Author |
Topic  |
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
|
| |
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 10:59:19
|
a budou na tom konecne ackovy mmorpg ? :) |
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 11:06:52
|
quote: Originally posted by Pertha
a budou na tom konecne ackovy mmorpg ? :)
FFXI (PS2) ti nepripada jako ackova MMORPG? :) |
Tragedy "Killing is my business... ...and business is good!" |
Edited by - Tragedy on 18/05/2005 11:07:11 |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 11:22:03
|
Nebo treba Everquest OA. |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 11:58:45
|
No přemýšlím o tom. akorát se bojím, že zdejší distributoři a potažmo Sony nebudou kopírovat cenu v US, ale jako trqadičně jí vynásobí dvěma. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 11:59:50
|
quote: Originally posted by Tragedy
a budou na tom konecne ackovy mmorpg ? :)
FFXI (PS2) ti nepripada jako ackova MMORPG? :)
myslim treba anarchy online , everquest2 , wow atd :) |
|
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 12:31:47
|
no já bych řekl že to atd je právě to Final Fantasy 11m což je regulérní hra na úrovni WoW, EQ2, Anarchy Online. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 13:21:42
|
quote: Originally posted by Khostri
no já bych řekl že to atd je právě to Final Fantasy 11m což je regulérní hra na úrovni WoW, EQ2, Anarchy Online.
Presne tak... a zrovna Perthovi jakozto fanouskovi hardcore PvE akce by se mohla hodne libit :) |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 14:04:21
|
no já bych řekl že to atd je právě to Final Fantasy 11m což je regulérní hra na úrovni WoW, EQ2, Anarchy Online.
Presne tak... a zrovna Perthovi jakozto fanouskovi hardcore PvE akce by se mohla hodne libit :)
kdovi mozna :) i kdyz spis verim tomu ze se po mezicase ve wow zase vratim k AO a tam si uziju nakej casek nez prijde datadisk :) |
|
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 15:29:09
|
PC jako herní platforma je v řiti :-)
 |
 |
|
Isac
Moderator

2433 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 15:44:38
|
quote: Originally posted by Gabriel
PC jako herní platforma je v řiti :-)
docela se divim, že to přišlo tak pozdě |
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 15:45:33
|
Gabriel: No to uz je zname par let :) A ani k tomu nebyl potreba tak brutalni vykon :))
edit: Aha... Isac byl rychlejsi :) |
Edited by - Tragedy on 18/05/2005 15:45:53 |
 |
|
Colldor
Gimp

2165 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 16:05:31
|
Stejne, az nejakym zpusobem zaniknu hry na pc tak uz proste hrat hry nebudu.
Pouzivat debilni konzole jako PSP nebo Xbox ( maji husty vykon, no a co?) kdyz slouzi jen k tomu aby bohati byli jeste bohatejsi, a kde vse co potrebujes je rozumet hlasce "insert disk" fakt nemam zapoterbi a nelaka me to.
Tenhle styl me uz davno sere, a za to muzu proste zasrani congove ... je jich jak nasrano a svet a nejvic gaming prumysl se orjentuje podle toho trhu, coz je imho spatny. Sem clovek co nemam rad Anime/Manga/akcni_consola_hry_kde_vse_lita_a_sviti a nidky rad mit nebude (a taky to povazuju predevsim jako zabavu pro deti) takze (-_-) ,,!, Stejne jako PS a Xbox ...
Boze, tohle vypada jako kdyby to napsal Demo, ale opravdu se tak citim :) A obcas ho zacinam i chapat ...
|
Colldor, Allerious, Turrin Bagalmon [UO - DP] (retired) Colldor, Enforcer <CzA> [Anarchy Online] (retired) Kremilek, Troll Warrior <Zdechliny> [WoW] (retired) Colldor, Zealot <Skull> [WHO] (retired) |
Edited by - Colldor on 18/05/2005 16:11:25 |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 16:29:34
|
Ono asi je rozdíl, jestli jsi někde viděl u někoho anime/akční svícící hru bez myšlenky a nebo nějaké pořádné a rozumné hry na konzole. Ono nejde o to na konzoli hrát vše - ale například právě různé akční hry, RPG, závodní atp. mají na konzoli hratelnost o mnoho vyšší. Naopak není účelem na konzoli hrát strategie například. A stejně jako nehraješ na PC blbosti, kterých je mraky, tak si na konzoli vybereš ty dobré hry. Já jsem býval zastáncem her na domácích počítačích. Záměrně neříkám PC, jelikož PC od začátku není vhodná herní platforma. PC se až postupem času hlavně díky různým doplňkům rychlejším procesorům grafikám a podobným nesmyslům stalo herní platformnou. Ve své podstatě je ale velmi velmi neefektivní. Při svém věku pamatuju domácí počítače, které byly skutečně primárně herními počítači, jako Atari 800, Atari ST, Amiga 500,600,1200. PC se k Amize přiblížilo až pár posledních let. A až teprve s příchodem windows XP byly konečně schopny zdánlivě multitaskingu. (narozdíl od amigy, která to uměla na začátku). I teď když si vezmu emulátory amigy a pustím nějaké hry, tak dost jich stále má myšlenku i hratelnost na rozdíl od velké části PC her. Ano, PC se teď v poslední době stalo dobrou herní platformou ale za cenu šílených investic a pravidelného upgrade. No a tak jsem si k PC pořídil Playstation 2. A musím říci, že s konzolí si člověk opět vzpomene na staré dobré hry a jejich hratelnost. Narozdíl od PC u konzole máš prostě takovou pohodu - za pětinu ceny průměrného PC tu konzoli budeš používat fakt dlouho, hry ti poběží pořád stejně. Navíc narozdíl od PC to zapneš i když máš jenom chviličku - třeba 15 minut. Vůbec nic neřešíš. A je to skvělý poct. A i když si PC nastavit umím, je to opravdu příjemné přestat řešit všemožné ptákoviny s konfigurací, místem na disku, instalací, pomalostí, upgradem atp. A vzhledem k parametrům věřím, že i když konzole prostě PC nepřeválcují úplně, tak ho hodně potlačí. Navíc i pro vývojáře je jednodušší optimalizovat hru na jednu konfiguraci. A co setáká her - skoustu věcí, které mám na PC bych teď i raději hrál n aPS2 než na PC - dokonce i třeba Final Fantasy 11 bych si raději koupil PS2 verzi než PC. Pokud tu konzoli nemáš, tak ten pocit neznáš a nepochopíš - jedině si jí koupit. Což není takový problém, když za cenu 4700 Kč máš Playstation 2 - chtěl bych za tu cenu vidět to PC, na kterém by běhaly všechny hry jako na PS2.
A ještě k tvému postu - odmítnutí něčeho, co jsi ani nevyzkoušel a snižování to na úroveň dětských hračiček bez skutečného zkoušení z tebe paradoxně dělá tebou opovrhované "děcko", které bude na just říkat Ne a ne a ne. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 16:32:39
|
Colldor: Nejak to nechapu... vyvojari na PC snad hry nedelaji kvuli zisku?
To ze je konzole user-friendly a aby sis zahral, tak staci vlozit disk je snad chyba? Chybi ti snad masochismus okolo instalovani, patchovani a nevim ceho jeste?
Pokud hry na kozloe vidis jen jako "Anime/Manga/akcni_consola_hry_kde_vse_lita_a_sviti", tak si patrne moc her na konzoli nehral/nevidel.
A hry povazujes za zabavu pro deti? :) Wow! To je zaver. A hry na PC jsou jako pro koho? :)) |
 |
|
sword
Nerizena Puma

666 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 17:43:40
|
Mel jsem tu moznost hrat hry na PS a nepotrebuji to k zivotu.nemusim hrat porad.(mysleno jen na hry).Vyhovuje mi PC, ktere ma daleko vice moznosti.To je pro me daleko vic a radsi dam za PC vice penez, nez pak dokupovat dalsi a dalsi veci, abych byl schopen na to delat vice nez hrat hry. |
Sid: mokrani to jee ten nejlepsi poyitek ye hry..pukx not dead ty v*le
|
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 17:52:34
|
Je vidět, že o konzolích víte prd.
PS3 s brutálním, ale opravdu brutálním výkonem (no dobře, i Xbox 360) a online podporou smetou všechno.
Už dnes na Xbox Live hrají téměř 2miliony lidí a to mluvím o nynějším Xboxu. |
 |
|
Isac
Moderator

2433 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 17:54:40
|
sword: no a o tom to je můžeš si vybrat :)
buď si koupíš velký auto, který převeze jak lidi tak náklad
nebo si koupíš ferrari, do který se vejdou jen dva lidi a jedna kabelka, na druhou stranu, ale pojede mnohem rychlejc 
hry na pc beru jako odreagování od práce, i kdyby na pc běžely hry 10x pomalejc tak je na něm stejně hraju :)
navíc ani nemám televizi, takže bych ps neměl kam strčit :)
ale pokud někdo chce jen hrát, tak je konzole dobrá volba
až budu mít doma nějakou pořádnou plazmu, a konzole bude umět přehrávat dvd (jakože asi bude :) ) tak o tom začnu uvažovat |
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 18:10:22
|
Isac: No to si trochu zaspal, protoze PS2 uz 4 roky DVD samozrejme prehrava :)
Sword: Ano ja mam take PC, ale kdyz si chci neco zahrat sahnu po PS2. Je tam mnohonasobne pestrejsi vyber zanru a titulu. Nehlede na to, ze to pohodli je proste k nezaplaceni. Jedina starost s konzoli je ta, kam to umistit, aby to vypadalo fakt "fesacky" :) No a zadny dalsi starosti me dalsich 6 let necekaji. Jinak PS samozrejme nema slouzit jako pocitac... je urcena primarne na hry na nic jineho. Samozrejme moznost dokoupit klavesnici nebo mys tu je, ale proc to delat, ze? :) |
Edited by - Tragedy on 18/05/2005 18:12:10 |
 |
|
Mickk
New Member

489 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 20:10:23
|
by me zajimalo jak se hraje na konzoli quake, je to jen o tom dostat to do ruky ? |
RP sux, macro 4ever
|
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 20:45:20
|
quote: Originally posted by Mickk
by me zajimalo jak se hraje na konzoli quake, je to jen o tom dostat to do ruky ?
Jojo, například Halo 2 na Xbox je přes službu Live jedna z nejhranějších FPS na světě vůbec. |
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 22:21:57
|
by me zajimalo jak se hraje na konzoli quake, je to jen o tom dostat to do ruky ?
Neni... FPS musi byt navrzena na gamepad. Takze treba TimeSplitters se hrajou skvele, ale Quake naprosto otresne. |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 22:22:33
|
Jsem přesně čekal, že se ozve někdo s tím, jak se hraje FPS. To jiné hry neznáte? Ještě čekám, že přijde někdo další a zeptá se, jak se na tom hraje Starcraft. A ano, pokud to hraješ profesionálně a pravidelně navštěvuješ mistrovství, tak ti reakce na PC s myší, nadupaným compem, sníženými detaily atp přijdou rychlejší.
Odpovím stejně - Jak se na PC hraje Ratchet a Clank? Jaks e tam hraje Grand Turismo? Jak se na PC hraje hraje treba Návrat Krále? Takhle můžeme pokračovat pořád. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Kořka
Average Member

1466 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 22:27:40
|
Hm šak na PS2 se plánovaly nějaké adaptace myší nebo tak něco, ne? A pokud ne na PS2, tak imo na PS3 to bude už určitě. Možná se pletu, konzolovou scénu vůbec nesleduju (jedinná vyjímka je Tekken a Soulcalibur :P) Edit: topic jsem celý nečet, tak jestli to je někde zmíněné, sry. |
Arokh Estarioll |
Edited by - Kořka on 18/05/2005 22:29:13 |
 |
|
Mickk
New Member

489 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 22:59:20
|
quote: Originally posted by Khostri Jsem přesně čekal, že se ozve někdo s tím, jak se hraje FPS. To jiné hry neznáte? Ještě čekám, že přijde někdo další a zeptá se, jak se na tom hraje Starcraft. A ano, pokud to hraješ profesionálně a pravidelně navštěvuješ mistrovství, tak ti reakce na PC s myší, nadupaným compem, sníženými detaily atp přijdou rychlejší.
Odpovím stejně - Jak se na PC hraje Ratchet a Clank? Jaks e tam hraje Grand Turismo? Jak se na PC hraje hraje treba Návrat Krále? Takhle můžeme pokračovat pořád.
ten quake me napadnl v souvislosti s xbox360 na kterym ma bejt 4ka a ty mmorpg by me taky zajimaly, ffxi sem nehral, ale v tech par co sem zkusil mi byla klavesnice mala -> nutnust poridit si klavesnici, ktera se blbe drzi v ruce nebo se da ovladat gamepadem ?
a nevim proc se hnedka urazis
|
RP sux, macro 4ever
|
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 18/05/2005 : 23:31:50
|
quote: Originally posted by Khostri Jsem přesně čekal, že se ozve někdo s tím, jak se hraje FPS. To jiné hry neznáte? Ještě čekám, že přijde někdo další a zeptá se, jak se na tom hraje Starcraft. A ano, pokud to hraješ profesionálně a pravidelně navštěvuješ mistrovství, tak ti reakce na PC s myší, nadupaným compem, sníženými detaily atp přijdou rychlejší.
Odpovím stejně - Jak se na PC hraje Ratchet a Clank? Jaks e tam hraje Grand Turismo? Jak se na PC hraje hraje treba Návrat Krále? Takhle můžeme pokračovat pořád.
ten quake me napadnl v souvislosti s xbox360 na kterym ma bejt 4ka a ty mmorpg by me taky zajimaly, ffxi sem nehral, ale v tech par co sem zkusil mi byla klavesnice mala -> nutnust poridit si klavesnici, ktera se blbe drzi v ruce nebo se da ovladat gamepadem ?
a nevim proc se hnedka urazis
No k MMORPG potrebujes klavesnici hlavne kvuli psani textu :) Jinak FFXI se ovlada komplet gamepadem a je to super. Sam sem to pres nej hral. Krome psani sem klavesnici nepotreboval. |
 |
|
Colldor
Gimp

2165 Posts |
Posted - 19/05/2005 : 10:00:20
|
Ja mam PS2 :) Dostal jsem ho jako darek, a pocitam ze mam kolem 15 - 16 her (+ ruzne hry jsem pujcoval). Drive jsem vlastnil Nitendo64 pak sem prestoupil na Segu (MegaDrive). Potom jsem si poridil PS1 ktery sem pak prodal. Sestrenka vlastnila Sega Satturn tak sem se na tom taky casto hral. Xbox sice nemam ale mame ho v praci v rest room-u, taky s k tomu obcas taky sednu a hraju s kolegama nejake zavody :) ( Xbox jsme ale opravdu moc nevyuzival az na par zavodnich her a Halo2)
Takze opravdu s tim mam zkusenosti ... a porad stojim za tim ze je to dimenzovani pro deti (min premejsleni). A ty hry taky ...
PC odzacatku nebyla herni platforma, ale proc myslite ze se stala? Protoze lidi bavi sestavovat kompy, testovat to, upravovat to podle sebe, a pak se hrat, mit moznost externi zbavai jako internet, graficky prace atd. Bavi je sedet za necim co jim dava vic moznosti nez mackat start, a sipky nahore dole, a kde se navic neco muzu naucit do budoucna pac bez uzivani kompu neni ani poradne zamestanani. A vo tom to je :) |
Colldor, Allerious, Turrin Bagalmon [UO - DP] (retired) Colldor, Enforcer <CzA> [Anarchy Online] (retired) Kremilek, Troll Warrior <Zdechliny> [WoW] (retired) Colldor, Zealot <Skull> [WHO] (retired) |
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 19/05/2005 : 10:08:33
|
Colldor> Pochop... PS2 je na hry. PC je na praci + par malo her - pricemz tech her bude cim dal min a min. |
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 19/05/2005 : 11:02:27
|
Colldor> Pochop... PS2 je na hry. PC je na praci + par malo her - pricemz tech her bude cim dal min a min.
Her na PC bude porad dost a dost. A to jednak tim, ze je to PC a druhak tim, ze ne kazdy ma chce hrat hry na konzolich nebo kupovat TV pro konzoli (ne, neni to to same, jako monitor). PC bude/je v kazde domacnosti, konzole rozhodne ne.
Dokupovat ke konzoli TV/Monitor&bedny, klavesnici (ne, fakt me jen bezduche strilecky nebavi), mys (mys proste nejde nicim nahradit, rozhodne ne nesmyslem s 10 tlacitky)
Nebo jsem zpatecnicky nouma, kterym navzdy zustanu, protoze se na konzole divam uplne stejne, jako Colldor |
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 19/05/2005 : 11:11:06
|
quote: Originally posted by Khaot
Colldor> Pochop... PS2 je na hry. PC je na praci + par malo her - pricemz tech her bude cim dal min a min.
Her na PC bude porad dost a dost. A to jednak tim, ze je to PC a druhak tim, ze ne kazdy ma chce hrat hry na konzolich nebo kupovat TV pro konzoli (ne, neni to to same, jako monitor). PC bude/je v kazde domacnosti, konzole rozhodne ne.
Dokupovat ke konzoli TV/Monitor&bedny, klavesnici (ne, fakt me jen bezduche strilecky nebavi), mys (mys proste nejde nicim nahradit, rozhodne ne nesmyslem s 10 tlacitky)
Nebo jsem zpatecnicky nouma, kterym navzdy zustanu, protoze se na konzole divam uplne stejne, jako Colldor
No nevim jestli her bude dost a dost :) me tady produkce na PC pripada prinejmensim dost chuda. Mys je samozrejme super, ale je vyuzitelna pouze na strategie a FPS. Pricemz oba tyto zanry (hlavne strategie) se daji nadesignovat tak, ze jdou vyborne hrat i na gamepadu. Navic nevim, proc bys kupoval ke konzoli klavesnici... mas prece PC, nebo ne? :) Nechapu, proc se vsichni tak brani pokroku :) Dokonce i Blizzard uz pristi hru vyda vyhradne na konzole. |
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 19/05/2005 : 11:34:52
|
quote: Originally posted by Tragedy Nechapu, proc se vsichni tak brani pokroku :) Dokonce i Blizzard uz pristi hru vyda vyhradne na konzole.
Pokud te vice zajimaji hry, ktere konzolim vice sedi, chapu, ze mas pocit, ze na PC je her malo (ja to nesleduji, co me zajima je na PC a tim to pro me konci). K tomu pokroku...myslis jako pokroku moci penez, ktere nadiktuji, ze na jine platformy to proste nebude? Aby se to potom vydavalo za ukazku toho, ze lide vice chteji konzole (nemaji jinou moznost, pokud chteji neco hrat) a byl dalsi, silenejsi argument pro vyrobce konzol, aby tlacili na vyrobce her delat hry jen pro tu spravnou platformu?
Je totiz jasne, ze bez her se neproda ani jedna konzole, PC se ale bez her proda dost (i kdyz ne tolik). Stejne tak MMOPRG/RPG bez klavesnice a mysi. Zbytek jsou hry bez naplne, ktere nehraji, netrapi me, prestoze muze byt dost lidi, kteri je preferuji. Ale porad zustane dost tech druhych, pro ktere se bude vyplacet delat hry.
Strategie si bez mysi fakt nedokazu predstavit, ale to muze byt dano tim, ze jsem to nikdy nevidel a ma fantazie ma meze. |
Edited by - Khaot on 19/05/2005 11:35:56 |
 |
|
Colldor
Gimp

2165 Posts |
Posted - 19/05/2005 : 12:06:29
|
Khaot> naprostej souhlas. Konecne to nekdo rek v te spravne inteligentni forme :) |
Edited by - Colldor on 19/05/2005 12:06:57 |
 |
|
Speh
Junior Member

759 Posts |
Posted - 19/05/2005 : 13:12:51
|
Mno konzole jsou sice paradni vec, ale jsem zvyklej na neco vic.Pokud nekdy hraju nejakou vec tak mi kolikrat bezi plno veci na druhym monitoru, zabijim tak dve mouchy jednou ranou, konzole je jen pouze na hrani a bohuzel vecinu casu nestravim hranim.Ano samozrejme, konzole se budou rozsirovat bude je hrat vic a vic lidi, ale nikdy nenahradi pocitace v hrani, protoze proste tu budou lidi jako a ja jiny kteri si radi zahrajou, jsou ochotny za hru zaplatit, ale zaroven u toho taky neco delaj. Nevim zkousel jsem vsechny ty pady atd..., ale pro me neni nad klavesnici a mys, bez toho jsem takovej nesvuj a nedari jse mi to poradne ovladat. Hlavne si nedokazu predstavit jak bych hral nejakou mmprog bez pocitace pristupu na stranky a druheho monitoru kde si nahodim mapy a procitam ruzne o hre, abych byl v obraze o dane lokaci atd..Nebo dalsi pomocne programy na vypocitavani spellcraftu atd...Krasa pocitace je v tom, ze clovek si muze delat pomerne co chce, kdyzto konzole mi jasne vymezi prostor coz mi vadi.
|
Mé dílo jsem Já, kdo jej neuznává, neuznává mě. |
 |
|
Hosty
Average Member

1177 Posts |
Posted - 05/06/2005 : 11:49:20
|
Ja som sice za PS3, ale...http://www.xboxemea.com/xbox360/survey/faceplate/en-gb.htm tie skiny su pekne - hlavne midnight. Neviem teraz ci je designovo krajsi PS3 alebo X-Box360. |
-Peace is a lie. There is only passion. Through passion I gain strength. Through strength I gain power. Through power I gain victory. Through victory my chains are broken. The Force shall set me free- |
 |
|
Threepio
nic

126 Posts |
Posted - 15/06/2005 : 01:06:49
|
Jsem přesně čekal, že se ozve někdo s tím, jak se hraje FPS. To jiné hry neznáte? Ještě čekám, že přijde někdo další a zeptá se, jak se na tom hraje Starcraft. A ano, pokud to hraješ profesionálně a pravidelně navštěvuješ mistrovství, tak ti reakce na PC s myší, nadupaným compem, sníženými detaily atp přijdou rychlejší.
jinou hru nez Grand Turismo neznas? proc by me proboha melo zajimat jak se hraje honeni auticek kdyz me bavi fps/strategie, takze me zajima co mi muze konzole nabidnout v teto kategorii? pokud nic tak je otazka vyresena a konzole pro me prestava byt jakkoliv zajimava, zhruba v kategorii pracka/mycka/vysavac... |
Tak trosku...klokan |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 15/06/2005 : 09:32:42
|
quote: Originally posted by Threepio jinou hru nez Grand Turismo neznas? proc by me proboha melo zajimat jak se hraje honeni auticek kdyz me bavi fps/strategie, takze me zajima co mi muze konzole nabidnout v teto kategorii? pokud nic tak je otazka vyresena a konzole pro me prestava byt jakkoliv zajimava, zhruba v kategorii pracka/mycka/vysavac...
Takže ještě jednou - pokud tě zajímá FPS případně RTS, tak v současné době ti konzole toho nenabídne tolik. Przatím má jak konzole tak PC svoje specifické hry. Pokud chci hrát jednu konrétní hru či tip, tak si vyberu asi takové zařízení, které to zvládne bez ohledu na to, co to je. Jak psal ale Tragedy, her na PC bude čím dál tím míň - jednak na konzole se se dělá a ladí hra na jednu konkrétní konfiguraci, jednak u konzolí se lépe chrání tituly proti kopírování. Proto věřím, že i RTS nebo FPS udělané primárně pro konzoli (ne konverze) bude velmi hratelná. Ano asi budou existovat i super FPS a super RTS na PC, ale podle mého v menší a menší míře (viz adventury - jak to vypadalo kdysi a kde jsou teď). A pro spoustu lidí vzhledem k tomu, že právě už televizi vlastní, tak je konzole několikanásobně výhodnější investicí než PC.
A ještě ohledně toho, že PC se prodává bez her - ano, to je na 100 procent pravda. Ale jak jsem psal jde o to, že na práci nebudeš potřebovat ATI X850 za 10k, když za těch 10k si koupíš pracovní PC, které ti narozdíl od herního třeba 4 roky vydrží. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
JerzeeG
Moderator

4364 Posts |
Posted - 16/06/2005 : 02:49:24
|
Jak psal ale Tragedy, her na PC bude čím dál tím míň
tak doufejme, ze ty, co budou ubyvat, budou prave ty sracky  |
Jerzee <Mor do Kuli> |
 |
|
Stilgar
Average Member

1971 Posts |
Posted - 16/06/2005 : 03:53:40
|
kvalita televize (co do napr. schopnosti zobrazit text) nikdy nebude na urovni monitoru, vstupni zarizeni ... i ke konzoli muze byt klavesnice ... ale k cemu, kdyz na televizy by ty fonty byly velky jak tauren (jako u konzolovych her jsou) jasne ze v budoucnu muze byt vse namluveny, ale porad treba komunikace v MMO probiha dost textove, ... (zdaleka ne imo jedinej duvod proc MMO na konzoli z myho pohledu sux) nebo treba email / web na televizy ...
jasne, urcite sou na to super arkady, ale na RTS/MMO/... maji oproti kompu dost velky handycap
|
[Stilgar] Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.
|
 |
|
Cotouch
New Member

418 Posts |
Posted - 16/06/2005 : 12:20:55
|
nechápu, kde se ve vás bere ta jistota, že konzole budou PC výkonem nějak válcovat; tímhle vyhrožovali už před příchodem PS1, Xboxu i PS2 a nikdy, NIKDY se to nepotvrdilo, vždycky to nakonec dopadne tak, že první rok po vydání je konzole lehce nad průměrnym PC a pak už jenom ztrácí; ukažte mi konzolovou hru, kterou by herní PC nezvládlo (v rozlišení ve kterym funguje TV!), tu tabulku s flops považuju za vtip
nejsem žádnej nepřítel konzolí, mám vcelku rád arkádový a akční hry na konzolích, jako odreagování proč ne, ale třeba on-linovky bych na tom hrát nechtěl, TV má mizerný rozlišení a ještě horší čitelnost textu, navíc klávesnice a myš je na tenhle typ her imo nutnost, mmorpg bez možnosti rozumný textový komunikace pro mě snad ani nemá smysl a myš je prostě myš; gamepad k PC připojim (a dokonce si můžu vybrat z široký nabídky), naopak ke konzoli je to horší;
výhoda konzole jsou jednoduchost (to nepotřebuju) a široká nabídka kvalitních her (to ale imo není určeno nějakým omezením technologie PC, ale diktátem trhu) |
offline |
 |
|
beholder
New Member

224 Posts |
Posted - 17/06/2005 : 13:44:55
|
quote: Originally posted by Cotouch
nechápu, kde se ve vás bere ta jistota, že konzole budou PC výkonem nějak válcovat; tímhle vyhrožovali už před příchodem PS1, Xboxu i PS2 a nikdy, NIKDY se to nepotvrdilo, vždycky to nakonec dopadne tak, že první rok po vydání je konzole lehce nad průměrnym PC a pak už jenom ztrácí; ukažte mi konzolovou hru, kterou by herní PC nezvládlo (v rozlišení ve kterym funguje TV!), tu tabulku s flops považuju za vtip
Ta jistota pochazi z toho, jak vypadaj vnitrnosti treba PS3. 9 jádrovej(1 z toho ridici) procesor Cell, silne odlisna architektura od PC prizpusobena maximalnimu vykonu. Specialne vyvinuta graficka karta (Sony+nVidia). To ze ma TV maly rozliseni je sice pravda, ale ty efekty jaky to umi realtimove pocitat zadnej domaci komp nedokaze. Nejlepsi je se podivat treba na http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3 a cisla, ktery tam najdes si s nejakym pocitacem srovnat sam. |
Beholder [- Monster of Underdark -] |
 |
|
Colldor
Gimp

2165 Posts |
Posted - 17/06/2005 : 13:53:16
|
fajn vykon ktery je lepe receno vyuzit pro blbost. Te hry muzu jet i na 2x horsi sestave, jenze tenhle svet ridej prachy ... |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 17/06/2005 : 14:08:26
|
nechápu, kde se ve vás bere ta jistota, že konzole budou PC výkonem nějak válcovat;
Mno stačí se podívat na střeva těchto nových konzolí :-) Například Sony dnes PS3 už neprezentuje jen jako herní konzoli, ale brutálně výkonné multimediální centrum třeba s Linuxem. |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 17/06/2005 : 14:16:21
|
quote: Originally posted by beholder
považuju za vtip To ze ma TV maly rozliseni je sice pravda, ale ty efekty jaky to umi realtimove pocitat zadnej domaci komp nedokaze.
je naprosto supr mit konzoli co umi spocitat spoustu veci ale neumi je zobrazit :) |
|
Edited by - Pertha on 17/06/2005 14:16:35 |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 17/06/2005 : 14:23:19
|
považuju za vtip To ze ma TV maly rozliseni je sice pravda, ale ty efekty jaky to umi realtimove pocitat zadnej domaci komp nedokaze.
je naprosto supr mit konzoli co umi spocitat spoustu veci ale neumi je zobrazit :)
Konzole to umí zobrazit, PS3 podporuje formáty o kterých se skoro ani mé grafice nezdálo, problem je ale na konci káblu :-) Odpovídající televize je darda :-)
Nicméně rozlišení není klíč. Už dnes mám na konzolích hry, které strčí do kapsy jakékoliv PC. Například Metroid Prime na GC, Resident Evil 4, God of War na PS2, Ninja Gaiden na Xbox atd. |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 17/06/2005 : 14:26:57
|
quote: Originally posted by Gabriel
je naprosto supr mit konzoli co umi spocitat spoustu veci ale neumi je zobrazit :)
Konzole to umí zobrazit, PS3 podporuje formáty o kterých se skoro ani mé grafice nezdálo, problem je ale na konci káblu :-) Odpovídající televize je darda :-)
Nicméně rozlišení není klíč. Už dnes mám na konzolích hry, které strčí do kapsy jakékoliv PC. Například Metroid Prime na GC, Resident Evil 4, God of War na PS2, Ninja Gaiden na Xbox atd.
pak ovsem ztraci argument ceny smysl , protoze pokud mam dostat vysledek prijde me to stejne draho / draz nez to pecko
z myho pohledu me konzole neni schopna nabidnout vubec nic hraju jen a pouze mmorpg ostatni hry me nezajimaji |
|
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 17/06/2005 : 14:31:39
|
quote: Originally posted by Pertha z myho pohledu me konzole neni schopna nabidnout vubec nic hraju jen a pouze mmorpg ostatni hry me nezajimaji
Zatím nikdo z nás neviděl nic na next gen, jak to bude vypada na obyč televizi nebo na HDTV. Případně existují poměrně levná zařízení jak dostat obraz z konzole na monitor a na nextgen to možná bude ještě samozřejmější.
Takže uvidíme.
Pro mě jsou konzole super, protože takové hry jako na konzole na PC jednoduše nejsou. Ano nemluvím o MMORPG :-) |
 |
|
Cotouch
New Member

418 Posts |
Posted - 17/06/2005 : 14:39:23
|
i kdyby to ten výkon mělo (vývoj PC se ale taky nezastaví), na co to bude? možná se pletu ale nezdá se mi, že by dneska limitujícím faktorem třeba pro fyziku hry byl HW, ten je spíš limitující pro zobrazení - a to už je dneska na takový úrovni, že sám kolikrát nepoznám rozdíl mezi plnejma detajlama a středníma - a náročnost na výkon může bejt úplně někde jinde
tím chci říct - kdo bude programovat tu naprosto realistickou fyziku - vrátila by se vůbec investice do nějaký hry, která bude pomalu na úrovni simulovace výbuchu atomový bomby? ;) udělat na prezentaci jedno demo je něco jinýho než to mít ve hře, prostě mi nepřijde, že by ten výkon byl nějak extra potřeba, nebo nějak limitoval dnešní hry |
offline |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 17/06/2005 : 14:44:28
|
i kdyby to ten výkon mělo (vývoj PC se ale taky nezastaví), na co to bude? možná se pletu ale nezdá se mi, že by dneska limitujícím faktorem třeba pro fyziku hry byl HW, ten je spíš limitující pro zobrazení - a to už je dneska na takový úrovni, že sám kolikrát nepoznám rozdíl mezi plnejma detajlama a středníma - a náročnost na výkon může bejt úplně někde jinde
tím chci říct - kdo bude programovat tu naprosto realistickou fyziku - vrátila by se vůbec investice do nějaký hry, která bude pomalu na úrovni simulovace výbuchu atomový bomby? ;) udělat na prezentaci jedno demo je něco jinýho než to mít ve hře, prostě mi nepřijde, že by ten výkon byl nějak extra potřeba, nebo nějak limitoval dnešní hry
Ehm, prodeje kvalitních titulů na konzole se počítají v řádech milionů kusů, ne jako hry na PC, kde dosáhnout hranice milion je oslavováno ještě po mnoho let :-) Anomálii zvanou Blizzard neberu, takových je v konzolovém světe mnoho :-)
V herním byznyse se dnes točí víc peněz, než ve filmovém průmyslu. Nejlepší hry dnes vydělají víc, než velmi kvalitní filmy. A to je teprve začátek. |
 |
|
Cotouch
New Member

418 Posts |
Posted - 17/06/2005 : 14:49:57
|
v tom případě skončí herní průmysl v pekle ;)
a hry se stanou jen hříčkou pro teenagery... ale já tomu nevěřim |
offline |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 17/06/2005 : 14:51:21
|
v tom případě skončí herní průmysl v pekle ;)
a hry se stanou jen hříčkou pro teenagery... ale já tomu nevěřim
Proč v pekle ? Vždy budou alternativy. |
 |
|
beholder
New Member

224 Posts |
Posted - 17/06/2005 : 16:06:30
|
Tyhle paradoxy neresim ;) Ja predpokladam, jak tady i nekdo nastinil, ze existuje zpusob jak to dostat i jinam nez na televizi. |
Beholder [- Monster of Underdark -] |
 |
|
Topic  |
|
|
|