Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Pokec
 Koupě nového PC
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Atreus
bububu!

426 Posts

Posted - 29/12/2005 :  16:58:48  Show Profile  Send Atreus an ICQ Message Send Atreus a Private Message  Reply with Quote
Abych to zkrátil, otec se rozhodnul koupit novej počítač .. absolutně tomu nerozumí ( stejně jako já ) ale po čase čtení všeho možnýho se do toho trochu zabral a dal dohromady určitou svoji představu o tom, co by chtěl.

Mno a jelikož by potřeboval 'feedback' od lidí, co tomu trochu rozumí, tak sem se rozhodnul hodit to sem s tím, že by se třeba někdo rozumnej mohl ozvat.

http://laowuten.wz.cz/pc.doc

než odpovíš, čti
-> nerozumim tomu, nemá smysl si tu ze mně utahovat
-> nečetl sem to, budu případný rozumně vyhlížející odpovědi pouze přeposílat
-> budu přeposílat jenom věcný odpovědi, egohunteři si tu nahrabou maximálně postík
-> pokud by to bylo delší tak prosím posílejte názory na at.osi@seznam.cz

Předem děkuju všem, kdo si najdou chvíli

"The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it."
G.B. Shaw

Tartaros
Junior Member

527 Posts

Posted - 29/12/2005 :  20:14:47  Show Profile  Send Tartaros an ICQ Message Send Tartaros a Private Message  Reply with Quote
od tohodle je tu sousedni forum Hardware, fyi.

Jinak za sebe muzu rict akorat to ze svuj soucasnej komp mam od Agenu, a ze bezi bez problemu.
Jedina mala vyhrada je ze nebyli schopni mi prodat case s jinym zdrojem nez s jakym ho nabizej, tj. kdyz meli dotycnou case v nabidce s 350W zdrojem a ja chtel 450W, tak sem si ten 450W musel koupit zvlast. Oni ten 350W sice byli schopni vyndat (a dat tam ten muj), ale poslali mi ho zvlast, a musel sem sehnat nekoho kdo to ode mne koupi.

SteamEngine: novy UO emulator ve vyvoji.
Programujte (nejen) objektove
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 29/12/2005 :  20:53:09  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
No přejel jsem to tak zběžně celé, ale nenašel jsem tam jeden takový poměrně podstatný údaj, a to alespoň řádovou představu, do které se chcete vejít.
To je podle mě základní věc, podle kterého se dá kombinovat a vylepšovat určité komponenty na úkor jiných.

Dále - použití PC na animaci a video - záleží na jaké úrovni a v jakém objemu. Dělal jsem jeden čas střihače a požadavky na střihové pracoviště (či obecně na zpracování videa) mohou být různé a i různě finančně náročné.
Jinak některé věci mi přišli dobré jinéí méně, ale jak jsem psal výše - záleží především na celkové částce +-, do které má být PC situováno.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

sword
Nerizena Puma

666 Posts

Posted - 30/12/2005 :  01:02:19  Show Profile  Send sword an ICQ Message Send sword a Private Message  Reply with Quote
Preferuj spis desku DFI nez ASUS.
Chladic ti staci ten co je dodavany k boxu.u Jinych je stejne regulator otacek, takze staci staci regulator otacek a mas to uplne same co drazsi vetrak.

Osobne bych do neznackovych Case ala EUROCASE nesel.Poridil jsem si Thermaltake VB 6000 a sem spokojeny.(Soucasti neni zdroj), ten si muzes koupit jakykoliv jiny.Doporucuji CHILL.Nejsem si jisty, jestli vse co chces na tom kompu delat ti utahne neznackovy zdroj 400W od EUROCASE.

Sid: mokrani to jee ten nejlepsi poyitek ye hry..pukx not dead ty v*le
Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 30/12/2005 :  10:47:13  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
ja bych sel cestou:
- najit si prodejce typu triline, ..
- podivat se na jeho nabidku
- pokud se mi bude nektera sestava libit, tak ji pripadne poupravit (vic pameti, vetsi disk, typ dvd)

Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett]
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 30/12/2005 :  12:29:58  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
No to ti muzu taky nabidnout - vem si comp od Autocontu a pouprav si ho.
To jen uvadim proto, ze elidor tu psal Triline - Autocont, Comfor, Triline se vyrabi vsechno v ATcompu.
Autocont je drazsi, ovsem ta cena obsahuje jednak zaruku, mas vcelku velkou jistotu, ze ta firma nezkrachuje, mas k tomu sluzby, OS, mas servisni strediska na mnoha mistech a muzes si k tomu prikoupit ruzne druhy servisu )na miste, do 24 hodin, prodlouzit zaruku na 5 let, atp.)
A u Pc typu Office Pro do kancelaře jsou i správně dimenzované skříně z hlediska vzduchu, mají dobré a tiché odvětrání atp.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Arach
Junior Member

522 Posts

Posted - 30/12/2005 :  20:02:58  Show Profile  Send Arach an ICQ Message Send Arach a Private Message  Reply with Quote
vyhni se: MB od firmy Asus, HDD od firmy Maxtor, grafice od firem Inno3D apod.
naopak kvalita: NF4 desky od DFI, Abitu (ten ted krachuje :-((((), nezklame MSI, Gigabyte
HDD: Samsung, Hitachy, WD, Seagate v tomhle poradi
Grafika: uricte do nejakyho radeona rady X1000...X1600XT kdyz bude k mani, od nvidie mozna 6800GS, vyrobci Saphire, MSI, Gainward, Leadtek
pameti: nezklamou OCZ,Kingmaxy, Mushkiny, suprova je rada A-Data Vitesta
opt mechanika: asi LG, urcite ne Teac, HP mivaj streva od LG, LiteOn je zbytecny minimum
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 30/12/2005 :  20:59:18  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Tak v tomhle musim tedy dost oponovat.

MB: Nevím, jestli jsi vůbec nějaké desky od těch firem měl - Gigabyte neumí (neuměl) regulovat otáčky ventilátoru. Prý "se na to podívají", DFI sice dobré recenze, na taktování super, ale jaksi jednak aktivní ventilátor na chipsetu je potencionální zdroj problémů a jednak kompatibilita s pamětmi poměrně nic moc ("prý o tom vědí"). Bavím se o Nforce 4 chipsetech. Nakonec jsem ten problém s DFI vyřešil, ale prostě říkám, že to nejde vždy hladce a otázka, jestli ten asus není jistější volba.
Asus vyhnout - z jakého důvodu? Že nějaký server napsal, že je deska asus o 3 procenta pomalejší než DFI? S Asusem je podle mých zkušeností (a kamárádů u nás na servise) nejmíň problémů.

HDD: Samsung dobrý, jen ten výkon nic moc. hitachi - hmm super, že má dobré recenze, horší je, že vhledem k tomu, že je to IBM, tak má všechny jejich vlastností - teplotu, atd.. Seagate dobré, ale ve standardním nastavení pomalé, WDD jsou zase trochu slyšet - záleží ale na verzi. Osobně doma jsem nakonec zůstal u WD a zatím si neztěžuju. Osobně bych dal WD asi na první místo, ale ani ten samsung není špatněj. Hitachi bych osobně dal nakonec.
Grafika - čip X1000 vcelku souhlas, sapphire dělá ventilátor bordel jak prase, leadtek odchází ventilátor, gainward jsem neměl, MSI spíš průměr. Asus TOP serie dobrý, ale je fakt, že artic cooling nebo nějaký jiný rozumný chladič se dá na tu kartu prsknout taky. Sapphire v tom případě pak není špatná volba, jakožto dodavatel designu referenčních desek pro ATI.
paměti - zrovna třeba u tebou výše zmiňovaného DFI jaksi je trošku problém s Kingstone a Kingmaxem pamětmi prý "se ne zcela doporučují" To jsem dostal jako odpově%d z technickéí podpory, proč to nefunguje. Pokud bych měl vzít kvalitu, Corsairy nezklamou a některé serie se dají pořídit za rozumné peníze, OCZ super, Adat jak které.
opt. mechanika - vzhledem k tomu,ž e doporučuješ LG, tak to máš pravděpodobně také z testů. Nevím, čím to je, ale všechny LG všechny co jsme měli pálí tak nějak "divně" Prostě bu%d slabě a nebo "divně" Některé mechaniky to nejsou schopny pak přečíst, spousta chyb atd. Nevím, jestli je to jenom náhoda, ale měli jsme 3 kusy a vše stejné. Předtím jsme měli Pioneera 106D a ač recenze nic moc, páll opravdu obstojně. Doma mám liteon a vcelku dobré. Liteona jsem se bál, protože kdysy měl Liteon problém ten, že co kus to unikát. Takže člověk mohl narazit na super kus a na hroznej šrot toho samého výrobku. Teď jsem měl 2x liteona a brácha taky, některý lepší, některý horší ale pořád výrazně nadprůměr.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Arach
Junior Member

522 Posts

Posted - 30/12/2005 :  21:32:44  Show Profile  Send Arach an ICQ Message Send Arach a Private Message  Reply with Quote
Khostri: delam reklamace u jednoho poc. velkoobchodu

k Asusu-priserny zkusenosti konkretne s modelama P4P800E-Deluxe, P5P800E - totalne zmrvena prepetova ochrana - odchazej chipsety pri zapojeni napr. flashek do USB, priserny zkusenosti s modelem A7V880 - velky procento reklamaci. a tak bych moh pokracovat dal, jen co se tyce poruchovosti
za dalsi stabilita a moznosti pretaktovani Asusu (Atreus psal neco o tom ze chce mit co nejlepsi vychozi podminky) na NF4 se vubec neda s DFI, Abitem nebo i Gigabytem porovnavat, zvlast abit a dfi sou uplne jina trida
co se tyce vetracku na DFI NF4 deskach, vim na co narazis, mam DFI LP NF4Ultra-D a je fakt ze pasiv se tam kvuli grafice neda dat, ale nejak nepocituju ze by ten vetracek byl nejak extremne hlucnej
Saphire ma hlucny chlazeni to mas recht, ale je stejnej model od Saphiru sezenu o x stovek levnejs nez treba od MSI nebo Gainwardu, a za tech x stovaku si koupim nejakyho Zalmana Primecoolera nebo AC a sem s chlazenim nekde jinde : -)
HDD - pisu z vlastni zkusenosti na jaky disky chodi nejvic reklamaci - suverenne vedou Maxtory, co jinyho je asi otazka vkusu no
k pametem - nikdy sem si nevsim ze byly nejaky problemy s nekompatibilitou - DFI ma suprovou podporu co se tyce biosu, ktery tyhle problemy v 99% resi, mam A-DATY Vitesty 1GB kit , na 400MHz zvladnou pri 2,8V castovani 2-3-3-6, coz me prijde za ty prachy krasa : -) na 480MHz pri 2,8V coz mam ted me jedou 2,5-3-3-6, coz je taky v pohode
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 31/12/2005 :  12:09:26  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Právě že nejde "jen" o výkon. Vhledem k tomu, že jsem řešil, proč DFI deska vůbec nenaběhne a bylo mi řečeno na podpoře, že je to normální a mám použít pouzwe doporučené paměti z manuálu,tak je to divné. zvlášť když v manuálu je uvedeno asi 12 druhů pamětí, z čehož se 10 v ČR neprodává.
Mluvím o osazení 2x1GB. S beta BIOSEM to funguje, ale pouze ve slotech 2 a 4 a na ručně nastavené časování. Jinak to vůbec nenaběhne ani do BIOSU.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 31/12/2005 :  12:47:02  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Rozepíšu teda svoje osobní preference, kdybych si to dělal pro sebe. jelikož nemám limit, tak opravdu obecně:

1) Dal bych AMD, pokud bych ten stroj nepoužíval jen a pouze na kodování videa
2) dal bych s939 - vím, že se chystají teď novější, ale prostě chipsety na 939 jsou vcelku odladěné a tak nějak mám pocit, že modernější než na 754

2) Podle financí bych šel do Dualcore AMD - hry už to vcelku podporují a výkon je znát, video apliakce a grafické to podporují už dlouho a na kancelářskou práci bude svižnější odezva systému, když děláš víc věcí najednou

3) 1GB minimum, na video a grafiku (možná i hry) bych šel do 2GB RAM

4) RAID je dost poznat. Jen je třeba trošku počítat s tím, že prostě je 2x větší šance na poruchu, když dáš RAID 0, takže důležité věci zálohované (buď DVD, Nebo mít k raidu navíc ještě jeden HDD na zálohy)

5) grafika - podle určení. Asi bych taky šel do ATI X1x00 podle financí. Nvidia 7800 také dobrá volba - záleží na preferencích

6) case a zdroj určitě kvalitní - Thermatake jsme fyzicky neměl, dávám Chieftec bedny a super. Nebo ješte YY nevím typ, také super. Zdorj záleží na financích. Fortron je takový dobrý stabilní průměr, pak můžeš dávat třeba Chill, atp.)

7) zvukovka - zase záleží na tom, jak moc se bude s audiem a viedem dělat. Pokud skoro vůbec, tak integrovaná, pokud tak nějak normálně, tak nějaký OEM audigy, pokud chceš super, tak tam dej Xi Fi. Záměrně dávám jen creative - pokud nechceš vůbec hrát hry a chceš jen pracovat se zvukem, zauvažuj třeba o M-audio.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Deimnia
Moderator

1624 Posts

Posted - 31/12/2005 :  12:50:18  Show Profile  Send Deimnia an ICQ Message Send Deimnia a Private Message  Reply with Quote
Jako obchodnik/prodejce/technik muzu potvrdit, ze desky od Asusu (konkretne ty zminovane) maji priserne procento reklamaci (ne 5%, ne10%, ale hodne pres 50%). Muj sef desky Asus zacal dokonce prezdivat "Aušus", hned potom, co je stahnul ze sortimentu.

Z vlastni zkusenosti bych doporucil firmu Gigabyte, jak pri vyberu desky, tak graficke karty. Za minuly rok jsme na nich "staveli" temer 90% vsech prodanych PC a nevzpominam si na jedinou reklamaci.

Pameti pouzivame Transcend - maji dozivotni zaruku.

Na znacce gr.k dle meho nazoru moc nezalezi, obcas se nejaka "rozbije", obcas je nejaka spatna uz na pocatku (dela kostecky pri prvnim zapnuti uz v biosu), ale je to hodne male procento, takze zadny strach.

Vypalovacka LG4166 LS (umi kreslit primo na povrch CD/DVD) nebo LG4167 - (zanedbatelny rozdil v cene).

Deim Son - Člověk kterého milujete nenávidět. :)
Go to Top of Page

Arach
Junior Member

522 Posts

Posted - 31/12/2005 :  14:31:18  Show Profile  Send Arach an ICQ Message Send Arach a Private Message  Reply with Quote
Khostri: ja stebou vicemene souhlasim, chtel sem jen trochu Atreovi ulehcit a pomoci v rozhodovani (mozna sem trochu zaujatej vuci asusu, protoze to je jak s lidma, kdyz v nekoho ztratis duveru, tezko se vraci zpet ;- ), a uz vubec nechci na asus jako firmu kydat hnuj
souhlasim ze DFI neni pro kazdyho a uz vubec ne pro toho kdo se v tom nema cas hrabat anebo tomu nerozumi, ale sou to suprovi desky

p.s.: jasny ze ofic distributor asusu bude tvrdit jak sou uzasny a skveli, ale neni to tak ruzovi

Deimia: absolut souhlas ;- )

edit: zdroj (min 400W) bych urcite vybiral mezi znackama Chill, Enermax (spicka), Thermaltake, Fortron , dobrej zdroj je zaklad dobry sestavy

Edited by - Arach on 31/12/2005 14:38:38
Go to Top of Page

Atreus
bububu!

426 Posts

Posted - 02/01/2006 :  23:11:49  Show Profile  Send Atreus an ICQ Message Send Atreus a Private Message  Reply with Quote
Takže, díky za zájem, odpovědi se dostaly tam kam měly a tady máte reakci>

Díky za rady, pomohly. Jsem jen právník a k lidem vládnoucím těmto mašinkám mám úctu :-D.

Sestava skt939 i s monitorem Samsung 19" CRT a W XP Home vychází u CZC na cca 34 tis., takže to je maximum, skt.74 vychází na cca 31 tis, to by asi bylo optimum; samozřejmě čím méně, tím lépe, zbude na jiné věci :-D.
Použití – asi jsem to z neznalosti trochu přepálil. Nepředpokládám žádné střihy videa ani podobné věci. Půjde asi jen o práci s fotkami, popř. v amatérském rozsahu s natočeným videem, pálení DVD – asi v různých formátech, internetovou komunikaci a vůbec konzum netu a komunikace, hry v "civilní" podobě, kancelářskou práci – a pokud se v budoucnu vyskytne něco navíc, budu to řešit potom (jen jsem si myslel, že by to už bylo možné v základu předpokládat). Při výběru jsem závislý na tom, aby sestavu někdo odzkoušel a dal na ni jako celek záruku, tím je daný i výběr komponent z jednoho místa; ve srovnání s Agenem má zatím CZC o něco lepší ceny i výběr. Díval jsem se kromě dalších x firem i na Autocont, ale když za stejnou cenu a se srovnatelným servisem můžu pořídit lepší PC, nemám co řešit. Moje představa byla v rámci limitu spolehlivá, co nejtišší, uživatelsky nejpřívětivější a "nejnadupanější" sestava, kterou bude možné po čase doplnit pamětí a HDD a popřípadě přetaktovat tak, aby odpovídala změnám, ale do které se jinak za normálního provozu pokud možno nebude muset už nijak šahat. Upgrade a případné přetaktování samozřejmě nebudu dělat já, protože tomu prd rozumím a lepší už to nebude, s někým bych se domluvil.

Skříň SPIRE SP-6190B BlackFin Middletower a Fortron FSP 350-60THN S(P) 350W nebo 400W by snad pro tuto sestavu mohlo být dostačující.

U pamětí předpokládám v budoucnu rozšíření na 2 popř. 3 GB; proto jsem chtěl už teď vybrat variantu, která to umožní bez problémů. Skt754 umožňuje max. 3GB a ma tři sloty, ale jen při použití dvou zůstane Cool'nQuiet; nevím ale, jestli se taky musí snížit frekvence paměti a jestli musí být další paměť stejná – jinými slovy, jestli bude možné přidat další modul 1024MB DDR400 bez problémů. U skt939 to nevím taky :-D; možná by i tady bylo lepší dát na začátku jeden modul 1024MB i za cenu menší rychlosti. Pro mě jsou paměti asi jediný zásadní rozdíl mezi 754 a 939, při našem použití to ostatní (aspoň to, čemu rozumím) možná nebude až tak podstatné. Jak jsem pochopil, má velikost paměti vliv hlavně na užití netu a ne-herní použití, ale neumím posoudit praktický přínos 2GB ve srovnání s 1GB pro současné i nadstandardní aplikace.

MB – GigaByte mi přijde rozumná, čipy nF4 4x pro 754 a Ultra pro 939 jsem vybral jen podle papíru, ale tam byly popisovány jako velmi dobré.

HDD – nejvíc mi sedí WD Caviar XL 2500KS 250GB 16MB SATA II (měl by bez problémů, jen se snížením hypotetické rychlosti, jít i na SATA, disky pro SATA nemají 16MB buffer), o Samsungu jsem taky uvažoval, jde o rozumný poměr rychlosti a hlavně tichosti a spolehlivosti. Má na spolehlivost disku vliv velikost ( třeba že 160GB by obecně byl spolehlivější a tišší) ?

Grafika je pro mě asi nejproblémovější. V CZC nabízejí GigaByte GF 6800GS 256MB za cca 5600 (takže s větrákem AC by vyšla na cca 6400, to bych ještě překousl :-D) a pro naše potřeby teď bude spíš "předimenzovaná", takže perspektivní, ale není na skladě a čertví kdy bude; cenově srovnatelný je kromě Sapphire X800GTO 256MB i Sapphire X1600XT od 5500 se stejnou ne/dosažitelností. X1600PRO s nižšími takty a herně asi dost pod GF6600GT je od 4000 (Agen ji od HIS Excalibur má se "superchlazením" IceQ na 4900), ale asi by se musela brzo přetaktovávat (pokud to vůbec půjde) a v herních testech se zatím nikde neobjevila. GF6600GT by pořád ještě na dost dlouho taky mohla stačit, i když už je teď papírově za zenitem. Vliv nové architektury (X1600XT je výkonově srovnávána s GF6600GT, ale cenově odpovídá GF6800GS) ve srovnání s počtem "pipek", vertexů a TMU u GF6800GS neumím posoudit, ale přijde mi, že "pipky" a spol. jsou důležitější. Vybavenost SW a jeho využitelnost při ne-herním použití taky nedokážu posoudit, X1600 se asi kromě té architektury nejvíc odlišují deklarovanou podporou obrazu a kódování videa, která ale prý zatím tak úplně nefunguje a GF 6600 a 6800 by MPEG 2 a 4 měly podporovat taky, stejně jako kvalitní obraz.
Mně to zatím čistě laicky vychází na GF6800GS od Gigabyte, pokud v průběhu ledna bude vůbec resp. za uváděnou cenu cca 5700 :-D, u náhradní varianty se neumím rozhodnout. Jde mimo SW výbavy i o to, aby ta karta dobře ustála i hry, které se za dva roky budou motat někde kolem běžných požadavků, něco jako Harry Potter teď, což by asi měla, když teď v pohodě uhraje i se slušným rozlišením a vyhlazováním atd. hry typu DOOM III a HalfLife2 atd, aspoň podle testů.

Na lepší a aspoň stejně tichou vypalovačku než LG-4167B jsem zatím podle testů a recenzí nepřišel.

"The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it."
G.B. Shaw

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,08 seconds. on eygor Snitz Forums 2000