Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 World of Warcraft
 World of Warcraft - General
 WoW na laptope
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 16/10/2005 :  12:36:29  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Potreboval by som trosku poradit, uz ma nebavi sledovat ceny a cely ten technicky pokrok ktory sa meni kazdy tyzden, takze teraz nemam vobec prehlad ako to chodi.

Potreboval by som laptop za 40000 - 50000 Sk , a najlepsie co sa da zohnat za takuto cenu pre wow a ine hry.

Je mi jasne ze ceny sa lisia v cechach, na slovensku a od obchodov, ale co som to tak sledoval tak kazda firma ma nejake svoje modely, tak ak sa v tom vyznate skuste mi sem postnut nejake tie modely, a ja si skontrolujem ich cenu na slovensku a v obchodoch tu na okoli aby som si to nejako porovnal.

Diky

Blaster
Starting Member

Blaster-buldok

97 Posts

Posted - 16/10/2005 :  18:13:33  Show Profile  Send Blaster an ICQ Message Send Blaster a Private Message  Reply with Quote
Tak pokud na wow, tak jednoznacne RAM boost....aspon tak 1GB. Dal to vsechno je ohledne toho, co od notebooku ocekavas. Na jednom DS neustale melu, ze se vsichni cesi/slovaci rozdeli na dve skupiny:
1)hodne muziky za malo penez - tedy velky papirovy vykon nejlepe do 20k. Takovi lide si kupuji vetsinou HP, ACER, ASUS - UMAX a PRESTIGIO sou take oblibene pokusy, ale i ty mene chytrejsi pochopi, ze tudy cesta nevede :)
2)lidi, co chteji znackovej notas, na kterej se budou moct spolehnout, nejlepe jeste s dobrou reklamackou - osobne doporucuju svatou trojici DELL, IBM, APPLE -bohuzel apple nemuze vyhovet vetsine uzivatelu diky odlisnosti systemu. Kazdopadne DELL ma temer u kazdeho stroje v zakladni nabidce zaruku typu nbd - next bussiness day. Jde o to, ze technici do druheho pracovniho dne od zavolani, ze se ti neco rozbilo ti na miste tveho bydliste, ci firmy opravi, co te zlobi, pokud to nejsou schopni opravit na miste, daji ti zapujckou MINIMALNE vyrobek o stejne konfiguraci. mam osobni zkusenosti s x reklamacema u dellu. IBM se bere jako strohej, ale konstrukcne velmi kvalitni..nejlepsi jsou samozrejme T-ckove rady, ale z T-rady budes mit spis jen na slabsi modely, obvzlast, pokud hodlas platit v sk. Co se tyce dellu, pokud se rpo nej rozhodnes...bez na dell.cz a v jejich konfiguratoru si udelej sestavicku, co by se ti libila. Muzu ti pak dat kontakt na kamose, kterej to od nich bere za dealersky ceny a srazi ti cenu u modelu za 50k minimalne o 5k, spis mnohem vic.

Hodne stesti :)
Go to Top of Page

Roubek
Starting Member

5 Posts

Posted - 16/10/2005 :  20:11:19  Show Profile  Send Roubek an ICQ Message Send Roubek a Private Message  Reply with Quote
Na IBM R50 s 1GB Ram to bezi docela super :0

UO: Roubek, JanIII, Blanche atd...deleted
WoW: Blanche...active

Edited by - Roubek on 16/10/2005 20:13:39
Go to Top of Page

Gildorr
Starting Member

12 Posts

Posted - 17/10/2005 :  16:18:27  Show Profile Send Gildorr a Private Message  Reply with Quote
Taky zrovna resim nakup notase. A po mesici vybirani je zatim muj favorit ASUS M6VA-8013 s prikoupenym 512MB RAM navic.
http://www.pcexpert.cz/notebooky/asus-m6va-8013
Go to Top of Page

Blaster
Starting Member

Blaster-buldok

97 Posts

Posted - 17/10/2005 :  16:59:43  Show Profile  Send Blaster an ICQ Message Send Blaster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gildorr

Taky zrovna resim nakup notase. A po mesici vybirani je zatim muj favorit ASUS M6VA-8013 s prikoupenym 512MB RAM navic.
http://www.pcexpert.cz/notebooky/asus-m6va-8013

imho lepsi varianta:
http://www.megaobchod.cz/IBM-ThinkPad-R52-M750-1-86-512MB-40GB-15-DVD-RW-XPP_g3585.html
sice ma nektere parametry horsi a stoji o 3k vic, kazdopadne ibm je ibm...myslim, ze se to s tim asusem neda vubec srovnavat.
Go to Top of Page

Gildorr
Starting Member

12 Posts

Posted - 17/10/2005 :  18:25:28  Show Profile Send Gildorr a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Blaster

imho lepsi varianta:
http://www.megaobchod.cz/IBM-ThinkPad-R52-M750-1-86-512MB-40GB-15-DVD-RW-XPP_g3585.html
sice ma nektere parametry horsi a stoji o 3k vic, kazdopadne ibm je ibm...myslim, ze se to s tim asusem neda vubec srovnavat.

Lepsi? Je tezsi, vydrzi kratsi dobu na baterky, ma horsi grafiku, horsi rozliseni, nema bluetooth ani infrak... Tomu nerikam lepsi varianta :)
Ovsem zalezi, ktery parametry kdo uprednostnuje. Pro me je treba vaha a vydrz dulezita a bluetooth taky.

Edited by - Gildorr on 17/10/2005 18:28:34
Go to Top of Page

Blaster
Starting Member

Blaster-buldok

97 Posts

Posted - 17/10/2005 :  18:32:16  Show Profile  Send Blaster an ICQ Message Send Blaster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gildorr

Lepsi? Je tezsi, vydrzi kratsi dobu na baterky, ma horsi grafiku, horsi rozliseni, nema bluetooth ani infrak... Tomu nerikam lepsi varianta :)
Ovsem zalezi, ktery parametry kdo uprednostnuje. Pro me je treba vaha a vydrz dulezita a bluetooth taky.

Tak doporucuji DELL, ale na ten ti bohuzel nemuzu hodit primej link :)
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 17/10/2005 :  18:35:01  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
no 1GB RAM na raidy moc není, když už tak 1.5GB RAM, pokud to jde.
Go to Top of Page

Tar
Starting Member

9 Posts

Posted - 17/10/2005 :  21:34:20  Show Profile Send Tar a Private Message  Reply with Quote
Ja se divam po notebooku taky a narazil sem na tohle
http://www.czechcomputer.cz/product_doc-5A84C9A351FDCB2EC1257081006FCD90.html
Go to Top of Page

Blaster
Starting Member

Blaster-buldok

97 Posts

Posted - 17/10/2005 :  21:43:13  Show Profile  Send Blaster an ICQ Message Send Blaster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tar

Ja se divam po notebooku taky a narazil sem na tohle
http://www.czechcomputer.cz/product_doc-5A84C9A351FDCB2EC1257081006FCD90.html

Ano, presne o tom jsem mluvil v uvodu...Prestigio. Snad netreba dalsiho komentare.
Go to Top of Page

SHIMI
Junior Member

915 Posts

Posted - 17/10/2005 :  21:59:36  Show Profile  Visit SHIMI's Homepage  Send SHIMI an ICQ Message Send SHIMI a Private Message  Reply with Quote
ja mam:
- HP Compaq Presario R4000
- AMD Athlon(TM) 64 3200+ (2.0GHz/512KB L2 Cache)
- 15.4' WXGA BrightView Widescreen (1280x800)
- 128MB ATI RADEON(R) XPRESS 200M w/Hypermemory(TM)
- 1.0GB DDR SDRAM (2x512MB)
- 80 GB 5400 RPM Hard Drive
- DVD+/-RW/R & CD-RW Combo w/Double Layer Support
- 54g(TM) Integ. Broadcom 802.11b/g WLAN & Bluetooth
- 8 Cell Lithium Ion Battery

za $1.100 (26.200 CZK)

a jsem spokojen

i got no time to lose mon, so i prefer having fun in real life ... comprehende ?
Go to Top of Page

Rodier
Moderator

StavkaDJu

4328 Posts

Posted - 17/10/2005 :  22:50:33  Show Profile  Visit Rodier's Homepage  Send Rodier an ICQ Message Send Rodier a Private Message  Reply with Quote
hmm takovyhle cinty jsou nejlepsi.. a ted sem hod odkaz na shop kde jsi to za tu cenu koupil nebo si ty svoje lzi umaz..

jinak hlavni je sledovat u notebooku rychlost disku. kamos ma Vaio od sony za 50K ale disk u toho mas 4000rpm coz je totalne na picu.
A 5400rpm disk mu do toho dat nechtej, ze prej se moc hrejou..hovada.

Takze urcite ntb kde bude napsano 5400rpm, uplne nejlip by to bylo asi s 7200rpm diskem ale ty jsem fakt nevidel.. a tech 4000rpm to je fakt hrozny ;-(

First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave!
Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
Go to Top of Page

SHIMI
Junior Member

915 Posts

Posted - 17/10/2005 :  23:40:28  Show Profile  Visit SHIMI's Homepage  Send SHIMI an ICQ Message Send SHIMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rodier

hmm takovyhle cinty jsou nejlepsi.. a ted sem hod odkaz na shop kde jsi to za tu cenu koupil nebo si ty svoje lzi umaz..

jinak hlavni je sledovat u notebooku rychlost disku. kamos ma Vaio od sony za 50K ale disk u toho mas 4000rpm coz je totalne na picu.

Takze urcite ntb kde bude napsano 5400rpm, uplne nejlip by to bylo asi s 7200rpm diskem ale ty jsem fakt nevidel.. a tech 4000rpm to je fakt hrozny ;-(

http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/computer_series.do?storeName=computer_store&category=/notebooks/compaq_presario/&series_name=R4000_series&catLevel=2&tab_switch=true&tab=overview

dej si tam customize a uvidis na kolik me to vyslo...jedinej kdo sem pise sracky ses ty

i got no time to lose mon, so i prefer having fun in real life ... comprehende ?
Go to Top of Page

Stilgar
Average Member

1971 Posts

Posted - 18/10/2005 :  00:01:23  Show Profile  Send Stilgar an ICQ Message Send Stilgar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SHIMI

quote:

http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/computer_series.do?storeName=computer_store&category=/notebooks/compaq_presario/&series_name=R4000_series&catLevel=2&tab_switch=true&tab=overview

dej si tam customize a uvidis na kolik me to vyslo...jedinej kdo sem pise sracky ses ty

/signed

[Stilgar]
Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.
Go to Top of Page

Blaster
Starting Member

Blaster-buldok

97 Posts

Posted - 18/10/2005 :  14:45:24  Show Profile  Send Blaster an ICQ Message Send Blaster a Private Message  Reply with Quote
quote:

Rodiere, narozdil od ostatnich proti tobe nic nemam, ale pises kraviny :) Samozrejme o teplotu jde a to docela dost. Samozrejme ze jde o to, na co budes dany notebook pouzivat. A samozrejme nejde o rychlost disku, ale o pristupovou dobu. Ano byva zvykem, ze vyssi rychlost -> lepsi pristupova doba, ale neni to pravidlem. Az nekdy budes mit notebook s diskem vpravo vedle touchpadu (vetsina notasku) a bude prehnane hrat, tak se klidne vyseres na 7200rpm, protoze udrzet na tomk ruku sice jde, ale je to dost neprijemne -> takze externi klavesnicka. Navic je dost zbytecne posuzovat ntb meritek desktopu. A nebo muzes mi rict, na co tech 7200 oproti 4200 (pravda, 5400 je dnes jiz i u ntb standard temer), vyuzijes? Pracuji s ntbkama dyl a opravdu jsem tak urputne toky dat nezaznamenal :)).
Go to Top of Page

Blaster
Starting Member

Blaster-buldok

97 Posts

Posted - 18/10/2005 :  14:48:08  Show Profile  Send Blaster an ICQ Message Send Blaster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SHIMI

ja mam:
- HP Compaq Presario R4000
- AMD Athlon(TM) 64 3200+ (2.0GHz/512KB L2 Cache)
- 15.4' WXGA BrightView Widescreen (1280x800)
- 128MB ATI RADEON(R) XPRESS 200M w/Hypermemory(TM)
- 1.0GB DDR SDRAM (2x512MB)
- 80 GB 5400 RPM Hard Drive
- DVD+/-RW/R & CD-RW Combo w/Double Layer Support
- 54g(TM) Integ. Broadcom 802.11b/g WLAN & Bluetooth
- 8 Cell Lithium Ion Battery

za $1.100 (26.200 CZK)

a jsem spokojen

Jen par osobnich tipu.....
1)AMD - bez do jakehokoliv ntb klubu, ci DS a rozcupujou te na kusy (teda naslo se par lidi, ktery udajne v testech ohledne kompilace maj s amd lepsi vysledky, ale stejne si nemyslim, ze by to za ten vysavac stalo :))
2)jen tipuju, ale tenhle model neni u nas standardne k mani, tak by me zajimalo, jak budes resit reklamaci :))

Jinak papirove za tu cenu to neni spatnej vykon :)
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 18/10/2005 :  17:16:22  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
No ano, to mi bolo jasne uz davnejsie ze ked chcem kvalita tak sa mam obratit na tie 3 zmienovane znacky, lenze tu je skor problem taky ze si to nehradim v plnej miere sam, takze nemozem vyberat tie najdrahsie (samozrejme najkvalitnejsie) modely.

Hmm, napriklad si vravel ze tie Prestigio su kvalitne ntb, takze konkretne ten ktory tu uz bol postovany, keby som k nemu dokupil este 500-1000 MB ram, islo by na nom wow v pohode ? Myslim ze procesor by nemal mat problem, ale uz sa stracam v oznaceniach a radoch tych grafik, takze vlastne vobec neviem ako je ta nVidia GeForce Go6600 128MB vykonna.

Edit : tak teraz som si precital znova, a ta poznamka : snad netreba dalsiho komentare teraz neviem ci je brana dobre alebo zle

Edited by - Pepo on 18/10/2005 17:18:04
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 18/10/2005 :  17:31:24  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Jako je mi jasne asi ako kazdemu ze tie ASUS, PRESTIGIO atd. nebudu top kusy ktore sa daju zohnat, len treba brat aj ohlad na tu cenu.

Aky je priblizne cenovy rozdiel medzi tou isto zostavou z DELL a napriklad od ASUS ?
Go to Top of Page

Blaster
Starting Member

Blaster-buldok

97 Posts

Posted - 18/10/2005 :  20:56:24  Show Profile  Send Blaster an ICQ Message Send Blaster a Private Message  Reply with Quote
Prestigio sem psal, ze jsou urcite desne shity!!!!!
Prestigio, UMAX, todle vazne naprosto za zadnych okolnosti nebrat. Kdyz uz musis jet na pomer cena vykon, tak spis prave ASUS...tam jsou oproti minulosti uz relativne pekne kousky a spolehlive. Pokud si vybiras acer, tak cca 35k+ uz jsou relativne dobre...driv acer byl desna sracka, dneska to uz je lepsi a notebooky, co nejsou lowend (25k-) se daji skousnout :).
A vyhni se jeste kombinaci notebook+procesor amd :)
Jinak samozrejme DELL ve stejne vykonove konfiguraci jako ASUS za stejnou cenu nekoupis. Otazka rozdilu ceny je kus od kusu v radech tisicu. Zajimave u dellu napriklad je, ze diky konfiguratoru sestav si je muzes nastavit dle sve libovule....a napriklad moznost nastavit si displej a rozliseni je u vetsiny modelu (napriklad u ibm postradam). Ale co jsem si vsiml, tak dell pokulhava v grafikach..krome sveho nejlepsiho modelu m70, kde me nejakou brutalni geforce s 256MB pameti, neni dell zas az tak v tehle oblasti flexibilni.
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 19/10/2005 :  14:33:04  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Ok, diky za rady. Tak to asi vyzera ze pozriem ten ASUS, tiez mi niekdo vravel ze ten asus je taky optimalny.

Tak este raz diky a potom dam popripade vediet ako to slape
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 19/10/2005 :  14:46:12  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Celkom sranda ze som este nenasiel slovensky shop kde by mali ten ASUS M6VA-8013 ale myslim ze doviest sa da vsetko.
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 19/10/2005 :  15:08:53  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Hmmm, tak som teda volal aj typkovi od nas z obchodu, aten mi vravel ze pozeral priamo u dodavatela na ASUSi na ich stranke a ten M6VA-8013 tam nenasiel, tak to je nejake divne ....

Tak ale povedal mi ze tam maju : http://www.pcexpert.cz/notebooky/asus-a6va-q001 .

Co na to poviete ? Ono je to vlastne to iste, len je tam iny procak.
Go to Top of Page

Kořka
Average Member

Orly

1466 Posts

Posted - 19/10/2005 :  15:17:18  Show Profile  Send Kořka an ICQ Message Send Kořka a Private Message  Reply with Quote
Pepo, asi taky neznáš edit tlačítko, co? Doháním tě postama, tak se bojíš, co?

Arokh
Estarioll
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 19/10/2005 :  15:17:52  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Vsak ma nechaj, mam svoj topic tak si mozem nahant posty kolko chcem
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 19/10/2005 :  15:18:54  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Tak ale je to shit, v kazdej prdeli sveta maju ten ntb a ten by mi aj celkom vyhovoval, a u nas sa to neda zohnat ??? OMG, ass of the world !
Go to Top of Page

puki
Starting Member

39 Posts

Posted - 19/10/2005 :  16:39:21  Show Profile Send puki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pepo

Tak ale je to shit, v kazdej prdeli sveta maju ten ntb a ten by mi aj celkom vyhovoval, a u nas sa to neda zohnat ??? OMG, ass of the world !

Asusy by mal dodavat na slovensko (podobne ako v CZ) velkoobchod ATComp ( http://www.atcomp.sk ).
Ak nemas sancu ziskat ho priamo z neho mozes skusit cez niektoreho z ich partnerov
http://www.atcomp.sk/prodejci.aspx?stat=36
Zalezi od pristupu konkretneho cloveka, ale co viem tak v Autoconte http://www.svet-it.sk/ nemali problem zohnat vec, ktoru oficialne nemali v katalogu, ale ATComp mal. Lenze ... ta cena bola mierne nadhodnotena :( , ono islo vtedy o serverovu dosku pre Xeon od Supermicro a zohnat to na SK je dost problem, mozno pri notebookoch, kde je konkurencia velka, tvoria inak ceny :)

...alebo to kupit v cechach :)

hmm tak priamo v autoconte nieco maju, ale ceny ta nepotesia ...

NB ASUS M6VA 15.4C/PM750/DVD±RW/80G5/512M/BT/XPPro skladom 62 813,00 s DPH NB ASUS M6VA 15.4+/PM760/DVD±RW/100G5/1G/BT/WinXPP skladom 81 617,30 s DPH
NB ASUS M6VA 15+/PM750/DVD±RW/80G5/512M/BT/WinXP P 3 týždne neobjednatelné

Edited by - puki on 19/10/2005 16:43:26
Go to Top of Page

cracky
Starting Member

75 Posts

Posted - 19/10/2005 :  16:54:21  Show Profile  Send cracky an ICQ Message Send cracky a Private Message  Reply with Quote
ASUS dodavame do cech i my, prodali sme tenhle rok vic NTB nez slavny ATcko...

jinak mam doma tenhle model http://www.levi.cz/produkt_detail.php?id=22048 a sem nadmiru spokojen, sice na nem wow nehraju ale treba fear na nem slape pomerne slusne... ted cekam jeste na 1gb pamet a instalnu tam i wow, prece jenom s 512kou by to byla smrt :)

WoW:Cracky Shadow Moon member of Black Division
GW: Dark Cracky(necro-illusioner)> NooB
UO: Cracky(mage)Amigo(wamp) deleted by hairless GM :)
HGL - Cabalist - Summoner
Go to Top of Page

puki
Starting Member

39 Posts

Posted - 19/10/2005 :  19:01:25  Show Profile Send puki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cracky

ASUS dodavame do cech i my, prodali sme tenhle rok vic NTB nez slavny ATcko...

jinak mam doma tenhle model http://www.levi.cz/produkt_detail.php?id=22048 a sem nadmiru spokojen, sice na nem wow nehraju ale treba fear na nem slape pomerne slusne... ted cekam jeste na 1gb pamet a instalnu tam i wow, prece jenom s 512kou by to byla smrt :)

'my', 'my' ... kto je 'my' ? a ako to pomoze tomu cloveku zohnat
Levi SK skoncilo, prebral ho BGS Dist. a ten Asus notasy nedodava
ATC su mi ukradnuti, Pepo chcel vediet nejaku moznost tak som mu dal typ, ja od nich nekupujem, vacsinou si viem veci zohnat lacnejsie casto krat len vymenou za stratu casu straveneho hladanim

Ak sa nemylim tak ten notas je takmer to co hlada, na prvy pohlad odlisne len rozlisenim ...

Go to Top of Page

cracky
Starting Member

75 Posts

Posted - 19/10/2005 :  19:19:48  Show Profile  Send cracky an ICQ Message Send cracky a Private Message  Reply with Quote
my jako LEVI a LEVI sk skoncilo, ale vsichni z levi sk sli hakovat do BGS a BGS ASUS NTB dodava, zrovna vcera prijelo xkusu a hafo jich jelo na slovensko do BGSky, takze mas spatny informace...

WoW:Cracky Shadow Moon member of Black Division
GW: Dark Cracky(necro-illusioner)> NooB
UO: Cracky(mage)Amigo(wamp) deleted by hairless GM :)
HGL - Cabalist - Summoner
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 20/10/2005 :  11:12:39  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Tak nakoniec som obvolal este zopar obchodov a v jednom mi to dokazu zohnat, ten M6VA, teda cenu uz viem, je taka ista ako na tom ceskom shope v prepocte na Sk, teraz uz len cakam kedy mi povie dodaciu lehotu, lebo vcera uz bolo po zaverecnej ked mi to zhanal tak sa tam nedovolal.

Len dufam ze to nebude za mesiac alebo taky nejaky shit, pretoze ked som sa pytal na ten A6VA tak mi povedal ze najskor 3.11.

A tie modely M6VA ktore postujes maju v kazdom shope v cennikoch, ale to nieje ten -8013 bez OS a za prijatelnejsiu cenu, takze nic.
Go to Top of Page

Rodier
Moderator

StavkaDJu

4328 Posts

Posted - 20/10/2005 :  16:44:03  Show Profile  Visit Rodier's Homepage  Send Rodier an ICQ Message Send Rodier a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Blaster

quote:

Rodiere, narozdil od ostatnich proti tobe nic nemam, ale pises kraviny :) Samozrejme o teplotu jde a to docela dost. Samozrejme ze jde o to, na co budes dany notebook pouzivat. A samozrejme nejde o rychlost disku, ale o pristupovou dobu. Ano byva zvykem, ze vyssi rychlost -> lepsi pristupova doba, ale neni to pravidlem. Az nekdy budes mit notebook s diskem vpravo vedle touchpadu (vetsina notasku) a bude prehnane hrat, tak se klidne vyseres na 7200rpm, protoze udrzet na tomk ruku sice jde, ale je to dost neprijemne -> takze externi klavesnicka. Navic je dost zbytecne posuzovat ntb meritek desktopu. A nebo muzes mi rict, na co tech 7200 oproti 4200 (pravda, 5400 je dnes jiz i u ntb standard temer), vyuzijes? Pracuji s ntbkama dyl a opravdu jsem tak urputne toky dat nezaznamenal :)).

jak sem psal.. kamarad si koupil pracovni vaio hraje na tom L2 a je to hrozne kdyz se portuje mezi mesty .. swapuje mu to hur, nez jineho kamose blbe pentium3 1ghz se stejnym poctem pameti ale rychlym diskem.
Proste nacitani dat s 4000rpm = velky problem.

First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave!
Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 21/10/2005 :  10:32:34  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Lol, prekliaty laptop.

Tak prej ten 8013 model je uz vypredajovy kus a uz konci, a pride na trh nejaky novsi model, 8030. Tak teda neviem, dufam ze mi povie ze mi ho mozu dodat az za nejaky mesiaca lebo tak, sux0rz predavaci ... ale z ciech si to nechcem objednavat, pretoze tam su potom problemy so zarukou a uplatnovanie si danovych odpisov atd atd.
Go to Top of Page

Blaster
Starting Member

Blaster-buldok

97 Posts

Posted - 21/10/2005 :  14:51:25  Show Profile  Send Blaster an ICQ Message Send Blaster a Private Message  Reply with Quote
quote:
jak sem psal.. kamarad si koupil pracovni vaio hraje na tom L2 a je to hrozne kdyz se portuje mezi mesty .. swapuje mu to hur, nez jineho kamose blbe pentium3 1ghz se stejnym poctem pameti ale rychlym diskem.
Proste nacitani dat s 4000rpm = velky problem.

No zarucene zpravy od kamose, ci jednotlivcu jsou vubec nejlepsi. Co takhle to vzit malinko realne. Na kazdou znacku notebooku ti najdu cloveka, co ho bude vychvalovat i nadavat - samozrejme s osobni zkusenosti. Stejne tak s hrou a rychlosti disku. L2 jsem nehral...pokud to neumi nacitat rozume informace, je to blbe udelany imho. Viz napriklad sviznej wow, kdyz mas ramku (a nehrajes u frantiku :))
Go to Top of Page

fubata
Starting Member

3 Posts

Posted - 31/10/2007 :  16:13:29  Show Profile Send fubata a Private Message  Reply with Quote
Pravdepodobne tento topic je stary ako pozeram uz dva roky ;-((

kazdopadne som pred problemom premyslam o laptope ktoreho hlavne vyuzitie bude praca avsak zaroven wowko pri dnesnych vykonoch cpu a pamati a diskov mi ostava nezodpovedna otazka a to grafika na laptopoch;-(
vobec tomu nerozumiam same 950 a 1325x a x3100 a x700 a podobne cisla co mne ako userovi vobec nic nehovoria chapem ze HD2600 je teraz asi top grafika zial masinky ktore ju maju mi pridu prehnane drahe.

premyslam nad nejakym strojom v cene 25000-30000 s DPH

vie mi prosim niekto poradit aku grafiku treba minimalne na hranie wow a v akom poradi od najhorsej po najlepsiu idu tieto grafiky?

velmi pekne vopred dakujem

Friendship is like pissing your pants.
"Everyone can see it but only you can feel its warmth"
Thank you all for being the piss on my pants.
Go to Top of Page

fubata
Starting Member

3 Posts

Posted - 31/10/2007 :  17:04:02  Show Profile Send fubata a Private Message  Reply with Quote
co tak jeden s tychto bude to stacit na plnohodnotne hranie wowka?

http://www.datart.sk/katalog/Notebook-Fujitsu-Siemens-Computers-AMILO-Pa-2510_2048.html

alebo

http://www.datart.sk/katalog/Notebook-Fujitsu-Siemens-Computers-AMILO-Pa1538_2048.html

Go to Top of Page

yoknudickaa
Junior Member

856 Posts

Posted - 31/10/2007 :  18:02:08  Show Profile  Send yoknudickaa an ICQ Message Send yoknudickaa a Private Message  Reply with Quote
tady mas celkem dobry porovnani grafik :
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

dá si někdo broskvičku?

Me gustaría invitarte a tomar una copa, pero no puedo, soy sólo un fantasma!

go will rule the world once again!! prepare yourself...
Go to Top of Page

Lobos
Junior Member

572 Posts

Posted - 31/10/2007 :  18:35:35  Show Profile  Send Lobos an ICQ Message Send Lobos a Private Message  Reply with Quote
Mam osobni zkusenosti s amd Turion X2 1,6GHz; 1Gb RAM, GF 7600Go. V 1440x900,2x. Na plny detaily naprosto plynule.
Go to Top of Page

fubata
Starting Member

3 Posts

Posted - 02/11/2007 :  09:04:37  Show Profile Send fubata a Private Message  Reply with Quote
dakujem velmi pekne za radu zial v uvedenej konfiguracii som to nenasiel

nasiel som vsak toto http://www.bgslevi.cz/clanek.php?kod=GAM22155 a podla tohoto http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html he ta grafika na 49 mieste ak som to spravne pochopil ;-( co je zlaty stred.

v pripade ze sa mylim prosim nasmerovat ma spravnou cestou pripade ze nie dakujem za precitanie a radu

Go to Top of Page

Lobos
Junior Member

572 Posts

Posted - 02/11/2007 :  17:12:37  Show Profile  Send Lobos an ICQ Message Send Lobos a Private Message  Reply with Quote
No 8400M-G s 256MB je slaba dost, jediny co ma je podpora DX10 coz je uplne k nicemu, pze ty hry stejne neutahne :)

jinak doporucuju:
http://notebooky-forum.notebook.cz/viewforum.php?f=32&sid=71478ae0abe7024c7df3853fa5240b9e

zde ti urcite poradi
Go to Top of Page

joXerus
New Member

128 Posts

Posted - 03/11/2007 :  16:31:58  Show Profile  Send joXerus an ICQ Message Send joXerus a Private Message  Reply with Quote
ja mam toto
Prestigio Nobile 157o Petium M 74oJ (1733MHz), intel Alviso (i915PM), 512MB DDR2 533MHz, 6oGB / 8MB / 54oorpm / SATA, nVidia Geforce Go 66oo 128MB (3oo/6oo @ 375/675), SXGA+ (14oox1o5o), card reader 4IN1
3D Mark 2oo1: 14939 || 2oo3: 6356 || 2oo5: 2517 || CPUmark: 210

no sem s tim spokojenej - je to podpis z oc fora
kupoval jsem to pred cca 2ma rokama, mam tam teda 2GB ram a 12OGB hdd. ja do toho sel protoze to melo co jsem potreboval a byla tam zaruka 3 roky - slo to na otce a HP apod bych mel na soukromnika jen 1 rok a to je na prd....

jsem spokojenej, nic mi nezdechlo jako snad vsem kamosum z acerama ale stejne pokoukavam porad po nejakym dellu nebo Tanku od IBM

Deathmolda - full affli lock <SAC> Chromaggus realm
Joxadin - tankadin <SAC> Chromaggus realm
Go to Top of Page

binerx
Starting Member

29 Posts

Posted - 15/11/2007 :  07:48:11  Show Profile  Visit binerx's Homepage  Send binerx an ICQ Message Send binerx a Private Message  Reply with Quote
Ozyvam se sem coby byvaly majitel Asus M6VA.

WoW tedy na nem bezi dostatecne rychle, cca 40 framu, bohuzel nativni rozliseni jsem mel 1400x1050 a tam jsem musel trochu ubrat detaily, coz je skoda. Kdybych si kupoval notebook na hry, sel bych do nizsiho rozliseni.

Na WoW jednoznacne hodne pameti. Vzhledem k cenam procesoru a grafickych karet je v pameti nejvic muziky za nejmin penez. Urcite jdi do 2GB RAM, i za cenu, ze bys koupil horsi notebook, na WoW je to fakt znat.

S notebookem jsem byl docela spokojeny, ale ted, kdyz jsem si koupil Apple, teprve vidim ty rozdily. Asus strasne rve, kdyz jede na plny vykon. Neumi regulovat otacky vetraku, takze bud se netoci vubec, nebo naplno. Tohle ti v prodejne nikdy neukazou, idealni je prinest si vlastni test na flashce a vyzkouset, jaky kraval pocitac dela, kdyz mu trochu zatopis. Ten Asus delal fakt strasny veci, kdyz jsem na nem paril, v mistnosti se nedalo ani koukat na TV :)

Dneska uz bych sel jedine do neceho znackovyho - IBM, Dell, Apple, Fujitsu, Sony, mozna HP. Z duvodu spatneho servisu bych rozhodne nesel do Prestigio, Acer a pokud nebydlis v Ostrave, tak ani do Asus.

-=Binerx=-
Go to Top of Page

Pepo
Average Member

2118 Posts

Posted - 21/11/2007 :  10:12:15  Show Profile  Send Pepo an ICQ Message Send Pepo a Private Message  Reply with Quote
Binerx .... mam presne ten typ co aj ty, M6VA a jedno je fakt : huci to jak vysavac.

Wowko uz moc nehravam, ale nemal som ziadne problemy s nim, kludne 40manove raidy bez problemov. Ale je fakt ze ked to pustis a roztoci sa vetracik tak je pocut.

A s tym servisom .... ja mam len dobre skusenosti, pocas hrania mi vypadla klavesa, tak som to dal do servisu a trvalo im to asi 3 tyzdne, ale vymenili mi to ( a to som z Prievidze, cize taka mensia diera na slovensku) ... lebo som pocul ze klavesnice sa na zarucny servis nevztahuju.

Ale toto leto asi po 1,5 roku mi odisla maticna doska a mal som to vymenene do asi 5-6 pracovnych dni ... som fakt cumel. Uz sa dost polepsili s tym servisom.

Edited by - Pepo on 21/11/2007 10:14:16
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,22 seconds. on eygor Snitz Forums 2000