Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Cokoliv co se nevejde jinam
 verified by visa, secure code
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 24/04/2010 :  18:35:35  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
uz se to tu resilo nekdy v minulosti, nicmene dnes jsem zjistil ze SE pro platbu ffxi zavedlo nejake zvysene zabezpeceni. Stare karty zadane jiz drive to nepotrebuji ale pokud chci zadat novou kartu a navazat ji na ucet tak mi ji odmita ze neni verified by visa. Informace na netu co jsem hledal mi prijdou vicemene dost neprehledne ale vyrozumnel jsem ze ma banka musi mit dohodu s visou, pripadne mastercard, a pak na strankach muzu aktivovat prislousnou kartu a dostanu nejake dalsi heslo ktere pak pri platbe pouziju. Volal jsem do ceske sporitelny a procital mbank fora a vyrozumnel jsem z toho ze ani jedna z techto bank u kterych mam ucty tuto sluzbu nema. Volal jsem i do sporky ale tam vubec nevedela slecna o co jde.

Nevite o tom neco, jesti to nejaka banka v cechach ma ci je nejaky jiny zpusob jak dosahnout tohoto overeni ? Na strankach visa pro usa je aktivace ale moje cislo karty to odmita, coz se ani nedivim.

takze jsem rozjel mensi patraci akci o teto sluzbe vysledky nize

Ceska sporitelna - helpline

slecna si nejdrive myslela ze se ptam na paypal a posleze priznala ze vubec netusi na co se ptam a ze CS to urcite nema.

mBank - forum

zda se ze par lidi melo stejny dotaz, mBank zejme vi co to je ale rozhodne to nema

CSOB

CSOB tuto moznost zatim neposkytuje, nicmene vec je jiz v jednani a do budoucna by mela byt pro klienty k dispozici. Bohuzel, zatim vsak nemáme zadne blizsi informace ani casovy horizont, kdy by CSOB mela mit tuto sluzbu v nabidce.

KB

v soucasne dobe Komercni banka a. s., sluzbu "Verifed by Visa" nenabizi.

VISA.eu

The Verified by Visa service is offered by Visa's Member banks and financial organisations to Cardholders and Merchants.

Please be informed that not all our Member banks participate in the Verified by Visa service. To benefit from the service you need to find a participating bank.

Unfortunately, we have no record of Czech Banks who provide Verified by Visa. You are however advised to check with your card-issuing banks directly.

Please follow the link below to see a list of participating banks in various countries:

http://www2.visaeurope.com/personal/onlineshopping/verifiedbyvisa/signup/main.jsp

lastfm

Edited by - Rashaverak on 27/04/2010 11:42:45

tojejedno
Advanced Member

5626 Posts

Posted - 26/04/2010 :  12:41:25  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
Budu te sledovat:) Osobne tipuji, ze nekde doslo k nedorozumeni.

Jde o dve veci "verified by Visa".
Jedno je prirazeni dalsiho hesla ke karte. Na to bych se ptal v tech bankach:) Kazdopadne rekl bych, ze v tuzemsku to zatim neni.

Druha Verified by VISA/Mastercard SecureCode je certifikat pro klienta, ze ten obchodnik kde platis je fakt hustej. A platbu provadis snad primo pres aplikaci banky (mrkni na alzu, tam te to presmeruje na Ceskou Sporitelnu).

AO: Pan Shade Tojejedno + PvP nub - retarded (tm)by NerfTý Mittra
VG: Jsem takova mala pisnicka - retarded s potencialem
EQ2: Tojeonde - Pivipi - retarded
Rift: Tojejedno - nejakej FOTM class, takze klerik asi:/ - retarded
FF XIV: Toje Tojejedno - a opet retarded, hrozna hra
TESO - tojejedno - sorcka - Sem se vratil z dovolene a prej uz se to nehraje

Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 26/04/2010 :  12:45:58  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
Volal si na infolinku VISA ?
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 26/04/2010 :  13:01:28  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
psal jsem jim mail, kdyz neodpovi zavolam.

ad nedorozumeni, ne tak docela ten system se jmenuje 3d secure, vyvinutej je visou a mastercard ho taky implementoval, sestava ze 3 layer, jednim z nich je prave vztah banka - obchodnik a druhym card issuer a card owner. 3ti jsem nezkoumal :) ten prvni nabizi prakticky vsechny banky v cr a me je na nic a jestli to chapu spravne tak je nanic obecne protoze v cr nejsou card owneri kteri by ho mohli vyuzit, leda by na ceskem shopu nakoupil american ktery to ma, ten druhy ktery potrebuju se zda nenabizi zadna cimz jsem v prdeli

tady je to hezky popsane
http://en.wikipedia.org/wiki/3-D_Secure

lastfm

Edited by - Rashaverak on 26/04/2010 13:03:12
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5626 Posts

Posted - 26/04/2010 :  13:09:30  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
No prave tam je to reseni co jsem psal (alza.cz + VISA). I na te wiki pisi, ze pro 3D secure si kazdy muze zvolit heslo sam, takze se tam standardne stale pouzive CVV (3-D Secure does not require the use of password authentication).

Takze otazka je: "umoznujete mi nastavit ke karte heslo?". A ja se vsadim ze v CR v tom zatim nikdo nejede. Mozna virtualni kreditky.

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 26/04/2010 :  13:14:00  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tojejedno

Takze otazka je: "umoznujete mi nastavit ke karte heslo?". A ja se vsadim ze v CR v tom zatim nikdo nejede. Mozna virtualni kreditky.

jj pravdu mas. No a ja se prave snazim primo z bank vydolovat jestli to opravdu nejde, s ohledem na to ze ten system visa zprovoznila nekdy v roce 2001 jestli jsem to spravne nasel. Pak uz asi zbyva jen ucet u zahranicni banky.

nanestesti ffxi ke ktere to potrebuju neumoznuje ani paypal ani gametime kupony, jen mastercard ci visu overenou

lastfm
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5626 Posts

Posted - 26/04/2010 :  13:32:08  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
Mozna najit nejakyho ceskyho hrace FFXI? Pochybuju ze zadny neni:)

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 26/04/2010 :  13:39:58  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tojejedno

Mozna najit nejakyho ceskyho hrace FFXI? Pochybuju ze zadny neni:)

no ja jsem jednim z nejstarsich, problem je ze pokud mas kartu zadanou jeste pred zavedenim, respektive zprisnenim tech platebnich podminek tak s ni muzes dale platit, me bohuzel vyprsela expiration date a dostal jsem novou a pri updade payment method uz me to nepusti a rika tze neni validni protoze nema ten 3d secure system.

zdaleka to ale nejsou lide jen z cr, zda se ze ten system nefunguje ve spouste zemi a hodne lidi si na to ztezuje, vypada to ze tim prisli o 1000ce subscriberu predevsim v evrope a nejak jim to nevadi. I lidi z usa si stezujou napriklad v jednom threadu ze to nema citybank

lastfm

Edited by - Rashaverak on 26/04/2010 13:41:07
Go to Top of Page

Almych
Average Member

To jsem ja

1691 Posts

Posted - 26/04/2010 :  14:23:01  Show Profile  Send Almych an ICQ Message Send Almych a Private Message  Reply with Quote
Tohle je americkej system, ktery se snazili pred casem zavest i u SWG. Ale protoze tehda to v Evrope nepodporovala jedina banka, tak to zase zrusili. Vidim, ze evropske bankovnictvi krome vybirani poplatku za kde co, nikam nepokrocilo.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,09 seconds. on eygor Snitz Forums 2000