Author |
Topic  |
|
Metacrawen
New Member

291 Posts |
Posted - 19/12/2007 : 01:21:31
|
Mno.. tak sem se vzbudil, dal si kafe, jidlo, prisel ke kompu ze si opet dam pravidelnou davku AO a boooom.. nefunguje mi komp!! :( Po zapnuti vyubec nesviti ta ikonka ze disk pracuje, nepipa to (ani jednou)a do monitoru nejde vubec nic. Zkousel sem prepojit kabely od napajeni, odpojil sem prebytecne karty (zarizeni), zkontroloval jsem jesi sou vsechny kabely a karty dobre zastrcene, zkusil sem i druhy IDE kanal, porad to same (nic). Kuaaaa :(
Tak sem aspon vzal mame toho Celera 300ku abych se dostal na net.
To bych se z toho... fakt... mate nekdo jakykoliv napad? Napadlo me ze odesla grafika, ale fakt to vubec nepipne, ani jednou.
|
|
| |
revi
New Member

450 Posts |
Posted - 19/12/2007 : 07:23:48
|
To se mi taky párkrát stalo. Doporučuju: Ta kunda (počítač) se chce jen "projít", tzn. po všech tvojich ozkoušených věcech sem to donesl k druhému compu zkusil hadr jesli funguje, fungoval a tak sem zas vrátil zpět vše jak bylo a jelo to :) |
AO - Revi - trox MA 220/27/70 http://auno.org/ao/equip.php?saveid=59939 WAR - Etharion - Order - Bohemia |
 |
|
Deka
Moderator

2126 Posts |
Posted - 19/12/2007 : 08:17:44
|
1) vetsinou sice pipaji, ale zkus jeste vytahnout a znova nasadit ramky. 2) Zkontroluj si kondiky (ty valecky - kondenzatory) jestli nejsou nafoukle popr. jestli nejaky nevytekl. Nepomohlo? 3) Dej si speka a rozeber to na jednotlive komponenty, pak to zase sestav
btw "nesviti/nepipa", jde ti tam vubec šťava mordowa? ;p |
Tak co?....Tak jo. EQ2: (Nagafen PVP server) Dekada - Dirge - raid support || Pantomima - Illuze - solo farma + pvp AO: Dekadencia - hiik hiik (always right behind you ) || Dekada - sec10 buffage mule/calm || Dekadron - sec10 defense tank Juj || Dekamba - upcomming sec10 crat || Daedra - oldschool RKA crew member - retired Sided projects: RS: Dekada (17)- fishing, minning & forge welding ;) - retired || MUO: Dekada (50) - Elfie - retired || LCh: Dekada (45) - rogue-assassin || Hanbatice (24) - healer || Hulba (24) - knight - retired |
 |
|
axel999
New Member

324 Posts |
Posted - 19/12/2007 : 08:37:58
|
pokud ani to nevyjde zkus cuchnout ke zdroji  |
 |
|
Metacrawen
New Member

291 Posts |
Posted - 19/12/2007 : 09:31:58
|
Mno, stava tam de, protoze vsechny vetraky se toci a sviti LEDka od napajeni. RAMku jsem mel venku, disk taky (v tomhle kompu), v podstate vsechno sem vyndal, zustala jen deska a na ni CPU, ten sem nesundaval, protoze zrovna nemam pastu. Pak sem to zase slozil co nejvic minimalizovane (jenom MB, CPU, RAM, VGA, HDD) ale porad prd. Stale ani jedno pipnuti, zadny singal v monitoru, zadny booting. Jak sem rikal, zkousel jsem i ruzne zapojeni napajecich konektoru, disk sem daval na IDE1 i IDE2.
Po cuchu jsem na nic neprisel (nezda se ze by neco shorelo), a ani po fyzicke strance nevypada neco zniceneho (kondíky).
Z toho vyplyva, ze problem by mohl byt v CPU, MB, RAM, VGA nebo mozna i zdroji? Bohuzel nemam doma moznost vyzkouset nic jineho nez ten disk, takze s tim asi nepohnu, ale az se najde nekdo s AGP slotem a DDR400 deskou, pripadne ATX zdrojem, tak jeste budu schopny vyloucit VGA,RAM,zdroj.
No a jestli je problem v MB, CPU, tak bud jen koupim neco levneho z bazaru a pockam na usetrim na novou sestavu, nebo rovnou koupim nejakou desku na AM2/AM2+ / DDR2800, 2xPCIE a do toho co nejlevnejsi komponenty, ktere casem budu moct upgradovat nebo vymenit (AM2+ procak, dalsi 1GB DDR800, lepsi grafiku, pripadne druhou do SLI nebo treba novy SATAII disk).
Nejake dalsi napady nebo komentare? Sem pekne nasranej, ted mam zrovna v praci na Vanoce dost volno, krasne mi vysli smeny a misto abych si pekne zahral, tak pride tohle.. chjo.
Mno kazdopadne jesi nekdo mate nejake starsi komponenty k prodeji(procak typu AthlonXP, agp8x grafiku, ddr400 ramky, atx zdroj 300+ nebo treba i nejakou desku, ktera je s timhle kompatibilni... kdyby byl problem treba v grafarne nebo cpu, tak prece jen radsi dam litr za naky bazarovy stary, nez davat 5-10k do nove platformy, kdyz na tom stejne hraju jen AO. |
 |
|
Teos
New Member

478 Posts |
Posted - 19/12/2007 : 10:06:21
|
Při popsaném stavu bych nejvíc sázel na to, že odešla deska (asi nejpravděpodobnější), případně CPU. Pokud by nastartovala deska, tak chyba dalších komponentů (vga, ram) by se už projevila nějakým tím zběsilým pípáním. |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 19/12/2007 : 10:30:31
|
ja osobne bych stejne sazel na zdroj :) todle je typicka chyba kdyz zdroj dodava nedostatecne tvari se ze tam stava je ale neni ji dost aby se to rozjelo |
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
 |
|
nekrotyrael
Senior Member

3896 Posts |
Posted - 19/12/2007 : 11:57:25
|
zdroj + deska! =) |
RL: LVL 1 S/S/S AO: Ineea, Airashii, Nekrotyrael, Nanorexia @ RK5 Dune: Nanorexia @ Persephone
|
 |
|
tojejedno
Advanced Member

5626 Posts |
|
alexxxx
Moderator

918 Posts |
Posted - 19/12/2007 : 13:00:07
|
Zkus vytahnout vsechno z desky a nekolikrat jako pri sexu tam a zpet zasouvat, vysouvat a zapnout. Nekdy to pomuze a jestli ne nezbyvati nez zkouset kus za kusem jestli neni vadny. Ve finale jestli je vsechno je OK tak vem desku a hod to z okna. |
Alexxxxela lvl, Alexxxeladoc lvl, Alexxxelasha lvl |
 |
|
revi
New Member

450 Posts |
Posted - 19/12/2007 : 14:36:22
|
Ten počítač se chce jen projít!!! Kolikrát jsem cokoliv donesl k opraváři, že to nefungovalo, u něj se závada neprojevila, donesl jsem to domů a pak to fungovalo bez problémů dalších X let. |
AO - Revi - trox MA 220/27/70 http://auno.org/ao/equip.php?saveid=59939 WAR - Etharion - Order - Bohemia |
 |
|
Deka
Moderator

2126 Posts |
Posted - 19/12/2007 : 14:43:39
|
v techto chvilich klasickym ci jakymkoliv jinym uzivatelum vubec nezavidim. Nejlepsi reseni je (pokud se tomu clovek malinko venuje) mit v zaloze x dalsich komponent kazdeho druhu a zkouskou zjistit co by mohlo byt vadne. Pokud clovek ma jeden HD, jednu grafarnu atd tak vetsinou nezjisti nic, popr. u toho vytece az po mesici zjisti, ze si prstem pri manipulaci odsprtl par jumperu ;p IMHO se priklanim k nazoru deska-zdroj. Zdroj, pokud masina jela a nemenil si hlavne grafarnu za nejakej novej zrout wattu by problem vykazovat nemel, ovsem i to uz se mi stalo s tim, ze dokonce parkrat ta masina najela a vymrzla az po 10+ minutach chodu, stacilo vymenit zdroj. |
Tak co?....Tak jo. EQ2: (Nagafen PVP server) Dekada - Dirge - raid support || Pantomima - Illuze - solo farma + pvp AO: Dekadencia - hiik hiik (always right behind you ) || Dekada - sec10 buffage mule/calm || Dekadron - sec10 defense tank Juj || Dekamba - upcomming sec10 crat || Daedra - oldschool RKA crew member - retired Sided projects: RS: Dekada (17)- fishing, minning & forge welding ;) - retired || MUO: Dekada (50) - Elfie - retired || LCh: Dekada (45) - rogue-assassin || Hanbatice (24) - healer || Hulba (24) - knight - retired |
 |
|
revi
New Member

450 Posts |
Posted - 19/12/2007 : 15:10:27
|
quote: Originally posted by Deka zjisti, ze si prstem pri manipulaci odsprtl par jumperu
O tom ani nepovídej, ty začátky s připojováním druhé CD, HDD, master&slave duo to byl masakr + nastavení biosu potom :) |
 |
|
Metacrawen
New Member

291 Posts |
Posted - 19/12/2007 : 22:26:29
|
Mno tak hele.. problem s nedostatkem Wattu ze zdroje by to nemel byt, jelikoz, jak sem rikal, vyndal sem nepotrebne (druhy hdd, tv karta, zvukovka, dvdrom) a zadne nove komponenty jsem nepridaval.
Nicmene ted sedim u kamose s RAMkou a VGA, RAMka mu jela v pohode a kdyz jsme tam dali grafiku, ten samy problem co u me. Takze si pujcuju starou FX5200 a tajne doufam, ze je problem jen ta vga, protoze ta se da koupit bazarova za par stovek jen aby to slapalo.
Tak uvidime, vyzkousim to rano, az se dostanu s tou grafikou domu.
|
 |
|
Metacrawen
New Member

291 Posts |
Posted - 20/12/2007 : 07:42:06
|
Juchuuu bezi to krasne!!
WTB VGA AGP8x, jakoukoliv na ktery rozchodim AO alespon na min detaily (sestava: AthlonXP 3000+, 1GB DDR400, UATA133, AGP8x)
Jesi nekdo mate nekde nejakou starsi zastrcenou, rad za rozumnou cenu odkoupim. |
 |
|
Deka
Moderator

2126 Posts |
Posted - 20/12/2007 : 10:13:40
|
gratz, jinak neprodam, nemel bych pak sam na vyzkouseni :p |
 |
|
Metacrawen
New Member

291 Posts |
Posted - 20/12/2007 : 10:44:08
|
s tou fx5200 mam tak max 10 FPS :)
|
 |
|
Ufi
Moderator

1358 Posts |
Posted - 20/12/2007 : 13:24:34
|
quote: Originally posted by Metacrawen
s tou fx5200 mam tak max 10 FPS :)
Nesmíš to hrát v okně na full detaily a pod :) |
Iron Ufan Hammer |
 |
|
Metacrawen
New Member

291 Posts |
Posted - 21/12/2007 : 08:39:34
|
Mno... takze nikdo nema AGP grafiku na prodej? Ikdyz vono je to asi jedno, misto 5ti denniho vanocniho volna mam akorat 2x jeden den a to jeste koncim na Stedry den rano:( ... *sending FA to Mr. Boss*.. |
 |
|
Metacrawen
New Member

291 Posts |
Posted - 21/12/2007 : 10:22:55
|
1024x768x16, 16bit textury, low detail, compressed, viditelnost 30, vsechny effecty off... max 20 FPS :)
|
 |
|
tojejedno
Advanced Member

5626 Posts |
Posted - 21/12/2007 : 10:32:00
|
1024x768x16, 16bit textury, low detail, compressed, viditelnost 30, vsechny effecty off... max 20 FPS :)
Vyhod compressed, to zere vykon, pamet by ti moc vadit nemela |
AO: Pan Shade Tojejedno + PvP nub - retarded (tm)by NerfTý Mittra VG: Jsem takova mala pisnicka - retarded s potencialem EQ2: Tojeonde - Pivipi - retarded Rift: Tojejedno - nejakej FOTM class, takze klerik asi:/ - retarded FF XIV: Toje Tojejedno - a opet retarded, hrozna hra TESO - tojejedno - sorcka - Sem se vratil z dovolene a prej uz se to nehraje
|
 |
|
Teos
New Member

478 Posts |
Posted - 21/12/2007 : 11:09:26
|
Stejně počítej s tím, že ti to bude padat, já nv5200 jeden čas používal když mě odešla normální grafika. V raidech 20+ lidí jsem padal do desktopu tak každých 5 minut. |
 |
|
Deka
Moderator

2126 Posts |
Posted - 21/12/2007 : 11:24:22
|
tolik jsem v zivote nemel, max co sem mel bylo sice 32, ale to byl predcasne ukonceny DT a na serveru bylo odhadem tak 30 lidi, jinak jsem mel fps max kolem 12ti, toz gz ;) |
 |
|
axtheb
Average Member

1543 Posts |
Posted - 21/12/2007 : 13:03:58
|
Mam tu jednoho uzasnyho Radeona 9500 Pro/AGP 8x, kterej muze za 400 byt tvuj. Mam ho teda v Praze. |
Tolik her a tak malo casu... :) |
 |
|
Metacrawen
New Member

291 Posts |
Posted - 21/12/2007 : 17:14:58
|
Tak uz dobry, koupil sem si Radeon X1950XT a k tomu i novou bednu a zdroj, prave sem to prestavel a zatim vse funguje :) |
 |
|
|
Topic  |
|