prvni vec kdyz vidim reklamu ze ji bloknu pres adblock v ff takze tam pak vidim jen takovej prazdnej ctverecek ;) ted jsem prave bloknul ten iframe co se cpe za prvni post v topiku...
neni to trochu zbytecne nebo forum potrebuje penize na svuj provoz ?
no teď to řeším ještě s dalšími lidmy po icq :) až mě překvapilo, že chce někdo přispět :)
No zamyslím se nad tím. Jen na vysvětlenou chci několik věcí:
Prozatím řešíme pouze licenci toho enginu. Hostovaní tak nějak zatím běží, ale je fakt, že se může v budoucnu stát, že najednou to nepůjde jako doposud a bude potřeba zaplatit normální hosting - pak by se stejně muselo řešit, kde na něj vzít. Ale zatím se to nechává tak nějak běžet.
Standard licence community serveru stojí 300 USD, takže to je nyní tak nějak částka, na kterou by bylo dobré se dostat.
Příspěvky by asi pomohly, jen musím zapřemýšlet, jak to reálně provést . Na účet je to asi nejjednodužší cesta, ale nerad bych to svazoval například se soukromým účtem, takže jedině udělat klasicky novej účet jen k tomuto účelu - pochopitelně se musí počítat s poplatky. Samozřejmě by se dalo podívat, kolik tam je a kdo kolik dal (pokud by nechtěl zůstat anonymní :) )
Zkusím probrat s Tiborem, jestli je reálné upravit ten ASP kod tak, aby lidem, kteří přispěli, se tady reklama nezobrazovala. Jinou reálnou možnost, jak je na stávajícím enginu zvýhodnit, nemáme. Neexistují tady možnosti nějakého zvýraznění kromě barevnosti podle počtu postů, neexistují tu skupiny uživatelů kromě user, moderator a admin.
Ale probereme to - skutečně nás nenapadlo, že by lidé chtěli jen tak přispět, ale vážíme si toho.
Standard licence community serveru stojí 300 USD, takže to je nyní tak nějak částka, na kterou by bylo dobré se dostat.
Oni teď mění licencování. Od 15 dubna bude novej licenční model a licence bude podle počtu for. Jediná šance jak mít novou verzi a neomezený počet for je koupit do toho dubna standard verzi s možností upgradu. To vyjde na 450 USD. Není to moc, ale zas to není tak málo abych to chtěl platit celé ze svého. Proto jsem se rozhodnul pro to zapnout na zkoušku reklamu. Zdálo se mi to jako nejjednoduší řešení. Nabídka zasponzorovat přechod mě fakt velmi přímemně překvapila. Ještě s Khostrim probereme pro a proti. Rozhodně díky za podporu.
Udelejte titul "Mecenas" a prachy ode me mate jisty :)
Zenová povídka: Putuji takhle Severní Koreou a najednou potkám Gurrshaela a Pompa držíce se za ruce řkouce "Ano pane Reydene ... až tady jsme zjistili, že jsme míň než ta krabice u cesty ... vyhrál jsi, Ty jsi víc!". Usmál jsem se a odvětil jim: "Od té doby co nemám žádný cíl, už nebloudím!"
Myslim ze je to dobrej napad a pomuze to nam vsem, rekl bych ze to delame pro sebe. Imperium.cz je pro nas hrace MMORGP her zcela zasadni vec, takze jedem! (mluvim za sebe)
Ok ok :) Donation button bude asi v dohledné době - jen prosím tu reklamu pár dní přežijte - uvidíme, jak se to promítne ve statistikách a kolik je reálný effekt téhle reklamy. Klikat nějak extra nemusíte, uvidíme, co to udělá při normal provozu. Možná to filtrování reklamy pro přispěvatele také půjde. Jen prosím vydržte :) Díky
Taky prispeju, a kdyz mi vratite ty posty po prepoctu co mi zmizely, tak dvakrat tolik!;-) Edit: A jeste lepsi by pro mne bylo, abych si mohl koupit 1PC za 1Kc:-)
AO: Pan Shade Tojejedno + PvP nub - retarded (tm)by NerfTý Mittra VG: Jsem takova mala pisnicka - retarded s potencialem EQ2: Tojeonde - Pivipi - retarded Rift: Tojejedno - nejakej FOTM class, takze klerik asi:/ - retarded FF XIV: Toje Tojejedno - a opet retarded, hrozna hra TESO - tojejedno - sorcka - Sem se vratil z dovolene a prej uz se to nehraje
Taky prispeju, a kdyz mi vratite ty posty po prepoctu co mi zmizely, tak dvakrat tolik!;-) Edit: A jeste lepsi by pro mne bylo, abych si mohl koupit 1PC za 1Kc:-)
by te tvuj vytouzenej prvni flek prisel docela draho :)
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
quote:Originally posted by Pertha by te tvuj vytouzenej prvni flek prisel docela draho :)
Co bych pro svoje forum neudelal!
AO: Pan Shade Tojejedno + PvP nub - retarded (tm)by NerfTý Mittra VG: Jsem takova mala pisnicka - retarded s potencialem EQ2: Tojeonde - Pivipi - retarded Rift: Tojejedno - nejakej FOTM class, takze klerik asi:/ - retarded FF XIV: Toje Tojejedno - a opet retarded, hrozna hra TESO - tojejedno - sorcka - Sem se vratil z dovolene a prej uz se to nehraje
Tak jsem nahoru místo banneru hodil donate ikonu. Pokud se někdo rozhodnete přispět na pořízení nového fora budu moc rád. Pokud bude chtít kdokoliv z těch co přispějí speciální titul ve foru, dejte mi vědět.
quote:Originally posted by Tibor Jestli máš možnost kvalitního PHP hostingu s DB tak nejsem proti.
ono i to phpBB je možný pustit na .NETu (paradoxně rychleji než na původní platformě), ale nevim jestli phpBB je nějaká výhra, moje uživatelský zkušenosti jsou spíš negativní a výrazy phpBB a vulnerability se až moc často vyskytují společně
V soucasnem stavu jsou podminky MS SQL a ASP.NET. Takze se hledalo slusne forum, ktere to splnuje.
Pokud mate nekdo problem se zaplacenim pomoci PayPal odkazu nahore a radi byste prispeli, napiste mi prosím email a dohodneme se (email pomocí odkazu zde na foru).
Díky moc. Průběžně se bude objevovat aktuální stav příspěvků.
Arra, Berserk, Black, corwin, Dr.Krychlin, erdisk, Ethir, Isac, Jaris, Kaz, Khostri, NoX, Rodier, Shemiramoth, spajdr, Tibor, tojejedno, Unioner, Van Tassel, Noe, Nick
částka prozatím:
11750,- Kč z dobrovolných příspěvků a přibližně 15 USD z reklamy. Moc díky všem. Licenci koupíme + zbytek použijeme na prodloužení možnosti upgrade na další roky.
Predpokladam ze posty se prenesu, bez toho zit nemuzu omg! :) I kdyz ted my zase podezrele zmizlo asi 100 postu ...
evidence, kamaradi, evidence...
Posty jsem minulý týden přepočítal. Pokud si postoval do topicu, kterej někdo smazal tak si o ty posty přišel. Přepočítávání jsem spustil abych mohl promazat mrtvé duše abych měl míň práce při migraci. A z toho se dá vysledovat, že se pokusím přenést co nejvíc informací z tohodle fora. Hlavní problém bude s přenosem hesel, ale to snad taky u většiny lidí pude. :)
Vypadá to, že už jsme dali dohromady dost peněz na upgrade. Nakoupím licenci a pustím se do upgrade. Ještě nejsem úplně rozhodnutý jestli budu migrovat na verzi které má vyjít toho 15.dubna nebo udělám mezikrok a nějaký čas nechám běžet verzi 2.1. Víceméně to záleží na tom jak se povede připravit migraci stávajících účtů s dat. Budu informovat po vývoji. Díky všem za podporu!
Khostri ... jaký "vomic" přispěl? vomic je můj 5 let starý nick který nepoužívám ... někdo tenhle nick někdo zde využívá pls ?
edit - dotaz na Khostriho / Tibora: 1. a jak je to stím active topic bude to umět to plánované forum nebo nebude ?? 2. bude vidět všechny aktivní topicy ze všech sekcí jako je tomu teď ??
quote:Originally posted by Noe edit - dotaz na Khostriho / Tibora: 1. a jak je to stím active topic bude to umět to plánované forum nebo nebude ?? 2. bude vidět všechny aktivní topicy ze všech sekcí jako je tomu teď ??
Bump (sice všechny fóra co znám mají "New posts", ale je to důležitá fičura aby byl člověk v obraze:-)). Nebo spíš ideální by bylo odhalit nástupce (i s nějakým referenčním fórem):-)
Edit: Prehlednul jsem post kde je konkretne jmenovan engine, takze ignorovat.