Author |
Topic  |
|
Koron
New Member

151 Posts |
Posted - 28/02/2006 : 12:28:16
|
dejme to mu ze nekde pracujete 3 roky ... vsechno je v pohode a pak nastoupi novy zamestnanec na pozici vaseho sefa ... a vsechno jde do prdele ... po 2 letech uz to proste nerozchodite a date vypoved ... jdete do nove prace jste tam tak rok a vsechno je zase ok ... a pak prijde novy zamestnanec ... a je to ten vas byvaly sef a daji vam ho do kanclu ... co byste delali?
PS: koupim provaz
|
Edited by - Koron on 28/02/2006 13:42:06
|
|
| |
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 28/02/2006 : 12:48:39
|
Pokud je nad Vámi ještě nějaký vyšší šéf, doporučuji si sním otevřeně promluvit, pokud je rozumný pochopí a toho borce přeřadí na jíné místo/kancl. Pokud není rozumný nezbívá než mu říci "je mi to velice líto, ale musím Vám říci buď on nebo já" pokud jsi dobrý v tom co děláš měl by si vybrat tebe. Hlavně to slušně vysvětli a podej tak, že ti nic jiného nezbývá - aby jsi nezapůsobil dojmem uraženého franty, to šéfové nemají rádi a asi by si vybral jeho  |
Noe
|
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 28/02/2006 : 13:30:06
|
Antrax to vyriesi ... |
 |
|
Rasta
New Member

350 Posts |
Posted - 28/02/2006 : 14:28:11
|
quote: Originally posted by Koron
dejme to mu ze nekde pracujete 3 roky ... vsechno je v pohode a pak nastoupi novy zamestnanec na pozici vaseho sefa ... a vsechno jde do prdele ... po 2 letech uz to proste nerozchodite a date vypoved ... jdete do nove prace jste tam tak rok a vsechno je zase ok ... a pak prijde novy zamestnanec ... a je to ten vas byvaly sef a daji vam ho do kanclu ... co byste delali?
PS: koupim provaz
Ono delat sefa je dost nevdecny,cloveka to zmeni,znam par lidi co dostali funkci a zacli se chovat jako idioti.Treba bude jako tvuj novej kolega v klidu,jestli ne,tak to rekni na rovinu svymu nadrizenymu... |
Rasta,main char EaB,SWG,WoW,EVE,LOTRO
|
 |
|
Mistral
Moderator

857 Posts |
|
Koron
New Member

151 Posts |
|
Jules Winfield
New Member

110 Posts |
Posted - 28/02/2006 : 18:23:27
|
quote: Originally posted by Mistral
Vem ho do hodpody, bud se vozerete, nebo mu das do drzky. A esli to byl opravdovej debil, a z byvalyho mista ho vylili, je treba varovat nadrizene. A jinak, co se tyce zmrdobijství, doporucuji nektery z raných článků na dfensovi.
treba http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2004052601
proste celou tuhle sekci: http://www.dfens-cz.com/search.php?rstext=all-phpRS-all&rsautor=nic&rstema=10&rskde=vse&rsvelikost=jr&rskolik=50&rskolikata=1&stromhlmenu=10
nejhorsi je kdyz prijde na misto sefa nejaky menezersky typ - stejny hadry, stejny kecy a usmevy, stejna mira blbosti
prvni den stravi nastavovani barvicek ve windows a signatur v mejlech, druhy den rozeslou vsem pozdravne mejly idealne v modrem provedeni v comic sansu s desetiradkovym podpisem (pricemz popis jejich pozice ve firme tvori alespon tri radky nelogicky spojenych anglickych slov)...
bohuzel je posledni dobou techto zmrdu cim dal tim vic :/ |
# jw [off] |
 |
|
SHIMI
Junior Member

915 Posts |
Posted - 28/02/2006 : 20:57:45
|
Bydlíme se ženou na mateřské a malým dítětem v menším okresním městě 120 km # > od Prahy ve zděděném rodinném domku. Ještě nedávno jsem pracoval jako # > systémový analytik u místního výrobce telekomunikačního softwaru, # vydělával # > jsem na náš region slušné peníze, žena dostávala mateřskou a docela hezky # a # > spokojeně jsme si žili. Vydělával jsem 15000 čistého, žena má mateřskou # > 3630, za 18630 korun se u nás dá slušně žít. # > # > Shodou různých okolností můj zaměstnavatel zkrachoval. Nepříjemné... # > Slušnou práci u nás neseženu a tak jsem se rozhodl hledat v Praze. # > Našel jsem si práci hned, jsem profík v oboru, plat je slušný - 38 tisíc. # > Na denní dojíždění to ovšem není, takže si musím pronajmout byt a domů # > jezdit jen na víkendy a jedenkrát v průběhu týdne, když je třeba ženě # > pomoci, a taky aby nebyla pořád s dítětem sama. Samozřejmě něco stojí # > stravování v Praze, máme sice stravenky a žena mi dává jídlo sebou, ale # > stejně se nevyhnu občas nějaké restauraci. # > Ale práce mně baví, mám skvělé výsledky, firma je se mnou velmi spokojená a # > daří se nám. # > # > Pracuji v Praze už měsíc a půl a přišla první výplata - 26600 korun na dlaň. # > Z toho okamžitě vypláznu 10000 korun za pronájem garsonky na Jižním městě. # > Ještě za vodu, plyn, internet (tedy výpalné Telecomu) 2000. Soukromě najedu # > domů a zpět 1920 km, což mně stojí jen na benzínu 4800. Za různé další nutné # > pražské poplatky, které bych doma neměl, vydám asi tisícovku. # > Počítám, počítám...jsem blázen, abych tady makal celý týden bez rodiny za 8800? # > # > Moje žena bere mateřskou 3630, náš společný příjem je tedy 12430 korun. # > Jak s tím vyžít? Naše životní úroveň upadá. # > # > Dávám výpověď, odjíždím domů a přihlašuji se na Úřad práce. Moje odměna činí # > 10800 korun za celodenní hraní s dcerou. # > Protože se večer nudím, skládám známým pécéčka. Udělám tak jeden týdně, na # > každém vydělám asi 2000, tedy 8000 měsíčně na ruku. Uvažoval jsem, že si # > zřídím ŽL a začnu se tím živit. Tak jsem zašel na úřad. Paní mi vysvětlila, # > že musím platit minimální zálohy na sociální a zdravotní pojištění, # > dohromady asi 3000 za měsíc. Minimální daň mi ukousne minimálně 840 korun # > měsíčně. # > Počítám, počítám...Z mých vydělaných 8000 mi tedy zůstane 4160. Polovina? # > Pani, nechejte si ten formulář... # > Podnikám dál na černo, neplatím nic, zdravotní za mne platí stát a sociální # > pojištění nikdo. Stejně je k ničemu. # > Dostávám 10800 od Úřadu práce, 8000 za služby přátelům, manželka 3630, takže # > náš celkový příjem do rodiny je 22430. Naše životní úroveň se rapidně # > zvedla, letos v létě si konečně dovolíme dovolenou u moře a v zimě lyžování # > v Alpách. # > Minulý měsíc jsme si vyřídili sociální příplatek na bydlení a na dopravu # > MHD, dcera má atopický ekzém a manželka ji musí vozit k lékaři. To udělá # > 3000 měsíčně, vyděláváme už 25430 čistého a koupili jsme si hezkou Fabii # na leasing. # > # > A hodná paní na úřadě slíbila, že nám příplatek doplatí za rok nazpět, # > potřebuji nové lyže a manželka si vyhlédla kožíšek. # > # > Těšíme se, až manželce zvednou mateřskou na 7000, možná bychom si pořídili # > druhé dítě a koupili nové, lepší, zahraniční auto, ten leasing z těch 35800 # > čistého lehce utáhneme. # > Jednou za půl roku se nechám na chvíli zaměstnat a pak hurá znovu na ÚP. # > No, nějak ten měsíc vždycky přežiju...to víte, už jsem si zvykl na svůj denní # > režim: # > v 10 ráno žena zajde pro rohlíčky do pekárny, po cestě mi koupí noviny # (samé # > potěšitelné zprávy!), pak si chvíli hraji s dcerou a vyrazíme někam na # > výlet, podle počasí - do přírody, na koupaliště, na běžky, do akvaparku. # Jen mně občas přepadá splín a pak mne trochu mrzí, že moje dvě vysoké školy, # > inteligence i schopnosti nejsou využity. Nemělo by to mrzet i tu paní na Úřadě? # > Ale brzy mně to přejde, vždyť se máme tak dobře a já jsem nevděčný! # > Když se vrátíme z výletu, potkám občas kluky z bývalé práce a pozvu je na pivo. # > Jsou furt nespokojení, což nechápu. Makají a stále jim nestačí peníze. A # > přitom je to tak jednoduché...
|
i got no time to lose mon, so i prefer having fun in real life ... comprehende ? |
 |
|
Speh
Junior Member

759 Posts |
Posted - 01/03/2006 : 13:59:47
|
Shimi kdyz uz neco jinyho prelepujes z jinyho topicu, tak dej na to odkaz jak to bylo:] http://www.kudlanka.cz/281100_item.html |
Mé dílo jsem Já, kdo jej neuznává, neuznává mě. |
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 01/03/2006 : 14:03:07
|
quote: Originally posted by Speh
Shimi kdyz uz neco jinyho prelepujes z jinyho topicu, tak dej na to odkaz jak to bylo:] http://www.kudlanka.cz/281100_item.html
Tohle bylo snad na 1000 strankach, takze by pak ty odkazy zabrali vic mista, nez ten text :) |
Tragedy "Killing is my business... ...and business is good!" |
 |
|
Jules Winfield
New Member

110 Posts |
Posted - 01/03/2006 : 14:10:33
|
quote: Originally posted by Tragedy
Shimi kdyz uz neco jinyho prelepujes z jinyho topicu, tak dej na to odkaz jak to bylo:] http://www.kudlanka.cz/281100_item.html
Tohle bylo snad na 1000 strankach, takze by pak ty odkazy zabrali vic mista, nez ten text :)
pritom je to reklama na zmrda, kterej okrada stat - cili vsechny, kdo pracuji a plati dane... |
# jw [off] |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 01/03/2006 : 15:21:46
|
No, u nas uz take nic nefunguje .... mozno by to chcelo reformu socialnych davok ...
U nas to brutal vyuzivali cigosi, narobil 15 deciek a potom dostal 20 000 podporu .... |
 |
|
Jules Winfield
New Member

110 Posts |
Posted - 01/03/2006 : 16:29:05
|
quote: Originally posted by Pepo
No, u nas uz take nic nefunguje .... mozno by to chcelo reformu socialnych davok ...
U nas to brutal vyuzivali cigosi, narobil 15 deciek a potom dostal 20 000 podporu ....
Nejde jen o podporu, ale take napriklad pri pridelovani obecnich bytu - body tam ziskavas napr. za cisty prijem na jednu osobu a na pocet lidi v byte (cili kdyz penize dostava jen dva lide a deli je mezi sebe a deset deti, tak jsou jasni adepti na ziskani toho bytu). |
# jw [off] |
 |
|
Mistral
Moderator

857 Posts |
Posted - 02/03/2006 : 08:15:46
|
Nojo, kazdej organismus (a tedy i spolecnost) ma svoje parazity. S tim se neda nic dělat. Jen se musi dbat na to, aby se nerozmnozili vic, nez je zdravo. |
Mistral (CoNT - sleeping member; laged and bored to death) Lord Ancient member of Forum Posthunters - Forum Outcast.
|
 |
|
Speh
Junior Member

759 Posts |
Posted - 02/03/2006 : 09:58:14
|
Nojo, kazdej organismus (a tedy i spolecnost) ma svoje parazity. S tim se neda nic dělat. Jen se musi dbat na to, aby se nerozmnozili vic, nez je zdravo.
Nebo kolik jsme schopny zaplatit.Tedy stat=my danovi poplatnici. |
Mé dílo jsem Já, kdo jej neuznává, neuznává mě. |
Edited by - Speh on 02/03/2006 10:00:24 |
 |
|
Mistral
Moderator

857 Posts |
Posted - 02/03/2006 : 10:55:48
|
Nojo, kazdej organismus (a tedy i spolecnost) ma svoje parazity. S tim se neda nic dělat. Jen se musi dbat na to, aby se nerozmnozili vic, nez je zdravo.
Nebo kolik jsme schopny zaplatit.Tedy stat=my danovi poplatnici.
Jo, organismus, kterej si muze dovolit zivit svoje parazity, ma evidentne nadbytek zdroju. A veskere volne zroje jsou pro spotrebitle atraktivni, tudiz si je nekdo driv nebo pozdeji najde. |
Mistral (CoNT - sleeping member; laged and bored to death) Lord Ancient member of Forum Posthunters - Forum Outcast.
|
 |
|
Kar-Chee
Junior Member

960 Posts |
Posted - 02/03/2006 : 13:54:54
|
quote: Originally posted by Jules Winfield
quote: Originally posted by Tragedy
Tohle bylo snad na 1000 strankach, takze by pak ty odkazy zabrali vic mista, nez ten text :)
pritom je to reklama na zmrda, kterej okrada stat - cili vsechny, kdo pracuji a plati dane...
Ten člověk si logicky a velmi chytře spočítal co je pro něj nejvýhodnější.
Tohle by naopak mohla být reklama pravicových politických stran. |
Planetside 2, Diablo 3 |
 |
|
Jules Winfield
New Member

110 Posts |
Posted - 02/03/2006 : 15:06:44
|
quote: Originally posted by Kar-Chee Ten člověk si logicky a velmi chytře spočítal co je pro něj nejvýhodnější.
Tohle by naopak mohla být reklama pravicových politických stran.
Co se tyce socialnich prispevku, tak mas pravdu. Ovsem ten clovek navic maka nacerno (neplati dane atd.) a to muze delat i za vlady pravicovych politickych stran. Proste okrada stat (cili nas vsechny co pracujeme, i kdyz si to vetsina tech zabednenych pitomcu, co to rozesilaji ze smajlama na vsechny mozny smery, neuvedomuje) o penize a patri do vezeni. Bohuzel v dnesni dobe je v nasi bananove republice byti svine IN. |
# jw [off] |
 |
|
Stilgar
Average Member

1971 Posts |
Posted - 02/03/2006 : 23:15:01
|
z trochu jinyho soudku, kdyz sem ted nedavno zacal krapet (vic) makat (rukama) abych si co by student vydelal na "zabavu" kterou bych rad a nemohou me ji rodice doprat (treba proto, ze z dani co otec odvadi si zije naky nemakacenko, za ktery ja vlastne chodim doi prace) z myho mrzkyho platu me ztrhali socialni (timto zadam Deža aby si na svoji novou fabku aspon nalepil samolepku, "Sponzored by Stilgarr") a zdravotni ...
A Pak sem vcera v lekarne jako odpoved na recept (na lek ktery je pro me zcela nezbytny, afaik neni levnejsi alternativa srovnatelnyho leciva, omezit prijem mozno neni ...)uslysel "bude t s doplatkem" tak to uz sem malem fakt vypenil ... (nemyslim na lekarniky) |
[Stilgar] Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.
|
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 03/03/2006 : 09:25:20
|
quote: Originally posted by Stilgar A Pak sem vcera v lekarne jako odpoved na recept (na lek ktery je pro me zcela nezbytny, afaik neni levnejsi alternativa srovnatelnyho leciva, omezit prijem mozno neni ...)uslysel "bude t s doplatkem" tak to uz sem malem fakt vypenil ... (nemyslim na lekarniky)
Jenom pro informaci - socialni a zdravotni pojisteni je nastaveno jako tzv. solidarni, tedy neplatis pouze "na sebe", ale platis i na skupinu lidi, ktera vydelavat nemuze - deti, stary a nemocny lidi etc.
Takze pokud naklady na krabicku leku jsou treba 3000 korun a ty doplacis 164,- tak mi to prijde zcela v poradku.
-- Ted mam zrovna jedno dite na operaci v motole. Manzelka tam s nim nemuze byt, protoze motolska nemocnice na to neni zarizena - vyjimku mohou dostat matky zcela malych deti, ale pouze za predpokladu, ze je volna vetsi postel. Takze napr. vcera se tam nejaky zensky bavili, ze proste u svych deti spali na zidli. Tohle mi prijde jako stredovek ....
|
Edited by - VT on 03/03/2006 09:26:35 |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 03/03/2006 : 09:43:59
|
quote: Originally posted by Van Tassel
Jenom pro informaci - socialni a zdravotni pojisteni je nastaveno jako tzv. solidarni, tedy neplatis pouze "na sebe", ale platis i na skupinu lidi, ktera vydelavat nemuze - deti, stary a nemocny lidi etc.
Takze pokud naklady na krabicku leku jsou treba 3000 korun a ty doplacis 164,- tak mi to prijde zcela v poradku.
a taky ty kteri vydelavat nechteji a to z prevazne vetsiny, a to uz zcela vporadku neni
to ze si u doktora priplatim me taky prijde celkem normalni dokud je to v ramci mych financnich moznosti (pripadne skalovany i podle financnich moznosti socialne slabsich ale snazicich se) |
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
 |
|
Jules Winfield
New Member

110 Posts |
Posted - 03/03/2006 : 09:52:26
|
quote: Originally posted by Pertha a taky ty kteri vydelavat nechteji a to z prevazne vetsiny, a to uz zcela vporadku neni
to ze si u doktora priplatim me taky prijde celkem normalni dokud je to v ramci mych financnich moznosti (pripadne skalovany i podle financnich moznosti socialne slabsich ale snazicich se)
ono taky dnes uz zalezi i na doktorovi, co ti predepise... kdyz ma po cely ordinace plagaty Klacid a pak ti na cokoliv predepisuje Klacid (nebo neco jinyho s nejakym silenym doplatkem), tak to zcela v poradku taky neni ;-) |
# jw [off] |
 |
|
Koron
New Member

151 Posts |
Posted - 03/03/2006 : 10:13:15
|
no vidite to ... ja jsem na zdravotni pojisteni taky nadaval ze to platim vsem okolo a ani nemocnej nejsem ... pak sem takhle vyrazil na motorce ... no a po ctvrty operaci si myslim ze i kdyz budu do smrti platit tak ty operace nikdy nezaplatim :) |
Edited by - Koron on 03/03/2006 10:14:24 |
 |
|
Pertha
Moderator

7950 Posts |
Posted - 03/03/2006 : 10:31:10
|
quote: Originally posted by Pertha a taky ty kteri vydelavat nechteji a to z prevazne vetsiny, a to uz zcela vporadku neni
to ze si u doktora priplatim me taky prijde celkem normalni dokud je to v ramci mych financnich moznosti (pripadne skalovany i podle financnich moznosti socialne slabsich ale snazicich se)
ono taky dnes uz zalezi i na doktorovi, co ti predepise... kdyz ma po cely ordinace plagaty Klacid a pak ti na cokoliv predepisuje Klacid (nebo neco jinyho s nejakym silenym doplatkem), tak to zcela v poradku taky neni ;-)
doktora si muzu vybrat kdyz budu met pocit ze se o me nestara dobre pujdu jinam , v tom problem nevidim |
Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine. Yours, Scissors.
|
 |
|
Mistral
Moderator

857 Posts |
Posted - 03/03/2006 : 16:39:02
|
A lidem na motorkach bych zvedl pojisteni na trojnasobek, stejne jako kurakum alkoholikum a tlusťochům. |
|
 |
|
Koron
New Member

151 Posts |
Posted - 03/03/2006 : 16:57:48
|
A lidem na motorkach bych zvedl pojisteni na trojnasobek, stejne jako kurakum alkoholikum a tlusťochům.
no diky nam preziva spousta dalsich lidi ... vis kolik je v nas organu ktery dostanou jiny lidi?
kolikrat se to ani nereze a rovnou se to implementuje ... takovej jazyk ... nebo i jiny veci :) |
Edited by - Koron on 03/03/2006 17:01:39 |
 |
|
Jules Winfield
New Member

110 Posts |
Posted - 03/03/2006 : 17:04:39
|
A lidem na motorkach bych zvedl pojisteni na trojnasobek, stejne jako kurakum alkoholikum a tlusťochům.
zapomnels na cyklisty |
# jw [off] |
 |
|
Kar-Chee
Junior Member

960 Posts |
Posted - 06/03/2006 : 15:46:25
|
zapomnels na cyklisty
Na koronově argumentu, že to dříve či později splatí svými orgány něco je  To samozřejmě neplatí o kuřácích, alkoholicích a obézních. Zvednout jim platby za pojištění není vůbec špatnej nápad. |
Planetside 2, Diablo 3 |
 |
|
Mistral
Moderator

857 Posts |
Posted - 06/03/2006 : 16:49:22
|
quote: Originally posted by Koron
no diky nam preziva spousta dalsich lidi ... vis kolik je v nas organu ktery dostanou jiny lidi?
kolikrat se to ani nereze a rovnou se to implementuje ... takovej jazyk ... nebo i jiny veci :)
Fajn, přesvědčils mě. Tak lidem co jezděj na motorkach zdravotni snížíme. Ale až poté, co nějaký ten orgán darujou. Předtim ho necháme zvýšený, i odběr a transport v chlazeným boxe něco stojí   |
|
 |
|
|
Topic  |
|