Author |
Topic  |
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:10:11
|
quote: Originally posted by Rahman Ono mezi nama, co to "prave pvp" v MMORPG vlastne je? Err prosim neodpovidat, tenhle topic uz sme zprznili dost, zalozim na to novy.
No rozhodne to neni 1v1 o kterem tady vetsina basni ...
Prijde mi, ze vetsina ze soucasnych wow hracu si mysli, ze plati pouze rovnice pvp = duel ...
|
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:20:56
|
quote: Originally posted by Pertha pve a pvp je naprosto stejna vec co se tyce naroku na umeni hrace
rofl
|
 |
|
beldor5
Average Member

1144 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:26:48
|
quote: Originally posted by Van Tassel No rozhodne to neni 1v1 o kterem tady vetsina basni ...
Prijde mi, ze vetsina ze soucasnych wow hracu si mysli, ze plati pouze rovnice pvp = duel ...
Mne se zda ze to co se zda tobe nikoho nezajima uz proto ze to neni pravda |
..... http://volby.kategorie.cz/ |
 |
|
sleglik
Average Member

1779 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:30:09
|
[rejp] 1. Pertha obíral ženský na DP o blackrock. Fuj, hanba, hnus .
2. Deimnia je člověk, který každý den měří pindíka a zjišťuje jestli mu povyrostl a když zjistí, že nikoliv tak jde někoho zprcat na fórum :). Jelikož dneska zjistil, že to celou dobu měřil a má ho mnohem menšího tak prudí o to víc.
[/rejp]
Myslím si, že základní atribut hraní je, aby vás to bavilo. Když někdo považuje za úspěch zabít nějakého bossíka, pak se s tím pochlubí a nevidím na tom nic špatného. Prostě na toho bossíka třeba chodili 2 měsíce, nacvičovali to. Chodili do jiných dungů, aby měli equip a ted se jim to podařilo. Třeba je to guilda co nemá tolik charů nebo prostě bůh ví co :). Pak přijde nějaký ynteligent a všechny je zprcá. Takový člověk si u mně získá sympatie a zapíše se mi do podvědomí jako č*rák .
Nemůžete porovnávat PvE a PvP, ale nemůžete říct, že jedno je těžší jak druhé. Já osobně na PvE obdivuju souhru těch lidí co to dokážou. Když někdo zmasí v PvP hráče co ani nechce být zmasen pak je to docela mrzuté :).
Nevím na kolik addony usnadují hraní ve WoWu, ale dle mého kámoše co mi vyprávěl zážitky z top raidu (jako paladin) se mi zdá, že je to pak někdy až perverzní nuda.
V každém případě hlavní je, aby tento flame pokračoval. Nemám co dělat v práci.
EDIT:
Van Tassel je taky ynteligence sama. Jinak to, že 60ky masí low levely a pak používají "rofl", "lol", "noob" a jiné dokazuje, že jsou fakt borečci. Dle tvého roflu usuzuju, že si někoho právě zabil :). |
- |
Edited by - sleglik on 23/05/2006 16:38:09 |
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:31:35
|
quote: Originally posted by Van Tassel
quote: Originally posted by Pertha pve a pvp je naprosto stejna vec co se tyce naroku na umeni hrace
rofl
ale on ma pravdu ... neplati to v duelu a neplatti to pri domluvenych soubojich elitnich skupin ...
plati to ve vsech ostatnich pripadech ... uvedu priklady
jsem level 60 du lesem a vidim jiny level 60 jak ho mlati 2 elite 58 moby ... poslu mi fireball na dobrou noc ... tohle je vase pvp na pvp serveru presne podle pravidel ... ale o skillu se tu hovorit neda
jsem level 40 du lesem a vidim level 60 jak sbira kytky ... posle mi na uvitanou fireball nebo 5 a muj skill muze byt kralovsky astejne to nebude hrat zadnou roli presto je to pvp o kterem tu mluvite
mam uvadet dalsi priklady?
pokud budu uvazovat duel pak jmuze jit o skill ale zase je to uplne zcestny a navic vy duel za pvp neberete takze nevim na co mi ten skill v pvp je ...
kdyz vezmu goup pvp tak je to vzdycky o tom ze se udela raid 60*40 a dou se pojizdet straze + lowlevely do nejakyho mensiho mesta ... IF nebo orgimar treba ... tam je zase skill na nic ... takze bohuzel
v AV se hodi daleko vic PvE taktiky nez PvP ... ve WSG staci umet behat
ja fakt nevim kde jinde nez v duelu portebujete pvp skill |
UO, SWG, WoW, EVE, DF, LoL
|
 |
|
Reyden
Senior Member

2747 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:35:05
|
skoda ze je dneska tak osklive  |
Zenová povídka: Putuji takhle Severní Koreou a najednou potkám Gurrshaela a Pompa držíce se za ruce řkouce "Ano pane Reydene ... až tady jsme zjistili, že jsme míň než ta krabice u cesty ... vyhrál jsi, Ty jsi víc!". Usmál jsem se a odvětil jim: "Od té doby co nemám žádný cíl, už nebloudím!" |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:36:36
|
Eagle sorry ze sa opakujem, ale ty si fakt pica 
BTW VT ked si od eagla vypytas quote na svoj post tak on si vymysli nejaky vlastny a quotne ti ho ...
Duel je shit, pripraveny fajt, moment prekvapenia, nic ...
Ale to je skoda tu nieco pisat PvE vo wowe ma bavi, ale tiez by som radsej FFA server. |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:40:07
|
quote: Originally posted by beldor5
quote: Originally posted by Van Tassel No rozhodne to neni 1v1 o kterem tady vetsina basni ...
Mne se zda ze to co se zda tobe nikoho nezajima uz proto ze to neni pravda
Zajimave, zatim jsem zde na wow imperiu nenasel thread o jinem nez 1v1 ci zerg pvp.
Resite tady plačky T3 sety, ktere se vam nezdaji u hybridu dost (solo) pvp orientovany a pritom je to imho presne naopak .... T3 jsou naprosto idealni sety pro ressery do group pvp ... etc. etc. |
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:40:33
|
quote: Originally posted by Pepo
Eagle sorry ze sa opakujem, ale ty si fakt pica 
BTW VT ked si od eagla vypytas quote na svoj post tak on si vymysli nejaky vlastny a quotne ti ho ...
Duel je shit, pripraveny fajt, moment prekvapenia, nic ...
Ale to je skoda tu nieco pisat PvE vo wowe ma bavi, ale tiez by som radsej FFA server.
ja jsem pri quotovani nikdy zadny post nevymyslel maximalne sem umazal neco pred a pro konkretnim useku ... udelall sem to jednou a tu vetu jsem nechal jak je nepridal sem ani neubral jsem ani mezeru ... takze pica budes ty :)
ano duel je shit .. na tom se shodnem ale kde jinde vyuzijes na PvP serveru nejaky skill kdyz je to o momentu prekvapeni a kempeni mrtvoly? to mi teda vysvetli |
|
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:42:05
|
rofl
Pochopitelne nevim, jake pevepe probiha v DAOC, protoze jsem to nehral. Nicmene vsude je to vicemene stejne. Ve WoW muze hrac, treba mag, delat jen par veci. Castit fireball, nahodi si ja_jsem_pevepe_hrac macro doprovazene pyroblastem nasledovane fireblastem. Nebo casti frostbolt, nebo zovcuje, nebo zamrazi do frostnovy, nebo hodi scorch, nebo pojede arcane missile. No jeste muze bliknout, utect, nahodit stit, hodit silence, hodit dumper magic, muze snis tuber, muze vypit nejakou flasku muze jit rybarit. Podobne kombinace muze udelat war, priest, paladin, warlock, shaman, druid. Pokud znam vse co muze udelat, vyjde mi z toho co s nejvetsi pravdepodobnosti udela a dle meho nazoru (tak jak ja se na to v pevepe divam) je to takovy scriptik. Nekdy se meni, meni to co udela driv, co pozdeji. Ale nemuze nastat nic jineho nez co vim ze nastat muze. V grupe je to stejne, jen vice kombinaci.
Tak mi prosim nekdo vysvetlete, v cem je to pevepe tak strasne narocnejsi a zaroven tak povysujici, ze nekteri maji stale pocit si honit triko. Kdyz jdu do prace, take muze nastat spoustu veci, spadne meteorit, vyriti se auto, posere me ptak...ale s nejvetsi pravdepodobnosti se nestane nic.
VT, Deimnio...pls help. |
 |
|
Rakhen
Junior Member

917 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:43:08
|
Mně se spíš chce zvracet z toho, že celá teorie challenging bossů v WoW pve je degradovaná na úroveň pár addonů, díky kterejm se zabíjí bossové u nichž 95 % raidu vlastně ani neví co dělají, jak to funguje a kdy to dělají. Veškerá invence v zabíjení je dnes kladená akorát na pár lidí na test serveru kteří zjistí jak co funguje, na základě jejich podnětu se do rabossmode přidá nová položka "bos xyz" a celý boj je zredukován na "teď zmáčkni tohle" a "teď nemačkej tohle" a to evidentně x lidem přijde jako děsná challenge.
Nevím, MC jsem šel asi 10krát jako tank (ať už MT nebo OT) a jediný co mě kdy překvapilo bylo když jsem u garra pullnul toho psa dál od něj, a při jeho tankování zádama k garrovi najednou přišel druhej pes. Kupodivu bez garra. Xkrát jsem offtankoval kde co krom twinů, tankoval jsem i outdoora ale celej systém tohohle mi přijde jako fraška. Vím co ten boss bude dělat ještě než ho vidím, a i kdybych to nevěděl tak mám raidassist který mi to sdělí. Jediná variabilita ingame je to co u neffa člověk chytne v první fázi. Jediná - a první vyjímka z "vybavíme MT a pak ho léčíme, zbytek dělá damage a když to neposere tak to padne" je Vael, dráčci, Chromopes při timelapsu. Pak celé AQ který je postavený tak že je těch tanků potřeba víc (krom huhuran kde horda může jet na jednoho). Bohužel to z huhuran zase odepsalo tu prdel, kde druid s decursivem prostě zabil tanka, a i když to každej věděl tak se to stávalo pořád dokola ;)
Právě proto doufám že naxx bude jinej, jako instance-pvp - ne jeden statický průběh boje ale o improvizaci, schopnostech raidu, dobrému odhadu a koordinaci, a ne o tom bindnout si pár tlačítek a umět si přečíst co píše addon. |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:43:48
|
quote: Originally posted by sleglik Van Tassel je taky ynteligence sama. Jinak to, že 60ky masí low levely a pak používají "rofl", "lol", "noob" a jiné dokazuje, že jsou fakt borečci. Dle tvého roflu usuzuju, že si někoho právě zabil :).
Jasne, vsechny svoje nepratele uhealovavam k smrti ) |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:44:54
|
quote: Originally posted by Eagle ale on ma pravdu ... neplati to v duelu a neplatti to pri domluvenych soubojich elitnich skupin ... plati to ve vsech ostatnich pripadech ... uvedu priklady ja fakt nevim kde jinde nez v duelu portebujete pvp skill
pozor ale o tomhle ja vubec nemluvim duel neni skoro v zadne hre naka ukazka skillu protoze povolani co se tyce boje 1:1 neni vybalancovany a naopak nedomluvenej boj tedy reakce na necekany napadeni nepritelem je mnohem narocnejsi na zrucnost nez s nim pocitat ja mluvim o pvp boji +- vyrovnanych skupin kde ale zadna nebo alespon jedna z nich netusi ze boj prijde a tam je potreba skill ale skill priblizne stejne slozitej jako ten kdyz ta sama skupina pujde top pve raid ano kazdej system boje je trosku jinej jiny kouzla a specky jsou efektivni ale stejne jde o souboj vice ci mene znamych taktik |
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:46:06
|
quote: Originally posted by sleglik Van Tassel je taky ynteligence sama. Jinak to, že 60ky masí low levely a pak používají "rofl", "lol", "noob" a jiné dokazuje, že jsou fakt borečci. Dle tvého roflu usuzuju, že si někoho právě zabil :).
Jasne, vsechny svoje nepratele uhealovavam k smrti )
este sem napis ze 60lvl priest (klidne nahatej a bez talentu) nezabije 40lvl rybare kteryho zrovna zere medved ... |
|
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:46:30
|
BTW v AO jsem se docela casto ucastnil boju o zakladny (relativne hodne na to ze sem celkem pure pvm hrac). Kazdopadne muzu rict, ze mne to velmi bavilo, troufam si tvrdit, ze s mym nulovym pvp skillem jsem byl se svym support charem pro vysledek bitvy mnohem podstatnejsi nez mnozi pvp skilleri proste proto, ze jsem nemachroval nekde kolem ale drzel sem na zivu jadro utoku/obrany, coz nakonec temer vzdy rozhodovalo. A presne jak pise tsawo - o uspechu rozhodovaly uplne stejne veci, jako o uspechu pvm raidu: Kooperace, koordinace, komunikace (obvykle realizovana rozumnou strukturou vedeni). Cimz nechci rict, ze tohle je jedina forma pvp ktera ma smysl. Jen ze existuje i forma team-based pvp, ve ktere je podobnost s pvm raidem vice nez zrejma. |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:47:41
|
quote: Originally posted by Rakhen
ono v pvp je to ale ve wow to samy :)
mam enemy cast a podobny kravoviny a predem presne urcenyma vecma reaguju na to co dela souper kdyz udelam neco jinyho s nejvetsi pravdepodobnosti umru |
|
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:48:24
|
quote: Originally posted by Eagle jsem level 60 du lesem a vidim jiny level 60 jak ho mlati 2 elite 58 moby ... poslu mi fireball na dobrou noc ... tohle je vase pvp na pvp serveru presne podle pravidel ... ale o skillu se tu hovorit neda
jsem level 40 du lesem a vidim level 60 jak sbira kytky ... posle mi na uvitanou fireball nebo 5 a muj skill muze byt kralovsky astejne to nebude hrat zadnou roli presto je to pvp o kterem tu mluvite
Katastrofa ...
quote:
kdyz vezmu goup pvp tak je to vzdycky o tom ze se udela raid 60*40 a dou se pojizdet straze + lowlevely do nejakyho mensiho mesta ... IF nebo orgimar treba ... tam je zase skill na nic ... takze bohuzel
Ano, samozrejme ... group pvp = zerg/raid ... jiste ...
quote:
ja fakt nevim kde jinde nez v duelu portebujete pvp skill

-- Musim se podepsat pod Pepuv post, i kdyz bych to asi takhle nikdy nerekl. |
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:48:30
|
quote: Originally posted by Pertha
quote: Originally posted by Eagle ale on ma pravdu ... neplati to v duelu a neplatti to pri domluvenych soubojich elitnich skupin ... plati to ve vsech ostatnich pripadech ... uvedu priklady ja fakt nevim kde jinde nez v duelu portebujete pvp skill
pozor ale o tomhle ja vubec nemluvim duel neni skoro v zadne hre naka ukazka skillu protoze povolani co se tyce boje 1:1 neni vybalancovany a naopak nedomluvenej boj tedy reakce na necekany napadeni nepritelem je mnohem narocnejsi na zrucnost nez s nim pocitat ja mluvim o pvp boji +- vyrovnanych skupin kde ale zadna nebo alespon jedna z nich netusi ze boj prijde a tam je potreba skill ale skill priblizne stejne slozitej jako ten kdyz ta sama skupina pujde top pve raid ano kazdej system boje je trosku jinej jiny kouzla a specky jsou efektivni ale stejne jde o souboj vice ci mene znamych taktik
takovej stav aby se potkali 2 podobne silny skupiny se stane ktery navic necekaj boj se stane maxilane jednou za 10 let ... (obcas pred instanci ale to je fakt jen obcas kdyz skupiny sou vyrovnane protoze vetsinou jedni cekaji a druzi chodi po jednom ...) |
|
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:50:36
|
Mně se spíš chce zvracet z toho, že celá teorie challenging bossů v WoW pve je degradovaná na úroveň pár addonů, díky kterejm se zabíjí bossové u nichž 95 % raidu vlastně ani neví co dělají, jak to funguje a kdy to dělají. Veškerá invence v zabíjení je dnes kladená akorát na pár lidí na test serveru kteří zjistí jak co funguje, na základě jejich podnětu se do rabossmode přidá nová položka "bos xyz" a celý boj je zredukován na "teď zmáčkni tohle" a "teď nemačkej tohle" a to evidentně x lidem přijde jako děsná challenge.
Nevím, MC jsem šel asi 10krát jako tank (ať už MT nebo OT) a jediný co mě kdy překvapilo bylo když jsem u garra pullnul toho psa dál od něj, a při jeho tankování zádama k garrovi najednou přišel druhej pes. Kupodivu bez garra. Xkrát jsem offtankoval kde co krom twinů, tankoval jsem i outdoora ale celej systém tohohle mi přijde jako fraška. Vím co ten boss bude dělat ještě než ho vidím, a i kdybych to nevěděl tak mám raidassist který mi to sdělí. Jediná variabilita ingame je to co u neffa člověk chytne v první fázi. Jediná - a první vyjímka z "vybavíme MT a pak ho léčíme, zbytek dělá damage a když to neposere tak to padne" je Vael, dráčci, Chromopes při timelapsu. Pak celé AQ který je postavený tak že je těch tanků potřeba víc (krom huhuran kde horda může jet na jednoho). Bohužel to z huhuran zase odepsalo tu prdel, kde druid s decursivem prostě zabil tanka, a i když to každej věděl tak se to stávalo pořád dokola ;)
Právě proto doufám že naxx bude jinej, jako instance-pvp - ne jeden statický průběh boje ale o improvizaci, schopnostech raidu, dobrému odhadu a koordinaci, a ne o tom bindnout si pár tlačítek a umět si přečíst co píše addon.
To je tendence novych/soucasnych her. Scriptovat udalosti (misto kdyz uz tak random vyberu z mnoha typu chovani), zjednodusovani (aby se nam hrac neunavil a aby si treba nemyslel, ze je debil, kdyz nedokaze zpracovat 40 moznosti reakci). Nemluve o PvP (dovedes si predstavit v PvP ve WoW ty flame topicy kdybys mel na vyber 40+ moznosti...shaman me zabil...nerf. Je to dan za takovou rozsirenost. WoW je v tomto na spici. A lepsi to nebude ;) |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:51:35
|
quote: Originally posted by Eagle
quote: Originally posted by Van Tassel Jasne, vsechny svoje nepratele uhealovavam k smrti )
este sem napis ze 60lvl priest (klidne nahatej a bez talentu) nezabije 40lvl rybare kteryho zrovna zere medved ...
To nemam tuseni, priesta nemam.
Ale co ma group pvp spolecneho (tedy to pvp, ktery mel Deimnia asi na mysli a ktere ted poslednich 20 postu komentujeme) se zabijenim low level hracu?
|
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:52:50
|
quote: Originally posted by Eagle jsem level 60 du lesem a vidim jiny level 60 jak ho mlati 2 elite 58 moby ... poslu mi fireball na dobrou noc ... tohle je vase pvp na pvp serveru presne podle pravidel ... ale o skillu se tu hovorit neda
Katastrofa ...
quote:
Ano, samozrejme ... group pvp = zerg/raid ... jiste ...
quote:
ja fakt nevim kde jinde nez v duelu portebujete pvp skill

-- Musim se podepsat pod Pepuv post, i kdyz bych to asi takhle nikdy nerekl.
nechapu to ... sice si quotnul muj post ale nic si nesdelil .. takze +1?
kazdopadne mi zkus vysvetlit kde potrebujes pvp skill? |
|
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:55:12
|
takovej stav aby se potkali 2 podobne silny skupiny se stane ktery navic necekaj boj se stane maxilane jednou za 10 let ... (obcas pred instanci ale to je fakt jen obcas kdyz skupiny sou vyrovnane protoze vetsinou jedni cekaji a druzi chodi po jednom ...)
ze se to nestava ve wow neznamena ze ani nikde jinde ano ve wow je pvp na hovno a to predevsim protoze hlavni cile hry jsou systematicky pokladany do pve a pvp od tohoto pve jenom zdrzuje , nemuzes v nem niceho dosahnout, pouze bezcenneho vitezstvi ale nahodou posledni boj s azuregosem kde jsme krom toho nenavidenyho pve meli i pvp - raid rusu zaraz byla docela legrace (ano ja mam pvp docela rad) |
|
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:56:33
|
quote: Originally posted by Eagle kazdopadne mi zkus vysvetlit kde potrebujes pvp skill?
Group pvp? Ale to jsem tu psal uz 10tisickrat?
|
 |
|
-Mike-
Average Member

1308 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:56:44
|
quote: Originally posted by Rakhen ...
Kdyz ti to tak vadi, proc si ty addony nevypnes? |
Krabice je zaklad. |
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 16:58:03
|
Právě proto doufám že naxx bude jinej, jako instance-pvp - ne jeden statický průběh boje ale o improvizaci, schopnostech raidu, dobrému odhadu a koordinaci, a ne o tom bindnout si pár tlačítek a umět si přečíst co píše addon.
Osobne s tim nemam problem. Nejsem az tak narocny hrac, aby mi nestacilo tempo, s jakym Blizzard pridava novy raid content - naopak je to pro mne tak akorat, abych jakz-takz stihal (spis nestiham jine veci, ktere bych ve hre take rad delal). A zatim mne mile prekvapuje, ze kazdy dalsi raid encounter je unikatni, zajimavy, svym zpusobem tezky. Jiste ze rutina vsechno nakonec degraduje, ale to degraduje i pvp (proc myslis ze hromada lidi tak nadava na battlegroundy, a proc nadavaji az ted a ne tyden po vydani). Jinak rozhodne mas pravdu v tom, ze pro narocneho hrace je idealni post raid leadera ;-) |
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 17:00:46
|
Ale co ma group pvp spolecneho (tedy to pvp, ktery mel Deimnia asi na mysli a ktere ted poslednich 20 postu komentujeme) se zabijenim low level hracu?
to je prece to prave pvp a meri se podel nej skill nebo ne? - vsichni to tak prezentujou a vsichni to tak delaj ... teda vsichni ne jen deti nebo jak ja rikam magori
jediny kde nejakej skill potrebujes je duel a ani tam to vetsinou neni pravda ... v ostatnich situacich je v 99% predem jasny kdo vyhraje ...
v PvE se da prohrat jen pokud nekdo udela chybu ... v PvP uplne stejne ... narocny je to do jiste miry stejne ... u moba vim kdy presne co udela ... u hrace to nevim ... ale vim ze pokud mi "ted" neda silence tak umre ... nebo pokud "ted" nehodi hela tak umre ... takze je to dopredu naplanovany uplne stejne jako PvE jen jde o to esli to ten hrac podle toho scriptu pojede a ubrani se nebo pouzije vlastni rozum a umre ...
narocny je to uplne stejne a zabavnost si musi posoudit kazdy sam |
|
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 17:05:35
|
quote: Originally posted by Eagle kazdopadne mi zkus vysvetlit kde potrebujes pvp skill?
Group pvp? Ale to jsem tu psal uz 10tisickrat?
no tolikrat si to asi nenapsal ... ale ja nevim co group pvp je ... BG? nebo zerg? bg je duel zerg je hezka vec ale skill tam teda rozhodne nepotrebujes zadnej vzdycky vyhrajou ty kterejch je vic ... ale to asi bude ten skill |
|
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 17:09:41
|
Tvrdenie ze wow nie je o skillu prameni asi z toho ze mage ktory pouzije trinkety ta moze zabit behom 1-2 sekund, proste ze tvoj dmg az moc prameni z equipu.
tohle je vytazene z jineho topicu ale pepo me tu dokonce potesil :)
ma pravdu ... ja sem taky mag ... proto takhle pisu |
|
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 17:14:40
|
to je prece to prave pvp a meri se podel nej skill nebo ne? - vsichni to tak prezentujou a vsichni to tak delaj ... teda vsichni ne jen deti nebo jak ja rikam magori
jediny kde nejakej skill potrebujes je duel a ani tam to vetsinou neni pravda ... v ostatnich situacich je v 99% predem jasny kdo vyhraje ...
v PvE se da prohrat jen pokud nekdo udela chybu ... v PvP uplne stejne ... narocny je to do jiste miry stejne ... u moba vim kdy presne co udela ... u hrace to nevim ... ale vim ze pokud mi "ted" neda silence tak umre ... nebo pokud "ted" nehodi hela tak umre ... takze je to dopredu naplanovany uplne stejne jako PvE jen jde o to esli to ten hrac podle toho scriptu pojede a ubrani se nebo pouzije vlastni rozum a umre ...
narocny je to uplne stejne a zabavnost si musi posoudit kazdy sam
Clovece, ale to je fakt nestesti co sem pises.
Je mimochodem wow tvoje prvni hra? Vzdyt sem pises jako nazi pve hrac co si pod pojmem pvp predstavuje gankovani a v zivote neslysel o group pvp (viz. i tvuj dalsi post, kde se na toto dotazujes) ... |
Edited by - VT on 23/05/2006 17:19:03 |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 17:20:07
|
quote: Originally posted by Khaot Pokud znam vse co muze udelat, vyjde mi z toho co s nejvetsi pravdepodobnosti udela a dle meho nazoru (tak jak ja se na to v pevepe divam) je to takovy scriptik. Nekdy se meni, meni to co udela driv, co pozdeji. Ale nemuze nastat nic jineho nez co vim ze nastat muze. V grupe je to stejne, jen vice kombinaci.
Tak mi prosim nekdo vysvetlete, v cem je to pevepe tak strasne narocnejsi a zaroven tak povysujici, ze nekteri maji stale pocit si honit triko. Kdyz jdu do prace, take muze nastat spoustu veci, spadne meteorit, vyriti se auto, posere me ptak...ale s nejvetsi pravdepodobnosti se nestane nic.
VT, Deimnio...pls help.
WoW ma jednu velkou nevyhodu - ma malo classu a tedy skutecne je mozne s urcitou pravdepodobnosti predvidat co souper udela (v tomhle je genialni Guild Wars). Na DAOC Mordredu bylo/je 50 classu a kazdy mel svoje unikatni abilitky/spelly (samozrejme vzdy existovaly nejake skupiny classu, ktere meli ability/spelly podobne ci stejne). Tech kombinaci tam bylo i diky mnohem lepsi moznosti svuj char specnout snad miliony.
Dalsi - wow ma grupu pouze pro pet hracu, daoc ma grupu pro osm. Tim nam vznika uz celkem velky pocet akci, ktere muzes ocekavat a reakci, ktere musis provest.
Je zrejme, ze hrac muze udelat pouze to co mu dev dane hry dovoli, ale na rozdil od presne danych algoritmu u mobu u lidskeho protivnika nikdy nevis se stoprocentni jistotou co udela.
Improvizace - v PvE nemusis temer nikdy improvizovat, staci zkusenost. V PvP je improvizace denni chleba. Nekdy se rika, ze inteligence je schopnost prizpusobit se (dane situaci, zvladnout ji a vyhrat).
Ale je nutne si to asi zazit sam, pripadne je to diskuze do hospody, pripadne se zkus zeptat Arrayi na ventrilu ... |
Edited by - VT on 23/05/2006 17:21:23 |
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 17:25:41
|
no o group, pvp jsem slysel ... jen jsem ve ho ve wow nikdy nevidel
na BG do toho ani jedna strana nejde protoze to je ztrata casu a venku se nepotkame ... budto sme predem vyhrali my nebo oni takze se to pojede zadnej skill se nekona
gankovani sem ale ve wow videl a je to hlavni naplni nejvetsich pvp hracu ... proto pisu jak pisu
na BG sem si na levelu 59 udelal rank 10 a uz sem se tam nevratil protoze je to proste nuda a venku kdyz me nekdo prepadne tak to povazuju za svatek protoze PvP hraci jsou zavreny v BG nebo v jiny instanci ... no akdyz sou venku tak nenapadaj level 60 coz mi prijde docela smutny ...
priklad potkam horde wara 60 a ten an me z dalky mava abych ho nechal .. tak jo necham ho ... on ujede 100 metru sleze ze zviratka a zacne masit lvl 50 huntra co tam stahuje kuze ... to je pvp ? to je skill ? ne to je debil ... sice pri tom asi nataci video jaksej je skiller ze zabije huntera ale takovy lidi fakt nechapu ... to samy samozrejme delaj alici
vyrovnany group pvp jsem ve WoW proste zatim nevidel |
|
 |
|
Berserk
<Mor do Kuli>

477 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 17:31:28
|
Pekny video, grats ke killu. |
Dusei Berserk [CzH][-W-], (retired) |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 17:35:17
|
no o group, pvp jsem slysel ... jen jsem ve ho ve wow nikdy nevidel
na BG do toho ani jedna strana nejde protoze to je ztrata casu a venku se nepotkame ... budto sme predem vyhrali my nebo oni takze se to pojede zadnej skill se nekona
Neni to tak straslive. Pokud clovek primouri vsech deset oci, tak i pvp ve wsg se da povazovat za jakesi group pvp (bohuzel stale v jednom prostredi) a potkas zde spousty sehrannych teamu.
Ve hre je kriticky nedostatek supportu, ktery se skutecne v pvp bitve supportu venuje .. Tady vidim problem; vetsina lidi specuje svoje chary na damage a pouze par vyjimek se specne jinak (ale vetsinou stejne jen kvuli pve - protect warri, unudeni rest druidi etc.).
Existuje i fajnove outdoor pvp, napr.: http://www.warcraftmovies.com/movieview.php?id=18287 http://www.warcraftmovies.com/movieview.php?id=18778
quote:
gankovani sem ale ve wow videl a je to hlavni naplni nejvetsich pvp hracu ... proto pisu jak pisu
priklad potkam horde wara 60 a ten an me z dalky mava abych ho nechal .. tak jo necham ho ... on ujede 100 metru sleze ze zviratka a zacne masit lvl 50 huntra co tam stahuje kuze ... to je pvp ? to je skill ? ne to je debil ... sice pri tom asi nataci video jaksej je skiller ze zabije huntera ale takovy lidi fakt nechapu ... to samy samozrejme delaj alici
Tohle proste k pvp serveru patri, ale za kvalitni pvp bych to nikdy nepovazoval a ani jsem se v tomhle smyslu nikdy nevyjadroval. |
 |
|
Cuk0r
New Member

198 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 18:08:09
|
olololol zasa me teh elite and the rest of you suck  
pvp vo wow je shit, mohlo to by dobre ale je to shit, a to group pvp neni to o com tu basnia, kym nezredukuju damage potencial postav v pvp je to nahovno. Group pvp bolo dobre ked boli len modre veci po ruke...teraz s tymi fialovymi srackami...podla mna uz je nacase pridat PvP damage reduction modifier (ako v D2LoD napr.) lebo inak pvp asi pojde do kelu s prichodom Naxx itemov jo a vselijake tie addony v su tiez teh uber skillzors^^
http://video.google.com/videoplay?docid=6381268445015657106 learn to post google video ten paladin je ocividne pve paladin btw :D
|
Podpisy su pre magorov. |
Edited by - Cuk0r on 23/05/2006 18:10:41 |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 18:54:12
|
Hihi, uz sa mi nechce odpisovat na eagla, tak idem aspon harvit 
Ja len ze ten tvoj post je pekny vysmech, ako fakt sorry ale nechapem ako mozes prirovnavat ludsky rozum ku skriptu .... ako sorry. Proste u bossa nemas moznost ze teraz bud hodi shield alebo sa healne, on proste urobi co ma nascriptovane, cize sa na to nalezite mozes pripravit. To je len jeden z prikladov, takychto su tisice, len si ich neviete pripustit.
Nehovorim ze bossovia su tym padom primitivny, to nie ..... ale ako prepacte, ale porovnavat narocnost s pvp je dost mimo. Ja neviem ... hladam nejaky odpovedajuci priklad ... proste v pvp potrebujes lepsie reflexy a pripravit sa na novu taktiku atd. ...
Ale tak je to jedno, kazdy mame svoju pravdu a nechceme si pripustit pravdu toho druheho  |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 18:55:24
|
Inac to paladin pvp video je paradne .... tak nejak si predstavujem ulohu support classa. Nie aby tam behla ako taky kreten s 2h a modlil sa aby urobil dmg, ale pekne udrzi zivu partu a ta ten dmg urobi za neho  |
 |
|
Relative
New Member

179 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 18:59:21
|
Inac to paladin pvp video je paradne .... tak nejak si predstavujem ulohu support classa. Nie aby tam behla ako taky kreten s 2h a modlil sa aby urobil dmg, ale pekne udrzi zivu partu a ta ten dmg urobi za neho 
Prostě healer... To neni PvP video, ale healing video, z PvP tam neviš skoro nic...
|
Drak'thul-Shaman60-Relative<Czech Czechs of Czech Republic > Chromaggus-Shaman60-Relative Frostwhisper-Priest60-Anything |
 |
|
Rakhen
Junior Member

917 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 19:42:40
|
Inac to paladin pvp video je paradne .... tak nejak si predstavujem ulohu support classa. Nie aby tam behla ako taky kreten s 2h a modlil sa aby urobil dmg, ale pekne udrzi zivu partu a ta ten dmg urobi za neho 
Jen aby ses nedivil až tě nějaký takový "kretén" parkrát zabije ;) |
 |
|
Deimnia
Moderator

1624 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 20:21:14
|
quote: Originally posted by Relative
Prostě healer... To neni PvP video, ale healing video, z PvP tam neviš skoro nic...
ROFL... Proste jen ROFL... |
Deim Son - Člověk kterého milujete nenávidět. :) |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 20:29:10
|
Jak se to říká ? You make me day ? Nebo tak nějak.... |
 |
|
Luka
New Member

448 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 23:06:24
|
Ale to video o který v tomhle topicu původně šlo je dobrý že  |
 |
|
Kořka
Average Member

1466 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 23:23:30
|
Pardon, ale I just lauged out loud in real life... Toto je vole lepší než "pve a pvp je naprosto stejna vec co se tyce naroku na umeni hrace"(c)pertha Gabriel: You made my day... make by si mohl použít pouze v souvislosti s Eaglem, protože ten ho opravdu dělá s železnou pravidelností (to je vtip, já tě mám Eagly fakt rád =)) A venku je hezky, teplo... |
Arokh Estarioll |
Edited by - Kořka on 23/05/2006 23:25:03 |
 |
|
Deimnia
Moderator

1624 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 23:31:12
|
quote: Originally posted by Kořka
A venku je hezky, teplo...
A decka na piskovisti ? Jsou ? |
Deim Son - Člověk kterého milujete nenávidět. :) |
 |
|
Kořka
Average Member

1466 Posts |
Posted - 23/05/2006 : 23:34:45
|
quote: Originally posted by Deimnia
quote: Originally posted by Kořka
A venku je hezky, teplo...
A decka na piskovisti ? Jsou ?
tak já nápíšu, že je venku teplo a ty si hned vzpomeneš na děti na pískovišti? I když... už je po desáte  |
Arokh Estarioll |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 24/05/2006 : 09:06:18
|
Tohle mi presne potvrzuje jak je nova generace cz hracu uplne v prdeli a neni konkurenceschopna v group pvp ... |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 24/05/2006 : 09:08:58
|
Inac to paladin pvp video je paradne .... tak nejak si predstavujem ulohu support classa.
Po zhlednuti tohoto videa jsem reopenul account, udelal instantne 60 paladina, specnul ho na support a zacal ho prodavat do premade group.
Poptavka je vetsi nez dokazu zvladnout ... Proste ve wow je totalni hlad po supportu ... Bavim se temer tak dobre jako na mordu (mam stesti na fajn lidi). |
 |
|
Stilgar
Average Member

1971 Posts |
Posted - 24/05/2006 : 09:18:10
|
nj easy mode  znam, mam holy paladina na haumarushu |
[Stilgar] Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.
|
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 24/05/2006 : 09:29:37
|
Hihi, uz sa mi nechce odpisovat na eagla, tak idem aspon harvit 
Ja len ze ten tvoj post je pekny vysmech, ako fakt sorry ale nechapem ako mozes prirovnavat ludsky rozum ku skriptu .... ako sorry. Proste u bossa nemas moznost ze teraz bud hodi shield alebo sa healne, on proste urobi co ma nascriptovane, cize sa na to nalezite mozes pripravit. To je len jeden z prikladov, takychto su tisice, len si ich neviete pripustit.
Nehovorim ze bossovia su tym padom primitivny, to nie ..... ale ako prepacte, ale porovnavat narocnost s pvp je dost mimo. Ja neviem ... hladam nejaky odpovedajuci priklad ... proste v pvp potrebujes lepsie reflexy a pripravit sa na novu taktiku atd. ...
Ale tak je to jedno, kazdy mame svoju pravdu a nechceme si pripustit pravdu toho druheho 
mozna az budes to pvp delat dyl tak budes vedet presne kdo kdy co udela a pokud to neudela tak prohral ... tohle neni ultima
nebo to mozn anepochopis apak pro tebe bude pvp porad vrchol umeni |
|
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 24/05/2006 : 09:33:43
|
quote: Originally posted by Eagle mozna az budes to pvp delat dyl tak budes vedet presne kdo kdy co udela a pokud to neudela tak prohral ... tohle neni ultima
On je Eagle problem v tom, ze i kdyz udelas vsechno co se v dane chvili melo a dalo udelat tak to nemusi stacit, bo nekdo muze mit mnohem vetsi pvp skill ....
PvP skutecne neni skriptovane PvE :)
-- Btw Pepo "delal" pvp mozna driv nez ty jsi vubec vedel, ze nejake mmorpg existuji. Rozhodne neni teoretik jako ty. |
Edited by - VT on 24/05/2006 09:35:44 |
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 24/05/2006 : 09:39:01
|
quote: Originally posted by Eagle mozna az budes to pvp delat dyl tak budes vedet presne kdo kdy co udela a pokud to neudela tak prohral ... tohle neni ultima
On je Eagle problem v tom, ze i kdyz udelas vsechno co se v dane chvili melo a dalo udelat tak to nemusi stacit, bo nekdo muze mit mnohem vetsi pvp skill ....
PvP skutecne neni skriptovane PvE :)
-- Btw Pepo "delal" pvp mozna driv nez ty jsi vubec vedel, ze nejake mmorpg existuji. Rozhodne neni teoretik jako ty.
nekdo muze mit pouze lepsi vybaveni nebo pro danou situaci vhodnejsi rasu/povolani ...
ano pvp neni pve ... pve je nuda ... group pve muze byt zabava (pokud to nekdo lami tak o dost vetsi :) )
group pvp je taky zabava a chce to reflexy to je fakt ... ale to jen pokud se potkaji dve stejne silne grupy jinak je to o nicem :) |
|
 |
|
Topic  |
|
|
|