Author |
Topic  |
spellshaper
New Member

112 Posts |
|
| |
Awrel
New Member

135 Posts |
Posted - 19/11/2009 : 19:23:41
|
A kde jsou výsledky té první? |
<cool signature here> |
 |
|
Luka
New Member

448 Posts |
Posted - 19/11/2009 : 20:14:07
|
Dobrý dobrý |
 |
|
spellshaper
New Member

112 Posts |
Posted - 19/11/2009 : 22:54:27
|
Staré dotazníky běží souběžně s novými, takže výsledky zatím nemám. Budu vše vyhodnocovat až najednou. Můžu udělat nějaký rychlý přehled, pokud bys měl velký zájem. Už teď ale mohu říct, že mě několik věcí překvapilo. |
Mundus vult decipi ergo decipiatur. |
 |
|
Arnie
Moderator

544 Posts |
Posted - 22/11/2009 : 02:44:17
|
Taky by me docela zajimaly vysledky.... |
 |
|
spellshaper
New Member

112 Posts |
Posted - 28/11/2009 : 00:17:51
|
Přidána poslední třetí část dotazníku, po ní už budou příští týden následovat výsledky.
Díky všem, co ankety zodpověděli! |
Edited by - spellshaper on 28/11/2009 10:57:39 |
 |
|
spellshaper
New Member

112 Posts |
Posted - 12/12/2009 : 13:01:56
|
Jen malý update. Konec ankety se sešel s koncem semestru, takže se omlouvám, ale výsledky budu zpracovávat až po zkouškách, tedy někdy v lednu. :(
Ale pokud jste ještě nehlasovali v nějaké části dotazníku, tak prosím do toho! |
 |
|
spellshaper
New Member

112 Posts |
Posted - 04/01/2010 : 22:39:44
|
Chtěl bych naposled poděkovat všem, co si našli chvilinku času a vyplnili všechny díly dotazníku!
Konečně jsem se dostal k tomu, abych přepsal výsledky. Byl to můj první dotazník a já si neuvědomil, že když nemám placený účet, tak výsledky automaticky nijak nedostanu. Tip pro ostatní: Pokud nemáte placený účet, nepoužívejte surveymonkey ;)
Nicméně výsledky jsou na světě a pokud to někoho zajímá, najde je zde: https://docs.google.com/Doc?docid=0ARqg5zhmwfnxZHpkNGh0Zl8zZm5wZGJmbmM&hl=en
Pokud má někdo otázky, klidně se ptejte! |
 |
|
Jace
Average Member

1183 Posts |
Posted - 05/01/2010 : 07:01:47
|
Nic prekvapujiciho, akorat ta treti cast silne zavani objednavkou. Taky by sis mohl opravit to sileny mnozstvi preklepu, treba by to pusobilo o neco seriozneji. |
MMOs failed. |
Edited by - Jace on 05/01/2010 07:02:18 |
 |
|
Dynty
New Member

310 Posts |
Posted - 05/01/2010 : 10:08:59
|
...ale nejvetsi fail jsou flashovky :) a nedejboze flashovka s mesicnim poplatkem :) a account management musi bejt naopak co nejhur pristupnej,aby se lidi nemohli moc unsubscribnout:) no z telefonu to vubec! minimalne aspon konfirmacni email s 2mb flasem kde je pro potvrzeni potreba stisknout F11 a scroll lock. |
www.boiians.cz |
 |
|
spellshaper
New Member

112 Posts |
Posted - 05/01/2010 : 15:51:52
|
Jak jsem psal je to dělaný jen jako prezentace výsledků, tudíž velmi rychle. Bohužel v Office 2010 betě není kontrola překlepů, takže ani ty největší nejsou opravené.
Výsledná zpráva bude obsahovat i mé komentáře a závěry, ale nemyslím, že by o ně měl někdo z vás zájem, takže jsem zpracoval pouze holé výsledky a věřím, že se s tím popere každý sám. Také nesouhlasím, že nic překvapivého, pro mě tam několik překvapení je, zvlášť s ohledem na to, že jde o českou anketu.
Všechny části byly umísťovány na stejná místa, takže víceméně vyplňovány "stejnými" lidmi. Otázky byly vymýšleny tak, abych se dobral odpovědí na to, co potřebuji znát, není to nezávislý průzkum..
to Dynty: S tím nesouhlasím, je pravda, že na Internetu je mnoho příkladů jak Flash využít hodně špatně, to ale neznamená, že v něm nelze dělat zajímavé věci. A pokud bys to chtěl vzít z širšího pohledu a pohledu vývoje, tak jsou ty výhody ještě zřejmější (finance, zkušenost, časová náročnost). Jak jednoduše pochopit o co mi jde, je podívat se jak vypadá nezávislá hra ve Flash/2D enginu a nezávislá hra ve 3D. |
 |
|
Dynty
New Member

310 Posts |
Posted - 06/01/2010 : 08:51:49
|
ja si delal legraci spellshapere :) na mescini poplatky to asi nebude,ale verim ze muze bejt super flashovka,i na ten telefon |
www.boiians.cz |
 |
|
celdric
Average Member

1613 Posts |
Posted - 06/01/2010 : 08:58:45
|
spellshaper: zajimalo by me, ktere oblasti se tvoje prekvapeni tykaji. Me ty vysledky ankety az tak prekvapive neprisli (ackoliv jsem nehlasoval). Mozna mas zkreslene predstavy o imperiu? |
no mmo
|
 |
|
Isac
Moderator

2433 Posts |
Posted - 06/01/2010 : 10:08:22
|
Jak souvisí použitá technologie s tím, jestli je člověk ochotnej za hru platit nebo ne ? To je jak kdyby se mě někdo ptal jestli budu radši platit za hru renderovanou v DirectX nebo OpenGL.
A k tomu překvapení nemusíme chodit daleko, stačí se podívat na odpovědi na otázku 1.#8. Díky tomu je jasný, že ta anketa absolutně nevystihla nějakej vzorek MMO hráčů a má stejnou vypovídající hodnotu, jak kdybych se na ty otázky zeptal kamarádů v hospodě. |
 |
|
spellshaper
New Member

112 Posts |
Posted - 06/01/2010 : 10:36:49
|
to celdric: Když nad tím tak uvažuju, tak to asi bude tím imperkem. Je fakt, že je to docela specifická skupina :D v dotazníku má nepochybně imperko většinu. Každopádně mě např. překvapilo, že hráči nechtějí výrazné změny od novývh MMO. Většinou vyhrála ta nejklasičtější odpověď. Já už jsem trochu otrávený současným trendem MMO, takže jsem čekal, že v tom nebudu sám.
to Isac: I když si Dynty dělal srandu, tak podobný názor má mnoho lidí. Když se řekne Flash vybaví si něco negativního a automaticky to odmítají hrát a nebo nedejbože platit.
Pokud by všichni kamarádi v hospodě hráli MMO, tak nepochybně ano. V jiné komunitě by možná PvP nemělo takovou převahu, ale myslím, že bude vždycky vysoko. |
 |
|
celdric
Average Member

1613 Posts |
Posted - 06/01/2010 : 10:51:19
|
A je opravdu tak zvlastni, ze lidi nehledaji tak uplne zmenu? Vzdyt oni sami se prece nezmenili...jen treba ta stara hra uz neni tak dynamicka a progresivni jako na startu kdy ji zacali objevovat. Rekl bych, ze pro typickeho hrace rpg je dulezity rozvoj jeho postavy, objevovani noveho, ziskavani neceho noveho atd. V okamziku, kdy to zacne byt prilis staticke, omlete tak zacne koukat bokem, ale vzdy bude podle me hledat neco co je potreba znovuobjevit, znovuprojit atd. :-)
Ostatne kdyz se podivas na soucasny trh her tak je to vicemene stale na jedno brdo ;-). XX generaci FPS her, XXX simulaci sportu, XX her s pribehem a rpg prvky apod. Nejsem psycholog, ale je mozny, ze to proste jen vystihuje lidi jako celek ;-). Sami jako jednotlivci by jsme se rozhodli mozna jinak, ale kdyz se nas ma rozhodnout masa...no ne vzdy vyhravaji nejlepsi reseni ;-) |
no mmo
|
 |
|
Isac
Moderator

2433 Posts |
Posted - 06/01/2010 : 13:27:51
|
spellshaper: No pokud se podíváš na vývoj na trhu MMO, tak je vidět jasný odklon od PvP (započal někdy v roce 2000, kdy v Ultime vzniknul paralelní svět bez možnosti útoku na hráče, většina lidí se nakonec přemístila tam), poprávka je mizivá. Proto je 50% PvP hráčů absolutní nesmysl mezi všemy MMO hráči, odhadoval bych to tak na 5 procent. |
 |
|
terawatt
Junior Member

916 Posts |
Posted - 06/01/2010 : 14:20:23
|
spellshaper: Jde ti o vyznamenání za projekt do Statistiky, nebo osobní pochvalu v kabinetě paní učitelky? 
Já ti přeju obojí, jen mi přijde absurdní ten časový interval "jeden týden" v bodu č.4 prvního dotazníku  |
I've survived Chernobyl,Y2K,9/11,Bird flu,Mad cow disease,Swine flu,Ebola outbreak, African Swine Fever,SARS, MERS,COVID-19, Brexit,..NIBIRU BRING IT ON.
|
 |
|
Pacient
New Member

297 Posts |
Posted - 06/01/2010 : 19:28:53
|
quote: Originally posted by Isac
spellshaper: No pokud se podíváš na vývoj na trhu MMO, tak je vidět jasný odklon od PvP (započal někdy v roce 2000, kdy v Ultime vzniknul paralelní svět bez možnosti útoku na hráče, většina lidí se nakonec přemístila tam), poprávka je mizivá. Proto je 50% PvP hráčů absolutní nesmysl mezi všemy MMO hráči, odhadoval bych to tak na 5 procent.
Nojo, ale kdyz v ty UO s jednim datadiskem potopili pvp a vylepsili pve, tak rychle ztratili skoro 1/2 predplatitelu, pritom v te dobe nepribyla zadna nova mmo hra. Pvp v mmo hrach hraje urcite vetsina lidi, i kdyz jen prilezitostne. |
Dutá hlava víc duní. |
 |
|
Shatteren
Senior Member

2735 Posts |
Posted - 06/01/2010 : 20:05:18
|
Ja si myslim, ze ve svete je prevazna (tzn. mnohonasobne vice nez PvPckaru) vetsina PvM,PvE nadsencu. |
REVOLUTION https://www.blitzunion.com/video
|
 |
|
spellshaper
New Member

112 Posts |
Posted - 06/01/2010 : 20:31:40
|
to terawatt: Bohužel nebude ani jedno, je to jen jedna z mnoha částí BP :( Ale neznám ani žádnou učitelku u které bych stál o to druhé :D
Jak je to s tím PvE x PvP nevím, ale i v anglické anketě to bylo vyrovnané. Jen tam bylo málo hlasů :(. |
 |
|
celdric
Average Member

1613 Posts |
Posted - 06/01/2010 : 20:37:22
|
ja na tyhle PvPckare v anketach neverim... kazdej v anketach furt zatrhava/pise jak je pro nej pvp dulezity, ale kdyz na vec prijde tak stejne drtiva hracu hleda jen easy pvp kde budou furt jen vyhravat (coz v principu zcela nelze).
PvE dava ve hre moznost vyhrat kazdemu, pvp porad vyhrava jen malokdo a vetsina hracu (a obzvlast tech novodobych mladych) neni schopna vubec porazku unest. Nikdy nic neni jejich vina...vzdycky za to muze system/pocasi atd. Koneckoncu staci se podivat kolem sebe do medii na co se vymlouvaji sportovci, politici apod. Soucasny svet neni schopen vychovat odolne jedince, rozhodne ne ten western svet. Cina+Korea+Japonsko tam je to asi kapku jinsi |
no mmo
|
 |
|
antarian
Junior Member

897 Posts |
Posted - 06/01/2010 : 20:38:58
|
Isac: sorry ale to je bejkarna co pises:-) Myslim ze tech 50% PvP hracu je asi tak nejak priblizne pravda.
Kdyz se podivam kolem sebe na zname co hrajou hry tak by ty procenta byli jeste mnohem mnohem vyssi nez nejakejch 50%. Jak jsi prosimte prisel na to ze PvP zajima asi tak 5%??? :-)
U me by vice nez tech 50% bylo samozrejme z duvodu, ze se pohybuju ve hrach kde maji lide PvP radi a hraji ho. Tudiz pak je samozrejme celkove procento nizsi.
Ale jinak mas pravdu, ze je i hodne her kde lide radi hraji a uprednostnuji PvE a PvP nemaji radi .... kdo vi mozna to realne procento bude opravdu nizsi ale tech 5% je blbost, ale tak predpokladam ze jsi jen prehanel |
soucasne hraji nebo gamesy na ktere cekam: TERA, SECRET WORLD, GW2 bezici predplatne: LOTRO, Star trek, Champion online ukoncene predplatne: UO, L2, AOC, RIFT, WOW, WAR, SWTOR, DCUO, EVE + dalsi co nejdou ani pocitat.
|
 |
|
Isac
Moderator

2433 Posts |
Posted - 07/01/2010 : 01:12:35
|
antarian: No řekl bych, že mám za sebou docela solidní historii a pokud aktuálně nejúspěšnější hra (v západním světě) musí mít "speciální PvP servery", tak asi nebude uplně na to PvP zaměřená, co ? :)
A co takový instance ? aka chci si s Ferdou od vedle pohrát na píškoviští, ale Pepík od vedle nesmí ! On by nám to bořil !
Aktuální mainstream hry prostě jsou všechno, jen ne PvP zaměřený. Korunu tomu nasazuje cena z massively.com "Best PvP in a 2009 MMO" pro Darkfall, všímáš si, že tu hru skoro nikdo nehraje, přestože je to aktuálně jedna z nejlepších PvP her ? 
Je to jak říká celdric, většina lidí se sice k PvP hrdě hlási, ale jak jim jen někdo trochu ublíží, tak se čertí co můžou Navíc teda podle zkušeností co mám, je to v Čechách ještě mnohem horší než v globálu. Tady někoho grifovat, tak ti jsou pomalu schopný vyvraždit rodinu do 4. kolene  |
Edited by - Isac on 07/01/2010 01:21:32 |
 |
|
Rodier
Moderator

4328 Posts |
Posted - 07/01/2010 : 02:29:09
|
Ja si myslim ze je to slozity - stim darkfallem. Urcite by ho hralo vic lidi, kdyby to nebylo hodne o makrovani, kdyby to vypadalo hezcejc, kdyby se vyvojari chovali jinak (slibovani, uroven webu..), obcas se na DFO webu zactu a proste lidi si tam porad dokola stezuji o prazdnosti te hry jako takove. Ze tam proste krome toho zabijeni lidi (ktere neni zabavne na porad) neni co delat a i ze to zabijeni je desne jednoduche. A konec koncu prave i kvalita pve, protoze jedno bez druheho neni (viz topic o STO kde uz lide pisou ze pokud klingoni budou pure pvp tak tim padem je to sux pvp hra..)
Obecne je to ale pravda ze PvP ma min a min na oblibe, se staci podivat treba na Lineage2, to bejvavala HC pvp hra. Smrt = velkej postih na expe + ztrata veci.. a dneska? veci temer nepadaj, expa se da nahradit.. blablabla. Jedine pvp tam je arena (olympiada) a castle siege (tedy kdy jde o neco a je to fakt fest zabava).
Pokud se zamyslim nad tim, cim to je - je mozny z toho obvinit treba prave wowko, ktere v podstate zavedlo pvp jen jako "moznost" nikoliv "nutnost". Kdyby proste ve wowku bylo od zacatku pvp jen ve svete, za body (equip, tituly) a zadne bg/areny, tak by to dneska vypadalo vsecko jinak. Lidi jsou ovce a jdou za tim, co se jim da. Ale samozrejme musi se jim to umet dat. |
First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave! Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
|
 |
|
Meddy
Moderator

5760 Posts |
Posted - 07/01/2010 : 09:28:42
|
quote: Originally posted by celdric
kazdej v anketach furt zatrhava/pise jak je pro nej pvp dulezity, ale kdyz na vec prijde tak stejne drtiva hracu hleda jen easy pvp kde budou furt jen vyhravat (coz v principu zcela nelze)
Je fakt, ze me vzdycky spolehlive pobavi presne tyhle typy o kterych pises. Megaultraskillzori, kteri se budou do krve hadat jak je v te ktere hre pvp uzasne ve chvili kdy se jim dari vyhravat, tem kdo poukazuji na nedostatky s prehledem vysvetli, ze to neni hra pro kazdeho a kdyz se jim to nelibi, at jdou do hrat pve.
Ale beda jak zacnou dostavat dlouhodobe na prdel, tak se muzou posrat, healer blbe healuje, caster blbe mezzuje je uplne jasny kdo jedinej to tam hraje bezchybne a nejlip, zaroven devove jsou kokoti, kdyz to nastavili tak, ze vyhrava nekdo jinej atd. a najednou je ta hra uplne na picu a dokud ji neopravej taky aby megaultraskillzor vitezil, tak ji odmita hrat a zase tahne jinam  |
STS Chvojkovice-Brod |
 |
|
WereHamster
Junior Member

982 Posts |
Posted - 07/01/2010 : 09:34:25
|
Co je na PVP tak bezva?
Jsem starej fousatej dědek, moje neurony běhají rychlostí stíhací želvy, v MMORPG mě baví hravě zkoumání krajiny, craft. Hrát můžu až od osmi večer kdy už sem se postaral o všechny moje povinnosti. Netuším proč bych si měl nechat kazit zábavu každým 12ti letých puberťákem co ve 12 přijde ze školy domů, stáhne PVP build of day, přeskiluje, opraví a hurá PWNOVAT uslintaný fotry...
Proč hrát pvp? Co vás na tom baví? To ponížení protivníka? To že ho behem 6ti sec připravíte o výsledek několika hodinové práce (pro vás, pro něj několikadenní)? Nebo PVP vyhledáváte protože zabití normálního npc je příliš snadné / nudné / repetetivní / o nic tam nejde?
Pokud by npc mělo ty samé možnosti jako hráč, po zabití by vás obralo o všechen loot, bylo by to zábavné? Pokud byste si pozvali 5 kamarádů na pomoc, tak by si pozvalo 10 kamarádů? Je pro vás PVP náhrada za nedokonalé PVE?
Nemám nic proti PVP, ale mělo by být zábavné pro všechny účastníky. Neříkám že za smrt by neměl být postih, ale všechno s mírou. Full loot může být pro hráče co je ve hře půl roku směšnej, dojde do banky a má za 5 minut vše co ztratil. Newbie bude tak maximálně koukam na svoji holou řiť a přemejšlet kde vlastně viděl ten sklad dřevěných mečů a kolikrát asi umře, než se tam dostane... Pokud jeden hráč dokáže šikanovat bandu newbie, tak to pro mne moc zábavné není.
Neberte to jako nějaké pobrekávání, jen jako otázku co vás na pvp tak baví / nebaví a proč je to pro 50% klikačů dotazníku tak důležité :)
Já osobně se PVP nebráním, ale nevyhledávám ho. Největší uspokojení z PVP mám, když se dokážu ubránit :) |
 |
|
Jace
Average Member

1183 Posts |
Posted - 07/01/2010 : 10:57:17
|
Ja zas nechapu, jaky poteseni prinasi cloveku zabijeni retardovanych mobu, kteri se neumi branit, nebo trhani bylinek a vareni lektvaru, coz stylem odpovida zabave 12 lety holky, co si oblika barbinu.
A o nejakym gankovani se nikdo nebavi. To snad ani neni pvp. |
MMOs failed. |
Edited by - Jace on 07/01/2010 10:58:41 |
 |
|
Isac
Moderator

2433 Posts |
Posted - 07/01/2010 : 12:44:47
|
WereHamster: Pokud bych chtěl dělat jen PvM, tak nehraju MMO, ale dám si hru jako bylo Baldur's Gate / Planescape: Torment. Tyhle hry mají řádově lepší PvM / questy / příběh než jakákoliv MMO hra.
Pokud se musíš ptát co je na PvP tak bezva, tak se obávám, že ti to tady na pár řádku nevysvětlím. Stručně a jednoduše, může se tam stát cokoliv.
Epická bitva na lodích o Sea Tower ? V PvM asi ne :-)
|
 |
|
WereHamster
Junior Member

982 Posts |
Posted - 07/01/2010 : 13:56:51
|
No já si PVM bitku na lodích představit dokážu. Účastnil jsem se několika PVM bitek na kosmických lodích a pozemních vozidlech.
Chápu pvp jako zábavu v partě, kdy jde nejen o souboj equipu ale i o taktice, případně strategii. I tak může vypadat PVP.
Chci ale poukázat na to, že PVP nemusí být zábavné pro všechny zúčasněné strany. A to velice snadno. Naopak, může být velice nezábavné :)
Jace: Mobové ale nemusí být retardovaní. A hledání nejkvalitnějších surobin, težba (+management těžby), ochrana harvestrů / továren , získávání více či méně ilegálních přísad, experimentování, učení se pomocí reengineeringu a nakonec prodávat třeba nejkvalitnější zbraně na serveru, i to baví docela dost lidí... i takhle může vypadat craft... |
 |
|
Isac
Moderator

2433 Posts |
Posted - 07/01/2010 : 14:11:28
|
WereHamster: Každýmu je snad jasný, jak zásadní rozdíl bude v bitvě mezi několika sehranejma posádkama a bitvě s několika nascriptovanejma loděma.
Cílem MMO je pro mě zahrát si s někým proti někomu, moby si můžu mastit doma v single playeru a budu se u toho bavit víc. To bych teda rád viděl příklad nějakýho neretardovaného moba co dosahuje kvalit průměrného hráče. |
 |
|
celdric
Average Member

1613 Posts |
Posted - 07/01/2010 : 14:28:56
|
Isac: takovy najit nemuzes, protoze takovy nikdo nenaprogramoval ani nikdy nenaprogramuje. Problem neni ani tak v tom, ze by to z principu neslo, problem je v tom, ze takove moby a pve nikdo nechce. PvE je tu proste od toho, aby hrac vyhraval a tecka :-). A kdyz mu to dlouho omylem nepujde tak se tak dlouho upravuje az mu to pujde. Je to dlouhodoby trend ve vsech hrach co vychazi. Obtiznost her za poslednich 20 let vyrazne upadla. Strasny, ze ja vlastne parim hry uz skoro 22 let...bleh
Edit: Ted zrovna jsme se bavili s kolegou a vzpominali na hry na Sinclair... ty skoro nikdo bez pokeu nedohral...Manic miner, green beret atd. V posledni dobe jsem nenasel hru, kterou bych nedokazal dohrat do konce...a jeste v cim dal tim kratsi dobe. Takze tolik k obtiznosti PvE ;-) |
no mmo
|
Edited by - celdric on 07/01/2010 14:32:05 |
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 07/01/2010 : 15:42:04
|
WereHamster: Každýmu je snad jasný, jak zásadní rozdíl bude v bitvě mezi několika sehranejma posádkama a bitvě s několika nascriptovanejma loděma.
Cílem MMO je pro mě zahrát si s někým proti někomu, moby si můžu mastit doma v single playeru a budu se u toho bavit víc. To bych teda rád viděl příklad nějakýho neretardovaného moba co dosahuje kvalit průměrného hráče.
spusta hracu jsou mnohem retardovanejsi nez kdejakej mob :) |
UO, SWG, WoW, EVE, DF, LoL
|
 |
|
Isac
Moderator

2433 Posts |
|
Jace
Average Member

1183 Posts |
Posted - 07/01/2010 : 16:11:58
|
No jestli neni chyba v tom, ze vetsina carebearu dostane naloz od gankeru a po zbytek zivota maji kvuli tomu zkresleny vnimani pvp.
Pro me je zabava ciste jen arenovy pvp se stejnym equipem jako v GW. Nekoho treba bavi world pvp, kde za kazdym druhym stromem na tebe neco muze vyskocit. Bavi je ten adrenalin (resp. spis asi to prekvapeni, ze krome DF a EVE jsou vsechny hry nastaveny na carebear mod s nulovou ztratou po smrti).
Ale porad nedokazu pochopit, proc dava vetsina lidi prednost pve, kdyz mnohem lepsi questy a zazitek poskytuji SP hry jako BG, ME nebo DA (proste cokoli od Bioware). Jediny, co me napada, je takovej ten big armor komplex, kdy typek chce bejt nejlepsi a vycnivat nad ostatnimi tim, ze hraje dyl. Jinak fakt nevidim duvod, kdyz MMO jsou nastaveny na solovani a o nejakym zivoucim svete nemuze bejt ani rec. |
MMOs failed. |
 |
|
Pacient
New Member

297 Posts |
Posted - 07/01/2010 : 19:45:31
|
Isac & dalsi: vy tady pisete o pve zamerenych mmorpg a o wow jako hre co kazi mmorpg. Wow prece neni mmorpg, to je ciste multiplayer hra pro 5-10 hracu stejne jako diablo, call of duty, league of legends atd. Ve wow je jen navic chat s animovanejma panackama misto tabulkovyho lobby chatu jako v ostatnich hrach. A pritom trebas call of duty nebo dota hraje hromada lidi protoze maji radi pvp.
Ve vetsine mmorpg lidi nehrajou pvp, protoze je tam to pvp proste spatne udelany. Kdyby lidi nemeli radi pvp obecne, tak by jich tolik nehralo secky ty fps a dota-like hry. |
Dutá hlava víc duní. |
 |
|
kajda
New Member

390 Posts |
Posted - 07/01/2010 : 20:55:40
|
proto jsem tam záměrně napsal průměrný nemusíme chodit daleko 
Sakra tenhle screen me vzdycky dostane. Ale zazil sem neco podobneho ale nebylo to tak masivni. 
quote: Originally posted by Jace
....
Me PVP vylozene nevadi a nejvic sem mel rad EVE protoze tam sice bylo otevrene PVP a v 0.0 ( pvp zony ) sem travil 90% casu ale celkem sem tam za 2roky prisel asi o 5lodi a kamos o to same + carrier. Proste kdyz clovek nechtel delat PVP tak mel docela velke sance ze utece. Pro cloveka co se zabyva tezbou a vyrobou ( coz v SP hrach moc nejde a nebo je bezpredmetne ) PVP neni moz zabavna zalezitost protoze mu to brani v hrani. Ale zaroven v EVE me smrt vubec nerozcilovala protoze pro me byla snad jeste min bolestiva nez v carebear hrach jedine co zabolelo byla ztrata plne vybaveneho carriera na ktery sem potom musel dva dny tezit. Ale zrovna v EVE kdyby nebylo PVP tak by to nebylo ono.
Naproti tomu v DF me PVP vylozene sralo protoze se stavalo ze sem umrel nekolikrat denne a to cloveka potom nak omrzi hrat. No a problem s SP hrama je ze je tam pribeh a jak to clovek parkrat dohraje tak uz to neni ono zna lokaci nazpamet a uz ho to nak nebavi v MMO ho neco zene ( touha po penezich, vybave atd ) Proste MMO je jina at uz se hraje jako PVP tak PVE hra. Imho by hra mela poskytovat zabavu pro oba styly hracu ale problem je jak to udelat zatim sem nevidel lepsi system nez v EVE ( jak rozdeleni sveta tak nastaveni cele hry ). |
Infinity – The Quest for Earth - last hope for good game Darkfall - Suspend EVE - Suspend PoTBS - suspend TR - suspend AOC - Fury - Suspend SWG - To uz je hodne dlouho :-) UO - Bohuzel jenom na emulovanych serverech
|
Edited by - kajda on 07/01/2010 21:14:34 |
 |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 08/01/2010 : 11:53:11
|
pvp by melo bejt pro lidi co to chtej ... eve je idelani ... nechces pvp jses v 0.5+ .. no a kdyz chces tak jdes do extremu :) 0.0 a uzivas si a vis ze tam budou lidi co maj na to stejny nazor jako ty :)
na eve mi vadila jedina vec a to je ten system skillovani: dyl platis = ses lepsi ... bez ohledu na skill hrace nebo na to jak se snazi jinak je to idaalni hra :)
ve wow jsou areny bgcka je tam i wg ... a tam to pvp je tak jak ma byt .. no nekdy ne uplne ale nikdo si tam nemuze stezovat ze ho zabili :)
ale kdyz nekdo zabiji nekoho kdo se snazi sbrat kyticky tak mi to prijde takovy ubohy ... i dkyz toho co ho zabiji to urcite hrozne bavi :) dokaze si ze je king kdyz porazi nekoho kdo vubec nebojuje a muze v klidu spat ... ale tomu ja nerikam pvp
ve hrach by melo byt otevrene pvp jako ze vsude vsichni a o vsechno .. stejen jako v realnym svete ... ale museli by to hrat normalni lidi coz neni bohuzel mozne |
|
 |
|
Stirius
New Member

416 Posts |
Posted - 08/01/2010 : 13:24:26
|
Akorát v normální světě zdechneš a jsi zdechnutý. Ve hře zdechneš a dáš ressurect. Pokud by byla naprostá smrt, tak potom by to bylo jak v reálu, protože si člověk kurva rozmyslí, jestli do souboje půjde nebo ne... |
Boiians leader http://www.boiians.cz
|
 |
|
Dynty
New Member

310 Posts |
Posted - 08/01/2010 : 13:32:59
|
aj patek,odpoledne,napisu na imeprium:) opomijite tu jednu vec, a to ze i v PvE se da vyhrat nad ostatnima HRACEMA a velka cast lidi dava prednost vyhravat (ie porovnat sily a zvitezit) takovou cestou nez cestou "prime konfrontace" :) je to stejnej rozdil jako je rozdil mezi Kickboxem a sprintem na 100m. Ve sprintu vsichni bezi dopredu,je tam urcita strategie jak se "nechat tahnout" ale je to spis psychika. kdo dobehne prvni porazil ostatni,vyhral nad nima. V kickboxu je prima konfrontace,kdy jeden druhyho musi proste sejmout a ten vyhraje. Kazdej pak rad neco jinyho,nekdo ma proste radsi box a kickbox a nekdo kouka na atletiku,nebo treba formuli (coz je taky rozdil oproti destruction derby) ale vsude soutezi lidi mezi sebou a nakonec nekdo z nich vyhraje. ve WoWku je prece obrovska soutez mezi hraci v PvE,a ikdyz nejdou proti sobe,ale kazdej zvlast proti stejnem mobum a kdo to dava lip je lepsi a vyhrava tak nad ostatnimi LIDMI kteri to nedavaji tak dobre. Tak nechapu co je spatnyho na PvE,je to taky soutez,taky hrajete proti LIDEM,ikdyz neprimo a psat neco o tom ze hrajete proti "tupejm mobum" namisto "chytrejch lidi" je stejna demagogie (polopravda) jako smat se bezci na 100 metru ze zavodi proti "blbej stopkam" misto aby mlatil lidi v ringu |
www.boiians.cz |
Edited by - Dynty on 08/01/2010 13:34:38 |
 |
|
Meddy
Moderator

5760 Posts |
Posted - 08/01/2010 : 13:59:42
|
To je moc pekna uvaha a prirovani, to se ti povedlo. |
STS Chvojkovice-Brod |
 |
|
Herbicid
Junior Member

885 Posts |
Posted - 08/01/2010 : 14:02:49
|
Resit jestli je lepsi PvP ci PvE je samozrejme bullshit.
Klicove slovo je HRAT. Kdyz si hraju, tak se chci bavit a ne se nasravat na rspwn spotu proto ze si nekdo vybiji svoji frustraci jeho kempovanim, pokud to ovsem nepovazuji za zabavu.
Cili PvP ano, ale s moznosti volby minimalne co se realmu/serveru/shardu tyce. Pokud vlezu na PvP, tak se nesmim divit ze se tam neco takoveho deje :)
800  |
Barabariel Herbicidia - Conjurer - FFXIV:RR - [Ragnarok] @Herbicid - Champions Online, Star Trek Online
There are many worlds where I visited already Anarchy Online | Age of Conan | Warhammer Online | StarWars Galaxies | EVE | Earth&Beyond | World of Warcraft | Dungeons & Dragons Online | City of Villains and Heroes | Saga of Ryzom | Lord of the Rings Online
|
Edited by - Herbicid on 08/01/2010 14:15:48 |
 |
|
Jace
Average Member

1183 Posts |
Posted - 08/01/2010 : 14:10:09
|
No tak touhle "uvahou" se da prenest pvp na vsechno. To muzes zavest leaderboards do startovni lokace a hrace, kterej natrha nejvic bylinek, oznacit jako pvp mastera. |
MMOs failed. |
 |
|
Herbicid
Junior Member

885 Posts |
Posted - 08/01/2010 : 14:19:18
|
quote: Originally posted by Jace
No tak touhle "uvahou" se da prenest pvp na vsechno. To muzes zavest leaderboards do startovni lokace a hrace, kterej natrha nejvic bylinek, oznacit jako pvp mastera.
Ano bude to master v PvP sberu bylinek. Kdyz bude urcitou skupinu hracu takovehle PvP bavit, tak proc ne?
Osobne verim, ze po implementaci takovehle statistiky se pomerne brzo objevi skupina lidi, ktera se v ni zacne predhanet. Clovek je proste tvor soutezivy a rad vynikne aspon v necem. |
Barabariel Herbicidia - Conjurer - FFXIV:RR - [Ragnarok] @Herbicid - Champions Online, Star Trek Online
There are many worlds where I visited already Anarchy Online | Age of Conan | Warhammer Online | StarWars Galaxies | EVE | Earth&Beyond | World of Warcraft | Dungeons & Dragons Online | City of Villains and Heroes | Saga of Ryzom | Lord of the Rings Online
|
Edited by - Herbicid on 08/01/2010 14:32:26 |
 |
|
Stirius
New Member

416 Posts |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 08/01/2010 : 14:38:52
|
ja si teda myslim ze to je vic pvp nez kdyz mistr kickboxu vtrhne do matersky skolky a vsechny tam nakope ... myslim ze by za to ani zadnej PvP titul nedostal :) |
|
Edited by - Eagle on 08/01/2010 14:41:27 |
 |
|
Antis
Starting Member
29 Posts |
Posted - 08/01/2010 : 14:40:10
|
Nj, problem je v tom, ze JACE neni clovek  |
 |
|
Herbicid
Junior Member

885 Posts |
Posted - 08/01/2010 : 14:42:38
|
OFC hra musi mit implementovany tituly, aby PvP masteri mohli hrde behat s napisem "Herbalist of the Month" pod jmenem :) |
|
 |
|
Isac
Moderator

2433 Posts |
Posted - 08/01/2010 : 15:47:13
|
někteří zde by si zřejmě rádi zahráli Polite War  |
 |
|
Stirius
New Member

416 Posts |
|
Rodier
Moderator

4328 Posts |
Posted - 14/01/2010 : 03:01:29
|
Sem ted premejslel o idealni mmo a obecne svete mmorpg a je to takove zvlastni.. na jednu stranu lidi rvou ze uz je nebavi quest/level/skill mmorpg ze jsou furt stejne na jedno brdo a hlavne vuci singlovkam desne orezane a jednoduche.. zadna atmosfera..zadnej hustej pribeh. no a potom vzniken neco jako STO (star trek online) coz proste je hodne jako singlovka.. no a lidi zas nadavaj ze je to jako singlovka.. a ze si nedokazou predstavit ze to budou hrat jeste za msic (coz je pravda a ja sam se toho bojim..) a tak si rikam kam tohle vede?
Me se proste STO libi, protoze je jine, protoze ma super obsah. Ale chapu ze tenhle obsah nevydrzi bavit vecne. Ani singlovka nevydrzi bavit vecne. Ale tak co bude dal? Jaka je budoucnost MMORPG her? Myslim tim obecne.
Samozrejme ze nekdo udela "lepsi wowko" a nahrne na to mega lidi..ale to neni vyvoj. Porad i kdyz to bude "lepsi wowko" tam nebude nakej nadhernej pribeh a atmosfera ktera lidi chytne v singlovce ala Oblivion, Risen, Dragon Ages.. porad to bude seriove vrazdeni mobu at uz pod jmenem sandboxu, nebo ve jmenu Everquest XIZ.
Idealni MMO by asi musela bejt takova, aby tam bylo nekonecne mnoho obsahu, ale kvalitniho obsahu - zadne zaklinani ve forme sandboxu. Jedine ze by to byl opravdu poradnej sandbox kde by clovek mel nastroje na to vytvaret vlastni dej, neco jako by melo bejt ted v Lego universe.. jeden kousek sveta zavody F1.. jinej indiana jones.. jinej scifi.. a potom mate vlastni kus a tam si udelate co chcete..
Proste PvE ve stylu DAO ci Oblivion = nadherna atmosfera, pribeh (asi dost instancovaneho hrani) .. a kdyz vas to nebude bavit, budete delat neco co lze delat treba v klasicke mmo = nejakej housing, crafting, cumet po svete [tim ziskavat nejake body] nebo jit mlatit ostatni lidi z jinyho kmene = pvp.. Asi jako kdyz clovek spoji wow+eq2+vanguard a ktomu prida peknej pribeh :)
====
quote: Originally posted by Jace Ale porad nedokazu pochopit, proc dava vetsina lidi prednost pve, kdyz mnohem lepsi questy a zazitek poskytuji SP hry jako BG, ME nebo DA
No ja se vzdycky tesim na to, jak vyjde nakej takovejhle big titul typu mass Effect, nebo DA nebo cokoliv od Bioware..proste single RPG, hraju to tak 2-3 dny, vidim qeusty super, svet super, pribehy super, ALE prsote mi tam chybi pobihajici lidi. A treba ve Fable 2 (hodne dobra a revolucni X360 hra) uz umoznovala ze si v tom svete videl pohybat par svejch kamosu :) obchodovat snima a tak. Proste neco jako coop v Borderlands. Jenze me coop v bordelands nebavi "protoze je to singlovka" = neco co clovek smaze a usili je v prdeli. Tzn PvE v MMORPG = - hraju proto, ze postavicka je mi na furt, nezmizi, nezkonci.. - protoze proste kdyz mam chut muzu to pve hrat s lidma, kecat snima o tom, tradovat, pomahat si. Proto me sere, ze v MMORPG neni to pve kvalitni jako v single RPG. A proste je to ten zivouci svet. = hraci ktere clovek potkava. ==== ad ta fotka z UO - vzdycky me to pripomene dobre stare casy. Uz nikdy to takove nebude. kez by MO dopadlo jako UO .. takova min sadomaso verze DF s lepsim pve :) |
First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave! Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
|
Edited by - Rodier on 14/01/2010 03:31:41 |
 |
|
Topic  |
|