Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Pokec
 Notebook
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

pompo
Average Member

1142 Posts

Posted - 18/09/2008 :  12:08:13  Show Profile  Send pompo an ICQ Message Send pompo a Private Message  Reply with Quote
Premyslim o koupi herniho notebooku...mel by nahradit muj dosavadni desktop.

Zatim u me vede MSI GX600PX. Nechci do toho davat vic jak 20k.

Mate nekdo nake pripominky, ci vite o necem lepsim za stejnou nebo nizsi cenu?

WoW-Crista <Fluffy Bunnies>
Sarkasticka sova

JerzeeG
Moderator

krecek

4364 Posts

Posted - 18/09/2008 :  12:45:03  Show Profile  Send JerzeeG an ICQ Message Send JerzeeG a Private Message  Reply with Quote
ja jsem vzdy byl zasadne proti hernim notebookum..
jen jednou, pred rokem a cosi, jsem ustoupil ze sveho presvedceni a koupili jsme za cca 24k "herni" notebook pro jezurku na WoW ..

dodneska toho lituju..
WOW - jakz takz slo, AOC - napikachu, WHO - napikachu..

Jerzee <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

Almych
Average Member

To jsem ja

1691 Posts

Posted - 18/09/2008 :  13:48:33  Show Profile  Send Almych an ICQ Message Send Almych a Private Message  Reply with Quote
Neexistuje herni notebook za 20k. Kdyby si rekl za 50k, tak by se o tom dalo uvazovat.
Go to Top of Page

pompo
Average Member

1142 Posts

Posted - 18/09/2008 :  13:50:24  Show Profile  Send pompo an ICQ Message Send pompo a Private Message  Reply with Quote
Ale ja nehodlam hrat nake graficke orgie. Budu tam chtit spustit wotlk a Fallout 3. Nic vic. To by mi na tomhle melo jet.

Sarkasticka sova
Go to Top of Page

JerzeeG
Moderator

krecek

4364 Posts

Posted - 18/09/2008 :  13:55:25  Show Profile  Send JerzeeG an ICQ Message Send JerzeeG a Private Message  Reply with Quote
pokud nenocujes kazdy den jinde, tak stejne radeji pouvazuj o te nemobilni, ale vyrazne levnejsi stolni variante..

Jerzee <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

pompo
Average Member

1142 Posts

Posted - 18/09/2008 :  13:58:51  Show Profile  Send pompo an ICQ Message Send pompo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by JerzeeG

pokud nenocujes kazdy den jinde, tak stejne radeji pouvazuj o te nemobilni, ale vyrazne levnejsi stolni variante..

A taky vyrazne zravejsi, pokud se jedna o spotrebu energii.

Nemluve o tom, ze to potrebuju prevazet na vikendy.

Sarkasticka sova

Edited by - pompo on 18/09/2008 13:59:47
Go to Top of Page

Kořka
Average Member

Orly

1466 Posts

Posted - 18/09/2008 :  14:39:39  Show Profile  Send Kořka an ICQ Message Send Kořka a Private Message  Reply with Quote
Já jsem si taky koupil "hrení notebook", ale to bylo kvůli Erasmu, protože bych to bez něj asi nevydržel :) ale teď už bych do toho znova nešel. Mnohem výhodnější je koupit si shit noťas kolem 10 k a za těch dalších 10 si koupit stolní komp. Stolňák si pak dát tam, kde budeš většinu času no a na víkendy si brat pouze noťas. Tak tě to aspoň donutí užít si i trochu RL :)
Tehdá našlaplý noťas mě vyšel na cca 22k bez dph, za rok byl k ničemu :)

Ale s tou energií máš pravdu, ono se to docela prodraží, pokud počítač jede 20h denně... (ale elektřinu platí zatím ještě pořád rodiče, takže je to ok :D )

Arokh
Estarioll
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 18/09/2008 :  17:02:49  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pompo

Ale ja nehodlam hrat nake graficke orgie. Budu tam chtit spustit wotlk a Fallout 3. Nic vic. To by mi na tomhle melo jet.

Co som pocul tak Fallout 3 maju byt graficke orgie :)

No, ja som kupil notas za 50k na tu dobu masina a je to na hovno ... teda nepovedal by som na hovno, hral som na tom 2 ci 3 roky wow (ale nie na full detaily, to proste neslo) a ine hry mi celkom sli, ale neni to ono. Desktop kompletku ktory je asi 2x vykonnejsi som mal za 25k aj s 20 palcovym widescreen LCD monitorom.

Tiez by som ti odporucil si kupit radsej ten desktop. A este viac ked do toho nechces investovat strasne prachy, potom vyhodis 20k za nieco co ani nesplna tvoje poziadavky a budes to pouzivat na ine ucely, ale zase na tie ucely by ti stacil nejaky za 15 alebo 10.
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 18/09/2008 :  17:03:52  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kořka

Já jsem si taky koupil "hrení notebook", ale to bylo kvůli Erasmu, protože bych to bez něj asi nevydržel :) ale teď už bych do toho znova nešel. Mnohem výhodnější je koupit si shit noťas kolem 10 k a za těch dalších 10 si koupit stolní komp. Stolňák si pak dát tam, kde budeš většinu času no a na víkendy si brat pouze noťas. Tak tě to aspoň donutí užít si i trochu RL :)
Tehdá našlaplý noťas mě vyšel na cca 22k bez dph, za rok byl k ničemu :)

Ale s tou energií máš pravdu, ono se to docela prodraží, pokud počítač jede 20h denně... (ale elektřinu platí zatím ještě pořád rodiče, takže je to ok :D )

Tak nemusis ho mat on 20h denne (pokial nie si nejaky DL maniak ... co ty vlastne si, ale aj tak ...) a myslim ze ten rozdial 20 000 v cene by si musel velmi dlho dohanat na energiach :)
Go to Top of Page

pompo
Average Member

1142 Posts

Posted - 19/09/2008 :  08:50:00  Show Profile  Send pompo an ICQ Message Send pompo a Private Message  Reply with Quote
Na domaci hrani si chci koupit PS3. Takze notas musi spustit wow-a tenhle to fakt da bez problemu. Nic vic.

Sarkasticka sova
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 19/09/2008 :  11:29:09  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Tak to jo ... ja som zastanca PC, mne konzole nesadli.
Go to Top of Page

pompo
Average Member

1142 Posts

Posted - 19/09/2008 :  11:33:27  Show Profile  Send pompo an ICQ Message Send pompo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pepo

Tak to jo ... ja som zastanca PC, mne konzole nesadli.

PS3 neni konzole.

Sarkasticka sova
Go to Top of Page

nekrotyrael
Senior Member

3896 Posts

Posted - 19/09/2008 :  11:47:55  Show Profile  Visit nekrotyrael's Homepage Send nekrotyrael a Private Message  Reply with Quote
quote:

ja jsem vzdy byl zasadne proti hernim notebookum..
jen jednou, pred rokem a cosi, jsem ustoupil ze sveho presvedceni a koupili jsme za cca 24k "herni" notebook pro jezurku na WoW ..

dodneska toho lituju..
WOW - jakz takz slo, AOC - napikachu, WHO - napikachu..

Jn, ja od toho chtel, aby slapal WAR a stejne nejede poradne. Buuu. :]

RL: LVL 1 S/S/S
AO: Ineea, Airashii, Nekrotyrael, Nanorexia

Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 19/09/2008 :  11:52:58  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
Fallout 3, tim jsi zrovna rekl, ze potrebujes vykonny notebook. Zapomen na to, ze ti to pojede nejak rozumne. Pochybuju, ze tam bude horsi engine nez v oblivionu, spise tak 2x lepsi.

Jak uz zminil Jerzee. Herni notebook je takrka mytus :-). Kdyz nepocitam opravdu nadupane masiny, za neprijatelnou cenu.

- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.
- When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you.
- Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%

Go to Top of Page

pompo
Average Member

1142 Posts

Posted - 19/09/2008 :  11:57:05  Show Profile  Send pompo an ICQ Message Send pompo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shemiramoth

Fallout 3, tim jsi zrovna rekl, ze potrebujes vykonny notebook. Zapomen na to, ze ti to pojede nejak rozumne. Pochybuju, ze tam bude horsi engine nez v oblivionu, spise tak 2x lepsi.

Jak uz zminil Jerzee. Herni notebook je takrka mytus :-). Kdyz nepocitam opravdu nadupane masiny, za neprijatelnou cenu.

Bude pouzivat engine oblivionu a tim, ze sem rekl, ze chci PS3 a Fallout vyjde i tam, tak jsem rekl asi vse. Na nake stredni detaily to kdyztak rozjedu... Na to jsem zvykly, nikdy jsem si nekoupil nakou nadupanou masinu a vetsinou sem vse hraval na nake stredni detaily. Takze np.

Sarkasticka sova
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 19/09/2008 :  12:06:52  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
Btw ta MSI sestava je zajimava (mozna 4GB pameti by byly lepsi). Nebudu brat v potaz, ze MSI bych nebral ani nahodou, ale proti gustu zadny disputat. Jeho hlavni nevyhoda je, ze strasne topi. Nemuzu si pomoci ale 56 stupnu pri hodinove zatezi je opravdu hodne. Tezko rict jak se to prenasi do horni poloviny notebooku.

Recenze http://www.svethardware.cz/art_doc-8CEF6D49A8301BE4C12573A00068495B.html

- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.
- When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you.
- Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%

Go to Top of Page

pompo
Average Member

1142 Posts

Posted - 19/09/2008 :  12:15:35  Show Profile  Send pompo an ICQ Message Send pompo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shemiramoth

Btw ta MSI sestava je zajimava (mozna 4GB pameti by byly lepsi). Nebudu brat v potaz, ze MSI bych nebral ani nahodou, ale proti gustu zadny disputat. Jeho hlavni nevyhoda je, ze strasne topi. Nemuzu si pomoci ale 56 stupnu pri hodinove zatezi je opravdu hodne. Tezko rict jak se to prenasi do horni poloviny notebooku.

Recenze http://www.svethardware.cz/art_doc-8CEF6D49A8301BE4C12573A00068495B.html

Mam uz jeden doma (koupil sem rodicum) a s tim topenim to neni zas az tak strasne, hravam tak, ze ho mam na kline v posteli a i na hole kuzi nevadi, horni cast je uplne v pohode. A navic tenhle problem vzdycky vyresi chladici podlozka.

Vim, ze MSI neni zrovna nejlepsi znacka notasu, ale proti Aceru porad super a Dell a Thinkpady jsou strasne drahe. Sice super a s vybornym servisem, ale dat navrch 30%?

Sarkasticka sova
Go to Top of Page

Bottenanna
Junior Member

511 Posts

Posted - 19/09/2008 :  12:39:08  Show Profile Send Bottenanna a Private Message  Reply with Quote
Thoshiba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56743

Asus http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56678

Ctím a dodržuji pravidla tohoto fóra
Go to Top of Page

pompo
Average Member

1142 Posts

Posted - 19/09/2008 :  12:49:03  Show Profile  Send pompo an ICQ Message Send pompo a Private Message  Reply with Quote
quote:

a myslim ze ten rozdial 20 000 v cene by si musel velmi dlho dohanat na energiach :)

No aby ses nedivil. Energie sou cim dal tim drazsi a spotreba notasu zhruba tretinova. Nemluve o tom, ze rozdil ve stredni tride desktopu a notasu, kdy mas poskladane zhruba stejne komponenty neni 20k. Vim o cem mluvim, muj desktop ted udelal na inkasu mezirocne rozdil 10000 (ale taky 19"CRT dela mozna svoje). Mozna to neni cele jen o tom desktopu, ale i tak tam ten narust byl poznat.

Sarkasticka sova
Go to Top of Page

Kar-Chee
Junior Member

Parental3

960 Posts

Posted - 21/09/2008 :  21:35:52  Show Profile Send Kar-Chee a Private Message  Reply with Quote
Stejne komponenty v notebooku jako v PC neznamena, ze ti to pojede na notebooku stejne dobre...

V tve situaci bych koupil dve PC Jedno domu, jedno na chatu. Vyjde to stejne draho a vykon bude lepsi.

Pripadne jedno PC a Asus EEE

Jinak k tem energiim. CRT monitory zerou STRASNE...

Planetside 2, Diablo 3

Edited by - Kar-Chee on 21/09/2008 22:29:35
Go to Top of Page

JerzeeG
Moderator

krecek

4364 Posts

Posted - 22/09/2008 :  13:02:42  Show Profile  Send JerzeeG an ICQ Message Send JerzeeG a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kar-Chee

Jinak k tem energiim. CRT monitory zerou STRASNE...

asi tak.. a nejen tu elektrinu.. nemit LCD, tak uz nemam oci..

Jerzee <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 22/09/2008 :  17:55:28  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Ja som dlhu dobu hral na 21 palcovom CRT ktory mal 60 Mhz (ci aka je to ejdnotka) refresh rate ... no a dnes mam krasne okuliare :) Tak vtedy som bol este blby a nejako som netusil ze by mi to mohlo vypalit oci.

A s tou energiou neviem, nechcem sa hadat, nie som v tomto odbornik ani to nemam nejako vysledovane, ale zda sa mi prehnane zeby desktop zozral za rok 10 000 v energii.

Edited by - Pepo on 22/09/2008 17:57:29
Go to Top of Page

nekrotyrael
Senior Member

3896 Posts

Posted - 22/09/2008 :  19:59:09  Show Profile  Visit nekrotyrael's Homepage Send nekrotyrael a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja som dlhu dobu hral na 21 palcovom CRT ktory mal 60 Mhz (ci aka je to ejdnotka) refresh rate

WTB! 60 Hz je to. :]

Go to Top of Page

pompo
Average Member

1142 Posts

Posted - 23/09/2008 :  09:09:58  Show Profile  Send pompo an ICQ Message Send pompo a Private Message  Reply with Quote
Ted pouzivam 17" pri 1280*1024 na 85Hz. Taky dobre zere oci.

Sarkasticka sova
Go to Top of Page

Yurekk
Junior Member

503 Posts

Posted - 23/09/2008 :  10:03:29  Show Profile  Send Yurekk an ICQ Message Send Yurekk a Private Message  Reply with Quote
quote:

to máš z toho že místo pořádné obrazovky mžouráš do poštovní známky,17" už je opravdu málo

SWG:Dosec soustružník ,Dosec' Yurek JEDI -EU Chimaera server
WWIIOL:Oberstleutnant,Axis side,
DF:Twombly-meč,srp a kladivo
WAR:Yurek pasáček vepřů -Eltharion
Go to Top of Page

pompo
Average Member

1142 Posts

Posted - 23/09/2008 :  10:36:43  Show Profile  Send pompo an ICQ Message Send pompo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Yurekk

quote:

to máš z toho že místo pořádné obrazovky mžouráš do poštovní známky,17" už je opravdu málo

Tak mam este 19", ale s tim se mi nechce tahat a vzhledem k tomu, ze uz se mi nechce kupovat zadny otravny desktop, tak samozrejme ani zadny LCD monitor.

Sarkasticka sova
Go to Top of Page

pompo
Average Member

1142 Posts

Posted - 25/09/2008 :  17:20:03  Show Profile  Send pompo an ICQ Message Send pompo a Private Message  Reply with Quote
Hehe, ted sem si jen tak ze srandy zkousel slozit desktop a zarazil sem se u procesoru. Spotreba procesoru nekde kolem 100W? To je na me kapku moc. Tohle me utvrdilo v zameru koupit si notas misto desktopu.

http://www.extrahardware.cz/elektrina-kolik-vas-stoji

Sarkasticka sova

Edited by - pompo on 25/09/2008 17:54:55
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 27/09/2008 :  17:37:58  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message  Reply with Quote
A myslis ze spotreba toho procaku je 100W i kdyz se divas treba na film? :) Popripade idlovani ve win?

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

nekrotyrael
Senior Member

3896 Posts

Posted - 27/09/2008 :  21:04:26  Show Profile  Visit nekrotyrael's Homepage Send nekrotyrael a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by -Mike-

A myslis ze spotreba toho procaku je 100W i kdyz se divas treba na film? :) Popripade idlovani ve win?

U 1080p ripu v h.264 dost mozna ano!

Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 01/10/2008 :  12:06:06  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
pompo: no nějvětší problém toho notebooku vidím v monitoru, na takovým prckovi bych v dnešní době opravdu už fungovat nechtěl

úspora energie je sice hezká, ale zase se to nesmí přehánět, nevím jak moc ti doma počítač běží, ale pochybuju, že by normální uživatel ušetřil náhradou PC za notebook víc jak 1500 za rok

10 tisíc si na tom desktopu rozhodně natočit nemohl, to by si ho musel mít puštěnej celej rok nepřetržitě v plnym zatížení a to včetně monitoru (a i tak by to bylo ještě hodně s rezervou)
Go to Top of Page

pompo
Average Member

1142 Posts

Posted - 01/10/2008 :  14:01:25  Show Profile  Send pompo an ICQ Message Send pompo a Private Message  Reply with Quote
Nevim, zatim sem se rozhodl, ze pockam minimalne do slev po novem roce a pak se uvidi, jestli prevazi vyhody desktopu nebo NB. Taky je dost mozne, ze koupim oboje, ale spis se priklanim ke kombinaci NB + PS3+naka HDTV.

Sarkasticka sova
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 01/10/2008 :  21:01:29  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message  Reply with Quote
Trosku zpet k tematu, jaky znacky notebooku preferujete? Je tu neco, cemu je lepsi se vyhnout?

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

Demawend
Moderator

1259 Posts

Posted - 01/10/2008 :  22:41:54  Show Profile Send Demawend a Private Message  Reply with Quote
Tak to je poprvy v zivote, co slysim, ze nekdo kupuje notebook misto desktopu kvuli spotrebe elektriny
Dyt staci nejit parkrat do hospody a je ten rozdil zaplaceny ne?

Pompo a pokud uvazujes koupit NB + PS3+naka HDTV a obcas koupis ten notebook rodicum, tak to nas tady s tou elektrikou houpes ze jo?

edit: pisu to proto ze kdybys treba chtel na te elektrice usetrit na tu nakou HDTV, tak se bavime o 30-50 letech pouzivani NB vs.Desktop a nesmel by sis vybrat prilis drahou HDTV

Ultima Online, Dark Age of Camelot, EVE Online, Everquest 2, Vanguard, Age of Conan, Hellgate London, Dungeons & Dragons, Warhammer Online, LOTRO, Star Trek Online, SWG, Darkfall, Dofus, Guild Wars, WoW,... a myslim, ze ja debil, tak aspon pulku z toho porad platim :)

Edited by - Demawend on 01/10/2008 23:03:18
Go to Top of Page

Demawend
Moderator

1259 Posts

Posted - 01/10/2008 :  23:27:01  Show Profile Send Demawend a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hehe, ted sem si jen tak ze srandy zkousel slozit desktop a zarazil sem se u procesoru. Spotreba procesoru nekde kolem 100W? To je na me kapku moc. Tohle me utvrdilo v zameru koupit si notas misto desktopu.

http://www.extrahardware.cz/elektrina-kolik-vas-stoji

No ten clanek je nejak cely pofiderni, zarazilo me treba spotreba Hi-Fi veze v provozu 17W. To se soudruzi z NDR asi nekde spletli Ja jen ze samotny zesilovac co mam doma zere 440W

Ultima Online, Dark Age of Camelot, EVE Online, Everquest 2, Vanguard, Age of Conan, Hellgate London, Dungeons & Dragons, Warhammer Online, LOTRO, Star Trek Online, SWG, Darkfall, Dofus, Guild Wars, WoW,... a myslim, ze ja debil, tak aspon pulku z toho porad platim :)

Edited by - Demawend on 01/10/2008 23:29:08
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 02/10/2008 :  08:16:15  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by -Mike-

Trosku zpet k tematu, jaky znacky notebooku preferujete? Je tu neco, cemu je lepsi se vyhnout?

pouzivam jako ntb hpcka a thinkpady maximalni spokojenost, dostal jsem do ruk i siemens a acer, sunt nejvetsi

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

JerzeeG
Moderator

krecek

4364 Posts

Posted - 03/10/2008 :  10:22:59  Show Profile  Send JerzeeG an ICQ Message Send JerzeeG a Private Message  Reply with Quote
hele kdyz uz jsme u tech notasu, za kolik tak nejvice by se dal strelit tenhle:
FS amilo pa 1538
procesor je X2 1.6

Jerzee <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

pompo
Average Member

1142 Posts

Posted - 03/10/2008 :  10:34:06  Show Profile  Send pompo an ICQ Message Send pompo a Private Message  Reply with Quote
quote:

hele kdyz uz jsme u tech notasu, za kolik tak nejvice by se dal strelit tenhle:
FS amilo pa 1538
procesor je X2 1.6

Mrkni na aukro, ale tipuju, ze to nebude vic jak 10. Spis min.

Sarkasticka sova
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 03/10/2008 :  10:34:35  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nevim, zatim sem se rozhodl, ze pockam minimalne do slev po novem roce a pak se uvidi, jestli prevazi vyhody desktopu nebo NB. Taky je dost mozne, ze koupim oboje, ale spis se priklanim ke kombinaci NB + PS3+naka HDTV.

mno me kolega tvrdil ze vzhledem k americke hypotecni krizi presouvajici se do evropy pujdou do mesice ceny vypocetni techniky nahoru o 100% a dlouho tam zustanou, takze s tema slevama ti nevim. Pravda ale je ze kdyz jsem se ho zeptal jak souvisi hypotecni krize s cenami vypocetni techniky dostalo se mi odpovedi ve smyslu, ze vsechno souvisi se vsim, ze se jedna o globalni prelevani kapitalu a ze to je prilis slozite aby mi to mohl vysvetlit :) pravda je ze jsem na zaklade tohoto vysvetleni souvislost nepochopil.

lastfm

Edited by - Rashaverak on 03/10/2008 10:35:04
Go to Top of Page

pompo
Average Member

1142 Posts

Posted - 03/10/2008 :  10:44:35  Show Profile  Send pompo an ICQ Message Send pompo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Demawend

...
Neres to. Chci proste co nejnizsi spotrebu energie u svych spotrebicu. Proc? To uz je proste moje vec.

Sarkasticka sova
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 03/10/2008 :  11:49:40  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Demawend

...
Neres to. Chci proste co nejnizsi spotrebu energie u svych spotrebicu. Proc? To uz je proste moje vec.

Ty se mu divíš, že to řeší ? :)

Nejdřív tu píšeš, že nahradíš desktop notebookem aby si ušetřil na energii a pak tu vybalíš řešení s PS3 a HDTV, něco co ti v provozu bude žrát 500W, tzn 2x víc než to herní PC, který chceš nahradit :D

Edited by - Isac on 03/10/2008 11:50:04
Go to Top of Page

pompo
Average Member

1142 Posts

Posted - 03/10/2008 :  12:31:55  Show Profile  Send pompo an ICQ Message Send pompo a Private Message  Reply with Quote
A tos vzal prosimte kde zas? Muj komp mi nestihal zivit 400W EC zdroj. To mi chces rict, ze PS3 ma vetsi spotrebu? Nebo, ze LCD TV ma vetsi spotrebu nez 19" CRT? Atd.

Sarkasticka sova
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 03/10/2008 :  15:02:17  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
quote:

A tos vzal prosimte kde zas? Muj komp mi nestihal zivit 400W EC zdroj. To mi chces rict, ze PS3 ma vetsi spotrebu? Nebo, ze LCD TV ma vetsi spotrebu nez 19" CRT? Atd.

PS3 = při provozu spotřeba 150 - 200 W
HDTV = podle velikosti a technologie spotřeba 150 - 400 W

a k tomu počítači, výkon zdroje se nerovná spotřebě, to že máš 400 W zdroj neznamená, že ti to nepřetržitě odebírá 400 W, těch 400 W je maximální výkon co ten zdroj zvládne

spotřeba nějakého standartní počítače dneska se může pohybovat tak od 80 W do 250 W , podle aktuální zátěžě a použitých komponent

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 03/10/2008 :  17:30:59  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:

standartní počítače dneska se může pohybovat tak od 80 W do 250 W

250 W je zhruba hranice kde mi na grafarne spusti vetracek :)

lastfm
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 03/10/2008 :  17:58:51  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rashaverak

250 W je zhruba hranice kde mi na grafarne spusti vetracek :)

otázka je, jak moc je tvůj počítač standartní :) je jasný, že zrovna ta grafická karta je největší neznámá a její spotřeba se může dost značně lišit :)
Go to Top of Page

juf
Moderator

1304 Posts

Posted - 04/10/2008 :  00:37:52  Show Profile  Send juf an ICQ Message Send juf a Private Message  Reply with Quote
Tomu ja rikam vedecka diskuse :) vi nekdo kolik stoji 1kWh? resi se tu uspora v radech jednotek % watu .. jeste k tomu vykonu a ne prikonu daneho spotrebice .. to me privedlo na myslenku, ze vlastne nevim kolik me ta elektrika stoji ...

DarkFall - Mr Juf
Go to Top of Page

Gurrshael
Average Member

1888 Posts

Posted - 06/10/2008 :  00:08:06  Show Profile  Send Gurrshael an ICQ Message Send Gurrshael a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by juf

Tomu ja rikam vedecka diskuse :) vi nekdo kolik stoji 1kWh? resi se tu uspora v radech jednotek % watu .. jeste k tomu vykonu a ne prikonu daneho spotrebice .. to me privedlo na myslenku, ze vlastne nevim kolik me ta elektrika stoji ...

Mam pocit, ze 1kWh je neco malo pod 5Kc. Urcite to pujde nekde najit :)
Go to Top of Page

JerzeeG
Moderator

krecek

4364 Posts

Posted - 06/10/2008 :  14:40:10  Show Profile  Send JerzeeG an ICQ Message Send JerzeeG a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gurrshael
Mam pocit, ze 1kWh je neco malo pod 5Kc. Urcite to pujde nekde najit :)

ja mam pocit, ze u nas na vychode je to neco malo nad 5kc..
coz by bylo logicke -> cim mensi prumerne platy, tim vetsi zivotni naklady..

Jerzee <Mor do Kuli>
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 06/10/2008 :  15:00:52  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
jenze na venkove to vykompenzujes zahradkou a vlastnima slepicema, v prazskym panelaku si takhle privydelat nemuzes

lastfm
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 06/10/2008 :  19:00:20  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
.... a domacou slivovicou .... co som tak pocul tak moravaci su tym vychyreni ...
Go to Top of Page

Kořka
Average Member

Orly

1466 Posts

Posted - 06/10/2008 :  19:37:12  Show Profile  Send Kořka an ICQ Message Send Kořka a Private Message  Reply with Quote
quote:

.... a domacou slivovicou .... co som tak pocul tak moravaci su tym vychyreni ...

Jenže ta se neprodává! Tu buď daruješ (aby si dostal druhou na oplátku) a nebo vypiješ

Arokh
Estarioll
Go to Top of Page

Milamber
New Member

398 Posts

Posted - 07/10/2008 :  09:09:07  Show Profile Send Milamber a Private Message  Reply with Quote
No co se tyce herniho ntb tak nedoporucuju koupil jsem si u Berzerka ntb po vsech slevach cca za 55k a napikacu po roce a neco dobrej tak na www 1kwh stoji 5kc a ze nejde protocit 10k za rok tak to LOL spolek cenda +owyn+jejich servr 3 mesice -15k muehehe .Nekde na ebay jsem zahlid opravdu herni dell ale vazi cca 9kg .
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,22 seconds. on eygor Snitz Forums 2000