Author |
Topic  |
Duncan
New Member

175 Posts |
Posted - 25/12/2004 : 20:11:20
|
quote: Originally posted by spajdr
quote: Originally posted by Dorlas
ok a radeon nebo Nvidia? a nejlepe jaka? udelam si vanocni darek teda 
Záleží kolik do toho chceš dát, nejlepší poměr cena/výkon je Nvidia Geforce 6600GT na AGP. Kde to známý má za 6100Kč s DPH. www.rsc-computers.cz
tak to je divne , co viem tak GeForce 6600 na AGP nieje, len s nou uvazuju na buduci rok. |
Duncan/ius : UO, AO, EQ, EQ2, WoW, AoC - off LOTRO: Snowburn - Duncanius/champion (officer), Allia/minstrel, Trezorik/burglar, Volundori/runekeeper - kinship Rest in Peace For the Masurito |
 |
|
Dorlas
Moderator

2785 Posts |
Posted - 26/12/2004 : 00:23:51
|
quote: Originally posted by Khostri
Jak píše Tibor. Na Nvidia 4 MX verzích to prostě neběží, na plnohodnotné GeForce 4 to běží
Nemluv o moji stary, dobry, karte takhle!  poridil sem sragoru za 2k, kterou jako jedinou maji v hypernove a hlavne ktera je k dostani 24.12. ve 14hod hehe |
Dorlas EQ2 CzH, MdK, ReD, Ragnarok, Pohodari, Multa Nocent UO, SWG, WoW, VG, AoC, DF, TESO, Rift, Swtor, GW2, Daoc - inactive
|
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 26/12/2004 : 18:08:49
|
quote: Originally posted by Duncan
tak to je divne , co viem tak GeForce 6600 na AGP nieje, len s nou uvazuju na buduci rok.
GF 6600 GT AGP mám v počítači, je normálně dostpná. |
 |
|
brutus
Average Member

1833 Posts |
Posted - 11/01/2005 : 08:37:59
|
Mam otazku - odstarnili uz ty problemy s nVidii? Budu upgradeovat grafiku a nerad bych ve vysledku dopad v jediny hre co zrovna hraju hur nez na tom jsem ted....
Mam: ATI 9800XT
Chci nViddi 6800 Ultra nebo ATI X800XT.
Takze z hlediska EQ2 mam nVidii rovnou vyradit, nebo uz je to OK?
Dik |
Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE! |
 |
|
Genagen
Junior Member

589 Posts |
Posted - 11/01/2005 : 08:52:00
|
Ja hraju na gf6800ultra od zacatku. Nemel jsem zadny problem. |
Genagen [EQ2]: Kerra, ShadowKnight Shadow Wind Guild Leader and RaidWiki admin |
 |
|
Reyden
Senior Member

2747 Posts |
Posted - 11/01/2005 : 10:08:54
|
ja nevim jak vas ale me docela nas*ali :) kdyz spoustim hru tak se tam basni jak spolupracuji s nvidii, mel jsem ATI 9600 a byl jsem docela spokojenej, ted mam NV 6800 a je to docela markantni zmena k horsimu, nebo maximalne jsem na tom samym .. to byl zase kauf :) |
Zenová povídka: Putuji takhle Severní Koreou a najednou potkám Gurrshaela a Pompa držíce se za ruce řkouce "Ano pane Reydene ... až tady jsme zjistili, že jsme míň než ta krabice u cesty ... vyhrál jsi, Ty jsi víc!". Usmál jsem se a odvětil jim: "Od té doby co nemám žádný cíl, už nebloudím!" |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 11/01/2005 : 10:11:18
|
quote: Originally posted by brutus
Mam otazku - odstarnili uz ty problemy s nVidii? Budu upgradeovat grafiku a nerad bych ve vysledku dopad v jediny hre co zrovna hraju hur nez na tom jsem ted....
Mam: ATI 9800XT
Chci nViddi 6800 Ultra nebo ATI X800XT.
Takze z hlediska EQ2 mam nVidii rovnou vyradit, nebo uz je to OK?
Dik
Ber určitě ATI, jelo mi to s ní moc pěkně, pokud jsem nedal většinu detailů (hlavně u vody) na full  |
 |
|
Genagen
Junior Member

589 Posts |
Posted - 11/01/2005 : 10:20:22
|
ja nevim jak vas ale me docela nas*ali :) kdyz spoustim hru tak se tam basni jak spolupracuji s nvidii, mel jsem ATI 9600 a byl jsem docela spokojenej, ted mam NV 6800 a je to docela markantni zmena k horsimu, nebo maximalne jsem na tom samym .. to byl zase kauf :)
Ja tedy nevim, ale kdyz pustim hru na r9700 a n6800ultra, tak na ty ultre to vypada o dva rady lepe a bezi to plynuleji. A zcela subjektivne EQ2 mi zprostredkovava nejlepsi vizualni zazitek, jaky sem kdy ve hre videl (vcetne D3). Kdyz v C se na konikovy prohanim pri zapadu slunce. Mnam.... |
Genagen [EQ2]: Kerra, ShadowKnight Shadow Wind Guild Leader and RaidWiki admin |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 11/01/2005 : 10:23:58
|
Navíc s ATI fps při větším počtu objektů před tebou nepadají tak na držku jako s ATI, už se o tom psalo na sony fóru. |
 |
|
Pedro
Negr

1450 Posts |
Posted - 11/01/2005 : 11:22:58
|
quote: Originally posted by Genagen Ja tedy nevim, ale kdyz pustim hru na r9700 a n6800ultra, tak na ty ultre to vypada o dva rady lepe a bezi to plynuleji. A zcela subjektivne EQ2 mi zprostredkovava nejlepsi vizualni zazitek, jaky sem kdy ve hre videl (vcetne D3). Kdyz v C se na konikovy prohanim pri zapadu slunce. Mnam....
Ehm, ale porovnavas karty co jsou od sebe 2 generace. |
Porresha, Calldo - AO - inactive Porresha, Adelka - EQ2 Porresha - VG - inactive Socializer 73% Achiever 60% Explorer 46% Killer 20% |
 |
|
Genagen
Junior Member

589 Posts |
Posted - 11/01/2005 : 12:46:56
|
Ehm, ale porovnavas karty co jsou od sebe 2 generace.
To vim. Ale na to jsem preci reagoval. Na stiznost, ze hra na n6800ultra vypada stejne jako na r9600. Ja jsem na to zareagoval, ze osobne hru hraji na dvou pocitacich. Jeden ma n6800ultra a druhy r9700 a ze rozdil v grafice je radovy. Chtel jsem jenom reydenovi rict, ze problem dle me zkusenosti nebude v kartach. |
 |
|
Reyden
Senior Member

2747 Posts |
Posted - 11/01/2005 : 13:05:48
|
quote: Originally posted by Genagen
Ehm, ale porovnavas karty co jsou od sebe 2 generace.
To vim. Ale na to jsem preci reagoval. Na stiznost, ze hra na n6800ultra vypada stejne jako na r9600. Ja jsem na to zareagoval, ze osobne hru hraji na dvou pocitacich. Jeden ma n6800ultra a druhy r9700 a ze rozdil v grafice je radovy. Chtel jsem jenom reydenovi rict, ze problem dle me zkusenosti nebude v kartach.
jj v poho ja to taky tak pochopil .. sam nevim v cem to je, hral jsem si s nastavenim docela dlouho .. snad jenom jestli se to hada s motherboardem nebo uz nevim, popravde ted skoro nic jineho nehraju takze nemam moznost porovnavat :) |
Zenová povídka: Putuji takhle Severní Koreou a najednou potkám Gurrshaela a Pompa držíce se za ruce řkouce "Ano pane Reydene ... až tady jsme zjistili, že jsme míň než ta krabice u cesty ... vyhrál jsi, Ty jsi víc!". Usmál jsem se a odvětil jim: "Od té doby co nemám žádný cíl, už nebloudím!" |
 |
|
brutus
Average Member

1833 Posts |
Posted - 12/01/2005 : 16:14:32
|
Tak dik za rady ;) Akorat jsem zjistil ze 2 tyden v roce si nemam co vybirat, protoze skoro nic neni ;D Nehlede na to, ze podle vyjadreni produktaka v mem oblibenem velkoobchode "to ze nVidie 6800 Ultra na PCIe existuje uveri az ji uvidi" (nemluve o tom ze ani neUltru nemeli).
Takze jsem skoncil u ATI X850XT PT a az se dokopu k predelani compu tak poreferuju jestli je nejakej rozdil. |
Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE! |
 |
|
jpod
Starting Member
22 Posts |
Posted - 12/01/2005 : 19:06:19
|
Nemáte někdo zkušenosti s GF6600GT ? Chystám si ji pořídit a nerad bych koupil něco, na čem mi EQII pojede hnusně Zatím hraju na FX5200 na nejnižší detaily. |
in EQ2:Saren-Swashbuckler (SW)
|
 |
|
Duncan
New Member

175 Posts |
Posted - 18/01/2005 : 15:23:37
|
Nemate niekto skusenost s GeForce4 MMX ? nabehnemi EQ ? nechcem na tom aktivne hrat iba spustit a nechat bezat obchod. Tiez by ma zaujimalo ako ste spokojni s GeForce6600, ci sa oplati kupit. |
Duncan/ius : UO, AO, EQ, EQ2, WoW, AoC - off LOTRO: Snowburn - Duncanius/champion (officer), Allia/minstrel, Trezorik/burglar, Volundori/runekeeper - kinship Rest in Peace For the Masurito |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 18/01/2005 : 15:31:30
|
S Geforce 4 MX to NEPOJEDE. Musíš mít buď GeForce 3 plnou, GeForce 4 plnou a výš. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
jpod
Starting Member
22 Posts |
Posted - 19/01/2005 : 16:03:07
|
Jeste bych mel dotaz, v nejblizsi dobe budu menit cely PC, tak bych se chtel zeptat, jestli je nutny nebo dobry si nektery soubory s EQ2 zalohovat ? Nebo ho jen pak nainst. a stahnu si updaty ? |
|
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 19/01/2005 : 16:23:59
|
quote: Originally posted by jpod
Jeste bych mel dotaz, v nejblizsi dobe budu menit cely PC, tak bych se chtel zeptat, jestli je nutny nebo dobry si nektery soubory s EQ2 zalohovat ? Nebo ho jen pak nainst. a stahnu si updaty ?
Stačí jenom překopírovat celý ten adresář na nový hdd, pokud měníš i ten a jedeš, nemusíš nic reinstalovat. |
 |
|
jpod
Starting Member
22 Posts |
Posted - 19/01/2005 : 16:28:54
|
Jo diky, asi to radsi zazalohuju cely, HDD menim taky |
|
 |
|
Megan
Starting Member
4 Posts |
Posted - 27/01/2005 : 14:41:57
|
cau měl bych dotaz,mám 2500 Barton,1GB RAM,GK ATI 9600XT 128MB RAM.Obačas mi to nestíhái se sníženýma detailama a tak chcu v rámci možností upgradovat.Pc valí úplně stabilně a tak nemám potřebu přecházet na novou platformu.Chtěl bych si ho nějak vylepšit poraďte,když tak co by se hodilo vylepšit.Přemýšlím o grafice nvidia 6600GT zvýšení RAM ?Hlavně by mě zajímalo zda rozdíl v těch grafikách je nějak výrazný.Moc tomu nerozumím tak se radeji ptám. |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 27/01/2005 : 15:40:36
|
Otázkou je, co je už přijatelné zlepšení výkonu. Polepšíš si vším. Grafika určitě pomůže, jako druhý v pořadí bych měnil procesor a jako třetí přidal paměť  |
PC, PS3, iPad |
 |
|
calimar
Moderator

303 Posts |
Posted - 27/01/2005 : 15:49:12
|
každopadně bych když už začal tou grafikou otazka je jestli 6600gt bude moc velkej rozdíl, technologicky velkej skok ku predu ale z vlastni zkušenosti (mám 6800gt od gainwardu) si s Nvidia kartama ev2 moc nerozumí nebo mám blbý ovladače, procesor co máš šel v pohodě nataktovat na 3200+ (pokud máš rozumnou zakladovku) tak můžes zkusit, ušetříš prachy bo nic lepšího do soketu A néni (krom mobilní 2600+ která šla vohulit dost drsně )
jak hlavní rozdíl je mezi těma grafikama ten že ati9600 má 4 pipelines a 6600gt má 8 výkonově je o malinko lepší než r9800pro |
VG : Nathyra high elf cleric MDK
|
 |
|
Megan
Starting Member
4 Posts |
Posted - 27/01/2005 : 16:07:16
|
No takže asi začnu tím přetaktem,chladič mám docela dobrou turbínu(od 3200+),jen nevím jestli maá deska MSI K7N2G je vhodná na přetakt.Paměť půjde teda si na 2G,no a grafika to teda nevim,do AGP se jich moc už nedělá. |
 |
|
Marwyn
Junior Member

792 Posts |
Posted - 27/01/2005 : 16:21:02
|
quote: Originally posted by Megan
No takže asi začnu tím přetaktem,chladič mám docela dobrou turbínu(od 3200+),jen nevím jestli maá deska MSI K7N2G je vhodná na přetakt.Paměť půjde teda si na 2G,no a grafika to teda nevim,do AGP se jich moc už nedělá.
pokud chces utracet, tak X800XT PE a slape to dost slusne, ale zato taky stoji dost slusny prachy :P |
Marwyn Zevl Aion - Mytower <Played: 9D, AoC, AO, AC, AC2, DF, D&D, EVE, EQ2, GW, HG-London, Horizons, L2, MoM, Neocron, Ryzom, SWG, TR, UO, Vanguard, WHO, WoW, ...> |
 |
|
calimar
Moderator

303 Posts |
Posted - 28/01/2005 : 07:13:14
|
jj na te k7n2 taktovat jde neni to žádnej zázrak ale na těch 3200+ pokud tě pusti cpu zvládne to v pohodě, to co ti radí Marwyn je slušná grafika jenže zbytek tvýho compu z ní tak výmáčne 60-70% výkonu, v kombinaci s touhle grafou to chce tak A64 nebo našláplou P4 v tvým případě nemá smysl . jinak do agp se dělá pořád grafik dost a hlavně jsou na tom výkonostně s pci-e prakticky stejně ani dnešní agp8x nevyužívá svůj potencial jak by mohlo 
možná pokud tu vybliješ kolik do toho chceš vrazit chechtáků tak se poradí líp |
VG : Nathyra high elf cleric MDK
|
Edited by - calimar on 28/01/2005 08:13:24 |
 |
|
Krvezbrote
New Member

344 Posts |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 07/02/2005 : 20:15:26
|
Záleží, na jaké detaily to chceš hrát.
V podstatě nejdůležitějsí věcí je paměť bych řekl. 512MB je totálně out, 1GB dobrý, ale pokud budeš chtít zapnout textury ve vyšším rozlišení, tak 1.5-2G optimál.
Grafiku co nejlepší, takže buď 6800 Ultra, nebo X850 Platinum.
Dál procesor nějaký rozumný, pokud máš na dual, tak EQ2 ho využije. Takže buď Pentium nějaké 3.4, nebo Athlona 64. Frekvence co nejvíc.
No a deska teda buď 825 (815) nebo Nforce 4.
zbytek je asi jedno. No a windows si nainstaluj s ohledem na hraní. Tzn žádné krávoviny ala desktop theme, změna ikone. True collor ikony, různé rezidentní blbiny atp. A nebo je před hrou vypínej (já taky v seznamu procesů všechno kromě základu killuju).
Podle svých financí ze všeho můžeš slevit kromě paměti. Pod 1GB ani náhodou. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Krvezbrote
New Member

344 Posts |
Posted - 07/02/2005 : 20:26:56
|
Ram... tak 1.5-2G optimál.
Grafiku ... X850 Platinum.
Dál procesor ... Pentium nějaké 3.4.
No a deska teda buď 825 (815) nebo Nforce 4. ....
To mě překvapuješ. Tato konfigurace je hodně podobná recommend a z eq1 vím, že ta byla hodně podhodnocená. Ale dobře. Jak jsem se už stačil pročíst, tak problémy jsou stejné jako u jedničky tj. města, větší grupy a tak. Jak moc tedy navýšit konfiguraci aby se i v těchto případěch jelo plynule? Jak jsem řekl, teď se nebavím o penězích, ale o ideální konfiguraci stroje. V jedničce jsem mohl zapnout detily jen v prázdné krajině a na marketu chodit jen při koukání do země :) to bych opravdu nerad opakoval.
Jinak, ano, rád bych se proběhl i při vyšším nastavení. |
"Nemá žádný význam umět se přenést kamkoli, když je někdo kretén všude." Roger Zelazny, Znamení Chaosu
Aktuálně jen Defiance V alpha verzi: Landmark (Galerie) pár poznámek z historie: Krvezbrote, Stistko & spol - EQ, EQ2, Vanguard, Age of Conan, EVE .. (mimo craft v EQ2 a Vanguard vše pohřbeno)
|
 |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 07/02/2005 : 21:59:46
|
quote: Originally posted by Krvezbrote
To mě překvapuješ. Tato konfigurace je hodně podobná recommend a z eq1 vím, že ta byla hodně podhodnocená.
Sorry, že do toho kecám ale jakou dražší konfiguraci by jsi si ještě představoval když ti tahle přijde "recommend"? Pokud nezáleží na penězích tak si halt představ jako optimum to nejdražší a nejrychlejší co je na trhu k dostání a neptej se co kdo doporučuje. Podle mě popsal Khostri uplný High-end co se dá za relativně rozumný peníze pořídit. Cokoliv nad to je neadekvátně dražší v poměru k získanému výkonu. |
Noe
|
Edited by - Noe on 07/02/2005 22:00:34 |
 |
|
Krvezbrote
New Member

344 Posts |
Posted - 07/02/2005 : 22:20:51
|
quote: Originally posted by Noe
To mě překvapuješ. Tato konfigurace je hodně podobná recommend a z eq1 vím, že ta byla hodně podhodnocená.
Sorry, že do toho kecám ale jakou dražší konfiguraci by jsi si ještě představoval když ti tahle přijde "recommend"? ...
Zkus si znovu přečíst co jsem psal. Ta, co popsal Khostri je jen o málo vyšší než doporučená od Sony. Co jsem si tu ve forech přečetl a jakou mám zkušenost z těch pár let hraní eq, je že doporučená sestava je pro dobré hraní při středních detailech.
Takže se ptám - jaká by musela být sestava, aby se to rozumně hýbalo i při maximu (nebo skoro maximu).
Jak tu někdo před pár měsíci poznamenal, takový železo ještě na trhu není. Ale hrajete už těch pár měsíců naplno a určitě jste si už udělali představu o ideální sestavě pro takové hraní. Bohužel jsem už dávno ten zběsilý vývoj hw přestal sledovat. Proto se ptám tady (kde mi nemá nikdo důvod mazat med kolem huby jak dobrý prodává hw) a proto jsem už dvakrát zdůraznil, že peníze nejsou téma hovoru. Není to proto, že bych je tu přehazoval vidlemi, ale proto, že chci opravdu znát jen sestavu která nebude mít s EQ2 problémy ani při vysokých detailech a bojové vřavě. |
"Nemá žádný význam umět se přenést kamkoli, když je někdo kretén všude." Roger Zelazny, Znamení Chaosu
Aktuálně jen Defiance V alpha verzi: Landmark (Galerie) pár poznámek z historie: Krvezbrote, Stistko & spol - EQ, EQ2, Vanguard, Age of Conan, EVE .. (mimo craft v EQ2 a Vanguard vše pohřbeno)
|
 |
|
Krvezbrote
New Member

344 Posts |
Posted - 07/02/2005 : 22:34:42
|
Moje prozatimní objednávka byla P4 3,4GHz, 1G RAM, X800 ... ale jak jsem pochopil, bude potřeba minimálně zvednou paměť na dvojnásobek a možná se zamyslet i nad procesorem.
Ano, ti co mě tu znají vědí, že jsem měl eq vždy velmi rád ale kvůli jistým smutným událostem jsem neměl chuť moc pokračovat; Ano, jsem teď ochoten investovat do nového stroje trošku víc aby mi eq2 jelo plynule; |
|
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 07/02/2005 : 23:07:09
|
moje predstava asi takto by mohla byt podle toho co myslis procak 4 Ghz pameti 2GB rychlou rychlej sata disk dve grafarny 256 mb, tak 6800gt ve sli
|
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 08/02/2005 : 00:06:00
|
Když dáš procák do duálu, tak ještě lépe (zrovna konkrétně pro EQ2)
Jinak pokud ti nezáleží na penězích, tak si kup něco takového: http://www.alienware.com/ALX_pages/aurora_alx.aspx Přidej si paměť a bude to 
Pokud nechceš tak úplně luxusní, tak dělají i normální sestavy za patřičnou cenu. TAkže tak za $4500 máš vše bez monitoru - 6800 Ultra v sLI modu, 2GB XMS ram, Athlon 64 3800+, nějaké hdd, atp.. Dokonce ti Everquest 2 nainstalují a zoptimalizují. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Krvezbrote
New Member

344 Posts |
Posted - 08/02/2005 : 00:48:42
|
Alien vypadá opravdu dobře, jen bych se bál, že mě v noci sežere a když ne on, tak rodina za tu cenu.
Díky oběma. Nechám z toho spočítat sestavy a uvidím jak moc se budu muset krotit. Ale pokusím se, aby byl základ navržený pro rozšíření. O možnosti propojení dvou grafických karet mi už včera říkal kamarád, popravdě jsem o tom slyšel poprvé. Ještě poslední věc, alespoň pro teď, preferujete 6800 jak se tak dívám. Ta X800 taky nevypadala špatně a popravdě jsem po ní koukal. Máte pro takovou volbu důvod? |
|
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 08/02/2005 : 07:45:40
|
U high endu je myslím si jedno, jestli zvolíš Nvidii 6800 nebo ATI X850. Něco jede o trošku lépe na jedné, něco na druhé. Nvidia měla s EQ2 problém trošku, ale podle mého ho odchytali. Na druhou stranu AT nespojíš do dvojice (alepon zatím). TAkže v případě, že chceš z důvodu výkonu 2 karty v SLI režimu, tak jedině Nvidia a ještě na desce, která to podporuje (takže Nforce 4 SLI).
Tím pádem máš jasnou volbu procesoru a to Athlon 64. (pokud nechceš řezat konec PCI-E slotu na normální desce )
Alienware je super (bohužel ta cena). Pokud bych ale já stavěl nějaký high end, kde sice koukám na peníze, ale ne až tak moc (nebudu připlácet jednou tolik za 10 procent výkonu na víc.):
30010.....Asus A8N-SLI Deluxe - nForce4 SLI........6 703,- 28178.....AMD Athlon 64 3800+ BOX, 939........16 446,- 29890.....2x MicroStar NX6800GT-T2D256E 256MB, PCI-E........26 204,- 28565.....Thermaltake Fanless Cooler CL-P0019........1 388,- 29240.....Microsoft Digital Media Pro Keyboard CZ........915,- 28475.....Zboard - The Ultimate Gaming Keyboard........1 702,- 28488.....Zboard - Game Keyset Doom3 upgrade........787,- 30247.....LG SuperMulti GSA-4163B černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer........2 319,- 30490.....Plextor 130A černá OEM - DVD-ROM........1 175,- 23174.....FDD mechanika černá - 3,5" 1,44MB........170,- 25571.....Microsoft Intellimouse Explorer Wheel Platinum........1 154,- 26385.....Kingston DIMM 2048MB DDR 466MHz Dual Channel Kit CL3........17 552,- 25369.....Western Digital Raptor WD740GD - 74GB SATA........5 462,- 30254.....Seagate Barracuda 7200.8 ST3250823AS - 250GB SATA NCQ........4 329,- 24639.....Chieftec AL-01BK černá - Middletower 300W........2 557,- 29294.....Chill Innovation CP-510A 510W........2 691,- 29885.....Creative Labs Sound Blaster Audigy 4 Pro........6 399,- 26658.....STEELPAD 4S........1 380,- Celkem bez DPH: 83 473,- Celkem včetně DPH: 99 333,
V podstatě je to všechno kromě repráků a monitoru. Je tam i klávesnice Zboard plus keyset pro Everquest2 (Everquest 2 keyset nemají, proto jsem kvůli ceně dal Doom3 keyset) Ceny klasicky Czechcomputer. Je3t2 by ti ode4etli cenu za 300W zdroj, kterej je součástí bedny. HDD jsou zas tradične Raptor jako systémovej + Everques2, Seagate jako zbytek na data. Grafické karty jsou jenom 6800GT, jelikož Ultra jsem nikde momentálně neviděl prodávat. Zdroj je tam 510 W. Pokud si připlatíš, tak tam jde dát Enermax 600W (nemá ale ten velký ventilátor, ale dva malé. Snad ale nebude až tak hlučný). V cenách ještě chybí 2x ventilátor 12cm do case (dopředu a dozadu). Na procáku je pasivní, proto do bedny ventilátory určitě. I vzhledem ke dvou kartám. Zvukovku si můžeš dát levnější, pokud to nechceš připojovat na dobré bedničky nebo aparaturu. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
ehivar
Junior Member

530 Posts |
|
brutus
Average Member

1833 Posts |
Posted - 08/02/2005 : 12:34:24
|
Když dáš procák do duálu, tak ještě lépe (zrovna konkrétně pro EQ2)
Muzes pls hodit nejakej link kde Sony pise o tom ze EQ2 podporuje SMP? |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 08/02/2005 : 12:42:08
|
Nikde jsem to neviděl, ale na SMP stroji to vytíží víc jak jeden procesor. |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 08/02/2005 : 13:14:03
|
Takže jsem to znovu pohledal a musím se opravit. Everquest 2 dual CPU nevyužije (možná to Tiborovi využívá druhej proc na běžné systémové operace v pozadí) Na foru to není napsáno přímo, ale v podstatě v threadu, s odpovědí od customer support je, že je vhodnější utratit prachy za jiný hardware než za dual cpu. SWG to využívalo na generování terénu, ale možná to v EQ2 odstranili.
Moje sestava se ovšem nemění viz výše. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 08/02/2005 : 13:22:11
|
Jinak pokud nechceš dávat grafické karty do dualu, tak bych asi šel do té ATI 850 Platinum, jelikož zrovna v EQ2 má Nvidia trošku více problémů (ATI má většinou všude jinde ).
A pokud také nebudeš chtít SLI, tak si můžeš zvolit mezi Intelem a AMD |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 08/02/2005 : 13:43:14
|
Takže jsem to znovu pohledal a musím se opravit. Everquest 2 dual CPU nevyužije (možná to Tiborovi využívá druhej proc na běžné systémové operace v pozadí)
To není pravda, měřil jsem zatížení CPU procesem everquest2.exe. Netvrdím, že druhej procesor hru zrychlí 1x, ale některé operace které jsou v separe threadu se přesunou na druhý CPU. Například v neděli jsem těžil v sunken city a tam jsem měl celkové zatížení CPU (obou dohromady) 80 procent |
 |
|
ehivar
Junior Member

530 Posts |
Posted - 08/02/2005 : 14:57:04
|
Tibore co ty máš přesně za konfiguraci ? |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 08/02/2005 : 15:14:38
|
2x Xeon 1.7Ghz 1 GB RAM GF 6600 GT a nějakej 15 krpm disk |
 |
|
Krvezbrote
New Member

344 Posts |
Posted - 08/02/2005 : 20:45:08
|
No, dobrá inspirace. Dal jsem dnes našemu systémákovi tu tvoji vybájenou sestavu Khostri. Poprosil jsem ho jestli by mi z toho nezkusil udělat cenově trošku rozumější model. Překvapilo mě jak dobře v testech skončila PCIe X850 Platinum. Předběžně jsem se tedy rozhodl pro ni. Čas ukáže jestli to byla dobrá volba. Protože jsem umíněným zastáncem Intelu, tak to bude P4 3,6 a co se paměti týče, ustálil jsem se nakonec na DDR2 2GB. Zbytek mi tam sice popisoval, ale pustil jsem to jedním uchem tam a druhým ven. Počkám až si udělá čas a hodí mi to na papír i s cenou. Počítám s koupí až tak za měsíc, tak se ještě přesně uvidí.
V každém případě díky za odpovědi, pomohli mi v rozhodování. |
|
 |
|
Kurik
Average Member

1444 Posts |
Posted - 08/02/2005 : 21:19:23
|
[clovece, ja doted jedu na intelu, ale ted byhc si koupil spis amd.. co byhc si koupil, koupim, jen co na nej bude :) |
 |
|
ehivar
Junior Member

530 Posts |
Posted - 10/02/2005 : 12:53:21
|
Tak do jednoho mesice mozna do 2 budu upgradovat masinu a zbyde me na prodej A64 3200+, 2GB ram, MB a ATIX800XT grafarna tak kdyby mel nekdo zajem tak se predbezne hlaste. Dohodli bychom se za kolik to eventuelne pustim :) |
 |
|
Marwyn
Junior Member

792 Posts |
Posted - 10/02/2005 : 13:22:00
|
quote: Originally posted by ehivar
Tak do jednoho mesice mozna do 2 budu upgradovat masinu a zbyde me na prodej A64 3200+, 2GB ram, MB a ATIX800XT grafarna tak kdyby mel nekdo zajem tak se predbezne hlaste. Dohodli bychom se za kolik to eventuelne pustim :)
Ehi co to je za board ? je to doufam ASUS s nForce... potom bych si asi vzal madrac s procikem :) grafarnu mam lepsi (PE) a pameti mam 2 giga :P leda ze bych upgradnul na 4 :)) |
Marwyn Zevl Aion - Mytower <Played: 9D, AoC, AO, AC, AC2, DF, D&D, EVE, EQ2, GW, HG-London, Horizons, L2, MoM, Neocron, Ryzom, SWG, TR, UO, Vanguard, WHO, WoW, ...> |
 |
|
Krvezbrote
New Member

344 Posts |
Posted - 10/02/2005 : 13:57:09
|
... zbyde me ... ATIX800XT grafarna ...
Kampak směřují tvé tužby, sem na 850? :) Napsali mně, že musím počkat na konec února, protože tato karta, ač v ceníku, ještě není na trhu. Tak si holt chvíli počkam . |
|
 |
|
Marwyn
Junior Member

792 Posts |
Posted - 10/02/2005 : 14:00:24
|
... zbyde me ... ATIX800XT grafarna ...
Kampak směřují tvé tužby, sem na 850? :) Napsali mně, že musím počkat na konec února, protože tato karta, ač v ceníku, ještě není na trhu. Tak si holt chvíli počkam .
predpokladam 2x X850XT PE SLI :P |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 10/02/2005 : 14:02:30
|
Tak do jednoho mesice mozna do 2 budu upgradovat masinu a zbyde me na prodej A64 3200+, 2GB ram, MB a ATIX800XT grafarna tak kdyby mel nekdo zajem tak se predbezne hlaste. Dohodli bychom se za kolik to eventuelne pustim :)
ja mam jen otazku , proc chces upgradovat z takoveto frekvence procaku ? jde totiz o procik, kterej jde pomerne dobre taktovat i se zamknutym nasobicem az nekam na uroven 3800+ ja sam ted chci upgradovat z amd 2000+ na prave 3200+ na socketu 939 atd. |
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
 |
|
Topic  |
|
|
|