Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 World of Warcraft
 World of Warcraft - General
 BonusWeb Forum o WoW !!
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:38:54  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sleglik

quote:
Originally posted by Koron

sleglo rek ti nekdo ze SW je uplne stejne psany text jako ty knizky? jen jsou jinak poskladana pismenka a neprodava se to na papire ale na plackach (aby se usetrilo misto a cas)

predtim se prodaval SW na disketach ... predtim dokonce na kazetach ... a este predtim i na papire ted nemyslim derovy stitky i kryz to byl taky program na papire :)

zlodej je proste ten co si nelegalnim postupem opatri cokoli co je majetkem nekoho jineho

kdyz si kupujes hru tak si vlastne kupujes jen pravo ji pouzit ... hra jako takova zustava puvodnimu majiteli ... kupujes si jen pismenka a zaznamove medium (dneska placku)

já jsem programátor, já vím co je software :)

víš jenže já pořád vidím rozdíl v tom, když někomu odebereš kus něčeho než když toho uděláš kopii

příklad s pečivy

Pekař dělá dobré housky. Udělá 10 housek. Udělá 10 dobrých housek. Přijde zloděj a jednu housku mu ukradne. Druhý člověk přijde a podívá se a řekne si "aha on tam dává tohle". Přijde domů a udělá si housku. Tak v těchto dvouch lidech já vidím rozdíl.
Jestli je vidíš ty jinak tak to už je úhel pohledu. Obojí se nemá, ale jelikož jsou to jiné věci jsou i posuzovány jinak. Proto dle mého názoru pirát se nerovná zloděj :). Opakuju, že být velkopirátem jako není třeba MS je dobré :).

Roflor :)

Jenom zkouším používat sloval lol

EDIT: měl jsem tam chybu

kdyz prijdes do pekarstvi kde maji patentovany zpusob vyroby housek a ty si tneto zpusob zkopirujes tak je to kradez i kdyz to mas pro vlastni potrebu ... rika se tomu tusim prumyslova spionaz

kdyz tohle udelaji vsichi (extrem) a housky si misto koupeni zkopiruji tak pripravi pekare o penize ...

pokud je to ovsem obecne znamy postup tak si pec co chces a jak chces ... psani softwaru her obecne znamy postup neni a za jeho uzivani se plati penize ... kdo je neplati a uziva ho je zlodej ...

nebo si napis vlastniho clienta jen tak z hlavy a pripoj se s nim kam chces :)
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:42:49  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

zlodej je i ten kdo draho prodava nebo treba pujcuje penize na vysoke uroky ... za to ho taky nikdo neodsoudi ale je to proste zlodej ...

ne to je lichvář, víš spíš si myslím, že vaše slovní zásoba vám neumožnuje rozlišovat věci

lichva je trestný čin, mezi lidmi nesměl být (aspon to platilo nevím jak je to ted) větší urok jak 3%

pučuje na vysoké úroky --> lichva
kopíruje software --> pirát
zloděj housek --> zloděj
falšuje peníze --> padělatel
tupý poleno --> Paroubek

no to procento je urcite vyssi nez 3% zadna banka ti na ani pod 3% nepude :)

no a vidis to vsechny kategorie co jsi vyjmenoval jsou zlodeji a je jedno esli kradou housky nebo tratory nebo si doma obkresluji desetikoruny ... je to obecna skupina zlodeju ktera se dale deli na specializovane profese ...

Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:45:54  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

zlodej je i ten kdo draho prodava nebo treba pujcuje penize na vysoke uroky ... za to ho taky nikdo neodsoudi ale je to proste zlodej ...

ne to je lichvář, víš spíš si myslím, že vaše slovní zásoba vám neumožnuje rozlišovat věci

lichva je trestný čin, mezi lidmi nesměl být (aspon to platilo nevím jak je to ted) větší urok jak 3%

zloděj housek --> zloděj
tupý poleno --> Paroubek

no a vidis to vsechny kategorie co jsi vyjmenoval jsou zlodeji a je jedno esli kradou housky nebo tratory nebo si doma obkresluji desetikoruny ... je to obecna skupina zlodeju ktera se dale deli na specializovane profese ...

S veškerou uctou k tobě, ale ty už fakt píšeš jako trotl, ale tohle si už přehnal ne?
---
---

Napsal jsem mezi LIDMI!!! Banka je člověk?

EDIT:

S tímhle pohledem máš pravdu, ale já to rozlišoval dle litery zákona, tak se taky k tomu staví trochu jinak. Padělání peněz je něco jiného jak krádež housek třebas. Moje cítění k tomu pojmu vychází ze zákonů :P.

Ve výsledku o něco "okradou", ale já to prostě rozlišuju a to je celé .

FLAM, FLAM :)

-

Edited by - sleglik on 08/06/2006 10:51:46
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:48:16  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

zloděj housek --> zloděj
tupý poleno --> Paroubek

S veškerou uctou k tobě, ale ty už fakt píšeš jako trotl, ale tohle si už přehnal ne?
---
---

Napsal jsem mezi LIDMI!!! Banka je člověk?

jiste ze banka je clovek (banka je sice penezni ustav ale vetsinou nekomu patri nekdy je to stat nekdy je to osoba)

pokud ti ty penize pujci nekdo jiny nez clovek tak to bude pravdepodobne zvire nebo ufon

ale rek bych ze to ceho ses ted chytil neni podstatou tehle diskuse

Edited by - Koron on 08/06/2006 10:49:20
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:52:07  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
kazdopadne ten urok je stanoveny tak ze nesmi byt v nepomeru k pujcene castce ... zadna % zakon neuvadi
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:53:30  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
ne, mýlíš se banka má na to licenci, že může půjčovat a proto si může dát urok, tuším že základ je 200 milionů korun nebo je to jinak? :)

ale je rozdíl před zákonem fyzickou osobou a právnickou osobou, pokud tohle nevíě tak fakt sbohem a šáteček :)

-
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:54:33  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:

kazdopadne ten urok je stanoveny tak ze nesmi byt v nepomeru k pujcene castce ... zadna % zakon neuvadi

opět se mýlíš je jasně stanovená minimální úroková sazba centrální bankou a mezi lidmi je tato úroven stanoven z toho důvodu, aby běh peněz byl v státem regulovaném bankovním sektoru :)

kolik je ti let? :)

-
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:55:51  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

opět se mýlíš je jasně stanovená minimální úroková sazba centrální bankou a mezi lidmi je tato úroven stanoven z toho důvodu, aby běh peněz byl v státem regulovaném bankovním sektoru :)

kolik je ti let? :)

najdi mi to ... najdi mi ten zakon a ty sazby ...
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:56:32  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:

ne, mýlíš se banka má na to licenci, že může půjčovat a proto si může dát urok, tuším že základ je 200 milionů korun nebo je to jinak? :)

ale je rozdíl před zákonem fyzickou osobou a právnickou osobou, pokud tohle nevíě tak fakt sbohem a šáteček :)

zaklad je 50 milionu nebo aspon byl pred 7mi lety kdy sem se tim zabyval

Edited by - Koron on 08/06/2006 10:58:02
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:57:57  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

zaklad je 50 milionu

jo to nevím :/

-
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:06:47  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
http://www.mvcr.cz/casopisy/kriminalistika/2002/02_04/baloun.html

zde je pojednání o lichvě
nemůžu najít tu stanovenou sazbu, ale vím že to prostě platilo ty 3%

maximální uroková sazba, ted mi dá práci to najít, třeba se ta formulace vypustila

trestní zákoník 253

-
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:07:52  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
je to ted 500 mega
http://www.businessinfo.cz/cz/clanky/bankovnictvi/bankovni-dohled/1000464/39631/

Edited by - Koron on 08/06/2006 11:08:24
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:11:05  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:

je to ted 500 mega
http://www.businessinfo.cz/cz/clanky/bankovnictvi/bankovni-dohled/1000464/39631/

dyt jsem psal "jo to nevím :/"

ale 50m mi přišlo málo prostě :)

Zkusím najít tu maximální možnou hranici pro půjčky mezi lidmy. Tuhle hranici bych tipoval okolo 10% (opravdu max). Ty 3% jsou opravdu zdřívější doby :).

-
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:14:48  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

je to ted 500 mega

dyt jsem psal "jo to nevím :/"

Zkusím najít tu maximální možnou hranici pro půjčky mezi lidmy. Tuhle hranici bych tipoval okolo 10% (opravdu max). Ty 3% jsou opravdu zdřívější doby :).

50mega to driv bylo :)
nicmene 3% to dnes nejsou urcite protoze by polovinu lidi kolem me pak asi zavreli :)

nicmene at uz tam nejaka sazba stanovena je nebo neni a at uz je jakakoli tk ten clovek (lichvar) je zlodej :)
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:20:44  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Pekař dělá dobré housky. Udělá 10 housek. Udělá 10 dobrých housek. Přijde zloděj a jednu housku mu ukradne. Druhý člověk přijde a podívá se a řekne si "aha on tam dává tohle". Přijde domů a udělá si housku.

priklad s tim tvym lekem

na vyzkum leku investuju 100mldkc
prijde clovek a podiva se ah on to dela takhle - investuje 10kc a ma to samy

kdo je a kdo neni zlodej ?

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:24:20  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha

quote:
Pekař dělá dobré housky. Udělá 10 housek. Udělá 10 dobrých housek. Přijde zloděj a jednu housku mu ukradne. Druhý člověk přijde a podívá se a řekne si "aha on tam dává tohle". Přijde domů a udělá si housku.

priklad s tim tvym lekem

na vyzkum leku investuju 100mldkc
prijde clovek a podiva se ah on to dela takhle - investuje 10kc a ma to samy

kdo je a kdo neni zlodej ?

zloděj je ten kdo krade :)

první je výrobce, druhý je plagiátor :)

-
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:25:24  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Ono jde taky o to, ze vetsina tech "studentu" co nema na ten soft (presto ze maji ty nejnabusenejsi compy) potom uz u tohodle zpusobu ziskani softwaru zustanu... proste na nej jsou zvykli a prijde jim to normalni.

Tragedy
"Killing is my business...
...and business is good!"
Go to Top of Page

necrofrost
Starting Member

39 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:25:35  Show Profile Send necrofrost a Private Message  Reply with Quote
quote:

Myslet znamena ..... vedet. Ty ses vazne Uber kecal .
To uz se nedivim ze ty volby takhle dopadly, kdyz i tihle lide maji pravo volit .

AFK: This common term stands for "Attack, Fight, Kill" and is the priest's way of telling you to go pull more mobs.
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:26:10  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:

nicmene at uz tam nejaka sazba stanovena je nebo neni a at uz je jakakoli tk ten clovek (lichvar) je zlodej :)

:)

fajn vyhrál si, jenom si rejpnu lichvář se nikdy nenazve lichvářem

btw není to super auditko o fóru na bonuswebu?

-
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:26:56  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tragedy

Ono jde taky o to, ze vetsina tech "studentu" co nema na ten soft (presto ze maji ty nejnabusenejsi compy) potom uz u tohodle zpusobu ziskani softwaru zustanu... proste na nej jsou zvykli a prijde jim to normalni.

to je pravda, ale o těhlech týpcích jsem já nepsal :)

-
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:27:48  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by necrofrost

quote:

Myslet znamena ..... vedet. Ty ses vazne Uber kecal .
To uz se nedivim ze ty volby takhle dopadly, kdyz i tihle lide maji pravo volit .

někdo komunisty volit musí

já to fakt nejsem asi bych zvracel

-
Go to Top of Page

necrofrost
Starting Member

39 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:28:14  Show Profile Send necrofrost a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jo ty jsi psal o tech co nemaji komp, protoze na nej nemaji penize a zaroven hraji na FS.

AFK: This common term stands for "Attack, Fight, Kill" and is the priest's way of telling you to go pull more mobs.
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:32:46  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by necrofrost

quote:

quote:

Jo ty jsi psal o tech co nemaji komp, protoze na nej nemaji penize a zaroven hraji na FS.

ne já psal o klukovi co mu je 14 a ten komp dostal od rodičů, kdyby věděli, že se hry musí kupovat, asi by neměl ani ten komp a nemohl by být tak krásně závislý jako já

-
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:45:39  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
rodice neslyseli o tom ze hry se kupuji? a sakra
Go to Top of Page

Kořka
Average Member

Orly

1466 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:49:15  Show Profile  Send Kořka an ICQ Message Send Kořka a Private Message  Reply with Quote
lol (prosím, přijdeš mě zmlátit? )

Arokh
Estarioll
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:49:24  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Oni byli taky studenti :)

Tragedy

Edited by - Tragedy on 08/06/2006 11:49:54
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:52:19  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:

můžu tě ujistit, že ne každý o tom ví

je to přežitek z komunismu, ale můj první počítač byl takový, že jsem tehdy fakt neměl jinou možnost, protože se u nás hry ani neprodávaly a nebylo jak je sehnat (rok 1988) až pak se začaly objevovat hry, o nějaké disketové mechanice jsem si mohl nechat jenom zdát :)

jsou lidi co si myslí, že to nejdražší na počítači je klávesnice apod :)

-
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:58:47  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:

nenazve protoze neco jako lichva neexistuje ... ten kdo si ty penize pujcuje do toho jde s tim ze s podminkami souhlasi a prijima je ... je to dohoda a "lichvar" pouze "prodava" sluzbu ... "urokova sazba" ma vetsinou pouze vyvazit riziko spojene s navratnosti penez

"lichvar" nepujcuje penize za ucelem zisku ale pulcuje penize za ucelem uspokojeni potreb zakaznika ...

to ze je to trestny vymyslel nakej debil

osobne sem si ten post vyzkousel a muzu rict ze to opravdu nemuze delat kazdy a to riziko ztraty je tak sakra veliky ... proto si zakaznik dodatecne plati "pojisteni"
Go to Top of Page

necrofrost
Starting Member

39 Posts

Posted - 08/06/2006 :  11:59:13  Show Profile Send necrofrost a Private Message  Reply with Quote
quote:

jsou lidi co si myslí, že to nejdražší na počítači je klávesnice apod :)

Nejdrazsi na pocitaci jsou ty knizky, ktere jiz nekdo zminoval ;)

Tohle ale uz je silne OT .

Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  12:00:06  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kořka

kdyz to zaplatis tak prijedu i ja ... jen si predtim renki esli bydes chtit i paleni voskem a esli mam vzit neaky naradicko :)
Go to Top of Page

celdric
Average Member

1613 Posts

Posted - 08/06/2006 :  12:02:25  Show Profile  Send celdric an ICQ Message Send celdric a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

nenazve protoze neco jako lichva neexistuje ... ten kdo si ty penize pujcuje do toho jde s tim ze s podminkami souhlasi a prijima je ... je to dohoda a "lichvar" pouze "prodava" sluzbu ... "urokova sazba" ma vetsinou pouze vyvazit riziko spojene s navratnosti penez

"lichvar" nepujcuje penize za ucelem zisku ale pulcuje penize za ucelem uspokojeni potreb zakaznika ...

osobne sem si ten post vyzkousel a muzu rict ze to opravdu nemuze delat kazdy a to riziko ztraty je tak sakra veliky ... proto si zakaznik dodatecne plati "pojisteni"

myslim, ze tady nemas pravdu... v trestnim zakoniku existuje paragraf nazvany lichva... a je tam neco ve smyslu, ze ten kdo zneuzije slabsiho postaveni k vlastnimu obohaceni blablabla... ja tu pravnickou hantyrku nemam rad a ani si ji nepamatuju...
kazdopadne lichva je protizakonna ale uz se dost tezko dokazuje, ze to co ti nekdo jiny provedl bylo "lichva" a tedy protizakonne ;-)

no mmo
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  12:04:58  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by celdric

quote:

quote:

myslim, ze tady nemas pravdu... v trestnim zakoniku existuje paragraf nazvany lichva... a je tam neco ve smyslu, ze ten kdo zneuzije slabsiho postaveni k vlastnimu obohaceni blablabla... ja tu pravnickou hantyrku nemam rad a ani si ji nepamatuju...
kazdopadne lichva je protizakonna ale uz se dost tezko dokazuje, ze to co ti nekdo jiny provedl bylo "lichva" a tedy protizakonne ;-)

pokud si o tom napises smlouvu tak se to dokazuje dobre :)

samozrejme pojem lichva existuje a zakon s nim pocita ... ale je to jen pojem :)
Go to Top of Page

Kořka
Average Member

Orly

1466 Posts

Posted - 08/06/2006 :  12:37:26  Show Profile  Send Kořka an ICQ Message Send Kořka a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Kořka

kdyz to zaplatis tak prijedu i ja ... jen si predtim renki esli bydes chtit i paleni voskem a esli mam vzit neaky naradicko :)

To bylo na Sleglika, ten tady "vyhrožoval"
Já taky často něco stáhnu(ani ne tak hry jako mp3), ale abych to tady rozhlašoval na všechny strany... Radši držet hubu a netlačit tady sračky jak je to v poho, že když to dělá každý tak je to vlastně stejně jedno. Pfff

Arokh
Estarioll
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  12:37:43  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
Já nemluvím o tom jak se to prokazuje/dokazuje atd... Jenom to, že lichva jako pojem v trestním zákoníku existuje. Na tom odkazu co jsem zde dával je jasně vidět, že případů lichvy u soudu je strašně málo. Není jich ani 10 ročně, ale tuhle Koron mne požádal, abych mu to našel a já našel jenom část.

Nechci rozebírat jestli zákon je dobrý nebo špatný, ale jestli vůbec je . Tak jako nepopírám zákon o lichvě nepopírám autorský zákon.
Spíš je otázka to, že někdo porušuje zákon tenle a nějak si to zdůvodní a někdo porušuju tenhle. Nemám rád moralisty co říkají, že nikdy nic neporušili. Neexistuje ideální společnost a ani ideálná zákony. Takže když se tady někdo čertí nad porušováním jednoho zákona zajímá mě jestli opravdu neporušuje jiný zákon. Nezapomínejte na základní pravidlo "Neznalost zákona neomlouvá".

Moje stanovisko je takové, že vidím rozdíl mezi člověkem co ukradne v krámě něco stojí 2 tisíce korun a v člověkovi co si skopíruje hru co stojí 2 tisíce korun. Oba porušili zákon (to bez debat), ale nestavil bych je na stejnou úroven. Proto těmto lidem neříkám zloději :p.

Takže a ted chci od všech Mirků Dušínů, co mě zde cepují, podepsat, že nikdy nic neporušili :).

BTW měl jsem dobrý oběd

-

Edited by - sleglik on 08/06/2006 12:39:22
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  12:47:25  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

jestli jsi byl lichvářem tak docela chápu, že ti vadí, že je to trestný čin

Kořkovi hubu robijem prostě společně, já si odsedím ublížení na zdraví s tebou a ty dostaneš flastr za lichvu navíc

-
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 08/06/2006 :  13:08:43  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
trestní zákoník, aneb používáme Google :)

§ 196
Lichva

(1) Kdo zneužívaje něčí rozumové slabosti, tísně, nezkušenosti nebo něčího rozrušení, dá sobě nebo jinému poskytnout nebo slíbit plnění, jehož hodnota je k hodnotě vzájemného plnění v hrubém nepoměru, nebo
kdo takovou pohledávku uplatní nebo v úmyslu uplatnit ji na sebe převede,
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.

(2) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán,
a) získá-li činem uvedeným v odstavci 1 pro sebe nebo pro jiného značný prospěch,
b) spáchá-li takový čin jako člen organizované skupiny, nebo
c) způsobí-li takovým činem jinému stav těžké nouze.

(3) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelní pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek, nebo
b) získá-li takovým činem pro sebe nebo pro jiného prospěch velkého rozsahu.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  13:13:29  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khostri

trestní zákoník, anebo používáme Google :)

§ 196
Lichva

(1) Kdo zneužívaje něčí rozumové slabosti, tísně, nezkušenosti nebo něčího rozrušení, dá sobě nebo jinému poskytnout nebo slíbit plnění, jehož hodnota je k hodnotě vzájemného plnění v hrubém nepoměru, nebo
kdo takovou pohledávku uplatní nebo v úmyslu uplatnit ji na sebe převede,
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.

(2) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán,
a) získá-li činem uvedeným v odstavci 1 pro sebe nebo pro jiného značný prospěch,
b) spáchá-li takový čin jako člen organizované skupiny, nebo
c) způsobí-li takovým činem jinému stav těžké nouze.

(3) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelní pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek, nebo
b) získá-li takovým činem pro sebe nebo pro jiného prospěch velkého rozsahu.

tak do toho se nevejdu ... takze nam zbyva jen ten korka ... ale ja mu nechtel rozbit hubu ... ja myslel ze si me objednava na jiste sexualni praktiky
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 08/06/2006 :  13:21:34  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
Halóóó, nevite nekdo kdy uz venku zacne konecne svitit slunicko a bude teplo ?

Deim Son - Člověk kterého milujete nenávidět. :)
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 08/06/2006 :  13:24:08  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deimnia

Dneska

Tragedy
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  13:25:42  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moje stanovisko je takové, že vidím rozdíl mezi člověkem co ukradne v krámě něco stojí 2 tisíce korun a v člověkovi co si skopíruje hru co stojí 2 tisíce korun. Oba porušili zákon (to bez debat), ale nestavil bych je na stejnou úroven. Proto těmto lidem neříkám zloději :p.
takze jeste jednou nazorne a pouzijeme metodu extremu

jses vyrobce a vyrobis 1000 placek se sw:

1) tech 1000 placek si koupi 1000 lidi a pouziva to - vsichni jsou spokojeni a tobe se zaplati naklady na vyvoj placek - OK

2) 1 placku si nekdo koupi udela 999 kopii a ty proda dalsim zajemum - vsichni zakaznici jsou spokojeni - pirat zbohatnul - vyvoj sw sw nezaplati a skladem zbyva 999 placek - spatne

3) 1 placku nekdo koupi a pujci ji 999 kamaradum a ti si udelaji svoje kopie - vsichni uzivatele jsou spokojeni - vyvoj sw se nezaplati - na sklade lezi 999 placek - spatne

4) nikdo nekoupi zadnou placku - zakaznici zbozi evidentne nechteji a tudiz jsou spokojeni (nebo jsou nespokojeni ze je zbozi drahe) - vyvoj sw se nezaplati a na sklade se vali 1000 placek - OK

5) 1000 lidi prijde do obchodu a placky fyzicky ukradnou - pojistovna to zaplati - zakzanici jsou spokojeni - vyvoj sw se zaplati - OK

ted jde o to ktery pripad sy vyberes ale pripady 2, 3, 5 jsou pripady kradeze (pripad 5 jsem oznacil jako OK protoze ma ten zlodej aspon odvahu)
v pripadech 2, 3, 4 ma vyrobce ztratu ale jen v pripade 4 toho docilil vlastni vinou
v pripade 5 ma ztratu pojistovna

ted uz snad chapes co to je kradez
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  13:26:59  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:

k tobe mam taky prijet? mam sice SM salon ale esli je to tvoje prani tak vezmu na hlavaku 2 kluky a prijedem ti udelat teplo
Go to Top of Page

JerzeeG
Moderator

krecek

4364 Posts

Posted - 08/06/2006 :  13:39:53  Show Profile  Send JerzeeG an ICQ Message Send JerzeeG a Private Message  Reply with Quote
ten sleqlik by se mel jmenovat spise slehlik, ne ? ten musi byt sjety immerwahrend..

Jerzee <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 08/06/2006 :  13:49:18  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Dneska

Bezva, protoze vcera mi nekdo rikal, ze si mam jit do sklepa namazat lyze... prej ze ma snezit...

Deim Son - Člověk kterého milujete nenávidět. :)
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  13:55:16  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

takze jeste jednou nazorne a pouzijeme metodu extremu

jses vyrobce a vyrobis 1000 placek se sw:

1) tech 1000 placek si koupi 1000 lidi a pouziva to - vsichni jsou spokojeni a tobe se zaplati naklady na vyvoj placek - OK

2) 1 placku si nekdo koupi udela 999 kopii a ty proda dalsim zajemum - vsichni zakaznici jsou spokojeni - pirat zbohatnul - vyvoj sw sw nezaplati a skladem zbyva 999 placek - spatne

3) 1 placku nekdo koupi a pujci ji 999 kamaradum a ti si udelaji svoje kopie - vsichni uzivatele jsou spokojeni - vyvoj sw se nezaplati - na sklade lezi 999 placek - spatne

4) nikdo nekoupi zadnou placku - zakaznici zbozi evidentne nechteji a tudiz jsou spokojeni (nebo jsou nespokojeni ze je zbozi drahe) - vyvoj sw se nezaplati a na sklade se vali 1000 placek - OK

5) 1000 lidi prijde do obchodu a placky fyzicky ukradnou - pojistovna to zaplati - zakzanici jsou spokojeni - vyvoj sw se zaplati - OK

ted jde o to ktery pripad sy vyberes ale pripady 2, 3, 5 jsou pripady kradeze (pripad 5 jsem oznacil jako OK protoze ma ten zlodej aspon odvahu)
v pripadech 2, 3, 4 ma vyrobce ztratu ale jen v pripade 4 toho docilil vlastni vinou
v pripade 5 ma ztratu pojistovna

ted uz snad chapes co to je kradez

hm argumentovat pojištovnou mě nenapadlo :)

to taky není moc košér, ale budiž :)

-
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  13:57:16  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by JerzeeG

ten sleqlik by se mel jmenovat spise slehlik, ne ? ten musi byt sjety immerwahrend..

co ti konkrétní vadí nebo prostě hážeš ramena? :)

prostě vyleješ nějaký post a cítíš se dobře :)

to aspon Koron argumentuje a toho si vážím, ale tebe nulo

-
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 08/06/2006 :  14:01:29  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koron aneb Eagle vetsinou mele blbosti, takze se to nevyplati cist

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  14:05:23  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
bah!

můj jediný oponent tady a ty říkáš, že plácá nesmysl, mor na tebe plantážníku :P

btw flam musím omezit bo jsem stále v práci a šéfům to začíná být divné proč píšu, ale nedělám

-
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  14:08:05  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by -Mike-

quote:

Koron aneb Eagle vetsinou mele blbosti, takze se to nevyplati cist

jak vetsinou? koron i eagle mele blbosti vzdycky ... ale cist se to vyplati ... pokud se teda chcete zasmat :)
Go to Top of Page

JerzeeG
Moderator

krecek

4364 Posts

Posted - 08/06/2006 :  14:11:35  Show Profile  Send JerzeeG an ICQ Message Send JerzeeG a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by JerzeeG

co ti konkrétní vadí nebo prostě hážeš ramena? :)

prostě vyleješ nějaký post a cítíš se dobře :)

neni jediny duvod rozumne argumentovat na ty vyblitky, ktere tady ve sve zfetovane forme ze sebe vyvrhavas..
takze jen vyjadruju, co jsi asi zac..

Jerzee <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  14:23:44  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
Hm za to tvoje posty jsou na urovni ynteligenta nejvyššího kalibru. Ty musíš být strašně chytrý člověk :).

S tebou bych si pokecal jenom v tom případě, že jsi ženská a máš velký.... .

Co post to perla :).

-
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,23 seconds. on eygor Snitz Forums 2000