Author |
Topic  |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 03/02/2006 : 11:55:47
|
Máte s timto někdo praktické zkušenosti a doporučil byste někdo nějaké řešení? Lehce jsem se díval nabídku a zatím takové "nejsolidnější" po technické stránce mi přišel set Pocketloox n500 s Dynavixem... akorát ta cena není zrovna znejveselejších (: tož si pravím, jestli to neposkládat z nějakých komponent za cenu nižší...
|
[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online [offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot [offline] Johanka cleric - UO Darkparadise |
|
| |
Noe
Moderator

2217 Posts |
|
Eagle
Average Member

2225 Posts |
Posted - 03/02/2006 : 12:36:50
|
garmin me prisel hodne pomalej
pokud mas nejakyho pocketa tak ti staci gps prijimac a klidne i cracknuta verze route 66 ... pak uz nepotrebujes nic ... v pocitaci si vyberes mapy stahnes je do pocketa, gps modul pripojis a mas hotovou navigaci ... a je to hodne rychly ... nebo se da pouzit tomtom navigator ... ale ten sem cracknutej nevidel zatim ... ale ten je asi nejlepsi |
UO, SWG, WoW, EVE, DF, LoL
|
 |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 03/02/2006 : 15:52:27
|
Zkusenosti mam pouzivam LOOX 720 v kombinaci s TomTomem a BT GPS a rekl bych ze neni nic lepsiho. V poslednim updatu map z prosince je CR jiz na velmi dobre urovni neco jako mapy na seznamu. Dynavix ma mozna o chloupecek mapy lepsi nicmene za 2x vyssi porizovaci cenu bych do toho nesel. Navic aplikace u TomTom stabilni a skoro ergonomicky idelani coz se o Dynavixu neda zrovna tvrdit. Co se tyce ostatnich SW tak nic dalsiho pro CR zdaleka nedosahuje kvalit techto dvou. TomTom se da bez vetsich problemu sehnat i "zadarmo" o Dynavixu nevim.
U toho setu co popisujes zalezi na co dalsiho bys chtel vyuzivat pokud i jako normalni PDA tak zrovna do 500 rady bych nesel s duvodu absence BT. Pokud jen na navigaci pak proc ne. Ale za tu cenu ...
Pokud budes chtit vedet i dasi info staci me kontaktovat nebo se zeptej treba tady.. |
Black |
 |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 09/02/2006 : 12:38:39
|
Mno osobně pocket pc vesměs nepotřebuji, jeho využití by přišlo hlavně se zmiňovanou navigací. Proto jsem nešahal po řešení nijak vysoko - přišlo mi, že pdačko s integrovanym gps + soft bude dostačující. Právě si nejsem jist, jestli je nutné jít zrovna po varianě pda s bt a bt gps modul, to jsou další gadgets do auta a další peníze. Vyhovovalo by mi řešení jedna cihlička s jedním drátem (napájení) ve svěráku a hotovo. Zas na druhou stranu nevím, jak je to s kvalitou signálu, pokud se používá interní gps u pda...
A jednoúčelové navigační zařízení mne nezaujalo. Když auto stojí, je potřeba to vzít sebou a co s takovým krámem... |
[online] family Nathal Tameisha tamer - EU - Black Desert Online [offline] Nathal Asthma berserker - Mordred PvP - Dark Age of Camelot [offline] Johanka cleric - UO Darkparadise |
 |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 09/02/2006 : 13:05:43
|
BT je dost dulezitej pokud to PDAcko budes chtit pripojit na net pres mobil, i v kombinaci s tou navigaci se to muze obcas hodit (trafic) co se tyce signalu pokud mas pdacko v prostoru oci u predniho skla nebude problem ani s integrovanou GPS. |
Black |
 |
|
Aenstrius
New Member

101 Posts |
Posted - 10/02/2006 : 00:25:27
|
Nedavno som zhanal nieco podobne. Kedze som to kupoval pre PDA, tak odpoviem na to. Ako mapu jednoznacne TomTom do zahranicia (co sa tyka pokrytia, ovladania, aj navigacie). V CR mozno tiez ten TomTom, nemam o tom prehlad. Dalej externy bluetooth GPS prijimac. Odporucam "Navilock BT-338" napriklad. Alebo keby sa ti nepozdaval, tak hlavne sa orientuj po prijimacoch co pouzivaju SIRF III chip kvoli dobrej citlivosti (ten Navilock v pohode hodis do priehradky v aute a chytas 8 satelitov (aspon ja som chytil, podmienky sa samozrejme lisia)). No a na zaver si urcite prestuduj fora: http://www.ce4you.cz/forums/ |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 10/02/2006 : 07:49:36
|
POužívám TomTom mobile v telefonu + bluetooth GPS. Funguje to fakt pěkně. |
 |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 10/02/2006 : 08:20:45
|
Samozrejme na TomToma muze bez problemu slouzit i mobil s os nebo treba palm. Konkretne jestli to chces jen na navigaci tak bych i do toho palma sel cena mensi nez wince zarizeni a da se to vyuzit i jinak nez navigace. Pokud by Ti nevadil mensi display tak klidne i ten mobil. Co se tyce hlasove navigace u TomToma da se podle toho bez vetsich problemu i jet bez nejakeho sloziteho koukani na display. A pokud to chces nastudovat do detailu tak forum na ce4you je opravdu to prave. |
Black |
 |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 10/02/2006 : 10:56:55
|
Hm ... - Navilock GPS Bluetooth Receiver BT-338 = další napájení - pda potřebuje taky napájení Nějak moc kabelů ne? |
 |
|
Aenstrius
New Member

101 Posts |
Posted - 10/02/2006 : 12:13:14
|
Ten Navilock ma tusim 1700 mAh vymenny Li-ion akumulator, ktory vydrzi nejakych 11 ci 15 hodin prevadzky. To uplne staci na akukolvek "normalnu" zahranicnu cestu a v pripade dlhej "dovolenkovej" trasy nie je naozaj problem ho dobit cez zapalovac v aute, pripadne vziat dva akumulatory. |
 |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 10/02/2006 : 13:00:32
|
Jsem tak trochu jednoduchý člověk ... mít stále na paměti že "musím dobít tamten tentononc", by mne rozčilovalo (: U Looxe 500 jsem si všiml, že má to integrované gps sirf III.
BTW má TomTom alespoň nějaké jednoduché mapy střední a východní evropy? Stačí hlavní tahy, není potřeba mít aktuální stav minových polí v Bosně atd. V nabídce se mluví jen o západní a tam moc jezdit nehodlám, spíše na jihovýchod, Maďarsko a níže... teda jestli vůbec existuje nějaký takový soft, co by takové mapy měl.
|
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
|
Stilgar
Average Member

1971 Posts |
Posted - 14/02/2006 : 02:56:23
|
levne ale imo pomerne dobre reseni (co do HW) je Acer PPC primo s integrovanym GPS modulem (pod 7K bez dane, pravda se slabsi konfiguraci samotnyho PPC, kolik stoji vyssi modely netusim) |
[Stilgar] Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.
|
 |
|
Nat
Average Member

1185 Posts |
Posted - 14/02/2006 : 09:01:53
|
Co jsem tak pročítal fóra, loox s tomtonem je docela populární. |
 |
|
|
Topic  |
|