Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Everquest
 EQ2 - General Forum
 Crafting
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Pedro
Negr

1450 Posts

Posted - 18/02/2005 :  15:38:49  Show Profile  Send Pedro an ICQ Message Send Pedro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Atronach
Nikdy uz se nedozvi ze existoval craft ktey uspokojoval naprostou vetsinu hracu ktery soe cilene likvidovalo do dnesni podoby.

Nooo asi ted naseru hodne craftu, ale ja si snad jenom koupil par veci a to sem musel campovat brokera, protoze ty nekrestanske ceny co chteli za svitky nebo equip jsem ja odmital davat a radeji puozival/koupil item z dropu. A ty ceny prave vysroubovaly ty vase opevovane tasky na ktere vam ted sahli....
Ja tudo zmenu jenom vitam a chce to cas. Ono se to nejak samo utrepe az lidi prijdou na to co a jak. Druha vec je jestli to bude horsi nebo lepsi. Je skoda, ze to udelali za ted a neni to od zacatku....

Porresha, Calldo - AO - inactive
Porresha, Adelka - EQ2
Porresha - VG - inactive
Socializer 73% Achiever 60% Explorer 46% Killer 20%
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 18/02/2005 :  15:42:43  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jaris
A jinak s#239; myslim, ze nove prichozi hraci budou v pohode, nebot zacnou craftit a budou craft dotovat, jako je to v jinych hrach. Me ostatne strasne prekvapilo, ze od uvodu se dalo v EQ craftem uzivit.

Ok posledni pokus, pak uz to vzdavam:

Odmenou adventuroidnim hracum jsou XP za FIGHT a penize z lootu
Odmenou craftum jsou XP za CRAFT a penize za prodej vyrobku

V tuto chvili plati pouze bod jedna, bod dva byl odstaven do nezajimave a nezabavne polohy.
Pokud by to melo byt spravedlive, mel by adv prijit k npc kde chce prodat loot a melo by mu to napsat ze zaplati 60% z ceny tomu NPC! Popripade jeste presneji ze ted musi jit lovit hady ABC do TSka protoze zrovna ted vykupuje loot pouze z techto hadu, pak ze dostane nejakej malej baksis...

Pokud ani toto nepochopis a neuznas, pak uz fakt nevim..asi budu nejakej divnej, protoze srozumitelneji to napsat skutecne neumim.

WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade
TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU
Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra
EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw
AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon
Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow
Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]

Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 18/02/2005 :  15:52:36  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pedro
protoze ty nekrestanske ceny co chteli za svitky nebo equip jsem ja
Uved prosim nejakou konkretni cenu a jmeno (nebo alespon lvl) svitku at mam predstavu co je protebe nekrestanska cena.

Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 18/02/2005 :  15:52:56  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
A jinak s#239; myslim, ze nove prichozi hraci budou v pohode, nebot zacnou craftit a budou craft dotovat, jako je to v jinych hrach. Me ostatne strasne prekvapilo, ze od uvodu se dalo v EQ craftem uzivit.

Ok posledni pokus, pak uz to vzdavam:

Odmenou adventuroidnim hracum jsou XP za FIGHT a penize z lootu

V tuto chvili plati pouze bod jedna, bod dva byl odstaven do nezajimave a nezabavne polohy.
Pokud by to melo byt spravedlive, mel by adv prijit k npc kde chce prodat loot a melo by mu to napsat ze zaplati 60% z ceny tomu NPC! Popripade jeste presneji ze ted musi jit lovit hady ABC do TSka protoze zrovna ted vykupuje loot pouze z techto hadu, pak ze dostane nejakej malej baksis...

Pokud ani toto nepochopis a neuznas, pak uz fakt nevim..asi budu nejakej divnej, protoze srozumitelneji to napsat skutecne neumim.

No vidis, mas pravdu az na to, ze i adventurer ma naklady (equip, upgrady, jidlo a pit) a i jeho zenou, ze nic jineho nevykoupi viz questy, priklad ktery zna asi kazdy je AQ quest - bez tam a tam a usmaz to a to a dostanes odmenu, ja v tom nevidim rozdil .

Navic ja vidim velky rozdil mezi adventure a craftem a nechtel bych to srovnavat. Navic nevidim jediny duvod, proc by to melo byt stejne, je to tak odlisne, crafti by si treba mohli stezovat, ze nemaji exp bonus za grupu a za nemohou spolecne craftit na jedne veci. Celkem blbost ne?

Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia
Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye
Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye
Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC
Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ

Go to Top of Page

Pedro
Negr

1450 Posts

Posted - 18/02/2005 :  16:00:29  Show Profile  Send Pedro an ICQ Message Send Pedro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Uved prosim nejakou konkretni cenu a jmeno (nebo alespon lvl) svitku at mam predstavu co je protebe nekrestanska cena.

Dival jsi se nekdy pred patchem na ceny svitku appIV do lvl 20 co sou na brokerovi? 1g+ se mi zda poradne premrstena cena...
Nad lvl 20 se nebudu radeji ani zminovat.

Porresha, Calldo - AO - inactive
Porresha, Adelka - EQ2
Porresha - VG - inactive
Socializer 73% Achiever 60% Explorer 46% Killer 20%
Go to Top of Page

Genagen
Junior Member

589 Posts

Posted - 18/02/2005 :  16:04:18  Show Profile  Visit Genagen's Homepage  Send Genagen an ICQ Message Send Genagen a Private Message  Reply with Quote

Tady mas IMO chybu v uvaze.

Odmenou craftum je XP za CRAFT a VYROBEK.

Prijde mi, ze to ze jde vyrobek VUBEC prodat NPC je nesmirna vyhoda pro craftery, ktera IMO neni samozrejma. To ze muzes levelovat aniz by si prodelaval s tim, ze prodavas u NPC, tak to je myslim porad dost slusna pecka...

Jinak drop predmet a kolikrat u NPC cenu 5x nizsi (drop stity z RoVu napr.), nez za kterou jsou normalne na marketu.

Genagen [EQ2]: Kerra, ShadowKnight
Shadow Wind Guild Leader and RaidWiki admin
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 18/02/2005 :  16:09:51  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Dival jsi se nekdy pred patchem na ceny svitku appIV do lvl 20 co sou na brokerovi? 1g+ se mi zda poradne premrstena cena...

nad lvl 20 se app4 svitky prodavaly do 50s a za 50 jen velmi vyjimecne a ty nejzadanejsi

ale jinak samozrejme na brokerovi najdes spoustu takto predrazenych veci, ale vetsinou staci vlezt na eq2.strobe.com najit si crafta a domluvit se s nim na vyrobe, a dostanes cenu velmi primerenou , broker je totiz na normalni prodej malo pouzivan na to je hlavne prima interakce mezi hraci

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 18/02/2005 :  16:13:38  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:

Reaguji na jednu podstatnou vec. Libi se ti craft nebo to byl prostredek zbohatnuti? Zasadni rozdil.

Idealni je kdyz mi vydela, prijatelne a zabavne pokud na nem netratim, maximalne prijatelne pokud prodelam 10% z ceny, neprijatelne frustrujici pokud prodelam vic.

quote:
Me osobne se craft libi, tasky jsem nedelal az na vyjimky (asi 3 normal a 2 city),

Delal jsem 5 tasku pro craft organizaci.

quote:
protoze vse co udelam rozdam zadarmo sve grupe (provisioner).
svitky ktere delam pro lidi z gildy jsem delal zadarmo

quote:
Proto se me proste zmena nedotkne, ja jedine reknu v grupe, ze co meli zadarmo budou muset castecne platit za palivo, to bude vse.
Pochybuji ze to za ty prachy nekdo dal bude chtit...

quote:
A pojedu city tasky, za ktere je mene, ale zase budou body pro guildu a ja jsem patron a tak to pro guildu rad udelam.
Za city tasky jsou SP zadne prachy navic.

quote:
Osobne mi prijde divne, ze lide prohlasi, ze se jim craft prestal libit. Na craftu samotnem se totiz nic nezmenilo.

Zmenila se zabavnost. Pokud nekomu z konicka udelas praci, prestane ho to bavit. Pokud nekoho bavi neco delat, musi jako stimul videt vysledky. Pro nekoho (ty) je cilem stravit hodiny na market kanale abys neco prodal. Pro nekoho je cilem neco vyrobit co nekdo koupi za tu nejmizernejsi cenu, protoze se mu proste libi jak ma nove a nove recepty a muze delat nove a nove veci aniz by na nich vydelaval 9znam takove lidi) a pro nektere je craft uzitecnou zabavou, protoze umoznuje lidem v gilde pomoct s necim. Pokud je toho vedlejsim produktem i zisk je to super, nikoliv vsak nutnost.

quote:
Maximalne se nekomu prestal craft vyplacet a podle me to neni duvod ke zruseni accountu, spis k tomu, aby clovek, ktery hraje na max penez v bance zacal hledat jinou cestu, jäk ty penize vydelat (a ona se vzdy nejaka najde).
A proc? Kdyz to nekdo chce delat z uvedenych duvodu, proc by mel hledat ve hre neco jineho co ho bude bavit? Aby si pak mohl rict je to dobre, muzu hrat dal nasel jsem neco jineho co me bavi?
To je ale kravovina....

quote:
Krik o ruseni accountu je vzdy a neustale a je vetsinou zcela nesmyslny. Priklady jsou jasne. SOE chce "nerfnout" berky, protoze delaji moc velkou damage a pritom jsou tanci a tim se zcela vymikaji konceptu a berci sili, ackoliv jsou jejich argumenty nulove a SOE se musi dat za pravdu - zena je typicky dobry balance hry.
To same o craftu. Vsichni chteli, aby hraci vice nakupovali od craftu. SOE to podporilo v maximalni mozne mire (atunable, snizeni kvality NPC jidla atd).

O tom tu ale rec neni, vse krom nesmyslnych cen paliv (resp cen vykupu u NPC) je krokem vpred.

quote:
Zaroven udelala zmenu, kterou si opet vykriceli crafti, ze craft muze vyrabet svoje komponenty. Aby se vsak zcela nezrusil trh, vyroba stoji vic. A spolu s tim vsim se svezl fakt, ze crafti misto na hracich vydelavali na NPC a to bylo zcela mimo koncept EQ2.

Tohle byl chybny krok....ty recepty nemeli vzniknout

quote:
OK, zvysi se cena suroviny (to bylo spravne, nebot byla stejna pro vsechny tiery, zatimce odmena za task i prodej se zvysovala) a snizi se cena za prodej NPC (aby byla snaha prodavat hracum za nizsi ceny, coz podpori nakup a zaroven do ekonomiky pujde mene penez, coz je pozitivni).

Oni by ty penize nesly i kdyz by craft mohl prodat za vyrobni cenu = 0 zisk.

quote:
A najednou zacnou hraci silet. Celkem sranda. Dostali co chteli a zaroven se hra udrzela (nebo dokonce priblizila vice) konceptu, ktery je proklamovan celou dobu a hraci se najednou silene divi, co to vlastne chteli a co jim to udela se hrou.

Od zacatku bylo vsude psano ze hra obsahuje super craft, zabavny a kazdy je schopen hrat ho samostane. Ano, DRIVE to tak fungovalo. Dnes? Vsichni crafti dostali trest za to ze soe nedokazalo spocitat vyrobni ceny u jidla a lidi misto prodeje na marketu rejzovali na prodeji npc. Ubohe, craft degradujici reseni.

Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 18/02/2005 :  16:20:25  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
No vidis, mas pravdu az na to, ze i adventurer ma naklady (equip, upgrady, jidlo a pit) a i jeho zenou, ze nic jineho nevykoupi viz questy, priklad ktery zna asi kazdy je AQ quest - bez tam a tam a usmaz to a to a dostanes odmenu, ja v tom nevidim rozdil .

Craft nema naklady za piti aby uudrzel power? Craft nemusi kupovat knihy zakladni a z dropu?

quote:
Navic ja vidim velky rozdil mezi adventure a craftem a nechtel bych to srovnavat. Navic nevidim jediny duvod, proc by to melo byt stejne, je to tak odlisne, crafti by si treba mohli stezovat, ze nemaji exp bonus za grupu a za nemohou spolecne craftit na jedne veci. Celkem blbost ne?
Cilem obou je byt lepsi (lvl) a ziskat penize na vybaveni atp. U adv se ti libi ze loot proda vzdy za slusne prachy a craftum odmenu za 'nahradu lootu' (vyrobky) odmitas? JJ vsichni ve hre jsou si rovni jen nekteri jsou si rovnejsi...

Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 18/02/2005 :  16:23:00  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Souhlasim, to jsou premrstene ceny. Ale uklidnim te, ja za tyhle ceny nikdy neprodaval. Prvni svitek za 1g co jsem dal na market byl T4 (L30).

Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 18/02/2005 :  16:25:33  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Genagen
Odmenou craftum je XP za CRAFT a VYROBEK.
Prijde mi, ze to ze jde vyrobek VUBEC prodat NPC je nesmirna vyhoda pro craftery, ktera IMO neni samozrejma. To ze muzes levelovat aniz by si prodelaval s tim, ze prodavas u NPC, tak to je myslim porad dost slusna pecka...
Proc? Adv maj XP JISTE a loot taky JISTY. Proc by na tom craft mel byt hur? Nejaky opodstatneny duvod? MNebo jen pocit ze adv jsou nadrazeni?

quote:
Jinak drop predmet a kolikrat u NPC cenu 5x nizsi (drop stity z RoVu napr.), nez za kterou jsou normalne na marketu.
Ano to i svitky :) Nevim co te na tom tak prekvapuje

Go to Top of Page

Genagen
Junior Member

589 Posts

Posted - 18/02/2005 :  16:57:49  Show Profile  Visit Genagen's Homepage  Send Genagen an ICQ Message Send Genagen a Private Message  Reply with Quote
Proc? Adv maj XP JISTE a loot taky JISTY. Proc by na tom craft mel byt hur? Nejaky opodstatneny duvod? MNebo jen pocit ze adv jsou nadrazeni?

Craft ma jistou expu a vyrobek. Adv ma jistou expu a sem tam loot, pokud zabiji dost dlouho. Oba maji moznost prodavat vec hraci nebo NPC se ztratou.

Ano to i svitky :) Nevim co te na tom tak prekvapuje

Me nic. Spis mi prijde, ze to prekvapuje tebe. Proste u NPC jak adv tak craft prodava nevyhodne. Bud prodas hned za malo penez, nebo proste prodavas na brokerovi, v kanale... Je to to samy.

Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 18/02/2005 :  17:06:39  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Me nic. Spis mi prijde, ze to prekvapuje tebe. Proste u NPC jak adv tak craft prodava nevyhodne. Bud prodas hned za malo penez, nebo proste prodavas na brokerovi, v kanale... Je to to samy.

AHA, takze kolik prodela adv tim ze npc proda loot? U crafta je to 66%. Pouc me, kolik adv prodela kdyz jakykoliv loot proda vzdy za jeho plnou cenu, bez nutnosti lootovat neco podle nejakeho zadani?

Povidej....

Go to Top of Page

Genagen
Junior Member

589 Posts

Posted - 18/02/2005 :  17:12:51  Show Profile  Visit Genagen's Homepage  Send Genagen an ICQ Message Send Genagen a Private Message  Reply with Quote
AHA, takze kolik prodela adv tim ze npc proda loot? U crafta je to 66%

Treba u to stitu to jsou 2-3gp ktery prodela (u npc ho streli za 80sp - na marketu cena zacina na 2.5 gp a jde az nad 4gp. Normalne se prodava kolem 3 gp), kdyz to proda NPC misto aby to strelil za kupni cenu hraci.

Navic, jestli jsem to pochopil co tu vysvetlotval Jaris - tak trenovanim, craft neprodelava.

Ja tam zadnou disproporci nevidim. Adv tim ze prodava veci jen NPC svuj provoz neuzivi. Musi vydelavat i jinak. Gatherem, prodejem kvalitniho lootu na marketu, sbiranim a prodevanim predmetu do kolekci.

Edited by - Genagen on 18/02/2005 17:23:45
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 18/02/2005 :  17:27:36  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:

AHA, takze kolik prodela adv tim ze npc proda loot? U crafta je to 66%

Treba u to stitu to jsou 2-3gp ktery prodela (u npc ho streli za 80sp - na marketu cena zacina na 2.5 gp a jde az nad 4gp. Normalne se prodava kolem 3 gp), kdyz to proda NPC misto aby to strelil za kupni cenu hraci.

Navic, jestli jsem to pochopil co tu vysvetlotval Jaris - tak trenovanim, craft neprodelava.

Ja tam zadnou disproporci nevidim. Adv tim ze prodava veci jen NPC svuj provoz neuzivi. Musi vydelavat i jinak. Gatherem, prodejem kvalitniho lootu na marketu, sbiranim a prodevanim predmetu do kolekci.

Dalsi co cte jen co chce...

Craft je trestant tim, ze neprodela pouze pokud dela tasky.
Je nejak trestan adv - treba tim, ze musi huntit nejake konkretni moby na konkretni loot??? NENI.

To ze adv i craft mohou sve veci prodat za vic na marketu o tom tu rec neni a i kdyby. Co je snazsi prodat 5 kousku ruznorodeho lootu co mam adv nebo 60 svitku stejneho lvl z toho pulku neprodejnou kvuli cene protoze je pro evil hrace na marketu. Co myslis?
Ja jsem si jist ze to druhe.

Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 18/02/2005 :  17:29:35  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Jen drobnosti:

Jake prachy navic? Za city crafted jssou guild pointy proguildu, jako patron povysuji guildu

Zabava alias konicek je treba sport, kultura nebo i online hra. a predstav si, na vsem tratim, vse dotuji, nicim si nevydelavam. A presto je to zabava

Ano, ti lide radi zaplati dejme tomu 2 nebo 3 g za stack 5 hodinoveho piti, ktere je asi 5x lepsi nez kupovane, to mam overeno

Ja nekde psal ze prodavam na kanale? Ja delam craft, ze me bavi a vse rozdavam, to jsem taky psal. Zase mi neco podsouvas...

Ano, lide hrajou hru, ze je bavi. Pokud se neco zmeni a oni maji ve hre pratele a kontakty tak nejprve zkusi najit neco jineho zabavneho, nez ji opusti. Zcela normalni postup.

Jaky trest? Jeste jednou opakuji otazku : Dokaz nejak krome smyslenek a fiktivnich odkazu, ze crafter nemuze existovat bez toho, aby delal adventuru. Zatim jen blafes a plodis nesmysly, ktere ti celkem lehce vyvracim a ty nasledne jen hazis obecne osobni urazky misto protidukazu. Je to tu znovu.

PROC NEMUZE CRAFT DELAT JEN CRAFT? CO MU V TOM BRANI?
A ano, hra obsahuje super craft co me moc bavi (harvest, bufy a protibufy).

Craft (alepson normalni numre tak casto jako adventurer, po smrti pijes a jis znova. U crafta na poweru nestoji preziti, jen bude craftit dele. Ano, crafter nemusi pit a jist, pokud ma dost casu - u jidla spise, pokud to umi hrat.

Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 18/02/2005 :  17:31:13  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
Priznam se ze uz jsem z toho unavenej. Asi toho nechame.
Hlavne ze se vam hra libi.

Uvidime za 14 dnu, mesic.

Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 18/02/2005 :  17:34:44  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:

Co je snazsi prodat 5 kousku ruznorodeho lootu co mam adv nebo 60 svitku stejneho lvl z toho pulku neprodejnou kvuli cene protoze je pro evil hrace na marketu. Co myslis?

A proc ten svitek vyrabis? Pokud ja nekde lootnu orcimaso a budu se ho snazit prodat na brokerovi za 1g asi taky neuspeju, kupodivu. A zadarmo ti poradim, domluv se s nekym z FP at ti prodava svitky pro FP na sobe, treba ti to pomuze.

Tvuj problem Atro je, ze ty nechces nic resit, ty chces mit more penez a vseho a vubec se nesnazit, to asi nepujde. Pokud takovy nejsi, tak nechapu, co tu kricis, protoze jedine, na co stale narazis je udajna "nevyhodnost" crafteni. Podle me to tedy neumis, protoze ostatnim to jde hehe. Tak to nedelej a nebo nebrec

Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 18/02/2005 :  17:35:52  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
OKI posledni rana.

Opet jsi mi neodpovedel na otazku primo....

Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 18/02/2005 :  17:44:06  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
Ty si stezujes jak chudak adv potrebuje penize na piti,
ja ti napisu ze craft taky aby ustal bufy u vyroby
a ty nepises nejakej blabol o tom ze jen dyl pocka!!!!!!

Clovece ty VUBEC NETUSIS O CEM MLUVIM a to bych rekl je takhle v 90% toho o cem se bavime. Napisu konkretni vec a ty misto abys uznal ze to tak proste je otocis odpoved uplne nekam jinam.

Tohle byla skutecne posledni kapka ktera me utvrdila ze debata s tebou je ztrata casu - klasickej politik kterej se vykeca z kazdeho neprijemneho tematu utokem na dotazatele.

Jdu radeji delat neco uzitecneho, nez vysvetlovat neco nekomu kdo o to zjevne nestoji i kdyz vi ze mam pravdu.

Go to Top of Page

Genagen
Junior Member

589 Posts

Posted - 18/02/2005 :  18:24:49  Show Profile  Visit Genagen's Homepage  Send Genagen an ICQ Message Send Genagen a Private Message  Reply with Quote
Dalsi co cte jen co chce...

Craft je trestant tim, ze neprodela pouze pokud dela tasky.
Je nejak trestan adv - treba tim, ze musi huntit nejake konkretni moby na konkretni loot??? NENI.

Ja ti nerozumim. bud craft vyrabi a adv lootuje o co zajem neni a prodaji to u NPC. Nebo delaji o co zajem je a vydelaji na tom. Hranice mezit temito dvema extremy je neostra - zalezi na obchodnim talentu toho ktereho cloveka.

Takze adv treba vydelava tim, ze sbira ench kosti. Da se tak vydelat 60gp za den sbirani + plus prodej. Kdyz na ty kosti nepujde a bude kydlit orky - tak na orcim mase taky nevydela.

To ze adv i craft mohou sve veci prodat za vic na marketu o tom tu rec neni a i kdyby. Co je snazsi prodat 5 kousku ruznorodeho lootu co mam adv nebo 60 svitku stejneho lvl z toho pulku neprodejnou kvuli cene protoze je pro evil hrace na marketu. Co myslis?

Kolik lootu je prodejneho na marketu? Moc ne. Zatimco craft ma jistotu ze za tu a tu dobu je schopen to a to vyrobit - adv to rict nemuze. Treba ten stit z RoVu nam padl jen jednou a to jsem tam byl minimalne na deseti mozna vic vypravach.

A co se tyce pro evil stranu - staci se s nama domluvit - muzes nas klido zasobovat. Nebo se domluvit s neky, kdo ti to bude ve FP prodavat. Nebo to davej do vendora. Neprodejny to neni - ja v Q marketu svitky pro SK nakupuju neustale.

Navic pokud budu delat jen adv bez ohledu na finance tak prodelam. Musim adventurera dotovat. Zatimco pure craft proste muze levelovat bez dotaci.

Opravdu ti nerozumim na co zehras. Neni to nic osobniho ale opravdu nevim.

Go to Top of Page

Kwah
New Member

423 Posts

Posted - 19/02/2005 :  02:15:08  Show Profile  Send Kwah an ICQ Message Send Kwah a Private Message  Reply with Quote
dotovat adventurera craftem? kde na to chodis? kazdy neni alchymista nebo zradelnik. kdybych si adventurenim nedotoval craft tak uz mam mozna i na toho kone
Go to Top of Page

Kwah
New Member

423 Posts

Posted - 21/02/2005 :  10:15:12  Show Profile  Send Kwah an ICQ Message Send Kwah a Private Message  Reply with Quote
ta vikendova bonus expa na craft byla celkem fajn. posunul sem se z 8 na 5 misto mezi WS na serveru
Go to Top of Page

Zuzug
New Member

229 Posts

Posted - 21/02/2005 :  10:32:59  Show Profile  Send Zuzug an ICQ Message Send Zuzug a Private Message  Reply with Quote
muzete nekdo poradit jak trenit dal artisana lvl 3 v Qeynos? nemuzu najit zadnou kraftirnu ,nikam me to nece pustit

Zuzug the conjuror - lvl 70 (Mor do Kuli) EQ2 PvE Runnyeye EU (retired)
Ajeto V'Prdeli the conjuror - lvl 80 (Pohodari) EQ2 PvP Nagafen US
Smell the assassin - lvl 90 (Pohodari) EQ2 PvP Nagafen US

Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 21/02/2005 :  10:46:01  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zuzug

muzete nekdo poradit jak trenit dal artisana lvl 3 v Qeynos? nemuzu najit zadnou kraftirnu ,nikam me to nece pustit

Cti co ti rika to NPC.
Go to Top of Page

Zuzug
New Member

229 Posts

Posted - 21/02/2005 :  10:51:18  Show Profile  Send Zuzug an ICQ Message Send Zuzug a Private Message  Reply with Quote
kery ? nejsem zrovna dobrej anglictinar ,ale do cechu me nedovoli vstoupit

Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 21/02/2005 :  10:55:37  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
V kazde racial zone jsou 4 diry do sklepa, do jedne muzes po tom, co prokecas chlapa stojiciho vedle diry

Múzes byt clenem pouze jedne wholesale tradeskill guildy (zakladni zona od levlu 2 do levlu 10) a jedne specializovane guldy (od levlu 10, musis najit svoji, jsou 3 typy - scholar, craftsman, outfiter).

Pokud uz jsi nekde clenem a nevis kde, ve volbe Societies (myslim) je seznam craft guild a ta, ve ktere jsi je zelene

Go to Top of Page

Zuzug
New Member

229 Posts

Posted - 21/02/2005 :  11:00:29  Show Profile  Send Zuzug an ICQ Message Send Zuzug a Private Message  Reply with Quote
diky ti ,
byla to ta posledni dira

Go to Top of Page

ehivar
Junior Member

530 Posts

Posted - 28/02/2005 :  15:09:39  Show Profile Send ehivar a Private Message  Reply with Quote
Docela zajímavej thread o provisech.

http://eqiiforums.station.sony.com/eq2/board/message?board.id=a3&message.id=6699
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 28/02/2005 :  15:22:01  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
ja nevim.. asi mam spatnej cit pro ekonomii, ale pokud mam marzi v radu 500 %, tak to snad neni prodelecnej podnik? Asi mi chybi srovnani, ale pro me je zatim kucharina zabavna, uz proto, ze nemusim litat kolem peti ruznych masin pri vyrobe meziproduktu.

Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 28/02/2005 :  15:50:47  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kurik

ja nevim.. asi mam spatnej cit pro ekonomii, ale pokud mam marzi v radu 500 %, tak to snad neni prodelecnej podnik? Asi mi chybi srovnani, ale pro me je zatim kucharina zabavna, uz proto, ze nemusim litat kolem peti ruznych masin pri vyrobe meziproduktu.

Jaka 500% marže?
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 28/02/2005 :  15:52:41  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khaot

quote:
Originally posted by Kurik

Jaka 500% marže?

naklady 6s prodej za 30s pokud pocitam dobre, je to 5x tolik tedy 500 % marze
Go to Top of Page

ehivar
Junior Member

530 Posts

Posted - 28/02/2005 :  15:53:43  Show Profile Send ehivar a Private Message  Reply with Quote
To se postnul, ze tam je plno zajimavejch pohledu na vec jako takovou. Ehm jasne i nejake whine ... ale kde neni.
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 03/03/2005 :  10:57:33  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
*** Tradeskills ***

- The price at which crafted items sell back to NPC merchants now includes a value for harvested components. The harvested items themselves, however, still have no value to merchants.

SUPER :)
Go to Top of Page

vtmar6n
New Member

379 Posts

Posted - 03/03/2005 :  11:01:40  Show Profile Send vtmar6n a Private Message  Reply with Quote
Hezký, a ceny sou jaký?

Exhumus - 70 neurotik / 70 švadlenka / 44 tink
Tyfus - 32 mystík / 31 ármorer
Wellkey - 38 klaďas / 30 klenot
Gonad - 16 deflorer / 70 nadbytečník
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 03/03/2005 :  11:17:50  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vtmar6n

Hezký, a ceny sou jaký?

to nevim, nehraju na testu, ale je super, ze na vyrobe prodany npc bude nejakej realnej profit, byt asi dost malej. ale i tak se mi to libi.
Go to Top of Page

srato
Starting Member

28 Posts

Posted - 03/03/2005 :  23:30:55  Show Profile  Send srato an ICQ Message Send srato a Private Message  Reply with Quote

ale jinak samozrejme na brokerovi najdes spoustu takto predrazenych veci, ale vetsinou staci vlezt na eq2.strobe.com najit si crafta a domluvit se s nim na vyrobe, a dostanes cenu velmi primerenou , broker je totiz na normalni prodej malo pouzivan na to je hlavne prima interakce mezi hraci

[/quote]
ta stranka mne nejede (at skousim jakoukoliv kombinaci), muzes byt konkretnejsi kde najdu (jak to nazvat) inzerci craftu :)?

AMD A64 3200, GF 6800GT, 1.5 GB RAM
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 04/03/2005 :  06:31:43  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srato
ta stranka mne nejede (at skousim jakoukoliv kombinaci), muzes byt konkretnejsi kde najdu (jak to nazvat) inzerci craftu :)?

je to .ORG

Go to Top of Page

srato
Starting Member

28 Posts

Posted - 05/03/2005 :  12:20:19  Show Profile  Send srato an ICQ Message Send srato a Private Message  Reply with Quote
existuje nejaky web s popisem receptu?

AMD A64 3200, GF 6800GT, 1.5 GB RAM
Go to Top of Page

Krvezbrote
New Member

344 Posts

Posted - 05/03/2005 :  17:20:34  Show Profile  Send Krvezbrote an ICQ Message Send Krvezbrote a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srato

existuje nejaky web s popisem receptu?

Začíná se teprve plnit, ale věřím, že stejně jako u jedničky i u dvojky bude časem nejlepší.
http://eq2.eqtraders.com/articles/news_page.php

"Nemá žádný význam umět se přenést kamkoli, když je někdo kretén všude."
Roger Zelazny, Znamení Chaosu

Aktuálně jen Defiance
V alpha verzi: Landmark (Galerie)
pár poznámek z historie:
Krvezbrote, Stistko & spol - EQ, EQ2, Vanguard, Age of Conan, EVE .. (mimo craft v EQ2 a Vanguard vše pohřbeno)

Go to Top of Page

Nick
Moderator

455 Posts

Posted - 05/03/2005 :  18:10:24  Show Profile  Send Nick an ICQ Message Send Nick a Private Message  Reply with Quote
Asi nejlepsi co jsme nasel po dlouhym hledani
http://eq2craft.computersims.com/Default.aspx
Go to Top of Page

Genagen
Junior Member

589 Posts

Posted - 08/03/2005 :  17:45:08  Show Profile  Visit Genagen's Homepage  Send Genagen an ICQ Message Send Genagen a Private Message  Reply with Quote
Artisans can let buyers know they're available with the new /LFW (looking for work) tag!

Jeste jsem to nevidel v akci (servery jeste nejedou), ale hodne to pripomina to po cem tu plakal Attro a ja mu rikal, ze je to blbost :-)

Takhle reseny mi prijde, ze to dava gamedesignovy smysl a resi to tu attrovu myslenku mi prijde.

Edited by - Genagen on 08/03/2005 17:47:27
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 08/03/2005 :  17:47:21  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
nojo, live update je in, jsem zvedaveh, jestli fixli opravdu ty recepty
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 08/03/2005 :  19:40:03  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Takhle reseny mi prijde, ze to dava gamedesignovy smysl a resi to tu attrovu myslenku mi prijde.
Jo, je to lepsi nez nic.

Ty jsi asi nehral Eve ze?
Tam existoval market (asi zatim nejlepsi co jsem videl ve hre), kde slo udelat SELL i BUY order.

Fungoval to treba tak ze kdyz nase guilda potrebovala nejake suroviny obleteli jsme par sektoru a na stanice zadali Buy prder kde slo zadat mnostvi, minimalni mnozstvi na 1 vykup a cenu.
Takze treba pozadavek na 30mil ore, minimalni mnozstvi pro nakup bylo 10k a za kus 1kc.

Kazdy kdo se zivil tezbou a mel natezeno, mohl hned ten pozadavek naplnit - pokud mu vyhovovala cena, pripadne mohl hned vyrazit teztit.

na strane kupujiciho se v pripade plneni tento material presunul do hangaru a penize se odecetli z jeho konta.
Material jsi musel vyzvednout tam, kde ti ho nekdo prodal.

Nepotkal jsem 'realnejsi' a prijemnejsi market. Bylo toho tam kolem prodeje/nakupu/zpracovani/vyroby strasne moc.

Nebejt tuny PKcek ktery vyuzivali nedostatku hry s opruzu ostatnich, hral bych asi porad. Neda se to snadno popsat, clovek to musi zkusit.

Go to Top of Page

ehivar
Junior Member

530 Posts

Posted - 09/03/2005 :  09:58:08  Show Profile Send ehivar a Private Message  Reply with Quote
Ja jsem zazil hrani na PK serveru Asherons Call a muzu vam rict, ze hra ziskala neskutecne jinej rozmer :) Nebyl sem aktivni PK ze bych vyhledaval souboje to ne ... jen potom vsechny veci ve hre ziskaji realnou cenu a clovek uz si nebehal po Derethu vsude primo, ale lezl kanalama aby ho nahodou nepotkalo nejake PKcko :) Byl to docela adrenalin prezit :) jednu dobu me co bavilo.
Go to Top of Page

Genagen
Junior Member

589 Posts

Posted - 09/03/2005 :  10:13:48  Show Profile  Visit Genagen's Homepage  Send Genagen an ICQ Message Send Genagen a Private Message  Reply with Quote
Nehral. Nejak si ale neumim predstavit co se stalo v okamziku, kdy na nabidku yareagovalo vic lidi. U surovin to chapu. Proste kdo byl pomalejsi tak neprodal. Ale pokud nekdo dela nekomu na zakazku nejaky vyrobek a pak zjisti ze je druhej, tak ho vice mene streli uz jen NPC. Coz mi prijde jako oser maximalni.

Ja jsem zazil hrani na PK serveru Asherons Call
Pro me AC ztratil kouzlo v okamziku, kdy jsem prisel do redakce Levelu, kde ve dne v noci bezelo 3-6 pocitacu s makrama. A makrovali prosim adv expu. Ne nejakej pripitomelej craft.

Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 09/03/2005 :  10:52:17  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
Co se objednavek tyce (a to jak nakupnich, tak prodejnich), suprove to bylo vyreseno v UO na OSI. Existovalo hracske forum rozdelene do katerii a defakto ve vsem byly aukce. Do toho jeste fungoval i "rare" crafting od NPC za reward od NPC a tyto sly dale prodavat/drazit na dalsi itemy.
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 09/03/2005 :  10:55:15  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khaot

Co se objednavek tyce (a to jak nakupnich, tak prodejnich), suprove to bylo vyreseno v UO na OSI. Existovalo hracske forum rozdelene do katerii a defakto ve vsem byly aukce. Do toho jeste fungoval i "rare" crafting od NPC za reward od NPC a tyto sly dale prodavat/drazit na dalsi itemy.

ten nakup a prodej stale funguje, fakt to je suprovej system , kterej se naucili lidi ve hre pouzivat

http://www.uo-trade.net/

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 09/03/2005 :  11:00:43  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
vyrobek a pak zjisti ze je druhej, tak ho vice mene streli uz jen NPC. Coz mi prijde jako oser maximalni.
Zase vec domluvy. Pokud hodis na market req na Lod, tak se ja jako vyrobce ozvu s nabidlou za XY penez s tim, aby ten clovek ten req stanul. Pak tu lod udelas. Nebo to nestahne a mas opet 2 moznosti. 1 - mit zbozi skladem jako vyrobce. 2 - riskovat vyrobu s tim ze ti to zustane skladem.

Me to fakt pride praktictejsi nez stavajici stav.
Ja bych to delal tak, ze pokud bych objevil neci pozadavek, tak toho cloveka kontaktuji (kdyz nebude online, dam si ho do friends aby me cinknul) a udelam mu nabidku.

Rozhodne je to lepsi nez abych stravil hafa casu sledovanim anouncu market kanalu nebo spamovanim ze neco vyrabim.

Ale chapu ze tohle nekomu nemusi vyhovovat.

Go to Top of Page

ehivar
Junior Member

530 Posts

Posted - 09/03/2005 :  15:46:30  Show Profile Send ehivar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nehral. Nejak si ale neumim predstavit co se stalo v okamziku, kdy na nabidku yareagovalo vic lidi. U surovin to chapu. Proste kdo byl pomalejsi tak neprodal. Ale pokud nekdo dela nekomu na zakazku nejaky vyrobek a pak zjisti ze je druhej, tak ho vice mene streli uz jen NPC. Coz mi prijde jako oser maximalni.

Ja jsem zazil hrani na PK serveru Asherons Call
Pro me AC ztratil kouzlo v okamziku, kdy jsem prisel do redakce Levelu, kde ve dne v noci bezelo 3-6 pocitacu s makrama. A makrovali prosim adv expu. Ne nejakej pripitomelej craft.

No jo v AC byl z Expou trochu problem od urciteho levelu. Udelat v te dobe max level 126 hranim bylo absolutne silene :( Ja hral AC pravidelne minimalne 4-6 hod. denne ... o vikendech jeste dele vice nez rok a dostal sem se vlastnima silama na level 95 tusim. Potom uz to byla vrazda .... tusim ze ani Khadarr (vetsi levelovaci masinu sem nevidel) nedochvatal dal nez na 100 vlastni silou nez sel do chainu nad makra. Kdyz bych vam to mel priblizit tak odhahem celkova expa na lvl 100 byla asi 1 miliarda. od lvl 100 do 126 na vas cekali dalsi 3 miliardy ! Na prepocinay level 250 kdyz byli konecne vsechny staty namaxovane vas celako dalsich odhadem 100 miliard expu ! Tak ze takhle vysoke levely byly ve hre nekdy po cca. 3 letech hrani a to pod nima jeli X maker 24/7 .....

Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,3 seconds. on eygor Snitz Forums 2000