevypadá... Druidi i paláti tankují lépe, snadněji a účinněji a imo bych jako nijak vzácnou neviděl situaci, kdy palát či druid se stanout MT, či minimálně velmi často používaným OT.
Nám např. dnes první AoE fázi Nefa odtankovali 2 paláti, tže bych to tak růžově s warry neviděl.
takze ty mas skusenosti z bety z lvl 70 v top10ppl nebo 25ppl instancich ze war se nechyta?? podel se.neberu ty low dungy ve kterych se leveluje do lvl 70ty jsou easy celkem dost... |
 |
|
Rakhen
Junior Member

917 Posts |
Posted - 20/12/2006 : 09:24:46
|
Proste se musis smirit s tim ze pokud se bude muset tankovat vice targetu naraz tak bude diky Ashieldu lepsi tank palat(1 faze nefa) ale palat zase tezko udrzi agro u bose do ktereho pojede dmg celej raid.navic uz se nebudou shanet lidi do low instanci stylem 1war 1healer a 3random.nic me nepotesi vice...
Ale prosímtě, minimálně od září co vím bylo naprosto normální že low level instance tankoval druid (často v extrému i party typu 2* druid, 3* warlock nebo 3 druidi kde jeden léčil, jeden tankoval a jeden dělal dps a pomáhal s healem), za sebe můžu říct že s tím že by mi lidi neakceptovali druida jako tanka jsem měl problém jen jednou a to byla "leet CZ group" kde lidi jen mleli jak jsou zhulení, jak pokud nedáš toho elite moba v instanci solo tak nemáš v instanci co dělat (což rázně potvrdili pokusem jak ho bravurně... dali na 10% a nechali dotáhnout 6 addů). Pravda o 60kách mluvit nemůžu protože s PuGama postpatch nechodím ale prepatch jsem často šel warem jako "dps" zatímco tankoval druid.
Postpatch moc nevím, alty leveluju stylem sologrind aneb "zapadni někam do jeskyně a vylez o dva levely výš až se ti nic nevejde do batohu nebo jdeš pro nové skilly" protože přes ten LFG/LFM systém se nedá nikdo pořádně sehnat a je to takové neohrabané, navíc všici grindí radši honor než lézt někam do instancí. |
 |
|
beldor5
Average Member

1144 Posts |
Posted - 20/12/2006 : 10:14:48
|
zajimavy ja kdyz jsem ted lvloval warlocka tak jsem narazil na minimum tanku druidu ,v top 60 instancich scholo/strat/uBRS/lBRS si nepamatuju ani jednoho.pokud tam nejakej feral byl tak vetsinou delal dmg..
btw nevim co nemuzes akceptovat na tom ze war uz nebude jedina nenahraditelna classa... |
 |
|
Bubak
Starting Member
76 Posts |
Posted - 20/12/2006 : 10:41:29
|
zajimavy ja kdyz jsem ted lvloval warlocka tak jsem narazil na minimum tanku druidu ,v top 60 instancich scholo/strat/uBRS/lBRS si nepamatuju ani jednoho.pokud tam nejakej feral byl tak vetsinou delal dmg..
btw nevim co nemuzes akceptovat na tom ze war uz nebude jedina nenahraditelna classa...
Podle me lidem vadi to, ze druid specne jednu vetev a muze delat 2 veci a to docela kvalitne (dps/tank), samozrejme, ze na to potrebuje gear, ale dej prot warovi gear a stejne nebude tak dobrej dpser jako ostatni. Druid je momentalne jedina class co tohle zvlada a jeste ke vsemu je i solidni healer (s jinou speckou samozrejme). Preju jim misto v raidech i na neco jinyho nez je heal, ale chtelo by to trochu poresit imo ...
Edit: Podle me to nechce nejakej nerf druida, ale buffnout wara aby se mu threat scaloval s gearem jako to ma druid, pak by podle me byly obe strany spokojeny. |
"My only dream is to destroy the nightmares of others."
|
Edited by - Bubak on 20/12/2006 10:43:06 |
 |
|
beldor5
Average Member

1144 Posts |
Posted - 20/12/2006 : 11:24:53
|
mno nechapu, war je top dps nebo top tank ,druid je dobrej tank,dobrej dps nebo dobrej heal...co se ti na tom nelibi? |
 |
|
Topic  |
|