Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Everquest
 EQ2 - General Forum
 HW pro EQ poradte
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 23/02/2005 :  13:53:37  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by muanxi

Mam athlon 1700XP@1.9Ghz, 2x 512 DDR, Sapphire Radeon 9600pro fb.

Bude nejaky vyrazny rozdil pri prechodu na A64 3000+ 64-bit HT 939, a nejakou 6600GT PCI-E? (asi by ten A64 sel jeste taktnout)

Pamet bych asi zatim nechal.Jak se tvarite na 128/256 verzi grafiky?

bude tam zasadni rozdil , ale opet zopakuju , z duvodu pomeru cena vykon je lepsi utratit penize za 3200+ , ktery ma zamknuty nasobic o neco vys nez 3000+ a tak se da lip nataktovat
a pro EQ2 ma smysl i 256mb grafarna

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 23/02/2005 :  13:58:06  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
grafarna urcite (lituju, ze 256MB verzi nemeli)
u procesoru bych klidne bral 3000+ - pretaktovani cpu neprinasi tak vyrazne zvyseni vykonu neco jineho je taktovani graficke karty, ale u takhle vykonnyhc cpu je to zbytecne
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 23/02/2005 :  14:03:45  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mam athlon 1700XP@1.9Ghz, 2x 512 DDR, Sapphire Radeon 9600pro fb.

Bude nejaky vyrazny rozdil pri prechodu na A64 3000+ 64-bit HT 939, a nejakou 6600GT PCI-E? (asi by ten A64 sel jeste taktnout)

Pamet bych asi zatim nechal.Jak se tvarite na 128/256 verzi grafiky?

50% predpokladam minimalni narust vykonu :) (pro EQ2)
jednoznacne 256 kartu (ja bych chtel aspon 1g kartu, ale to mam zatim smulu :P)
pameti si nech, pokud jsou dostacujici (predpokladam aspon 4stovky)

jinak nechce nekdo koupit:
ASUS A7N8X-deluxe (2xSATA, 2xIDE, DualChannel, Soundstorm 5+1, 2xLAN(1xGb)) za 2.000,- (3k novej)
A-XP Barton 3000+ za 3.000,- (4.2 novej)
2x 1G RAM A-Data 400Mhz za 7.000,- (8,5k nove)
Saphire ATI X800XE PE (256 VIVO, AGP, chlazeni z TOXIC edice -> 2,5 slotu zabira) za 10.000,- (14k nova)
(pouze v celku za 22k)
btw uvedene ceny sou vcetne DPH :)))

potreboval bych upgradnout :P ale nevim co s timdle...

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
<Played: 9D, AoC, AO, AC, AC2, DF, D&D, EVE, EQ2, GW, HG-London, Horizons, L2, MoM, Neocron, Ryzom, SWG, TR, UO, Vanguard, WHO, WoW, ...>
Go to Top of Page

Megan
Starting Member

4 Posts

Posted - 23/02/2005 :  15:13:22  Show Profile Send Megan a Private Message  Reply with Quote
Tak konečně pujdu do upgradu.mam 2500bart 1GB RAM,Radlo 9600XT.Upgrade vzhledem ke svým finančním podmínkám musím dělat na dvě etapy.Nevím ale jestli nejdří v koupit procík s fošnou,nebo raději grafárnu.
Procík chcu A64 3200+ s939 a fošnu MSI K8N NEO2 Platinum,S939,Nforce3U,2xGLAN,SATA,FW,Raid.Grafiku něco z řady radlo X800.Myslíte,že je to vhodně postavený a popř.co mně u EQ2 prvně pomůže s výkonem,s čím začít prvně?
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 23/02/2005 :  15:15:58  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
nejvic pomuze grafarna jenze.
v soucasne dobe vzhledem k prechodu na PCI-E sbernici u grafaren je z dlouhodobejsiho hlediska lepsi udelat upgrade deska procak grafarna zaroven , aby ses posunul i se sbernici, jinak totiz bys musel poridit grafarnu na agp a pozdeji desku s agp , takze porad zustavas technologicky "vzadu"

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

muanxi
Starting Member

56 Posts

Posted - 23/02/2005 :  16:17:20  Show Profile  Send muanxi an ICQ Message Send muanxi a Private Message  Reply with Quote
Jasne, vahal jsem zda 3000+ nebo 3200+ vzhledem k taktu.

Procak je tedy jasny, muzete mi ze zkusenosti doporucit nejakou vhodnou desku rad bych Nforce4 a jakou 6600GT grafiku?
Jednoznacne tedy 256MB?

Ramku mam pouze 333mhz, ale to snad nevadi.

Jinak to budu delat asi taky na dve etapy, ale s mesicnim spozdenim.

Muanxi Assasssin Xiam - EQ2 - MDK
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 23/02/2005 :  16:32:07  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
333 MHz pamet ti chvili vydrzi (imho), dual channel dela skoro zazraky

platformu AMD neznam, popravde si myslim, ze P4 kolem 3 GHz na grantsdale chipsetu neni spatny reseni (sam ho mam :) - ono i to amdecko je hur sehnatelny. navic by to mohlo vyjit o malicko levneji

6600GT s 256 MB moc neni (alespon v cenicich u nas) pro rozhodovani je dulezita pamet (rychlost) na karte a chlazeni - hlavne kvuli hluku (muj leadtek neni slyset! a to je solidne pretaktovanej)
Go to Top of Page

muanxi
Starting Member

56 Posts

Posted - 23/02/2005 :  16:46:41  Show Profile  Send muanxi an ICQ Message Send muanxi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kurik

333 MHz pamet ti chvili vydrzi (imho), dual channel dela skoro zazraky

platformu AMD neznam, popravde si myslim, ze P4 kolem 3 GHz na grantsdale chipsetu neni spatny reseni (sam ho mam :) - ono i to amdecko je hur sehnatelny. navic by to mohlo vyjit o malicko levneji

6600GT s 256 MB moc neni (alespon v cenicich u nas) pro rozhodovani je dulezita pamet (rychlost) na karte a chlazeni - hlavne kvuli hluku (muj leadtek neni slyset! a to je solidne pretaktovanej)

¨

Hmm ja to AMDcko chtel kvuli cene. Asi jsem koukal blbe ale P4 me prisla drazsi.

Prave ted koukam ze nikde 6600GT s 256Mb nikde nenachazim.

Me jde o to jestli je rozdil 128/256 Ram u grafiky.
Rozhodne nebaziruju na Nvidii.Ale ATI mam nejakej ten rok a sem pro zmenu :)

Go to Top of Page

Krvezbrote
New Member

344 Posts

Posted - 23/02/2005 :  16:51:11  Show Profile  Send Krvezbrote an ICQ Message Send Krvezbrote a Private Message  Reply with Quote
quote:

Rekl bych, ze rozdil bude hodne znat.
Chces pryc od ATI? Delala ti probelmy? Ja s Radeonem 9600 Pro jel hezkych par let a nemohl jsem si stezovat. A ted ji menim jen dik EQ2, jinak bych si ji asi nechal.

"Nemá žádný význam umět se přenést kamkoli, když je někdo kretén všude."
Roger Zelazny, Znamení Chaosu

Aktuálně jen Defiance
V alpha verzi: Landmark (Galerie)
pár poznámek z historie:
Krvezbrote, Stistko & spol - EQ, EQ2, Vanguard, Age of Conan, EVE .. (mimo craft v EQ2 a Vanguard vše pohřbeno)

Go to Top of Page

muanxi
Starting Member

56 Posts

Posted - 23/02/2005 :  16:56:28  Show Profile  Send muanxi an ICQ Message Send muanxi a Private Message  Reply with Quote
No je fakt ze s tim 9600pro problemy nebyli, jen na stry desce KT400, ale to bylo starou deskou. Stale nevim zda ATI nebo Nvidia, ale to je mozna jina diskuse.Spis resim desku.Jestli Nforce4 nebo 3.

Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 23/02/2005 :  17:00:25  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Hmm ja to AMDcko chtel kvuli cene. Asi jsem koukal blbe ale P4 me prisla drazsi.

Prave ted koukam ze nikde 6600GT s 256Mb nikde nenachazim.

procesor je cca stejne drahy, ale deska by mela byt levnejsi
s tou kartou ma srpavdu,t aky nikde nevidim... jak je na tom ati vykonove, nevim, zkus se podivat na testy, ale 6600GT je spicka v pomeru vykon/cena
Go to Top of Page

Drew
Junior Member

583 Posts

Posted - 23/02/2005 :  17:02:11  Show Profile  Send Drew an ICQ Message Send Drew a Private Message  Reply with Quote
Nevím,ale prozatím je obecně známý,že kombinace AMD a ATI funguje trochu stabilněji,výjimky samo můžou být(už to vidím jak by se do mě inteláci s GF pustili),ale mně to alespoň v kombinaci AMD valí vpoho.Jenže teď musím přemasírovat komplet střeva,protože už to prostě nestíhá.Opět budu volit kombinaci AMD a ATI.Problémem je ta grafika,přece jen nějaká základní ATI stojí přes 10k a to v kombinaci se zbytekem už není alespoň pro mě sranda,jiný výdaje atd..

Udan Dirge/Sage (70/70) MdK inactive
Drew Temp/Armorer (61/70)MDK inactive
Dogra Shadowknight 70MDK inactive
Prdola Swashbuckler 80 Pohodari Nagafen
Udan Illusionist 80 Pohodari Nagafen
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 23/02/2005 :  17:03:06  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:

No je fakt ze s tim 9600pro problemy nebyli, jen na stry desce KT400, ale to bylo starou deskou. Stale nevim zda ATI nebo Nvidia, ale to je mozna jina diskuse.Spis resim desku.Jestli Nforce4 nebo 3.

nforce3 nemaPCI-express a ty potrebujes desku s PCIe
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 23/02/2005 :  17:09:26  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Drew

Nevím,ale prozatím je obecně známý,že kombinace AMD a ATI funguje trochu stabilněji,výjimky samo můžou být(už to vidím jak by se do mě inteláci s GF pustili),ale mně to alespoň v kombinaci AMD valí vpoho.Jenže teď musím přemasírovat komplet střeva,protože už to prostě nestíhá.Opět budu volit kombinaci AMD a ATI.Problémem je ta grafika,přece jen nějaká základní ATI stojí přes 10k a to v kombinaci se zbytekem už není alespoň pro mě sranda,jiný výdaje atd..

pockej, to si delas srandu, ne?
Intel je dlouhodobe stabilnejsi platforma diky provazanosti cpu a chipsetu.

AMD procesory dneska uz ani nemaji takovou vyhodu ve vykon/cena (pocitano od procesoru s AMD64). hlavni vyhodou AMD je ted spis coolnquiet v oblasti, o ktere se bavime. navic desky pro AMD jsou o neco drazsi

Go to Top of Page

muanxi
Starting Member

56 Posts

Posted - 23/02/2005 :  17:14:24  Show Profile  Send muanxi an ICQ Message Send muanxi a Private Message  Reply with Quote
Zakladni grafika stoji pres 10K? No ja nevim, ale kolik teda pak stoji high-end?

Edited by - muanxi on 23/02/2005 17:15:44
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 23/02/2005 :  17:19:13  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zakladni grafika stoji pres 10K? No ja nevim, ale kolik teda pak stoji high-end?

zaklad je Geforce 6600GT 128 MB, ta stoji 6000´, highend stoji tak 18. (to stal cely muj upgrade CPU,deska, 512 mb ram a grafarna :)

EQ2 je nechutne narocnej, autori rikaji, ze je to schvalne, pro hrace to znamena - kupte si EQ2 za dva roky, pak pujde hrat na prumerne masine :)

Edited by - Kurik on 23/02/2005 17:20:03
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 23/02/2005 :  17:20:01  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
quote:

18 :)

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
<Played: 9D, AoC, AO, AC, AC2, DF, D&D, EVE, EQ2, GW, HG-London, Horizons, L2, MoM, Neocron, Ryzom, SWG, TR, UO, Vanguard, WHO, WoW, ...>
Go to Top of Page

muanxi
Starting Member

56 Posts

Posted - 23/02/2005 :  17:23:05  Show Profile  Send muanxi an ICQ Message Send muanxi a Private Message  Reply with Quote
Ale ja vim ze je hi end za 18, ale zaklad 10, je ujety

Go to Top of Page

Drew
Junior Member

583 Posts

Posted - 23/02/2005 :  17:52:52  Show Profile  Send Drew an ICQ Message Send Drew a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

pockej, to si delas srandu, ne?
Intel je dlouhodobe stabilnejsi platforma diky provazanosti cpu a chipsetu.

AMD procesory dneska uz ani nemaji takovou vyhodu ve vykon/cena (pocitano od procesoru s AMD64). hlavni vyhodou AMD je ted spis coolnquiet v oblasti, o ktere se bavime. navic desky pro AMD jsou o neco drazsi

No to si srandu nedělám,vím jak je to u známých s kombinací Intel+NVidia,ti řeknu,že mě poprvé EQ spadl včera při zónování na raid.Kolikrát jim to hapalo to raději nepočítám.No,ale čekal jsem ,že se ozveš zrovna ty,a proto jsem tam napsal něco do závorky.Četls to?

Udan Dirge/Sage (70/70) MdK inactive
Drew Temp/Armorer (61/70)MDK inactive
Dogra Shadowknight 70MDK inactive
Prdola Swashbuckler 80 Pohodari Nagafen
Udan Illusionist 80 Pohodari Nagafen
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 23/02/2005 :  17:57:29  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:
No to si srandu nedělám,vím jak je to u známých s kombinací Intel+NVidia,ti řeknu,že mě poprvé EQ spadl včera při zónování na raid.Kolikrát jim to hapalo to raději nepočítám.No,ale čekal jsem ,že se ozveš zrovna ty,a proto jsem tam napsal něco do závorky.Četls to?

ano precetl, presto si myslim, ze je to blbost
padani hry/systemu ma tezko co delat s platformou intel jako takovou. pokud ma nekdo problemy se stabilitou, at zrusi pretaktovani... to bejva nejcastejsim puvodcem problemu, jak na amd tak na intel platforme.

osttane ja jedu na intelu uz nekolik let, mel jsme jak atiny tak nvidie a problemy se stabilitou jsme mel jendou kvuli pretaktovanemu pc, kde to obcas nevydejchala jedna pamet. nemelo to co delat s grafarnou.
Go to Top of Page

muanxi
Starting Member

56 Posts

Posted - 23/02/2005 :  18:06:38  Show Profile  Send muanxi an ICQ Message Send muanxi a Private Message  Reply with Quote
Dobra tak nechme narazek Intel VS AMD.

Je tu nekdo z phy kdo ma podobnou sestavu jako bych chtel a byl by ochoten me to ukazat? JE mi jasne ze to nepojede tak jako jsou screenshoty na strankach EQ2.

Myslim ukazat jak na tom beha EQ2, aby nedoslo k mylkam :)))

Edited by - muanxi on 23/02/2005 18:10:13
Go to Top of Page

vtmar6n
New Member

379 Posts

Posted - 24/02/2005 :  10:04:52  Show Profile Send vtmar6n a Private Message  Reply with Quote
Muanxi klid :)))
Já sem teď upgradoval na 5900XT (předtim 4200) a mám svůj starej dobrej P4 1.8 a 1G paměti (to pomohlo hodně) na 400 (sice jen CL3 ale kdo to pozná) a jede mi to docela slušně (Edit: jo ještě sem se koukal a můj MB umí jen AGP 4x ). A abych pravdu řek tak nejsem takovej kabrňák, abych při boji snažil sledovat jestli mi vlaje brnění, jestli má můj vražednej pšouk správný odlesky ve vodě a armorech ostatních chudáků a to všechno v 1600na1200. Jo, chce to asi 1280x1024 (jinak na vyšším levelu asi nebudeš mít dost místa na paletky), ale určitě se to dá hrát i v menším rozlišení (do verejška sem to hrál v 1024x768 a přepnul jsem to výš jen že jsem chtěl vidět jak to bude běhat - teď marně hledám mouse pointer ;)).
Samozřejmě pokud na to máš, tak si kup kartu v 256M (pokud si přečteš graphisc tweaking guide kterej je vystavenej na SOE fóru, tak se dočteš že ani na 512M kartě s GPU který ještě neexistuje ani jako prototyp ti to nepojede 60fps v plnejch detailech) a 3.5G procesor a 2G paměti pro DC, ale podle mně si stejnej screenshot uděláš i bez toho a při hře a boji ten rozdíl nepoznáš bude ti úplně fuk jestli zhebneš s odleskama hořících úpochodní v oku a pod tvou mrtvolou se autenticky ohne tráva, nebo jestli jen tak padneš a káchneš :)
Je to něco jako nářky lidí, co si těžujou, že postavy nemaj větši možnosti customizace účesů a nevim co ještě. Ano, účesy, výraz tváře a fyzikální model vlajících elfkých uší je hezká feature (Wardocana poznám podle účesu přes půl LA :))) ale při boji nebo craftění je to naprosto na nic a neni to nic za co bych utratil 15k jen abych to měl.
A pokud ti někdo bude tvrdit, že na starý grafárně budeš hebat protože se to při boji bude sekat tak je to pitomost - okosti si efekty a všechno pojede až se budeš divit :) - i když to možná bude vypadat jako starej dobrej Tron heh heh heh

Pokud jsem někomu urazil jeho HW tak sorry

Exhumus - 70 neurotik / 70 švadlenka / 44 tink
Tyfus - 32 mystík / 31 ármorer
Wellkey - 38 klaďas / 30 klenot
Gonad - 16 deflorer / 70 nadbytečník

Edited by - vtmar6n on 24/02/2005 11:21:58
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 24/02/2005 :  11:21:35  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Mám Celer 2.26, 1GB RAM a měl jsem z práce FX5200. Na té grafice se muselo nastavit minimuim detailů. Před týdnem jsem si koupil ATI 9600 Pro.
Mám to zapnuté v 1152x864. Vejde se mi tam vše a hejbe se to v poho i na vyšší kvalitu zobrazení. Už to vypadá na obrazovce i hezky.

http://web.telecom.cz/fp/eq/eq2_000001.jpg
http://web.telecom.cz/fp/eq/eq2_000006.jpg
http://web.telecom.cz/fp/eq/eq2_000008.jpg
http://web.telecom.cz/fp/eq/eq2_000011.jpg

První dva jsou na FX5200 v rozlišení 1024x768, druhé na ATI 9600 Pro v rozlišení těch 1152x864. A běhá to rychleji o něco.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 24/02/2005 :  13:15:48  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
jenze ono bez tech efektu nemusis hrat EQ2 a budes mit i hezci grafiku s mensimi naroky..
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 24/02/2005 :  13:24:29  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Ten svůj post jsem psal proto, abych řekl, že i na sestavě celer+9600Pro +1GB RAM to běhá hezky a hraje se to hezky

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 24/02/2005 :  13:34:02  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khostri

Ten svůj post jsem psal proto, abych řekl, že i na sestavě celer+9600Pro +1GB RAM to běhá hezky a hraje se to hezky

chapu, ale dovolim si zpochybnit, ze se to hraje hezky, v tak desny grafice vetsina lidi zapomene na nejakou gratelnost, ale pujde si pro kybl... ale je to divny

dite ma Cel 2 GHz, 768 MB RAM a Ati Radeon 9200 (mela, ted ma moji starou geforce 5700 FX) a behalo ji to velice hezky s high quality texturama postav
Go to Top of Page

vtmar6n
New Member

379 Posts

Posted - 24/02/2005 :  13:54:05  Show Profile Send vtmar6n a Private Message  Reply with Quote
No hele... mne to na ty 4200 taky behalo dobre v 1024x768 na High performance a mozna i vys, ale kdyz uz jsem dostal tu 5900 jako darek tak jsem rad ze jedu jeste ve vyssim rozliseni.
Nerikam tim, ze vetsina lidi ozeli hezkou grafiku. EQ2 umi opravdu nadherny obrazky kdyz na to ma clovek HW a hra je pak opravdu trochu o necem jinym, bliz k "realite", pokud na to clovek nema HW, tak to chce nejdriv trochu optimalizovat nastaveni, protoze nektery zmeny clovek skoro nepostrehne, ale na vykonu jo a potom se to chce holt rozmyslet, jestli mi to stoji za ty penize na upgrade.
Jinak i ted hraju s nastavenim high performace a jeste jsem si posteloval nektery nastaveni aby to vypadalo lip - vegetace, particles, voda a tak. A porad se to slusne hejbe - to ze mi vlasy nevlajou ve vetru (videli ste nekdy vlat ciro?) ozelim.
A pokud to nekdo hraje jen kvuli grafice tak at si radsi pusti treti cast 3Dmarku ;)

Exhumus - 70 neurotik / 70 švadlenka / 44 tink
Tyfus - 32 mystík / 31 ármorer
Wellkey - 38 klaďas / 30 klenot
Gonad - 16 deflorer / 70 nadbytečník
Go to Top of Page

Krvezbrote
New Member

344 Posts

Posted - 24/02/2005 :  14:16:42  Show Profile  Send Krvezbrote an ICQ Message Send Krvezbrote a Private Message  Reply with Quote
Tak mi právě oznámili, že mi posunují dodání objednané MSI X850 Pe opět o pár týdnů.

Zároveň s tím jsem se ale dozvěděl, že se tu ukázal shodný kousek přímo od Sapphire, takže jsem stornoval objednávku od MSI a obratem nechal potvrdit u ATI. Parametry jsou shodné a popravdě jsem rád, že zůstanu u stejné značky (zatím mám ATI 9000 Pro, k naprosté spokojenosti).

Detail ATI RADEON™ X850 XT Platinum.

Aktuálně jen Defiance
pár poznámek z historie:
Krvezbrote, Stistko & spol - EQ, EQ2, Vanguard, Age of Conan, EVE .. (mimo craft v EQ2 a Vanguard vše pohřbeno)

Go to Top of Page

calimar
Moderator

303 Posts

Posted - 24/02/2005 :  14:17:24  Show Profile  Send calimar an ICQ Message Send calimar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vtmar6n
A pokud to nekdo hraje jen kvuli grafice tak at si radsi pusti treti cast 3Dmarku ;)

kvuli grafice to asi nikdo jen nehraje ale dopad na atmosferu hry ma zvlašt v některých lokacích obrovskej
pokud někdo chce hrát ev2 hodně dloho tak se upgrade pc podle mně "vyplatí".

VG : Nathyra high elf cleric MDK
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 24/02/2005 :  14:21:05  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Krvezbrote

Tak mi právě oznámili, že mi posunují dodání objednané MSI X850 Pe opět o pár týdnů.

Zároveň s tím jsem se ale dozvěděl, že se tu ukázal shodný kousek přímo od Sapphire, takže jsem stornoval objednávku od MSI a obratem nechal potvrdit u ATI. Parametry jsou shodné a popravdě jsem rád, že zůstanu u stejné značky (zatím mám ATI 9000 Pro, k naprosté spokojenosti).

Detail ATI RADEON™ X850 XT Platinum.

No jsem zvědavej, jestli tu kartu seženeš dříve než první (až druhý) týden v březnu, kdy dorazí do ČR
Mimoto na www.firingsquad.com je dneska hezkej článek. Doporučují přečíst. V podstatě z něj vyplývá, že se Platinum verze nevyplatí oproti XT verzi.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Krvezbrote
New Member

344 Posts

Posted - 24/02/2005 :  14:35:58  Show Profile  Send Krvezbrote an ICQ Message Send Krvezbrote a Private Message  Reply with Quote
quote:
No jsem zvědavej, jestli tu kartu seženeš dříve než první (až druhý) týden v březnu, kdy dorazí do ČR

Neseženu. Řekli mi že bude do 14 dnů. Ale o MSI mi řekli, že neví jestli kdy vůbec bude ... tak bylo rozhodnutí jasné.

Aktuálně jen Defiance
pár poznámek z historie:

Go to Top of Page

Megan
Starting Member

4 Posts

Posted - 25/02/2005 :  09:29:19  Show Profile Send Megan a Private Message  Reply with Quote
Co byste brali za grafiku 6600GT nebo základní 6800?Třebas:VGA PROLINK 6600GT VTD128, 128MB DDR 3, AGP 8x, TVout, DVI-I vs.nVidia GigaByte GEF 6800 128MB 256bit DDR,DVI,TVout,AGP8x.Na full upgrade není a po včerejšku nebude,tak aspoň něco.
Poraďte pls,chtěl bych si tu grafiku ještě dnes koupit a o víkendu testnout.

Edited by - Megan on 25/02/2005 14:23:42
Go to Top of Page

muanxi
Starting Member

56 Posts

Posted - 25/02/2005 :  14:59:04  Show Profile  Send muanxi an ICQ Message Send muanxi a Private Message  Reply with Quote
Rozhodne ten upg nedelam kvuli EQ2, to bych byl asi fakt silenec.Ale stejne na upg dojde a musim taky svoje komponenty rozumne prodat.

Souhlasim s tim ze na R9600pro to beha velmi pekne, ja to hraju 1280*1024 a grafika stejna jak postoval Khostri.

Ale jak rikam upgrade udelat chci tak jen resim jaky.Podle me je kravina kupovat 9800pro, na druhou stranu 6800GT je uz docela sila co se tyce ceny.

Ja bych byl asi pro 6600GT, protoze dle testu na http://graphics.tomshardware.com/graphic/20040907/index.html

je obcas srovnatelna i s 6800GT, coz bych bral asi s rezervou ale u verze bez GT bych tomu i veril.No a hlavne je jina cena.

Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 25/02/2005 :  15:10:00  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ja bych byl asi pro 6600GT, protoze dle testu na http://graphics.tomshardware.com/graphic/20040907/index.html

je obcas srovnatelna i s 6800GT, coz bych bral asi s rezervou ale u verze bez GT bych tomu i veril.No a hlavne je jina cena.

ja ais taky, protoze nemam rad graficky karty, co sou drazsi nez cpu a motherboard dohromady. GT6600 se vetsinou da velice dobre pretaktovat a narozdil od pretaktovani cpu je to vyrazne znat na vykonu
Go to Top of Page

muanxi
Starting Member

56 Posts

Posted - 25/02/2005 :  15:24:18  Show Profile  Send muanxi an ICQ Message Send muanxi a Private Message  Reply with Quote
btw neni tu nekdo z phy kdo to muze sehnat za nakupku? Dam 50% rozdilu :)

Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 25/02/2005 :  15:33:37  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
50% rodílu čeho?

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

muanxi
Starting Member

56 Posts

Posted - 25/02/2005 :  15:51:29  Show Profile  Send muanxi an ICQ Message Send muanxi a Private Message  Reply with Quote
quote:

50% rodílu čeho?

priklad: grafika se progava za 6k, sezenes ji za 5k, mas 500,-

Plati jak u CPU tak desky, tzn A64 3200+ Winchester, ASUS A8N SLI 939 - idealne verze bez SLI ktera neni :))

Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 25/02/2005 :  16:03:21  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
vyřešeno. I když jak jsem říkal po ICQ "se prodává" je trošku nepřesný pojem. "se prodává" třeba za cenu při 10 000 ksuech :)

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

muanxi
Starting Member

56 Posts

Posted - 25/02/2005 :  16:06:55  Show Profile  Send muanxi an ICQ Message Send muanxi a Private Message  Reply with Quote
nj, tak ja bych tech 10k kusu 6600GT asi nevyuzil, hlavne nezaplatil :)

Go to Top of Page

ehivar
Junior Member

530 Posts

Posted - 07/03/2005 :  11:05:53  Show Profile Send ehivar a Private Message  Reply with Quote
Koukali jste uz na tohle ?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30851

Ja tomu nejak moc neverim.
Go to Top of Page

ehivar
Junior Member

530 Posts

Posted - 07/03/2005 :  11:28:39  Show Profile Send ehivar a Private Message  Reply with Quote
Mno jinak pomalu se blizi doba kdy moje vysnena deska dorazi i do CR tak ze behem mesice-mesice a pul by snad mohlo byt k odkupu neco z meho zeleza.

MicroStar RX800XT VTD256 256MB VIVO (nova neco pres 15k ja chci 13,000)
Tahle deska ale ve verzi NFOPRCE3 150 (1500,-)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29479
A64 3200+ (novej 5600,- ... ja chci 4500)
2GB RAM (2x 512 OCZ 433Mhz + 1x1GB 400Mhz) asi 8000,-

Tak ze suma sumarum 27k jen jako celek asi. Kdyby mel nekdo zajem tak dejte vedet.
Go to Top of Page

Krvezbrote
New Member

344 Posts

Posted - 14/05/2005 :  23:37:24  Show Profile  Send Krvezbrote an ICQ Message Send Krvezbrote a Private Message  Reply with Quote
Tak jsem se konečně dočkal. Na stole mi v černém case trůní nové topné těleso:

P4 3,4GHz 650 2MB LGA, DDR2 1GB RAM 533MHz, Gigabyte GA-81925X-G,
ale hlavně ATI (Sapphire) RADEON X850 XT Dual DVI

Ještě ho nemám na síti, takže jsem ho nevyzkoušel online, ale pro test jsem si stahnul demo Doom3 (předpokládal jsem, že to bude to nejtěžší co mu mimo EQ2 mohu předhodit :) a při nastavení Ultra Quality v 1600x1200 jsem viděl jen plynulost ... jsem rád, že to splnilo mé očekávání.

Aktuálně jen Defiance
pár poznámek z historie:

Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 16/05/2005 :  14:46:34  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
mam trochu pomalejsi stroj, ale prekvapilo me, ze mi EQ2 chodi snad rychleji nez Doom3 pri stejnem rozliseni a subjektivne shodne kvalite zobrazeni. Ale je fakt, ze 6660 GT neni spickova kart, ale pouhy mainstream, kazdopadne dual channel pameti a podpora HT dela svoje
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 16/05/2005 :  14:58:02  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
ja jsem na novym zeleze taky zkousel co to snese
a dokonce i v lavastormu 25 fps na full detaily

amd athlon 64 3500+
ati x850 XT 256MB
2 * 1GB pameti v dualu

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 26/05/2005 :  10:59:30  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha

ja jsem na novym zeleze taky zkousel co to snese
a dokonce i v lavastormu 25 fps na full detaily

amd athlon 64 3500+
ati x850 XT 256MB
2 * 1GB pameti v dualu

cece taky sem upgradnul na 64bit (venice 3200+ @ 2750 Mhz (o 750Mhz vic !!!) a teplota 51 stupni max s boxovim chladicem !!! to jadro je uzasny) a je vydet ze muj bejvalej procik (xp 3000+) tu kartu nedokazal nakrmit, jede to ted podstatne lip, ale je fakt ze mam ted u kurva rychlej acces do RAM (6,3 GBps oproti 1,6 GBps co sem mel predtim, holt HT dela svoje :P)

takze kdo nema, tak at specha a kupuje A64 s jadrem venice (sandiego nebrat, desne topi kvuli 1M L2 cache a nejde s nim proste nic...) a samozrejme X850XT PE (popripade pockat na novi GPU R5xx) :P

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 26/05/2005 :  11:33:31  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
ja ti nechci kazit radost, ale osobne byhc radsi pockal dva tri mesice na dualcore desktopovy procesory, sice asi budou drazsi, ale EQ2 je dokaze skvele vyuzit, i HT (hyperthreading) dela svoje.
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 26/05/2005 :  15:23:18  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
quote:

ja ti nechci kazit radost, ale osobne byhc radsi pockal dva tri mesice na dualcore desktopovy procesory, sice asi budou drazsi, ale EQ2 je dokaze skvele vyuzit, i HT (hyperthreading) dela svoje.

ehm, HT (hyperthreading a neplist si s HT u Athlonu kde to je HyperTransport = 2GHz MMU access <> RAM) ti nepomuze u takrka zadny hry, pokud ti na pozadi nebezi neco co se pere o procesorovej cas... protoze HT je POUZE simulace dvou procesoru na jednom jadru a vykon je porad stejne limitovanej vykonem jednoho jadra... dualcore CPU (A64x2) je neco jinyho a mozna bude vykonem prispivat i v EQ2. Kazdopadne dnesni grafarny uz nakrmis high end procikama uz dne obzvlast pri 1600x1200 takze bottleneck je u me opet nekde jinde a ne v CPU (je v GPU :P)

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,28 seconds. on eygor Snitz Forums 2000