Diskuzní klub hráèù online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 World of Warcraft
 World of Warcraft - General
 WoW vs EQ2 vs DAoC vs X vs Y vs Z
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:07:45  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Herbicid

Doufam ze mas na mysli 4GiB ;) Jinak bych si mozna i ten EQ2 stahnul a vyzkousel tn trial.
Koukni se jak je velká instalace WoW a hned ti dojde co myslím.
Go to Top of Page

Herbicid
Junior Member

XBL2

885 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:12:24  Show Profile  Visit Herbicid's Homepage  Send Herbicid an ICQ Message Send Herbicid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha

quote:
Originally posted by Tibor

quote:

Je pravda ze ve WoWu je namluvene jen to nejnutnejsi. Ale je o to zase mensi client :)
4Gb jako 4Gb ne?

jo to je vec, kterou jsem nepochopil co v tech datech proboha maji ?
grafika to neni zvuky to nejsou a stejne je klient stejne velkej jako pro eq2 :)

Co treba NEkomprimovana data pro optimalni rychlost nacitani CONTINUALNIHO sveta nezdrzovanou vycomprimovanim z velkych datovych souboru. To ze neco zabira na disku stejne misto, neznamena ze to obsahuje i stejny objem dat.

(spekuluji na zakladne adresarove struktury, zdrojaky tu nemam ;)

Barabariel Herbicidia - Conjurer - FFXIV:RR - [Ragnarok]
@Herbicid - Champions Online, Star Trek Online

There are many worlds where I visited already
Anarchy Online | Age of Conan | Warhammer Online | StarWars Galaxies | EVE | Earth&Beyond | World of Warcraft | Dungeons & Dragons Online | City of Villains and Heroes | Saga of Ryzom | Lord of the Rings Online
Go to Top of Page

Herbicid
Junior Member

XBL2

885 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:14:06  Show Profile  Visit Herbicid's Homepage  Send Herbicid an ICQ Message Send Herbicid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tibor

quote:

Doufam ze mas na mysli 4GiB ;) Jinak bych si mozna i ten EQ2 stahnul a vyzkousel tn trial.
Koukni se jak je velká instalace WoW a hned ti dojde co myslím.

No jasne, centimetr nebo kilometr, vzdyt je to jedno :)

Anarchy Online | Age of Conan | Warhammer Online | StarWars Galaxies | EVE | Earth&Beyond | World of Warcraft | Dungeons & Dragons Online | City of Villains and Heroes | Saga of Ryzom | Lord of the Rings Online
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:15:10  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
spekulujes :) eq2 ma stejne tak komprimovany data jako wow :)

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Herbicid
Junior Member

XBL2

885 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:19:28  Show Profile  Visit Herbicid's Homepage  Send Herbicid an ICQ Message Send Herbicid a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prave, ja myslim ze WoW je prave tak moc komprimovany nema. Ale to jsem uz psal vyse.

Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:27:39  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Hmm, nevim jak ty, ale ja hraju WoW a autori ho tvori na IT technologiich. Ale mozna ze ty hrajes EQ na sicim stroji. Fakt nevim.

Znova se tedy ptam... co ma graficky vzhled... grafika... spolecneho s IT technologiema.
Proc mam byt odbornikem v IT technologiich, kdyz hodnotim grafickou stranku produktu... hodnotim ja se mi libi, jak je odflaknuta. Je mi jedno jestli to tvori na PC, Siliconu, Applu nebo sicim stroji, pro me je rozhodujici vysledek a ten hodnotim.

Takze co sem cpes IT pesticide?

"Nobody likes you. Everybody hates you. You're gonna lose. Smile, you fuck!"
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:28:26  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
dekomprimace je nekolikanasobne mene narocnejsi nez komprimace dat, samozrejme zalezi na algoritmu ;)

UO - Yennefer, Jasra (DP)
DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:28:49  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Prave, ja myslim ze WoW je prave tak moc komprimovany nema. Ale to jsem uz psal vyse.

no a ja ti pisu, ze ma :)

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:31:07  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
to ze funguje plynule i s velkou zonou je zpusobeno tim, ze ma pametovy naroky stejny jako ten eq2 :) a vyrazne mensi potrebu pameti na prostor diky "jednoduche" grafice

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:33:30  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Co to resite za p**oviny?

Tragedy
"Killing is my business...
...and business is good!"
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:35:57  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tragedy

Co to resite za p**oviny?

tak jako normalne, ze zdrazej cigara

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Seth
Senior Member

Gig

2564 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:39:00  Show Profile  Send Seth an ICQ Message Send Seth a Private Message  Reply with Quote
quote:

tak jako normalne, ze zdrazej cigara

uz aby to bylo

Seth
Forgotten

bo=protoze!

Go to Top of Page

Herbicid
Junior Member

XBL2

885 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:45:19  Show Profile  Visit Herbicid's Homepage  Send Herbicid an ICQ Message Send Herbicid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Yennefer

dekomprimace je nekolikanasobne mene narocnejsi nez komprimace dat, samozrejme zalezi na algoritmu ;)

Coz nemeni nic na tom, ze nacitani bez komprese je este mene narocne :)

Go to Top of Page

Herbicid
Junior Member

XBL2

885 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:46:45  Show Profile  Visit Herbicid's Homepage  Send Herbicid an ICQ Message Send Herbicid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kuzmik

quote:
Hmm, nevim jak ty, ale ja hraju WoW a autori ho tvori na IT technologiich. Ale mozna ze ty hrajes EQ na sicim stroji. Fakt nevim.

Znova se tedy ptam... co ma graficky vzhled... grafika... spolecneho s IT technologiema.
Proc mam byt odbornikem v IT technologiich, kdyz hodnotim grafickou stranku produktu... hodnotim ja se mi libi, jak je odflaknuta. Je mi jedno jestli to tvori na PC, Siliconu, Applu nebo sicim stroji, pro me je rozhodujici vysledek a ten hodnotim.

Takze co sem cpes IT pesticide?

Ja? Ja ho tam necpu, ty se ten co se tu ohani rozlisenim textur, mnozstvim pixelu a polygonu atp.

Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:49:13  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

v dobe dnesnich procesoru je dekomprese napr. z zip archivu tak rychla a malo narocna ze je blbost ji nepouzit imo ;)
vsak si to skus, pri dekomprimaci te bude brzdit zapis na disk, pri komprimaci cpu

Go to Top of Page

Herbicid
Junior Member

XBL2

885 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:52:41  Show Profile  Visit Herbicid's Homepage  Send Herbicid an ICQ Message Send Herbicid a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

v dobe dnesnich procesoru je dekomprese napr. z zip archivu tak rychla a malo narocna ze je blbost ji nepouzit imo ;)
vsak si to skus, pri dekomprimaci te bude brzdit zapis na disk, pri komprimaci cpu

A vyhledavani konkretniho souboru ve velkem, jednosouborovem archivu a v "nearchivu" "zapocitavas"?

Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 05/05/2005 :  13:53:24  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

nekecej mu do toho on je Pan profesional

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 05/05/2005 :  14:03:07  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ja? Ja ho tam necpu, ty se ten co se tu ohani rozlisenim textur, mnozstvim pixelu a polygonu atp.

Co to zase kecas? Ty si zacal mluvit neco ze nerozumim IT. A ano, mas pravdu, nejsem v tom zadnej odbornik, proste jen PC user...
ale troufam si tvrdit, ze jako grafik si muzu, narozdil od tebe, dovolit rict ze je neco odflaknute, nebo ze je grafika hnusna.

To ze se tobe libi neco co je hnusne a chces to obhajovat IT technologiema vedci jen o tom, ze placas do vody naprazdno

Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 05/05/2005 :  14:17:34  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
quote:

A vyhledavani konkretniho souboru ve velkem, jednosouborovem archivu a v "nearchivu" "zapocitavas"?
On je EQ2 na disku jako velký jednosouborový archiv?
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 05/05/2005 :  14:25:07  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

jak se to lisi od vyhledavani jednoho konkretniho souboru mezi 10000 dalsima na disku ? p.s. inteligentni moderni komprimacni programy maji take indexy takze neargumentuj ntfs indexama nehlede na to ze 90% useru jede stale na fat32 ;)

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 05/05/2005 :  14:33:23  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Stale se tu hovori pouze o WoW a EQ2, popripade o DAOCu. Ja bych si dovolil dosadit za "X" (v nazvu topicu) Guild Wars.

Zakladni features GW:
- rychly engine a z toho plynouci rychle startovani hry a zonovani (v radu milisekund, max 1-2 sekundy, pokud se nestahuji data)

- nadprumerna grafika

- nova "stream" technologie, ktera umoznouji patchovani a dohravani dat, behem zonovani, behem necinosti (menu) atd.

- vsichni hraci na svete hraji spolu - neni zde trapne omezeni WoW, kdy hraci z US ci dokonce z Koree nemohou hrat spolu, zde to jde (jsou zde tzv. districty); GW nezna slovo "server", zadne servery zde pro hrace neexistuji

- strategicke fair play pvp zalozene pouze na skillech hrace (presne to pvp po kterem volal Khostri v EQ2 foru a ja mu odpovedel, ze nic takoveho nikdy nevznikne, mylil jsem se), nerozhoduje zde uber armor, ziskany stovkami hodin farmovani v dungeonech

- nezerguje se zde

- nejsou mesicni poplatky, hru lze narozdil od eq2 ci wow zaplatit a stahnout online

- o wow se rika, ze je pro svatecni hrace - o gw to plati dvojnasob - presun mezi zonami, presun do pvp - vse je temer instantni; hrac si muze vytvorit hotovou tzv. pvp postavu na 20 lvl (s omezenyma skillama) a muze se venovat hned high end pvp

- zabavne pve se stovkami questu

- WoW battlegroundy budou pouze nudnou kopii GW aren

Pokud nejaka hra dokaze prekonat WoW v poctu hracu tak to budou prave "Guildovni valky".

Edited by - VT on 05/05/2005 14:41:25
Go to Top of Page

Herbicid
Junior Member

XBL2

885 Posts

Posted - 05/05/2005 :  14:36:34  Show Profile  Visit Herbicid's Homepage  Send Herbicid an ICQ Message Send Herbicid a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

jak se to lisi od vyhledavani jednoho konkretniho souboru mezi 10000 dalsima na disku ?

Napriklad v tom, ze na ten konktertni se odkazuju primo a nevyhledavam ho v indexu nejakeho archivu. (Rychlost filesystemu je zase o necem jinem :)

quote:
p.s. inteligentni moderni komprimacni programy maji take indexy takze neargumentuj ntfs indexama nehlede na to ze 90% useru jede stale na fat32 ;)

Samozrejme, nikde netvrdim ze tomu tak neni. Ale je rozdil mit 100 zindexovanych souboru a 4obrovske zindexovane soubory. Chce to proste najit rozumny kompromis. IMHO proto taky napr D3 ci HL2 "zonuji" ale WoW nezonuje. A pokud jsem z reakci tady pochopil tak EQ2 zonuje taky, coz me neprekvapuje, protoze jestli se nepletu, je postavenej na nejake verzi Unreal Engineu.

NTFS indexama neragumentuju, neboj :) Kdyby to jen trosku slo, tak na sve gamestatione pouzivam ReiserFs jako na sve workstatione ;)

IMHO je problem je mozna v tom, ze misto toho aby jsme se vsichni zamysleli nad duvodem neceho, tak tu nekteri musi byt za kazdou cenu v opozici :)

Go to Top of Page

Noztra
New Member

300 Posts

Posted - 05/05/2005 :  14:41:28  Show Profile Send Noztra a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Van Tassel

Stale se tu hovori pouze o WoW a EQ2, popripade o DAOCu. Ja bych si dovolil dosadit za "X" (v nazvu topicu) Guild Wars.

Zakladni features GW:
- rychly engine a z toho plynouci rychle startovani hry a zonovani (v radu milisekund, max 1-2 sekundy, pokud se nestahuji data)

- nadprumerna grafika

- nova "stream" technologie, ktera umoznouji patchovani a dohravani dat, behem zonovani, behem necinosti (menu) atd.

- vsichni hraci na svete hraji spolu - neni zde trapne omezeni WoW, kdy hraci z US ci dokonce z Koree nemohou hrat spolu, zde to jde (jsou zde tzv. districty); GW nezna slovo "server", zadne servery zde pro hrace neexistuji

- strategicke fair play pvp zalozene pouze na skillech hrace (presne to pvp po kterem volal Khostri v EQ2 foru a ja mu odpovedel, ze nic takoveho nikdy nevznikne, mylil jsem se), nerozhoduje zde uber armor, ziskany stovkami hodin farmovani v dungeonech

- nezerguje se zde

- nejsou mesicni poplatky, hru lze narozdil od eq2 ci wow zaplatit a stahnout online

- o wow se rika, ze je pro svatecni hrace - o gw to plati dvojnasob - presun mezi zonami, presun do pvp - vse je temer instantni

- zabavne pve se stovkami questu

- WoW battlegroundy budou pouze nudnou kopii GW aren

Pokud nejaka hra dokaze prekonat WoW v poctu hracu tak to budou prave "Guildovni valky".

To asi prekonat poctem hracu muze, ale dokaze to jen proto, ze bude "zadarmo".

To zadarmo bude mit nasledujici podobu :

a) malo caste patche a temer zadny poradny content
b) content pridavany ve forme datadisku, ktery stejne budes platit, takze pro tu hru vyjdou treba dva datadisky za rok a bude to jako mesicni poplatky :), takze jen marketingovy trik.

Mimochodem jsem hral betu GW a moc mne to nezaujalo ...

http://motion.parba.cz
Go to Top of Page

celdric
Average Member

1613 Posts

Posted - 05/05/2005 :  14:42:56  Show Profile  Send celdric an ICQ Message Send celdric a Private Message  Reply with Quote
quote:

...

GW jsem nehral ani nevidel ani z rychliku...
jen se zeptam, jses si jistej ze po 3 mesicich hrani, po 6ti mesicich hrani, budes trvat na vsech techto postrezich, ktere jsi ted prinesl?
Zajimalo by me jake prvky mmorpg to teda vlastne ma a cim se lisi od fps?

Ber to jako zajem cloveka co GW sledoval jen zpovzdali a rekl si, ze mu nestoji za to to zkouset a bude radsi hrat wow, kde hrajou kamaradi.

no mmo
Go to Top of Page

Herbicid
Junior Member

XBL2

885 Posts

Posted - 05/05/2005 :  14:42:59  Show Profile  Visit Herbicid's Homepage  Send Herbicid an ICQ Message Send Herbicid a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Co to zase kecas? Ty si zacal mluvit neco ze nerozumim IT. A ano, mas pravdu, nejsem v tom zadnej odbornik, proste jen PC user...
ale troufam si tvrdit, ze jako grafik si muzu, narozdil od tebe, dovolit rict ze je neco odflaknute, nebo ze je grafika hnusna.

To ze se tobe libi neco co je hnusne a chces to obhajovat IT technologiema vedci jen o tom, ze placas do vody naprazdno

Prosim, precti si po sobe co vsechno jsi tu napsal. Ty jsi ten, co se tu zacal ohanet shaderama a vykonama grafickych karet jako duvodem proc je EQ2 hezci.

A to ze se tobe neco nelibi, je jen a jen tvoje vec. Je to otazka estetickeho citeni, ktere ma kazdy trochu jinde. Tak se toho prosim drz a nelez argumentaci na nejistou pudu o ktere toho moc nevis.

A co se tyce te "odflaknutosti" ne, neni to odflaknute, je to presne takovy kompromis aby hra byla plynula, nemusela zonovat a vypadala este dobre. Me to vyhovuje a libi se mi to. Je to totiz nadherne a perfektne odvedena prace kterou muzu obdivovat nejen po "umelecke" ale i technicke strance.

Go to Top of Page

sword
Nerizena Puma

666 Posts

Posted - 05/05/2005 :  14:50:48  Show Profile  Send sword an ICQ Message Send sword a Private Message  Reply with Quote
Ja si jen pockam az VT rekne o GW, ze je to kravina, nebot se na to zacne kaslat ci udelaji nejakou trapnou zmenu.To se pak budu velice smat..Vzdy prijde s nejakou hrou co ho zacne bavit, vynese ji do nebes.A pak z te hry odejde.

Sid: mokrani to jee ten nejlepsi poyitek ye hry..pukx not dead ty v*le
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 05/05/2005 :  14:51:48  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noztra
To asi prekonat poctem hracu muze, ale dokaze to jen proto, ze bude "zadarmo".

To zadarmo bude mit nasledujici podobu :

a) malo caste patche a temer zadny poradny content

Contentem je pvp :)

quote:

b) content pridavany ve forme datadisku, ktery stejne budes platit, takze pro tu hru vyjdou treba dva datadisky za rok a bude to jako mesicni poplatky :)

Jasne. To je v poradku a ja v to doufam.

quote:

Mimochodem jsem hral betu GW a moc mne to nezaujalo ...

Moc te to nezaujalo? Ja byl maximalne zhnuseny. A presto jsem ted schopen mluvit o produkcni verzi v superlativech.
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 05/05/2005 :  14:57:22  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by celdric
jen se zeptam, jses si jistej ze po 3 mesicich hrani, po 6ti mesicich hrani, budes trvat na vsech techto postrezich, ktere jsi ted prinesl?

Odpovim ti za tri mesice :)

quote:

Zajimalo by me jake prvky mmorpg to teda vlastne ma a cim se lisi od fps?

- fantasy spelly a ability
- group pvp content v pseudo perzistentnim svete
- vyvoj postavy a moznost alespon castecne vylepsovat equipment
- nezalezi zde tolik na pingu jako v cs fps - vetsina spellu ma alespon minimalni casting tajm
- nemas zde zamerovac uprostred obrazovky pro svoji pistolku :)
- vetsinu spellu nemuzes castit za pohybu
- atd.

Adrenalin, rychla akce, instantni pristup k pvp - je to podobne jako u fps.

Edited by - VT on 05/05/2005 15:02:30
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 05/05/2005 :  15:04:13  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
Van Tassel a jak je to s tím pohybem v GW, je to nìjak více omezené oproti tomu jak tomu je ve world of warcraft?
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 05/05/2005 :  15:09:17  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sword

Ja si jen pockam az VT rekne o GW, ze je to kravina, nebot se na to zacne kaslat ci udelaji nejakou trapnou zmenu.To se pak budu velice smat..Vzdy prijde s nejakou hrou co ho zacne bavit, vynese ji do nebes.A pak z te hry odejde.

Vzhledem k tomu, ze se do GW presunuji mdk hraci z daoc mordredu, tak pocitam, ze zde nejaky patek vydrzim (mesic, dva?). Brzy tu bude Dark and Light, ci snad tento mesic vyjde amatersky Mourning. Ja uz nemam duvod hrat jednu mmorpg dele nez mne opravdu bavi - staci hodina nudy, (ci server nejde jeden den) a proste na hru seru a jdu dal :)

Muj cas je prilis drahy a neverim, ze se v dohledne dobe objevi lepsi pvp hra s mensim pozadavkem na cas nez Guild Wars.
Go to Top of Page

Iani
New Member

206 Posts

Posted - 05/05/2005 :  15:09:59  Show Profile  Send Iani an ICQ Message Send Iani a Private Message  Reply with Quote
Je tam akorat "pesky" a nejde skakat. Ale to prostredi k tomu ani nijak nevybizi. Ja ty GW hraju asi 4.den, mam 10lvl Ranger/Monk (kazdy char musi mit kombinaci 2 profesi, je uz pak na hraci jak si bude vylepsovat skilly) a zatim me to bavi.

-= Major Rivers Durant =- Commando Combat Medic - Red Eclipse EU

Edited by - Iani on 05/05/2005 15:14:12
Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 05/05/2005 :  15:10:27  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Prosim, precti si po sobe co vsechno jsi tu napsal. Ty jsi ten, co se tu zacal ohanet shaderama a vykonama grafickych karet jako duvodem proc je EQ2 hezci.

Tak kdyz tak pekne prosis... hod sem reply na muj post, kde tvrdim doslova "EQ2 je hezci, protoze se na nej pouzivaji vykonejsi graficke karty"

Mno... nenajdes to chudacku... tak ti zopakuju co sem psal. Proste ze EQ2 vyuziva veskere mozne technologie v danou dobu dostupne a proto ma grafiku takovou jakou ma.
WoW je zplacani par pixelu a zarivych barvicek, ktere vy rikate komiksova grafika. Je to hnus a grafiku ma EQ2 100x lepsi a treba se z toho poser

Go to Top of Page

celdric
Average Member

1613 Posts

Posted - 05/05/2005 :  15:10:49  Show Profile  Send celdric an ICQ Message Send celdric a Private Message  Reply with Quote
quote:
- fantasy spelly a ability
...

dobre dekuji za odpoved... podle tech puvodnich postrehu jsem nabyl dojmu, ze dojdu, udelam si hrace a uz ho nikdy nebudu mit lepsiho...
vyvoj tam je, podle tebe ale dostatecne mirny na to aby se nerozjebalo zakladni nastaveni sily charu...
jestli jsem to dobre pochopil psal jsi, ze nejsou nutne stovky hodin na farmeni equipmentu, na druhou stranu nabizi se otazka zda nebudou nutne stovky hodin farmeni neceho aby jsi mel ruzne dalsi ability/moznosti tak aby jsi mel vyhodu proti souperi, ktery tyto stovky hodin nepodnikne...

chapej ja to vidim tak, ze pokud je tam vyvoj postavy = stovky hodin odehrano proti malo hodin odehrano a pokud tam vyvoj postavy neni = fps v jinem kabate...

chci tim rict, ze v zasade nemusi byt rozdily mezi wow a gw az tak velke jak se to snazi vypadat z tveho prvniho postu...

no mmo
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 05/05/2005 :  15:12:37  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by spajdr

Van Tassel a jak je to s tím pohybem v GW, je to nìjak více omezené oproti tomu jak tomu je ve world of warcraft?

Pohyb postavy, otaceni kamerou atd. je vlastne uplne stejny jako ve wow (wasd, sipky, pravy mysitko na otaceni, obe mysitka pohyb atd.).

Omezeni je v tom, ze nemuzes skocit treba ze skaly, z kopce atd (moc se mi to nelibi, ale jsou okamziky kdy jsem za podobnou neviditelnou prekazku vdecny :)). Proste hra je zamerna primarne na pvp a pve content je tak trosku sekundarni (ovsem questy a placani mobu je udelano velmi dobre; v pve se placam ve dvojce s Trinii a fakt se bavime).

Edited by - VT on 05/05/2005 15:13:44
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 05/05/2005 :  15:15:19  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Tak kdyz tak pekne prosis... hod sem reply na muj post, kde tvrdim doslova "EQ2 je hezci, protoze se na nej pouzivaji vykonejsi graficke karty"

Mno... nenajdes to chudacku... tak ti zopakuju co sem psal. Proste ze EQ2 vyuziva veskere mozne technologie v danou dobu dostupne a proto ma grafiku takovou jakou ma.
WoW je zplacani par pixelu a zarivych barvicek, ktere vy rikate komiksova grafika. Je to hnus a grafiku ma EQ2 100x lepsi a treba se z toho poser

Jenomže Blizzard narozdíl od SOE udìlá nìco co bude ve vìtším poètu hráèù hratelné (PvP). Kdyby Blizzard udìlal WOW v engine EQII, tak PvP by bylo nerealizovatelné. Blizzard si urèitì zjištoval co kdo má na trhu a pak podle toho udìlal engine. To co vymyslel SOE je pro sestavy co budou bìžné tak za dva roky. Takže radši hrát pøes technologicky zaostalého dìdka než technologicky vyspìlého robota který leze pomalu jak šnek a po pár hodinách práce se musí restartnout aby jel jak má
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 05/05/2005 :  15:15:39  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
vyvoj tam je, podle tebe ale dostatecne mirny na to aby se nerozjebalo zakladni nastaveni sily charu...

Presne tak. Pokud mas eminentni zajem, muzes se snazit ziskat nejlepsi armor a placatka (stejne jako ve wow atd.], ale rozdil mezi tebou a prumernym hracem bude zvyseni defenze o 1 procento a vetsi damage o 1 promile. Proste skill (rozumej um hrace a je schopnosti) > level, armor, zbrane.
Go to Top of Page

celdric
Average Member

1613 Posts

Posted - 05/05/2005 :  15:21:42  Show Profile  Send celdric an ICQ Message Send celdric a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Presne tak. Pokud mas eminentni zajem, muzes se snazit ziskat nejlepsi armor a placatka (stejne jako ve wow atd.], ale rozdil mezi tebou a prumernym hracem bude zvyseni defenze o 1 procento a vetsi damage o 1 promile. Proste skill (rozumej um hrace a je schopnosti) > level, armor, zbrane.

takze by se dalo rici, ze to velmi tence balancuje na hrane toho co je uz cista fps a co je uz cista mmorpg...
no tak uvidime jak to dokaze udrzet lidi "in"... a aby je neznicili hacky a pod.

no mmo
Go to Top of Page

Yennefer
mad kobold

1603 Posts

Posted - 05/05/2005 :  15:32:58  Show Profile Send Yennefer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Samozrejme, nikde netvrdim ze tomu tak neni. Ale je rozdil mit 100 zindexovanych souboru a 4obrovske zindexovane soubory. Chce to proste najit rozumny kompromis. IMHO proto taky napr D3 ci HL2 "zonuji" ale WoW nezonuje. A pokud jsem z reakci tady pochopil tak EQ2 zonuje taky, coz me neprekvapuje, protoze jestli se nepletu, je postavenej na nejake verzi Unreal Engineu.

no prijde me ze to spatne spojujes s tim "zonovanim" ono zonovani je (co muzu rict aspon z daocu) hlame kuli tomu ze jeden server cele prostredi neutahne a je to tedy rozdeleno na vice serveru mezi kteryma se prechazi, mozna to je tim ze je prostredi nesrovnatelne vetsi a obsahuje vice mobu a lepsi AI nez WoW ?
samozrejme vyvoj jde dal, "zonovani" v GW je genialne vyreseno a prechod mezi serverama je temer neznatelny, je to ale hlame dano tim ze svet GW je zatim pomerne maly, koneckoncu uz i daoc zacal clusterovat rozdelene servery bo dnes uz je dostupna technika ktera ma podstatne vetsi vykon nez pred 3 lety ze

jednoduse si myslim ze diskutovat o tom ktery klient je lepsi bo je mensi ci zonuje nebo ma zapakovane fajly je blbost, zoning je samozrejme zastarala vec ale diky tomu treba hra nabizi lepsi AI a rozsahlejsi svet ?

p.s. GW je opravdu na dobre ceste, totiz na rozdil od WoW prinasi neco noveho - instanced pvp a to sice velmi pekne udelane, za tu dobu co jsem to hral me to hodne bavilo, je to vice akcni takze pro "parana" to nebude zabava na roky ale jen na mesice coz me nevadi bo uz nechci byt "paran" uz tomu nechci venovat tolik casu a GW neni narocne :) lognes a muzes jit na pvp :)

Go to Top of Page

Herbicid
Junior Member

XBL2

885 Posts

Posted - 05/05/2005 :  17:24:28  Show Profile  Visit Herbicid's Homepage  Send Herbicid an ICQ Message Send Herbicid a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Hezky :) Myslim ze ani nemusim hledat, sam jsi to tu ted rekl :) BTW: Nikde netrdim ze jsi doslovne rekl "EQ2 je hezci, protoze se na nej pouzivaji vykonejsi graficke karty" to je tvuj blud kterej si si vyvodil buh vi z ceho.

A dekuji ze priznavas, skrzeva osobni utoky, ze ti dosli argumenty. Njn, meli by jsi se ve flamovani trosku este potrenovat, jak uz jsem ti jednou doporucil.

A este jendnou, protoze jsi to asi prehledl - WoW i EQ2 je postavenej na zcela stejnych technologiich, nebo snad EQ2 bezi na DirectX666 beta4? Akorat WoW je napsanej tak, aby fungoval na co nejsirsim spektru HW co nejlepe. Ale mozna se ti nelibi jen proto, ze jsi ho hral/hrajes na staricke GF2, jak jsi tu nekde psal, tam opravdu muze WoW vypadat tak jak popisujes. Holt asi mnohe efekty pouziva jen na vykonejsich kartach nez na kterych jsi ho videl.

Go to Top of Page

Herbicid
Junior Member

XBL2

885 Posts

Posted - 05/05/2005 :  17:35:28  Show Profile  Visit Herbicid's Homepage  Send Herbicid an ICQ Message Send Herbicid a Private Message  Reply with Quote
quote:
jednoduse si myslim ze diskutovat o tom ktery klient je lepsi bo je mensi ci zonuje nebo ma zapakovane fajly je blbost, zoning je samozrejme zastarala vec ale diky tomu treba hra nabizi lepsi AI a rozsahlejsi svet ?

Nemysim ze diky zonovani je pokrozilesi AI. IMHO je zonovani predevsim kvuli pouzite technilogii, pokud postavis MMORPG na technoligii primarne urcene pro FPS tak se ti to s nim potahne protoze tento engine je stavenej na relativne male prostory. Zatimco WoW ma engine vlastni, od zacatku pocitajici s tim ze bude "zonovani" nebude pokud mozno zadne. A o prechodech mezi servery IMHO nemuze byt rec, na to nepotrebujes loading time na clientske strane. Osobne si myslim, ze kdyby jsi ve WoWu jezdil lodi ci zeppelinem v realnem case, tak neni ani u nich zadny "zonovani" potreba, protoze by se data v pameti stacila vymenit. Typickym prikladem budiz zeppelin z UC do GromGolu. Kde je "zonovani", ale pokud tu samou trasu poletis na litacich, tak zadny "zoning" nebude. Protoze "zoning" je vymena dat v pameti na clientske strane.

Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 05/05/2005 :  18:49:15  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
Kdybych ted mel kupovat engine, na kterem udelam MMORPG a mel moznost vybrat si mezi enginem WoW a EQII tak beru bez vahani engine WoW, a to i s tim, ze by hra vysla nejdrive tak za 2 roky...
Go to Top of Page

Iani
New Member

206 Posts

Posted - 05/05/2005 :  19:42:25  Show Profile  Send Iani an ICQ Message Send Iani a Private Message  Reply with Quote
Ja bych vzal z obojiho neco. Preci jen kdyz me klient povzbudive oznami, ze prede mnou je jeste 300+ hracu a muj blahovy napad zahrat si prave ted je holy nesmysl, prikaz /pizza se muze hodit.

Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 05/05/2005 :  19:55:03  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Iani

Ja bych vzal z obojiho neco. Preci jen kdyz me klient povzbudive oznami, ze prede mnou je jeste 300+ hracu a muj blahovy napad zahrat si prave ted je holy nesmysl, prikaz /pizza se muze hodit.

a nebo pøíkaz /bukake
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 05/05/2005 :  20:37:18  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
Ja mluvil o enginu :)
Go to Top of Page

beldor5
Average Member

1144 Posts

Posted - 05/05/2005 :  21:47:50  Show Profile  Send beldor5 an ICQ Message Send beldor5 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kdybys chtel delat hru a oznamil tymu ze bude bezet na enginu z "obojiho neco" tak te poslou do prd*** hned na zacatku :))).

.....
http://volby.kategorie.cz/
Go to Top of Page

Colldor
Gimp

collrab

2165 Posts

Posted - 05/05/2005 :  22:38:43  Show Profile  Send Colldor an ICQ Message Send Colldor a Private Message  Reply with Quote
Necet sme uplne vse ale otpovim na to co sem precet:

Van Tassel> jo myslis hru GW kde kazdej na high levelu vypada stejne je bud earth mage nebo fire mage a jedinej rozdil je v tom ze boty nekdo nosi cervene a nekdo tmavocervene ? soused to hraje porad, a kdyz se na to kouknu tak po meste vidim 10 do minuty stejne vypadajici lidi ... tohle je s prominutim hra uplne na hovno, co se tyce grafiky a obecne image-u. Hratelnost je fajn, ovsem v dnesni dobe nic moc ... az na te abilite a pouzivani.

Kuzmik> cece, hra pro 21 stoleti? Jak pro koho. A tim by to skoncil. Obecne, EQII grafika je technicky fajn, ovsem umelecky spatna. Jednoduse receno nic my nerika, videl sme to 200x a je dost kycovita. A to reklo mnohem vic lidi predemnou takze neco na tom je ... wow grafika mozna neni tak vyspela ale neni okoukana a dobre se na to lidem kouka a to je u hry duelzity. To ze ma min polygonu je stejny argument jako ze je trabant s popelnikem ( de lux model ;) ) byl lepsi auto nez obicejni trabant.

Colldor, Allerious, Turrin Bagalmon [UO - DP] (retired)
Colldor, Enforcer <CzA> [Anarchy Online] (retired)
Kremilek, Troll Warrior <Zdechliny> [WoW] (retired)
Colldor, Zealot <Skull> [WHO] (retired)
Go to Top of Page

Iani
New Member

206 Posts

Posted - 05/05/2005 :  23:21:53  Show Profile  Send Iani an ICQ Message Send Iani a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by beldor5

quote:

Kdybys chtel delat hru a oznamil tymu ze bude bezet na enginu z "obojiho neco" tak te poslou do prd*** hned na zacatku :))).

Nahodou bych mozna byl ocenen za slouceni tech nejlepsich featur obou her. Z EQ2 bych vzal grafiku, ozvuceni, atmosferu, questy a prebal krabice a z WoW to "kempovani klienta" jeste nez zacnes hrat

Go to Top of Page

sword
Nerizena Puma

666 Posts

Posted - 05/05/2005 :  23:56:06  Show Profile  Send sword an ICQ Message Send sword a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vzhledem k tomu, ze se do GW presunuji mdk hraci z daoc mordredu, tak pocitam, ze zde nejaky patek vydrzim (mesic, dva?). Brzy tu bude Dark and Light, ci snad tento mesic vyjde amatersky Mourning. Ja uz nemam duvod hrat jednu mmorpg dele nez mne opravdu bavi - staci hodina nudy, (ci server nejde jeden den) a proste na hru seru a jdu dal :)

Muj cas je prilis drahy a neverim, ze se v dohledne dobe objevi lepsi pvp hra s mensim pozadavkem na cas nez Guild Wars.

V tom pripade nemuzes mit vseobecny prehled o cele hre, kdyz ji hrajes jen mesic.To bys musel hrat denne spousty hodin.Potom veskere tve dedukce, ktera hra je dobra je uplne na omylu a pak flamujes uplne o nesmyslech, ktere ti hrac, ktery tu hraje dele nemusi vyvracet, protoze si o tobe pomysli jaky nejsi blbec.(bez urazky).

Sid: mokrani to jee ten nejlepsi poyitek ye hry..pukx not dead ty v*le
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 06/05/2005 :  01:07:23  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colldor
Van Tassel> jo myslis hru GW kde kazdej na high levelu vypada stejne je bud earth mage nebo fire mage a jedinej rozdil je v tom ze boty nekdo nosi cervene a nekdo tmavocervene ? soused to hraje porad, a kdyz se na to kouknu tak po meste vidim 10 do minuty stejne vypadajici lidi ... tohle je s prominutim hra uplne na hovno, co se tyce grafiky a obecne image-u. Hratelnost je fajn, ovsem v dnesni dobe nic moc ... az na te abilite a pouzivani.

Ne to bude asi jina hra. V GW zadny magove nejsou (je zde elementalist class). A co jsem mel moznost videt, tak jsou classy (ci jejich comba) co se jejich pomeru v populaci tyce velice vyvazene (az mozna na primarniho mesmera, ktereho moc lidi nehraje).

Co se tyce tveho oblekani panenenek a panacku ... - outfit meho pandulaka skutecne neni v pvp rozhodujici :)
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 06/05/2005 :  01:12:07  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sword

quote:

V tom pripade nemuzes mit vseobecny prehled o cele hre, kdyz ji hrajes jen mesic.To bys musel hrat denne spousty hodin.Potom veskere tve dedukce, ktera hra je dobra je uplne na omylu a pak flamujes uplne o nesmyslech, ktere ti hrac, ktery tu hraje dele nemusi vyvracet, protoze si o tobe pomysli jaky nejsi blbec.(bez urazky).

Vubec nevim k cemu se tvuj text vztahuje a reaguji jen proto, ze quotujes muj post ...

Co hraji mesic a o cem nemam vseobecny prehled? Kde flamuji, a co se bude a nebude vyvracet? Prilis mnoho nezodpovezenych otazek a tak nejak soudim, ze reagujes na jiny post?

Edited by - VT on 06/05/2005 01:14:57
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráèù online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,46 seconds. on eygor Snitz Forums 2000