Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 The Lord of the Rings Online
 LOTR Online - General
 Kdy to lotr natře wowku ?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Azkaban
Moderator

1990 Posts

Posted - 30/06/2007 :  12:06:47  Show Profile  Send Azkaban an ICQ Message Send Azkaban a Private Message
quote:
Originally posted by Eki

Jen pro nektere, lotro hraci nezacali s tim ze maji nej hru na svete a ostatni je povl, co nema cenu hrat. S tim zacali hraci jedne nejmenovane hry. Ale vidim ze se to tady zase zvrtava jen v obhajobu kdo hraje lepsi hru, stejne ma kazdy svuj nazor a ten si vzit neda, takze bych zanechal hadek a sel treba spolecne na pifko

Tomu říkám slovo chlapa :D
Go to Top of Page

beldor5
Average Member

1144 Posts

Posted - 30/06/2007 :  13:01:17  Show Profile  Send beldor5 an ICQ Message Send beldor5 a Private Message
quote:
Originally posted by Eki

Jen pro nektere, lotro hraci nezacali s tim ze maji nej hru na svete a ostatni je povl, co nema cenu hrat. S tim zacali hraci jedne nejmenovane hry.

kdo a kde to prohlasuje?

.....
http://volby.kategorie.cz/
Go to Top of Page

Chrizofilax
Starting Member

22 Posts

Posted - 30/06/2007 :  14:41:19  Show Profile  Send Chrizofilax an ICQ Message Send Chrizofilax a Private Message
pokud budeš platit nejsem proti
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/07/2007 :  10:05:55  Show Profile Send Catheriel a Private Message
Došel jsem k názoru, že LOTRO na WoW opravdu nemá.

Protože opravdu LOTRO nemá na to, abych MUSEL jako ve WoW mít cca 80 pluginů, bez kterých jsem llama a noob. Bez některých mne nevezmou na raid nebo do "top" instance.
Včera jsem viděl video jak Nihilum zabíjeli Kaeltase nebo jak se ten týpek jmenuje. Jediné co na tom všem vypadalo jako WoW byly postavičky a prostředí. Jinak ZCELA a TOTALNE překopaný GUI/HUD. Nehledě na "vychytávky" které ukazují, kdo si kdy prdl a jak dlouho má na sobě trenyrky.

PS: jakékoli obhajoby WoW pluginů jsou bezpředmětné. Už jen z toho důvodu, že Blizzardi MUSI kvůli existenci pluginů hru upravovat, aby právě lidi s pluginama nedávali vše s prstem v nose.

Catheriel Niiniel | Elf Hunter | Explorer | vyhraněná osobnost
http://www.lotro-craft.com/artisan-1345-catheriel-explorer-en.html
http://www.treehouse.cz/yoshua/index.php?list=2&page=1
(1280×1024 High | resampled to 800×640)
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 11/07/2007 :  10:52:41  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message
quote:
Originally posted by Catheriel

Došel jsem k názoru, že LOTRO na WoW opravdu nemá.

Protože opravdu LOTRO nemá na to, abych MUSEL jako ve WoW mít cca 80 pluginů, bez kterých jsem llama a noob. Bez některých mne nevezmou na raid nebo do "top" instance.
Včera jsem viděl video jak Nihilum zabíjeli Kaeltase nebo jak se ten týpek jmenuje. Jediné co na tom všem vypadalo jako WoW byly postavičky a prostředí. Jinak ZCELA a TOTALNE překopaný GUI/HUD. Nehledě na "vychytávky" které ukazují, kdo si kdy prdl a jak dlouho má na sobě trenyrky.

PS: jakékoli obhajoby WoW pluginů jsou bezpředmětné. Už jen z toho důvodu, že Blizzardi MUSI kvůli existenci pluginů hru upravovat, aby právě lidi s pluginama nedávali vše s prstem v nose.

Co je spatnyho na tom upravit si UI aby to lip vypadalo?

Edit: a vubec, co je na jakejkoliv addonech spatnyho? A jen tak btw na raidy ti staci cca 1-2 addony.

Krabice je zaklad.

Edited by - -Mike- on 11/07/2007 10:55:44
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/07/2007 :  10:55:35  Show Profile Send Catheriel a Private Message
quote:
Originally posted by -Mike-

Na úpravě UI nic, tohle je i v LOTRO.
Ale na tom zbytku. Pluginech co "za tebe hrají".
Viz: jakékoli obhajoby WoW pluginů jsou bezpředmětné. Už jen z toho důvodu, že Blizzardi MUSI kvůli existenci pluginů hru upravovat, aby právě lidi s pluginama nedávali vše s prstem v nose.

Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 11/07/2007 :  11:00:07  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message
quote:

quote:

Na úpravě UI nic, tohle je i v LOTRO.
Ale na tom zbytku. Pluginech co "za tebe hrají".
Viz: jakékoli obhajoby WoW pluginů jsou bezpředmětné. Už jen z toho důvodu, že Blizzardi MUSI kvůli existenci pluginů hru upravovat, aby právě lidi s pluginama nedávali vše s prstem v nose.

No porad nechapu co je na tech addonech spatnyho? a jakej "addon za tebe hraje"? Kdy naposledy co musel blizzard upravovat?

edit: posledni otazku beru zpet, na par veci bych si vzpomel.

Krabice je zaklad.

Edited by - -Mike- on 11/07/2007 11:01:25
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/07/2007 :  11:02:18  Show Profile Send Catheriel a Private Message
quote:
Originally posted by -Mike-No porad nechapu co je na tech addonech spatnyho? a jakej "addon za tebe hraje"? Kdy naposledy co musel blizzard upravovat?

"Vychytávky" které ukazují, kdo si kdy prdl a jak dlouho má na sobě trenyrky.
čili ti to ukazuje i věci co sama hra normálně neukáže a dělá činnosti co hra jako taková nědělá.

Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 11/07/2007 :  11:05:53  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by -Mike-No porad nechapu co je na tech addonech spatnyho? a jakej "addon za tebe hraje"? Kdy naposledy co musel blizzard upravovat?

čili ti to ukazuje i věci co sama hra normálně neukáže a dělá činnosti co hra jako taková nědělá.

A co je na tom spatnyho? A to za tebe hraje? jak prosimte? Ty tenhle addon vubec mit nemusis, stejne to vetsinou nekdo hlasi na ventrilu at mas addon nebo ne. Ono kdyz se tak nad tim zamyslis, tak i ventrilo je "addon" kterej ti ulehcuje hru a hra samotna ti tuhle cinnost nedela. Taky je to spatny?

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/07/2007 :  11:08:05  Show Profile Send Catheriel a Private Message
quote:

quote:

quote:

A co je na tom spatnyho? A to za tebe hraje? jak prosimte? Ty tenhle addon vubec mit nemusis, stejne to vetsinou nekdo hlasi na ventrilu at mas addon nebo ne. Ono kdyz se tak nad tim zamyslis, tak i ventrilo je "addon" kterej ti ulehcuje hru a hra samotna ti tuhle cinnost nedela. Taky je to spatny?

Tak proč některé guildy mají v podmínkách pro přijetí např "level 35+, a NUTNO tyto addony: "seznam addonů"."
Bez nich se na tebe vyserou a do instance nebo raidu tě ani nevezmou.
Doslovná citace:
"BEZ VT A ADDONŮ, CO JSOU POTŘEBA NA RAIDY A KE STAŽENÍ NA STRÁNKÁCH VÁS NEBEREME"
"Addony, které jsou potřeba na raidy se členy guildy, bez nich vás tam nikdo brát nebude."

Edited by - Catheriel on 11/07/2007 11:12:54
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 11/07/2007 :  11:17:13  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message
quote:
Tak proč některé guildy mají v podmínkách pro přijetí např "level 35+, a NUTNO tyto addony: "seznam addonů"."
Bez nich se na tebe vyserou a do instance nebo raidu tě ani nevezmou.
Doslovná citace:
"BEZ VT A ADDONŮ, CO JSOU POTŘEBA NA RAIDY A KE STAŽENÍ NA STRÁNKÁCH VÁS NEBEREME"
"Addony, které jsou potřeba na raidy se členy guildy, bez nich vás tam nikdo brát nebude."

Vyjmenuj mi par tech addonu, protoze krome oRA, KTMka a maximalne nejakejch bossmods opravdu nechapu, co vic by clovek MUSEL mit.

Porad si mi nevysvetlil, co je na tech addonech spatnyho. Napadlo te treba, ze nejaky ty addony usnadnuji praci RL a proto to nejaky guildy pozaduji?

edit: +4 :) gogogogo

Krabice je zaklad.

Edited by - -Mike- on 11/07/2007 11:17:56
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/07/2007 :  11:25:45  Show Profile Send Catheriel a Private Message
quote:
Vyjmenuj mi par tech addonu, protoze krome oRA, KTMka a maximalne nejakejch bossmods opravdu nechapu, co vic by clovek MUSEL mit.

Porad si mi nevysvetlil, co je na tech addonech spatnyho. Napadlo te treba, ze nejaky ty addony usnadnuji praci RL a proto to nejaky guildy pozaduji?

Nevím které, WoW nehraju, nehrál jsem a nebudu.
Pak mi ale vysvětli, proč lidi kolem mne co hrají WoW mají 40-80 addonů, bez kterých si nevytřou ani zadek na WC.
A pokud Napadlo te treba, ze nejaky ty addony usnadnuji praci RL a proto to nejaky guildy pozaduji?, tak výsledek je, že zesnadnují hru jako takovou. Čili zde platí pravidlo "Míra lidské lenosti je nekonečná" (viz add co to naháže itemy po jednom do aukce, popřípadě tě sám healuje)

Edited by - Catheriel on 11/07/2007 11:26:55
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 11/07/2007 :  11:44:57  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message
quote:

aha takze o tom vis hovno, to mi staci.

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/07/2007 :  11:49:03  Show Profile Send Catheriel a Private Message
quote:

quote:

aha takze o tom vis hovno, to mi staci.

A ty zase hraješ WoW a to mi úplně stačí
To totiž mluví samo za sebe

Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 11/07/2007 :  11:52:12  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message
quote:

Ano hraju a je to problem? Alespon vim o cem mluvim, coz se o tobe rict neda. Proste rikat ze bez 40-80ti addonu si nemuzes poradne zahrat, je ta nejvetsi kravina, co sem kdy slysel.. nebo napsat addon, co te sam healuje, ukaz mi ho prosim. To nemluvim o tom, ze si mi porad nevysvetlil, co je spatnyho na tom pouzivat addony. A ano addony zesnadnuji hru, cos cekal ze budou delat?

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

nekrotyrael
Senior Member

3896 Posts

Posted - 11/07/2007 :  11:59:03  Show Profile  Visit nekrotyrael's Homepage Send nekrotyrael a Private Message
quote:

quote:

Pak mi ale vysvětli, proč lidi kolem mne co hrají WoW mají 40-80 addonů, bez kterých si nevytřou ani zadek na WC.
A pokud Napadlo te treba, ze nejaky ty addony usnadnuji praci RL a proto to nejaky guildy pozaduji?, tak výsledek je, že zesnadnují hru jako takovou. Čili zde platí pravidlo "Míra lidské lenosti je nekonečná" (viz add co to naháže itemy po jednom do aukce, popřípadě tě sám healuje)

a kde je tedy podle tebe hranice mezi tim, ktera zesnadneni jsou normalni a tim co je uz spatne? co treba ts, specialni herni ovladace nebo prenastavene ovladani a pouzivani klavesovych zkratek? zesnadnuji hru stejne tak, znamena to ze je pouzivaji jen lamy, newbove a neschopni lenosi? ;)

RL: LVL 1 S/S/S
AO: Ineea, Airashii, Nekrotyrael, Nanorexia @ RK5
Dune: Nanorexia @ Persephone

Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/07/2007 :  11:59:54  Show Profile Send Catheriel a Private Message
quote:

quote:

Ano hraju a je to problem? Alespon vim o cem mluvim, coz se o tobe rict neda. Proste rikat ze bez 40-80ti addonu si nemuzes poradne zahrat, je ta nejvetsi kravina, co sem kdy slysel.. nebo napsat addon, co te sam healuje, ukaz mi ho prosim. To nemluvim o tom, ze si mi porad nevysvetlil, co je spatnyho na tom pouzivat addony. A ano addony zesnadnuji hru, cos cekal ze budou delat?

Blizzardi MUSI kvůli existenci pluginů hru upravovat, aby právě lidi s pluginama nedávali vše s prstem v nose.

No tak to si měl slyšet spolek lidí co znám, který hraje WoW.
Drbali spoluhráče, že nemůže kvalitně healovat, pokud nemá addony. Že ho nikam nevezmou atp.
Pořád řeší, který add je lepší, který ne a jak co nastavit.
Nehledě na to že se člověku který nehraje ani s jedním add doslova vysmáli, že je padlej na hlavu a jak může vůbec WoW bez add hrát.

Připouštím, že si svůj názor vytvářím z lidí kolem sebe, co WoW hrají. A není jich zrovna málo, spíš jich je dost.
Opravdu mne jejich debaty přesvědčují o tom co jsem zprvu dnes napsal.
Nehledě na to, že jeden z nich vyzkoušel LOTRO a byl strašně zděšen, že mu hra neukazuje to, tamto a ono (že by zvyk na add z WoW?).

Tebe to asi naplnuje, ale já raději sednu ke hře, zapnu ji a hraji aniž bych řešil jestli náhodou nehebneme, protože jsem si zapomněl stáhnout nějaké udělátko nebo aktualizaci.

Go to Top of Page

brutus
Average Member

Tidus

1833 Posts

Posted - 11/07/2007 :  12:02:15  Show Profile  Send brutus an ICQ Message Send brutus a Private Message
quote:
...

No myslim ze uz se muzes prestat snazit - kazdy uz pochopil ze jses retardovany a jakakoliv dalsi snaha z tve strany bude jen zbytecnym potvrzenim vyse receneho :)

Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE!
Go to Top of Page

nekrotyrael
Senior Member

3896 Posts

Posted - 11/07/2007 :  12:03:35  Show Profile  Visit nekrotyrael's Homepage Send nekrotyrael a Private Message
quote:
Tebe to asi naplnuje, ale já raději sednu ke hře, zapnu ji a hraji aniž bych řešil jestli náhodou nehebneme, protože jsem si zapomněl stáhnout nějaké udělátko nebo aktualizaci.

ja se radeji pokusim hrat co nejefektivneji, ne jen sedet a bezmyslenkovite klikat

Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/07/2007 :  12:56:31  Show Profile Send Catheriel a Private Message
quote:
Originally posted by brutus

quote:
...

No myslim ze uz se muzes prestat snazit - kazdy uz pochopil ze jses retardovany a jakakoliv dalsi snaha z tve strany bude jen zbytecnym potvrzenim vyse receneho :)

Stalo se jen to co jsem předpokládal.
Že přesně lidi jako ty začnou postovat takovéto obsahově obohacující posty a vznikne tu flame, jako vždy.
Sedni si zas ke svému WoW s pluginama a přesun se do jiné sekce jak LOTRO General.

Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 11/07/2007 :  13:00:16  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message
Pokud to dobře čtu, tak s tímto flame jsi začal ty. Takže prosím nejprve si zametej před svým prahem.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/07/2007 :  13:03:09  Show Profile Send Catheriel a Private Message
quote:
Originally posted by Khostri

Pokud to dobře čtu, tak s tímto flame jsi začal ty. Takže prosím nejprve si zametej před svým prahem.

Jsem nepopřel, že jsem napsal post který dle mého předpokladu rozpoutal flame.
Aneb čas ukázat WoW hráčům, že nejen oni mohou dělat držky na LOTRO

Go to Top of Page

Bajaja
New Member

168 Posts

Posted - 11/07/2007 :  13:12:56  Show Profile Send Bajaja a Private Message
Osobně mě pluginy ve wowu nevadí, myslím že jakž takž zachovávají hranici, za kterou už by z hraných postav byli roboti. Je to sice divný, v reálu bojovník neměl žádný měřič aggra, ale zase poznal míru nasrání obludy podle jiných znaků.

Nicméně preferuji hru bez možnosti addonů.
Go to Top of Page

belialcz
Starting Member

49 Posts

Posted - 11/07/2007 :  13:31:49  Show Profile Send belialcz a Private Message
Kazdopadne Catheriel ma recht. Nikdy nepochopim jak nekdo muze hrat s addony ktery ukazou kdy mas zmacknout jakej druh healu, kdy aggrovat apod. Ono i UI ktery zpristupni jinak skryty promenny je podle me uz moc, nicmene porad to z hrace jeste nedela cvicenou opici jako ty vyse uvedeny. I kdyz jak se tu koukam na urcity hrace wow, ta opice je na tom proti nim jeste lip: )
Go to Top of Page

celdric
Average Member

1613 Posts

Posted - 11/07/2007 :  15:23:06  Show Profile  Send celdric an ICQ Message Send celdric a Private Message
teda to jsou mi teda experti....myslim, ze mike tu jasne napsal, ktere addony jsou pro hrani v raidu potreba...ano jsou to CELE DVA ADDONY chran buh...
za celou dobu raidovani preBC jsem potreboval na raidy akorat ctraid (v dobach jeho nejvetsi slavy), ostatni byla spis zalezitost UI abych si nastavil na obrazovku nejak rozumne vsech 60 skillu co jsem vicemene potreboval a 40 hracu z raidu abych videl jejich HPcka, cursy apod.
jako tank/DD bych nepotreboval vytazeny raid zalozky (s vyjimkou maga) stacili by akorat MT targets...

ale je pravda, ze wow muselo nektere addony zakazovat...napr. decursive (pouzival jsem ze ct raidu prece jen decursovat 40 cilu kazdych XX sekund je velmi velmi nudne), emergency heal v ctraidu (ten jsem nepouzival vubec...oku verim vic :-D)...
na druhou stranu je potreba si ovsem uvedomit proc podobne addony v prvni rade vubec vznikli...

mimochodem uz jsou v lotro nejake funkcni raidy? povime si za pul roku raidovani jestli nevzniknou nejake nutne addony pro raidovani v lotro...moc bych se nedivil kdyby vznikli...

no mmo
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 11/07/2007 :  15:32:02  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message
UI v LOTRO není scriptovatelné. Jde měnit pouze skin.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 11/07/2007 :  16:49:18  Show Profile Send Catheriel a Private Message
quote:
Originally posted by belialcz

Někdo konečně pochopil onu myšlenku kterou jsem tu zprvu vyřknul.
Nebudeme rozebírat co který addon dělá, berme to globálně.
Většina z nich hru prostě zjednodušují na úroven jednoho kliknutí myši.

A proč by, jak tu padlo, Blizzard některé addony zakazoval, když jsou tak bezpředmětné a "neškodné". Asi proto, že zasahují do obtížnosti hry tím, že usnadnují jisté činnosti v instanci/raidu.

Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 11/07/2007 :  21:16:49  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message
Mluvíš nesmysly. Měl by sis to nejprve zahrát a pak teprve o tom diskutovat.
jasně, že zakazoval některé funkce scriptu proto, že se objevili addony, které zasahovali do obtížnosti.
Ale jak jsi řekl, berme to globálně - to, že se mezi takovým množství vylepšení najde pár kusů, které jsou špatné neznamená, že addony jsou špatné obecně. Kdyby nechtěl povolit použití addonů, neudělal by scriptované prostředí.

To, že někdo používá addon na takové zjednodušení je jeho věc, on se ochuzuje o zábavu. Jako kdybys takovým lidem záviděl ...

Spousta addonů dělá hru příjemnější - ať se jedná o ovládání, sledování věcí, na které by sis jinak musel vzít papír a tužku atp.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 12/07/2007 :  09:17:12  Show Profile Send Catheriel a Private Message
quote:
Originally posted by Khostri

Spousta addonů dělá hru příjemnější - ať se jedná o ovládání, sledování věcí, na které by sis jinak musel vzít papír a tužku atp.

Jeden zářný případ za všechny:
"Máme super addon co ti ukáže při výběru odměny za quest za kolik se to pak dá prodat u vendora. To když je odměna pro tebe nevhodná, tak abys věděl na které nejlíp vydělat"
Tak nějak mne to pobavilo, protože v LOTRO je to implicitně. Takže začínám mít dojem, že to co WoW postrádá tak LOTRO obshahuje už od výrobce

Go to Top of Page

brutus
Average Member

Tidus

1833 Posts

Posted - 12/07/2007 :  09:53:56  Show Profile  Send brutus an ICQ Message Send brutus a Private Message
quote:
"Máme super addon co ti ukáže při výběru odměny za quest za kolik se to pak dá prodat u vendora. To když je odměna pro tebe nevhodná, tak abys věděl na které nejlíp vydělat"
Tak nějak mne to pobavilo, protože v LOTRO je to implicitně. Takže začínám mít dojem, že to co WoW postrádá tak LOTRO obshahuje už od výrobce

Tak na jednu stranu ti na WOW vadi ze ho addony delaji prilis jednoduchym (ac si ho nehral). Na druhou stranu se ti libi ze LOTRO je jednoduche implicitne....
Asi nema smysl komentovat dal tvou mentalni kapacitu ci myslenkove pochody...

Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE!
Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 12/07/2007 :  10:17:49  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message
quote:

Fakt jsi pobavil

Mozna by nebylo od veci jit na to z trochu jine strany. Beres jako standard to co je jiz ve hre implementovano, kdyz hru nainstalujes, nebo jako standard beres obecne veci a dalsi veci, i kdyz implementovane, jsou nadstandard a tudiz se na ne da divat jako na addony, jenz jsou ale implementovany v instalaci.
Co je a co neni standardni informaci pro hrace?
Udaj o hit pointech (absolutni, procentni, orientacni - cara na obrazovce)
Udaj o dalsich dulezitych_nesmyslech (jako je mana, akcni udaje, mind atd atd ve stejnem rozlozeni)
Udaje o vaze (je-li implementovan faktor vahy), kdy postava muze chodit a kdy ne?
Udaj o sile zasahu tobe/tebou?
Orientacni udaj o pozici na mape?
Prehled volnych mist v inventari/bance?
Prehled o majetku?
Prehled o cene predmetu?
Prehled o tvych spoluhracich v parte?
Prehled o tvych spoluhracih v raidu?
Prehled o pozici lidi pri zabijeni moba z titulu agra?
Udaj o problemech netu pri aktualnim hrani?
Udaj o FPS pri aktualnim hrani?
Pocet XP do dalsiho levelu? (kde jsou tyto veci funkcni)
Udaj o vlastnostech zbrane/kouzla/armoru?
Moznost zmenit nastaveni obrazovky? (chci svou ikonu pravo nahore, ne vlevo nahore)
Moznost posouvani chatu a jejich nastaveni na lepsi prehlednost?
Moznost meneni parametru hry? (zobrazeni, AA, obnovovaci frekvence)?
Moznost zmenit nastaveni klaves/mysi?

Fakt by me to zajimalo, protoze je krasne videt, ze addonem opovrhujes, ale ze jeho funkci ve hre vyuzivas (byt se nejmenuje addon) ti zvlastni nepripadne.
Go to Top of Page

celdric
Average Member

1613 Posts

Posted - 12/07/2007 :  10:23:16  Show Profile  Send celdric an ICQ Message Send celdric a Private Message
quote:

tak to se ti moc nepovedlo...napadlo te treba, ze zrovna tuhle featuru UI designer lotra okoukal z wow UI addonu?
tak jako UI designeri blizzardu postupne nektere nejlepsi addony a jejich funkce integruji do "standardniho" UI...

no kazdopadne vetsina diskuteru si po te snusce kravin a blbosti z tve pusinky uz nazor davno udelala... takze pokud hodlas ze sebe delat obecniho pitomce...tak klidne dal pokracuj

no mmo
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 12/07/2007 :  12:49:45  Show Profile Send Catheriel a Private Message
quote:
Originally posted by celdric

quote:

tak to se ti moc nepovedlo...napadlo te treba, ze zrovna tuhle featuru UI designer lotra okoukal z wow UI addonu?
tak jako UI designeri blizzardu postupne nektere nejlepsi addony a jejich funkce integruji do "standardniho" UI...

no kazdopadne vetsina diskuteru si po te snusce kravin a blbosti z tve pusinky uz nazor davno udelala... takze pokud hodlas ze sebe delat obecniho pitomce...tak klidne dal pokracuj

Zapni si prosím zase WoW a nekafrej nám v LOTRO sekci, díky.

Edited by - Catheriel on 12/07/2007 13:08:23
Go to Top of Page

celdric
Average Member

1613 Posts

Posted - 12/07/2007 :  12:57:12  Show Profile  Send celdric an ICQ Message Send celdric a Private Message
no ted jsi mi to nandal...naskocila mi husi kuze...

wow jsem nehral bratru 2 mesice...

PS: vyquotuj si laskave svuj prispevek tak, aby jsi mi nevkladal do ust neco co jsem nenapsal...

PS2: kdyz uz zacnes v topicu, kde apriori se rozebira WoW x lotro vykladat kraviny o wow...tak myslim nemas pravo nikoho, kdo wowko nekdy opravdu hral a opravuje te, vyhanet z diskuse...

no ale co se divim...uz delsi dobu se tu projevujes jako hulvat...

no mmo
Go to Top of Page

nekrotyrael
Senior Member

3896 Posts

Posted - 12/07/2007 :  13:05:07  Show Profile  Visit nekrotyrael's Homepage Send nekrotyrael a Private Message
quote:
Originally posted by celdric
wow jsem nehral bratru 2 mesice...

ale hral jsi ho, to z tebe automaticky dela idiota! znakem inteligence a vseobecneho rozhledu je odjakziva schopnost placat nesmysly o vecech, neznas a nemas s nimi predchozi zkusenosti.

Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 12/07/2007 :  13:11:43  Show Profile Send Catheriel a Private Message
quote:
Originally posted by brutus

quote:

Tak na jednu stranu ti na WOW vadi ze ho addony delaji prilis jednoduchym (ac si ho nehral). Na druhou stranu se ti libi ze LOTRO je jednoduche implicitne....
Asi nema smysl komentovat dal tvou mentalni kapacitu ci myslenkove pochody...

Tvoje taky ne.
Je rozdíl mezi implicitou ukazování ceny itemu a toho, že ti addon ukazuje kdo má jaké aggro.

Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 12/07/2007 :  13:19:29  Show Profile Send Catheriel a Private Message
quote:
Originally posted by Khaot

quote:

Fakt jsi pobavil

Mozna by nebylo od veci jit na to z trochu jine strany. Beres jako standard to co je jiz ve hre implementovano, kdyz hru nainstalujes, nebo jako standard beres obecne veci a dalsi veci, i kdyz implementovane, jsou nadstandard a tudiz se na ne da divat jako na addony, jenz jsou ale implementovany v instalaci.
Co je a co neni standardni informaci pro hrace?

...

Fakt by me to zajimalo, protoze je krasne videt, ze addonem opovrhujes, ale ze jeho funkci ve hre vyuzivas (byt se nejmenuje addon) ti zvlastni nepripadne.

Udaje o vaze (je-li implementovan faktor vahy), kdy postava muze chodit a kdy ne?
Prehled o majetku?

To vše má už UO, bez addonu samozřejmě. A ted vem z potaz jak je UO stará.
Proč by to pak LOTRO nemohlo mít implicitně?

Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 12/07/2007 :  15:26:35  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message
quote:

Prehled o majetku?

To vše má už UO, bez addonu samozřejmě. A ted vem z potaz jak je UO stará.
Proč by to pak LOTRO nemohlo mít implicitně?

NO vidis a to co jsi vypsal, delaji prave ty addony do WoW. Bez addonu nejde mnoho veci nastavit (minimalne neslo pred jistymi patchi, protoze Bliz postupne do sveho UI pridava moznosti, ale stale je to malo). A prave proto je modifikace UI ve WoW tak jednoducha, aby si to kazdy mohl predelat, pouze to, ze zakladni UI neumoznovalo nic casem bylo vyhodnoceno jako bariara pro ziskani novych hracu a tak se s tim neco delalo.
Jinak opravdu si pusti WoW (nekde nejak) bez addonu, abys konecne pochopil, co je zaklad. Z HP vidis jen caru pres pul obrazovky, XP bar velky jak prase pres celou obrazovku, ikony neskutecne velke, udaje o parte jen orientacni, posunuti chatu jen s velkymi obtizemi.
A informace ze hry zadne, kolik co stoji zjistis az u vendora (proto ten addon co te tak rozesmal, ale ze VG jej ma implicitne ti nedochazi) atd.
To, ze v dalsich hrach jsou postupem casu veci implementovane je jen dobre. A deje se to vsude, i v EQ2, AO atd..ne kazdemu sedi UI, ktere je prvotne nastavene a v dnesni dobe, kdy je spoustu veci modifikovatelnych to take hraci modifikuji. A v kazde hre budou lidi, kteri budou vyuzivat vsech moznosti, jak ji hrat co nejefektivneji a budou vzdy krok pred zbytkem.

Takze co ze jsi to rikal o addonech?
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 12/07/2007 :  15:39:53  Show Profile Send Atronach a Private Message
quote:
Originally posted by Khaot
Takze co ze jsi to rikal o addonech?
Ja bych rekl, ze ted nadava kamaradum v okoli, ze mu nespravne popsali jak addony ve wowu funguji a ze ted vypada na forech jako blbec

WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade
TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU
Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra
EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw
AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon
Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow
Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]

Go to Top of Page

belialcz
Starting Member

49 Posts

Posted - 12/07/2007 :  15:54:55  Show Profile Send belialcz a Private Message
Podle me jde o to, ze addon by nemel hraci pridavat zadnou vyhodu oproti tomu, ktery ho nema. To ze ma nektera hra urcity vymozenosti uz rovnou zabudovany, je neco uplne jinyho. Takze neni problem kdyz si muzu nastavit jinak okna, ale jakmile se mi diky nemu na obrazovce napr. objevi udaje, ktery by jinak byly skryty, uz je to spatne a hra se pomalu riti do pekel.. (wow jsem hral s addonama i bez, takze muzu posoudit, a jediny co bych k tomu rekl je ze never more: )
Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 12/07/2007 :  16:12:41  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message
Nejdrive je potreba rozlisit, jestli dane informace chci poskytnout, nebo ne. Jako priklad mohou slouzit HP. Proc jejich presnou vysi zna klient, ale nezna je hrac, prestoze s jejich presnou hodnotou hra pracuje a je mozno se domnivat, kolik jich dany hrac v danou chvili ma (na zaklade odhadu delky cary zobrazujici HP) a je mozno znat jejich presny udaj pokud prepnu do nejakeho zobrazeni (treba do charakteru, kde je vypsano klidne 1/400). Takze, je spatny addon, ktery cislo, ktere je uz v zakladnim UI vypsano (jen pres stisk jine klavesy) spatny, nebo neni? Nemluve o tom, jestli kdy zna klient presne udaje o cemkoli, proc je take presne nezobrazovat, pokud nechci, aby je nekdo znal, necham je na serveru a klienta nezatezuji...)
Udaj o cene itemu, ktery je mi nabizen za reward/jsem lootnul. Pokud jej dany hrat vezme k vendorovi a tam zjisti, za kolik jej proda, napise si to na papir a priste se podle toho rozhodne (nemluve o databazich na webech). Je spatny addon, ktery udela to, ze zjisti z databaze, za kolik to uz nekdo jiny prodal?
A co se tyce addonu, ktere umoznuji hybat UI. Pokud mi dane UI nesedi, muze to dojit az tak daleko, ze danou hru hrat nebudu (nekteri vedi, jake problemy dokaze nadelat AO UI). Pricemz, kdyby bylo jen jinak poskladane, sedelo by mi lepe a hral bych danou hru s nadsenim. Meni se velikost ikonem, velikost pisma a jine kravinky... Je to spatny addon?
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 12/07/2007 :  16:53:40  Show Profile Send Catheriel a Private Message
Pokud addon zobrazuje něco, co klient normálně nezobrazuje je to cheat a zesnadnění hry. To mi nikdo nevyvrátí.
Stejně jako to že, add co toto ukazuje do WoW existuje.

Je nutno ovšem rozlišovat možnosti úpravy UI a možnosti "vytáhnout ze hry nestandartní informace".
Pokud výrobce úpravu UI umožní, je to jen na tvořivosti lidí jak si UI zkrášlí (menší ikonky např.)
Pokud ale úprava UI umožní ono zobrazení informací skrytých v klientu uživately, je to cheating.

Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 12/07/2007 :  17:16:04  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message
quote:

Je nutno ovšem rozlišovat možnosti úpravy UI a možnosti "vytáhnout ze hry nestandartní informace".
Pokud výrobce úpravu UI umožní, je to jen na tvořivosti lidí jak si UI zkrášlí (menší ikonky např.)
Pokud ale úprava UI umožní ono zobrazení informací skrytých v klientu uživately, je to cheating.

A jsem zpet u predchoziho postu.

Je udaj o cene itemu skryty, kdyz je jina moznost, jak danou informaci ziskat (web, optani se v guilde, predchozi zkusenost a soucasne napsani informace nejam pro pozdejsi ucely). Nebo udaj o HP, ktere nevidis bezne, ale kdyz zmacknes JEDNU klavesu, tak dany udaj znas? (takze je znama i v defaultnim UI, jen na jinem miste)
Go to Top of Page

NoX
Moderator

cat

1051 Posts

Posted - 12/07/2007 :  18:07:22  Show Profile  Send NoX an ICQ Message Send NoX a Private Message
quote:

Pokud addon zobrazuje něco, co klient normálně nezobrazuje je to cheat a zesnadnění hry. To mi nikdo nevyvrátí.

Mno, tohle může napsat jen člověk, který o tom opravdu nic neví. Pokud tim cheatováním myslíš tedy zrovna ten zmiňovaný Threat Meter. Ten totiž absolutně nefunguje tak, že by cosi tahal z klienta, ale na základě experimentálně zjištěných vzorců vypočítává teoretický threat používaných specek a hodnot healu a damage.

Máš ještě nějaký jiný "cheatovací" addon, který bys tu chtěl vypíchnout pro jeho škodlivost a pro zvýraznění toho, že LOTRO je lepší jak WoW?

Lišák
A20.00%, E80.00%, K46.67%, S53.33%

Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 12/07/2007 :  18:15:26  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message
quote:
Originally posted by NoX
Mno, tohle může napsat jen člověk, který o tom opravdu nic neví.

To ze o tom nic nevi, priznal uz na predchozi strance, ale libi se mi, ze ze sebe dokaze udelat jeste vetsiho vola :)

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

belialcz
Starting Member

49 Posts

Posted - 12/07/2007 :  23:40:52  Show Profile Send belialcz a Private Message
quote:
Pokud tim cheatováním myslíš tedy zrovna ten zmiňovaný Threat Meter.

No ze treba tohle je vicemene cheat o tom se snad nema smysl hadat, a kdo to popira je mimo: ) Ale opet, kdyby to ve hre bylo uz puvodne tak to je jina, jenze takhle nekdo vyhodu ma, nekdo ne. Nevim co je na tom tak tezky pochopit.
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 12/07/2007 :  23:46:48  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message
quote:
Originally posted by belialcz

quote:
Pokud tim cheatováním myslíš tedy zrovna ten zmiňovaný Threat Meter.

No ze treba tohle je vicemene cheat o tom se snad nema smysl hadat, a kdo to popira je mimo: ) Ale opet, kdyby to ve hre bylo uz puvodne tak to je jina, jenze takhle nekdo vyhodu ma, nekdo ne. Nevim co je na tom tak tezky pochopit.

je ventrilo taky cheat? Ve hre to neni, nekdo vyhodu ma, nekdo ne.

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

belialcz
Starting Member

49 Posts

Posted - 12/07/2007 :  23:59:03  Show Profile Send belialcz a Private Message
quote:

je ventrilo taky cheat? Ve hre to neni, nekdo vyhodu ma, nekdo ne.

Ale ventrilo neni addon ze, to uz by ses moh hadat jestli je cheat to ze nekdo ma na nejaky vypocty kalkulacku a druhej to musi pocitat rucne: ) A kdyz uz jsme u toho tak ventrilo nemusi znamenat zadnou vyhodu, me by to napr. jen rusilo.
Go to Top of Page

Gurrshael
Average Member

1888 Posts

Posted - 13/07/2007 :  00:16:19  Show Profile  Send Gurrshael an ICQ Message Send Gurrshael a Private Message
Já myslím, že to lotr natře wowku už zítra.

Kdo se mnou nesouhlasí?
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 13/07/2007 :  00:51:34  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message
quote:

musíš se prostě smířit s tím, že to co se dá z klienta dostat skrze jeho API je "standartní informace", kdyby tvůrci hry chtěli, aby tato informace zůstala skrytá, tak si nebudou přidělávat práci s tím aby ji propagovali ven

to, že to základní UI nezobrazuje nějaké informace ještě nic neznamená, je prostě určeno začínajícím hráčům
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 1,28 seconds. on eygor Snitz Forums 2000