Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 Hledamobchod s elektronikou v ramci EU nebo i svet
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 27/07/2004 :  13:03:06  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
nemate nahodou nekdo vyzkousenej nejakej e-obchod s dobryma cenama ?

jde me hlavne o digitalni fotaky , a pokud mozno v ramci EU, abych nemel tak velkej problem se zarukama atd

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.

Edited by - Pertha on 27/07/2004 13:54:51

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 27/07/2004 :  15:09:39  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha

nemate nahodou nekdo vyzkousenej nejakej e-obchod s dobryma cenama ?

jde me hlavne o digitalni fotaky , a pokud mozno v ramci EU, abych nemel tak velkej problem se zarukama atd

Já ti nevím - zas tak už obchody v cizině nesleduju ale osobně mám vyzkoušeno toto: se zbožím, které si necháváš posílat je to vždy problematičtější, než s tím, které máš blízko, vyzvedeš osobně atd.

Z ciziny kupuju akorát hry, nebo například propojovací kabel pro Playstation 2 s PC atp. ale abych si koupil fakt elektroniku když tam nemám rodinu nebo známého, který by byl ochoten případné problémy řešit, tak to bych třeba osobně nedělal. Cenový rozdíl není markatní, aby se to vyplatilo.
A napiš, o co přesně ti jde, v jakém objemu atd. Myslím si, že najdeš dost dobrejch distributorů v čechách. Zahraničí se vyplatí až od velkého množství, jenže musíš počítat s tím, že na to potřebuješ lidi - účetnictví v rámci EU, vyzvedávání zboží na letišti, domluvený kredit a podobné věci.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 27/07/2004 :  15:37:28  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
ono je to trosku jinak diky EU
v ramci EU mi ceska pobocka napr Canonu musi prijmout reklamaci zbozi koupeneho kdekoliv v EU
a rozdil ceny muze byt i peknych par tisic, skoda jen, ze ma absolutne odlisne ceny stejnych vyrobku anglicky a americky amazon, napr jeden fotak z ameriky prepocet z dolaru 12500 v GB 17200 , cechy 19800

me ted momentalne jde o tento vyrobek

Sony Cybershot DSCW1 5MP Digital Camera with 3x Optical Zoom

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 27/07/2004 :  16:39:27  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
quote:

ono je to trosku jinak diky EU
v ramci EU mi ceska pobocka napr Canonu musi prijmout reklamaci zbozi koupeneho kdekoliv v EU
a rozdil ceny muze byt i peknych par tisic, skoda jen, ze ma absolutne odlisne ceny stejnych vyrobku anglicky a americky amazon, napr jeden fotak z ameriky prepocet z dolaru 12500 v GB 17200 , cechy 19800

me ted momentalne jde o tento vyrobek

Sony Cybershot DSCW1 5MP Digital Camera with 3x Optical Zoom

12 403,- End user, u distributora méně. V ceně 2ks baterií.

Z ciziny musíš připočítat ale dopravu ke všemu. Navíc pojištění, pokud nejsi hazardér.

Přijmout reklamaci sice musí, ale buď si jist, že bude trva skutečně těch 28 dní (30 dní). V US jsou jiné ceny, ale my se bavíme o EU, kde ten rozdíl není velký. Těch 19800 je navíc z DPH ne? Tu ti na to stejně napaří při importu z GB. A ta cena v GB je předpokládám exl. VAT.

Jinak ohledně Sony - nejsem odborník, ale asi před 2 měsíci jsem kupoval kameru. Asi 14 dní jsem zjišťoval všechno možné - výsledek je:
U videokamer jedině Canon - Sony je na stejné technologické úrovni, ale nějaký blb designér u nich vymyslel ovládání přes Touch Displej, které je v praxi nepoužitelné. takže pokud je ovládání toho digiťáku taky Touch, tak nebrat (nevím, nikde jsem se to nedočetl) U foťáků nevím, ale podle všech i osobních testů byly Canony také dobré, Minolta byla dost dobrá (brácha jednu má). Navíc pokud nefotíš pro Tiskové materiály do časopisu, tak při dobrém snímači je jedno jestli 4mil nebo 5 mil nebo více. Hlavní je objektiv a světelnost.

Jinak je naprosto nutné u těhle foťáků daný kus vyzkoušet. Takže jít do obchodu, vyfotit si něco Sony, pak Canonem, pak Minoltou a brát ten, co se mi subjektivně lépe ovládá a sedne mi. Papírové materiály jsou v tomhle naprd.

Edit: Teď jsem se dověděl, že tu W1 má náš šéf (snad jí někde dostal nebo tak něco). Jeho slova: "Fotí to dobře, je to větší, než konkurence a za ty prachy ma možná někdo lepší výbavu nebo kvalitu.

Můžu ti poslat jak z toho vypadají fotky, jestli chceš. Ale obecně mi tady říkají, že by si i ten šéf i kolega radši koupili minoltu. Druhej kolega má Canon A80 a když ho tu zkoušeli, tak dost dobré. Navíc Canon nepřepaluje bílou. Nemluvě o tom, že ty jejich slavné Memory Stick jsou drahé jak prase. A mají také speciální baterie - opět drahé jak prase.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Awer
Starting Member

92 Posts

Posted - 27/07/2004 :  17:24:43  Show Profile Send Awer a Private Message  Reply with Quote
zkus tenhle: http://www.pixmania.com/cz/cz/home.html
je v cestine a maj sidlo v Parizi

Kupuju digitak SONY DSC-V1 cena u nas 15500,- Kc - u frantiku 12990,- Kc

vrele doporucuju

To Khostri: do Cech se zasadne vozi jen "odpad" - potvrdi ti to kazdy obchodnik...sony napriklad "podezrele serie" lifruje do zemi vychodni evropy a do severni afriky...imho bezna praxe vsech globalnich firem

SWG - retired

Edited by - Awer on 27/07/2004 17:30:41
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 27/07/2004 :  19:35:15  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khostri

12 403,- End user, u distributora méně. V ceně 2ks baterií.

Z ciziny musíš připočítat ale dopravu ke všemu. Navíc pojištění, pokud nejsi hazardér.

Přijmout reklamaci sice musí, ale buď si jist, že bude trva skutečně těch 28 dní (30 dní). V US jsou jiné ceny, ale my se bavíme o EU, kde ten rozdíl není velký. Těch 19800 je navíc z DPH ne? Tu ti na to stejně napaří při importu z GB. A ta cena v GB je předpokládám exl. VAT.

Jinak ohledně Sony - nejsem odborník, ale asi před 2 měsíci jsem kupoval kameru. Asi 14 dní jsem zjišťoval všechno možné - výsledek je:
U videokamer jedině Canon - Sony je na stejné technologické úrovni, ale nějaký blb designér u nich vymyslel ovládání přes Touch Displej, které je v praxi nepoužitelné. takže pokud je ovládání toho digiťáku taky Touch, tak nebrat (nevím, nikde jsem se to nedočetl) U foťáků nevím, ale podle všech i osobních testů byly Canony také dobré, Minolta byla dost dobrá (brácha jednu má). Navíc pokud nefotíš pro Tiskové materiály do časopisu, tak při dobrém snímači je jedno jestli 4mil nebo 5 mil nebo více. Hlavní je objektiv a světelnost.

Jinak je naprosto nutné u těhle foťáků daný kus vyzkoušet. Takže jít do obchodu, vyfotit si něco Sony, pak Canonem, pak Minoltou a brát ten, co se mi subjektivně lépe ovládá a sedne mi. Papírové materiály jsou v tomhle naprd.

Edit: Teď jsem se dověděl, že tu W1 má náš šéf (snad jí někde dostal nebo tak něco). Jeho slova: "Fotí to dobře, je to větší, než konkurence a za ty prachy ma možná někdo lepší výbavu nebo kvalitu.

Můžu ti poslat jak z toho vypadají fotky, jestli chceš. Ale obecně mi tady říkají, že by si i ten šéf i kolega radši koupili minoltu. Druhej kolega má Canon A80 a když ho tu zkoušeli, tak dost dobré. Navíc Canon nepřepaluje bílou. Nemluvě o tom, že ty jejich slavné Memory Stick jsou drahé jak prase. A mají také speciální baterie - opět drahé jak prase.

ja jsem o tomhle presvedcen :) kolega v redakci co se focenim zivi me presvedcil ze nic jinyho nez sony nema smysl

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Patas
Senior Counsellor

patas_new

304 Posts

Posted - 27/07/2004 :  22:45:15  Show Profile  Send Patas an ICQ Message Send Patas a Private Message  Reply with Quote
quote:
ja jsem o tomhle presvedcen :) kolega v redakci co se focenim zivi me presvedcil ze nic jinyho nez sony nema smysl

Hmm tak to byl asi hodne sjetej .. kolem fotaku a lidi s fotakem se taky ochomejtnu a toto by snad nikdo z nich nerek ani totalne nalitej :)

Patas
member of CzH, CzA, BoH & MdK

Edited by - Patas on 27/07/2004 22:46:15
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 27/07/2004 :  23:00:28  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Patas

quote:

Hmm tak to byl asi hodne sjetej .. kolem fotaku a lidi s fotakem se taky ochomejtnu a toto by snad nikdo z nich nerek ani totalne nalitej :)

tak to pude dohromady, pac ja bejvam vic nez totalne :)

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 28/07/2004 :  08:19:30  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
No s tím Sony je to fakt asi trochu úlet ...

Já jsem toho měl v ruce taky poměrně hodně (teď mám na mysli foťáky :)) a suverénně nejlepší fotky dělal Olympus. Bohužel to je neuvěřitelný zabiják baterek a platí to o něm obecně.

Teď se chystám koupit tohle:

http://www.pixmania.com/cz/cz/51639/art/konica-minolta/dimage-z3.html

Jinak ceny na tomhle shopu mě fakt zaujaly, díky za tip :)
Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 28/07/2004 :  09:30:26  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
no je potreba myslet na to co chces fotit. co se tyce cenovy skupiny 12-15k tak je to temer vsechno stejny.
ja osobne bych koukal po Canonu nebo znacce Pentax (mam Pentax Optio 550 a maximalni spokojenost na to co potrebuju).

Edit:
driv pomerne pekny stranky delal Ondrej Neff dneska to krapet vic upada. ale jakasi informacni hodnota tam stale je a da se podle toho ziskat lepsi prehled.
http://www.digineff.cz/vyber/do_page.php?w=d

Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett]

Edited by - elidor on 28/07/2004 09:37:50
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 28/07/2004 :  09:53:16  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Awer

zkus tenhle: http://www.pixmania.com/cz/cz/home.html
je v cestine a maj sidlo v Parizi

Kupuju digitak SONY DSC-V1 cena u nas 15500,- Kc - u frantiku 12990,- Kc

vrele doporucuju

To Khostri: do Cech se zasadne vozi jen "odpad" - potvrdi ti to kazdy obchodnik...sony napriklad "podezrele serie" lifruje do zemi vychodni evropy a do severni afriky...imho bezna praxe vsech globalnich firem

No právě - Sony sem vozí akorát odpad ... To se ale netýká všech firem a všech obchodníků. Někteří "obchodníci" nakupují zboží například z převrácených kamionů atp.
To s tím lifrováním odpadu do východní evropy se týká pouze některých firem a nejen u foťáků. Například plynový kotel Junkers (Bosch) bych si u nás nekoupil, naproti tomu Buderus je ze stejných dílů ať to koupíš v Německu, Francii nebo u nás. To samé u techniky.
U Sony se to například týká spotřební elektroniky. Elektronika pro profesionály je v poho. Canon zase spotřební elektroniku má ok, ale například servis pro profi věci je totálně out (dokonce ani technik od Canonu často neví, z kterých dílů se profi objektiv skládá a co je třeba objednat - můj táta seřizuje a opravuje objektivy v ČT)

Jinak ten obchod pro normální uživatele vcelku dobrý. JEn jak jsem psal doprava a DPH. Mimochodem cena u nás není 15500,- ale doporučená EU je 15 005,- bez DPH dohromady se 64MB kartou. Samozřejmě se dá koupit levněji (například za 13 000).

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Awer
Starting Member

92 Posts

Posted - 28/07/2004 :  11:19:40  Show Profile Send Awer a Private Message  Reply with Quote
JEn jak jsem psal doprava a DPH.

ceny na stránkách jsou včetně DPH 19%.

standardní dorucení (72h) za 285 CZK a
expresní doručení (48h) za 798 CZK.

Platba muze být provedena kreditní kartou nebo bankovním prevodem. Do budoucna pripravují také platbu na dobírku.

Khostri: zbozi z prevracenych kamionu je jeste v pohode. Znam velkobchod kde brali zbozi z potopenych lodi ( vypocetni technika )

SWG - retired

Edited by - Awer on 28/07/2004 11:29:26
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 28/07/2004 :  14:33:31  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Ok. Teď jsem ten web pročítal a zarazilo mě několik věcí:
1) Ačkoliv společnost má sídlo ve Francii, tak prodává do ČR, tzn měla by se řídit zákony. Zdá se mi, že lhůta 7 dní na vrácení peněz je v rozporu se zákonem - náš zákon stanovuje lhůtu 14 dní pro nákupy, kde nemá zákazním možnost si zboží osahat. Navíc musí toto obchodník na svých stránkách uvést - jinak se lhůta prodlužuje (to nevím na koli, tuším, že na 6 týdnů nebo tak nějak).
Navíc ta lhůta 7 dní je taková hodně našponovaná. Nikde nepíší, jestli se lhůta počítá od data nákupu. Pokud ano, tak v podstatě to zboží nejde vrátit, protože pokud zvolíte standardní dodávku 72 hodin, tak máte 3 dny pryč, v nejlepším případě, pokud se DHL překoná, tak zboží dostanete, vybalíte, zkoušíte a o vrácení se musíte rozhodnout ještě ten samý den, aby to DHL stihlo do 7 dnů doručit zpět.

2) cena s PDH je mi také divná. Pokud zahraniční (EU) společnost prodá do jiné EU země a prodává zákazníkovi, který si dané zboží nedává do účetnictví, prodává bez DPH (do určitého limitu, který je pro každou zemi jiný (obecně pro vyspělejší země asi 35 000,- EUR). Pokud si nakupujicí bude zboží dávat do účetnictví, tak mu to musí prodávající prodat s DPH.
Toto je v zákoně (zjednodušeně). Takže jsem nepochopil, co ta jejich cena znamená - píší sice s DPH, ale to je podle toho, co jsem napsal blbost. Samozřejmě můžou uvádět slovo s DPH jako takovou značku pro koncové zákazníky, která jim říká, že to je cena, kterou skutečně zaplatí. Pokud to ale někdo bude chtít dát do účetnictví, tak není jasné, jaká cena bude účtována. Tzn. informace jsou formálně špatně (jestli jen formálně, nebo to prodávají záměrně takto je otázkou).

3) Záruka - dle jejich stránek: "Během prvního roku je zboží v záruce od výrobce, co se týče součástek a oprav. K jejímu využití vám stačí kontaktovat Servis značky vašeho přístroje a uchovat fakturu, která plní fukci záruky.
– Během druhého roku se Pixmania zavazuje ujmout se vašeho přístroje a jeho opravy u dodavatelů. K tomu vám stačí kontaktovat nás na adrese: zakaznickyservis@pixmania.com nebo telefonicky: na našich stránkách klikněte na odkaz call back a my vám zdarma zavoláme zpět. Zboží nám vraťte na adresu: "

Takže jakmile uplyne první rok, musím zboží někam odesílat - neplatí záruka 2 roky u všech výrobců, která je u výrobků pro koncové uživatele na našem území předepsána zákonem.

Až to někdo vyzkoušíte, dejte vědět. :)

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 28/07/2004 :  22:37:42  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
Nuže Khostri, jsi lehce mimo, uvedu věci na pravou míru:

1. Je zásadní rozdíl, kde věc kupuješ - v případě inetu rozhoduje sídlo společnosti, tzn Francie a kam si věc necháváš posílat. V tomto případě rozhodují zákony Francie nebo následně pak celé EU.

2. Pokud neplátce DPH a obyvatel EU nakupuje kdekoliv na území EU, tak nakupuje včetně DPH. Jako společnost můžeš prodat bez DPH jen tehdy, pokud nakupující subjekt je plátce DPH a ještě jsi povinen si tuto skutečnost ověřit. My dodáváme naše produkty po celé EU, věř mi, vím o čem mluvím a naše daňová kancelář už teprve ano :) Takže i v tomto bodu je vše v pořádku.

3. Záruka se řídí zákony EU nebo Francie. V tomto případě si nedovolím jakkoliv odporovat nebo modifikovat Tvé tvrzení bo jednoduše nevím :) My dáváme 2 roky podle zákona ČR ať to posíláme kamkoliv :)
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 29/07/2004 :  09:33:28  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Nechci se dohadovat, jelikož si skutečně nejsem jist a nevím o tom tolik, ale přeci jen zkusím diskutovat:
quote:

1. Je zásadní rozdíl, kde věc kupuješ - v případě inetu rozhoduje sídlo společnosti, tzn Francie a kam si věc necháváš posílat. V tomto případě rozhodují zákony Francie nebo následně pak celé EU.

Domnívám se, že to není pravda. To, co jsi napsal by platilo v případě, že by daná firma se sídlem ve francii měla stránky francouzky a ty si tam něco koupíš. Pokud ale udělá stránky česky, ceny uvádí v českých korunách, tak to znamená, že na toto zboží při zasílání do ČR musí uplatňovat české zákony. (tuším, že je někde zmíněno, že tím pádem se to bere jako česká pobočka - pokud tam jsou i ceny v české měně. Samotný jazyk je asi jedno) To máš stejné všude. Dokonce i v US obchodech se zasílání řídí pravidly státu, kam se doručuje, takže například do Porto Rica ti nedoručí všechno, co chceš. Stejně tak, když bude zakázáno doručovat například lednice, tak ti je prostě žádná firma v češtině za české koruny nabídnout nemůže.

quote:

2. Pokud neplátce DPH a obyvatel EU nakupuje kdekoliv na území EU, tak nakupuje včetně DPH. Jako společnost můžeš prodat bez DPH jen tehdy, pokud nakupující subjekt je plátce DPH a ještě jsi povinen si tuto skutečnost ověřit. My dodáváme naše produkty po celé EU, věř mi, vím o čem mluvím a naše daňová kancelář už teprve ano :) Takže i v tomto bodu je vše v pořádku.

Tady se opět nemůžu kvalifikovaně dohadovat, protože zboží, které manželka účtuje v rámci EU není spotřební, ale jedná se o tisíce tun železného a neželezného šrotu. TAkže netuší,. jestli pro internet platí jiná pravidla. Ale jak sám víš, tak když nakupuješ například online hry a nakoupil bys v rámci unie (tzn. například v UK), tak u zboží budeš mít uvedeno že je to exl. VAT, tzn. bez jejich DPH. Pak by ti podle mého u určitého limitu měli DPH dopočítat u nás, ale ne vždy. To, co jsi popisoval ty je obrácený případ, kdy forma z čech prodává ven. My se bavíme o importu.

quote:

3. Záruka se řídí zákony EU nebo Francie. V tomto případě si nedovolím jakkoliv odporovat nebo modifikovat Tvé tvrzení bo jednoduše nevím :) My dáváme 2 roky podle zákona ČR ať to posíláme kamkoliv :)

S tou zárukou je to pravděpodobně v pořádku. Já to uváděl spíš pro to, že je to větší opruz, když oni nabízejí jen rok u výrobce a zbytek už přes ně.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 29/07/2004 :  09:47:46  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
To, že mají stránky česky a ceny přepočteny na české koruny je služba, nikoliv závazek. Pořád nakupuješ od francouzského subjektu ve Francii

Znovu opakuji, že bez DPH nakupuje plátce DPH, který to doloží a ty jsi navíc povinen to ověřit. Běž například na www.specialreserve.com, ceny jsou uvedeny s DPH a bez DPH, objednej a platíš s DPH. Je to logické, jsi konečný spotřebitel a neplátce DPH. Někdo to DPH zaplatit musí.

Nejsi plátce DPH, nakupuješ po celé EU s DPH. Zkus ve Vídni přijít do obchodu a snažit se jim vysvětlit, že jsi Khostri (neznám Tvé RL jméno) z ČR a chceš to bez DPH. Stejně tak pokud bude jejich prodavačka mluvit česky, případně budou mít vedle svých i české cenovky je nijak nezavazuje respektovat české zákony.

Tvoje manželka zjevně účtuje plátcům DPH, pak pochopitelně je to bez DPH, to děláme i my, pokud prodáváme distributorům. Na trhu EU platí ve velkém totéž co na malém trhu ČR. Tady ti taky nikdo neprodá vez DPH, resp. DPH si neodečteš, pokud nejsi plátce DPH. To je podstata EU.
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 31/07/2004 :  12:16:35  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Ze střední řady digitálních foťáků bych já šáhl v první řadě na CANON (měl jsem jak SONY tak i dva Olympuse). Třeba CANON Powershot 80 je super foťák jako jeho majitel který ho přímo mohl porovnat s Olympusem C-350 a 740 ho mohu vřele doporučit ale i třeba nižší model Powershot 75 je skvělej.

Co je ale nejdůležitější pro mě při rozhodování o značce či modelu je to jakou kartu využívá. CANON využívá nejrozšířenější a zároveň nejlevnější Compact Flasch I i II a umí i Microdrive. Jak Olympus tak i SONY využívají ve většině modelů svý stupidní karty, který jsou nesmyslně drahý a zároveň velmi nekompatibilní, kdežto Compact Flasch dávají až do nejdražších modelů.

Zkus si schválně porovnat ceny např. 512 MB karty /512 MB je ideál a pokud jedeš na dovolenou stejně ani ta nestačí/.

Dále neméně důležité jsou baterky jaké to využívá. Jasně preferuji foťák co má 4 tužkový baterie oproti 2 tužkovejm modelům či modelům se speciální baterkou což je vůbec to nejhorší co asi můžeš mít (výhody baterek zřejmě netřeba říkat).

Moje zkušenost s baterkama u CANON Powershotu 80 ... na sadu 4 nabitých baterií o síle 2200 udělám cca 200-300 fotek v nejvyšší kvalitě rozlišení. Pokud jsem vůbec nepoužíval blesk tak jsem udělal asi 300-400. (ověřeno letos na dovolený odkud jsem dovezl asi 2800 fotek)

Noe

Edited by - Noe on 31/07/2004 12:31:46
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 31/07/2004 :  12:40:28  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nechci flamovat ale tohle je hodně těžkej úlet.
Dělám v grafickým oboru a díky tomu znám celkem dost profi i neprofi fotografů, ale o tomhle názoru slyším poprvé. Navíc z těch lidí co znám pokud dobře vzpomínám nemá SONY ani jeden. U lidí co se žíví focením najdeš hlavně CANON, NIKON a PENTAX (pokud jde o digitály).

Noe

Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 17/08/2004 :  19:50:56  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
novy pentax. sice clanek psany laikem dle tiskovy zpravy, ale neco info tam je:
http://www.novinky.cz/03/82/13.html

Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett]
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,12 seconds. on eygor Snitz Forums 2000