Author |
Topic  |
Rodier
Moderator

4328 Posts |
Posted - 05/05/2004 : 14:10:19
|
Dargnon a cemu se divis ? FX5600 je porad jeste main-low karta, takze proste stiny ty FPS hodne shodej dolu..Ja mam v Bestine mezi 20npc+10hracu na obrazovce 15fps, dam volumetric stiny lidi a spadne to na 10fps, dam i baraku a jde to na 2fps.. co se tyce PS tak se mi asi nezapinaj kvuli 512mb ram, pac nevydim efekt pri zapnuti/vypnuti. Ale imho neni problem s PS u FX5600 ale spis u SWG. Jine hry s PS a FX fachaji v pohode (Lineage2,Horizons,DeusEx2,Half Life2 beta). Ty polozky ve hre ty details - ty nemaji na hru moc vliv, kdyz se poradne budes koukat, zjistis ze jedine co tam vopravdu trosku neco meni je ty static details, to meni vzhled budov, ale je to zrejme tak nepodstatne ze se to na vykonu neodrazi.
|
First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave! Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
|
 |
|
Dargnon
Moderator

441 Posts |
Posted - 05/05/2004 : 14:29:30
|
problém s PS je samozřejmě u FX! Oldies jako je FX 5600 nezvládaj PS 2.0 kerý v tý době bylo pro ATI. To co je pak nad FX 5600 je už jiná třída kerá konkuruje ATI. NVidia tam udělala podstatnej pokrok, viz FX 5900....
Tak teď moment - tobě se PS nezapíná od momentu kdy máš 512 ram nebo už předtim se nezapínalo? Ty si totiž zakládal tenle TOPIC kuli tomu že tobě PS údajně nesnižuje výkon a ono ti to přitom celou dobu nefungovalo, tak se nediv že ti to nesnižuje výkon, tak to teda LOL. 
Jinak esi ti to předtim fungovalo tak nechápu proč by ti teď upgrade ramky disabloval PS. Mě PS funguje furt ale esi je zaplý nebo ne poznám akorát na vodě a několika dalších objektech - landspeeder, imperial shuttle... bump maping sem používat nemoh tak to už je pak jedno esi PS optimal nebo disabled.
tenhle topic bych zakončil větou - chce to lepší HW |
"Když si Matrix nepřijde pro nás, uděláme si svůj." Guild Master of URNA (Útvar Rychlého Nasazení) - Star Wars Galaxies cz/sk guild on Chimaera |
 |
|
Pedro
Negr

1450 Posts |
Posted - 05/05/2004 : 14:42:37
|
Heh, ze by to aspon jeden pochopil?  |
Porresha, Calldo - AO - inactive Porresha, Adelka - EQ2 Porresha - VG - inactive Socializer 73% Achiever 60% Explorer 46% Killer 20% |
 |
|
Dargnon
Moderator

441 Posts |
Posted - 05/05/2004 : 14:50:22
|
já sem si dlouho myslel že se jedná o nějakou SW nebo HW závadu ale už sem zistil že to je normální to co moje grafika dělá, respektive co dělat nezvládá  |
"Když si Matrix nepřijde pro nás, uděláme si svůj." Guild Master of URNA (Útvar Rychlého Nasazení) - Star Wars Galaxies cz/sk guild on Chimaera |
 |
|
Jedi_Knight
Average Member

1690 Posts |
Posted - 05/05/2004 : 19:58:18
|
quote: Originally posted by Dargnon
tenhle topic bych zakončil větou - chce to lepší HW
No ne každej má tu možnost. Já jako Student bych si musel přes brigádu vydělávat hodně dlouho a rodiče se uvolňej jen na Vánoce, takže radši skutečně vytáhnu z toho co mám maximum než prostě zajít do obchodu a vypláznout x tisíc za novej HW.
Nakonec, není problém si to nastavení upravit tak aby to vypadalo dobře a dobře se to i hrálo. |
[Ianek][Paladin][Burning Blade][World of Warcraft]
Je rozdíl mezi tím znát cestu a kráčet po ní. - Morfeus |
 |
|
Otosi
Starting Member
51 Posts |
Posted - 06/05/2004 : 14:47:20
|
Měl jsem stejný problém. Myslel jsem že je to v kartě( tentokrát ATI9200 VIVO 128) tak jsem si koupil FX5700 128. Rozdíl jen lehce znatelný. Navíc když pozapínám některé ze zmiňovaných funcí tak SWG padá. Takže opět vše vypnout a jedeme dál. Jinak AMD 2500 a 512ram. Snad dalších 512 zabere. |
 |
|
Adam
New Member

202 Posts |
Posted - 06/05/2004 : 15:49:57
|
quote: Originally posted by Otosi
Měl jsem stejný problém. Myslel jsem že je to v kartě( tentokrát ATI9200 VIVO 128) tak jsem si koupil FX5700 128. Rozdíl jen lehce znatelný. Navíc když pozapínám některé ze zmiňovaných funcí tak SWG padá. Takže opět vše vypnout a jedeme dál. Jinak AMD 2500 a 512ram. Snad dalších 512 zabere.
No to je zajimavý. Mám zhruba to stejný jako ty, jedu se všemi detaily na max (kromě stínů) a nemám vůbec žádné problémy. |
Edited by - Adam on 06/05/2004 15:50:54 |
 |
|
Otosi
Starting Member
51 Posts |
Posted - 06/05/2004 : 20:54:18
|
No já mám taky vše na max. Mám akorát vypnutý PS, v.sync atd. Třeba je problém v ovladačích. Budu muset zkoušet. Co používáš ty? |
 |
|
Dargnon
Moderator

441 Posts |
Posted - 07/05/2004 : 13:56:59
|
Já mám kromě stínů a tý druhý flóry taky šechno na max a na FPS to má vliv minimální, položky ze sekce graphics to ovlivní tak +-1 FPS. Problém je s PS, AA a ANISO. |
 |
|
Rodier
Moderator

4328 Posts |
Posted - 07/05/2004 : 17:17:03
|
problém s PS je samozřejmě u FX! Oldies jako je FX 5600 nezvládaj PS 2.0 kerý v tý době bylo pro ATI. To co je pak nad FX 5600 je už jiná třída kerá konkuruje ATI. NVidia tam udělala podstatnej pokrok, viz FX 5900....
Tak teď moment - tobě se PS nezapíná od momentu kdy máš 512 ram nebo už předtim se nezapínalo? Ty si totiž zakládal tenle TOPIC kuli tomu že tobě PS údajně nesnižuje výkon a ono ti to přitom celou dobu nefungovalo, tak se nediv že ti to nesnižuje výkon, tak to teda LOL. 
Jinak esi ti to předtim fungovalo tak nechápu proč by ti teď upgrade ramky disabloval PS. Mě PS funguje furt ale esi je zaplý nebo ne poznám akorát na vodě a několika dalších objektech - landspeeder, imperial shuttle... bump maping sem používat nemoh tak to už je pak jedno esi PS optimal nebo disabled.
tenhle topic bych zakončil větou - chce to lepší HW
Ja nerikam ze mam PS disabled - rikam ze nevidim rozdil enabled/disabled viz zacatek tohohle topicu a obrazky kde porovnavam stejne pohledy s PS on i off Vodu sem zatim envidel.... ale bylo by fajn kdyby sem nekdo s nejakou poradnou kartou hodil rozdili PSoff a PSon .. aby bylo videt zda tam rozdil je ci ne. Ja jenom psal, ze ted, kdyz vim ze SWG si sama urcuje ktere featury zapne - nezavisle na tom co ji porucim ja , tak si nejsem tim PS jistej. Volumetric taky nebyli dokud nebylo 512mb ram .. takze u SWG bych se nedivil tomu s PS .. Kdyby to PS nechtelo zapnout treba ze mam jen 512mb..nebo ja nevim proc.. Chtelo by to aby sem nekdo hodil jak to vypada s PSoff a PSon treba ten landspeeder a ja to potom porovnam u sebe.
Jinak FX5200=5600=5900 rozdil je jenom v rychlosti. features jsou stejny. Tudiz pokud nekdo vidi na FX5900 neco extra, tak bys to mel videt i na FX5200 ..otazkou je pri kolika FPS. Jak rikam hod sem prosimte obrazek toho speedera s PS on a PS off a ja ti reknu jak to stim mam. Zatim sem proste zadnej rozdil nikde nevidel ani ve vykonu (pokud se ty PS projevuji jen u vody a na landspeederu tak by to bylo i logicky, zatim sem vodu nepotkal, sem poustni tvor a landspeedra sem s PSon nezkousel..nechal sem je krom testovani dle tvejch rad vypnute.) V kazdem pripade hraju Bridge It! , coz je staveni mostu, specialni hra udelana pro FXka, na nicem jinem to nebezi, je to plne 3D a vyuziva to PS 2.0 a funguje to nadherne.. tady sou naky obrazky http://www.gamezone.com/gamesell/screens/s22940.htm?Num=0
Takze podle mne FX nema s PS problemy, spis jde o to ze swg a fx ma problemy.
|
First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave! Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
|
 |
|
Rodier
Moderator

4328 Posts |
Posted - 07/05/2004 : 17:20:21
|
Jinak musim rict, ze kdyz sem mel 256ram tak to bylaf akt hruza, ani bestine nebyla plynula.. s 512 je v pohode, Dargnone jaky problem mas s aniso ? Mne stvala ta mlzna zem, tak sem zapnul 8x aniso no a fps spadli tak o 30% , tak sem dal jen 4x aniso a graficky je to o dost lepsi ta zem nez s zadnym anisem, ale fps nespadli vubec.
TSR doporucuji ty ovladace co sem tu psal 5neco co resi ten problem s PS na FX .. pokud je Dargnone pouzijes, nemel bys mit zadny problem s PS (jaky mas vlastne problem s PS ? jestli mi reknes ze ti pri cumeni do vody padaji fps tak te asi strelim, ono to PS je docela narocny a padani fps neni problem ale proste slabej vykon.. pokud to teda nepada nejak brutalne..)
|
|
 |
|
Dargnon
Moderator

441 Posts |
Posted - 07/05/2004 : 18:40:14
|
Driver 5672 sem odinstalovával a instaloval aspoň desetkrát, dycky sem tak dvě hodinky testoval nastavení a dvě hodinky hrál. K tomu že 5200 = 5600 = 5900.... Features sou stejný ale o to tu nejde. Odhaduju že s 5900 budeš mít při stejnym nastavení aspoň třikrát víc FPS než s 5200. Teď samozřejmě myslim dobrý nastavení - 1280 X 1024, PS, AA, ANISO, detaily na max a tak podobně - na 5900 to údajně všechno běží. FX sou sice od začátku fajn tim co podporujou ale ten výkon byl dost dlouho slabej - eště ta moje 5600 patří k těm slabejm, údajně je to co se výkonu týče slabší než GF4. O těch FX sem si toho přečet docela dost jak na fóru tak v odbornejch článcích který bych jinak nikdy nečet a závěr je opravdu takovej že rozdíl mezi 5200 - 5900 co se výkonu týče je obrovskej. K tomu Bridge It - jestli je to dělaný pro FX tak se neni čemu divit když to pak na FX funguje. Jenže SWG pro FX dělaný neni - rozhodně né pak pro tu slabší řadu do který ta moje 5600 eště patří.
Trochu nechápu jak si mohl debatovat o PS když si ani nevěděl esi ti to funguje - neviděl si rozdíl s on a off. Zkus z Tatooine zaletět na Corellii do Coronetu. Hned u starportu to seká tak dvakrát víc než v Bestine. Hned za Coronet - tak 200m je řeka. Podle mapky si zjisti směr, je to minuta cesty. S PS vypadá voda jako zvlněný zrcadlo bez něj jako zeleno/modrá voda a je vidět na dno.
Aniso hnedka vyzkoušim...
|
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 07/05/2004 : 23:23:02
|
ja bych sem klidne obrazek hodil, bohuzel mam jen podle rodiera shitovou ati 9800 pro tak to se nebudu zdrazovat ta jeho fx 5200 je mnohonasobne lepsi |
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
 |
|
Rodier
Moderator

4328 Posts |
Posted - 08/05/2004 : 03:21:07
|
lol muzes mi rict kde jsem rekl ze je ati 9800 shitova ? budu se opakovat kdyz napisu ze budu jenom rad, kdyz sem nekdo hodil zaber s PS a bez PS ad konecne vidim ten rozdil a zjistim na cem jsem. U mne zadnej rozdil v normalni prirode neni . |
|
 |
|
Dargnon
Moderator

441 Posts |
Posted - 08/05/2004 : 22:34:53
|
Doufám že SWG tu eště pár let bude a že u něj zustanu - to bude dost času si pozapínat šechny detaily. Zatim se musim těšit z hratelnosti. poznámka - 1024 X 768 je bez antialiasingu příšernej žebřiňák! |
 |
|
Jedi_Knight
Average Member

1690 Posts |
Posted - 09/05/2004 : 13:13:01
|
poznámka - 1024 X 768 je bez antialiasingu příšernej žebřiňák!
No nevim... Já sem na to zvyklej, radši omezim grafiku a budu mít lepší FPS než krásnou hru a slideshow. |
 |
|
Jedi_Knight
Average Member

1690 Posts |
Posted - 09/05/2004 : 13:15:53
|
quote: Originally posted by Rodier
Vodu sem zatim envidel.... ale bylo by fajn kdyby sem nekdo s nejakou poradnou kartou hodil rozdili PSoff a PSon .. aby bylo videt zda tam rozdil je ci ne.
Ohromnej rozdíl. |
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 10/05/2004 : 09:20:06
|
Mam Athlona 2000+, 512 ramku, GF 5700 256 mb detaily hodne dole ale i tak kdz vlitnu mezi lidi neni to zrovna jak bych si predstavoval, myslim ze ten kompl neni tak hroznej a ze s tou grafarnou co mam bych toho mel utahnout vic |
EVE: Lord Greg (Black Nova Corp) [Band of Brothers] [IT Alliance] BoB Forever KILLER 73.3% LOOTER 66.7% THIEF 33.3% SCAMMER 26.7
|
 |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 10/05/2004 : 11:30:30
|
No urcite mas rezervy v procesoru, 1GB RAM by to taky zlepsilo, karta neni spatna ale taky ne nejlepsi a urcite zalezi jak propustnout mas lajnu. |
Black |
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 10/05/2004 : 11:39:45
|
quote: Originally posted by †… Havran …†
Mam Athlona 2000+, 512 ramku, GF 5700 256 mb detaily hodne dole ale i tak kdz vlitnu mezi lidi neni to zrovna jak bych si predstavoval, myslim ze ten kompl neni tak hroznej a ze s tou grafarnou co mam bych toho mel utahnout vic
No, otazka, jestli kdyz vlitnes mezi lidi, jestli se ti to chvili seka a pak dobry, nebo porad se to seka. Zda-li totiz nemas problem nekde jinde 
Jinak 1 GB RAM je znat hodne. |
 |
|
†… Havran …†
Average Member

1962 Posts |
Posted - 10/05/2004 : 14:22:26
|
lajnu mam myslim dobrou 768kb/s, a seka se me to tak jako ze to nacita ty ldii a pak uz ok |
EVE: Lord Greg (Black Nova Corp) [Band of Brothers] [IT Alliance] BoB Forever KILLER 73.3% LOOTER 66.7% THIEF 33.3% SCAMMER 26.7
|
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 10/05/2004 : 14:24:39
|
to dela pamet, chce to holt gigo :) |
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 10/05/2004 : 14:32:39
|
quote: Originally posted by †… Havran …†
lajnu mam myslim dobrou 768kb/s, a seka se me to tak jako ze to nacita ty ldii a pak uz ok
No, procesor neni vse 
Pamet...HDD...sbernici...system. Tam nekde je chyba. V rychlosti nacitani dat. |
 |
|
Otosi
Starting Member
51 Posts |
Posted - 25/05/2004 : 10:32:33
|
Pro ty kdo jeste nemaji GIGA ram: poridte si, nebudete litovat. Ten rozdil za to stoji. Mam ale jiny problem. Hra nejde spustit jinak nez v okne, momentalne 1152*asi 816 ci co. Pri 25-29 snimku venku a 15-17 ve meste. Obcas hra spadne, ale kdyz vypnu vsechna "zkraslujici" nastaveni je celkem klid. Neresil jste to nekdo? Ovladace atd. Mam Athlona 2500, 1GB ram, FX5700 128MB, MB MSI. |
 |
|
Jedi_Knight
Average Member

1690 Posts |
Posted - 25/05/2004 : 16:19:44
|
Pro ty z vás, kteří si chcete přetaktovat grafickou kartu - NEDĚLEJTE TO, nevyplatí se to. Mluvím z vlastní zkušenosti. |
 |
|
Rasta
New Member

350 Posts |
Posted - 25/05/2004 : 17:05:20
|
Pro ty z vás,kteří se chcete vykašlat na impérium a přejít k rebelské alianci-NEDĚLEJTE TO,nevyplatí se to. |
Rasta,main char EaB,SWG,WoW,EVE,LOTRO
|
 |
|
Jedi_Knight
Average Member

1690 Posts |
Posted - 25/05/2004 : 19:02:07
|
quote: Originally posted by Xavier
Pro ty z vás,kteří se chcete vykašlat na impérium a přejít k rebelské alianci-NEDĚLEJTE TO,nevyplatí se to.
Jasně babi. |
 |
|
Topic  |
|