Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Everquest
 EQ2 - General Forum
 Co si myslim o EQ2 po cca mesici hrani.
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 11/01/2005 :  10:57:58  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Ono ani nikde neni psano "Toto je PvP hra kde hodni budou mlatit zle".

Ono asi ani na te FIFA neni psano "v teto hre nelze hrat hokej"

A kupodivu, toto je online hra. A jako takova se ne zcela uplne bere dle krabice (treba i proto, ze kvuli patchum dnes krabice ci navod mohou byt spatne)

A ano, existovalo/existuje oficialni forum SOE k EQ2 kde se poverena osoba Moorgard vyjadruje. A ano, tam psal "toto je group base PvM" hra v zakladnich FAQ o hre

Jaka uniformita, sam v recenzi pises o rozmanitosti postav co se tyce tvorby ne? A opravdu pozdeji maji lide ruzny equip (prikladem budiz ja, Tibor a Lioki, scouti cca stejneho levlu a kazdy jsme uplne jiny, nikdo si nas opravdu nesplete hehe)

A VT, ty rejpale, sam vis, ze prvnich x levlu je na osahavani prostredi a ovladani, tak nerikej ze ne. Navic ty jako silne PvP pozitivni budes vzdy prudit nas PvM pozitivni (i kdyz jsme spolu obcas harli oboje)

Panove, vam to mozna tak neprijde, ale vek 25 nebo 26 let (dle icq) je opravdu mladi a proto jste mladicky nerozvazni..

Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia
Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye
Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye
Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC
Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ

Go to Top of Page

Patas
Senior Counsellor

patas_new

304 Posts

Posted - 11/01/2005 :  11:03:52  Show Profile  Send Patas an ICQ Message Send Patas a Private Message  Reply with Quote
Tak teď můj názor, EQ2 je z dlouhodobého pohledu pěkná sračka, momentálně mne baví a rád to hraji, plním questy tak jak je někdo vymyslel a myslím že tak na cca 4 měsíce je zábavy kopec, s dingem na 50lvl je s hratelností imho šmitec a nastává pauza do dalšího datadisku nebo twinking bo vylepšovat těch 18? itemů co mám na sobě o které tu půjde po lvlu 50 je zábava možná tak na 14 dní. Mýlím se?

Patas
member of CzH, CzA, BoH & MdK
Go to Top of Page

Dorlas
Moderator

Mr. Pink 2

2785 Posts

Posted - 11/01/2005 :  11:06:12  Show Profile  Send Dorlas an ICQ Message Send Dorlas a Private Message  Reply with Quote
ty dve strany dobro a zlo me taky trosku matou... ze zacatku sem myslel ze si udelali pripravu na nejaky pvp server... ale prijde mi trosku nelogicke ze spolu muzou i grupovat, nebo se mejlim? prislo me trosku divny ze sem treba mohl do guildy v case kdy sem este nemel betrayal... a treba sem i cekal ze me budou napadat fp straze...

Dorlas
EQ2
CzH, MdK, ReD, Ragnarok, Pohodari, Multa Nocent
UO, SWG, WoW, VG, AoC, DF, TESO, Rift, Swtor, GW2, Daoc - inactive
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 11/01/2005 :  11:06:56  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
jaris - ja preci nerikam, ze EQ2 neni pvm based, ale rikam, ze vzhledem k nastaveni herniho pribehu tam dobrovolne, zduraznuji dobrovolne, pvp proste chybi.

no a uniformita postav na low levelech je desna, nejen vybavenim, i schopnostmi, schopnosti postav se s levely nemeni, kazda klasa je proste jasne definovana, mnoznosti odliseni jsou minimalni (myslim to nove pridane, kde si stejne vetsina lidi vybira pro danou classu "nejlepsi" moznost, myslim, ze se tomu rika cookie cutter). Pertha mi rikal, ze co se tyka vybavy, je to na vyssich levelech rozmanitejsi, taky jsem to tam napsal. jedine, co je skutecne rozmanite je vzhled ksichtu postavy, ale ten na dalku poradne nevidis, zato ty samy hadry poznas.

26 let jeste neni nad hrobem, ale to tvoje puvodni tvrzeni znelo, jako byhc byl sedmnactilety pubertak...
Go to Top of Page

Genagen
Junior Member

589 Posts

Posted - 11/01/2005 :  11:07:25  Show Profile  Visit Genagen's Homepage  Send Genagen an ICQ Message Send Genagen a Private Message  Reply with Quote
Pokud si myslis, ze je mozne psat recenze online her pote, co recenzent dosahne maximalniho levelu, dramaticky se mylis

Ano s tim souhlasim. Ale mel by ji zahrat tak, aby pochopil zakladni principy a smerovani hry. Coz se tobe IMO nepodarilo.

Genagen [EQ2]: Kerra, ShadowKnight
Shadow Wind Guild Leader and RaidWiki admin
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 11/01/2005 :  11:10:43  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Genagen

Pokud si myslis, ze je mozne psat recenze online her pote, co recenzent dosahne maximalniho levelu, dramaticky se mylis

Ano s tim souhlasim. Ale mel by ji zahrat tak, aby pochopil zakladni principy a smerovani hry. Coz se tobe IMO nepodarilo.

pletes se, myslim, ze jsem to pochopil, jen jsem to enshledal dostatecne uzasne na vyssi hodnocni nez 7/10, nemluve o tom, ze pro me osobne je hra natolik nezabavna, ze ted radeji platim anarchy online nez abych hral EQ2 zadarmo. To ale v recenzi nerikam, protoze do toho ctenarum nic neni.
Go to Top of Page

Genagen
Junior Member

589 Posts

Posted - 11/01/2005 :  11:23:25  Show Profile  Visit Genagen's Homepage  Send Genagen an ICQ Message Send Genagen a Private Message  Reply with Quote
pletes se, myslim, ze jsem to pochopil, jen jsem to enshledal dostatecne uzasne na vyssi hodnocni nez 7/10

Na to ti muzu rici jenom to, ze si myslim, ze se hluboce mylis.

Genagen [EQ2]: Kerra, ShadowKnight
Shadow Wind Guild Leader and RaidWiki admin
Go to Top of Page

Patas
Senior Counsellor

patas_new

304 Posts

Posted - 11/01/2005 :  11:26:22  Show Profile  Send Patas an ICQ Message Send Patas a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dorlas

ty dve strany dobro a zlo me taky trosku matou... ze zacatku sem myslel ze si udelali pripravu na nejaky pvp server... ale prijde mi trosku nelogicke ze spolu muzou i grupovat, nebo se mejlim? prislo me trosku divny ze sem treba mohl do guildy v case kdy sem este nemel betrayal... a treba sem i cekal ze me budou napadat fp straze...

jo je to divný, ty dvě strany jsou zatím k ničemu, akorát to občas zmate hru u míchanejch skupin např při accesu na feerrott se konec musí dělat 2x pro good i evil zvlášť a pro betrayery se to musí dělat po 3tí nějak sólo divně páč hra asi nepozná zda jsou evil nebo good :) a nepřičte je k žádné ze stran.

Patas
member of CzH, CzA, BoH & MdK
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 11/01/2005 :  11:30:15  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jaris
A VT, ty rejpale, sam vis, ze prvnich x levlu je na osahavani prostredi a ovladani, tak nerikej ze ne. Navic ty jako silne PvP pozitivni budes vzdy prudit nas PvM pozitivni (i kdyz jsme spolu obcas harli oboje)

Jasne, na osahani je asi tak prvnich pet, sest, sedm levelu. 20 - 25 level uz znamena slusne rozbehnutou hru a clovek ziska fajnovou predstavu (jestli je hra kvalitni, zda je zabavna atd.). Vyjimkou mohou byt pvp hry, kde na levelu skutecne zalezi.

Co se tyce pruzeni PvM pozitivnich .. hmm .. lidi jako Atronach k tomu primo svadeji. Nicmene muj post, na ktery reagujes urcite nebylo zadne pruzeni medvedobijcu.

Btw zrovna hraju PvM v Asheron's Call 1 (pac na Darktide bez znalosti hry opravdu nemam).

Edited by - VT on 11/01/2005 11:33:57
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 11/01/2005 :  11:53:08  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Patas

Tak teď můj názor, EQ2 je z dlouhodobého pohledu pěkná sračka, momentálně mne baví a rád to hraji, plním questy tak jak je někdo vymyslel a myslím že tak na cca 4 měsíce je zábavy kopec, s dingem na 50lvl je s hratelností imho šmitec a nastává pauza do dalšího datadisku nebo twinking bo vylepšovat těch 18? itemů co mám na sobě o které tu půjde po lvlu 50 je zábava možná tak na 14 dní. Mýlím se?

Toto je prave vec, na ktere bylo postaveno EQ. A ano, shanet lepsi veci do 20 slotu + jednou za cas popolezt o levl pri datadisku vydrzelo opravdu hodne lidem nekolik let (Arra, Dusei, Jaris, Wanabi a dalsi s prestavkama 5 let)

Jinak je to obecne problem online her, jak udrzet hrace "ve hre". Treba DAOC to melo drzet PvP, ale kvuli zerk PvP a tezko sehnatelnemu normalnimu PvP (rozumej 2:2 az 8:8) to hodne lidi (nerikam vsechny) prestalo bavit drive, nez byl potencial hry - i kdyz cast lidi se drzela kvuli webovym statistikam (coz je dobra finta na udrzeni lidi).

Ono ostatne jak se ukazalo ted pri patchi, neni problem pridat zonu/vlastnost/level i bez datadisku, cili uvidime. Imho prvni prijde v relativne kratke dobe nove dungy a equip pro mid a pak high levely a to bude nasledovano posunutim levlove hranice. A tak stale dokola obcas doplneno novou featurou (jako EQ1 )

Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 11/01/2005 :  12:52:30  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kurik
... nezabavna, ze ted radeji platim anarchy online nez abych hral EQ2 zadarmo. ...

Jen malinkou pripominku nesnazici se jakkoli zmenit tvuj uhel pohledu.

Anarchy ma jiny koncept hry, ktery neni zalozeny na vecech craftenych hraci ale na loot itemech. Dalsi veci je, ze AO je jeste vice grupoidni, vetsi zrout casu a grupoidni (to obzvlast), nez EQ2 a bez guildy/pratel budes neskutecne gimp. Coz je vec, ktera ti na EQ2 vadila, ze. Jen AO ma mnohem vice itemu (ne ze by taky bezela uz nejaky ten patek).

Ale vzhledem k tomu, ze jsi tam porad v newbie casti, nebudes mi verit (a to jsem AO hral malo, jen na 210/8 lvl)
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 11/01/2005 :  12:52:48  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

no a uniformita postav na low levelech je desna, nejen vybavenim, i schopnostmi, schopnosti postav se s levely nemeni, kazda klasa je proste jasne definovana, mnoznosti odliseni jsou minimalni (myslim to nove pridane, kde si stejne vetsina lidi vybira pro danou classu "nejlepsi" moznost, myslim, ze se tomu rika cookie cutter).

to je prave omyl , v PvM neexistuje jednoduse receno nejlepsi , proto se dost jednotlivy chary po vybrani traitu lisi , jsem si naprosto jistej, ze si mozna ne kazdej scout vybral rychlejsi pohyb v hidu misto bonusu do dmg nebo do defenze , ja jo protoze se me nelibilo ze v hidu beham tak moc pomalu :)
to ze tu neni pvp tudiz vicemene odstranuje onu touhu mit nejlepsi char protoze jinak si nezahraju bo me nekdo sesmazi , a umoznuje mit char tak jak tebe zrovna bavi

a jinak uniformita ? ta je nejvetsi na lvl 20 -30 kdy si vsichni udelaji armor quest a chodi v tomhle armoru
do lvl 20 nosi kazdej ruzny veci co se mu podari sehnat a tech je tuna a nad lvl 30 se zase nosi crafteny a lootly veci , a tam je zase rozmanitost pomerne slusna, i kdyz nepochybuju o tom, ze muze byt vetsi, a ze taky bude vetsi, vzdyt se planuji 1 - 2 datadisky rocne + nekolik adventurers packu rocne , takze nezbyva nez se tesit co pridaji

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 11/01/2005 :  13:12:29  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha
to je prave omyl , v PvM neexistuje jednoduse receno nejlepsi , proto se dost jednotlivy chary po vybrani traitu lisi , jsem si naprosto jistej, ze si mozna ne kazdej scout vybral rychlejsi pohyb v hidu misto bonusu do dmg nebo do defenze , ja jo protoze se me nelibilo ze v hidu beham tak moc pomalu :)
to ze tu neni pvp tudiz vicemene odstranuje onu touhu mit nejlepsi char protoze jinak si nezahraju bo me nekdo sesmazi , a umoznuje mit char tak jak tebe zrovna bavi

a jinak uniformita ? ta je nejvetsi na lvl 20 -30 kdy si vsichni udelaji armor quest a chodi v tomhle armoru
do lvl 20 nosi kazdej ruzny veci co se mu podari sehnat a tech je tuna a nad lvl 30 se zase nosi crafteny a lootly veci , a tam je zase rozmanitost pomerne slusna, i kdyz nepochybuju o tom, ze muze byt vetsi, a ze taky bude vetsi, vzdyt se planuji 1 - 2 datadisky rocne + nekolik adventurers packu rocne , takze nezbyva nez se tesit co pridaji

minimalne ve vybaveni to plati a pokud je nejlepsi vybaveni z questu, maji to vsichni stejne, tak jsme to videl az do lvl 21 (lidi kolem me do lvl 30) a uz skoro od zacatku, z newbie ostrova vsichni prijedou ve vykvesteny vybave a pak pokracujou, potom dostanou dalsi kus vybavy subclass questem a pak znova na lvl 20 dalsi kus vybaveni... No a na vyssihc levelech, pokud ma spenize na crafteny veci, tka zase neni tak sirokej vyber, jako kdybys mel na itemech random efekty nebo hodne ruznejch itemu v lutu/vyrobe

co se tyka pridavani novych veci - datadisk, dalsi penize, adventure pack, dalsi penize, jeden datadisk, tri adventure packy navic k mesicnim poplatkum.. diky, dojnou kravu ze sebe delat nechci.
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 11/01/2005 :  13:16:59  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khaot
Jen malinkou pripominku nesnazici se jakkoli zmenit tvuj uhel pohledu.

Anarchy ma jiny koncept hry, ktery neni zalozeny na vecech craftenych hraci ale na loot itemech. Dalsi veci je, ze AO je jeste vice grupoidni, vetsi zrout casu a grupoidni (to obzvlast), nez EQ2 a bez guildy/pratel budes neskutecne gimp. Coz je vec, ktera ti na EQ2 vadila, ze. Jen AO ma mnohem vice itemu (ne ze by taky bezela uz nejaky ten patek).

Ale vzhledem k tomu, ze jsi tam porad v newbie casti, nebudes mi verit (a to jsem AO hral malo, jen na 210/8 lvl)

ano, v AO je vetsina itemu z lootu, ale jsou i crafteny veci a ty nejlepsi stejne nekdo musi spojit z ruznejch lootlejch veci, takovej rozdil v tom neni. a v ao uz od zacatku byly tuny ruznejch predmetu, ruznejch jak vzhledove tak vlastnostma.

co se tyka grupovani, tak tam nesouhlasim, solo se da dostat klidne na lvl 200 a nebudes mit diky misim problem hledat odpovidajici nepratele. Ano, budes levelit mnohem pomalejs, nebudes mit nejlepsi raid loot, ale muzes delat team mise i sam a nejake pekne hracky ziskat, treba pozdeji nez ostatni, ale to ti nemusi vadit, pokud nedelas aktivne pvp.

ostatne ja si v AO ted hraju s gimp characterem od prirody, prootze mi hra narozdil od EQ2 umozni nastavit si u postavy vsechny skilly tak jak chci, mimochodme luk pouzivam od lvl 2, coz je asi 10 minut hrani. ale tohle neni thread o AO, takze se s tim muzeme presunout do prislusneho topicu.
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 11/01/2005 :  13:22:33  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

co se tyka pridavani novych veci - datadisk, dalsi penize, adventure pack, dalsi penize, jeden datadisk, tri adventure packy navic k mesicnim poplatkum.. diky, dojnou kravu ze sebe delat nechci.

no a to je ten rozdil mezi hraci, je hracska skupina co to neda a hracska skupina co to da , a EQ2 je zamerena na tu druhou tudiz financne z dlouhodobejsiho hlediska vyrazne zajimavejsi

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 11/01/2005 :  13:24:57  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
quote:
minimalne ve vybaveni to plati a pokud je nejlepsi vybaveni z questu, maji to vsichni stejne, tak jsme to videl az do lvl 21 (lidi kolem me do lvl 30) a uz skoro od zacatku, z newbie ostrova vsichni prijedou ve vykvesteny vybave a pak pokracujou, potom dostanou dalsi kus vybavy subclass questem a pak znova na lvl 20 dalsi kus vybaveni... No a na vyssihc levelech, pokud ma spenize na crafteny veci, tka zase neni tak sirokej vyber, jako kdybys mel na itemech random efekty nebo hodne ruznejch itemu v lutu/vyrobe

No, z NB ostrova dojdes v zakladni vybave, ktera vydrzi 2 lvl. Pak dostanes jednu cast z 16 (17) casti brneni/zbrani (veci obecne). Jestli nekdo chce chodit porad v tom, co dostane z jednoho mala povinnych questu, budiz. Ale to neni o EQ2, ale o hrach obecne, protoze to muze kazdy udelat kdekoli. Dalsi casti padaji celkem slusne. Nejvic stejnych postav je na lvl 21-30, kde nosi armor z armor questu.
Jinak craftene veci jsou ruzne a i z ruznych materialu. Pravda, tesim se, az jich bude jeste vice, zatim nejsou (DEV to nejak zduvodnili, cosi s postavama a potencialem ci co, nepodstatne). Dalsim mensim problemem v soucasnosti jsou ceny. Crafti si nejak moc ceni sve prave a ne kazdy ma na to, aby si koupil neco lepsiho. Ale to je obecna skutecnest na zacatku tam, kde je kladen duraz na craftene veci, misto prelidnenosti na oblibenych mistech campu pri cekani na drop.

Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 11/01/2005 :  13:30:28  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
quote:

co se tyka grupovani, tak tam nesouhlasim, solo se da dostat klidne na lvl 200 a nebudes mit diky misim problem hledat odpovidajici nepratele. Ano, budes levelit mnohem pomalejs, nebudes mit nejlepsi raid loot, ale muzes delat team mise i sam a nejake pekne hracky ziskat, treba pozdeji nez ostatni, ale to ti nemusi vadit, pokud nedelas aktivne pvp.

Tak pokud se na to divas takto, tak i v EQ2 se da krasne solovat a vubec nepotrebujes grupu, jak ty porad tvrdis (ze ti hra neco nuti), navic tu jeste lepe vidis, jestli toho moba das, nebo ne.
A to, ze jde udelat lvl 200 klidne solo mas z for jako teoretickou skutecnost, kterou jsi nikdy nezazil. Kdyby jsi ji zazil, nebudes tvrdit takovou kravinu (protoze ty mas na hrani 2-3 hodiny denne, ze a uz te vidim, jak 2 roky delas kazdy den totez)

EDIT: Ja jsem mel dost z toho, kdyz jsem delal 100-170 na misich. Po mesici me to prestalo bavit a zrusil AO. Ono to fakt pak uz neni zabavna hra, jak si najivne myslis.

Edited by - Khaot on 11/01/2005 13:32:42
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 11/01/2005 :  13:32:05  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:

A toto je prave ta nejvetsi newb chyba v informacich. Chces priklad? Questy nad level 30 zacinaji byt mnohem tezsi a delsi, jsou nutne ruzne acesy a tak. Navic jsou samozrejme i ruzne rare dropy, ktere ma opravdu jen malo lidi nebo i rare crafty. A tak se nam stalo, ze ackoliv nejsme ani nahodou prvni na serveru, presto jsme dostali jako prvni na serveru (prvni to ma Dusei, ale dostal jsem to i ja, Arra a Tibor) heritage quest na Short Sword of Ykesha. Cili ne vsichni budou mit stejne vybaveni nebot ne vsichni udelaji vse. Nejvic stejny je asi i armor ale i tam jsou znacne rozdily, u zbrani a jewelery ma skoro kazdy neco jineho

A btw, jaka dojna krava? Mesicni poplatek necelych 500 plus jednou za 6 mesicu datadisk za 1000 ti prijde drahe? Kolik das za tu dobu za offliny, pokud je nekrades a hrajes stejne intenzivne jako online? Nebo kolik das za tu dobu za kino/hospodu/sport/divadlo? Je to zabava a to neco stoji, to uz by lide meli jednou pochopit...

Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 11/01/2005 :  13:36:19  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
Krásně sólovat? s mysticem třeba? to by bylo na hodně dlouhé lokte, pokud jde o berserkera nebo guardiana, tak budiž, ale se shamanem to nehrozí (i při zabíjení +5 levelů výše moby). Já tomu sólování nepřišel u EQII na chuť, stejně jako u HZ nebo WOW, toť můj názor.

Edited by - spajdr on 11/01/2005 13:37:32
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 11/01/2005 :  13:39:09  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
nepochybuju, ze na vyssich levelech jsou k dispozici nejake rare itemy, taky mam v recenzi napsane, ze ta stejnost vybaveni je domenou prvnich dvaceti levelu a ze pozdeji se to muze zmenit.

co se tyka placeni, tak mi prosim netvrd, ze bych si mel na placeni zvyknout, s placenim za hry nemam sebemensi problem, mam problem platit za veci, ktere mely byt v zakladni verzi hry. Z meho pohledu neni normalni krome mesicnich poplatku plati 4x rocne 30 dolaru navic, to pak misto 12x 15 platim 20x 15 coz je docela rozdil. pokud bys vychazel z logiky cena za mesic cena jedne AAA hry, tak at rovnou nasadi takovy mesicni poplatek a updaty davaji zadarmo.

mimochodem joint operations nebo battlefieldy muzes rhat online jeste intenzivneji nez morpg a platis jen cenu krabice, kdyz uz chces zabrednout do tehle oblasti.
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 11/01/2005 :  13:41:29  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Tak pokud se na to divas takto, tak i v EQ2 se da krasne solovat a vubec nepotrebujes grupu, jak ty porad tvrdis (ze ti hra neco nuti), navic tu jeste lepe vidis, jestli toho moba das, nebo ne.
A to, ze jde udelat lvl 200 klidne solo mas z for jako teoretickou skutecnost, kterou jsi nikdy nezazil. Kdyby jsi ji zazil, nebudes tvrdit takovou kravinu (protoze ty mas na hrani 2-3 hodiny denne, ze a uz te vidim, jak 2 roky delas kazdy den totez)

EDIT: Ja jsem mel dost z toho, kdyz jsem delal 100-170 na misich. Po mesici me to prestalo bavit a zrusil AO. Ono to fakt pak uz neni zabavna hra, jak si najivne myslis.

blbost, mise maji nejaky smsl, pro me zabavnejsi nez kempovani bossu, snaha outdamagnout nekoho jinyho, abyhc dostal loot nebo shaneni tymu a grindovani heckleru od 70 do 200. kazdej ma holt o hrani jine predstavy, ale OA ti nabizí vic moznosti, pokud chces srovnavat zrovan EQ2 a AO
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 11/01/2005 :  13:42:44  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

co se tyka placeni, tak mi prosim netvrd, ze bych si mel na placeni zvyknout, s placenim za hry nemam sebemensi problem, mam problem platit za veci, ktere mely byt v zakladni verzi hry. Z meho pohledu neni normalni krome mesicnich poplatku plati 4x rocne 30 dolaru navic, to pak misto 12x 15 platim 20x 15 coz je docela rozdil.

jak jsi proboha prisel na 4* 30 ?
adventurers pack planovana cena 4 - 5 dolaru , datadisk planovana cena max 30 dolaru, tedy se dostavame z tvych vysnenych 4 * 30 na 1* 30 :)
a to je problem tvyho pristupu mas polovicaty informace a delas z nich zavery, ktery vydavas za obecny fakt

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 11/01/2005 :  13:50:11  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
asi oba pouzivame spatnou matematiku
1-2 datadisky roce 30 nebo 60 usd
3-6 adventure packu po peti dolarech je 15-30 usd

kdyz si vzpomenu, ze v HZ byl kazdy mesic nebo dokonce 14 dni novej event casto s novym obsahem.. fakt skoda, ze nemeli dost penez, stylem velice podobne EQ2 ale mnohem zabavnejsi to bylo, nemluve o moznosti hrat za draka
Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 11/01/2005 :  13:56:10  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by spajdr

Krásně sólovat? s mysticem třeba? to by bylo na hodně dlouhé lokte, pokud jde o berserkera nebo guardiana, tak budiž, ale se shamanem to nehrozí (i při zabíjení +5 levelů výše moby). Já tomu sólování nepřišel u EQII na chuť, stejně jako u HZ nebo WOW, toť můj názor.

Uz je to tu s tebou s Kurikem zase o flamu, protoze se neumite bavit s fakty, ale vzdy jen neco vytrhnete z contexu (nebo ze hry jen cast) a to porad omylate.

Takze pro pomalejsi znovu. EQ2 ma zakladni 2 druhy mobu. Jejich rozliseni je na GROUP a SOLO. Z tohoto odliseni vychazi i system, jak jsou koncipovani. Dale je hra koncipovana tak, ze nejidealnejsi expa je z bileho moba, na red moby by hrac nemel vubec chodit. A solo moba (bileho) porazi kazdy pri trosce snahy, zeleneho s prstem...s prstem jinde oranzoveho jen ti sikovni.
Group moby porazi jeden char jen vyjimecne a to spis jen nektere chary zelene (treba brawleri jsou na toto experti).

Co se solovani se samanem tyce, nemam s tim nejmensi problemy, group moba zeleneho ^^ zabiju, oranzoveho solo moba v pohode taky. Mozna je problem mezi klavesnici a zidli, ale to neni chyba hry.

Znovu, tentokrate jinak, bych chtel zduraznit, ze kazda hra ma sva pravidla. A tato pravidla stanovuji, jak se hra bude chovat, tvarit, hrat. Pokud je hrac nechce akceptovat, mel by hrat hru, ktera ma pravidla, jenz jsou mu blizsi. Mezi zakladni pravidla heslovite patri: PvP, PvM, group-base, solo A potom vice slovy zakladni parametry, jako: boj s moby, kteri jsou okolo lvl, loot je takovy a makovy, craft nabizi to a to. Diky temto pravidlum se kazda hra snazi zaujmout urcitou cast hracu (a zakazniku) a nabizet jim to, co chteji/slibila nabizet. EQ2 je koncipovana tak, jak je a ne kazdemu to sedi (ostatne zadna, skutecne zadna hra nebude sedet vsem).
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 11/01/2005 :  13:56:20  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:

co se tyka placeni, tak mi prosim netvrd, ze bych si mel na placeni zvyknout, s placenim za hry nemam sebemensi problem, mam problem platit za veci, ktere mely byt v zakladni verzi hry. Z meho pohledu neni normalni krome mesicnich poplatku plati 4x rocne 30 dolaru navic, to pak misto 12x 15 platim 20x 15 coz je docela rozdil. pokud bys vychazel z logiky cena za mesic cena jedne AAA hry, tak at rovnou nasadi takovy mesicni poplatek a updaty davaji zadarmo.

mimochodem joint operations nebo battlefieldy muzes rhat online jeste intenzivneji nez morpg a platis jen cenu krabice, kdyz uz chces zabrednout do tehle oblasti.

Ja si to neodpustim, ale jak to melo byt od zacatku? Jako recenzent her by jsi mel mit alespon predstavu, kolik stoji vyvoj takove mmorpg plus nasledny support (dalsi vyvoj, helpdesk atd). A toto se da zaplatit v podstate tremi zpusoby
1) Pouze cena krabice (ale opust support a dalsi rozvoj - to jsou battlefieldy nebo typicky offline)
2) Pouze mesicni poplatek (ale to se da opet tezko urcit cena nebot nikdo nevi, jak dlouho a kolik lidi ji bude hrat; i kdyz nektere online hry to zkousely myslim)
3) Startovaci standardni cena + mesicni poplatek + cena za upgrady (toto je idealni volba pro online hry kde se v cene krabice rozpousti zakladni vyvoj, mesicni poplatek hradi provoz a support a cena datadisku dalsi rozvoj)

Plus samozrejme firma musi kupodivu i vydelat, coz chapu, zvlast pokud od ni chci dalsi upgrady/nove hry.

Podle me tohle ma jasnou ekonomickou logiku a neni co resit, nebot jinak to proste nejde. Vetsina tech cisel je jasne odvozena od planu a rozpoctu, ktere vzhledem k pokrocilosti herniho prumyslu budou jiz celkem presne. Proste je to zabavni prumysl a tak to berme, s tim se neda nic delat (vyjimkou jsou veci typu DP v Cechach, ale ruku na srdce, komunita free serveru je dost silena a navic ne kazdemu se chce investovat svuj cas zadarmo ve prospech cizich nevdecnych spratku )

Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 11/01/2005 :  13:56:38  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

asi oba pouzivame spatnou matematiku
1-2 datadisky roce 30 nebo 60 usd
3-6 adventure packu po peti dolarech je 15-30 usd

kdyz si vzpomenu, ze v HZ byl kazdy mesic nebo dokonce 14 dni novej event casto s novym obsahem.. fakt skoda, ze nemeli dost penez, stylem velice podobne EQ2 ale mnohem zabavnejsi to bylo, nemluve o moznosti hrat za draka

1 - 2 datadisky dobre dejme prumer 45 dolaru
3 - 6 adventurers packu, nevim kde jsi prisel na to cislo, protoze to ja nikde nevycetl ale dobre prumer 20 dolaru
takze 65 dolaru soucet coz je vyrazne mene nez 120 tebou uvadenych

a do hry jsou i ted pridavany nove questy nove dungy atd zadarmo i ted, takze to neni o tom, ze kdo si vse nezaplati nebude nic noveho mit , jen ten kdo si zaplati bude mit novych moznosti vic, naprosto normalni stav

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Bambi
New Member

134 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:01:51  Show Profile  Send Bambi an ICQ Message Send Bambi a Private Message  Reply with Quote
quote:
No, z NB ostrova dojdes v zakladni vybave, ktera vydrzi 2 lvl. Pak dostanes jednu cast z 16 (17) casti brneni/zbrani (veci obecne). Jestli nekdo chce chodit porad v tom, co dostane z jednoho mala povinnych questu, budiz. Ale to neni o EQ2, ale o hrach obecne, protoze to muze kazdy udelat kdekoli. Dalsi casti padaji celkem slusne. Nejvic stejnych postav je na lvl 21-30, kde nosi armor z armor questu.

Osobne nemam nic proti questum na ruzne casti vybaveni, jen mi vadi ze za pomerne jednoduchy quest dostanes reward, ktery je casto dost lepsi nez crafteny. Pak se nelze divit tomu, ze vsichni nosi to same a nikdo nekupuje crafted veci. DEVs o tomhle vedi uz od bety a teprve ted se objevilo ve shrnuti od Morgarda ze to zkoumaji .

Co se tyce rozmanitosti lootu, tak to taky neni zadna slava. Predmetu ve hre zatim moc neni a kdyz ti z jednoho typu priserky vypadne po desete to same, tak je to docela nuda.

quote:
Jinak craftene veci jsou ruzne a i z ruznych materialu. Pravda, tesim se, az jich bude jeste vice, zatim nejsou (DEV to nejak zduvodnili, cosi s postavama a potencialem ci co, nepodstatne). Dalsim mensim problemem v soucasnosti jsou ceny. Crafti si nejak moc ceni sve prave a ne kazdy ma na to, aby si koupil neco lepsiho. Ale to je obecna skutecnest na zacatku tam, kde je kladen duraz na craftene veci, misto prelidnenosti na oblibenych mistech campu pri cekani na drop.

Problem je ze craftene veci nejsou vubec ruzne. To ze ma treba armorer jeden set na 10 levelu je zatim docela vysmech. Ani rare craftene itemy to nespravi, protoze bud musis mit velky stesti a neco si natezit nebo mit opravdu hodne penez. Navic 90% predmetu pro jeden slot ma stejne stat modifikatory (napr. helma ma vetsinou +int +wis a nic jineho). Muzes sice zkusit udelat jinou kvalitu s teoretickymi jinymi stat modifikatory, ale tim snizis i AC a rezistence. O tom, ze loot/quest reward veci jsou dost casto lepsi uz ani nemluvim. Proste craft by ted potreboval slusny facelift .

Na druhou stranu me to zatim bavi a treba se nekdy dockam, ze tehle par "musek" napravi .
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:02:02  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hmm, mozna nemeli penize proto, ze proste dali spatne ceny/davali moc zadarmo. O tom to prave je.

A jinak, ted zrovna byl patch s 2 novymi dungy, to bylo zvykem i v EQ1 pridavat veci jen tak v patchi a je to i v EQ2. Ale jednou za cas se vyda specialni datadisk, ktery ten vyvoj proste zaplati, tak to je a jinak to nejde, jinak ty firmy proste dojedou (kupodivu) na penize.

Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:10:09  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
quote:
blbost, mise maji nejaky smsl, pro me zabavnejsi nez kempovani bossu, snaha outdamagnout nekoho jinyho, abyhc dostal loot nebo shaneni tymu a grindovani heckleru od 70 do 200. kazdej ma holt o hrani jine predstavy, ale OA ti nabizí vic moznosti, pokud chces srovnavat zrovan EQ2 a AO

Blbost je to co pises ty. Delat stejnou vec mesice (pri tvem stylu hrani) je podle tebe super napad? Skutecne je parada delat mesice mise ve stejne razu? Abych to trochu prirovnal, skutecne mas za to, ze solovat/expovat na lvl 50 v EQ2 jen v Black Burrow na stejnych mobech je super?
Ano nebo ne?
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:14:24  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Uz je to tu s tebou s Kurikem zase o flamu, protoze se neumite bavit s fakty, ale vzdy jen neco vytrhnete z contexu (nebo ze hry jen cast) a to porad omylate.

Takze pro pomalejsi znovu. EQ2 ma zakladni 2 druhy mobu. Jejich rozliseni je na GROUP a SOLO. Z tohoto odliseni vychazi i system, jak jsou koncipovani. Dale je hra koncipovana tak, ze nejidealnejsi expa je z bileho moba, na red moby by hrac nemel vubec chodit. A solo moba (bileho) porazi kazdy pri trosce snahy, zeleneho s prstem...s prstem jinde oranzoveho jen ti sikovni.
Group moby porazi jeden char jen vyjimecne a to spis jen nektere chary zelene (treba brawleri jsou na toto experti).

Co se solovani se samanem tyce, nemam s tim nejmensi problemy, group moba zeleneho ^^ zabiju, oranzoveho solo moba v pohode taky. Mozna je problem mezi klavesnici a zidli, ale to neni chyba hry.

Znovu, tentokrate jinak, bych chtel zduraznit, ze kazda hra ma sva pravidla. A tato pravidla stanovuji, jak se hra bude chovat, tvarit, hrat. Pokud je hrac nechce akceptovat, mel by hrat hru, ktera ma pravidla, jenz jsou mu blizsi. Mezi zakladni pravidla heslovite patri: PvP, PvM, group-base, solo A potom vice slovy zakladni parametry, jako: boj s moby, kteri jsou okolo lvl, loot je takovy a makovy, craft nabizi to a to. Diky temto pravidlum se kazda hra snazi zaujmout urcitou cast hracu (a zakazniku) a nabizet jim to, co chteji/slibila nabizet. EQ2 je koncipovana tak, jak je a ne kazdemu to sedi (ostatne zadna, skutecne zadna hra nebude sedet vsem).

Ale kdo mluvil o tom že mám problémy něco zabít? říkal jsem o tom snad něco? jenom je to prostě pomalé a nezábavné. A EQII je právě vyčítano špatné sólování, že se na to hodí jiné hry, kde teď vzpomenu WOW samozřejmě. Pár MMORPG jsem už hrál a nikdy to nebylo takové nezáživné jako EQII předvádí. Takže pochybuju že by byl problém mezi židlí a klávesnicí, říkám jenom svůj názor, to že jsi zažraný fanda EQII (nechápu moc dobře proč) tak od tebe ani nic jiného čekat nemůžu. Kdybych byl taková jak si asi chtěl naznačit lama, tak bych se v jiných MMORPG jako single hráč nechytal, já se vždy snažím mít co nejlepší věci na sobě, ať je mé sólování co nejpříjemnější. Prostě je to tak jak říkáš na závěr, každému něco sedne. Ale než dělat malou krysu co má ^^ a dává ti pecky jak banda skinů, tak jí radši měli udělat větší opticky a né tohle řešení, tohle se mi nelíbí. Samozřejmě tohle by asi nefungovalo ve spraseném stormhold, kde by příšery s ^^ jim byly vidět akorát nohy a zbytek by byl ve stropu
To že něco vytrhávám s kontextu, proč né? když nesouhlasím jenom s něčím? děláš občas to samé.
Teď mě napadá že jsem půlku času v Horizons sóloval (hrál jsem něco kolem půl roku). Prostě EQII nemá tu šťávu co WOW nebo HZ.

Edited by - spajdr on 11/01/2005 14:16:43
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:16:19  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bambi

Osobne nemam nic proti questum na ruzne casti vybaveni, jen mi vadi ze za pomerne jednoduchy quest dostanes reward, ktery je casto dost lepsi nez crafteny. Pak se nelze divit tomu, ze vsichni nosi to same a nikdo nekupuje crafted veci. DEVs o tomhle vedi uz od bety a teprve ted se objevilo ve shrnuti od Morgarda ze to zkoumaji .

Co se tyce rozmanitosti lootu, tak to taky neni zadna slava. Predmetu ve hre zatim moc neni a kdyz ti z jednoho typu priserky vypadne po desete to same, tak je to docela nuda.

No on to neni tak hrozne:
1) Crafted rare veci jsou tezko prekonatelne, v podstate jen heritage a par vyjimek jsou lepsi (napriklad Arra ma super buckler tier 4, Dusei super sekeru tier 4)
2) Crafted veci maji vydrz 10 levlu oproti cca 4 levlum z dropu, cili tim usetris, neni potreba je tolik menit
3) U toho lootu z jednoho moba zalezi ciste na stylu hry. Nase grupa hraje prevazne na questy (na server guild status point contributor Arra 1., Tibor 4., Dusei 5. a Jaris 6.) a pak se mi opravdu moc nestane, ze bych u nejakeho moba potkal moc stejnych dropu, nebot pri cestovani CELYM svetem se u jednoho konkretniho spawnu moc dlouho nezdrzim. I kdyz chapu, ze pokud nekdo stoji 5 ci vice levlu na jednom miste, tak ho ty stale stejne dropy prestanou po chvili bavit . Navic si dovolim tvrdit, ze velka cast me expy je prave jako quest reward, urcite to nejsou jednotky procent, spise desitky.

quote:
Originally posted by Bambi

Problem je ze craftene veci nejsou vubec ruzne. To ze ma treba armorer jeden set na 10 levelu je zatim docela vysmech. Ani rare craftene itemy to nespravi, protoze bud musis mit velky stesti a neco si natezit nebo mit opravdu hodne penez. Navic 90% predmetu pro jeden slot ma stejne stat modifikatory (napr. helma ma vetsinou +int +wis a nic jineho). Muzes sice zkusit udelat jinou kvalitu s teoretickymi jinymi stat modifikatory, ale tim snizis i AC a rezistence. O tom, ze loot/quest reward veci jsou dost casto lepsi uz ani nemluvim. Proste craft by ted potreboval slusny facelift .

Ohledne toho rozdilu, udajne v tom byl opravdu zamer vysledovat v realne hre silu jednotlivych charu na podobnych podminkach a nyni by se to melo zacit diferencovat. Take predpokladam, ze casem pribudou i primo rare recepty pro crafty na zcela uber equip a ze specialni suroviny budou nejen z harvestu, ale i z rare lootu a z questu. Ostatne uz dnes se craft zapojuje do heritage questu (FBSS, Manastone, Polished Granite Tomahawk) coz je jen dobre a asi to bude i rozsirovano.

O progresu v teto oblasti svedci i zapojeni kvality craftu do sily upgradu (app 2 az 4 a adept 2 az 4), coz jak jiste vetsina vi bylo anoncovano jiz pred betou a nyni se to tedy i splnilo .

Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:17:27  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
Hlavne nechapu, jak si nekdo muze vubec dovolit srovnavat EQ2 s AO.
EQ2 jede teprve dva mesice. Jestli chces tyhle dve hry srovnavat, tak srovnavej AO jak vypadalo dva mesice po vydani.
Vic zabugovanou a nehratelnou sracku sem nevidel a to se u AO netyka jen prvnich dvou mesicu, ale prvniho roku, mozna roku a pul.

Takze bych se vubec celkove vyvaroval srovnavat jakoukoliv novou hru se srackoidni nehratelnou bugarnou, jakou AO prvni rok byla Kuriku!!

"Nobody likes you. Everybody hates you. You're gonna lose. Smile, you fuck!"
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:19:16  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kuzmik

EQ2 jede teprve dva mesice. Jestli chces tyhle dve hry srovnavat, tak srovnavej AO jak vypadalo dva mesice po vydani.
Vic zabugovanou a nehratelnou sracku sem nevidel a to se u AO netyka jen prvnich dvou mesicu, ale prvniho roku, mozna roku a pul.

Takze bych se vubec celkove vyvaroval srovnavat jakoukoliv novou hru se srackoidni nehratelnou bugarnou, jakou AO prvni rok byla Kuriku!!

Je fakt že EQII jel po startu moc hezky a bez problémů, to se SOE podařilo vychytat
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:20:50  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote]Originally posted by Kurik

Blbost je to co pises ty. Delat stejnou vec mesice (pri tvem stylu hrani) je podle tebe super napad? Skutecne je parada delat mesice mise ve stejne razu? Abych to trochu prirovnal, skutecne mas za to, ze solovat/expovat na lvl 50 v EQ2 jen v Black Burrow na stejnych mobech je super?
Ano nebo ne?

me ty mise vydrzely uz tri mesice s obcasnym tymem v SL nebo na teamovou misy. nebavilo me naopak neustaly grindovani v tymu na hecklerech nebo kempovani vybranejch bossu. kdyz si necham vygenerovat misi, at uz v tymu nebo sam,t ka tma mam obdpoviajici potvory, odpovidajici odmenu a nemusim nikde nic kempovat, to mi vyhovuje vyrazne vic nez to, co nabizi EQ2. jaky je solovani na lvl 50 v EQ2 nemam poneti.
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:23:12  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Toto je bez quote pro Spidera.

Ano, mel jsem pravdu, jsi proste jeste mlady a nezkuseny. Mluvit o problemu, ze ti mala krysa dava velke rany je opravdu slabomyslnost, nebot to s hratelnosti nema vubec nic spolecneho.

A o tve nezkusenosti svedci i to, jak pises o moznosti solovani. V EQ1 jsem jako warior nemel temer zadnou sanci solovat a v DAOC jsem jako shaman i bard sice mohl, ale v zadnem pripade to nebylo nic extra a prislo mi to tezsi nez v EQ2 (hlavne vzhledem k downtimu). A srovnavat se to da, nebot vse byli group chary, ani jeden nebyl solo char.

A osobne si myslim, ze na krasu hrani v grupe prijde cast lidi az s vekem nebot neni nic lepsiho nez boje v dobre sehrane parte, oproti stereotypu solovani.

Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:23:23  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kuzmik

ja jsme srovnavat nezacal, ja jsem proste prohlasil, ze ao je pro me ted lapsi alternativou za penize nez hrat zadarmo EQ2 a pak jsme uvedl duvody, o tom, jak vypadala ao v dobe uvedeni nemluvim. ani nerikam, ze EQ2 nebude za tri roky super hra, treba jo. zvlast, kdyz pracujou na solo obsahu.
Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:23:26  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
Spajdr: Vyborne, takze pote, co akceptujes zakladni pravidla EQ2, tak mi jeste prosim vysvetli, proc se o EQ2 porad staras? Hra ti nenabizi solo (ani jej nechce nabize, je orientovana na grupu), je pro tebe lepsi jiny typ her (WOW, SWG). Proc porad placas nejake nesmysly, kdyz defakto jedine, co ti vadi je groupa/solo a to se ve hre nezmeni!
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:26:30  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Jeste nejak nevim, proc ti velci zastanci skoro uplneho sola nehraji offline s zapnutym ICQ na pozadi a webovym vystavovanim svych charu s equipem. Prave o hrani ve skupine anebo na druhou stranu o PvP online je. Osobne povazuji hru zamerenou na solo PvM za dost nesmyslnou vec (s ohledem na logiku, ne vkus a pocity).

Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:27:34  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
quote:

Toto je bez quote pro Spidera.

Ano, mel jsem pravdu, jsi proste jeste mlady a nezkuseny. Mluvit o problemu, ze ti mala krysa dava velke rany je opravdu slabomyslnost, nebot to s hratelnosti nema vubec nic spolecneho.

A o tve nezkusenosti svedci i to, jak pises o moznosti solovani. V EQ1 jsem jako warior nemel temer zadnou sanci solovat a v DAOC jsem jako shaman i bard sice mohl, ale v zadnem pripade to nebylo nic extra a prislo mi to tezsi nez v EQ2 (hlavne vzhledem k downtimu). A srovnavat se to da, nebot vse byli group chary, ani jeden nebyl solo char.

A osobne si myslim, ze na krasu hrani v grupe prijde cast lidi az s vekem nebot neni nic lepsiho nez boje v dobre sehrane parte, oproti stereotypu solovani.

Moje požadavky jsou, i když je to fantasy, aby to vypadalo trochu reálně. Na mě to vliv má, ale pořád opakuju že to je jenom můj názor, nemusíte se hned tady kvůli tomu vzrušovat. Takže jako v Horizons, slabší verze příšery, je menší opticky, vyšší verze je opticky větší. To že to někomu přijde jako malichernost a zbytečnost, tak mě né, prostě se mi tenhle styl označování tough příšer nelíbil. Potrpím si na detaily.

Edited by - spajdr on 11/01/2005 14:32:22
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:29:23  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
quote:

Spajdr: Vyborne, takze pote, co akceptujes zakladni pravidla EQ2, tak mi jeste prosim vysvetli, proc se o EQ2 porad staras? Hra ti nenabizi solo (ani jej nechce nabize, je orientovana na grupu), je pro tebe lepsi jiny typ her (WOW, SWG). Proc porad placas nejake nesmysly, kdyz defakto jedine, co ti vadi je groupa/solo a to se ve hre nezmeni!

Protože říkám svůj názor, který neustále někomu vadí, z toho co tady píšu. A já rád odpovídám
A vám se to např. ^^ rat hodnoceni líbí?
Nazval bych to asi takto:
Je to asi jako kompresnutá krysa, co se při útoku rozbalí

Navíc Khaote, přečti si název příspěvku a pak se ptej proč se tady ještě ozývám, jenom píšu svůj názor po měsíci hraní EQ2 (vs WOW obča), který jsem celý opravdu propařil.

Edited by - spajdr on 11/01/2005 14:40:26
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:39:09  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jeste nejak nevim, proc ti velci zastanci skoro uplneho sola nehraji offline s zapnutym ICQ na pozadi a webovym vystavovanim svych charu s equipem. Prave o hrani ve skupine anebo na druhou stranu o PvP online je. Osobne povazuji hru zamerenou na solo PvM za dost nesmyslnou vec (s ohledem na logiku, ne vkus a pocity).

jestli te zajima moje pojeti hrani tak ja rad hraju onlinovky kvuli kontaktu s lidma, nemluve o vylepsovani anglictiny.

Mam malo casu, vetsinou hraju rozkouskovane, takze jsem rad, ze muzu postupne levelit sam a obcas se pridat k nejake skupinove akci, pokud mam cas. Ne jako v EQ2, kde kdyz bych levelil sam, tak naprosto nemam sanci, proste mi lidi utecou.

Navic, prestoze to jde proti tve logice, solo v online hrach preferuje vetsina, ne 100%, ale moznost slusne solovat. Moc rad pouzivam jako argument rozhovor vyvojaru UXO, kteri vychazeli z internich statistik z provozu Ultimy Online - podle ni i nejvetsi socializeri travili cca 60 % herniho casu solo. Mozna se od te doby neco zmenilo, ale moc tomu neverim.
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:40:11  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moje požadavky jsou, i když je to fantasy, aby to vypadalo trochu reálně. Na mě to vliv má, ale pořád opakuju že to je jenom můj názor, nemusíte se hned tady kvůli tomu vzrušovat. Takže jako v Horizons, slabší verze příšery, je menší opticky, vyšší verze je opticky větší. To že to někomu přijde jako malichernost a zbytečnost, tak mě né, prostě se mi tenhle styl označování tough příšer nelíbil. Potrpím si na detaily.

divny :) me tohle rozdelovani vzdycky zas prislo jako stupidni a nesmyslny, proc by proboha jen vetsi nestvura mela bejt nebezpecnejsi ? to se mensi nemuze naucit lip kouzlit ? Nemuze se naucit lip bojovat ? Vzdyt hracska postava taky prece s tim jak roste jeji sila neroste do oblak.

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:41:47  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moc rad pouzivam jako argument rozhovor vyvojaru UXO, kteri vychazeli z internich statistik z provozu Ultimy Online - podle ni i nejvetsi socializeri travili cca 60 % herniho casu solo. Mozna se od te doby neco zmenilo, ale moc tomu neverim.

rozhodne se zmenilo dost , napriklad to ze se UXO prestala vyvijet protoze se nepredpokladalo, ze by na sebe vydelala

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:42:07  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha

quote:

divny :) me tohle rozdelovani vzdycky zas prislo jako stupidni a nesmyslny, proc by proboha jen vetsi nestvura mela bejt nebezpecnejsi ? to se mensi nemuze naucit lip kouzlit ? Nemuze se naucit lip bojovat ? Vzdyt hracska postava taky prece s tim jak roste jeji sila neroste do oblak.

Mě to divné nepřijde, stejně jako Tobě, prostě každý se na to díváme jinak. Ale tady je to jako v kresleném seriálu Tom and Jerry kde mi to nevadilo, ale tady mi to přišlo divné.
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:49:56  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
quote:
[brjestli te zajima moje pojeti hrani tak ja rad hraju onlinovky kvuli kontaktu s lidma, nemluve o vylepsovani anglictiny.

Mam malo casu, vetsinou hraju rozkouskovane, takze jsem rad, ze muzu postupne levelit sam a obcas se pridat k nejake skupinove akci, pokud mam cas. Ne jako v EQ2, kde kdyz bych levelil sam, tak naprosto nemam sanci, proste mi lidi utecou.

Navic, prestoze to jde proti tve logice, solo v online hrach preferuje vetsina, ne 100%, ale moznost slusne solovat. Moc rad pouzivam jako argument rozhovor vyvojaru UXO, kteri vychazeli z internich statistik z provozu Ultimy Online - podle ni i nejvetsi socializeri travili cca 60 % herniho casu solo. Mozna se od te doby neco zmenilo, ale moc tomu neverim.

No prave me tvoje pojeti sedi vice k FPS nebo batlenetum typu Diablo ci Age of Empires, kde si taky pokecas anglicky, hraje se narazove bez pevne komunity (s vyjimkou samozrejme hardcore hracu) a jen dle sveho apetitu zvoli strilecku nebo RPG nebo strategii. MMORPG je prave o necem jinem, rekl bych o tesnem a pravidelnem kontaktu lidi. A pokud clovek ma malo casu tak to prekousne tak, ze si najde obdobnou skupinu a s tou se domluvi, je to mimochodem celkem jednoduche, v podobnem duchu podle me treba hraje Khostri

A k tomu solo vs group - v UO klasicka uzavrena grupa neexistovala, tak proc o ni ve spojitosti s UO vubec mluvit? A pokud sleduju hrani lidi okolo sebe, tak naprosta vetsina lidi v MMORPG preferuje grupovani - jednoduche, malokdo odmita grupu, pokud zrovna soluje a chce jeste nejakou dobu hrat, to si klidne vyzkousej.

Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 11/01/2005 :  14:57:49  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
quote:
No prave me tvoje pojeti sedi vice k FPS nebo batlenetum typu Diablo ci Age of Empires, kde si taky pokecas anglicky, hraje se narazove bez pevne komunity (s vyjimkou samozrejme hardcore hracu) a jen dle sveho apetitu zvoli strilecku nebo RPG nebo strategii. MMORPG je prave o necem jinem, rekl bych o tesnem a pravidelnem kontaktu lidi. A pokud clovek ma malo casu tak to prekousne tak, ze si najde obdobnou skupinu a s tou se domluvi, je to mimochodem celkem jednoduche, v podobnem duchu podle me treba hraje Khostri

A k tomu solo vs group - v UO klasicka uzavrena grupa neexistovala, tak proc o ni ve spojitosti s UO vubec mluvit? A pokud sleduju hrani lidi okolo sebe, tak naprosta vetsina lidi v MMORPG preferuje grupovani - jednoduche, malokdo odmita grupu, pokud zrovna soluje a chce jeste nejakou dobu hrat, to si klidne vyzkousej.

no, zvlastni, ja v UO travil mozna vic casu ve skupine nez sam, prestoze tam groupovani nebylo tak propracovane.
vlastne v zadne hre se, pokud casove duvody dovoli, grupovani nevyhybam. ale zaroven vyzaduji tu moznost hrat solo. Jeslti ty si myslis, ze bych mel hrat neco jineho, to to neni tvoje vec, ja se nastesti muzu rozhodovat sam.

A mmorpg neni jen o group boji, ale o komunikaci, ucasti na pribehu nebo treba vyrobe a obchodovani. muj nejoblibenejsi zpusob solovani bylo ve evtsine her kopani rudy, ao to nema a chybi mi to. EQ2 ma gathering vyresenej tak debilne, ze me to naprosto nebavilo.
Go to Top of Page

Bambi
New Member

134 Posts

Posted - 11/01/2005 :  15:00:50  Show Profile  Send Bambi an ICQ Message Send Bambi a Private Message  Reply with Quote
quote:
1) Crafted rare veci jsou tezko prekonatelne, v podstate jen heritage a par vyjimek jsou lepsi (napriklad Arra ma super buckler tier 4, Dusei super sekeru tier 4)

Ja jsem mluvil spis o common craftu, nikde jsem netvrdil ze rare je horsi nez dropy. Sam mam 2xFeysteel Kris, takze vim o cem to je .

quote:
2) Crafted veci maji vydrz 10 levlu oproti cca 4 levlum z dropu, cili tim usetris, neni potreba je tolik menit

No problem je, ze crafted casto dozene AC toho lootovaneho itemu az prave na tom 10 levelu, o nizsich statech a rezistech ani nemluvim. To uz je pak lepsi koupit shaped z dalsi tier.

quote:
3) U toho lootu z jednoho moba zalezi ciste na stylu hry. Nase grupa hraje prevazne na questy (na server guild status point contributor Arra 1., Tibor 4., Dusei 5. a Jaris 6.) a pak se mi opravdu moc nestane, ze bych u nejakeho moba potkal moc stejnych dropu, nebot pri cestovani CELYM svetem se u jednoho konkretniho spawnu moc dlouho nezdrzim. I kdyz chapu, ze pokud nekdo stoji 5 ci vice levlu na jednom miste, tak ho ty stale stejne dropy prestanou po chvili bavit . Navic si dovolim tvrdit, ze velka cast me expy je prave jako quest reward, urcite to nejsou jednotky procent, spise desitky.

No nerekl bych ze zrovna ja praktukuju staticky XPovani a grind . Problem je, ze dost casto dostanes quest zabij 20x najakyho moba a kdyz ho plnis, tak vidis stale stejny dropy. Hezkej priklad jsou krysy v Rivervale, cca z kazdy 10-15ty ^^ padne Rhodium band a navic se spawne named s jum-jum necklace. Krome money crapu z nich nepada nic jineho. Problem je ze tohle se rychle rozkrikne a kazdej pak to misto kampuje dokud nema dva. Jiste, je to o stylu hry, ale jak vidis nepotrebujes moc snahy aby jsi ziskat item lepsi nez crafted.

quote:
Ohledne toho rozdilu, udajne v tom byl opravdu zamer vysledovat v realne hre silu jednotlivych charu na podobnych podminkach a nyni by se to melo zacit diferencovat. Take predpokladam, ze casem pribudou i primo rare recepty pro crafty na zcela uber equip a ze specialni suroviny budou nejen z harvestu, ale i z rare lootu a z questu. Ostatne uz dnes se craft zapojuje do heritage questu (FBSS, Manastone, Polished Granite Tomahawk) coz je jen dobre a asi to bude i rozsirovano.

Me by se spis libilo kdyby pridaly recepty padnouci nekam mezi common a rare craft, kde by jsi mohl pouzit veci z lootu. Co se tyce zapojeni craftu do heritage questu, tak to je sice hezky ale je to jen par kapek v mori. Navic lituju chudaky kteri meli smulu a nelootly paladium torque (nebo co je to potreba pro mana stone) a musi ho shanet craftenej .

quote:
O progresu v teto oblasti svedci i zapojeni kvality craftu do sily upgradu (app 2 az 4 a adept 2 az 4), coz jak jiste vetsina vi bylo anoncovano jiz pred betou a nyni se to tedy i splnilo .

Nevim jak Adept2, ale zadny Adept4 nejsou
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 11/01/2005 :  15:10:42  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:

no, zvlastni, ja v UO travil mozna vic casu ve skupine nez sam, prestoze tam groupovani nebylo tak propracovane.

v UO zadna grup hra nebyla , nebyl tam a doposud neni group content , krome ziskavani artefactu v Malasu , kde je sice potreba grupa na boj ale vysledek je zas jen pro jednoho - takze grupovat tam je naprostej nesmysl , a hodi se to tak leda na pvp

samozrejme za jedinou UO lze brat hru na OSI, protoze ti developeri zcela jiste nemeli statistiky hracu na free shardech

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 11/01/2005 :  15:11:38  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
No ja osobne mam cash loot rad nebot mam celkem spotrebu penez. A opakovani rare lootu na equip imho tak caste neni, teda z kill 20 mas tak 1 az 2, coz pro grupu zase neni tolik.

Paladium torque zustava, treba mi si nechali 1 vyrobit a quest s nim uz udelala cela grupa a stale ho mam pro ostatni z guildy k dispozici

A jsi si jistej s Adept 4? Podle me po poslednim patchi pokud udelas pristine kvalitu adept upgradu je to adept 4. Ja to bohuzel jeste nezkousel nebot nemam dalsi rare, ale i podle webu by to melo byt stejne jako u app, cili kvalita 1 a 2 je app/adept 2, kvalita 3 je app/adept 3 a kvalita 4 je app/adept 4. U app je to ozkousene, rad vyzkousim (Mufa) u adeptu, pokud bude rare a prislusny ink pristinove kvality na upgradu pro scauty.

Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 11/01/2005 :  15:20:33  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Jak napsal Jaris - moje pravidelná grupa tvoří 1 nebo 2 lidi (tj. já, případně já a brácha). Teď už s náma může Dorlas, někdy chodí helma případně jeho přítelkyně.
Možná tě to Kuriku překvapí, ale já jsem si EQ2 vybral proto, že tam můžu bez problémů sólovat, nemusím si rezervovat dlouhé časové úseky na hraní a hra mi dlouho dobu vydrží.
Levelem se nikoho nesnažím dohánět, ani ho sám nehoním - jak jsem psal, už 14 dní chodím téměř bez expy jen tak.
Vzhledem k tomu, že mám 15 měsíční dceru, tak opravdu můžu hrát jen po 8 večer, až jde spát a to ještě pouze když nepomáhám s účetnictvím ženě, když nejdu s malou spát, když nejme u tchýně atp.
Ano, na svůj level 23 jsem se plácal asi 3 týdny, ale ani jednou jsem nemusel jít někam farmařit nějakou expu.

A nechápu tvé rekace - nalistuj si začátky diskuze:
1) píšeš, že ti vadí malá variabilita, následně napíšeš, že mise v AO jsou super, protože máš moby pro svůj level (variabilita konvergující k 0 ti asi nevadí - v kolika prostředích si na misích byl? Už je to dlouho, co jsem AO hrál a co jsem v AO dělal ingame customer support, ale pokud si pamatuju, tak bylo prostředí kanál, železné místnosti, jezkyně ve skále.)
V EQ2 ti něco bránilo zabíjet také moby vhodné pro tvůj level? Aha já zapoměl, že si možná tu a tam dovolil kolem jít nějaký silnější mob. Promiň.

2) malá variabilita mobů (tohle je i pro spajdra). Takže EQ2 má malou variabilitu mobů, ale AO se svým úžasným "LEET" je super (i co se týká velikosti). Mimoto trošku to přeženu do extrému - budu mít 1 krávu a pak 1 pumu, která má 1/5 velikosti krávy - při boji vyhraje kdo?

3) V AO ti to jde líp, protože jsi už nad 30, EQ2 jelo pomalu, protože jsi byl na 20. Hmm, takže když to udělám poměrově (přibližně), tak v AO jsi v 1/6, v EQ2 jsi byl ve 1/3 (levelově - nebereu v potaz high end). To sutečně vypovídá hodně o tom, jak při tvém způsobu hraní je EQ2 nevhodně udělaná pro solo.

4) V AO můžeš střílet z luku na levelu 2 - super. na to nemám argument. Ono je to skutečně promyšlené a logické, že v technické budoucnosti kdekdo z ulice vezme luk a pálí to na potvory a má stejnou úspěšnost, jako někdo, kdo to pokropí dávkou z automatu.

Sice se budu opakovat, ale znovu napíšu - ano, vím o spoustě věcí, které bych v MMORPG udělal jinak, pokud bych nějaké dělal. Některé jsou dost hardcore, některé více komerční. To nic ale nemění na tom, že jsem si EQ2 koupil s vědomím toho, co to obnáší, akceptoval pravidla, podle nich hraju a bavím se. A nesnažím ten postup otáčet, abych si sám vsugeroval, jak ta hra vypadá a pak na každém rohu hledal chybu, proč to není podle mé představy. V takovém případě bych jí asi nehrál.

To, že je každá hra jiná je jasné. Proto si také každý vybere tu, která mu vyhovuje. Ale nebudu přece hrát RTS a následně pak té hře vyčítat, že je to real time strategy.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,23 seconds. on eygor Snitz Forums 2000