Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 Angel Bluetone aneb jak se totálně zbavit Telecomu
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 03/08/2004 :  15:06:12  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Nemáte někdo zkušeonost s tímto bezdrátovým připojením na net včetně telefonu od Českých radiokunikací.

Jaké jsou % rychlosti cca?
Jaký je cca ping?
Je to stabilní nebo to v třeba v dešti vypadává?
atd...

Já bych se posral, několik let jsem závislej na jediným připojení za 5k + DPH od Telecomu a najednou zčista jasna během jednoho jedinýho dne můžu mít 3 jiný alternativy lepšího připojení (CDMA, Bluetone, ADSL s max rychl. 256/64) hehe.

Noe

Edited by - Noe on 18/08/2004 12:52:06

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 18/08/2004 :  12:51:41  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Takže jsem si to minulý pondělí objednal.

Objednal jsem si bezdrátový xDSL Bluetone Angel 1024x256 od firmy České Radiokumunikace viz. www.bluetone.cz

Služba: Bluetone Angel 1024x256
agregace: 1:20
data: neomezeně
FUP: NENÍ
veřejná IP adresa: ANO 1 adresa

V pátek přijeli bezplatně proměřit signál naměřili mi zde 85% příjem.
Minimálně je třeba 60% signálu.
Jede to na 3500 Ghz a signál ruší stromy ale např. počasí na něj již údajně nemá vůbec vliv.
Dnes v 8,30 mi to přijeli nainstalovat. Instalace trvala cca 1 hodinu od tý doby testuji jak ďas co jde.

Rychlost:
na www.dsl.cz mě to naměřilo minimálně 896 Kbps maximálně 934 Kbps
Stahuji rychlostí cca 900 Kbps odesílám 240-250 Kbps.
Samozřejmě se to může měnit dle počtu lidí jako u ADSL, nicméně mě u radiokomunikací slovně ujistitli, že pokud by rychlost padala pod 600-700 ať zavolám a že se na to podívají.

Ping:

na vše možné se pohybuje v rozmezí 20-40ms

Cena:
Instalace:
0,- Kč pokud podepíšete smlouvu na dobu neurčitou s platností minim. 12 měsíců
3500,- Kč smlouva na dobu neurčitou

Předem nutno říci, že tento bezdrátový internet si lze objednat pouze v kombinaci s min. 1-2 telefonními čísly (je možné použít vaše stávající u telecomu nebo vám přidělí nové) a k tomu je nutno si připočíst smluvní hovorné v minimální výši 500Kč.
Podle výše smluvního hovorného je pak stanoven i paušální poplatek za internet + telefon ... čím vyšší hovorné tím levnější paušál.

Já osobně zvolil smluvní hovorné 800,- Kč protože jako firma provoláme cca 1300Kč a tak tedy tedy platím 1690,-Kč + DPH za tuto službu (při smluvním hovorném např. 2000Kč už to stojí pouze 1490Kč+DPH).
Smluvní hovorné funguje tak, že musím měsíčně provolat minimálně 800 Kč. Pokud to neprovolám zaplatím prostě minimálně 800Kč jako poplatek, pokud 800Kč minimálně provolám pak platím doopravdy to co jsem provolal bez dalších paušálů ... smluvní hovorné se může zdát na první pohled jako nepříjemný závazek na druhý pohled si však uvědomte, že neplatíte vůbec žádný paušál za 2 telefonní linky ... tedy já osobně uštřil cca 750 Kč/měsíc za pouhý paušál u ISDN aniž bych v tom paušálu měl minutu zdarma. Navíc cena hovorů u Bluetone je mnohem levnější než u Telecomutakže ani v tomhle není žádný háček.

Celkově když to porovnám s jakýmkoliv jiným internetem ... pak mě vyjde neomezený 1024x256 internet s agregací 1:20 bez FUP na pouhých 940Kč + DPH (beru to tak, že 750Kč bych stejně zaplatil telecomu za ISDN, takže tuto částku můžu klidně odečíst).

A co se mi na tom líbí nejvíce .... naprosto jsem se zbavil Telecomu.

Noe

Edited by - Noe on 18/08/2004 12:53:52
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 18/08/2004 :  13:32:22  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
mno :) skoda, ze jsem tenhle thread nevidel driv,

moje zkusennosti - BlueTone je OTRES , to uz je GPRS stabilnejsi, mam todle pripojeni a ztraty do internetu nikdy neklesnou pod 8%, pingy 4k nejsou vubec zadnou vyjimkou ale pravidelnou jitotou provozu v internetovych spickach tedy do cca 22:00
a podle ruznych diskuzi na tom jsou ostatni podobne, nejspis protoze agregace od CRa je jeste tvrdsi nez u CT

ja horecne shanim neco jinyho, bohuzel se me zatim

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 18/08/2004 :  14:48:52  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha

mno :) skoda, ze jsem tenhle thread nevidel driv,

moje zkusennosti - BlueTone je OTRES , to uz je GPRS stabilnejsi, mam todle pripojeni a ztraty do internetu nikdy neklesnou pod 8%, pingy 4k nejsou vubec zadnou vyjimkou ale pravidelnou jitotou provozu v internetovych spickach tedy do cca 22:00
a podle ruznych diskuzi na tom jsou ostatni podobne, nejspis protoze agregace od CRa je jeste tvrdsi nez u CT

ja horecne shanim neco jinyho, bohuzel se me zatim

už asi 2 hodiny mi běží ping na seznam.cz a za tu dobu nemám jediný stracený paket a ping nepřekročil 44 ms.

Co máš za službu?

Noe

Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 18/08/2004 :  15:48:11  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
to samy, jen smluvni hovorny mam nizsi

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 18/08/2004 :  16:34:16  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
tak máš v cestě strom, nebo to jede odrazem a někdo ti otevírá a zavírá okno :)
Jelikož je to stejné jako WiFi, jen na jiné frekvenci, tak to má i stejné zákonitosti.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Black
Moderator

2371 Posts

Posted - 18/08/2004 :  17:00:33  Show Profile  Send Black an ICQ Message Send Black a Private Message  Reply with Quote
a nemelo by to byt rusene nekym jinym jelikoz je to licenzovane pasmo

moznosti jsou jen ze mas odflaknuty zapojeni anteniho svodu, nebo nedostatecny signal

Black
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 18/08/2004 :  17:46:39  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha

to samy, jen smluvni hovorny mam nizsi

Mluvil jsem před chvílí s technikem a tak jsem se ho na to schválně ptal.
Nech si proměřit % zisk signálu, občasné výpadky jsou prý časté u lidí co mají signál pod 60%. Většinou prý stačí pouze přemístit anténu nebo malinko jinak natočit.
Otázka je kdy ti to montovali, tohle se prý někdy stává při montážích co byli v období jara či v zimě kdy někdy následně vyrostlé listí oolních stromů malinko zhorší původně naměřený dobrý signál. Problém může být třeba i v nějakým nově postaveným baráku v okolí který změní odraz signálu. Každopádně prý ti určitě zdarma prověří sílu signálu či přemístí anténu protože dle jejich sdělení jsou výpadky jasný důvod pro reklamaci.
Pokud máš prý signál stabilně nad 60% nemělo by údajně k ničemu takovýmu docházet.

Noe

Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 18/08/2004 :  17:51:54  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
signal je v pohode prima viditelnost , taky ping na prvni router je vpohode , 100% kvalita, ale dal to stoji za starou backoru

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 18/08/2004 :  21:08:31  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
tak si dělej logy a bombarduj je připomínkama

Jo ještě přímá viditelnost není zárukou dobrého spojení. Pokud by mělo spojení být opravdu dobré a vyloučil se vliv okolí, musí být přímá viditelnost a volná Fresnelova zóna, což jsou dva kužely spojené základnami, s vrcholi v přijímači a vysílači. Základny jsou tedy na plovině vzdálenosti mezi vysílačem a přijímačem. Průměr základny se dá vypočítat (nevím jak, jelikož to není můj obor). Takže spojení je zaručeno pouze v případě, že objem těchto kuželů neobsahuje okolní elementy.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 21/08/2004 :  21:46:33  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Vy to mate s tymi providermi celkom v pohode, ja ked som mojmu povedal ze stracam pakety medzi mnou a APckom tak mi na to povedal ze mam chybu v XPckach a nie v antene
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 21/08/2004 :  22:17:55  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pepo

Vy to mate s tymi providermi celkom v pohode, ja ked som mojmu povedal ze stracam pakety medzi mnou a APckom tak mi na to povedal ze mam chybu v XPckach a nie v antene

to si rika o facku... slusna drzost
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 21/08/2004 :  23:10:49  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Kazdemu ked hovorim co ten kreten tu robi tak vravi ze by ho uz davno poslal do prdele, lenze moj problem je ten ze vy ked poslete jedneho do prdele tak sa nahlasite druhemu, lenze ja som rad ze tu je aspon tento. To viete, niekdo musi byvat v prdeli sveta. Som sa uz tesil ze nas eurotel urobi nieco ako vase CDMA, lenze ten kreten zapojil technologiu EDGE na ktoru potrebujem mobil za 10k a este je dostupna len v krajskych mestach. Lenze naco mi bude v krajskych mestach pripojenie od eurotelu ked budem mat adsl, ze ?
Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 22/08/2004 :  00:30:29  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pepo

Kazdemu ked hovorim co ten kreten tu robi tak vravi ze by ho uz davno poslal do prdele, lenze moj problem je ten ze vy ked poslete jedneho do prdele tak sa nahlasite druhemu, lenze ja som rad ze tu je aspon tento. To viete, niekdo musi byvat v prdeli sveta. Som sa uz tesil ze nas eurotel urobi nieco ako vase CDMA, lenze ten kreten zapojil technologiu EDGE na ktoru potrebujem mobil za 10k a este je dostupna len v krajskych mestach. Lenze naco mi bude v krajskych mestach pripojenie od eurotelu ked budem mat adsl, ze ?

nic si z toho nedelej, zas mas pekny slovnik ..

Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett]
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 23/08/2004 :  08:28:32  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
v tomhle případě jeho slovník chápu, jelikož vím, jaké to je se přestěhovat do díry, kde není vůbec nic (naštěstí nadšenci k nám zavedli WiFi, když už jsem si málem myslel, že mám smůlu)

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,1 seconds. on eygor Snitz Forums 2000