Author |
Topic  |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 09:16:15
|
Mám v poslední době neskutečný problémy s AVG, spouští se mimo plán, někdy mě kvůli němu zamrzne komp. Mám AVG 7.0 (zlatý starý AVG 6). Rozhodl jsem se přejít na jiný antivir co doporučujete. Uvažuji o NOD32 ale nejsem si jist.
|
Noe
|
|
| |
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 09:28:44
|
Já Nod32. Mám a spokojenost největší. relativně malý, málo systémových prostředků a jede ok. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
pompo
Average Member

1142 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 09:40:41
|
McAfee VirusScan v4.5.1 SP1 |
WoW-Crista <Fluffy Bunnies> Sarkasticka sova |
 |
|
elidor
Administrator

1340 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 09:41:55
|
Rok mam F-secure a jeste rok budu mit (licence na 2roky) a tez velka spokojenost. F-Secure: minimalne zatezuje system, aktualizace kazdy den, vyborne vysledky v testech (i praxi), intuitivni pouzivani i moznost detailniho nastaveni temer cehokoliv, automaticka aktualizace (v defaultu 1* za hodinu). ceska help line (vyborne fungujici).
Kombinuju to s Sygate personal firewall.
Co se me tyce tak ze zkusenosti doporucuju f-secure. jinak vysledky ma nod32 vynikajici, takze chybu urcite neudelas. |
Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett] |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 09:52:22
|
Nepoužívám doma ani antivirus a ani firewall a jsem vcelku spokojen.  |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 09:54:46
|
nepouzivam zadnej antivirus , pouze firewall |
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 10:06:08
|
No také jsem kdysi nepoužíval nic, že si to dokážu vše ohlídat sám. Ale dnes už asi nedokážu - prostě do emailu fakt někdy naleze svinstvo, případně v popup okně, které ručně nepodchytím - antivir je fakt super. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
elidor
Administrator

1340 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 10:18:56
|
quote: Originally posted by Khostri do emailu fakt někdy naleze svinstvo, případně v popup okně, které ručně nepodchytím - antivir je fakt super.
jen k tem mailum .. zkus mailwasher www.firetrust.com (program ktery stahne jen hlavicky mailu (s moznosti nahledu), mas moznost tvorit friend/blacklist listy adres, sw ti automaticky u nezarazenych muze vyhodnotit zpravu jako vir/spam/podezreni na spam, moznost zapnout spam databaze (v me verzi 3.0 jen 2, v dalsich uz tusim 10) ktere pry (verim) detekuji az 95% spamu. (tyto databaze nevyuzivam, bo tam je napriklad atlas.cz). pokud bys nejakeho spamera oznacil jako friend, tak pro system uz friend zustava a nenabizi ti ho k smazani (az dokud neurcis jinak). veskere operace s mailem se odehravaji na serveru, takze pote uz muzes tahat k sobe jen relevantni maily a vyhnout se z velke casti problemum s viry (a spamem).
na popupy mam google listu .) zdarma, primitivni, ale funguje |
Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett] |
Edited by - elidor on 15/12/2004 10:22:52 |
 |
|
ToHor
reMember

488 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 10:37:44
|
nod32, pokud mas v umyslu neco opravdu koupit |
ego tycoon |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 10:57:27
|
TEn mailwasher zkusím Jinak mám klasicky Outlook, mám SP2, mám HW firewall, mám firefox. Okna popup si blokuju, jde o to, že někdy prostě potřebuju vlézt na astalavistu a tam v tom popupu je link pro stažení. Ale zároveň v 50 procentech případů i vir.
koukám na ten mailwasher - pls to je kompletní email klient, nebo je to čistě mezičlánek mezi email klientem a serverem? |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 11:04:06
|
quote: Originally posted by Khostri
TEn mailwasher zkusím Jinak mám klasicky Outlook, mám SP2, mám HW firewall, mám firefox. Okna popup si blokuju, jde o to, že někdy prostě potřebuju vlézt na astalavistu a tam v tom popupu je link pro stažení. Ale zároveň v 50 procentech případů i vir.
koukám na ten mailwasher - pls to je kompletní email klient, nebo je to čistě mezičlánek mezi email klientem a serverem?
astalavistu a podobne resim pomoci druheho prohlizece s extremnim nastavenim zabezpeceni a na podobne weby proste s normalnim ie + myie nelezu |
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
 |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 11:32:47
|
quote: Originally posted by ToHor
nod32, pokud mas v umyslu neco opravdu koupit
jo to mám freeware nechci.
to ALL: díky asi to nebudu kmplikovat a vemu ten NOD32 jen jsem se chtěl ujistit že dělám správně.
Jinak k tomu názoru žádný antivir - denně mě chodí cca 50 vyžádaných + cca 20 nevyžádaných mailů z toho mnoho znich je s přílohou (různé žádosti o kalkulace s přiloženým souborem) včetně mailů ze zahraničí. V tomhle počtu nejsem shopen sám 100% kontroly.
Doma je to o něčem jiným tam si to ohlídám většina mailů je nevyžádaná takže se snima neseru a rovnou mažu. Jinak používám SpyBota a to mi doma bohatě stačí v práci nikoliv. |
Noe
|
Edited by - Noe on 15/12/2004 11:33:46 |
 |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 11:41:05
|
To Tiboruv smazanej post : no s automatickým promazáváním pomocí mailserveru mám ty nejhorší zkušenosti. S oblibou mi občas mazal i zcela vyžádané maily. Po týdnu provozu jsem tohle okamžitě zrušil protože jsem měl plno stížností na to že jsem neodpověděl na mail a já ani netušil že sem ho dostal bo byl vyřazenej jako rizikový mail. |
Noe
|
 |
|
elidor
Administrator

1340 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 13:35:10
|
koukám na ten mailwasher - pls to je kompletní email klient, nebo je to čistě mezičlánek mezi email klientem a serverem?
jen meziclanek. (tedy aspon v me stare verzi, na novou uz jsem nenasel potrebu upgradovat bo stala tusim 45usd) verzi 3.0 jsem mel v zlevnene akci nekdy pred rokem za 9usd (jen stahnout a serial prisel mailem + odkaz na manual ke stazeni).
priznam se ze bych se bez mailwasheru dneska uz asi neobesel. v praci na to chvilku koukali neduverive, ale dneska mame multilicenci. dulezite je se naucit ze nespoustis mail-klienta, ale nejdriv mailwasher a ten ti jej spusti az pote co odmazes na serveru spam/viry. |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 13:48:17
|
quote: Originally posted by Noe
To Tiboruv smazanej post : no s automatickým promazáváním pomocí mailserveru mám ty nejhorší zkušenosti. S oblibou mi občas mazal i zcela vyžádané maily. Po týdnu provozu jsem tohle okamžitě zrušil protože jsem měl plno stížností na to že jsem neodpověděl na mail a já ani netušil že sem ho dostal bo byl vyřazenej jako rizikový mail.
Používám to už skoro rok, a zatím se ke mě nesotala žádná zásadnější stížnost (možná proto že jí mailserver maže ) Ne vážně, sem s tím spokojen. Ale asi to je i tím, že mám server sám pro sebe a můžu si tam konfiguraci přizpůsobovat. Další věc je, že si klidně můžu dovolit blokovat poštu ze serverů, které jsou na spamlistu. Pokud mi něco nedojde nic extra se neděje. |
 |
|
Cert2
New Member

195 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 14:02:59
|
quote: Originally posted by elidor na popupy mam google listu .) zdarma, primitivni, ale funguje
Driv sem pouzival popup killer, ale ten google toolbar je fakt nejlepsi. Kdyz chci povolit popup, staci pred klikem na link zmacknout ctrl, jinak to vsechno bezproblemu blokuje. A narozdil od popup killeru,kterej zaviral otvirajici se okna, ani nedovoli nove okno otevrit. Vsem doporucuju...
Ad AV:Dneska se mi objevila na kompu hlaska, ze grisoft konci s podporou AVG 6.0. Pokud tim konci s aktualizacema, tak prejdu na neco jinyho... |
-Laska je zkur.ena kapitalisticka konspirace chamtivejch kvetinaru- *The murderer Feyd Rautha* -ex/member of Suchdol -Triada- team. |
 |
|
Hosty
Average Member

1177 Posts |
Posted - 15/12/2004 : 17:01:25
|
Fuuj AVG - NOD 32 (+firewall + ad-ware ) asi tak... pre super ochranu :) |
-Peace is a lie. There is only passion. Through passion I gain strength. Through strength I gain power. Through power I gain victory. Through victory my chains are broken. The Force shall set me free- |
 |
|
smajlik02
New Member

329 Posts |
Posted - 16/12/2004 : 03:46:35
|
quote: Originally posted by Hosty
Fuuj AVG - NOD 32 (+firewall + ad-ware ) asi tak... pre super ochranu :)
Jen si dejte bacha, az budete instalovat NOD32 pres AVG = smrt XPcek. Me se to stalo 2x, z toho jednou jsem AVG standartne odinstaloval, zel vysledek stejny jak je to ted s SP2 netusim, me se to stalo pred pul rokem. Na cisty komp a pak je to lahoda |
Rift: Barbucha cleric WoT: karl_v_sudet (E-100, Maus, IS4, GW-E, Jgtgr) Retired DAOC: Tojsemja 10Lx druid, Krivonoha 7Lx Retired |
 |
|
ToHor
reMember

488 Posts |
Posted - 16/12/2004 : 08:42:13
|
proc by nekdo byl tak blbej a instaloval 2 antiviry mi neni zcela jasny, ale kdyz to rikas ... |
ego tycoon |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 16/12/2004 : 09:15:02
|
No já to pochipil tak, že smrt nasává po odebrání původního AVGčka, ne současné instalaci. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 16/12/2004 : 10:20:46
|
proc by nekdo byl tak blbej a instaloval 2 antiviry mi neni zcela jasny, ale kdyz to rikas ...
Třeba proto že měl AVG a rozhodl se přejít na NOD. |
Noe
|
 |
|
SHIMI
Junior Member

915 Posts |
Posted - 16/12/2004 : 20:06:51
|
a jakej byste doporucili free anti-vir pls?
|
i got no time to lose mon, so i prefer having fun in real life ... comprehende ? |
 |
|
Mefisto
Junior Member

767 Posts |
Posted - 16/12/2004 : 22:02:25
|
quote: Originally posted by SHIMI
a jakej byste doporucili free anti-vir pls?
na antiviry kasli imho je nejlepsi mit jen fw + nejakej spybot nebo neco podobnyho a dycky jednou za mesic pustit tohleto http://home.hccnet.nl/h.edskes/finalbuilds.htm#nod32 |
"The time for desperation is upon us. Let's play." |
 |
|
sword
Nerizena Puma

666 Posts |
Posted - 16/12/2004 : 22:38:55
|
nod32 je dobra volba. |
Sid: mokrani to jee ten nejlepsi poyitek ye hry..pukx not dead ty v*le
|
 |
|
Ardeth
Junior Member

697 Posts |
Posted - 17/12/2004 : 15:26:34
|
quote: Originally posted by sword
nod32 je dobra volba.
Problem jsou aktualizace... |
 |
|
Khostri
prudič

2210 Posts |
Posted - 17/12/2004 : 16:07:40
|
No Noe psal, že si to chce koupit, takže aktualizace problém nejsou. |
PC, PS3, iPad |
 |
|
Thor
Junior Guardsman

335 Posts |
Posted - 17/12/2004 : 19:55:34
|
To mas doma nejaky CISCO nebo nejakej router co ma v sobe packetovej filtr ? |
Tank_Chief Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty druhy parchanty, aby padli za tu svou
|
 |
|
Inkv
Starting Member
41 Posts |
Posted - 20/12/2004 : 21:10:27
|
S Avast home som spokojny. Zatial u mna ruluje  |
Bye dp 4eva' :P |
 |
|
smajlik02
New Member

329 Posts |
Posted - 01/01/2005 : 15:03:40
|
quote: Originally posted by Noe
proc by nekdo byl tak blbej a instaloval 2 antiviry mi neni zcela jasny, ale kdyz to rikas ...
Třeba proto že měl AVG a rozhodl se přejít na NOD.
presne tak, mel jsem avg, odinstaloval, a nainstaloval noda. |
Rift: Barbucha cleric WoT: karl_v_sudet (E-100, Maus, IS4, GW-E, Jgtgr) Retired DAOC: Tojsemja 10Lx druid, Krivonoha 7Lx Retired |
 |
|
Dargnon
Moderator

441 Posts |
Posted - 01/01/2005 : 21:35:44
|
Dřív AVG 7, protože selhalo tak sem stáh NOD 32 a nainstaloval to přes to. Našel asi tři viry, AVG nic. Na XP běželo dohromady v pohodě. Teď po formátování už jen NOD 32 + Firewall + SpyBot + AdWare. |
"Když si Matrix nepřijde pro nás, uděláme si svůj." Guild Master of URNA (Útvar Rychlého Nasazení) - Star Wars Galaxies cz/sk guild on Chimaera |
 |
|
Azeroth
New Member

167 Posts |
Posted - 02/01/2005 : 20:31:08
|
quote: Originally posted by Inkv
S Avast home som spokojny. Zatial u mna ruluje 
Jj, avast je na pohodu, zda se mi dost lepsi jak AVG
2Krypl: Pul roku si nezapl IQ jak vubec dokazes zit?
|
The siths shall rule again. |
Edited by - Azeroth on 02/01/2005 20:32:54 |
 |
|
Azeroth
New Member

167 Posts |
Posted - 02/01/2005 : 20:33:22
|
quote: Originally posted by Azeroth
Kua sry to melo saamozrejme byt ICQ |
The siths shall rule again. |
 |
|
Kolik
Junior Member

717 Posts |
Posted - 02/01/2005 : 22:01:34
|
Haha tak jsme se pobavili ... |
Moria - Kermel Lar Dp - Kdysi Anthoria - Neběhá OSI - GL,DF - Šmytec už dlouho (DarkDoomer si zamění I/Y podle nálady) |
 |
|
smajlik02
New Member

329 Posts |
Posted - 04/01/2005 : 15:05:25
|
quote: Originally posted by Azeroth
To je uplne jednoduchy, po tom crash myho compu jsem zapomnel login  Takze mam novy |
 |
|
smajlik02
New Member

329 Posts |
Posted - 04/01/2005 : 15:07:25
|
BTW ted me napada, ze moje ICQ tu nebylo videt lol |
 |
|
Octopuss
rumový kanál

2749 Posts |
Posted - 07/01/2005 : 18:42:09
|
NOD32 mi doma bezi uplne v pohode, ale na tomhle kompu ho za boha nemuzu nainstalovat, pokazdy pri kopirovani souboru skonci s nejakou chybovou hlaskou... v event logu jsem zahlid "blabla nemuze nalezt uvedeny soubor" nebo co... pritom jsem z netu stahnul instalacku a rovnou ji spustil... |
 |
|
|
Topic  |
|