Author |
Topic  |
treetor
Starting Member
47 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 13:53:12
|
Hledam Normla server kde je nejvetsi ceska komunita? Poradite?
|
|
| |
Azkaban
Moderator

1990 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 14:05:27
|
Wildhamer. |
 |
|
Seth
Senior Member

2564 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 14:05:41
|
proc? cesi jsou jedna z nejdementnejsich komunit na netu |
Seth Forgotten
bo=protoze!
|
 |
|
treetor
Starting Member
47 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 14:22:00
|
a thunderhorn? |
 |
|
Colldor
Gimp

2165 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 14:31:42
|
quote: Originally posted by Seth
proc? cesi jsou jedna z nejdementnejsich komunit na netu
a kolik komunit jsi opravdu poznal kdyz tohle tvrdis setiku? :D
p.s. anglickou neberu, pac to je komunita vic komunit kdyz to tak vemem ... |
Colldor, Allerious, Turrin Bagalmon [UO - DP] (retired) Colldor, Enforcer <CzA> [Anarchy Online] (retired) Kremilek, Troll Warrior <Zdechliny> [WoW] (retired) Colldor, Zealot <Skull> [WHO] (retired) |
 |
|
Seth
Senior Member

2564 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 14:45:23
|
v tomhle pripade to beru spise obracene: znam ceskou komunitu a pokud bude dalsi MMO stylem: hej Cesi jdeme na server XXX tak ja pujdu na server jinej
To co se deje za zverstva na DT uz dalece presahuje meze slusne MMO komunity. Porad jeste je DT anglickej PvP server, tak bych ocekaval chovani podle jisteho standardu. Ten Cesi a hlavne ceske deti tak zkurvili, ze mi to uz neprijde ani vtipne. Spise hodne smutne. A nejhorsi na tom je, ze si to ti lidi ani neuvedomujou. |
Seth Forgotten
bo=protoze!
|
 |
|
Seth
Senior Member

2564 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 14:46:58
|
jeste doplneni: na DT, potazmo SM jsem sel diky tomu, ze jsem ocekaval obravske zastupy cizincu v tehle hre s tim, ze obcas potkat nejakeho Cecha muze byt skvele. Ted je to bohuzel tak, ze je vsude spousta dementnich deti a clovek aby zahranicniho hrace opravdu hledal lupou |
Seth Forgotten
bo=protoze!
|
 |
|
Sheenaz
Starting Member
67 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 14:55:43
|
To, ze si nedokazes najit guildu, ktera by ti vyhovovala, potazmo lidi v ni je problem tvuj... Ja hraju s lidma, kteri opravdu deti nejsou (nebo se tak aspon nechovaji) a nejedna guilda na DT ma vekovej prumer 25+
Tyhle kecy ohledne komunit a cisty lasky (anglictiny na chatech) stoji za hovno.
|
Shu Oxx |
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 14:56:12
|
Mohu te Sethe ubezpecit, ze je to stejne vsude. Jenom na DT tomu vic rozumis a vsimas si toho, takze mas pocit, ze je to hrozne. A nemalou roli v tom hraje i jisty odpor casti hracu jedne strany vuci druhe, hlavne proti xxCZ ci xxSK. A odvety za to. |
 |
|
Shemiramoth
Moderator

4339 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 15:35:57
|
Sheenaz --> LOL Seth --> Word Khaot --> /disagree
Podobnou komunitu jako je ve WoW, jsem nevidel v DAOC, LAII, EQ2, LOTRO a SWG. |
- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain. - When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you. - Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%
|
 |
|
Tazikus
Moderator

508 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 15:54:45
|
2Sheenaz: Nevim jak je tomu v MYTHU, ale v MDK je vekovy prumer kolem 30let, v Immune kolem 25ti. Bohuzel 5-7 guild ti nevytvori slusnou ceskou komunitu, kdyz mas na serveru dalsich 25 guild plnych pubertaku a deti, kteri neustale neco vyrvavaji, spamuji trade kanal kecama o nicem a vubec se neridi zakladnimi paravidly slusnosti. Ze zkusenosti mohu rict, ze pokud od nekoho dostavam ve meste trade o prachy nebo automaticky invite do grupy hned po wispu, aniz bych neco potvrdil, tak je to na 90procent cech. |
Tazikus 70lvl Warrior - Drak´Thul@Immune(http://ctprofiles.net/2747128) Tazi 60lvl Warrior - ER |
 |
|
Speh
Junior Member

759 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 16:04:05
|
Vsude je to stejny bohuzel.A bude hur. |
Mé dílo jsem Já, kdo jej neuznává, neuznává mě. |
 |
|
-Mike-
Average Member

1308 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 16:10:21
|
A vzane myslis, ze nekde je to jiny? Ja treba ignoruju general/trade chat. A hlavni je pro me guild chat a vt. O zbytek se nestaram :) |
Krabice je zaklad. |
 |
|
Galilee
Starting Member
72 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 16:28:45
|
Ale právě děti komunitu z valný části ztmelujou. Spam a nevhodný chování je dílčí složkou komunity, je to tak správně, byť to tak na první pohled nevypadá. Viz třeba globální LFG kanál, který nemohl nikdo vystát, a když to Blizz zrušil, sepisovali se kilometrový petice o jeho návrat. Vem si, že bys třeba všechny lidi na světe s IQ pod 125 vystřílel s tím, že bys dosáhl jakési utopické sociální kalokagathie. Blbost. Pokud někdo tvrdí, že chování jistého jedince není správné, měl by prvně sám sebe ujistit, zda toto chování není vlastně přirozené. |
 |
|
Gurrshael
Average Member

1888 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 17:35:03
|
quote: Originally posted by Galilee
Ale právě děti komunitu z valný části ztmelujou. Spam a nevhodný chování je dílčí složkou komunity, je to tak správně, byť to tak na první pohled nevypadá. Viz třeba globální LFG kanál, který nemohl nikdo vystát, a když to Blizz zrušil, sepisovali se kilometrový petice o jeho návrat. Vem si, že bys třeba všechny lidi na světe s IQ pod 125 vystřílel s tím, že bys dosáhl jakési utopické sociální kalokagathie. Blbost. Pokud někdo tvrdí, že chování jistého jedince není správné, měl by prvně sám sebe ujistit, zda toto chování není vlastně přirozené.
To co hulíš je teda hustej matroš. |
 |
|
celdric
Average Member

1613 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 17:39:58
|
nekdy tak premyslim nad tim jestli jsou vetsi dementci ti co spamuji general/trade channel picovinama a nebo ti co tam neustale otravujou, ze psani neanglicky do techto chatu je v rozporu s ToS (coz neni)
imo obe tyto skupiny jsou dementi...a pro me osobne k nim radim i chytraky s "ololol ty mas cz na konci" |
no mmo
|
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 17:43:56
|
Mozna neco bude i na tom, ze o kvalite komunity neco svedci i ochota clenu komunity komunikovat s novymi a ne zcela zaucenymi cleny a snaha predavat jim zasady slusneho chovani v dane komunite.
Druha vec je, ze v takovem poctu nevycvalencu jaky se vyskytuje treba zrovna na DT uz to taky vzdavam. V AO celkem slo venovat se novym lidem, kdyz bylo cechu radove 20-50. Nekolik stovek uz je proste moc a nezbyva nez se novakum venovat v jednotlivych gildach (na coz spousta lidi a gild uplne pece). |
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 17:45:57
|
quote: Originally posted by celdric
nekdy tak premyslim nad tim jestli jsou vetsi dementci ti co spamuji general/trade channel picovinama a nebo ti co tam neustale otravujou, ze psani neanglicky do techto chatu je v rozporu s ToS (coz neni)
imo obe tyto skupiny jsou dementi...a pro me osobne k nim radim i chytraky s "ololol ty mas cz na konci"
Oni ti chytraci to vetsinou delaji v dobre vire, ze treba dotycnym cznakoncum dojde, ze ze se be akorat delaji blbce a normalni je cznakonci nemit, ne naopak.
Poslechni a nejses ty nahodou cznakonec? A zachvaty cznoucnosczi netrpis? Nedela se ti obcas spatne? |
 |
|
celdric
Average Member

1613 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 17:58:39
|
quote: Originally posted by Rahman
Oni ti chytraci to vetsinou delaji v dobre vire, ze treba dotycnym cznakoncum dojde, ze ze se be akorat delaji blbce a normalni je cznakonci nemit, ne naopak.
Poslechni a nejses ty nahodou cznakonec? A zachvaty cznoucnosczi netrpis? Nedela se ti obcas spatne?
hehe ne-e nemam na konci cz ani u jednoho z 9ti nicku co ve hre mam :-) kdybych chtel dat najevo ze jsem cech tak si udelam nejakej nick kterej vychazi z cestiny ;-) (no jeden char se menuje opicka, protoze bublinka mi nekdo vyfouk :-()
a ne nedelaj to v dobre vire... to by se projevovali trosku jinak...a ze jich sem chodi ... |
no mmo
|
 |
|
Vali.
New Member

108 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 19:52:45
|
Sme mezinarodni gilda a mame pomalu prez 50% CZ hracu+kamaradi z RL a jen diky pravidlum ze se bude mluvit na guild chate eng.(coz je v pohode) se obcas napise ze se jde raid nebo koupe prodej a tim to konci.....lidi spolu mluvi na party ,ventrilu atd.Jen proto ze si nemaji eng. co ric sved ze svedem,spanel ze spanelem atd.Nikoho neznam jen par lidi co sem s nima zacinal a lidi se potkaj jen na velky akce. Vsichni sou fialovy od hlavy k pate ale ve vysledku se ani nezname ..... Vsechno ma svoje pro a proti ...... Pravdou je ze DT je desnej(uz tam nejsem prez pul roku) a s 20-30 lidicka co snima hrajem bych si zivot treba ve Warhammeru dokazal predstavit.I kdyz by okolo me mluvily mongolsky. |
Edited by - Vali. on 21/05/2007 20:02:06 |
 |
|
vlkodlak
Junior Member

556 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 20:25:50
|
Doufám že mluvíš za sebe... :) |
 |
|
treetor
Starting Member
47 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 20:33:54
|
Ok tak jeste jednou KDE JE VIC CECHU? ´THUNDERHORN -------- Wildhamer? |
 |
|
beldor5
Average Member

1144 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 20:40:19
|
Hm...V poslednich 3letech se pocet mladych cechu ,kteri maji pristup k internetu potazmo penezum za ktere si muzou platit hry znekolikanasobil.Uz to nikdy nebude jako pred 5ti+ lety ,kdyz online hry hrali vetsinou lide kteri by podobne blbosti na siti nedelali.Vzhledem k masovemu rozsireni wowu a internetu celkove, je celkem logicke ze to takhle dopadlo a v budoucnu bude jeste "hure" . Nezbyva nez doufat ze dnesni "novacci" za par let dorostou...
btw:Ja sam treba platil kartou wowko min 3 dalsim lidem z okoli kteri jeste pred dvema lety vedeli o internetu kulovy..... |
..... http://volby.kategorie.cz/ |
 |
|
Jedi_Knight
Average Member

1690 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 21:22:49
|
Zobecňování je cesta do pekel. Nebo k idiocii... vyberte si. |
[Ianek][Paladin][Burning Blade][World of Warcraft]
Je rozdíl mezi tím znát cestu a kráčet po ní. - Morfeus |
 |
|
Galilee
Starting Member
72 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 21:28:35
|
quote: Originally posted by Jedi_Knight
Zobecňování je cesta do pekel. Nebo k idiocii... vyberte si.
A výjimka potvrzující pravidlo je cestou kam?  |
 |
|
vtipalek
Starting Member
28 Posts |
Posted - 21/05/2007 : 23:24:27
|
quote: Originally posted by Gurrshael
quote: Originally posted by Galilee
Ale právě děti komunitu z valný části ztmelujou. Spam a nevhodný chování je dílčí složkou komunity, je to tak správně, byť to tak na první pohled nevypadá. Viz třeba globální LFG kanál, který nemohl nikdo vystát, a když to Blizz zrušil, sepisovali se kilometrový petice o jeho návrat. Vem si, že bys třeba všechny lidi na světe s IQ pod 125 vystřílel s tím, že bys dosáhl jakési utopické sociální kalokagathie. Blbost. Pokud někdo tvrdí, že chování jistého jedince není správné, měl by prvně sám sebe ujistit, zda toto chování není vlastně přirozené.
To co hulíš je teda hustej matroš.
:-D vystižné.... :-D |
 |
|
Kořka
Average Member

1466 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 00:02:35
|
Právě jsem shédl gameplay video ze Starcraftu 2 a mám mokro v gatích  |
Arokh Estarioll |
 |
|
Shatteren
Senior Member

2735 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 00:22:14
|
I miss Obscurum + Ascension... Ta jejich atmosfera v jakymkoliv BG premadu, to uz zde nenajdu.Asi jediny co se s tim da delat, je smirit se s tim.  |
REVOLUTION https://www.blitzunion.com/video
|
 |
|
Slamacek
New Member

119 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 01:25:48
|
quote: Originally posted by ZiELL
I miss Obscurum + Ascension... Ta jejich atmosfera v jakymkoliv BG premadu, to uz zde nenajdu.Asi jediny co se s tim da delat, je smirit se s tim. 
A nebo jit za nimi, jako par hracu. Slyset obscuraky mluvit cesky byl zazitek,to je pravda:-)
Ja ceske debilky resim pres ignore, co s tim ze uz se mi tam skoro nevejdou, je to rychlejsi cesta nez ze sebe delat vola a neco vysvetlovat.Ono budme radi ze zmizela rustina |
druid Lolita |
 |
|
Shatteren
Senior Member

2735 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 09:14:50
|
Mno a ted kdyz tu potkam nejakyho cizince, tak to byva guilda "o 3 lidech". Jsou v instanci protivny a kdyz si s nima whispuju, tak z nich vzdy vypadne, ze maj novyho maina jinde nebo z nich vypadne, ze zrovna nemaj prachy na transfer |
REVOLUTION https://www.blitzunion.com/video
|
 |
|
Speh
Junior Member

759 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 10:01:38
|
Jezis nejsme zadna strasna komunita i mezi cechama je plno v pohode lidi a rozumne myslici.Jenom jak uz tu nekdo napsal internet a hry se rozsirujou a zasahujou cim dal mladsi jedince.Mel jsem moznost hrat hry s amikama anglanama spanelama norama atd... a vsude byli naprosto stejny dementi. |
Mé dílo jsem Já, kdo jej neuznává, neuznává mě. |
 |
|
Galilee
Starting Member
72 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 10:19:47
|
quote: Originally posted by Slamacek
quote: Originally posted by ZiELL
I miss Obscurum + Ascension... Ta jejich atmosfera v jakymkoliv BG premadu, to uz zde nenajdu.Asi jediny co se s tim da delat, je smirit se s tim. 
A nebo jit za nimi, jako par hracu. Slyset obscuraky mluvit cesky byl zazitek,to je pravda:-)
Ja ceske debilky resim pres ignore, co s tim ze uz se mi tam skoro nevejdou, je to rychlejsi cesta nez ze sebe delat vola a neco vysvetlovat.Ono budme radi ze zmizela rustina
Víš, sociální věda vztáhnutá na WOW by řekla toto - čím víc lidí má člověk v ignoru, tím méně je toleratntí a tím více je zakomplexovaný. Možná některý GM extrémně otravovaný na to maj do jistý míry právo, ale takový hovno v celofánu, jako ty, fakt ne. |
 |
|
Rakhen
Junior Member

917 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 10:40:54
|
No já osobně s "zahraničníma" problémy nemám. Že jsou nevrhlí když si všici mluví v partě tím svým gibberlishem naprosto chápu (já se snažím držet že whispery v češtině jen když si jsem jistý že dotyčný bude rozumět a totéž v partě, pokud je tam někdo kdo by nerozuměl tak anglicky), oni to většinou akceptují a když je potřeba něco vysvětlit tak mi většinou raději sami whispnou ať to řeknu ostatním česky.
Jinak co se týče ostatních, přijde mi že češi dost neakceptují jakékoli alternativní buildy - ie. vysvětlit čechovi že ten priest je shadow a opravdu jde jako damage protože jsem holy paladin je téměř neřešitelné (často navíc padají hlášky jako že mě kicknou protože "healovat bude priest a ty nemáš cc... tak jsi k ničemu"). Mluvím teď o lidech mimo kyberku/bd/zdechliny/narayah/immune. K tomu samozřejmě kecy jako "když to má potíže uléčit priest tak jak to chceš uléčit jako paladin" atd. prostě občas nějak vůbec nechápu o co těm lidem jde. Už abych byl 70 a měl od těchhle pekelných pugů pokoj :/ To už má pak člověk úplně nutkání tomu remcajícímu warovi říct "jestli to nebylo tím že jsi nahovno tank" (poté co do mě tluče půl instance nějakej add kterýho se ze mě snaží dostat hunter petem), jenže pak už je bez tanka a shánět dnes tanka je práce často na hodiny (nebo to tanknu sám ale... pak sice není problém s addama ale stamka sucks) |
 |
|
Kar-Chee
Junior Member

960 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 10:47:54
|
Myslím si, ze ceska komunita je opravdu jedna z nejhorsich (stejne jako komunity vetsiny zemi vychodni Evropy). Problem je, ze se internet v poslednich letech dostal do rukou siroke verejnosti skokem. A to same WoW. Spousta lidi pred tim vubec nevedelo, ze nejake MMORPG existuje. Tim padem pro 80% cechu to je prvni seznameni s jakoukoliv komunitou na internetu. Navic cesi stale mluvi dost spatne anglicky (o jinych jazycich nemluve), takze jedina moznost jak se seznamit s "pravidly chovani" je jen od tech nekolika lidi co hrajou uz od dob napr EQ/DAOC. A tech je strasne malo. Mnohem min nez lidi ze zapadni Evropy. Takze ta klasicka arogantni CZ/SK forma chovani petrvava. Vzdyt je preci normalni, chova se tak kazdy...
Dalsi vec co jsem vypozoroval (mozna nahoda) je, ze cesi nejsou v online hrach hloupejsi nez ostatni narody, ale jsou vyrazne arogantnejsi. Vetsina si mysli, ze kdyz hrali CS a Ultimu na DP, tak proste vi vsechno a vsichni kdo tvrdi, ze ne, tak jsou idioti. V podstate jim nejde slusne poradit, ze neco delaji spatne... Navic sklony nadavat. Kde se vzala myslenka, ze vic nadavajici clovek je nadrazeny? Nebo ze spor jde vyhrat zesmesnenim oponenta?
Byl jsem zatim v ceske a anglicke komunite. Dale ve dvou multikulturnich. V jedne prevladali svedi a v druhe nemci. |
Planetside 2, Diablo 3 |
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 11:01:30
|
quote: Originally posted by Kar-Chee Kde se vzala myslenka, ze vic nadavajici clovek je nadrazeny? Nebo ze spor jde vyhrat zesmesnenim oponenta?
V televizi je to téměř denně, takže to mnozí považují za normu. |
 |
|
Vodnik
New Member

153 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 14:34:28
|
Řekl bych, že ceská komunita je specifická hlavně v tom jak všude vykládá, že je nejhorší :-) To prostě máme v národní povaze. Jinak bych řekl, že například naše průměrná jazyková vybavenost je spíše nadprůměrná |
Turpe Lucrum @ Drak'thul |
 |
|
plussminuss
Junior Member

541 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 14:52:26
|
mno, resi se opet kraviny :) vsude kde "masove" prevlada jedna komunita nad ostatnima, je to stejny, akorat kdyz je to cesky, tak si toho clovek vsima vic. kdyz jsem hral na DT tak mi nejak neprislo, ze by bylo neco extra spatne, sem tam nejaky spam, mluveni v main chatech cesky... ale nic extra, nebo jsem si toho nevsimal, proc taky... radsi si budu uzivat hru nez resit takovyhle kraviny. |
Edited by - plussminuss on 22/05/2007 14:52:53 |
 |
|
Galilee
Starting Member
72 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 15:10:57
|
Myslím, že tady vznikly dva velké omyly.
1, Vytvářet si názor na českou komunitu na základě DT je hloupé, protože DT je skoro český server. DT je zkrátka jisté specifikum, na jehož základě nelze vynášet obecné soudy.
2, Pár lidí tu mluvilo o tom, že se v poslední době dostal internet do rukou široké veřejnosti. To je pravda. Ale pointa je jinde. Jde o to, že WoW je natolik, řekněme, user-friendly jednoduchá hra (Blizzard přece jen nehází lidem klacky pod nohy...), že se stala cílem velkého procenta dětí. |
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 15:21:33
|
Myslet si, ze slozitost nejake hry neumoznuje uspesne ji hrat od velmi nizkeho veku je dost naivni. Prumerny zak druheho stupne zakladni skoly je schopny naucit se hrat libovolnou pocitacovou hru. Nizky vek se vetsinou projevuje v psanem projevu hrace, forme dotazu, schopnosti vchazet s ostatnimi spoluhraci. Podle toho jak kdo ovlada hru to lze poznat jen ve vyjmecnych pripadech. |
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 15:23:05
|
Abych tak rekl: To, ze se nekteri z nas dostali rekneme az na stredni skole k atarku, jeste pozdeji k prvnim PCckum a do poradneho gameseni zapadli az v dost poznim veku nezmanema, ze to tak je i dnes. |
 |
|
celdric
Average Member

1613 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 15:26:20
|
Abych tak rekl: To, ze se nekteri z nas dostali rekneme az na stredni skole k atarku, jeste pozdeji k prvnim PCckum a do poradneho gameseni zapadli az v dost poznim veku nezmanema, ze to tak je i dnes.
trilety syn meho kolegy z prace pomerne uspesne hraje nektere pocitacove hry...akorat mi popisoval, ze ma trochu problemy s mysi...ale cokoliv co jde pres konzolovy ovladani tak np. takze az bude nejaka mmorpg pres konzole masoveji rozsirena u nas...tak mam takovej pocit, ze moje dcera bude mit svuj account (ted ma 8 mesicu :-D) |
no mmo
|
 |
|
Vodnik
New Member

153 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 15:31:12
|
Myslet si, ze slozitost nejake hry neumoznuje uspesne ji hrat od velmi nizkeho veku je dost naivni. Prumerny zak druheho stupne zakladni skoly je schopny naucit se hrat libovolnou pocitacovou hru. Nizky vek se vetsinou projevuje v psanem projevu hrace, forme dotazu, schopnosti vchazet s ostatnimi spoluhraci. Podle toho jak kdo ovlada hru to lze poznat jen ve vyjmecnych pripadech.
Souhlas, oba moji starší synkové mají herní mechaniku řady her, WoW nevyjímaje, celkem v malíčku, dost možná víc než já :-) Jen s nimi cloumá puberta a tudíž jejich herní projev je občas na zabití |
Turpe Lucrum @ Drak'thul |
 |
|
Galilee
Starting Member
72 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 15:53:25
|
Myslet si, ze slozitost nejake hry neumoznuje uspesne ji hrat od velmi nizkeho veku je dost naivni. Prumerny zak druheho stupne zakladni skoly je schopny naucit se hrat libovolnou pocitacovou hru. Nizky vek se vetsinou projevuje v psanem projevu hrace, forme dotazu, schopnosti vchazet s ostatnimi spoluhraci. Podle toho jak kdo ovlada hru to lze poznat jen ve vyjmecnych pripadech.
Jedna věc je hrát a druhá věc je dohrát / dolevelovat / hrát delší dobu. Vážně pochybuju, že je 7 letej žák druhého stupně základky schopen dohrát některý tvrdší RPG, adventury nebo strategie. Spíš jsem myslel, že WoW = komiksová grafika, uživatelsky příjemné prostředí, archetypy hodných postav (elfové, lidé...), jednoduché questění, což je magnetem pro jisté hráče. |
 |
|
Thundeeer
New Member

421 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 16:08:40
|
CZ/SK komunita na Drak'thule je naozaj vtip.
Vymenujem len par veci ktore ma vytacali:
1. Barrens chat - vecne hadanie cz vs zbytok sveta alebo cz vs svk. Je to hra sama o sebe. Snad jedina doba kedy sa tam neriesia blbosti je v noci ked deti spia.
2. ????!!!! za kazdou vetou.
3. Cestina v telloch bez toho aby sa niekto vobec spytal ci rozumiem cz/sk.
4. SM?????!!!! alebo BF???!!!!? naozaj nepovazujem za pozvanie do instance.
5. Invite do group a nasledne cakanie 1 hodinu kym niekto zdvihne rit a zacne summonovat k instanci. 90% ludi ma dolezitejsie veci ako plnenie questov, duely a ine <>ny a nema cas summonovat. (naco potom zaberaju miesto v group??)
Ako tu uz ale iny pisali nie je to cisto problem CZ/SK ale problem ze WoW hra mnozstvo teenagerov a zakomplexovanych asocialnych debilov ktory nevedia ako sa spravat na internete (a takisto v realnom svete) a myslia si ze mozu vsetko.
Howgh. |
WoW Twinstar - Horde - Mathrim Horde [tauren - hunter] 1x tyzdenne
Ultima Online - Kelevar - Elessar (retired) Dark Age of Camelot US - Gareth - Alderienne [eldritch] (retired) World of Warcraft EU- Drak'thul/Horde - Jaskynka [blood elf hunter] (retired)
bezvyznamne anonymne avatary :) Rift, DAoC Uthgard, Asheron's Call 2 (frozen), LOTRO (retired), AoC (retired), Warhammer Online (rip),
|
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 16:09:12
|
quote: Originally posted by Galilee Jedna věc je hrát a druhá věc je dohrát / dolevelovat / hrát delší dobu. Vážně pochybuju, že je 7 letej žák druhého stupně základky schopen dohrát některý tvrdší RPG, adventury nebo strategie. Spíš jsem myslel, že WoW = komiksová grafika, uživatelsky příjemné prostředí, archetypy hodných postav (elfové, lidé...), jednoduché questění, což je magnetem pro jisté hráče.
Radsi bych moc nerejpal, ale tohle mi neda ;-)
Ja jsem v sedmi (nebo v sesti, nejak tak) letech na zakladnu nastupoval a nastupoval jsem na prvni stupen. Ze by se od te doby tolik zmenilo? :)
Ano zaci druheho stupne zakladky jsou schopni dohrat prakticky cokoliv. Nevim kde beres predstavu, ze v tomhle veku clovek neni schopny resit podobne problemy, navic kdyz ho to bavi a ma partu kamaradu, se kterymi o tom keca kazdy den ve skole. |
 |
|
x2z
New Member

299 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 16:10:15
|
Komunita kde všichni budou puberťaci a mají stejný rodný jazyk bude vždy nejhorší...
Líbilo se mi, že třeba u korejské hry Granado Espada udělali server 18+ a ověřovali nějaký to jejich číslo. Bohužel jak ověřovat věk v Evropě neni :( takže škoda. Líbil by se mi server, kde by byla jen starší populace. |
Edited by - x2z on 22/05/2007 16:16:20 |
 |
|
Galilee
Starting Member
72 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 16:23:28
|
quote: Originally posted by Galilee Jedna věc je hrát a druhá věc je dohrát / dolevelovat / hrát delší dobu. Vážně pochybuju, že je 7 letej žák druhého stupně základky schopen dohrát některý tvrdší RPG, adventury nebo strategie. Spíš jsem myslel, že WoW = komiksová grafika, uživatelsky příjemné prostředí, archetypy hodných postav (elfové, lidé...), jednoduché questění, což je magnetem pro jisté hráče.
Radsi bych moc nerejpal, ale tohle mi neda ;-)
Ja jsem v sedmi (nebo v sesti, nejak tak) letech na zakladnu nastupoval a nastupoval jsem na prvni stupen. Ze by se od te doby tolik zmenilo? :)
Ano zaci druheho stupne zakladky jsou schopni dohrat prakticky cokoliv. Nevim kde beres predstavu, ze v tomhle veku clovek neni schopny resit podobne problemy, navic kdyz ho to bavi a ma partu kamaradu, se kterymi o tom keca kazdy den ve skole.
Rahman, připusťme, že ty jsi byl dítě poněkud talentovanější a podle toho hodnotíš i ostatní. )) Ale vono de hlavně o to, v jaký době se pohybuješ. Dnešní bum-prásk akce, minimálně v singlu, zvládne kdejaký hovado, toť fakt. Ovšem nevěřím, že 7-8 letý dítě dohraje Steel Panthers, Gabriel Knighta, Albion nebo Atlantis (a to jsou ještě ty hodně lehčí kusy). Možná tak s návodem, cheatama a dnech přemáhání... |
 |
|
Azkaban
Moderator

1990 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 16:28:46
|
Podle mě je DT trochu extrém kde se to trošku zvrtlo.. hrál jsem třeba na Wilhameru kde je také plno čechů tak 600 a nebyl tam takový problém. V Lineage jsem hrál na Hindemitchi kde bylo plno čechů a těměř bez problémů. Na free serverech Lineage kde byla celkově jen česká populace to také nešlo tak do extrémů. Ted hraji Lotro na RP serveru a guilda je parádní.
Ještě bych rád podotkl, že jsem měl tu možnost projít pár guild jak za hordu tak i alliky na DT a celkem pohodoví lidé. Horší to bylo když jsi šel s někým neznámím.. asi jsem měl štěstí na guildy
|
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 16:32:25
|
quote: Originally posted by Galilee Rahman, připusťme, že ty jsi byl dítě poněkud talentovanější a podle toho hodnotíš i ostatní. ))
Ja jsem prave z generace, ktera na zakladni skole potkala tak maximalne IQ 151 (typove oznaceni ruske zelezne krabice, ke ktere se prikladalo kladivo s perlikem, aby bylo mozne psat prostrednictivm vestavene klavesnice) a 386ku videla az tak nekdy v osme tride.
quote: Originally posted by Galilee Ale vono de hlavně o to, v jaký době se pohybuješ. Dnešní bum-prásk akce, minimálně v singlu, zvládne kdejaký hovado, toť fakt. Ovšem nevěřím, že 7-8 letý dítě dohraje Steel Panthers, Gabriel Knighta, Albion nebo Atlantis (a to jsou ještě ty hodně lehčí kusy). Možná tak s návodem, cheatama a dnech přemáhání...
Je pravda, ze dneskni game design se chte nechte potyka s nutnosti maximalniho zjednodusovani. Na jednu stranu je to spravny smer, na druhou stranu se to leckdy prehani. Bohuzel lide co o tom rozhoduji (obchodnici) povazuji zakazniky (to jest hrace) za naprosto tupe tvory, kterym je treba vsechno naservirovat zcela polopaticky.
To ale odbihame.
Zkousel si nekdy nekam jet treba obycejnou tramvaji a poslouchat o cem se skolaci bezne bavi? Proste mlade lidi zcela neopodstatnene podcenujes. Ja mam leckdy podobne tendence, ale neni to postavene na realite. Ostatne sem urcite prispiva spousta otcu (a mozna i par matek ;-)), kteri/ktere ti jiste dokazi z vlastni zkusenosti poreferovat o svych ratolestech lepe nez ja :) |
 |
|
Kar-Chee
Junior Member

960 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 18:13:12
|
Ja na druhem stupni zakladni skoly (nizsim gymplu) Albion dohral :-)
A v tom samem veku jsem hral DAOC. Urcite jsem nebyl profik, ale zvladal jsem. Doted si pamatuju jak vsechny sralo ze healer odchazi v devet spat :D
EDIT: I kdyz je pravda, ze prechod na PvP server jsem v tom veku neustal a s hranim skoncil... I tak si ale myslim, ze nejde pouze o vek hrace... |
Planetside 2, Diablo 3 |
Edited by - Kar-Chee on 22/05/2007 18:17:36 |
 |
|
treetor
Starting Member
47 Posts |
Posted - 22/05/2007 : 18:22:10
|
Jasne že o věk nejde..Někdy může být 13-letej chytrejší než 25-letej...To nemyslim treba v geomtertii ..ale jak se chova! |
 |
|
Topic  |
|