Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Cokoliv co se nevejde jinam
 MMORPG komunita-zábava
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Milacekimperia
New Member

194 Posts

Posted - 29/07/2007 :  13:20:45  Show Profile Send Milacekimperia a Private Message  Reply with Quote
Nedávno mi kamarád poslal e-mailem článek, který byl publikován na jednom AJ foru.Část ho přeložil posla mi ho.Týká se chování hráčů v guildách ve hrách MMORPG.

Hráči s MMORPG lze obecně rozdělit do jednotlivých kategorií.


1.Leader či Master.
Tento druh hráčů má potřebu vždy zakládat guildy či organizovat jejich chod.Pokud začínají v některé nové guildě dlouho to netrvá a začnou poukazovat na svoje zkušenosti odjinud a časem to nevydrží a založí si tu svojí guildu.Velice si zakládají na svém renomé guild leadera a nezapomenou to při každé příležitosti připomenout.Bohužel skoro vždy to po čase špatně končí neboť tento člověk ve svém velikášství přestává komunikovat rozumně s ostatními a jaký koly jiný názor považuje za vzpouru.Přijde pocit nedocenění, vždyť toho přeci tolik udělal a končí to v lepším případě odchodem v tom horším je sesazen a vyhozen.Pak to celé začíná někde jinde od začátku.

2.Veterán.
Tento druh hráčů má dojem, že když mají ve hře max lvl stouplo jim i jejich IQ.Vyžadují úctu a pokoru od menších lvl a většinou vytvářejí svoje VIP skupinky.Pokud menší lvl projeví dost pokory a náležitě obdivuje jejich equip jsou ochotní podle nálady i pomoci.Nezapomenou, ale vždy připomenou, že jim nikdo nepomáhal a vše si museli sehnat a zařídit sami.V guildě se chovají jako taková herní elita s tím, že občasná pomoc hernímu plebsu jen ukazuje jejich velikost a blahosklonnost.Jejich akce je vždy ty nejlepší a nejdůležitější a vše ostatní musí jít stranou.Při akcích s low lvl zásadně používají herní výrazy aby udělali dojem a případné neznalosti ostatní slouží pro jejich obveselení.

3.Parazit.
Tyto hráči se do přímého dění v guildě zas až tak nezapojují.Vždy vyčkávají jak to všechno dopadne.Většinou se nalepí na záda někoho schopnějšího a parazitují na jeho herní aktivitě.
Když jejich hostitel není on-line tak se věnuji např. craftu a hned jak se logne jsou mu nablízku a čekají kam se půjde tentokrát.Ostatním v guildě žádnou pomoc neposkytují a většinou nemají žádný názor a pokud je potřeba něco rozhodnou čekají až co ostatní.Když jejich hostitel odejde s nějakého důvodu s Guildy ihned odcházejí s ním.Pak se většinou projeví jejich křiví charakter a jsou schopní ještě dlouho po odchodu s guildy všem škodit.

4.Tahoun.
Tento druh lidí je v guildě poměrně vzácný.Vždy se snaží pomoci ostatním bez ohledu na lvl či zásluhy.Vždy se na něj můžete obrátit a bude se snažit Vám pomoci.Svoje potřeby upřednostňuje před potřebami druhých.Snaží se vzniklé spory urovnávat a pro guildu dýchá.
Většinou ,ale bývá zneužíván některými hráči v guildě a zvláště pro parazity je vítaný cíl.

5.Workholik.
Tento druh lidí hru nehraje, ale bere jí jako druhé zaměstnání.Hraje programově žádné free odpoledne nezná.Procházet se ve hře jen tak je u něho trestuhodná ztráta času.Vždy dopředu přesně ví co bude po nalogování dělat.V Guildě se sice občas účastní některých akcí, ale větší čas prostě pracuje ve hře.Má vždy o 100 questů více než ostatní.Hru si odpracuje a když je za čas hotov se hrou končí a odchází do další.


6.Zmetek.
Tento druh lidí se chovají jako zmetci.Není to na první pohled vidět většinou prvních pár týdnů se v guildě chovají normálně.Po čase jim otrne a začnou guildu zneužívat.Pokud hraje guilda PVP mají své postavy i na opačné straně a s velkou radostí zabíjejí i členy guildy aniž by ty o tom věděli.Nemají žádné problémy s jiným hráčem v guildě komunikovat a přitom
zneužívat informace o guildě na druhé straně.Pokud tito lidé získají důvěru nechávají si od ostatních pomáhat a pak pomoc zneužívají.Guildovní věci prodávají přes alty apod.
Ve většině případů když jsou prokouknuti vykradou guildy a odejdou jinam hrát pod jiným jménem.

7.Člen.
Tento druh lidí tvojí tvoří početní základ guildy.Většinou jsou neutrální a snaží být přínosem a skrytě doufají, že se někdy dostanou mezi VIP Veterány.Jsou to takové šedé herní myšky, které si zase až tak moc nanic nestěžují a věci berou tak jak jsou.Většinou poslušně dělají to co je jim uloženo ve snaze si nikoho neznepřátelit.V případě důležitých záležitostí v guildě vždy zastávají názor většiny.

8.Vyhraněná osobnost.
Tento druh lidí má na guildu svůj názor a nemají problém to říci plně nahlas a komu koly a kdy koly.Bohužel se stávají terčem Veteránů neboť když se záležitost dotkne jejich ega je ihned zle.Veteráni či VIP hráči v guildě respektují pouze svůj názor případně názor hráčů roven jejich lvl.Tento druh lidí je schopen plně pracovat pro dobro guildy, ale na rozdíl od Členů nemají problém veřejně vyjádřit svůj názor což se většinou u Veteránům vyžadující pokoru a úctu nese nelibě.Pokud je v guildě schopný leader jsou vyhraněné osobnosti pro guildu přínosem neboť se vždy dozví i jiný názor než ten, kteří prezentují VIP hráči.Bohužel většinou tyhle hráči s guildy odejdou což v konečném důsledku guildu oslabuje.

9.Táta a Máma.
Tento druh lidí jsou většinou manželské či milenecké dvojce hrající spolu.Vytvoří v guildě sehraný pár, který je většinou pro guildu přínosem.Negativum je pokud se některý s dvojce rozhodne s guildy odejít odcházejí oba což je pro guildu ztráta.

10.Hledač.
Tento druh lidí neustále ve hře hledá.Nikdy nevydrží dohrát postavu na max.lvl.Svoje úsilí velice rychle vzdává a zakládá další a další alty.Většinou se nechá i guildou podporovat s tvrzením, že toto je už konečně ta pravá postava.Samozřejmě za 14 dní je to vše jinak.
Přínos pro guildu je většinou malí a neboť pomoc jednotlivým postavám od ostatních hráčů je několika násobně větší.Tento druh hráčů většinou za čas končí a jdou to vyzkoušet zase do jiné hry.

11.Blbec.
Tento druh lidí se zase o hru moc nezajímá.Většinou mají problém i hru pochopil,ale o to více se snaží projevit se jako Blbci.Intrikují a rozeštvávají členy guildy.Spamují fora a vždy mají potřebu se ke všemu vyjadřovat.Mají připravených 100 důvodů proč je hra nanic a nic nejde.
Sami pro druhé nic nedělají pouze max. pro své kamarády stejného druhu.Pokud se v guildě najde několik těchto imbecilů většinou se to ihned projevuje na forech, kde se tyhle jedinci vždy předvádějí a komentují zasvěceně úplně všechno.V guildě se drží jako pijavice neboť dobře ví, že jinde by neměli šanci se uplatnit.

12.Odborník.
Tento druh lidí hru zvládlo skoro na 100%.Vyjadřují se většinou pouze odborně a používají zásadně herní výrazy.Nejsou tak vyhranění jako Veteráni, ale většinou nemají čas se zdržovat s pomoci low lvl v guildě vždyť kolik toho na ně čeká a času je málo.Mají ten nejlepší equip a všude už byli min. 2x.Pokud mají dobrou náladu jsou ochotni pomáhat a pro guildu jsou velkým přínosem.Bohužel časem se s těchto lidí rekrutují Veteráni či zakládají svoje uzavřené VIP skupinky.Nezřídka také zakládají další guildy.Pokud tyto lidi nezvládne guild leader časem mu přerostou přes hlavu.Pokud ale Odborník nesklouzne k lacinému se povyšování a egoistickému chování je pro guildu velkým přínosem.



Bohužel mi kamarád neposlal z jaké je tohle MMORPG, ale možná některé chování jste poznali a zažili.Schválně kam byste se zařadili ?

PS:Omluvte sníženou kvalitu pravopisu a gram.neboť nikdo není dokonalí


GW(20 2x),
L2 EU(50+,Spoil 40+),
EQ2 US(2x80),
VG-uz nikdy
Fury-Beta
AoC-Beta
Back WoW ofik
Twink 19+,29+39+49+59+69+

World of WarCraft, WoW, WoWko. Fenomén jenž ovládl herní branži. S nedávným příchodem datadisku Burning Crusade se počet platících hráčů přehoupl přes 10 miliónů. Jde pořád jen o hru nebo je v tom něco víc?

Edited by - Milacekimperia on 31/07/2007 11:49:12

nekrotyrael
Senior Member

3896 Posts

Posted - 29/07/2007 :  19:57:42  Show Profile  Visit nekrotyrael's Homepage Send nekrotyrael a Private Message  Reply with Quote
paraziticky zmetek!

RL: LVL 1 S/S/S
AO: Ineea, Airashii, Nekrotyrael, Nanorexia

Go to Top of Page

axel999
New Member

324 Posts

Posted - 29/07/2007 :  22:20:35  Show Profile Send axel999 a Private Message  Reply with Quote
odborny blbec
Go to Top of Page

BoSS_631
Junior Member

902 Posts

Posted - 31/07/2007 :  21:29:24  Show Profile Send BoSS_631 a Private Message  Reply with Quote
Clen

Jurosik AO agent
Mrska - evade "twink" :D

Součet IQ lidstva je už dlouho konstantní. Jen lidí nějak moc přibývá...

Ubytovanie na orave
Go to Top of Page

SNowie
Average Member


1746 Posts

Posted - 31/07/2007 :  22:11:01  Show Profile  Send SNowie an ICQ Message Send SNowie a Private Message  Reply with Quote
když si odmyslím své provokace (pro které nenacházím kategorii ) tak asi šedý člen
Go to Top of Page

nekrotyrael
Senior Member

3896 Posts

Posted - 31/07/2007 :  23:52:46  Show Profile  Visit nekrotyrael's Homepage Send nekrotyrael a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BoSS_631

Clen


ty jsi jano, to je samostatna kategorie :P

RL: LVL 1 S/S/S
AO: Ineea, Airashii, Nekrotyrael, Nanorexia

Go to Top of Page

Meddy
Moderator

sobota

5760 Posts

Posted - 01/08/2007 :  16:30:10  Show Profile Send Meddy a Private Message  Reply with Quote
Je zajimave na kolik lidi vim uplne presne jaka pasuje kategorie, ale na sebe? To uz mi zustava rozum stat, prozatim to vidim na kombinaci Clena+Blbce+Odbornika

STS Chvojkovice-Brod
Go to Top of Page

k0r0pT3ff
Starting Member

15 Posts

Posted - 01/08/2007 :  20:47:43  Show Profile Send k0r0pT3ff a Private Message  Reply with Quote
já to vidim na odbornýho blbce s vyhraněnou osobností

Koropteff *Warlord* [ Zdechliny ] --- Arcane-Frost UD Mage @ Drak'Thul Server - frozen
Koropteff lvl 34 Elf Firemage @ Endor UO server - deleted for unactivity
Go to Top of Page

BoSS_631
Junior Member

902 Posts

Posted - 02/08/2007 :  01:32:57  Show Profile Send BoSS_631 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nekrotyrael

quote:
Originally posted by BoSS_631

Clen


ty jsi jano, to je samostatna kategorie :P


kau ty si trollforum, zacni daco hrat konecne, alebo nech ti nejaky admin znuluje pc

Jurosik AO agent
Mrska - evade "twink" :D

Součet IQ lidstva je už dlouho konstantní. Jen lidí nějak moc přibývá...

Ubytovanie na orave
Go to Top of Page

nekrotyrael
Senior Member

3896 Posts

Posted - 02/08/2007 :  01:45:38  Show Profile  Visit nekrotyrael's Homepage Send nekrotyrael a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BoSS_631

quote:
Originally posted by nekrotyrael

quote:
Originally posted by BoSS_631

Clen


ty jsi jano, to je samostatna kategorie :P


kau ty si trollforum, zacni daco hrat konecne, alebo nech ti nejaky admin znuluje pc


cha, hraju! halp gnak! :)

RL: LVL 1 S/S/S
AO: Ineea, Airashii, Nekrotyrael, Nanorexia

Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 06/08/2007 :  12:20:23  Show Profile Send Catheriel a Private Message  Reply with Quote
Článek je super, až na ta S/Z a *koly (kdy koly, komu koly) a další nechutnosti jako "několika násobně". Občas i nějaké to I/Y a nejasnost zda psát Guida nebo guilda

Catheriel Niiniel | Elf Hunter | Explorer | vyhraněná osobnost
http://www.lotro-craft.com/artisan-1345-catheriel-explorer-en.html
http://www.treehouse.cz/yoshua/index.php?list=2&page=1
(1280×1024 High | resampled to 800×640)
Go to Top of Page

Inco
New Member

popcorn

421 Posts

Posted - 06/08/2007 :  13:47:38  Show Profile Send Inco a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Catheriel

Článek je super, až na ta S/Z a *koly (kdy koly, komu koly) a další nechutnosti jako "několika násobně". Občas i nějaké to I/Y a nejasnost zda psát Guida nebo guilda



Hledac/Odbornik ?

In other news, icecream no longer a rare commodity in Hell.
Go to Top of Page

Milacekimperia
New Member

194 Posts

Posted - 09/08/2007 :  10:03:59  Show Profile Send Milacekimperia a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Catheriel

Článek je super, až na ta S/Z a *koly (kdy koly, komu koly) a další nechutnosti jako "několika násobně". Občas i nějaké to I/Y a nejasnost zda psát Guida nebo guilda



Pro tebe je ta poslední věta dole asi jsi ji při opravě pravopisu přehlédl.

GW(20 2x),
L2 EU(50+,Spoil 40+),
EQ2 US(2x80),
VG-uz nikdy
Fury-Beta
AoC-Beta
Back WoW ofik
Twink 19+,29+39+49+59+69+

World of WarCraft, WoW, WoWko. Fenomén jenž ovládl herní branži. S nedávným příchodem datadisku Burning Crusade se počet platících hráčů přehoupl přes 10 miliónů. Jde pořád jen o hru nebo je v tom něco víc?
Go to Top of Page

†… Havran …†
Average Member

1962 Posts

Posted - 09/08/2007 :  11:36:24  Show Profile  Send †… Havran …† an ICQ Message Send †… Havran …† a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Catheriel

Článek je super, až na ta S/Z a *koly (kdy koly, komu koly) a další nechutnosti jako "několika násobně". Občas i nějaké to I/Y a nejasnost zda psát Guida nebo guilda



dalsi desne moudre postizenej

EVE: Lord Greg (Black Nova Corp) [Band of Brothers] [IT Alliance] BoB Forever
KILLER 73.3% LOOTER 66.7% THIEF 33.3% SCAMMER 26.7
Go to Top of Page

Milacekimperia
New Member

194 Posts

Posted - 09/08/2007 :  13:28:59  Show Profile Send Milacekimperia a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by †… Havran …†

quote:
Originally posted by Catheriel

Článek je super, až na ta S/Z a *koly (kdy koly, komu koly) a další nechutnosti jako "několika násobně". Občas i nějaké to I/Y a nejasnost zda psát Guida nebo guilda



dalsi desne moudre postizenej



Děkuji že jsi se mě zastal mám na to stejný názor

GW(20 2x),
L2 EU(50+,Spoil 40+),
EQ2 US(2x80),
VG-uz nikdy
Fury-Beta
AoC-Beta
Back WoW ofik
Twink 19+,29+39+49+59+69+

World of WarCraft, WoW, WoWko. Fenomén jenž ovládl herní branži. S nedávným příchodem datadisku Burning Crusade se počet platících hráčů přehoupl přes 10 miliónů. Jde pořád jen o hru nebo je v tom něco víc?
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,59 seconds. on eygor Snitz Forums 2000