Author |
Topic  |
|
Firian
Average Member

1047 Posts |
Posted - 26/03/2007 : 20:56:29
|
18. dubna vychází nová knížka od J.R.R.T. - Children of Húrin. Na Amazonu je preorder za 18 dolarů.
Má to být ucelený text, Christopher zase asi něco našel v šuplíku po tatínkovi a dal tomu nějakou formu.
Díval jsem se do Nedokončených příběhů, že tam kapitola Húrinovy děti má 90 stran, tahle knížka má mít 320, takže to bude o dost kompletnější verze příběhu.
Co na to říkáte? Já už pomalu mačkám tlačítko Preorder Now :-)
|
WoW EU *Drak'Thul* Firun (Druid), *Darkspear* Firun (Shaman), *Thunderhorn* Milagros (Gnome Mage) Anarchy Online *RK1* Firian (200 Fixer), Firian2 (216/10 Bureaucrat), Firian3 (60 Doctor), Firian4 (215/13 Shade), Milagros (217/15 Engineer), Firun (217/18 Enforcer) | *RK2* Milagros (120 Adv)
|
|
| |
robiwan
Moderator

1035 Posts |
Posted - 26/03/2007 : 21:10:24
|
quote: Originally posted by Firian
18. dubna vychází nová knížka od J.R.R.T. - Children of Húrin. Na Amazonu je preorder za 18 dolarů.
Má to být ucelený text, Christopher zase asi něco našel v šuplíku po tatínkovi a dal tomu nějakou formu.
Díval jsem se do Nedokončených příběhů, že tam kapitola Húrinovy děti má 90 stran, tahle knížka má mít 320, takže to bude o dost kompletnější verze příběhu.
ta kniha ma vyjst 17. aprila v Anglicku...na druhy den sa bude predavat uz aj SK verzia
podla mna to, ze to lezalo niekde v tolkienovom sufliku, je len marketingovy tah...uz davno by to vydal a ryzoval na tom prachy 
IMO to dopadne ako s Dunou od Franka Herberta...kazde dva roky Tolkienov syn vyda nejaky novy roman zo Stredozeme  |
I have waited and planned and built my strength for fifteen thousand years. I have evolved. It is time. (Omnius Evermind) --------------------------- Feyd'Rautha Saresh (Medic, Rebel Alliance, Europe-Chimaera), Robe Saresh (Force Sensitive, Rebel Alliance, Europe-Chimaera)
|
 |
|
SNowie
Average Member

1746 Posts |
Posted - 26/03/2007 : 21:27:22
|
nějak se tu rozmáhá quotování předchozích příspěvků   ale jinak - pokud udrží alespoň z části taťkovu úroveň, proč ne?  |
 |
|
-Mike-
Average Member

1308 Posts |
Posted - 26/03/2007 : 21:56:11
|
quote: Originally posted by SNowie
nějak se tu rozmáhá quotování předchozích příspěvků   ale jinak - pokud udrží alespoň z části taťkovu úroveň, proč ne? 
neudrzi... |
Krabice je zaklad. |
 |
|
nekrotyrael
Senior Member

3896 Posts |
Posted - 27/03/2007 : 13:17:43
|
chm, zrovna tohle... ted jen - tesit se nebo se desit? .p |
RL: LVL 1 S/S/S AO: Ineea, Airashii, Nekrotyrael, Nanorexia @ RK5 Dune: Nanorexia @ Persephone
|
 |
|
Firian
Average Member

1047 Posts |
Posted - 27/03/2007 : 14:29:21
|
No v šuplíku to neleželo hotové, spíš fragmenty a různé verze leckdy protichůdné, tak to dával po kusech dohromady do uceleného příběhu. Jen zatím nevím o kolik to bude zajímavější než ta kapitolka co už vyšla jako součást Nedokončených příběhů.
Podle té reklamy to stavějí na roveň Silmarillionu (to ani náhodou, to je jasné), ale nevím nakolik to bude nové a nakolik jen lechce načechrané a oprášené to staré ;-) |
WoW EU *Drak'Thul* Firun (Druid), *Darkspear* Firun (Shaman), *Thunderhorn* Milagros (Gnome Mage) Anarchy Online *RK1* Firian (200 Fixer), Firian2 (216/10 Bureaucrat), Firian3 (60 Doctor), Firian4 (215/13 Shade), Milagros (217/15 Engineer), Firun (217/18 Enforcer) | *RK2* Milagros (120 Adv)
|
 |
|
Duncan
New Member

175 Posts |
Posted - 28/03/2007 : 08:19:07
|
ja dufam ze to coskoro Posustova prelozi aj do cz, tie sk preklady mi nesadli. |
Duncan/ius : UO, AO, EQ, EQ2, WoW, AoC - off LOTRO: Snowburn - Duncanius/champion (officer), Allia/minstrel, Trezorik/burglar, Volundori/runekeeper - kinship Rest in Peace For the Masurito |
 |
|
Sidinus
Moderator

368 Posts |
Posted - 03/04/2007 : 07:47:16
|
quote: Originally posted by robiwan
quote: Originally posted by Firian
ta kniha ma vyjst 17. aprila v Anglicku...na druhy den sa bude predavat uz aj SK verzia
podla mna to, ze to lezalo niekde v tolkienovom sufliku, je len marketingovy tah...uz davno by to vydal a ryzoval na tom prachy 
IMO to dopadne ako s Dunou od Franka Herberta...kazde dva roky Tolkienov syn vyda nejaky novy roman zo Stredozeme 
Syn Tolkiena má otcových děl nezveřejněných asi ještě 20 z toho velká většina je čistě jen na náčrtcích a nedodělaná, synáček jí trochu ucelí, dodělá a po několika letech vydává. Avšak lepší než kdyby to nechal hnít v tom šuplíku. |
Haven and Hearth follower |
 |
|
robiwan
Moderator

1035 Posts |
Posted - 24/04/2007 : 13:16:59
|
no tak mi prave kurier dorucil Hurinove deti...som zvedavy 
jo...su tam obrazky  |
I have waited and planned and built my strength for fifteen thousand years. I have evolved. It is time. (Omnius Evermind) --------------------------- Feyd'Rautha Saresh (Medic, Rebel Alliance, Europe-Chimaera), Robe Saresh (Force Sensitive, Rebel Alliance, Europe-Chimaera)
|
 |
|
Firian
Average Member

1047 Posts |
Posted - 25/04/2007 : 09:46:03
|
Já už taky čekám každou chvíli ;-) |
|
 |
|
Sidinus
Moderator

368 Posts |
Posted - 02/06/2007 : 18:32:44
|
1. Jaký máte názor na Knihu? 2. Máte jí v angličtině nebo češtině/slovenštině?
Podle mne po přečtení prvních 40 sstran to je pouze utvrzení starých textů z nedokončených příběhů- zatím jsem nenašel veskrze nic nového . Obrázky jsou nádherné stejně jako obal ( Ted popisuji anglickou verzi, nevím jestli se liší od jiných) . |
Edited by - Sidinus on 02/06/2007 18:34:02 |
 |
|
Firian
Average Member

1047 Posts |
Posted - 02/06/2007 : 19:26:58
|
Zrovna jsem četl, že už vychází v češtině, a já se ještě nestihl začíst do toho svého originálu :-) |
|
 |
|
Tenebrae
New Member

167 Posts |
|
robiwan
Moderator

1035 Posts |
Posted - 03/06/2007 : 11:56:07
|
slovenska verzia vyzera takto
podla mna vsetky jazykove verzie budu vnutri vyzerat zhruba rovnako |
|
Edited by - robiwan on 03/06/2007 11:56:58 |
 |
|
Sidinus
Moderator

368 Posts |
Posted - 04/06/2007 : 13:08:02
|
Jsem v půlce knihy- nádherné provedení a rozepsání Húrina a Túrina, bravo tomu že syn nenechal toto dílo v tátově šuplíku. Těším se na českou verzi . |
 |
|
mizrael
New Member

119 Posts |
Posted - 11/06/2007 : 14:01:41
|
stojí ta knízka za zakoupení? jsem ji videl vcera poprve,ale v polstine a byl jsme zaskocen, ze je nejaka nova knizka a me to uniklo  |
Figi-ten statnej hobit |
 |
|
Dasildir
Starting Member
7 Posts |
Posted - 17/07/2007 : 01:47:51
|
Jasně Pokud si četl Silmarillion. V této knížce se dozvíš něco o minulosti Středozemě (nejen ji) a podle mě taky o principu Pána Prstenů, získáš pár nových pojmů (např pokud nevíš kdo to jsou Eldar a Edain) a vžiješ se do takových okamžiků jako je Bitva nespočetných slz Co víc kniha může nabídnout? |
 |
|
nekrotyrael
Senior Member

3896 Posts |
Posted - 17/07/2007 : 10:25:27
|
quote: Originally posted by Dasildir
Jasně Pokud si četl Silmarillion. V této knížce se dozvíš něco o minulosti Středozemě (nejen ji) a podle mě taky o principu Pána Prstenů, získáš pár nových pojmů (např pokud nevíš kdo to jsou Eldar a Edain) a vžiješ se do takových okamžiků jako je Bitva nespočetných slz Co víc kniha může nabídnout?
eldar a edain? nirnaeth arnoediad? to nejsou tak uplne novinky ;o |
RL: LVL 1 S/S/S AO: Ineea, Airashii, Nekrotyrael, Nanorexia @ RK5 Dune: Nanorexia @ Persephone
|
 |
|
Reyden
Senior Member

2747 Posts |
Posted - 17/07/2007 : 10:28:47
|
me se ta knizka moc libila ... pekne se to cetlo  |
Zenová povídka: Putuji takhle Severní Koreou a najednou potkám Gurrshaela a Pompa držíce se za ruce řkouce "Ano pane Reydene ... až tady jsme zjistili, že jsme míň než ta krabice u cesty ... vyhrál jsi, Ty jsi víc!". Usmál jsem se a odvětil jim: "Od té doby co nemám žádný cíl, už nebloudím!" |
 |
|
Dasildir
Starting Member
7 Posts |
Posted - 24/07/2007 : 18:58:43
|
quote: Originally posted by nekrotyrael
quote: Originally posted by Dasildir
Jasně Pokud si četl Silmarillion. V této knížce se dozvíš něco o minulosti Středozemě (nejen ji) a podle mě taky o principu Pána Prstenů, získáš pár nových pojmů (např pokud nevíš kdo to jsou Eldar a Edain) a vžiješ se do takových okamžiků jako je Bitva nespočetných slz Co víc kniha může nabídnout?
eldar a edain? nirnaeth arnoediad? to nejsou tak uplne novinky ;o
Neříkám, že to jsou novinky. |
Edited by - Dasildir on 04/08/2007 16:45:58 |
 |
|
|
Topic  |
|