Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 CDMA
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 02/08/2004 :  16:47:44  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Má někdo už tuhle službu kterou dneska Eurotel officiálně spustil nebo plánuje někdo si to v nejbližších dnech pořídit. V Liberci bohužel všechny již aktivovaný modemy dneska prodaly nebo zapůjčily, další várku modemů zaktivují až v noci a ráno ... zaplaťbúh mám jeden zarezervován už na zítřek, takže zítra snad CDMA testnu. Každopádně by mě ale zajímal pohled někoho dalšího na tuhle službu.

Co soudíte o pingu který se podle prvních reakcí na webu a dřívějších betatesterů týhle služby údajně pohybuje v rozmezí cca 250-400. Myslíte, že s tímhle pingem jsou hry jako SWG, WoW a pod ...v pohodě hratelný?
Pro mě osobně je to velká šance jak získat net konečně za slušnou cenu poté co mě odmítli zavést ADSL z důvodu že jsem vzdálen přes 3 km od ústředny, nicméně velice nerad bych vyhodil cca 10k za problémovou službu.

Noe

kouba
New Member

136 Posts

Posted - 02/08/2004 :  17:40:28  Show Profile  Send kouba an ICQ Message Send kouba a Private Message  Reply with Quote
nejsem sice nejaky odbornik ale myslim si ze takovej ping nebude moc delat dobroty vsak to zkus at ti to daji domu na odzkousenou na nejakou dobu treba tyden a pak uvidis ne?
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 02/08/2004 :  18:31:43  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
zkousel jsem to dneska v redakci, a AO na tom slapalo bezvadne

je otazka co udela pripadne vic uzivatelu na zakladnovy stanici, ale nepredpokladam zasadni problemy protoze dneska me to jelo prumer kolem 500 max dl az 780kbps

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 02/08/2004 :  20:59:40  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
A co ping?
Go to Top of Page

Stilgar
Average Member

1971 Posts

Posted - 03/08/2004 :  03:02:47  Show Profile  Send Stilgar an ICQ Message Send Stilgar a Private Message  Reply with Quote
u tehle her kde ma klient docela znacnou .. um "autonomii" (?) je ping kolem 400 ms zdela v pohode a hratelne vetsinou bez problemu byvaaji i s kolem 700-800 ...

[Stilgar]
Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 03/08/2004 :  07:08:21  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Stilgar

u tehle her kde ma klient docela znacnou .. um "autonomii" (?) je ping kolem 400 ms zdela v pohode a hratelne vetsinou bez problemu byvaaji i s kolem 700-800 ...

Děkuji za odpověď. Asi jsem se špatně vyjádřil, ale spíš než jak se hrajou hry s pingem 250-400 mě zajímalo jaký ping je na tom CDMA. Noe sice psal 250-400, ale podle jeho postu usuzuju, že to ještě neviděl.
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 03/08/2004 :  08:16:51  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tibor
A co ping?

Noe sice psal 250-400, ale podle jeho postu usuzuju, že to ještě neviděl.

JJ tohle mě taky moc zajímá kolik máš Pertho ping? Tibor usuzuje správně neviděl jsem to, těch 250-400 jsem našel na různejch webovejch diskuzích ale to jsou naprosto neověřený čísla.

Noe

Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 03/08/2004 :  08:20:51  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
v ao clientovi to pres 400 ping neukazovalo , jinak ping na pater 170 - 290

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Awer
Starting Member

92 Posts

Posted - 03/08/2004 :  10:40:04  Show Profile Send Awer a Private Message  Reply with Quote
měsíční paušál 1 070 Kč
modem 8 995 Kč
aktivace 580 Kč
dotovaný modem 1 495 Kč
dotovaná aktivace 1 782 Kč
přenosová rychlost max 800 kbit/s
průměrná rychlost 300 kbit/s
směrem od uživatele 156 kbit/s
ping kolem 250 ms
veřejná IP ne
NAT ano
limit přenesených dat ne
limit pro připojení ne
využitelné v zahraničí ne

mapa kde to fachá: http://www.eurotel.cz/jnp/cz/customerService/maps/index.html

SWG - retired

Edited by - Awer on 03/08/2004 10:41:21
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 03/08/2004 :  10:44:26  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Awer
limit pro připojení ne

limit pro připojení: 2 dva dny v kuse
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 03/08/2004 :  10:55:03  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Awer
limit pro připojení ne

limit pro připojení: 2 dva dny v kuse

ty dva dny limit je v pripade dvou dnu bez preneseni dat :)

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 03/08/2004 :  12:00:18  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
právě jsem to donesl domů jdu to prubnout, jsem zvědav jestli ta mapa Eurotelu kde na naší vesnici má být signál nekecá :)

Edit1:
Takže:

Vyřízení smlouvy o zápůjčce: velmi rychlé otázka 5 min, nutno zaplatit hotově zálohu 9000 Kč + 390 Kč na 3 dny půjčení

Instalace: proběhla v pohodě, Win XP našli modem, nainstalování ovladačů a příslušného softwaru otázka cca 5 min od smontování a propojení kabelů bez nutnosti restarovat.

Nastavení: naprosto triviální pouze zadáte přidělený jméno a heslo

Připojení k síti: docela dlouhý trvá asi 30 sec než se ověří hesla

Rychlost připojení: je hrozně závyslá na síle signálu

modem bez přídavné antény: nemá u mě v kanclu signál nemohu změřit

modem s dodanou přídavnou anténou umístěnou v kanceláři:
- signál ukazuje cca 2-3 čárky
- download kolísá mezi 25-35 kbyt/sec
- upload kolísá mezi 7-12 kbyt/sec

modem s dodanou přídavnou anténou umístěnou v otevřeném okně:
- signál ukazuje cca 4-5 čárek
- download kolísá mezi 35-70 kbyt/sec (průměrně to jede cca 45-50)
- upload kolísá mezi 15-23 kbyt/sec

Ping: 115-230 (občas i 400 ale to je tak jeden z 100 pingů)
Ztracený pakety: žádný
testováno na několik adres např. na www.seznam.cz a nebo na ping 194.228.243.93 -t (,ůžete si sami otestovat)

Zkušenost zatím až nad očekávání kladná nicméně musím říci, že mi to spadne cca každých 20 minut a poté musím restrtovat PC nebo modem ... ovšem zde nevím jestli je chyba u mne (řeším to technickou podporou Eurotelu)

Edit2:
Eurotel mě doporučil abych reinstaloval celý software, modem zapojil do jinýho USB konektoru a nechal nově nainstalit.
Po přeinstalování a vražení do jinýho USB už jedu cca hodinu bez výpadku, stáhl jsem 70 MB souborza za 30 minut. Rychlost stahování stále kolísá mezi 35-70 kbyt/sec.
signál se ustálil na 4 čárkách

Edit3:
V Eurotelu prý nabízejí směrovou anténu na pevné přidělání na střechu - s ní bych měl prý zaručeně dosáhnout maximálního možnýho signálu a díky tomu i ještě vyšší a stabilnější rychlosti.

Nicméně musím podotknout, že jsem zatím zřejmě jediný připojený na náš přípojný bod takže rychlosti budou jistě klesat s počtem připojených.

Noe

Edited by - Noe on 03/08/2004 14:13:52
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 03/08/2004 :  12:32:46  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

právě jsem to donesl domů jdu to prubnout, jsem zvědav jestli ta mapa Eurotelu kde na naší vesnici má být signál nekecá :)

jsem zvedav jak se bude provoz lisit od nasi press verze

toto editoval Noe: moje poznatky viz. post nad tímto postem

Yours, Scissors.

Edited by - Noe on 03/08/2004 14:01:20
Go to Top of Page

ToHor
reMember

488 Posts

Posted - 03/08/2004 :  14:39:38  Show Profile  Visit ToHor's Homepage  Send ToHor an ICQ Message Send ToHor a Private Message  Reply with Quote
blbej dotaz ... co je to kbyt?
kilobit nebo kilobyte?

ego tycoon
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 03/08/2004 :  15:01:19  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ToHor

blbej dotaz ... co je to kbyt?
kilobit nebo kilobyte?

sakra vím já co to je ... píšu to číslo co mi ukazuje windows při stahování nebo wincommander při kopírování. Rozhodně je to to větší z toho co myslíš takže zřejmě kilobyte

pro porovnání a lepší pochopení mi 64/64 pevná linka mi ukazuje pouze cca 6-8 kbyt/sec.

Noe

Go to Top of Page

Aragorn
Average Member

1001 Posts

Posted - 04/08/2004 :  07:11:06  Show Profile  Send Aragorn an ICQ Message Send Aragorn a Private Message  Reply with Quote
tak od vcerejska to mam doma, zatim sem na nemel moc casu to testovat ale prvni pokusy ukazovaly ping mezi 160-200 na www.seznam.cz, rychlost downloadu cca 250-270kbps, testovano bez externi anteny

Kallath <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 04/08/2004 :  09:30:11  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Zkoušel jste skrz to někdo udělat VPNku? Některé prý nechodí. Mě zajímá hlavne L2TP na Windows 2003.
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 04/08/2004 :  10:13:34  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zkoušel jste skrz to někdo udělat VPNku? Některé prý nechodí. Mě zajímá hlavne L2TP na Windows 2003.

stím bohužel nepomohu tomuhle vůbec nerozumím. Nicméně podle reakcí na webu toho nechodí mnohem více. Údajně to vůbec nechodí třeba na P2P. Dále stím mají snad problém někteří lidé co mají internet bankovnictví. Pak také psaly, že to nejde spouštět přes Proxy.

Já osobně jsem po včerejšku docela rozladěnej, protože mi to pořád padá cca 1x za hodinu. Teď jsem někde vyčetl, že prý musím vyndat z toho modemu baterku jinak se to přehřívá a padá což pokud tomu tak je je pěknej nesmysl když to neumí odpojit nabíjení po nabití baterky. Taky prý to můžou dělat ovladače, zkusím někde sehnat novější.
Nicméně když to funguje je to fakt velmi slušný zatím vytýkám pouze tu stabilitu ale tam se na 90% nejedná o chybu systému. Moje banka mi na tom jde. P2P by mě ale vadilo, to byla jedna z věcí na kterou jsem se s rychlým netem těšil.

Noe

Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 04/08/2004 :  10:40:53  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Já jsem někde vyčet, že pokud tím modemem projde packet s jinou zdrojovou IP než si dostal od eurotelu tak tě to odpojí. Pokud netušíš co a jak, zkus to provozovat nějakej čas tak, že nemáš v počítači žádnou další (zapojenou) síťovou kartu. Tím bys ses měl vyvarovat tohodle problému.

Někdo někde psal, že určité druhy VPN provozu (přes UDP) tím prolezou. Řešením na všechny takovýhle nechodivý protokoly by teda bylo si sehnat server na inetu, připojit se k němu vpnkem a hnát to všechno tudy.
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 04/08/2004 :  10:47:36  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
k tomu VPN sem nasel zatim toto

se standardními klienty, například Cisco či Nortel, to přes IPSec chodí, jen je někdy nutné zapnout ručně IPSec přes UDP. VPN zabudované přímo do systémů od Microsoftu však chodit nebude.

k p2p

dc jsem nezkousel ale bit torrent jel vpohode

Yours, Scissors.

Edited by - Pertha on 04/08/2004 10:48:30
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 04/08/2004 :  10:51:13  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha

VPN zabudované přímo do systémů od Microsoftu však chodit nebude.
To je hrozně široká definice, třeba L2TP z windows 2003 umí přojít přes NAT i PAT. Nevidím důvod proč by to nechodilo. O víkendu se k tomu snad dostanu, tak to otestuju.
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 04/08/2004 :  14:17:41  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
Vaše internetové připojení dosahuje rychlosti 276.7 kbps,
což znamená přibližně 33.9 kB/s.

V Třebíči před finančním úřadem, v autě s iBookem (mimochodem instalace na Meca zabere 30 sekund), bez externí antény.

Doma mám signál akorát v ložnici u okna :) - 3 čárky s externí anténou a běhá to kolem 380 kbps. Zkusím časem řešení se směrovou anténou.

Pro moji práci je tohle úžasná služba, na hraní nevím, bo stejně nic nehraju :)
Go to Top of Page

Cotouch
New Member

418 Posts

Posted - 04/08/2004 :  16:44:05  Show Profile  Send Cotouch an ICQ Message Send Cotouch a Private Message  Reply with Quote
a co FUP? nikdo o něm zatim nic neví ale někde jsem četl že na přímou otázku novinářovi euroteláci řekli že "nějaký FUP je ale algoritmus je tak složitej že byste ho stejně nepochopili"

jestli žádný nebude tak bude za pár měsíců přetížený že to pojede hůř než modem (viz situace s adsl před půlrokem) a jestli bude nějaký ve stylu telecomu tak to bude drahej modem s možností stáhnout jeden film do tejdne

Edited by - Cotouch on 04/08/2004 17:27:21
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 04/08/2004 :  19:23:43  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cotouch

a co FUP? nikdo o něm zatim nic neví ale někde jsem četl že na přímou otázku novinářovi euroteláci řekli že "nějaký FUP je ale algoritmus je tak složitej že byste ho stejně nepochopili"

jestli žádný nebude tak bude za pár měsíců přetížený že to pojede hůř než modem (viz situace s adsl před půlrokem) a jestli bude nějaký ve stylu telecomu tak to bude drahej modem s možností stáhnout jeden film do tejdne

ber to tak specifikac CDMA zni asi tak, ze z kazde zakladnove stanice je kapacita linky 2.5Mbs , takze je jasny, ze ve vetsim meste to nebude asi zrovna supr pripojeni , ale pro ty lidi co zatim jinou alternativu nemeli - vesnice mensi mesta apod. si to uzijou vyborne

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Azirafal
Envinjatandil

88 Posts

Posted - 05/08/2004 :  01:08:34  Show Profile  Send Azirafal an ICQ Message Send Azirafal a Private Message  Reply with Quote
http://mobil.idnes.cz/mobilni_komunikace/operatori/sluzby/sluzby_eurotel/CDMA_modem040804.html

Azirafal[CoNT], Envinjatandil (Dark Paradise -> Endor Alphatest -> Real)
Go to Top of Page

Arach
Junior Member

522 Posts

Posted - 21/08/2004 :  10:18:26  Show Profile  Send Arach an ICQ Message Send Arach a Private Message  Reply with Quote
asi to sem nepatri , ale novej topik se me nechce delat, mam dotaz ohledne pingu

mam mikrovlnu 64kbit bez omezeni, ale desne me skacou pingy, drive sem mel 1mbit a platil sem za data, pingy treba na DP nebo Endor kolem 20ms, a ted kdyz sem to zmenil na tuhle 64kbitovou bez omezeni tak me ten ping skoci treba z 20ms na 3k ms, cim to muze bejt ? mam nejak prudit providera nebo je to u tehle pomalejch linek normalka ?
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,14 seconds. on eygor Snitz Forums 2000