Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 World of Warcraft
 World of Warcraft - General
 wow zere moc RAM
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Cenobit
Starting Member

14 Posts

Posted - 12/01/2006 :  20:30:41  Show Profile Send Cenobit a Private Message  Reply with Quote
Hi

stava se vam taky, ze kdyz treba prijedete najednou do IF tak se hodinu (sktecne cca 2 minuty) natahuju soubory z disku? To same pokud prepnu z wow do widli na web (http://www.thottbot.com/?f=q). Je to jen muj problem nebo je to bezne? Pripadne jak resit.

Kořka
Average Member

Orly

1466 Posts

Posted - 12/01/2006 :  21:27:36  Show Profile  Send Kořka an ICQ Message Send Kořka a Private Message  Reply with Quote
Kup si víc ramek... Popřípadě rovnou lepší procák a když už budeš v tom, šupni do košíku i grafickou kartu.

Arokh
Estarioll

Edited by - Kořka on 12/01/2006 21:28:48
Go to Top of Page

pan.filuta
New Member

panFiluta

145 Posts

Posted - 12/01/2006 :  21:37:59  Show Profile Send pan.filuta a Private Message  Reply with Quote
Když jsem měl 512MB RAMky, tak jsem měl s tímhle taky velkej problém, po dokoupení dalších 512MB je to naprosto v pohodě...komp je teda už jinak celkem šunka (1.4GHz, Radeon 9600)
Go to Top of Page

Lexon
New Member

Joker64

199 Posts

Posted - 12/01/2006 :  22:50:40  Show Profile Send Lexon a Private Message  Reply with Quote
Mám giga ramky a dělá mi to taky. Je to tím, že v IF je prostě moc lidí na jednom místě a každý má (kupodivu) na sobě něco jiného a tudíž jsou použity různé textury, které si hra natahuje z HDD a je toho hodně.

Pomůže defragmentace HDD, na čas to bude lepší.

Lexon
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 13/01/2006 :  00:19:10  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
nejlepší combo je 1.5GB RAM aspoň a dva HDD v RAID
Go to Top of Page

Milan
Junior Member

777 Posts

Posted - 13/01/2006 :  07:04:52  Show Profile Send Milan a Private Message  Reply with Quote
Pred nedavnem me to taky delalo. Pri priletu do IF me to swapovalo vic jak 5 minut.Pomohla defragmentace disku a uvolneni mista na HDD aspon na 5giga.
Ale samozrejme nejlepsi a nejspolehlivejsi je doukoupeni dalsich 512MB.
Go to Top of Page

cuiviemen
Starting Member

46 Posts

Posted - 13/01/2006 :  11:35:49  Show Profile Send cuiviemen a Private Message  Reply with Quote
Wow si u me sestavy (2GB RAM) sezral maximalne 1.2GB RAM co jsem doposud byl schopen vysledovat mezni hodnotu. Doporucil bych pro komfortni zazitek 1.5GB RAM.
Dale pri vysokem vyskytu hracu (cili mnoho ruznych textur/modelu - obleceni) je v kratkem case vysoky narok na pristup na disk, tomu se da pomoct jak jiz bylo vyse receno defragmentaci ci raid0 polem z dvou disku. Ja jsem to napr resil zakoupenim dvou raptoru do raid0 pole ale to je pomerne draha sranda ktera nemusi kazdemu vyhovovat.
Go to Top of Page

ripptor
Starting Member

76 Posts

Posted - 13/01/2006 :  13:37:50  Show Profile Send ripptor a Private Message  Reply with Quote
Stara zostava: Pentium 3GHz, 1GB ram, GeForce 6800, raid 0
Nova zostava Athlon64 3200+, 2GB ram, Geforce 7800GT, raid 0

Stara zostava: AthlonXP 2500+ barton, 1GB ram, Radeon 9800 Pro, ziaden raid
Nova zostava: Athlon64 3200+, 1GB ram, Geforce 7800GT, ziaden raid

v oboch pripadoch takmer ziadne zlepsenie po zmene hardware ci uz WoW, alebo EQ2

Ponaucenie: MMORPG odmietaju ist uplne plynulo na akejkolvek zostave
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 13/01/2006 :  13:47:21  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
Ponauceni: problem je mezi klavesnici a zidli

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Little
Moderator

2901 Posts

Posted - 13/01/2006 :  13:50:01  Show Profile  Send Little an ICQ Message Send Little a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha

Ponauceni: problem je mezi klavesnici a zidli

jj stul je taky obcas potreba vymenit

"End of hope, end of love, end of time. The rest is silence."
Go to Top of Page

berousek
New Member

197 Posts

Posted - 13/01/2006 :  14:53:31  Show Profile Send berousek a Private Message  Reply with Quote
hmm, tak nebejt tohodle postu, tak asi nevim ze wow, je otesanek na pamet
Jinak to prepinani do oken, jde vyresit jednoduse, co takle zkusit hrat v okne?? Takle jedu i ja, jen je pravda ze musim ted dvakrat tydne resetnout komp
Go to Top of Page

Eagle
Average Member

2225 Posts

Posted - 13/01/2006 :  14:58:20  Show Profile  Send Eagle an ICQ Message Send Eagle a Private Message  Reply with Quote
mel sem 512MB a hra se cukala jak krava ... ve meste protoze to swapowalo na diska bylo to desny ... system ukazoval 1.2G takze to swapowalo na disk 700MB
upgradoval sem na 1024MB ramky a ted to jede vicemene ok ... obcas to ale na disk swapuje taky ... system ukazuje 1.7G ... takze zase 700MB swap ... pri 2G by to melo jit rek bych uplne bez problemu

UO, SWG, WoW, EVE, DF, LoL
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 13/01/2006 :  15:21:07  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ripptor

Stara zostava: Pentium 3GHz, 1GB ram, GeForce 6800, raid 0
Nova zostava Athlon64 3200+, 2GB ram, Geforce 7800GT, raid 0

Stara zostava: AthlonXP 2500+ barton, 1GB ram, Radeon 9800 Pro, ziaden raid
Nova zostava: Athlon64 3200+, 1GB ram, Geforce 7800GT, ziaden raid

v oboch pripadoch takmer ziadne zlepsenie po zmene hardware ci uz WoW, alebo EQ2

Ponaucenie: MMORPG odmietaju ist uplne plynulo na akejkolvek zostave

No tak to jsi asi slepý, rozdíly jsou velké, už jenom mezi XP 2500+ a A64 3200+, stejně tak u velikosti RAM při portu např. do orgrimmar, případně kdekoliv kde je více postav najednou
No a kdyby sis zkusil AA4x s 6800 a 7800GT tak bys opět viděl rozdíly
Go to Top of Page

Araya
Moderator

4085 Posts

Posted - 13/01/2006 :  16:26:26  Show Profile  Send Araya an ICQ Message Send Araya a Private Message  Reply with Quote
vseci pisete o IF no dalsi rada hrajte za hordu
Go to Top of Page

Eagle
Average Member

2225 Posts

Posted - 13/01/2006 :  16:34:34  Show Profile  Send Eagle an ICQ Message Send Eagle a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Araya

vsak jo :) jako ork shaman nabehnu do if ... a nestihnu ni rozhazet totemy jak se mi to cuka ...

UO, SWG, WoW, EVE, DF, LoL
Go to Top of Page

Bulway
New Member

191 Posts

Posted - 13/01/2006 :  17:23:34  Show Profile  Send Bulway an ICQ Message Send Bulway a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Araya

Lagrimar je to same ..
Go to Top of Page

Speh
Junior Member

759 Posts

Posted - 13/01/2006 :  20:01:40  Show Profile Send Speh a Private Message  Reply with Quote
Me to bezi naprosto v klidku, 2500, 1gram, 9800pro.Mozna si taky snizte detaili.Me to na raidech cukalo, jelikoz mi bezi na pozadi plno veci z mnoha duvodu, stahnul jsem detaili coz mi vyrazne pomohlo[necekane:].
Taky jsem mel jeden cas celkem problemy s ovladacemi.Po doporuceni dna ovladacu, jsem naprosto spokojen a nemam problem.

Mé dílo jsem Já, kdo jej neuznává, neuznává mě.

Edited by - Speh on 13/01/2006 20:02:57
Go to Top of Page

Relative
New Member

179 Posts

Posted - 13/01/2006 :  20:53:30  Show Profile  Send Relative an ICQ Message Send Relative a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cenobit

Hi

stava se vam taky, ze kdyz treba prijedete najednou do IF tak se hodinu (sktecne cca 2 minuty) natahuju soubory z disku? To same pokud prepnu z wow do widli na web (http://www.thottbot.com/?f=q). Je to jen muj problem nebo je to bezne? Pripadne jak resit.

Mozna to bude ramkou...
(+1)

Drak'thul-Shaman60-Relative<Czech Czechs of Czech Republic>
Chromaggus-
Shaman60-Relative
Frostwhisper-
Priest60-Anything
Go to Top of Page

GORTHAUR
New Member

drunk

168 Posts

Posted - 14/01/2006 :  04:55:42  Show Profile  Send GORTHAUR an ICQ Message Send GORTHAUR a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Speh

Me to bezi naprosto v klidku, 2500, 1gram, 9800pro.Mozna si taky snizte detaili.Me to na raidech cukalo, jelikoz mi bezi na pozadi plno veci z mnoha duvodu, stahnul jsem detaili coz mi vyrazne pomohlo[necekane:].
Taky jsem mel jeden cas celkem problemy s ovladacemi.Po doporuceni dna ovladacu, jsem naprosto spokojen a nemam problem.

Ja mam problem jen kdyz se nekde vyskytnou nejake chiby.
EDIT: Ale je fakt ze i kdyz mam taky 1GB RAM jako vetsina tak to trva celkem dlouho nez vsechno bezi jak ma kdyz prepnu do listy, ale neni to pokazdy.

EvE

Edited by - GORTHAUR on 14/01/2006 11:31:45
Go to Top of Page

JerzeeG
Moderator

krecek

4364 Posts

Posted - 14/01/2006 :  11:32:47  Show Profile  Send JerzeeG an ICQ Message Send JerzeeG a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by GORTHAUR

tohle je inteligentni veta.. jo btw, spravne je "chyby"..

Jerzee <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

pompo
Average Member

1142 Posts

Posted - 14/01/2006 :  12:20:14  Show Profile  Send pompo an ICQ Message Send pompo a Private Message  Reply with Quote
Athlon XP 2000+ 1GB RAM, Radeon 9800(8 pipeline)-Orgrimar se mi maximalne tak 5 sekund malinko trha, ale nic co by se nedalo zvladnout. Pred nedavnem jsem dokoupil ram-mel sem 512, tehdy jsem problemy mel. Vy tady pisete o mnohem silnejsich sestavach a swapujete 5 minut. Kde je chyba?

WoW-Crista <Fluffy Bunnies>
Sarkasticka sova
Go to Top of Page

Lexon
New Member

Joker64

199 Posts

Posted - 14/01/2006 :  18:55:01  Show Profile Send Lexon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pompo

Athlon XP 2000+ 1GB RAM, Radeon 9800(8 pipeline)-Orgrimar se mi maximalne tak 5 sekund malinko trha, ale nic co by se nedalo zvladnout. Pred nedavnem jsem dokoupil ram-mel sem 512, tehdy jsem problemy mel. Vy tady pisete o mnohem silnejsich sestavach a swapujete 5 minut. Kde je chyba?

Chyba je v rozházeným HDD, zdefragmentujte si disk a bude to šlapat bez většího swapování (zkuste třeba program O&O Defrag) GL

Lexon
Go to Top of Page

Blaster
Starting Member

Blaster-buldok

97 Posts

Posted - 14/01/2006 :  19:23:17  Show Profile  Send Blaster an ICQ Message Send Blaster a Private Message  Reply with Quote
btw s jakym defragmentatorem mate nejlepsi zkusenosti? Ja pouzivam diskkeeper, ale pritom jak rychle tu defragmentaci dela obcas nemivam pocit, ze je to opravdu dukladne.
Go to Top of Page

Sanix
Junior Member

sonic

899 Posts

Posted - 14/01/2006 :  20:01:24  Show Profile  Visit Sanix's Homepage  Send Sanix an ICQ Message Send Sanix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lexon
(zkuste třeba program O&O Defrag) GL

O&O Defrag je good ;] opravdu...

WoW: Axgri
Go to Top of Page

GORTHAUR
New Member

drunk

168 Posts

Posted - 15/01/2006 :  01:16:30  Show Profile  Send GORTHAUR an ICQ Message Send GORTHAUR a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by JerzeeG

quote:

Ja vim jak je to spravne,napsal sem to tak schvalne.

EvE
Go to Top of Page

Rodier
Moderator

StavkaDJu

4328 Posts

Posted - 15/01/2006 :  01:18:47  Show Profile  Visit Rodier's Homepage  Send Rodier an ICQ Message Send Rodier a Private Message  Reply with Quote
OS: WinXP Professional 5.1 Service Pack 2 (Build #2600)
CPU: AMD Athlon 64 2800@3200+, 2.25 GHz
Video: nVidia GeForce 6800 (1280x1024x32bpp 85Hz)
Sound: Realtek AC97 Audio
Memory: Used: 450/1280MB
Uptime: 3d 5h 46m 45s
HD: [C:New Volume] 1.63/74.53 GB
Connection: Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC @ 100.0 Mbps (Rec: 672.90MB Sent: 247.67MB)

Mno a jediny kdy mne WoW swapuje je pri priletu do IF :) .. alt tabovani jsem zkousel a tam to je holt o tom zda jsou data v ram ci swapu..

First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave!
Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
Go to Top of Page

JerzeeG
Moderator

krecek

4364 Posts

Posted - 15/01/2006 :  12:34:45  Show Profile  Send JerzeeG an ICQ Message Send JerzeeG a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

aha sry, ted mi dochazi smysl vety a skryty (vlastne zcela zjevny) vtip..

Jerzee <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

simir
New Member

112 Posts

Posted - 16/01/2006 :  17:20:28  Show Profile Send simir a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

aha sry, ted mi dochazi smysl vety a skryty (vlastne zcela zjevny) vtip..

lol, tak teď je to vtip na2

Warrior
Semir Drak´Thul
-----------------------------------------------------------------
Go to Top of Page

Jeffy
Starting Member

80 Posts

Posted - 18/01/2006 :  07:44:11  Show Profile  Send Jeffy an ICQ Message Send Jeffy a Private Message  Reply with Quote
A64 3000+, Asus GeForce 6800GE, 1giga Ram a nemam problemy... to uz mi prijde jako snobismus kupovat si kvuli wowu 1,5giga - to tak maximalne na battlefielda.
4 spajdr: 6800ge si s wowkem poradi levou zadni, tak nevim proc kupovat 7800 - ja mam vse na max :).

Jeffy, PK (mage) - retired
Death, Seekers (paladin) - retired
DzeF, Mage (Shadow Moon)
Go to Top of Page

Warlord
Junior Member

Miralis

892 Posts

Posted - 18/01/2006 :  08:11:00  Show Profile  Send Warlord an ICQ Message Send Warlord a Private Message  Reply with Quote
quote:

Chyba je v rozházeným HDD, zdefragmentujte si disk a bude to šlapat bez většího swapování (zkuste třeba program O&O Defrag) GL

jakou pouzivas metodu defragmentace? nikdy nevim co si vybrat a tak jednou dam to podruhe ono
Go to Top of Page

Lexon
New Member

Joker64

199 Posts

Posted - 18/01/2006 :  16:19:45  Show Profile Send Lexon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Warlord

quote:

jakou pouzivas metodu defragmentace? nikdy nevim co si vybrat a tak jednou dam to podruhe ono

Moc jsem to nezkoumal, ale když to nechávám přes noc, tak dávám "Kompletní podle přístupu". Sice nevím jestli jsem to pochopil správně, ale osvědčilo se mi to. Podle mě to soubory na disku srovná podle toho v jakém pořadí je k nim přistupováno, takže pokud se spuští WoW často a to jako že jo, tak je přesunut někam na začátek disku a vše potřebné k WoW je hezky pohromadě (proto se textury postav v IF a spol. načítají z disku pěkně za sebou a hlavičky nemusí moc seekovat a tudíž to i ve hře méně laguje). Ovšem maximálně do doby než vyleze další patch a podobně .

Lexon
Go to Top of Page

JerzeeG
Moderator

krecek

4364 Posts

Posted - 18/01/2006 :  18:09:39  Show Profile  Send JerzeeG an ICQ Message Send JerzeeG a Private Message  Reply with Quote
ja jsem defraudoval dneska, tak jsem zvedav a doufam ve zlepseni, mam jen 768MB RAM..

Jerzee <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

GORTHAUR
New Member

drunk

168 Posts

Posted - 18/01/2006 :  20:04:38  Show Profile  Send GORTHAUR an ICQ Message Send GORTHAUR a Private Message  Reply with Quote
quote:

ja jsem defraudoval dneska, tak jsem zvedav a doufam ve zlepseni, mam jen 768MB RAM..

No jestli si neco zproneveril tak to lepsi nebude, spis naopak.

EvE
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 18/01/2006 :  20:21:34  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Ten defrag mate shareware alebo nejaky cracknuty ?
Go to Top of Page

JerzeeG
Moderator

krecek

4364 Posts

Posted - 19/01/2006 :  14:02:38  Show Profile  Send JerzeeG an ICQ Message Send JerzeeG a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

No jestli si neco zproneveril tak to lepsi nebude, spis naopak.

njn, tak se u nas doma rika defragmentaci, termin vymyslel otec, kdyz jsem mu rikal, co to ten pocitac celou noc dela..
a kdyz se vztahne na win defragmentacni nastroj od MS, tak to dokonce i vystihuje to, co onen nastroj s diskem ve skutecnosti dela..

Jerzee <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

Warlord
Junior Member

Miralis

892 Posts

Posted - 19/01/2006 :  16:20:57  Show Profile  Send Warlord an ICQ Message Send Warlord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pepo

Ten defrag mate shareware alebo nejaky cracknuty ?

co myslis?
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,19 seconds. on eygor Snitz Forums 2000