Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 World of Warcraft
 World of Warcraft - General
 BonusWeb Forum o WoW !!
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Little
Moderator

2901 Posts

Posted - 07/06/2006 :  15:54:46  Show Profile  Send Little an ICQ Message Send Little a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sleglik
U nás ve firmě je i toaletní papír originální .

Budu se muset podivat, jestli je u nas kradenej

"End of hope, end of love, end of time. The rest is silence."
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 07/06/2006 :  15:56:40  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
napisu knizku z kazdyho prodanyho kusu mam 10 korun kazdej kdo si tu knizku okopiruje misto koupeni me okradl o 10 korun pouziva neco myho a nezaplatil mi za to

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Gurrshael
Average Member

1888 Posts

Posted - 07/06/2006 :  16:00:08  Show Profile  Send Gurrshael an ICQ Message Send Gurrshael a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Pertha

quote:

já hraju online hry na placených(oficiálních) serverech :)

jenom bych neupíral hned možnost lidem hrát na free serverech, protože třeba na to nemají...

ja ano, protoze vetsina techle lidi nema problem ty penize dat za neco jinyho
ano klidne at si vyberou levnejsi zabavu, ale nikdo po me nemuze chtit abych schvaloval nebo oslavoval to, ze kradou

[flame]

Kopírování není krádež. Kopírování je trestný čin dle autorského zákonu, ale o žádný zisk jsi ho neukradl :). Ten člověk hraje na free serveru a provoz jeho accountu Blizzard nikterak nezatěžuje!
Když mi půjčíš svojí originálku a já ti ji vrátím, tak je to krádež? :) Ty budeš argumentovat tím, že jsem okradl výrobce o zisk, ale já bych si tu originálku opravdu nekoupil (ted mluvím z pozice člověka co na to nemá a byl tak zoufalý a pučoval si to od Perthy ).
Samozřejmě pokud by to nešlo kopírovat bylo by to asi lepší :/. Akorát prodejci hardwaru v ČR by se asi divili, proč se toho tolik neprodává . Třeba takové vypalovačky by asi nebylo terno a ani prázdná média by tak nefrčela.

Já neříkám, že kopírování je správné, ale pirát není zloděj pro mě! Něco jiného je to u firem ty si soft můžou odepsat z daní a nedělají to . U nás ve firmě je i toaletní papír originální .
[flame]

Používáš software, který se normálně prodává. U WoWu (a dalších her) jednak zaplatíš za herního klienta, tedy CDčka se softwarem, a poté platíš za služby zprostředkované blizzardem (samotná hra). To, že používáš nelegálně získaného klienta WoWu na neoficiálních severech nic nemění na tom, že jsi ho získal nelegálně - krádeží.
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 07/06/2006 :  16:13:07  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jenže mě EQ2 baví, protože je lepší jak WoW (tedy pro mne, abych nerozpoutal hádku ) .

Lepší grafika, o něco málo lepší RPG systém a hlavně není tam nikde Pertha .

hadku nerozpoutas ale flam urcite :)
EQ2 nema lepsi grafiku nez WoW ... jen ma jinou (rozhodne pokrocilejsi a detailnejsi) nicmene wow vypada jako omalovanky a eq2? no asi ajko kdyz vemes fotku vystrihnes z ni panacka a places ho do rucne malovanyhio prostredi ... pak vezmes dalsi fotku ... vystrihnes jinyho panacka aplacnes ho vedle toho puvodniho ... aspon tak to vypada na obrazcich :) chvili sem to hral a nemam HW na to abych si z toho ty fotky udelal ... takze aby se to hejbalo vypadalo to u me hur jak WoW :) ale to je muj problem :)
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 07/06/2006 :  16:19:00  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:

napisu knizku z kazdyho prodanyho kusu mam 10 korun kazdej kdo si tu knizku okopiruje misto koupeni me okradl o 10 korun pouziva neco myho a nezaplatil mi za to

Jenže kámen úrazu je, že oni by si tu knížku nekoupil, ale nevím proč se bavíš o knížkách já se bavím o náctiletých co nemají na hru za 1500kč. Knížka stojí pár korun proti tomu a osobně jsem se nesetkal s tím, že by někdo kopíroval knížky. Jak chceš knížku vypálit? To nenarveš do mechaniky .

Představ si modelovou situaci software nejde za žádnou cenu vypálit. I kdyby se celé strahovské koleje stavěly na hlavu tak to nesmahnou. Důsledek by byl takový, že tyhle lidi (mimochodem já tady hájím náctileté co na ten software nemají) prostě by si nezahráli. Chápu je to správný nemají tak nehrají. Oni by si to prostě nekoupili, rozumíš?

Celou dobu se tady bavím o lidech co prostě na ty hry nemají a kdyby se nedalo pálit, tak si asi nekupují počítač. Mezi jejich jediné originálky patří hry z edice "Levne hry".

Rozhodně neobhajuju piráty co prodávají software a jsou díky tomu v balíku a ani lidi co mají peníze a stejně si to nekoupí, ale bavím se o lidech co na to nemají a kdyby tu nebyla možnost, tak si prostě nezahrajou. Můj názor je takový, že žádný soudce takového kluka (moc holek co hrajou neznám) neodsoudí .

Jak se stavíš k otázce léků pro Afriku? :) Můžeš používat kopii léku, které jsou levnější? Taky porušování stejného zákona defakto.

Flame flame a flame :). Flame je můj kamarád :). Flame, flame, flame.

I když se spíš uchytil spam :).

-
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5626 Posts

Posted - 07/06/2006 :  16:23:10  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Představ si modelovou situaci software nejde za žádnou cenu vypálit. I kdyby se celé strahovské koleje stavěly na hlavu tak to nesmahnou.

A nebo by začali makat aby na to měli:P

AO: Pan Shade Tojejedno + PvP nub - retarded (tm)by NerfTý Mittra
VG: Jsem takova mala pisnicka - retarded s potencialem
EQ2: Tojeonde - Pivipi - retarded
Rift: Tojejedno - nejakej FOTM class, takze klerik asi:/ - retarded
FF XIV: Toje Tojejedno - a opet retarded, hrozna hra
TESO - tojejedno - sorcka - Sem se vratil z dovolene a prej uz se to nehraje

Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 07/06/2006 :  16:23:49  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Koron

quote:

Jenže mě EQ2 baví, protože je lepší jak WoW (tedy pro mne, abych nerozpoutal hádku ) .

Lepší grafika, o něco málo lepší RPG systém a hlavně není tam nikde Pertha .

hadku nerozpoutas ale flam urcite :)
EQ2 nema lepsi grafiku nez WoW ... jen ma jinou (rozhodne pokrocilejsi a detailnejsi) nicmene wow vypada jako omalovanky a eq2? no asi ajko kdyz vemes fotku vystrihnes z ni panacka a places ho do rucne malovanyhio prostredi ... pak vezmes dalsi fotku ... vystrihnes jinyho panacka aplacnes ho vedle toho puvodniho ... aspon tak to vypada na obrazcich :) chvili sem to hral a nemam HW na to abych si z toho ty fotky udelal ... takze aby se to hejbalo vypadalo to u me hur jak WoW :) ale to je muj problem :)

Já vím to je věc vkusu. Prostě je to co říkal Limonádový Joe "někdo holky, někdo vdolky" . Někdo oblivion miluje, někdo to nevidí tak suprově (třeba já).

[rejp]
Na druhou stranu musíš uznat, že mít Perthu ve WoW není žádná výhra!
[/rejp]

-
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 07/06/2006 :  16:27:47  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tojejedno

quote:
Představ si modelovou situaci software nejde za žádnou cenu vypálit. I kdyby se celé strahovské koleje stavěly na hlavu tak to nesmahnou.

A nebo by začali makat aby na to měli:P

jak znám lidi ze strahova, tak by raději vymysleli jak to smahnout

co nenajdeš tam nenajdeš jinde v republice

-
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 07/06/2006 :  16:29:13  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tak tě chci upozornit (pokud je to pravda) tak jsi v České republice naprostá rarita :).
Jseš jeden z tisíce a stejně tomu nevěřím :).
Windows, office, antiviry... je toho tuna za co se má platit a neplatí. Co třeba filmy z netu? Taky nic? :)
Máš prostě doma hromadu originálek a nevíš kam to dávat :).
Pro dobro skladování originálek (a pouze pro něj) je aktuální trend je vydávat ve stále více odbytých baleních.
Velikosti krabiček skoro přesně odpovídá jejich stáří, čím starší titul, tím větší krabice.
Třebas moje nejstarší hra (Space Hulk (ještě na disketách)) zabírá v polici 4x tolik místa, než ta poslední (Vampire Bloodlines).

Dobrou hru si koupím vždycky, kdo se má furt srát s crackama na patche apod. A opravdu dobrých her není moc, jedna ročně?
Stejně tak s dvd filmy...

[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online
[offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot
[offline] Johanka cleric - UO Darkparadise
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 07/06/2006 :  16:33:29  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jenže kámen úrazu je, že oni by si tu knížku nekoupil, ale nevím proč se bavíš o knížkách já se bavím o náctiletých co nemají na hru za 1500kč. Knížka stojí pár korun proti tomu a osobně jsem se nesetkal s tím, že by někdo kopíroval knížky. Jak chceš knížku vypálit? To nenarveš do mechaniky .

Představ si modelovou situaci software nejde za žádnou cenu vypálit. I kdyby se celé strahovské koleje stavěly na hlavu tak to nesmahnou. Důsledek by byl takový, že tyhle lidi (mimochodem já tady hájím náctileté co na ten software nemají) prostě by si nezahráli. Chápu je to správný nemají tak nehrají. Oni by si to prostě nekoupili, rozumíš?

Celou dobu se tady bavím o lidech co prostě na ty hry nemají a kdyby se nedalo pálit, tak si asi nekupují počítač. Mezi jejich jediné originálky patří hry z edice "Levne hry".

knizka se kopiruje cedecka se pali princip je stejnej tak jako tak nekdo nekoho okrada
nektery knizky jsou drazsi nez nektery hry

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 07/06/2006 :  16:41:26  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
Aha jdu pálit knížky .

Budu jak Hitler ten je taky pálil ve velkém

-
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 07/06/2006 :  16:42:24  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
dejme tomu ze jezdim kolem skladu s traktory (vim ze je nikdo nema spocitany a vim ze jich tam jsou tisice) ... ale nemam na ne ... tak mam dve moznosti .. bud si traktor nekoupim a neoram (nevypalim a nehraju si) a nebo traktor ukradnu a oram (vypalim a hraju si)

no aty co na to nemaj .. deme tomu ze vykouri nekdo 10 cigaret denne ... to mas 10 krabicek mesicne ... to naklady na hru urcite pokreje ... nebo treba pijde jenou tydne do hospody a da si dejme tomu 6 piv ... to naklady na hrani taky pokreje ... takze to neni o tom ze ty lidi na to nemaj ... vlastne je ... oni proste nemaj na to aby prepadli hospodu nebo trafiku a ukradli si co potrebujou (popripade trafiku a hospodu vypalili kompletne) ale maji na to anonyme ukrast majetek nekoho kdo doufa v poctivost lidi ...

tihle palici jsou proste zlodeji a navic sou to srabi
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 07/06/2006 :  16:55:37  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:
[rejp]
Na druhou stranu musíš uznat, že mít Perthu ve WoW není žádná výhra! [/rejp]
je nahodou super ze je Pertha ve WoW
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 07/06/2006 :  17:03:31  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:

dejme tomu ze jezdim kolem skladu s traktory (vim ze je nikdo nema spocitany a vim ze jich tam jsou tisice) ... ale nemam na ne ... tak mam dve moznosti .. bud si traktor nekoupim a neoram (nevypalim a nehraju si) a nebo traktor ukradnu a oram (vypalim a hraju si)

no aty co na to nemaj .. deme tomu ze vykouri nekdo 10 cigaret denne ... to mas 10 krabicek mesicne ... to naklady na hru urcite pokreje ... nebo treba pijde jenou tydne do hospody a da si dejme tomu 6 piv ... to naklady na hrani taky pokreje ... takze to neni o tom ze ty lidi na to nemaj ... vlastne je ... oni proste nemaj na to aby prepadli hospodu nebo trafiku a ukradli si co potrebujou (popripade trafiku a hospodu vypalili kompletne) ale maji na to anonyme ukrast majetek nekoho kdo doufa v poctivost lidi ...

tihle palici jsou proste zlodeji a navic sou to srabi

Jak můžeš srovnávat traktor a software? :D

Chceš mi říct, že když udělám sto kopií je to jako, kdybych zetoru ukrad sto traktorů? Chápeš, že ty vytváříš kopii a v případě krádeže traktoru VEZMEŠ jeden kus?!?

To je základní rozdíl mezi krádeží a kopií. Když namaluju kopii Mona Lisy a prodám jí, jsem taky zloděj? :)

Tak nějak jsem doufal, že někdo rozpozná rozdíl mezi kopírování a krádeží :).

Navíc opakuju bavím se o softwaru! Nejsem pirát, neživím se tím a řádně platím měsíční poplatky prostřednictvím účtu mého kamaráda. To, že mu to pak neplatím je věc druhá .

Začínáte mě bavit.

FLAME continue

Pche podívej se jak Pertha píše v AO sekci a přejde tě sranda

EDIT: Mému kamarádovi je 14 let. Nekouří, sexuálně nežije a nepije. Prostě vede život jako já . Ten hraje na free serveru a toho já hájím :).

-

Edited by - sleglik on 07/06/2006 17:05:20
Go to Top of Page

Rakhen
Junior Member

917 Posts

Posted - 07/06/2006 :  17:21:55  Show Profile Send Rakhen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Jak můžeš srovnávat traktor a software? :D

Normálně, tak jako každé jiné produkty.

quote:
Chceš mi říct, že když udělám sto kopií je to jako, kdybych zetoru ukrad sto traktorů? Chápeš, že ty vytváříš kopii a v případě krádeže traktoru VEZMEŠ jeden kus?!?

Chápu to pořád jako krádež. To že ta krádež není fyzická na tom nic nemění, pořád využíváš produkt který někdo vyrobil, u něhož někdo nesl náklady na vývoj, náklady na samotnou výrobu, testování a za tohle si zaslouží své peníze - pokud to chceš používat.

quote:

To je základní rozdíl mezi krádeží a kopií. Když namaluju kopii Mona Lisy a prodám jí, jsem taky zloděj? :)

Pokud ano, budeš plagiátor. Možná nebude správné označení zloděj, nicméně je to plus minus to samé.

quote:

Tak nějak jsem doufal, že někdo rozpozná rozdíl mezi kopírování a krádeží :).

lol

quote:

Navíc opakuju bavím se o softwaru! Nejsem pirát, neživím se tím a řádně platím měsíční poplatky prostřednictvím účtu mého kamaráda. To, že mu to pak neplatím je věc druhá .

http://auto.idnes.cz/v-cine-umeji-kopirovat-vsechno-i-automobily-fzm-/automoto.asp?c=A040108_161859_automoto_jim

Edited by - Rakhen on 07/06/2006 17:22:49
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 07/06/2006 :  18:09:29  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:

EDIT: Mému kamarádovi je 14 let. Nekouří, sexuálně nežije a nepije. Prostě vede život jako já . Ten hraje na free serveru a toho já hájím :).

mozna mu rekni ze by neco z toho mohl zkusit ale kup aspon krabicku kondomu ... sice to pak neni ono ale aspon se nebude nelegalne kopirovat

kopirovani softwaru je stejny jako kopirovani traktoru ... to ze zkopirovat daata ses naucil neznamena ze to enni kradez ... az se naucis kopitovat traktory tak to taky prestane byt kradezi?

vetnamci kopiruji znackove vyrobky .. delaji sice hodne nekvalitni kopie ale je to poazovano za plagiatorstvi, poruseni autoskyc prav, kradez (definice kradeze muze byt ruzna)

Edited by - Koron on 07/06/2006 18:10:47
Go to Top of Page

maser
Starting Member

26 Posts

Posted - 07/06/2006 :  18:15:50  Show Profile Send maser a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

knizka se kopiruje cedecka se pali princip je stejnej tak jako tak nekdo nekoho okrada
nektery knizky jsou drazsi nez nektery hry

a co kdyz hraju na free s originalnima CD? to sem take neco ukrad?
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 07/06/2006 :  18:23:51  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maser

a co kdyz hraju na free s originalnima CD? to sem take neco ukrad?

ano predstav si ze soucasti ceny wow, uo atd je i mesicni poplatek
obecne vyvoj mmorpg je vyrazne drazsi a pouhy prodej krabic s cenou beznych offlinovek by to tezko zaplatil

ale to je otazka ceny dalsi je otazka zakona a ten rika ze software smis pouzivat jen presne dle intenci licence , jinak program pouzivas nelegalne

Edit: hlavne quoty

Yours, Scissors.

Edited by - Pertha on 07/06/2006 18:29:14
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 07/06/2006 :  18:39:34  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
Hm flame úspěšně pokračuje :)

Takže krádež je zcizení věci a kopírování softwaru je něco ve smyslu krácení zisku.

Rozlišuju taky pojem, když někdo ukradne software (v mé branži se to děje) a pak to prodává jako vlasntí produkt. To považuju za levotu .

Opakuji, že nehájím velké piráty jako je třeba Microsoft(co neopsali to nemaj) apod. Nechci tady být jako ten co nabádá k porušení zákonu a tom tenhle flam není. Začalo to o tom, že neodsuzuju lidi co hrajou na free serverech.

Můj argument je prostě ten, když někdo si software skopíruje pro vlastní potřebu (jako to třeba dělá Pertha s filmy) a dál tento software nešíří a nikterak ho nepoužívá k tomu, aby na tom vydělal, tak to fakt není tak špatné jako krádež věci.

BTW srovnávat to s tím, že oni kopírují auta, traktory a já nevím bůh ví co je totální kravina, protože oni na tom VYDĚLÁVAJÍ!!! Tak jako já bych vydělával, že prodávám dál software (což nedělám).

Prostě 14 letý kluk si od někoho opálí gamesu není v mých očích zloděj, protože ten software má k vlastnímu užití a nevydělá na tom.

Krádež se prostě nerovná kopírování. Krádež je, když si od tebe půjčím CDčka a pak ti je nevrátím :). Což bych v případě Perthy asi možná aj udělal .

FLAME forever!

BTW Proč jsem sám proti všem? Důvod je asi ten, že nemám pravdu nebo všicí piráti raději mlčí .

PS: BTW mám rád, protože je to hezká písnička :).

-

Edited by - sleglik on 07/06/2006 18:40:14
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 07/06/2006 :  21:31:57  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Krádež to je. To,ž e nevidíš rozdíl mezi materiální a nemateriální podstatou je bohužel chyba.
Nějak mě tak napadá, že kdybys nedostal v práci výplatu, protože zrovna neděláš ve firmě kde osobně vytváříš něco fyzického, tak by se ti to asi nelíbilo, nebo ano?

Ten, kdo ten software vyrábí, za něj chce dostat také zapalceno, jako kdyby vyráběl rohlíky, traktory a cokoliv jiného.

S tím, že by si to stejně nekoupili nemáš pravdu. TAkhle si to automaticky nekoupí, protože to mají zadarmo. Dá se ale určitě udělat statistika, že pokud by to nešlo, či postihy byly tak tvrdé, tak by určitá procentuální část si produkt určitě koupila. Prostě by koláš prostředků, který má každá osoba pro zábavu by jinak přerozdělili - jak psali lidé nade mnou - prostě by si odepřeli jinou zábavu. Chceš jet na dovolenou, tak neukradneš prachy, ale budeš šetřit, když na ní nemáš hned. Atd.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 07/06/2006 :  23:34:52  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hm flame úspěšně pokračuje :)
Můj argument je prostě ten, když někdo si software skopíruje pro vlastní potřebu (jako to třeba dělá Pertha s filmy) a dál tento software nešíří a nikterak ho nepoužívá k tomu, aby na tom vydělal, tak to fakt není tak špatné jako krádež věci.

vis v cem je rozdil ? ze ja ten film zaplatim zaplatim za nej presne to co ten clovek za nej chce , zaplatim za nej pujcovny, zaplatim za nej poplatek za kabelovku, zaplatim poplatek ose co je z media

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Stilgar
Average Member

1971 Posts

Posted - 08/06/2006 :  02:12:18  Show Profile  Send Stilgar an ICQ Message Send Stilgar a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by thorik

http://forum.bonusweb.cz/wow/viewtopic.php?t=23
lol ty komenty, nejlepsi je clovekem jsem uz 14let tak me to moc k cloveku nelaka......je to moc takove obycejne...za orka jsem hral i W3 takze ork je pro me jasna volba.
a ostatně i ty ostatní jsou na úrovni 13+ jírz ould.
Hrat na "FREE" serveru? ne, již nikdy víc, dík. Hrál jsem tam 2 hodiny, abych zkusil, jaky to je, než si koupím orig.
Hraje tam ale jeden známý, jednou jsem u něj byl, měl věci jako MishUndare, ring za Eye of C'Thun. Ptal sem se ho, jaktože má ty věci, když C'Thuna ještě nikdo nezabil World Wide, a on "No včera jsme šli zkusit AHN Kiraj a toto nám padlo. Já na to samozřejmě odvětil LOL. Potom jsem z něj dostal,že nejsou ani na TS a nic.

Říct mi někdo do očí LOL a myslet to jako strašnou srandu, tak mu asi zruším zubní kartu :).

Fakt lidí říkají LOL v reálu? :/ Já to slyšel jednou a mám z toho husí kůži. Kdybych si měl vybírat mezi LOLkama a free serverem tak hraju na free serverech :).

Zkoušel jsem hrát free servery, protože jeden čas WoW nebyl vůbec k sehnání. Ono je to těžký pro lidi co dělají je třeba nepochopitelný, že někdo na to nemá. Jenže třeba nějaký mladý studentík prostě na to nemá tak si zahraje na free serveru.
Já bych ty free servery tak neodmítal, ale pokud někdo si to může dovolit at jede na oficiálním!

V každém případě LOL v reálu je akorát, aby někdo dostal po držce :).

ja docela dost rikam OMG, LOL snad jen obcas ... je to desnej zlozvyk, ale mas s tim problem ?

[Stilgar]
Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  07:15:29  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khostri

Krádež to je. To,ž e nevidíš rozdíl mezi materiální a nemateriální podstatou je bohužel chyba.
Nějak mě tak napadá, že kdybys nedostal v práci výplatu, protože zrovna neděláš ve firmě kde osobně vytváříš něco fyzického, tak by se ti to asi nelíbilo, nebo ano?

Ten, kdo ten software vyrábí, za něj chce dostat také zapalceno, jako kdyby vyráběl rohlíky, traktory a cokoliv jiného.

S tím, že by si to stejně nekoupili nemáš pravdu. TAkhle si to automaticky nekoupí, protože to mají zadarmo. Dá se ale určitě udělat statistika, že pokud by to nešlo, či postihy byly tak tvrdé, tak by určitá procentuální část si produkt určitě koupila. Prostě by koláš prostředků, který má každá osoba pro zábavu by jinak přerozdělili - jak psali lidé nade mnou - prostě by si odepřeli jinou zábavu. Chceš jet na dovolenou, tak neukradneš prachy, ale budeš šetřit, když na ní nemáš hned. Atd.

Fakt by si to nekoupil. Kdyby nebyly free servery a tak by prostě to nehrál. Za to můžu dát ruku do ohně. Bavím se tady o pořád jednom konkrétním člověkovi.

Rozdíl je, že na výrobu jednoho rohlíku spotřebuješ nějaký materiál, že tě stojí něco ta výroba. Prostě osobně vidím rozdíl v tom něco skopírovat a něco ukrást. Snad je přece rozdíl vzít někomu věc anebo si od toho udělat kopii. Nevím, ale moje logika mi říká, že když něco skopíruju tak to není krádež asi jsem marťan .

Pertho, kdyby existovaly půjčovny her bylo by vytváření jejich kopií v pořádku? Nejsem si zcela jist, ale myslím si, že máš právo si vytvářet kopie pouze z vlastních věcí. Koupíš si film a uděláš si kopii pro případné poškození.

Vysvětlete mi tedy léky pro Afriku. Stejný zákon, stejná situace akorát na to lidi umírají :/.

Stilgarr: Říkat Lol v reálu ano to mi přijde opravdu ubohé :). Je to tím, že se mi to nelíbí ani, když se to nepíše, protože to děsně zní :).

Opakuju, že se mi nelíbí, když někdo opálí software a je to kupříkladu firma nebo člověk co na to má, ale hájím tady kluky co ani na brigádu chodit nemůžou.

-
Go to Top of Page

Stilgar
Average Member

1971 Posts

Posted - 08/06/2006 :  07:31:35  Show Profile  Send Stilgar an ICQ Message Send Stilgar a Private Message  Reply with Quote
Me se zda maximalne ubohe ruzne radoby vyhruzky IRL napadenim, vzdycky si pri tom vzpomenu na "to bude takovej ficak ..." a danyho jedince pak pokladam za podobne intelektualne vyzralyho jako autora toho citatu.
Prijde me pak predevsim zvlastni snazit se argumentovat ze kopirovanim nevznika skoda, takze je to vlastne v poradku, protoze bych si to jinak stejne nekoupil ... to uz je DAVNO prekonany a vyvraceny nazor.

[Stilgar]
Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.
Go to Top of Page

DarkFace
Junior Member

700 Posts

Posted - 08/06/2006 :  07:31:58  Show Profile  Visit DarkFace's Homepage  Send DarkFace an ICQ Message Send DarkFace a Private Message  Reply with Quote
Tiez pouzivam LoL, OMG v reale ;), kamarati mi rozumeju, frajerka mi rozumie (ale pred zvyskom rodiny to nepouzivam) ;p

"I must not Fear. Fear is the mind-killer. Fear is little death that brings total obliteration. I will let it pass through me and over me. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. "
Go to Top of Page

Shad3
New Member

277 Posts

Posted - 08/06/2006 :  08:26:12  Show Profile  Visit Shad3's Homepage  Send Shad3 an ICQ Message Send Shad3 a Private Message  Reply with Quote
mno myslim, ze rikat tech par inet vyrazu IRL si zvykl kazdej, kdo hral hry na nejaky "vyssi" urovni anebo tomu proste venoval drobet vic casu ;)

Trance addicted <3

Edited by - Shad3 on 08/06/2006 08:26:40
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 08/06/2006 :  08:57:35  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

Fakt by si to nekoupil. Kdyby nebyly free servery a tak by prostě to nehrál. Za to můžu dát ruku do ohně. Bavím se tady o pořád jednom konkrétním člověkovi.

Rozdíl je, že na výrobu jednoho rohlíku spotřebuješ nějaký materiál, že tě stojí něco ta výroba. Prostě osobně vidím rozdíl v tom něco skopírovat a něco ukrást. Snad je přece rozdíl vzít někomu věc anebo si od toho udělat kopii. Nevím, ale moje logika mi říká, že když něco skopíruju tak to není krádež asi jsem marťan .

Pertho, kdyby existovaly půjčovny her bylo by vytváření jejich kopií v pořádku? Nejsem si zcela jist, ale myslím si, že máš právo si vytvářet kopie pouze z vlastních věcí. Koupíš si film a uděláš si kopii pro případné poškození.

Vysvětlete mi tedy léky pro Afriku. Stejný zákon, stejná situace akorát na to lidi umírají :/.

Opakuju, že se mi nelíbí, když někdo opálí software a je to kupříkladu firma nebo člověk co na to má, ale hájím tady kluky co ani na brigádu chodit nemůžou.

tak by nehral to je spravnej postup na neco nemam tak se bez tyoho proste obejdu

na vyrobu rohliku spotrebujes prostredky a mas spocitany tyhle naklady prave do ceny rohliku a poctu prodanych kusu abys mel zisk

u software je to stejny mas nejaky naklady na vyvoj na vyrobu fyzicke podoby a k zisku pocitas s prodejem urciteho poctu kopii , a tim ze to tihle vykukove ukradnou se muze snadno stat ze tohoto poctu nedosahnou

pokud budou pucovny her a zakon dovoli si delat kopie a tim tedy i vyrobce s tim bude pocitat at si pak dela kopie kdo chce
ja zde jen obhajuju to, ze kazdy ma pravo si urcit jak bude s jeho vytvorem nakladano proti nazoru ze je spravne nekomu jeho vytvor beztrestne ukrast

leky pro afriku, myslim ze tam je problem nekde uplne jinde nez v lecich a dbeata na tohle tema sem nepatri

kdyz na brigadu chodit nemuzou at nehrajou

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

necrofrost
Starting Member

39 Posts

Posted - 08/06/2006 :  09:01:42  Show Profile Send necrofrost a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jenže kámen úrazu je, že oni by si tu knížku nekoupil, ale nevím proč se bavíš o knížkách já se bavím o náctiletých co nemají na hru za 1500kč. Knížka stojí pár korun proti tomu a osobně jsem se nesetkal s tím, že by někdo kopíroval knížky. Jak chceš knížku vypálit?

Hodne hloupy argument, z principu v tom neni zadny rozdil a ver mi, ze i knizky stoji 1000+ ;). Tuhle odpoved bych cekal od ditete, nebo cloveka s nizsim intelektem.

quote:

A co zkusit brigadu. Smirte se proste s tim, ze kdyz neco chci a stoji to penize, musim za to zaplatit. Vsechno ostatni je kradez. Pro me je takovy clovek na stejny urovni jako zlodej, co mi vykrade auto.

quote:

Uz to tady nekdo rekl x-krat nemam = nehraju a pouzivam alternativu, ktera je zadarmo.
imho i ve svete MMORPG jsou hry zadarmo, proste jen nizsi kvality, zkratka to na co mam.

quote:

Rozhodně neobhajuju piráty co prodávají software a jsou díky tomu v balíku a ani lidi co mají peníze a stejně si to nekoupí, ale bavím se o lidech co na to nemají a kdyby tu nebyla možnost, tak si prostě nezahrajou. Můj názor je takový, že žádný soudce takového kluka (moc holek co hrajou neznám) neodsoudí .

Skoda ;), ja bych byl tak pro 20let v dolech

Smirte se s tim, vsichni tito lide jsou proste ZLODEJI.

Nicmene uplne nejdrsnejsi je FS jeste chtit platit

Edit: btw kde vzali na koupi PC, kdyz nemaji penize

AFK: This common term stands for "Attack, Fight, Kill" and is the priest's way of telling you to go pull more mobs.

Edited by - necrofrost on 08/06/2006 09:03:11
Go to Top of Page

Nat
Average Member

nat

1185 Posts

Posted - 08/06/2006 :  09:06:15  Show Profile Send Nat a Private Message  Reply with Quote
Verbální "lol" používají i osoby, co nikdy mmorpg nehráli, ale vyskytují se na různých internetových kecadlech.
Třebas moje sestra...
Ovšem obraty typu "roflmaokoktobus, imhololroflol, olololololololol ...." jen ti nejdrsnější, eště víc jak Chuck Norris nebo MacGyver

[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online
[offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot
[offline] Johanka cleric - UO Darkparadise
Go to Top of Page

brutus
Average Member

Tidus

1833 Posts

Posted - 08/06/2006 :  09:28:17  Show Profile  Send brutus an ICQ Message Send brutus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Blabolis naprosty nesmysly.
1500 za hru je moc, ale knizka stoji par korun? Je videt ze nectes - knizka (bezny paperback) stoji dnes kolem 300... a pokud pujdu do dusledku tak mne trva ji precist cca 1 den - u onlineovky mam v tech 1500 mesic.... co je potom levnejsi?

Dale - zastavani se nactiletych.... hmmm no je fakt ze uz nejakej ten rok pracuju a pohybuju se v jinych relacich, ale co mne pamet slouzi tak na vejsce jsem mel bezne 10k mesicne - a to jsem se nijak zvlast nesnazil. Na prumyslovce to bylo slabsi, ale pamatuju si ze jsem za prazdniny mezi tretakem a ctvrtakem byl na brigade a vydelal jsem si na tehdejsi dobu ranec. Takze ty se nezastavas nactiletych ty se zastavas linejch parchantu co jsou zvykly vsechno dostat od rodicu a nejsou ochotny pro to co chtej nic udelat.

A jeste dale - knizky se samozrejme pali - scan - .pdf - zaloha na CD.

Takze kdyz to shrnu: mas plnou hubu kecu a vsechny jsou o nicem

Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE!
Go to Top of Page

Rakhen
Junior Member

917 Posts

Posted - 08/06/2006 :  09:33:52  Show Profile Send Rakhen a Private Message  Reply with Quote
Do patnácti ti to můžou koupit rodiče. Od patnácti můžeš chodit na brigády. Na střední jsem míval běžně kolem 3 tisíc měsíčně z brigád (nutno ovšem podotknout že mluvím o letech 93-94 kde to bylo trošku něco jiného než dnes - tedy jako ne že by 3000 nebyly 3000 - jen všecko bylo tak nějak levnější). Vzhledem k dnešní situaci, v době kdy jsem začínal s MMORPG byla jednoznačně největší překážka platební karta (ničím co se standardně vydávalo se nedalo platit přes internet)

Edited by - Rakhen on 08/06/2006 09:35:45
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  09:43:07  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:

text

dejme to mu ze jsi programator ... pises program pro nejakou firmu ktera se ho chysta prodavat ... rekne ti napis to dostanes 100k ale az ze zisku ... vis ze program napsat dokazes v pohode za tyden tak do toho des ... no udelas to das ho firme firma ho da do obchodu za 1000kc ... koupi si ho jeden clovek a ten ho rozkopirue vsem ostatnim - rozda ho, pujci na zkopirovani - bez vlastniho zisku ... prodal se jen jeden kus toho programu takze zisk je jen 1000kc ... tim ze to ten dotycky nechal zkopirovat udelal programatorovi skodu v nasem pripade 99000kc ... to ti prijde v poradku?

ze mel programator spatne napsanou smlouvu? mozna pokud ale firma programatora zaplati a da mu tech 100k tak vznikla skoda 99000kc te firme ... takze dotycny s kopirkou okradl firmu ...

Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  09:46:32  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by necrofrost
Hodne hloupy argument, z principu v tom neni zadny rozdil a ver mi, ze i knizky stoji 1000+ ;). Tuhle odpoved bych cekal od ditete, nebo cloveka s nizsim intelektem.

Já se celou dobu bavil o kopírování software ba naopak mě přijde naprosto ubohé zminovat knížky, protože tu si fakt nikterak nezkopíruješ pokud není v elektronické podobě, ale knížku jako takovou fakt neuděláš kopii. Aspon neznám nikoho kdo by přišel s knížkou co má 500 stránek a šoupnoul jí do kopírky a trandil by :).

Takže o tom intelektu by pochyboval spíš na tvojí urovni, když jsi ani nepochopil o čem se bavím .

Opakuji jasně nelegální kopírování je trestný čin dle autorského zákonu, ale není to krádež. Obojí je trestný čin, ale je to něco jiného :).

BTW všichni máte legální software?

Já jenom, že Česká republika je jenom před Vietnamem a Čínskou lidově demokratickou republikou v množství nelegálního softwaru a najednou je tady plné fórum poctivců a Mirků Dušínů :).

--------------

Jestli je lol běžné slovo tak du spáchat harakiri :). Asi si koupím pytlíky na zvracení .

---------------

Ještě k tomu blábolení naprostých nesmyslů. Já vím, že knížky stojí i několik set korun. Moje vysněná knížka, když jsem byl malý, stála 1800kč. Formát A4, 900 stran a říkám nevím jak to zkopírovat :). Proto jsem psal, že knížky se nekopírují.

-

Edited by - sleglik on 08/06/2006 09:48:42
Go to Top of Page

Rakhen
Junior Member

917 Posts

Posted - 08/06/2006 :  09:48:27  Show Profile Send Rakhen a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Já se celou dobu bavil o kopírování software ba naopak mě přijde naprosto ubohé zminovat knížky, protože tu si fakt nikterak nezkopíruješ pokud není v elektronické podobě, ale knížku jako takovou fakt neuděláš kopii. Aspon neznám nikoho kdo by přišel s knížkou co má 500 stránek a šoupnoul jí do kopírky a trandil by :).

Takže o tom intelektu by pochyboval spíš na tvojí urovni, když jsi ani nepochopil o čem se bavím .

Opakuji jasně nelegální kopírování je trestný čin dle autorského zákonu, ale není to krádež. Obojí je trestný čin, ale je to něco jiného :).

Já jenom, že Česká republika je jenom před Vietnamem a Čínskou lidově demokratickou republikou v množství nelegálního softwaru a najednou je tady plné fórum poctivců a Mirků Dušínů :).

--------------

Jestli je lol běžné slovo tak du spáchat harakiri :). Asi si koupím pytlíky na zvracení .

Celkem mě to nepřekvapuje, když vidím lidi jako ty. Co nemůžu jednoduše zkopírovat teda koupím (typicky železo), software na to ukradnu.
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  09:50:09  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
A já jsem psal, že kopíruju? Aspon se nauč číst co píšu a pak diskuse bude docela fajn...

Nemůžu říct, že mám vše originální (), ale rozhodně nepálím vše na potkání. Já se bavil o jednom človíčkovi co taky nepálí vše, ale kupuje na to co má ;).

Takže si odpust tyhle kecy .

-
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  09:52:13  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

--------------

knizky se proste bezne kopiruji smir se s tim ... sice uz pak nesou na napire ale kopiruji se vesel dal ... kdysi to prepisovali lidi na papir ... ted to davaji na internet ... doba pokrocila pokud sis nevsim

fakt bych chtel bejt u toho az neco vymyslis nechas si to patentovat (bude to vynalez kterej zachani svet) a ty budes jen smutne koukat jak si to lide kopiruji ...
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  09:57:15  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
Ach jo. Já neříkám, že je to SPRÁVNÉ, já neříkám, že je TO V POŘÁDKU. Jenom říkám, že bych lidem neodpíral možnost zahrát si na free serverech.

Jenom v jednom jediném případě je kopírování posuzováno více jak trestný čin krádeže. Kopírování peněz anebo padělání. Je to zločin proti státu a v některých zemích je to bráno jako terorismus.

Nevím čemu se divíte, ale všude ve světe je závožnost trestného činu posuzován takto
nejvíc je zločin proti státu, dále zločin proti lidskému zdraví/životu, zločin proti majetku, zločin proti autorským právu (taky někdy označováno jako morální vlastnictví).

Zloděj fyzických věcí je vždy posuzován více jako pirát v ohledu trestí odpovědnosti. S tím se smiřte a nic s tím neuděláte :).

-

Edited by - sleglik on 08/06/2006 09:59:24
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:01:19  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

knizky se kopiruji naprosto bezne, stejne jako programy

kradez je dle zakona obohaceni cizi veci coz zde je naplneno, takze si myslim kdyby se do toho nejakej pravnik oprel dalo byse ty lidi odsuzovat nejen na zaklade autorskeho zakona ale i bezne podle trestniho zakoniku

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:03:42  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ach jo. Já neříkám, že je to SPRÁVNÉ, já neříkám, že je TO V POŘÁDKU. Jenom říkám, že bych lidem neodpíral možnost zahrát si na free serverech.

Jenom v jednom jediném případě je kopírování posuzováno více jak trestný čin krádeže. Kopírování peněz anebo padělání. Je to zločin proti státu a v některých zemích je to bráno jako terorismus.

Nevím čemu se divíte, ale všude ve světe je závožnost trestného činu posuzován takto
nejvíc je zločin proti státu, dále zločin proti lidskému zdraví/životu, zločin proti majetku, zločin proti autorským právu (taky někdy označováno jako morální vlastnictví).

Zloděj fyzických věcí je vždy posuzován více jako pirát v ohledu trestí odpovědnosti. S tím se smiřte a nic s tím neuděláte :).

no dokud ty budes posuzovat zlodeje fyzickych veci jinak nez zlodeje veci nefyzickych tak te budem povazovat za trondu ...

kopirovani penez je podle tebe kradez? vzdyt to nikomu nechybi ... stejne jako nechybi nikomu zkopirovana hra ... hru pak pouzivas k ucelu k jakemu byla vytvorena - hrani ... no a penize pouzivas take k ucelu k jekemu byly vytvoreny - placeni ...

fakt nevim kde vidis rozdil ...
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:07:55  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
zavolame sokolovi ten ma vlelke kladivo da do toho 4 rany ... a nas zavrou za spiknuti :)
Go to Top of Page

necrofrost
Starting Member

39 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:17:27  Show Profile Send necrofrost a Private Message  Reply with Quote
quote:
knizky se proste bezne kopiruji smir se s tim ... sice uz pak nesou na napire ale kopiruji se vesel dal ... kdysi to prepisovali lidi na papir ... ted to davaji na internet ... doba pokrocila pokud sis nevsim

fakt bych chtel bejt u toho az neco vymyslis nechas si to patentovat (bude to vynalez kterej zachani svet) a ty budes jen smutne koukat jak si to lide kopiruji ...

Neboj, tenhle clovek nikdy nic nevymysli ;). Navic on to nekrade, on na to jako student ma, ale obhajuje studenty co na to nemaji a nevi kde na to maji vzit (mozna by jim mohl poradit).
Zaroven pronej existuji ruzne verze prava:

1, pro SW
2, pro Knizky
3, pro nej

To Sleglik: Dobra s tim nizsim intelektem jsem to mozna prehnal, evidentne umis cist a psat .

AFK: This common term stands for "Attack, Fight, Kill" and is the priest's way of telling you to go pull more mobs.
Go to Top of Page

necrofrost
Starting Member

39 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:21:44  Show Profile Send necrofrost a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sorry, ale roflroflrofl. Ty musis delat pravnickou fakultu, nebo na ni aspon uklizet. Pokud tady nekdo je pravnik, tak ho mas nasvedomi, protoze se prave prorval smichy .

Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:21:44  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

no dokud ty budes posuzovat zlodeje fyzickych veci jinak nez zlodeje veci nefyzickych tak te budem povazovat za trondu ...

kopirovani penez je podle tebe kradez? vzdyt to nikomu nechybi ... stejne jako nechybi nikomu zkopirovana hra ... hru pak pouzivas k ucelu k jakemu byla vytvorena - hrani ... no a penize pouzivas take k ucelu k jekemu byly vytvoreny - placeni ...

fakt nevim kde vidis rozdil ...

asi použiju LOL, ne kopírování peněz není krádež to je zločin pro státu :)

já jsem jasně napsal, že jenom jednou je kopírování posuzováno jako těžší zločin než krádež věcí

prosím přečti si to ještě jednou a pozorněji já ti tu část vykopíruju, abys neměl problémy to hledat

-
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:23:04  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sorry, ale roflroflrofl. Ty musis delat pravnickou fakultu, nebo na ni aspon uklizet. Pokud tady nekdo je pravnik, tak ho mas nasvedomi, protoze se prave prorval smichy .

tak sleduj soudy s piráty :)

Udělá škodu za 10 milionů a jde sedět na 2 roky anebo peněžitá pokuta. Zloděj tohle udělat a dostane 6 - 8 let ani nemrkne ;).

-
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:23:41  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
sleglo rek ti nekdo ze SW je uplne stejne psany text jako ty knizky? jen jsou jinak poskladana pismenka a neprodava se to na papire ale na plackach (aby se usetrilo misto a cas)

predtim se prodaval SW na disketach ... predtim dokonce na kazetach ... a este predtim i na papire ted nemyslim derovy stitky i kryz to byl taky program na papire :)

zlodej je proste ten co si nelegalnim postupem opatri cokoli co je majetkem nekoho jineho

kdyz si kupujes hru tak si vlastne kupujes jen pravo ji pouzit ... hra jako takova zustava puvodnimu majiteli ... kupujes si jen pismenka a zaznamove medium (dneska placku)
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:27:25  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
quote:

já jsem jasně napsal, že jenom jednou je kopírování posuzováno jako těžší zločin než krádež věcí

prosím přečti si to ještě jednou a pozorněji já ti tu část vykopíruju, abys neměl problémy to hledat

no slovickarit si muzes pak nekde u soudu ... ale i padelatel seku je zlodej ... bohuzel ...

j to stejny jako s crahem ... kdyz zabije jednoho cloveka tak je to vrah ... kdyz zabije 3 tak je to masovy vrah ... kdyz zabije milion lidi tak je z nej slavny vojevudce ...
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:32:22  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:

sleglo rek ti nekdo ze SW je uplne stejne psany text jako ty knizky? jen jsou jinak poskladana pismenka a neprodava se to na papire ale na plackach (aby se usetrilo misto a cas)

predtim se prodaval SW na disketach ... predtim dokonce na kazetach ... a este predtim i na papire ted nemyslim derovy stitky i kryz to byl taky program na papire :)

zlodej je proste ten co si nelegalnim postupem opatri cokoli co je majetkem nekoho jineho

kdyz si kupujes hru tak si vlastne kupujes jen pravo ji pouzit ... hra jako takova zustava puvodnimu majiteli ... kupujes si jen pismenka a zaznamove medium (dneska placku)

já jsem programátor, já vím co je software :)

víš jenže já pořád vidím rozdíl v tom, když někomu odebereš kus něčeho než když toho uděláš kopii

příklad s pečivy

Pekař dělá dobré housky. Udělá 10 housek. Udělá 10 dobrých housek. Přijde zloděj a jednu housku mu ukradne. Druhý člověk přijde a podívá se a řekne si "aha on tam dává tohle". Přijde domů a udělá si housku. Tak v těchto dvouch lidech já vidím rozdíl.
Jestli je vidíš ty jinak tak to už je úhel pohledu. Obojí se nemá, ale jelikož jsou to jiné věci jsou i posuzovány jinak. Proto dle mého názoru pirát se nerovná zloděj :). Opakuju, že být velkopirátem jako není třeba MS je dobré :).

Roflor :)

Jenom zkouším používat sloval lol

EDIT: měl jsem tam chybu

-

Edited by - sleglik on 08/06/2006 10:33:38
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:33:06  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

no slovickarit si muzes pak nekde u soudu ... ale i padelatel seku je zlodej ... bohuzel ...

j to stejny jako s crahem ... kdyz zabije jednoho cloveka tak je to vrah ... kdyz zabije 3 tak je to masovy vrah ... kdyz zabije milion lidi tak je z nej slavny vojevudce ...

Když umře jeden člověk je to tragédie, když jich umřou miliony je to statistika.

Stalin

-
Go to Top of Page

Koron
New Member

151 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:33:24  Show Profile Send Koron a Private Message  Reply with Quote
zlodej je i ten kdo draho prodava nebo treba pujcuje penize na vysoke uroky ... za to ho taky nikdo neodsoudi ale je to proste zlodej ...
Go to Top of Page

sleglik
Average Member

1779 Posts

Posted - 08/06/2006 :  10:36:51  Show Profile  Send sleglik an ICQ Message Send sleglik a Private Message  Reply with Quote
quote:

zlodej je i ten kdo draho prodava nebo treba pujcuje penize na vysoke uroky ... za to ho taky nikdo neodsoudi ale je to proste zlodej ...

ne to je lichvář, víš spíš si myslím, že vaše slovní zásoba vám neumožnuje rozlišovat věci

lichva je trestný čin, mezi lidmi nesměl být (aspon to platilo nevím jak je to ted) větší urok jak 3%

pučuje na vysoké úroky --> lichva
kopíruje software --> pirát
zloděj housek --> zloděj
falšuje peníze --> padělatel
tupý poleno --> Paroubek

-
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly