Author |
Topic  |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 02/06/2007 : 23:10:34
|
Zakoupil jsem na nemeckem ebay dva itemy, ale nevsiml jsem si, ze Nemci z nejakeho duvodu nepouzivaji paypal ...
Takze v tuto chvili musim provest platby do nemecke banky.
Mam k dispozici tyto udaje (pro jednu z plateb): Bank account: VR- Bank Leipziger Land, IBAN: DE82860634480002104148, BIC: GENODEF9BOA
(nektera cisla a pismena jsou vymyslena, ale struktura sedi)
Jsem zvykly na ceskou podobu uctu - tedy cislo uctu a cislo banky.
Mate nekdo zkusenost s podbnyma platbama? Dost by mi to pomohlo.
diky
------- Hmm, tak uz to zacinam rozkodovavat, ale vypada to, ze moje internetove bankovnictvi na to nebude stacit a budu muset zajit osobne do banky ...:
IBAN The International Bank Account Number (IBAN) is an international standard for identifying bank accounts across national borders. It was originally adopted by the European Committee for Banking Standards, and was later adopted as ISO 13616:1997 and now as ISO 13616:2003.
BIC - Bank Identifier Codes
--- Ten dalsi clovicek mi zaslal bank account uplne v jinem formatu (tentokrat nemeckem) ... to si jeste uziju ...
---- edit 19 nebo 20:
Tak uz jsem nasel u jednoho sveho internetoveho bankovnictvi moznost prevest penize do zahranici - webovy formular akceptuje IBAN a BIC. Je to zvlastni pac dalsi dva internetovy bankingy to proste neumi ...
No nic. Ted musim donutit toho druhyho nemce, aby mi poslal svuj ucet v mezinarodnim formatu a ne pouze v nemeckem. Poslal jsem mu odkazy do nemecke wikipedie tak snad to pochopi ....
|
Edited by - VT on 03/06/2007 00:46:06
|
|
| |
Aramir
ex sejra

1083 Posts |
Posted - 03/06/2007 : 10:43:04
|
Pokud máš internet banku třeba od GE, tak tam rozhodně zahraniční platby nejsou. Pokud tvoje bankovnictví zahr. platby umí, měla by tam být kolonka na IBAN (identifikace účtu pro zahr. pl. styk) a SWIFT/BIC (ID banky) |
 |
|
Demawend
Moderator

1259 Posts |
Posted - 04/06/2007 : 00:15:58
|
IBAN je mezinarodni format cisla uctu BIC je mezinarodni kod banky
Pokud mas tyto udaje a internet banking to podporuje tak muzes posilat platby sam, jinak musis na pobocku na manual tam by melo stacit i jeho nemecky format a jmeno banky
|
Ultima Online, Dark Age of Camelot, EVE Online, Everquest 2, Vanguard, Age of Conan, Hellgate London, Dungeons & Dragons, Warhammer Online, LOTRO, Star Trek Online, SWG, Darkfall, Dofus, Guild Wars, WoW,... a myslim, ze ja debil, tak aspon pulku z toho porad platim :) |
Edited by - Demawend on 04/06/2007 00:26:55 |
 |
|
|
Topic  |
|
|
|