Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 World of Warcraft
 World of Warcraft - General
 Připojení přes mobilní telefon a WoW
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Jirkamcz
Starting Member

31 Posts

Posted - 17/10/2005 :  23:07:02  Show Profile  Send Jirkamcz an ICQ Message Send Jirkamcz a Private Message  Reply with Quote
Čuste lidi jsem se chtěl zeptat jestli někdo neví jestli to je možný ;-) já že sem se přestěhoval na vesnici a není tu možnost žádnýho netu mobil mám tak jestli to něják nejde ;-). A popřípadně jak (jestli je to vůbec hratelný) Poradí někdo?

Murdoc_
New Member

186 Posts

Posted - 17/10/2005 :  23:28:23  Show Profile  Send Murdoc_ an ICQ Message Send Murdoc_ a Private Message  Reply with Quote
ten od ëurotelu za 800 je dobrej, otazka je jakej budes mit na vesnici signal. pak seti pingy muzou pohybovat od 200 po 700 (standart) nekdy vis, nekdy niz podle vytizenosti site a signalu.

Muj nazor, nikomu ho necpu, nekamenujte me za nej.
Go to Top of Page

Jirkamcz
Starting Member

31 Posts

Posted - 17/10/2005 :  23:42:39  Show Profile  Send Jirkamcz an ICQ Message Send Jirkamcz a Private Message  Reply with Quote
signál tu mám dobrej (6čárek z 6 ;-). Jinak na to mi stačí obyčejnej telefon a ňáký kabely nebo musim mít v baráku nainstalovaný nějáký krabičky ;-) já bych to rád právě jen přes mobil (vůbec netušim jak to funguje tak jsem možná naivní) prostě přijít domu hodit mobil na kabel a hrát ;-) (protože se zase za 2 měsíce máme stěhovat)
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 18/10/2005 :  00:42:44  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
Zalezi na tom co myslis? CDMA, GPRS, EDGE, UMTS? Eurotel toho ma (nebo v brzke dobe bude mit) nekolik

Zenová povídka: Putuji takhle Severní Koreou a najednou potkám Gurrshaela a Pompa držíce se za ruce řkouce "Ano pane Reydene ... až tady jsme zjistili, že jsme míň než ta krabice u cesty ... vyhrál jsi, Ty jsi víc!". Usmál jsem se a odvětil jim: "Od té doby co nemám žádný cíl, už nebloudím!"
Go to Top of Page

Jirkamcz
Starting Member

31 Posts

Posted - 18/10/2005 :  05:51:23  Show Profile  Send Jirkamcz an ICQ Message Send Jirkamcz a Private Message  Reply with Quote
Mno musim říct že mi ty zkratky nic neříkaj ;-)
Go to Top of Page

Permon
Starting Member

46 Posts

Posted - 18/10/2005 :  07:07:28  Show Profile Send Permon a Private Message  Reply with Quote
Podle tvych reci soudim, ze pujde akorat o GPRS. Pres nej se da hrat, ale s jistym omezenim. Predne ping, kdyz bude okolo 1000, tak to bude svatek. Tudiz se to da hrat, kdyz levelis postavu a chodis jen 5ti clenny instance.

Edited by - Permon on 18/10/2005 07:07:56
Go to Top of Page

Jirkamcz
Starting Member

31 Posts

Posted - 18/10/2005 :  10:00:17  Show Profile  Send Jirkamcz an ICQ Message Send Jirkamcz a Private Message  Reply with Quote
jo to by mi stacilo mno ja se v kompech moc fakt nevyznam muze mi nekdo rict co je k tomu (mimo mobilu) treba popripadne kdo to poskytuje a popripadne jestli tu s tim nekdo ma zkusenosti (mam 31level a rad bych za ty 2 mesice dodelal 60) takze bych vlastne jen expoval ;-) Predem diky za pomoc uz zacinam bejt zoufalej :-)
Go to Top of Page

Warlord
Junior Member

Miralis

892 Posts

Posted - 18/10/2005 :  11:07:11  Show Profile  Send Warlord an ICQ Message Send Warlord a Private Message  Reply with Quote
zeptej se svyho operatora na CDMA
Go to Top of Page

Jirkamcz
Starting Member

31 Posts

Posted - 18/10/2005 :  21:22:41  Show Profile  Send Jirkamcz an ICQ Message Send Jirkamcz a Private Message  Reply with Quote
CDMA sem zjistil že bych potřeboval modem a to se mi nechce moc kupovat navíc bych musel mít asi nějáký antény ;-) chci prostě něco nenáročnýho na peníze (je to jen dočasný řešení na maximálně 2-3 měsíce než se nastěhuju do Prahy. Neví někdo co je třeba na takový GPRS připojení (kromě mobilu) a popřípadně nějáký zkušenosti?
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 18/10/2005 :  21:46:33  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jirkamcz

CDMA sem zjistil že bych potřeboval modem a to se mi nechce moc kupovat navíc bych musel mít asi nějáký antény ;-) chci prostě něco nenáročnýho na peníze (je to jen dočasný řešení na maximálně 2-3 měsíce než se nastěhuju do Prahy. Neví někdo co je třeba na takový GPRS připojení (kromě mobilu) a popřípadně nějáký zkušenosti?

co mas za telefon? vetsinou ti staci kabel (infra asi na desktopu nemas) a aktivni GPRS sluzba (vetsinou u vsech operatoru automaticky).

no pak uz jenom si to nastavit na pocitaci (nevim jak Eurotel ale TM ma na tohle docela sikovnej programek kterej ti osaha jakej mas pripojenej telefon a sam ti udela telefonni pripojeni)

kazdopadne nemelo by to byt nic tezkeho, zkus zavolat na infolinku.

Ale nemyslim si ze GPRS ti bude (a jeste k tomu s ET kde nemaji CS3-4 kodovani a maji tusim jen 40-50 kb/s) na hrani Wow stacit, pingy jsou vysoke a datovej prenost to tusim taky nebude zvladat. Ja to zkousel a nemohl jsem s tim ani lovit ryby, mel jsem tak 2vterinove odezvy

Zenová povídka: Putuji takhle Severní Koreou a najednou potkám Gurrshaela a Pompa držíce se za ruce řkouce "Ano pane Reydene ... až tady jsme zjistili, že jsme míň než ta krabice u cesty ... vyhrál jsi, Ty jsi víc!". Usmál jsem se a odvětil jim: "Od té doby co nemám žádný cíl, už nebloudím!"
Go to Top of Page

Stilgar
Average Member

1971 Posts

Posted - 18/10/2005 :  21:54:11  Show Profile  Send Stilgar an ICQ Message Send Stilgar a Private Message  Reply with Quote
paketovej prenos GPRS potrebujes jenom mobil s podporou GPRS (je nekolik trid lisicich se poctem upload/download slotu, ty potrebujes nejlip neco v pomeru 4:2, 4:1 nebo tak (down/up) .. uz si to moc nepamatuju, ..

no ale vetsina normalnich mobilu tohle umi
nejlevnejsi alternativou (pokud bys chtel mobil jenom na tohle) je asi starej siemens MT50

dal potrebujes pripojit mobil do kompu, tj kabl (ne ze by irda neslo .. ) nebo bluetooth (pokud na to mas mobil a komp vybavenej) ...
ale nejjednodusi a nejlevnejsi je zas klasickej kablik (d seriouvyho nebo usb portu)
treba klasickej pro SIE MT50 stoji bezne 299 kc

dal uz jen potrebujes pausalni GPRS k tarifu od providera .. co vim tak urcite Eurotel nabizi .. asi ale i T-mobile .. u oskara si nejsem jistej,
kdysi sem u ET platil neco jako 699 kc / mesic za neomezenej GPRS ... dneska nevim, zeptej se

GPRS je ale fakt nouzovka ... DL (coz neni pro hry tak podstatny) je cca na urovni dial upu (co si pamatuju tak max kolem 6 kB/s) a ping podle lokality a casu byval obycejne 450 - 900 ms (samozrejme muze byt i bezne 1K+ a to nepocitam nejaky obcasny problemky )

hrat se na tom da .. hral sem na tom urcitej cas AO, EVE a SWG ... nic moc .. ale da se

druhou moznosti je CMDA/EDGE .. ,to uz je pomerne dlouhodobe pouzitelna alternativa .. a neni to tak slozity jak si asi myslis ...
musis mit specialni modem (v podstate je to jen krabicka velikosti mobilu kam vrazis simku a pripadne na ni pripojis externi natenu - ale da se to provozovat i s tou malou integrovcanou .= zalezi na lokalite)
obycejne operatori poskytuji naky akce, kdy ti zapujci modem zdarma ...
a cena CMDA neni snad o nic vysi (mesicni poplatky) nez GPRS ...

takze tak nejak ...
osobne bych si zasel poptak ke svymu providerovi co momentalne nabizi a za kolik

[Stilgar]
Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.

Edited by - Stilgar on 18/10/2005 21:56:04
Go to Top of Page

Nisha
Starting Member

99 Posts

Posted - 18/10/2005 :  22:09:18  Show Profile  Send Nisha an ICQ Message Send Nisha a Private Message  Reply with Quote
Mám zkušenost s GPRS, CDMA.

Pokud můžu radit, to první opravdu ani nezkoušej, má to strašné odezvy a ping 1000 sem měla jen se štěstím. Lagy fakt ani komentovat nebudu...

CDMA se dá, pingy tak 200-500, občas ale zalaguje...
Nejhorší je, jak se v okolí připojí více lidí a občas není odezva pár vteřin či kompletní výpadek. :(

Takže muselo přijít řešení v podobě ADSL...

(\_/)
(0.o)
(> <)
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 18/10/2005 :  22:16:52  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
mám CDMA a nikdy žáden problém s lagováním, a když ano,tak to bylo na straně serveru
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 19/10/2005 :  00:02:50  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
Jak pise Stilgar na to GPRS se vyplati klidne i nejakej levnejsi telefon (ta MT50 urcite staci (ono vic nez 4+1 (uplink/downlink) nebo 3+2 timeslotu z toho nevytlacis (Eurotel ma tusim jenom kodovani CS2 = maximalne 13,4 kb na timeslot, TM ma jeste navic kodovani CS3a4 a to uz je 21,4 kb na timeslot))) ale na hrani to neni

EDGE je vlastne nastavba GPRS, je to az do rychlosti 230 kb/s ale zase nebejva to vsude kde je GPRS, vetsinou jen na husteji obydlenych lokalitach a porad to jeste neni na hrani Wowka

CDMA muze byt dobra volba ale porad to jeste neni ono (potrebujes na to specialni modem, doda ET)

Mozna bych zkusil se poptat po tom ADSLku (to uz neni sluzba mobilnich operatoru ale fixnich), ceny jsou tam uz i za pausal docela do pohody a s prijatelnou rychlosti (s tim ze musis navic platit i za pevnou linku)

Go to Top of Page

aja
Starting Member

15 Posts

Posted - 19/10/2005 :  12:08:32  Show Profile  Send aja an ICQ Message Send aja a Private Message  Reply with Quote
Hral jsem na GPRS pres pul roku, dolevelil jsem na tom 5man instance pohoda a to jsem delaval i healera. Ping 1200-2000, velke problemy az disconnect v orgrimmaru u AH. Neda se hrat 40man instance, solo pvp je fraska pac porad vidis spatnej stav, u mass pvp mas bud desnej ping 10sec+ anebo zrovna disconnect. Jo a UBRS (15man) se dalo chodit. U toho vseho jsem jeste mohl i na ventrillo (pouze poslech mluvit neslo) ale obcas se mi stavalo ze ventrillo uteklo trebas o 15sec a slyset v instanci jak se domlouvaji na pullu a pritom na obrazovce uz to davno vře je opravdu sila.
Takze jako docasnou nouzovku to muzes vyuzit. :-)

Aja Taurenka Shamanka
Drak'thul, My life for the horde!
Go to Top of Page

Jirkamcz
Starting Member

31 Posts

Posted - 19/10/2005 :  13:52:57  Show Profile  Send Jirkamcz an ICQ Message Send Jirkamcz a Private Message  Reply with Quote
Mno takže to skusím a uvidím mě jde o to nebýt 2 měsíce bez netu. Co jsem koukal na to CDMA tak modem je děsně drahej pokuď člověk nepodepíse smlouvu na 24 měsícu ;-). ADSL by tu sice šlo ale jak říkam na 2 měsíce je to zbytečný. Jinak si nejsem jistej jestli můj telefon nokia 6100 podporuje GPRS ;-) neví někdo kde to zjistim? V manuálu nic nebylo :D.

edit: neví někdo od koho je GPRS nejlepší (T-Mobile Eurotel (Oskar to snad ani nemá).

Jinak díky všem ;-)

Edited by - Jirkamcz on 19/10/2005 13:54:51
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 19/10/2005 :  13:58:14  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
myslim ze to gprs ma, takze jeste koupit kabel (origos = cca 1k)

u toho GPRS si nejsem jistej, jak uz jsem psal, Tmobile ma lepsi kodovani = vetsi rychlost, ale nevim jestli uz to Eurotel nema taky, spis bych rekl ze jo.

Takze jestlize mas ET tak bych se toho nebal a jestli rikal kolega o trosku vis ze mu to tak nejak i slo tak hura do toho :)

Go to Top of Page

Nisha
Starting Member

99 Posts

Posted - 19/10/2005 :  14:12:22  Show Profile  Send Nisha an ICQ Message Send Nisha a Private Message  Reply with Quote
Ještě můžu doporučit od někoho to CDMA převzít.
Mám tím na mysli, že díky tomu závazku na rok nebo na dva se toho dost lidí zbavuje a nabízí to zadarmo tomu, kdo by pokračoval v onom jeho závazném období. Platí se tak jen asi stovka (+/-) za přepis.

(\_/)
(0.o)
(> <)
Go to Top of Page

Jirkamcz
Starting Member

31 Posts

Posted - 19/10/2005 :  14:29:58  Show Profile  Send Jirkamcz an ICQ Message Send Jirkamcz a Private Message  Reply with Quote
mno já mam sice T mobile ale koupit si eurotel simku bych si klidně mohl ;-) jinak je to ovlivněný signálem? Já že eurotel tu má o čárku víc než T mobile ;-).

Jinak daťák k tomu mám sice neorigoš ale to neva né? :-)

Btw na to musim mít nějákou special simku nebo stačí moje twist simka co mám ;-)
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 19/10/2005 :  14:36:26  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:

mno já mam sice T mobile ale koupit si eurotel simku bych si klidně mohl ;-) jinak je to ovlivněný signálem? Já že eurotel tu má o čárku víc než T mobile ;-).

Jinak daťák k tomu mám sice neorigoš ale to neva né? :-)

Btw na to musim mít nějákou special simku nebo stačí moje twist simka co mám ;-)

neorigos kabel staci, twist taky ..

jinak plati ze cim dal jsi od vysilace tim horsi je prenosova rychlost (vyssi kodovani je blizko vysilace, cim ses dal tim je to pomalejsi, resp. se snizuje Coding scheme)

jestli mas TM a twist a kabel tak si stahni tenhle programek : http://t-mobile.cz/Web/Business/TarifySluzby/DatoveSluzby/NastaveniT-MobileGPRSNaPocitaciProPristupNaInternet.aspx a ten ti to nastavi samo, mas tam i meric rychlosti tak hned uvidis na cem jses :)

Go to Top of Page

uschi
New Member

Uschi

314 Posts

Posted - 19/10/2005 :  15:58:53  Show Profile  Visit uschi's Homepage Send uschi a Private Message  Reply with Quote
Jak to tady tak ctu, muzu ti taky neco malo doporucit.

1. GPRS
2. EDGE
3. CDMA
4. ADSL
5. KABELOVKA
6. WIFI
7. ISDN
8. jine

Tazke to vezmeme po poradku:

ad 1.)

GRPS si muze zdarma aktivovat. Pouziva se tusim napriklad pri odesilani MMS. Novejsi cisla to asi maji aktivovane automaticky, to nevim, kazdopadne, jak to tu nekdo psal odezvy jsou strasne. Ping se bezne pohybuje nad 1000ms, coz je vlastne 1 sekunda a to je k nicemu. Takze si myslim, ze GPRS muzeme vyloucit a nemusim tu k tomu uz nic psat.

ad 2.)

EDGE je takova nadstavga GPRS. Je rychle, obcas stahuji i 15 kb/s. Jenze odezvy jsou ne moc dobre a caste jsou i lagy. Nekdy se stane, ze se EDGE nechytne a mas zase jen to stare dobre GPRS. EDGE je dobre tak na postu, prohlizeni www stranek a obcas si neco sosnout. Na hrani her to nedoporucuji. Odezva je neco mezi 200ms (jsem optimista) az do radu sekund. Pokryti se stale zvetsuje, takze mas dobrou sanci si EDGE poridit, ale nevim, zda je ta cena vyhovujici. Nekde jsi rikal, ze tech cca 700,- az 800,- je uz moc. Datove sluzby se daji koupit i na TWIST kartu, takze odecte se ti castka a kdyz dalsi mesic proste nechces, tak ji nezaplatis a neni potreba zadna smlouva ci pausal. Na edge staci mobil co podporuje EDGE a kabel ci bluetooth adapter nebo infra.

ad 3.)

CDMA je rychlejsi nez EDGE. Je k nemu ale potreba modem a pokryti, ktere nemusis mit. Odezva je take o neco lepsi. Nejsem si ale jist, zda se Eurotel zajima o pokryti CDMA i na vesnici. Nevyhodou je take to, ze je potreba modem a podepsat smlouvu na nejakou dobu. Hrani by uz bylo asi o neco lepsi nez na EDGE, ale pro hrace to asi neni to prave orechove... Dovolil bych si tedy rici, ze co se tyce mobilnich pripojeni, nepripada v uvahu asi nic.

ad 4.)

ADSL je uz jednim ze standarnich hracskych doplnku. Ale splnovat urcite parametry, ktere se musi splnit. To je duvodem, proc je ADSL zalezitosti mest a ne vesnic. Jedna z podminek je treba byt maximalne 3 kilometry daleko od ustredny. Pokud to splnujes (da se to overit na webu na zaklade tveho telefonniho cisla), pak mas na vyber nekolik tarifu, kde si urcite kazdy vybere. Ale myslim, ze v tvem pripade tohle neni to co chceme.

ad 5.)

Kabelovka je take zalezitosti mest a co je horsi, kabelove televize nemaji zajem ani o nektere mestske casti. Kabelove televize jsou tedy jen na urcitem uzemi, prevazne velka mesta, kde jsou penize a vyplati se jim rozsirovat tam svou datovou sit. Ceny jsou velmi priznive, dobre odezvy a jeste mas programy v bedne (v TV). Ale stejne jako ja si nech zajit chut.

ad 6.)

Bezdratove pripojeni je velmi zajimava alternativa. Ktera ma sve pro i proti. Musis do ni vlozit urcitou investici at od instalace za korunu a podpisu nejake smlouvy az do te miry, ze si koupis antenu, kabel, a wifi kartu. Antena je nekdy protreba, uz jsem videl i to, ze mas vysilac signalu vzdaleny az nekolik kilometru od mista tveho bydliste. Takze je byt napojen na nekoho, kdo je vzdalenejsi od tebe a byt pres wifi pripojen na nejakou datovou linku. Bohuzel, wifi muze byt ruseno, takze dojde obcas k odpojeni od vysilace, spatny signal ti vykazuje lagy a kdyz si na jare soused pre tvym barakem postavi panelak, tak mas proste smulu. Ale zase je to sance, jak se dostat k nejakemu zajimavemu tarifu, atd. Je dobre zjistit si sve moznosti, at vis, na cem jsi. Ja osobne wifi nejak nepropaguji, chvili jsem ho mel a nemohl jsem si na nej stezovat, ale nakonec jsem presel na ADSL pres Telenor. Takze, abych to shrnul, je to pro tebe moznost, ale musis si overit, zda je mozne se v tvem okoli na nej pripojit, co to obnasi, atd.

ad 7.)

ISDN je urcite reseni, ktere je k dispozici, kdyz jine nejsou. Stejne tak i DIALUP. Pro je dostupnost, ktera je dobra, staci v podstate mit jen telefon. Proti mluvi ale cena. Jsou sice ruzne balicky, jako vikendy zdarma a podobne, jenze ty nejsou moc vyhodne. Cena pak mozna bude dost velka. Zaplatis pausal za telefon, pak za impulsy, nejaky balicek a jsi na tom asi jako kdyby jsi mel EDGE. Ale budes mit dobrou odezvu a jistotu, ze si neco zahrajes. Jen ta rychlost, ta neni moc zavratna.

ad 8.)

Technologie, ktere jsem napsal v predeslych sedmi bodech jsou asi ty nejbeznejsi internety pro domacnosti. Prece jen, malo kdo ma doma 100Mbit optiku :). Kazdopadne, existuji ruzne dalsi druhy pripojeni, ale u nekterych je vysoka cena, nektere jsou zase svazany s mestem, atd. Napriklad Brno ma metropolitni sit NETBOX, kde je 6Mbitu za par supu, jenze tu optiku nemaji natazenou vsude, ale jen tam, kde jsou panelaky a vetsi osidleni firem.

My ve firme napriklad pouzivame tzv. bezdratovou optiku, ale kdo by chtel platit doma cca 30k za linku a mit na strese peknou parabolu? :)

Pak je k dispozici i optika. Ale to asi nemas sanci jen tak ziskat, stejne jako NIX. Leda, ze by jsi byl nejaky dobry vedec a dostal se k ni zadarmo :)

Takze nejspis te ceka DIALUP ci ISDN. Nebo se prestehujes a pokud ne, tak holt budes vecer v chalupe koukat na bednu a nebo cist pri svickach. Ceske vesnice zatim nejsou moc internetu naklonene...

Konec monologu.

Uschi <Uhni Kurva> - regionální poradce UK pro jižní Moravu a Slovinsko
CSS: http://www.chameleon-tm.com
Go to Top of Page

Jirkamcz
Starting Member

31 Posts

Posted - 19/10/2005 :  16:23:33  Show Profile  Send Jirkamcz an ICQ Message Send Jirkamcz a Private Message  Reply with Quote
ISDN by mi museli zavadet (je to digitalni prenos) mno a navic (stejne jako u dialupu) je plati za minuty coz je pro me neco neprijatelnyho ;-) mno skusim to gprs nak na tom ty 2 mesice odkroutim ;-))
Go to Top of Page

uschi
New Member

Uschi

314 Posts

Posted - 19/10/2005 :  17:07:58  Show Profile  Visit uschi's Homepage Send uschi a Private Message  Reply with Quote
quote:

ISDN by mi museli zavadet (je to digitalni prenos) mno a navic (stejne jako u dialupu) je plati za minuty coz je pro me neco neprijatelnyho ;-) mno skusim to gprs nak na tom ty 2 mesice odkroutim ;-))

Uz prvni den budes poradne nas...

Go to Top of Page

Jirkamcz
Starting Member

31 Posts

Posted - 19/10/2005 :  17:14:46  Show Profile  Send Jirkamcz an ICQ Message Send Jirkamcz a Private Message  Reply with Quote
mno nasranej sem teď že platim wow a nemůžu hrát ;-)
Go to Top of Page

uschi
New Member

Uschi

314 Posts

Posted - 19/10/2005 :  17:25:48  Show Profile  Visit uschi's Homepage Send uschi a Private Message  Reply with Quote
Budes nasranej jeste vic, budes platit pripojeni,WOW a nebudes hrat a ani nebudes na internetu :)

Go to Top of Page

Stilgar
Average Member

1971 Posts

Posted - 19/10/2005 :  17:48:43  Show Profile  Send Stilgar an ICQ Message Send Stilgar a Private Message  Reply with Quote
2uschni: hezkej post ale to v bode T o Dialupu / ISDN o tom dobrym pingu si nemyslel vztazeno k dial upu, ze ne?

latency 1K sama o sobe "nevadi" .. pokud se to porad pohybuje kolem 900-1100 tak si na to zvyknes a hrat se s tim da ... pokud mas packetlosy pripadne obcasny pingy 3K+ tak se s tim hrat neda ...

ja sem vice ci mene (spis vice) bez problemu na GRPS nakej ten tyden MMO hraval

pokud uz mas mobil a kabl jak pises tak to proste zkus (na normalni kB uctovanej GRPS, neplat si jeste pausal) jestli to pojede nebo ne .. za to das max trochu casu s nastavovanim a par kacek za tech par kilo

zavadet si na 2 mesice ADSL nevim nevim ... a ta hranice 3Km je taky dost limitujici

[Stilgar]
Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.

Edited by - Stilgar on 19/10/2005 17:51:19
Go to Top of Page

puki
Starting Member

39 Posts

Posted - 19/10/2005 :  18:14:28  Show Profile Send puki a Private Message  Reply with Quote
Mne minuly vikend padla wifina zatial co som bol v jednom Strat baron run-e, tak som nahodil GPRSko a v pohode som to dohral.
Pingy som mal tak na 700-1200ms, zvladlo to aj port do Org.
Aj len z jedneho pouzitia sa neda odhadnut ako to chodi normalne, je dost mozno ze to bolo pozitivne ovplyvnene tym ze bol uz neskory vikendovy vecer :)
Provider T-Mobile SK, mobil Siemens M65 cez infra a umiestnenie na sidlisku :)

Edited by - puki on 19/10/2005 18:15:58
Go to Top of Page

uschi
New Member

Uschi

314 Posts

Posted - 19/10/2005 :  18:30:58  Show Profile  Visit uschi's Homepage Send uschi a Private Message  Reply with Quote
No, ten DIAL se tam nejak asi pripletl... :))

Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 19/10/2005 :  23:11:27  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Stilgar

2uschni: hezkej post ale to v bode T o Dialupu / ISDN o tom dobrym pingu si nemyslel vztazeno k dial upu, ze ne?

ISDN linka je podle meho skromneho nazoru co se tyce kvality "pingu" uplne nejlepsi volbou. Je, mno jak to spravne vyjadrit - "stabilni", zadne "vykyvy"... pripojis se a mas 24/7/365 stale stejnou odezvu. Zadna agregace.

GPRS - neustale se "sere", vypadky, nefunkcni...
WiFi - agregace, dest/snih, restarty APcek, vypadky proudu...
Kabelovky - agregace, ze zkusenosti ze Zlina (Karneval) take caste vypadky...

(caste vypadky = jednou za tyden/2 tydny presne v okamziku, kdy jses v instanci v okamziku kdy to nejmin potrebujes)

Deim Son - Člověk kterého milujete nenávidět. :)
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 19/10/2005 :  23:27:42  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deimnia
(caste vypadky = jednou za tyden/2 tydny presne v okamziku, kdy jses v instanci v okamziku kdy to nejmin potrebujes)

taky se na me v karnevalu tvarili nak divne kdyz jsem jim nadaval co to ma jako bejt ze to furt pada a ono to vypadlo jednou za tejden kdyz jsem zrovna hral (to neni tezky bo by to muselo vypadnout v pracovni dobe abych nehral)

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 20/10/2005 :  08:55:10  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
a pro pražáky tu máme UTMS
http://www.mobilmania.cz/Operatori/AR.asp?ARI=111152

Brzy i zbytek ČR .. pingy 50-70ms je v klidu, hned jak to bude u nás do toho jdu
Go to Top of Page

lozes
New Member

143 Posts

Posted - 20/10/2005 :  09:40:57  Show Profile Send lozes a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by spajdr

a pro pražáky tu máme UTMS
http://www.mobilmania.cz/Operatori/AR.asp?ARI=111152

Brzy i zbytek ČR .. pingy 50-70ms je v klidu, hned jak to bude u nás do toho jdu

končí mi příští měsíc cdma a tak o tomhle dost uvažuji. Neže bych si mohl nějak stěžovat na cdma rychlost, ale ta latence a několika sec výpadky toku dat atp..mi už lezou krkem. Navíc bych si rád i někdy zase vyzkoušel FPS střílečky a to s cdma opravdu nejde

- lozka(Unimpressed) - rune priest r25/rr23
- orhori(Unimpressed) - ironbreaker r31/rr26
- Heldo(Unimpressed) - bright wizard r26/r25
Go to Top of Page

Jirkamcz
Starting Member

31 Posts

Posted - 20/10/2005 :  11:18:39  Show Profile  Send Jirkamcz an ICQ Message Send Jirkamcz a Private Message  Reply with Quote
mno tak to gprs není moc fajn :-) nevíte jak je to s tím cdma? to stačí si sehnat jen modem (žádný kabely) a něják to zařídit u eurotelu? Můžu mít svůj vlastní (koupenej od někoho) a nebo si ho musím koupit od nich? Sem našel že ho někdo prodává za 1700 což už se dá skousnout né jako u eurotelu za 6000. :-)
Go to Top of Page

JerzeeG
Moderator

krecek

4364 Posts

Posted - 20/10/2005 :  11:26:40  Show Profile  Send JerzeeG an ICQ Message Send JerzeeG a Private Message  Reply with Quote
quote:

mno tak to gprs není moc fajn :-) nevíte jak je to s tím cdma? to stačí si sehnat jen modem (žádný kabely) a něják to zařídit u eurotelu? Můžu mít svůj vlastní (koupenej od někoho) a nebo si ho musím koupit od nich? Sem našel že ho někdo prodává za 1700 což už se dá skousnout né jako u eurotelu za 6000. :-)

nevim jak jini lidi, ale kdyz jsem si chtel poridit mobilni internet ja, tak jsem si zavolal primo operatorovi (zadarmo) a tam mi velmi ochotne vysvetlili vse, co jsem potreboval.. (zadarmo)
jen mi prijde uchylne ptat se na foru, jesli po tobe bude chtit operator, abys mel vlastni modem..

Jerzee <Mor do Kuli>
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,15 seconds. on eygor Snitz Forums 2000