Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 ADSL
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 07/05/2003 :  16:14:29  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nevim proc porad pouzivat sprosta slova, asi v pripade telecomu nemuzu jinak

Nerikas to proto, ze je to "moderni"?

Hmm, jsem jeden z mala spokojenych s kvalitou sluzeb Telecomu?

Na kvalitu a absolutni spolehlivost (v ramci moznosti (tzn. 1 ld za 2 - 3 tydny, jeden maly lag jednou za 1 - 2 dny), nejsem VIP zakaznik) si nemohu stezovat (v porovnani napr. s UPC ci mikrovlnou). Co by mohlo byt lepsi je cena za tyto sluzby (pouzivam klasicky dialup pres quick). Ale holt za kvalitu se plati.

Edited by - VT on 07/05/2003 16:30:04
Go to Top of Page

Aragorn
Average Member

1001 Posts

Posted - 07/05/2003 :  16:34:51  Show Profile  Send Aragorn an ICQ Message Send Aragorn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Van Tassel

quote:

Nerikas to proto, ze je to "moderni"?

Na kvalitu a absolutni spolehlivost (v ramci moznosti (tzn. 1 ld za 2 - 3 tydny, jeden maly lag jednou za 1 - 2 dny), nejsem VIP zakaznik) si nemohu stezovat (v porovnani napr. s UPC ci mikrovlnou). Co by mohlo byt lepsi je cena za tyto sluzby (pouzivam klasicky dialup pres quick). Ale holt za kvalitu se plati.

ano za kvalitu se plati a nejlepe monopolni ceny ze jo ;)

Kallath <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 07/05/2003 :  16:45:41  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
No mozna jses jedinej spokojenej clovek , pro me osobne nema dial-up cenu, je to moc pomaly a tim padem i moc drahy.

Nenadavam na telecom kvuli tomu, ze je to jak rikas "modni", ale bohuzel moje averze vuci nemu trva jiz dlouho. Predevsim co se tyka internetu.

- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.
- When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you.
- Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%

Edited by - Shemiramoth on 07/05/2003 16:48:05
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 07/05/2003 :  16:54:08  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shemiramoth

Nenadavam na telecom kvuli tomu, ze je to jak rikas "modni", ale bohuzel moje averze vuci nemu trva jiz dlouho. Predevsim co se tyka internetu.
Ale tohle forum je docela dobrý ne?
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 07/05/2003 :  16:55:07  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

No mozna jses jedinej spokojenej clovek , pro me osobne nema dial-up cenu, je to moc pomaly a tim padem i moc drahy.
Kdyby to bylo jen "modni" slovo, ale bohuzel to rikam uz dlouho.

Pro inteligentne napsane MMORPG neni dulezita az tak rychlost jako stabilita spojeni. Pro fps akce, je rychlost modemu skutecne nedostatecna (ale ty nastesti po netu nehraji).

Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 07/05/2003 :  17:14:16  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
Van Tassel: Souhlasim s tebou, ale ja potrebuji dobrej ping (coz ma dial-up dostatecnej - camelot), ale zaroven potrebuju vysokej download a dostatecnej upload. Stabilita je jasna, ta musi byt.

Tibor: jo je vyborny , ale mohla by se zmenit trochu grafika. Noo....je to super, uz mlcim, uz mlcim (jeste me smazne )

- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.
- When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you.

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 07/05/2003 :  17:42:15  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:

Van Tassel: Souhlasim s tebou, ale ja potrebuji dobrej ping (coz ma dial-up dostatecnej - camelot), ale zaroven potrebuju vysokej download

Vetsina veci se da sosnout do 25 - 40 hodin . Proste necham porad bezet modem, jednou dvakrat se vyspim a pozadovanej soft (napr. AO, AC2) je doma :)

Edited by - VT on 07/05/2003 17:42:55
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 07/05/2003 :  17:50:20  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Van Tassel

quote:

Van Tassel: Souhlasim s tebou, ale ja potrebuji dobrej ping (coz ma dial-up dostatecnej - camelot), ale zaroven potrebuju vysokej download

Vetsina veci se da sosnout do 25 - 40 hodin . Proste necham porad bezet modem, jednou dvakrat se vyspim a pozadovanej soft (napr. AO, AC2) je doma :)

Tak to by byla moje smrt! Pro me je dostatecnej download od 40 kB vys. Jednou-dvakrat a jsem v blazinci.

Edited by - Shemiramoth on 07/05/2003 17:51:01
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 07/05/2003 :  17:58:23  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
Btw. asi mam nejakou uchylku na rychlej internet, ale v praci ho pouzivam dnes a denne a ta rychlost je proste nekde jinde. Strasne me rozciluje pomaly nacitacitani, download apod. Chci mit vsechno hned (v ramci moznosti)....a to jen tak na okraj.

Go to Top of Page

HUGOMASTER
Starting Member

4 Posts

Posted - 07/05/2003 :  18:43:23  Show Profile  Send HUGOMASTER an ICQ Message Send HUGOMASTER a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mas recht to UPC je fakt hrozny, na skoro vsechny herni servery co maj dobry pripojeni po cechach mam stabilni ping 5-20ms, a zahranicni 30-100. Jeste k tomu stahuju jenom 40k za sekundu a parkrat do roka mi to spadne (na prstech bych to myslim bez problemu spocital). Navic po me chtej nelidskejch 1500kc/mes, no proste des a hruza... asi zrusim smlouvu a pujdu k tomu milounkemu a superstabilnimu Telecomu .

Jen muj nazor nic vic...
HugoMaster, Chaos Designer
Go to Top of Page

Mefisto
Junior Member

767 Posts

Posted - 07/05/2003 :  20:33:47  Show Profile  Send Mefisto an ICQ Message Send Mefisto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by HUGOMASTER

quote:

Mas recht to UPC je fakt hrozny, na skoro vsechny herni servery co maj dobry pripojeni po cechach mam stabilni ping 5-20ms, a zahranicni 30-100. Jeste k tomu stahuju jenom 40k za sekundu a parkrat do roka mi to spadne (na prstech bych to myslim bez problemu spocital). Navic po me chtej nelidskejch 1500kc/mes, no proste des a hruza... asi zrusim smlouvu a pujdu k tomu milounkemu a superstabilnimu Telecomu .

vsichni ten kyzeny mistral nemaj :(

"The time for desperation is upon us. Let's play."

Edited by - Mefisto on 07/05/2003 20:35:41
Go to Top of Page

juf
Moderator

1304 Posts

Posted - 07/05/2003 :  23:29:13  Show Profile  Send juf an ICQ Message Send juf a Private Message  Reply with Quote
quote:

Juf: dokud CTc co? to je prave to! mozna je to trnem v prd...nebo nekde jinde, ale kdyby chteli mohli/muzou z toho vyrejzovat pekny prachy, ale podle vseho je prachy asi nezajimaji, kdyz na to tak ser..

To Shemiramoth: Dokud nase executiva razne neukonci jednou pro vzdy monopol CTc (ale jen tak pro formu) + CEZ + ja nevim kolik dalsich monopolu. Zkratka a jasne neznam jedinny pripad firmy, jenz by byla monopolem a delala neco pro sve zakazniky (mysleno neco dobreho). CTc dostal monopolni smlouvu na sve sluzby za to, ze investuje penize do rozvoje dratove telekomunikacni technologie pocatkem '90 let. Tenkrat jeste nikdo nemohl vedet ze behem 10ti let nebude mit nikdo zajem o dratovou telefonii, potud se tedy rozhodnuti tehdejsich vlad zda jako srozumitelne. Byla to nase cena za to, ze kazda babka bude moci mit v Horni-Dolni telefon. Ale to co se deje v soucasnosti je pro me naprosto nepochopitelna demagogie.
K tomu dalsimu, jsi daleko od reality pokud si myslis ze by ADSL mohlo byt pro CTc vyhodne ... pravda je presne opacna. Diky naprostemu nezajmu zakazniku o hlasove sluzby se prenesla behem poslednich nekolika let vetsina zisku CTc do pausalu a do datovych sluzeb a to predevsim do dialupu. Veskery zisk z provozu dialupu tece? ... no hadej ... IP dostavaji naproste drobty z ohromneho kolace plateb za dialup. Do ADSL pujdou pouze lide jejichz mesicni platby prevysuji 1500 tzn ze pokud nekdo vyuziva pripojeni na inet prez telefonni linky uz nikdy nebude platit vice nez prave tech 1500. Vic zakazniku se pravdepodobne nachytat nenecha a ti kdo jsou dnes na mikrovlnach nebo kabelech si tyto spolecnosti odejit nenechaji ... zlevnit pod ADSL pro ne neni problem.

DarkFall - Mr Juf
Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 07/05/2003 :  23:55:10  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
Souhlas. Nicméně: Bydlim sice v Praze, ale tak nešťastně, že mikrovlny mi sem nelítaj (a taky sem slyšel, že neni moc o co stát, vysoká cena a mizerná kvalita). UPC chytám přes satelit bo bydlim v baráku a ne v paneláku (kam by samo ved kabel). Takže jediná možnost (bohužel) je předražený ADSL. Ale zatim jedu na ISDN modemu

Nevíte někdo náhodou co říkal Telecom (pokud něco vůbec říkal) o těch vysokejch cenách? Jak zdůvodnil že to má nejdražší v Evropě?

Van Tassel: Telecom mě pěkně sere.

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá
OSI - GL,DF - Šmytec už dlouho (DarkDoomer si zamění I/Y podle nálady)

Edited by - Kolik on 07/05/2003 23:56:30
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 08/05/2003 :  11:15:37  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
Juf: Nechce se mi proste verit, ze internet neni natolik lukrativni zalezitost, aby se jim to vubec nevyplatilo delat. Nemyslim zde horizont 1 ci 2 let, ale vice let (budoucnost). Nemam ale vsechny informace o tom, kam az muzou stavaji linky jit tzn. az do jake rychlost prenosu, tim padem muze byt moje predstava mylna. Nerikam, ze ma telecom sanci ziskat podstatnou cast trhu, ale rozhodne se toho mohli chopit lepe, nez to udelali. Co se tyka pretahnutim lidi z kabelu/mcr/sat na ADSL, tomu taky dost neverim, ale rozhodne pro lidi, kteri maji dial-up a nemaji sanci na kabel/microvlnku/satelit by to mohla dostatecna vyzva k tomu, aby si ADSL poridili. Otazka zustava, jestli to bude vyhodne pro lidi, kteri se pripojuji jen zridka nebo jen k obcasnemu zabrouzdani na internetu...tudiz nestahuji data, nehraji online hry atd. Bohuzel cena ADSL je vyssi nez v EU (jak kde), ale nejhorsi na tom je, ze i kdyz bude totozna, je docela pravdepodobne, ze si to lidi pouzivajici dial-up stejne neporidi (samozrejme rychlost bude taky totozna s EU prumerem). Protoze pokud vyhazime z prumerne platu u nas tak platba za internet pokryva dostatecne velkou cast mzdy. A to je trochu nemyslitelne, kdyz vezmeme v uvahu dalsi a na rovinu dulezitejsi vydaje (napr. elektrina, jidlo ,...). Vezme-li v uvahu jaky je pomer mzdy u nas a mzdy v EU tak je jasne, ze jestlize bude ADSL stat 1500,- pri rychlosti (512/128), stejne bude daleko drazsi nez kdekoliv jinde.

P.S. nejsem si jist jestli by pro kabel. spol. byl ci nebyl problem jit s cenou dolu (vyrazne)

Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 08/05/2003 :  12:57:33  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vezme-li v uvahu jaky je pomer mzdy u nas a mzdy v EU tak je jasne, ze jestlize bude ADSL stat 1500,- pri rychlosti (512/128), stejne bude daleko drazsi nez kdekoliv jinde.
Nechápu, co je to za argument. My prostě nejsme evropská unie. Nebo chceš říct, že z průměrného platu si v ČR ušetříš na auto stejně rychle jako třeba v německu?
Go to Top of Page

Mickk
New Member

489 Posts

Posted - 08/05/2003 :  13:03:14  Show Profile  Send Mickk an ICQ Message Send Mickk a Private Message  Reply with Quote
spis by bylo lepsi rict ze nebude drazsi nez v polsku

RP sux, macro 4ever

Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 08/05/2003 :  13:29:15  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tibor

quote:

Vezme-li v uvahu jaky je pomer mzdy u nas a mzdy v EU tak je jasne, ze jestlize bude ADSL stat 1500,- pri rychlosti (512/128), stejne bude daleko drazsi nez kdekoliv jinde.
Nechápu, co je to za argument. My prostě nejsme evropská unie. Nebo chceš říct, že z průměrného platu si v ČR ušetříš na auto stejně rychle jako třeba v německu?

Tak jsem to nemyslel. Slo mi o to, ze by ceny meli mnohem nizsi nez v EU, pri zachovani stejne rychlosti a kvality. Ja nevim treba 800 Kc...za 512/128 ADSL ....hlavne tech 8 stovek neberte moc vazne..jen jsem placnul....pravdepodobne jsem to predtim blbe napsal..sry.

Edited by - Shemiramoth on 08/05/2003 13:32:20
Go to Top of Page

TUQ
Starting Member

50 Posts

Posted - 08/05/2003 :  14:06:46  Show Profile  Send TUQ an ICQ Message Send TUQ a Private Message  Reply with Quote
Napsals to dobre. Mam dojem, ze Tibor to spatne pochopil.

"Nemá žádný význam umět se přenést kamkoli, když je někdo kretén všude."

Roger Zelazny
Go to Top of Page

Kuzmik
Ganja farmer

1328 Posts

Posted - 08/05/2003 :  16:24:55  Show Profile  Send Kuzmik an ICQ Message Send Kuzmik a Private Message  Reply with Quote
Tibor to pochopil naprosto spravne... neda se srovnavat cena neceho v prepoctu na platy u nas a v EU.

Tim samozrejme nechci tvrdit ze ADSL je u nas levny nebo na stejne cenove urovni jako vsude v zahranici.

Je bohuzel pravda ze i kdyz nebudeme prepocitavat platy tak je u nas ADSL drazsi a min kvalitnejsi..... ale!

Budme radi ze ho mame vubec, kdyz si uvedomime jake ma CT u nas postaveni diky vsem vladam vladnoucim po 89 roce.
Uz sem to nekolikrat rikal, ze ADSL je pro nas maximalni luxus ve srovnani s vytacenou 56 modemem.

"Nobody likes you. Everybody hates you. You're gonna lose. Smile, you fuck!"
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 08/05/2003 :  16:51:55  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kuzmik

Tibor to pochopil naprosto spravne... neda se srovnavat cena neceho v prepoctu na platy u nas a v EU.

Tim samozrejme nechci tvrdit ze ADSL je u nas levny nebo na stejne cenove urovni jako vsude v zahranici.

Je bohuzel pravda ze i kdyz nebudeme prepocitavat platy tak je u nas ADSL drazsi a min kvalitnejsi..... ale!

Budme radi ze ho mame vubec, kdyz si uvedomime jake ma CT u nas postaveni diky vsem vladam vladnoucim po 89 roce.
Uz sem to nekolikrat rikal, ze ADSL je pro nas maximalni luxus ve srovnani s vytacenou 56 modemem.

Odpoved na prvni viz. Tak jsem to nemyslel. Slo mi .....

Ja taky cekam na ADSL jako na smilovani bozi, ale nejsem ochoten tolerovat vsechno...nechci patrit ke skupine lidi, ktera je rada za to co ma a je ochotna udelat cokoliv. Vsichni lidi nedavaji za net 5-10k mes jako Van T. (nic proti, je mi uplne fuk, kolik platis, uvadim te jen jako priklad ) Nerikam, ze je pro me 1,5k mes hodne, ale neco za to chci. Nevim jak vy, ale ja uznavam kvalitu a tu momentalne nikde nevidim....Patrim k lidem, kteri maji pouze jedinou moznost inetu a to bud dial-up nebo ADSL, ale na stavajici podminky se muzu z vysoka vy..at, to radsi nebudu mit inet vubec. Nastesti mame vsichni na vyber do ceho pujdou a do ceho ne, takze neni co resit.

Edited by - Shemiramoth on 08/05/2003 16:53:34
Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 09/05/2003 :  09:29:42  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
Taky patrim k lidem co nemaj na vyber (ADSL nebo modem). Ale kdyby to zalezelo na me tak beru ADSL hned (no zacina to vypadat ze by to mohlo v dohledny dobe i bejt... ).
Je mi jasny, ze lidi co maj za modem ucty kolem tisice mesicne asi urcite do ADSL nepudou. Ale kdokoliv kdo ma vic uz to zvazi (a to i presto ze je to predrazeny). Proste moznost bejt na netu nonstop (a ne jako ja po vecerech, vikendech nebo ze skoly) je dost lakava.
(A Telecom to zrejme dobre vi, dobytek jeden )

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 09/05/2003 :  10:57:41  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
Kolik wrote: (A Telecom to zrejme dobre vi, dobytek jeden )

Tak tak...vi to moc dobre

Go to Top of Page

juf
Moderator

1304 Posts

Posted - 09/05/2003 :  12:36:30  Show Profile  Send juf an ICQ Message Send juf a Private Message  Reply with Quote
To Tibor: Myslim ze presne vis, co je to za argument. Ja ale opravdu nevim co je za argument tve srovnani s autem kupni silou a evropskou unii. Na normalne fungujicim trhu bych tohle srovnani prekousl, ale u monopolniho trhu je to proste hanebnost! Promin. U nas taky nestoji pivo 2Eura jako jinde v evrope. A vis proc? Protoze se nedovazi (potom by jeho cena pochopitelne jako u aut musela byt stejna jako v EU) nebo neni jeho cela produkce exportovatelna(potom se vyrobce na nas trh muze vykaslat a vsechno prodat za trzni cenu nekde kde je vetsi kupni sila (tedy i ochota zaplatit vetsi cenu)) a proto jeho vyrobce a distributori prinuceni stanovit PRODEJNI cenu standardne ze (SVE vyrobni ceny + ROZUMNE marze) (TRHEM zkousnutelne marze). Pokud ma naklady, nebo marzi odlisnou od konkurence jde do RITI. A jelikoz u tohoto druhu zbozi (naprosto stejne jako u zde zminovaneho ADSL) plati ((CENA * POCET MJ)-(NAKLADYzaMJ * PoCET MJ)) = ZISK). Jenze u ADSL plati taky to ze (zisk = zisk - (OLD_zisk_DialUP - NEWZiskDialUp)).
Ja osobne si myslim ze CTc by nemel mit zadnou moznost cenotvorby svych produktu po celou dobu faktickeho trvani jeho monopolu. Tvobra ceny by se mela stanovovat jasne definovanym zakonem pro vsechny sluzby jim poskytovane .. pak by asi odpadlo spousta problemu s internetem u nas.
Po nastoleni trhu mela tahle republika spoustu sanci jak prorazit do sveta produkty s vysokym podilem HDP. Bylo k tomu potreba par malickosti, lacine telekomunikace, lacine energie, investice do vzdelavani, nizke danove zatizeni pravnickych subjektu. Vydali jsme se bohuzel uplne opacnym smerem Jedine firmy, ktere zde generuji nepredstavitelne zisky na ukor zvych zakazniku a cele spolecnosti jsou prave CEZ, CTc, TranzGas, a ministerstvo financi. To co se ted deje okolo ADSL je poze ukazkovy priklad toho jak to tu funguje. BOHUZEL.

To Kuzma: Souhlasim ze v nasi kotline je vzdy lepsi vrabec v hrsti nez nasrano vod hulubu na strese.

PS: Uz aby vyslo SWG ... pak Vas alespon nebudu muset prudit ve forech, jako je toto.
PSII: At zije KTV Prerov 192/98 + verejna IP za 400Kc je proste parada
PSIII: jejejejej to sem se zase rozhorlil.

DarkFall - Mr Juf
Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 09/05/2003 :  20:56:52  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
2Juf a Cena piva: Nestojí dvě Eura protože by si ho nikdo nekupoval. Jinak srovnávat cenu piva s čímkoli je asi dost obtížný protože jsme pivní národ a pivo je tu levnější než voda.
Ale ta cena nebude jen tím že se nedováží (většinou - Heineken a podobný hořký srágory jsou výjimka). Spíš tim že to tu lidi kupujou ve strašně velkym množství a prostě se to vyplatí i takhle levný. Nechci si představit co by se zvedlo za odpor kdyby se pivo třeba o korunu zdražilo (a nešlo by ani tak o to že by si to lidi nemohli z platů dovolit).
Prostě v Evropě stojej ty jejich patoky 2Eura protože na to maj taky příslušně velký platy.

ADSL: Ekonomický úvahy a vzorce jsou na mě v tuto (takřka) noční hodinu už moc náročný . Ale k tomu monopolnímu určení cen: Myslím že jsem někde slyšel že antimonopolní púřad si nechal od Ctc udělat nějakou zprávu jak přiušel na takovýhle ceny... Takže uvidíme, třeba je už konečně zavřou (Vedení)

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá
Go to Top of Page

Lahvan
Dictator Apprentice

318 Posts

Posted - 09/05/2003 :  23:12:21  Show Profile Send Lahvan a Private Message  Reply with Quote
Nezavřou, ale měli by je začít regulovat. Otázka je jak, kdy a o kolik.
Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 10/05/2003 :  03:25:53  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
A taky kolik nás to všechny bude stát

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá
Go to Top of Page

sword
Nerizena Puma

666 Posts

Posted - 10/05/2003 :  03:52:24  Show Profile  Send sword an ICQ Message Send sword a Private Message  Reply with Quote
Rozhodl jsem se radsi pro bezdrat...nevim ale ja telecomu neverim ani slovo a radsi dam za antenu 15k nez tohle...

Jinak stejne bych si musel znova porizovat linku, protoze sme kdysi meli spolecnou (znate to cekate az jeden dovola) no a soused volal do zahranici a jako na svini to slo pres nas a my zaplatili kolem 10k.Tak sme to odhlasili a mobil je zatim dostacujici...

Sid: mokrani to jee ten nejlepsi poyitek ye hry..pukx not dead ty v*le
Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 10/05/2003 :  03:53:32  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
A rozbils sousedovi hubu?

BTW: Anténa prej blbne za špatnýho počasí co je na tom pravdy?

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá
Go to Top of Page

sword
Nerizena Puma

666 Posts

Posted - 10/05/2003 :  04:32:41  Show Profile  Send sword an ICQ Message Send sword a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kolik

A rozbils sousedovi hubu?

BTW: Anténa prej blbne za špatnýho počasí co je na tom pravdy?

ne nerozbil..co by se jako vyresilo? nic.
to me bylo jeste tak 10....pred 16 lety ;D

Jinak obcas se to stava ..zalezi na signalu a kvalite. a dale na providerovi.Ale vesmes to sou krrajni pripady, jinak je to debilni provider.To mas to same jak vypadne providerovi server...Nikdy si 100% nemuzes byt jisty, ze je kvalitni.

Sid: mokrani to jee ten nejlepsi poyitek ye hry..pukx not dead ty v*le
Go to Top of Page

Scout
New Member

256 Posts

Posted - 10/05/2003 :  09:38:36  Show Profile  Send Scout an ICQ Message Send Scout a Private Message  Reply with Quote
mno me antena zlobi kdyz prsi bo mam v ceste par stromu a kdyz chyterj listy a zaprsi tak mam pingy pres 500 :)) ale jinak krom par odchylek(nevim cim zpusobenejch) jedu okolo 70(na zrcadlo jdu pres 2km)

Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 10/05/2003 :  10:27:06  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
LOL v ceste par stromu....tak to ja bych nechytl nic...de facto ziju v lese les za mnou, pred sebou vidim reku a zamek ....no to by se "neco"

Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 10/05/2003 :  13:02:05  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
Hehehe já to věděl že mikrovlna je na houby . Drahý to je a kvalita připojení závisí na životním prostředí

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 10/05/2003 :  14:53:07  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hehehe já to věděl že mikrovlna je na houby . Drahý to je a kvalita připojení závisí na životním prostředí

no jo na zivotni prostredi..potrebuje mesicni krajinu, aby to slo. nebo musi byt instalovano hodne vysoko, to pro me nema vyznam

Edited by - Shemiramoth on 10/05/2003 14:54:53
Go to Top of Page

Mefisto
Junior Member

767 Posts

Posted - 10/05/2003 :  14:56:29  Show Profile  Send Mefisto an ICQ Message Send Mefisto a Private Message  Reply with Quote
quote:

stromy se pokacej nevo vypalej vypalime oblohu aby nemohlo prset a hned to pojede lip

"The time for desperation is upon us. Let's play."
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 10/05/2003 :  15:04:45  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
Mefisto wrote: stromy se pokacej nebo vypalej vypalime oblohu aby nemohlo prset a hned to pojede lip

Jo to sedi...ja jsem radsi pro kabel.

Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 10/05/2003 :  20:54:15  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
Poručíme větru dešti.

Ad Kabel: Bydlim v baráku, naproti v panelácích to maj a UPC se ozvalo, že kdyby nm to natahovalo (tak asi 70m bohužel protože to vede někam na druhou strnu těch paneláků) tak by to vyšlo bratru na 70k gp *ehm* kč.

Takže buď si nechám natáhnout rovnou ten optickej kabel 1GBit anebo holt jen ADSL

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 11/05/2003 :  10:56:47  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
quote:

Poručíme větru dešti.

Ad Kabel: Bydlim v baráku, naproti v panelácích to maj a UPC se ozvalo, že kdyby nm to natahovalo (tak asi 70m bohužel protože to vede někam na druhou strnu těch paneláků) tak by to vyšlo bratru na 70k gp *ehm* kč.

Takže buď si nechám natáhnout rovnou ten optickej kabel 1GBit anebo holt jen ADSL

ber tu optiku

Go to Top of Page

Schatus
New Member

314 Posts

Posted - 11/05/2003 :  13:56:34  Show Profile  Visit Schatus's Homepage  Send Schatus an ICQ Message Send Schatus a Private Message  Reply with Quote
Koukam ze vic lidi ma problemy jak ja vysilace 15km daleko a pres stromy , kabelovka ( u nas na vsi? ) , jedine ze by byl nejakej internet pres kanalizaci tu mame jako jedni z mala aspon uz aby bylo to ADSL 512 za tech 1,5k a testnu to nic jinyho me nezbejva

nAk|smOke
nAkAshi crew
www.nAkAshi.tk

Schatus (Seeker) - deleted after 3years by fucking non-rp,pvp and fantasy thinking GMs.
Go to Top of Page

Scout
New Member

256 Posts

Posted - 11/05/2003 :  14:01:19  Show Profile  Send Scout an ICQ Message Send Scout a Private Message  Reply with Quote
kdybych se ted rozhodoval zda micro nebo adsl tak urcite adsl nemas tak velkej porizovak(vetsinou nektery micra soucelkem levny) a ping pokud bys byl dal od anteny je urcite lepsi na adsl(myslim 512) a 1500 mesicne se snad da vyhrabat

Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 11/05/2003 :  22:34:23  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
Hele k tý rychlosti: To ADSL se píše že je pro 20 resp pro 50 účastníků co? A když pojede 50 lidí dohromady na 512 tak to na jendoho člověka zbyde celkem houby, žejo. Obzvláště když jeden (nebo více) z nich bude imrvére stahovat nějaký filmy...
Abych si nakonec líp nevystačil s tim modemem...

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 11/05/2003 :  22:36:32  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
overbooking 1:50 neznamena, ze je 50 uzivatelu na jedne 512ce

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 11/05/2003 :  22:42:05  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Tak, tak. Nikdo nedovede říct jak a jestli vůbec se to nějak projeví.
Pokud jsem dobře informován, zatím overbooking ani není zapnutý.
Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 11/05/2003 :  22:57:54  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
No ale znamená to , že tam může bejt MAX 50 uživatelů . Je to tak?

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 11/05/2003 :  23:12:39  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
ani tak to neni, ze max 50 lidi na jednu 512ku to je tak, ze je 50 lidi na nejakou kapacitu, ale jakou nikdo nevi :)

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Kolik
Junior Member

717 Posts

Posted - 11/05/2003 :  23:20:46  Show Profile Send Kolik a Private Message  Reply with Quote
Tak to jsme klidní...
Doufám že to teda teĎ někdy zrychlej za stejnou cenu a pak do toho du (resp. táta ).

Moria - Kermel Lar

Dp - Kdysi
Anthoria - Neběhá
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 11/05/2003 :  23:26:16  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Podle toho jak jsem to pochopil by agregace měla být prováděna na lince mezi ústřednou a sítí ISP.
Pertha: Rychlost by se mela zvetsit, pri zachovani ceny.
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 12/05/2003 :  09:54:01  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tibor

Podle toho jak jsem to pochopil by agregace měla být prováděna na lince mezi ústřednou a sítí ISP.
Pertha: Rychlost by se mela zvetsit, pri zachovani ceny.

ja mel na mysli presne to co ty :)
o zvysovani rychlosti sem tu nekde uz psal

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 12/05/2003 :  13:02:56  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Schatus

Koukam ze vic lidi ma problemy jak ja vysilace 15km daleko a pres stromy , kabelovka ( u nas na vsi? ) , jedine ze by byl nejakej internet pres kanalizaci tu mame jako jedni z mala aspon uz aby bylo to ADSL 512 za tech 1,5k a testnu to nic jinyho me nezbejva

Jo jsem to samy, mne nic jinyho nez ADSL nezbyva a pokud bude ta 512 tak to beru.

Btw. u nas by to neslo ani pres kanal , teda slo, ale z velkyma ztratama.

Go to Top of Page

Schatus
New Member

314 Posts

Posted - 11/06/2003 :  00:08:39  Show Profile  Visit Schatus's Homepage  Send Schatus an ICQ Message Send Schatus a Private Message  Reply with Quote
Koukam ze asi moc lidi do toho ADSL neslo :) nejaky novinky v tyhle oblasti ? zkusenosti s tim ... uz uplnyula jax tax doba :)

nAk|smOke
nAkAshi crew
www.nAkAshi.tk

Schatus (Seeker) - deleted after 3years by fucking non-rp,pvp and fantasy thinking GMs.
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 11/06/2003 :  06:42:13  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Hm, nevim, pritelkyne ma ADSL, slape to v pohode, ted uz to ani nepada (driv, tak jeste pred necelym mesicem a dal, jim to obcas vypadlo), rychlost stabilni 20kB/s. Ping zmerit nemuzu, protoze tam je blbe nastavena proxyna. Ale rek bych ze bude slusnej, soude podle toho jak rychle weby "reagujou na klikani"...
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,38 seconds. on eygor Snitz Forums 2000