Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Připravované hry a novinky
 Připravované online hry
 World of Warships
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 31/07/2015 :  12:16:52  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
Nějak tu vázne zakládání témat o nových online hrách. WoWS jsou už v open betě a vzhledem k tomu, že autoři neplánují dělat další wipe, to v podsatatě znamená ostrý lanuch, ale jinde zakládat témata nemůžu, tak to hodím sem.

O co jde?

Oficiální web

Pokud znáte World of Tanks, tak je to prakticky to samé, jen s námořním loďstvem místo s bojovou technikou. Pokud neznáte, tak princip hry je velice jednoduchý: Hrajete jednu bitvu za druhou, střídá se několik map (tuším asi 10) a asi 4 různé druhy objectivů (jako v klasických Wowkových battlegroundech), ale princip je stále stejný: 2 týmy zhruba 15 na 15 hráčů (každý hráč má jednu loď) nastoupí proti sobě a jde o to rozstřílet protivníka dřív, než protivník rozstřílí vás.

Warships na rozdíl od tanků mají PvE mód, který vypadá úplně stejně, jen druhý tým tvoří boti (a jsou v něm naprosto stejné lodě jako ve vašem týmu, zatímco v PvP bitvě záleží na tom, kdo se s jakou lodí přihlásí). Bohužel moc nemá smysl PvE mód hrát, protože z něj jsou zhruba třetinové rewardy než z PvP, tedy i v případě výhry dostanete míň expů a kreditů než z PvP prohry.

Důvod, proč jsou tanky (a imho budou i lodě) tak populární, přestože vlastně hrajete pořád ty stejné bitvy dokola, je, že v nich expíte a za expy si pořizujete další lodě (nebo tanky). Jinými slovy je tam nějaký progres, důvod grindit.

Tanky (a lodě imho taky) jsou díky tomu vhodné pro dlouhodobé hraní s pauzama - hrát je v kuse moc dlouho (třeba víc než měsíc intenzivně) je o zblbnutí, ale čas od času se do nich vracet je fajn.


Ještě přidám pár poznámek, v čem se lodě liší od tanků a proč je případně hrát:

- jsou celkově pomalejší a taktičtější. A není to jen o tom, za jak dlouho "přejedete mapu", lodě nejen že se pomalu otáčí, ale chvíli trvá, než se vůbec kormidlo nastaví do požadované polohy. Otočení dělových věží z levoboku na pravobok pak u některých bitevních lodí může trvat i minutu, takže si asi dokážete představit, že je fakt dobré se předem rozhodnout, na kterou stranu budete střílet. Výjimkou jsou v tomhle ohledu torpédoborce, zvlášť na nižších tierech - jsou rychlé a obratné a topéda mají velkou damage, když se trefíte. Torpédoborce jsou určitě nejlepší třída lodí pro hráče, kteří chtějí spíš akčnější, responzivnější hru (ale pořád to nejde srovnat s tankama, bez přemýšlení dopředu toho moc nenaděláte).

- jsou mnohem míň nasírací. To souvisí s tím, že tanky jsou EXTRÉMNĚ nasírací hra - často vás například někdo trefí do munice a sejme jednou ranou z plných hp (to se teda může stát i v lodích, ale ne tak často), nezřídka pak tým vyhraje a vám se pak započítá bonus za první výhru v daném dni, což je dvojnásobek expů - jenže dvakrát nula je pořád nula, takže jste si vůbec nezahráli a ještě vám to spálilo bonus na expy. Obzvláště pikantní to je v různých akcích, kde ten bonus může být až x5 (a vězte nebo ne, pětkrát nula je pořád nula). V lodích je bonus jen x1.5 a navíc je menší rozdíl v rewardu za výhru a prohru, takže je tenhle nasírací faktor mnohem menší. Kromě toho je obecně snazší zahrát alespoň průměrnou hru (s výjimkou torpédoborců) a kromě letadlovek až tak nezáleží na tom, že jsou proti vám protivníci vyššího tieru (znát to je, ale pořád se dá něco nastřílet).

- letadlovky jsou hodně závislé na tom, jak to narolluje týmy. Když máte setup na stíhačky a není proti vám žádná letadlovka, nemáte co hrát (co sestřelovat). Když máte setup na bombardéry a protivník na stíhačky, tak si taky moc nezahrajete. Když je nepřátelská letadlovka o 2 tiery výš, tak vám taky sestřelí úplně všechno.

Celkově: Menší nasírací faktor a konzistentnější rewardy jsou výrazné plus, trochu se to ale vykrátí s tou celkovou pomalostí. Osobně si myslím, že koho baví tanky, budou ho bavit i lodě, ale s tím, že to bude spíš po čase střídat, než že by najednou na tanky zcela zanevřel a hrál už jen lodě.

Edited by - Rahman on 31/07/2015 12:17:36

elidor
Administrator

1332 Posts

Posted - 31/07/2015 :  17:30:39  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
na nyx.cz lidi z war thunder propagovali lode, zkusil jsem a po nekolika dnech odinstaloval, tzn realne priznavam, ze nemam odehrane stovky hodin, ale i tak zkusim dat moje postrehy do bodu:

+ krasna grafika
+ moznost ucit se proti botum
+ naprosto zadne lagy, dokonale plynula hra i na nejvetsi detaily (na mem 3 roky starem kompu)
+ jde hrat zcela zdarma (vyhoda, kdyz si ji chce clovek vyzkouset)
+ preklad je vybornej

- nez zacne bitva tak u toho usnete ...
- teamy maji hodne ruznorody osazeni, nez budete mit dostatecne silnou lod, tak budete neustale potkavat lode na ktery proste nebudete mit ani kdyby hrac s tou lodi usnul a nechal vas do nej strilet pul hodiny
- na to jak ma hra malo rozmanity "prekazky" tak je az politovanihodne zabugovana .. z urciteho uhlu nemuzete prestrelit ostrov, vzdycky to jde do nej bez ohledu na namer kanonu, ale tentyz kus ostrova "podplujou" torpeda
- strelba z del pripomina katuse ... kde se probuh inspirovali?
...

no kazdopadne ja to odinstaloval, pac mi war thunder prislo "akcnejsi" coz si uvedomuju, ze naopak nemusi vyhovovat kazdemu.
btw az hru odladej (skonci beta), tak ji urcite znova zkusim

p.s: je mozny, ze to co mi vadilo je uz opraveny, nevim jak jsou casty updaty.

Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett]

Edited by - elidor on 31/07/2015 19:09:38
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 01/08/2015 :  12:09:26  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
quote:

-nez budete mit dostatecne silnou lod, tak budete neustale potkavat lode na ktery proste nebudete mit ani kdyby hrac s tou lodi usnul a nechal vas do nej strilet pul hodiny


Tohle je blbost, respektive plati to jen s letadlovkama a na urcitem tieru (mezi urcityma tierama se zdvojnasobi dps stihacek), ale i v tom pripade se da hrat opatrne a neco uhrat.

Na rozdil od tanku, kde proste s nekteryma tankama jiny tanky neprostrelis at delas co delas, s libovolnou lodi jsi schopen damagit jakoukoliv jinou lod.

quote:
- strelba z del pripomina katuse ... kde se probuh inspirovali?


Njn, pripomina. Asi proto, abys videl, kam strilis a kdo na tebe strili. Z hlediska hratelnosti to imho byla dobra volba.

quote:
- z urciteho uhlu nemuzete prestrelit ostrov, vzdycky to jde do nej bez ohledu na namer kanonu, ale tentyz kus ostrova "podplujou" torpeda

p.s: je mozny, ze to co mi vadilo je uz opraveny, nevim jak jsou casty updaty.


Imho je to opravene, nic takoveho se mi nikdy nestalo a to jsem to hral docela dost.
Go to Top of Page

celdric
Average Member

1613 Posts

Posted - 02/08/2015 :  21:00:04  Show Profile  Send celdric an ICQ Message Send celdric a Private Message  Reply with Quote
zapomeli jste na silny faktor kamen-nuzky-papir, kterej teda wargaming uspesne od chvile co jsem zacal v CBT hrat rozdrbava...

ale v zasade se da rict, ze torpedovky nici bitevky, bitevky nici krizniky a krizniky nici torpedovky (kombinace dmg, obratnost, viditelnost atd). Kdo by chtel vedet vic klidne se muzu vic rozepsat, ale pocitam, ze rahman i elidor se mnou budou souhlasit.

Nemuzu uplne slouzit ted co sli do OB, kterou jsem hral v porovnani s CBT jen chvilicku (trochu cekam na kriegsmarine) co se tyce systemu viditelnosti, kterje diky novymu profile levelu 8 prosel zmenama (kamuflaze), ale pocitam, ze zakladni myslenka zustala.

Jo dalsi pomerne dulezita vec... ve hre jsou prakticky "hotovy" (pominu-li fakt, ze urcite budou casem pridavat lode i v hotovych stromech) jen US a Japan tree, ted nejspis jsou zablesky z Kriegsmarine (par lidi objevilo file data k bismarckovi tirpitz a 2ma lehkym kriznikum pro early tiery).

Ceka se ze Royal Navy bude az po Ruske marine (coz je imo skoda, zel wargaming je ruska firma).

K postrehum predrecniku jinak asi nemam co dodat :-).

no mmo
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 03/08/2015 :  12:55:05  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
Torpédoborce s klingonskou neviditelností jsou dost podivné, to je fakt. Kámen/nůžky/papír to nepochybně trochu je, ale zas to neznamená, že by bitevní loď nemohla potopit torpédoborec (jde to, jen je problém se trefit), nebo tak něco. V tancích taky lightko rozstřílí heavynu, aniž by s tím mohla cokoliv udělat, když ji chytí samotnou někde na volném prostoru.

BTW do zítřka je na oficiálních stánkách akce s kódem na dvojkový premiový křižník (aneb místo v přístavu zdarma).

Edited by - Rahman on 03/08/2015 12:55:36
Go to Top of Page

elidor
Administrator

1332 Posts

Posted - 04/08/2015 :  07:35:06  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
http://bonusweb.idnes.cz/world-of-warships-preview-prvni-dojmy-dhz-/Preview.aspx?c=A150730_161813_bw-pc-preview_anb

Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett]
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 04/08/2015 :  12:05:50  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elidor

http://bonusweb.idnes.cz/world-of-warships-preview-prvni-dojmy-dhz-/Preview.aspx?c=A150730_161813_bw-pc-preview_anb



Jak je to dlouhé, tak je to nezajímavé.

Edited by - Rahman on 04/08/2015 15:02:03
Go to Top of Page

celdric
Average Member

1613 Posts

Posted - 04/08/2015 :  16:51:21  Show Profile  Send celdric an ICQ Message Send celdric a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahman

quote:
Originally posted by elidor

http://bonusweb.idnes.cz/world-of-warships-preview-prvni-dojmy-dhz-/Preview.aspx?c=A150730_161813_bw-pc-preview_anb



Jak je to dlouhé, tak je to nezajímavé.



nejsi cilova osoba :-)

pominu-li jednu pasaz, kde se autor mirne zamotal mezi to kdo muze a nemuze strilet torpeda a co vlastne chtel rict, je to celkem dobre shrnuti.

edit:
kdyz uz jsme u tech clanku... na games.cz se nekdo pokusil udelat osvetu na tema jak dobre hrat WoWs a rek bych, ze minimalne ve 3ech bodech byl tak totalne mimo, ze jsem si rikal jestli jeho zajmem neni lidi naucit bad habits aby mel vic souperu na farmeni.

no mmo

Edited by - celdric on 04/08/2015 16:52:30
Go to Top of Page

brutus
Average Member

Tidus

1833 Posts

Posted - 10/08/2015 :  09:36:17  Show Profile  Send brutus an ICQ Message Send brutus a Private Message  Reply with Quote
Ve WoT mam odehrano cca 15k bitev a ac je to extremne nasiraci zalezitost tak se po ruzne dlouhych pauzach vracim abych si zahral dalsich par desitek nebo stovek bitev nez to zase zabalim.

Na lode jsem se opravdu tesil... odehral jsem asi 10 bitev a so to z disku - neskutecna nuda, pomala hra (i na mne v mem veku kdy CS skutecne neni muj salek kafe) grafika hezka ale to je asi tak vsechno.

Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE!
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 10/08/2015 :  10:55:34  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
Brutus: Ty si toho moc nenahrál s TOGem, viď? :D
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 02/09/2016 :  10:34:06  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
Aby toho nebylo málo, tak WG přidal misi na premiovou loď do WoWS (ve stejném čase jako grindící maratóny ve WoT). Reward je tier III britskej torpédoborec Campbeltown + kapitána s 12 skillpointama. Je na to celej měsíc a není to až tak těžký dělat (nahrát 50k expů, nastřílet 2m damage a nakonec se jednou umístit v top3 v týmu).

Škoda je, že Campbeltown je zrovna dost mizerná loď...

Edited by - Rahman on 02/09/2016 10:35:58
Go to Top of Page

PRIBOO
Average Member

DOG

1602 Posts

Posted - 02/09/2016 :  12:10:51  Show Profile  Send PRIBOO an ICQ Message Send PRIBOO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahman

Škoda je, že Campbeltown je zrovna dost mizerná loď...

Škoda že WoWS je zrovna dost mizerná hra . 5 minut někam jedeš, kolem jenom voda, pak prisvisti torpedo a odchod na párky ... Asi by se to zlepšilo na vyších levelech s rychlostí lodí, bohužel pro mne zásadní problém byl, že top torpedoborec byl na lvl 5 a od 6 výše to mělo o 1/3 menší dmg a počet torpéd. Sem jaksi nepochopil tu motivaci levelovat dále na vyšší tiery lodí :D.

PS: Dneska začína nova sezona v PoE, deš do toho?
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 02/09/2016 :  12:24:25  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PRIBOO

quote:
Originally posted by Rahman

Škoda je, že Campbeltown je zrovna dost mizerná loď...

Škoda že WoWS je zrovna dost mizerná hra . 5 minut někam jedeš, kolem jenom voda, pak prisvisti torpedo a odchod na párky ... Asi by se to zlepšilo na vyších levelech s rychlostí lodí, bohužel pro mne zásadní problém byl, že top torpedoborec byl na lvl 5 a od 6 výše to mělo o 1/3 menší dmg a počet torpéd. Sem jaksi nepochopil tu motivaci levelovat dále na vyšší tiery lodí :D.


Měl bys zkusit letadlovky.


quote:
Originally posted by PRIBOOPS: Dneska začína nova sezona v PoE, deš do toho?



To záleží, jestli se vykašlu na tu misi na Dicker Maxe nebo ne...
Go to Top of Page

PRIBOO
Average Member

DOG

1602 Posts

Posted - 02/09/2016 :  12:59:41  Show Profile  Send PRIBOO an ICQ Message Send PRIBOO a Private Message  Reply with Quote
Sem hral taky ale tam je strasna zavislost na teamu + klasika u WG rozdily mezi tiery lodi. Jakmile je na druhe strane o lvl vysi letadlova lod tak si bez sance.

Dicker Max mam, jako neni to spatnej tank ale TD bez veze se dneska uz hraje spatne.
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 02/09/2016 :  13:03:55  Show Profile Send Rahman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PRIBOO

Jakmile je na druhe strane o lvl vysi letadlova lod tak si bez sance.



To už trochu zlepšili, je na to skill u kapitána, kterej to srovnává.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,12 seconds. on eygor Snitz Forums 2000