Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 LCD 24" za cca 15000
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 18/09/2008 :  15:18:25  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
Caute, co byste doporucili za monitor 24" do 15000 vhodny predevsim na praci s grafikou (Photoshop, 3D Studio MAX). Chapu ze EIZO je EIZO, ale presto jestli existuje nejaka varianta do 15000, byl bych rad.

Osobne mam zatim v hledacku Dell 2408WFP Revize A01.

Predem diky za pripadne odpovedi.

- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.
- When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you.
- Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 18/09/2008 :  16:16:17  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Na grafiku asi S-IPS monitor, vzhledem k ceně bych asi volil HP LP2465.
Ostatní monitory, které jsou grafické jsou cenově mimo tvůj zadaný rozpočet (Eizo, HP LP2480zx, atp.)

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 18/09/2008 :  21:59:41  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
Diky Khostri.

- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.
- When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you.

Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 19/09/2008 :  07:22:59  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khostri

Na grafiku asi S-IPS monitor, vzhledem k ceně bych asi volil HP LP2465.

tenhle monitor mám a můžu ho jen doporučit i na tu grafiku

Noe

Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 19/09/2008 :  09:19:09  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
HP je stará ludra, já bych dnes doporučil (navíc je S-PVA)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007X23B1QUIDH
Akorát asi bude problém ho sehnat :)

Edited by - spajdr on 19/09/2008 09:20:40
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 19/09/2008 :  10:38:12  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
No jo, ale kdyz ho nesezenu, tak k cemu mi je? :-)) Navic opravdu neni k dostani.

Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 19/09/2008 :  10:38:33  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Sorry máš pravdu 24 palcový je PVA i když 20 palcový je IPS.
Ale kupovat LG, no nevím...

IPS jde koupit například ještě tohle:
26" LCD Acer AL2623W
FS LCD26 ScenicV P26W-5

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 19/09/2008 :  10:50:15  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
Jenze to uz je sazka to loterie, pochybuji, ze tyhle LCD nekdo vyzkousel. Porad se mi jevi to HPcko jako dobra koupe, pripadne zase Dell...ale ten je rozporuplny.

Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 19/09/2008 :  12:45:30  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shemiramoth

No jo, ale kdyz ho nesezenu, tak k cemu mi je? :-)) Navic opravdu neni k dostani.

No někdy se prodejců musíš zeptat na datum dodání, že :)
Záleží teda jak moc na to spěcháš.
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 19/09/2008 :  14:26:58  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
Jo sezenu ho, ted jsem zjistil.

Go to Top of Page

Shamirr
New Member

Pavucik

135 Posts

Posted - 30/09/2008 :  18:03:13  Show Profile Send Shamirr a Private Message  Reply with Quote
Ja som si práve kúpil HP LP2475W. Mám ho veľmi krátko, takže nechcem robiť závery, ale zatiaľ som spokojný. Cena 14800,- slovenských.

Nekropolis:
SWG: Shamirr Norrag (*10.6.2005 +9.7.2008) - Imperial Commando, Imperial Ace Pilot; Xandara Norrag (*11.8.2006 +9.7.2008) - Trader, Freelancer Pilot
Go to Top of Page

Kořka
Average Member

Orly

1466 Posts

Posted - 18/03/2009 :  10:20:37  Show Profile  Send Kořka an ICQ Message Send Kořka a Private Message  Reply with Quote
Ahojte,

nebudu zakládat další topic, ale mám podobný problém.
Chtěl bych si pořídit nový monitor pro normálního uživatele. Co požaduji:

Použití: HD filmy, hry, práce s textem (několik hodin denně, takže ať mi to nevypálí oči :))
Velikost: 24 nebo 26
Cena: +-11000 bez dph (levnějšímu se nebráním :))
Aby měl HDMI, ale našel jsem jeden, který se mi líbí, a ten ho bohužel nemá (takže je možné z tohoto požadavku ustoupit :))

Do oka mi padly již zde zmíněné kousky a to:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59745 (HP LP2475w)

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53700 (LG W2600HP-BF)

Přijde mi ale, že to LG už je docela starý kousek a nemá HDMI. A nejvíc mě na tom štve, že ceny stále rostou, místo aby díky wtfpwnd krizi klesaly :)
Pokud víte o nějakém novém kousku, který se třeba připravuje, sem s ním :)

Arokh
Estarioll
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 18/03/2009 :  11:05:52  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
taky jsem pomerne stastnym majitelem toho hpcka, muzu jedine doporucit

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 18/03/2009 :  11:30:38  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Mám Hp 2475w a spokojenost, jak psal Pertha.
ANO, Profi monitor by se dal asi sehnat lepší, ale já jsem spokojen. A to jsem trošku postiženej z dlouholetýho dělání DTP.

Černá barva trochu svítí, ale to je u všech LCD. Svícení u černé je více vidět z mírného úhlu ze strany. Stáhnul jsem si z továrního nastavení červenou, udělal takovou tu uživatelskou kalibraci a jedu už 3 měsíce s maximální spokojeností.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 18/03/2009 :  11:49:10  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
Uff, koukám ty ceny jsou fakt nějaký přísný, koncem dubna jsem kupoval LENOVO L220x a na faktuře z Alzy mám 8 805 s DPH, tzn. nárust skoro o 30 procent.

Jinak to Lenovo je rozhodně dobrá volba (co se týče kvality), ale teď už bych si takle "malej" monitor nekoupil, i nad tou 24" bych hodně váhal.
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 18/03/2009 :  14:21:44  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Isac

Uff, koukám ty ceny jsou fakt nějaký přísný, koncem dubna jsem kupoval LENOVO L220x a na faktuře z Alzy mám 8 805 s DPH, tzn. nárust skoro o 30 procent.

Jinak to Lenovo je rozhodně dobrá volba (co se týče kvality), ale teď už bych si takle "malej" monitor nekoupil, i nad tou 24" bych hodně váhal.

tech 30 procent je holt rozdil ceny dolaru no , taky jsem to hpcko kupoval za nizsi cenu nez je ted

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Kořka
Average Member

Orly

1466 Posts

Posted - 18/03/2009 :  17:24:22  Show Profile  Send Kořka an ICQ Message Send Kořka a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha

quote:
Originally posted by Isac

tech 30 procent je holt rozdil ceny dolaru no , taky jsem to hpcko kupoval za nizsi cenu nez je ted

O tom mi ani nemluvte, já jsem si chtěl koupit monitor už před půl rokem zhruba, ale říkal jsem si, že ještě počkám (nějak sem nevěděl co semnou bude :)) a teď mě štve, že je to dražší, než bylo. Ale co už. A co to LG? Co jsem tak pročítal, tak low-endové LG prý strašný sux0r, ale je tam také použita ta lepší technologie zobrazení a 26 je přece jen lepší, než 24 :) jen škoda toho HDMI na případné ps3 nebo ps4.

Arokh
Estarioll
Go to Top of Page

Cotouch
New Member

418 Posts

Posted - 18/03/2009 :  19:16:53  Show Profile  Send Cotouch an ICQ Message Send Cotouch a Private Message  Reply with Quote
koruna posiluje, počkej pár týdnů než se vyprodají drahý zásoby, pak by to mělo být zase lepší

Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 27/03/2009 :  22:01:44  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Co Samsungy ve 24" apod.?
Mám už dva roky a něco SyncMaster 215TW, 21"(?) wide, tehdy za 15k (au) a super... Ale chtěl bych větší :) 1080p holt no...
Go to Top of Page

Rodier
Moderator

StavkaDJu

4328 Posts

Posted - 27/03/2009 :  23:00:42  Show Profile  Visit Rodier's Homepage  Send Rodier an ICQ Message Send Rodier a Private Message  Reply with Quote
mam jednoho kamarada, je to desnej cimprlich na grafiku a prave na monitory, strasne nerad se zbavoval CRT.. dlooouho hledal LCD .. ktere uz mu ted zaclo odchazet, tak zase rok hledal nove.. opravdu i podle testu nejlepsi barvy + podsviceni + gamut:
http://www.svethardware.cz/art_doc-BEF818B283A848C1C125714E00696DA2.html

Bohuzel uz se nikde neda sehnat, ale nastesti se uz objevil jeho nastupce
http://www.parkit.cz/eshop/27763-22-lcd-nec-p221w-10001dvis-pvasilvgray.html
Bohuzel ho zatim temer nikde nemaj (22" 12K)
recenze
http://www.grafika.cz/art/vse/nec-multisync-p221w-skvely-pomer-cena-vykon-entry-.html
NEC MultiSync P221W – skvělý poměr cena/výkon, entry level produkt do světa grafiky s High-end funkcemi

Prvním modelem nové série nabízí NEC Display Solutions high-endový širokoúhlý formát běžných LCD displejů, který byl však vybaven řadou funkcí nejvyšší profesionální řady 90. Vynikající reprodukce obrazu a věrná prezentace barev je zajištěna díky S-PVA panelu a programovatelné 10-bitové LUT tabulce na každý barevný kanál (R, G, B), celkem tedy 30-bitové. Displej je především vhodný pro vstupní úroveň – DTP a grafické zpracování, stejně jako pro aplikace z CAD/CAM nebo pro lékařské prezentace a konzultace.

Diskuse:
http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=30151

Opravdu lepsi LCD (pokud jde o panel a zpracovani) za tyhle penize nesezenes. Je dokonce lepsi nez eizo za nejakych 16.000

==

edit: sakra jsem cetl 1. prispevek ;))) no..tak pokud chce nekdo aktualne nejlepsi LCD za normalni penize.. :))

First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave!
Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.

Edited by - Rodier on 27/03/2009 23:02:24
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,13 seconds. on eygor Snitz Forums 2000