elidor
Administrator

1340 Posts |
Posted - 24/06/2005 : 12:00:41
|
autor clanku sestavuje nektera vybrana fakta tak, aby zaver znel katastrofalne. staty by urcite meli vic podporovat nektery ekologicky zakony (emise, nahrazovani obnovitelnych zdroju, podporu pro alternativni paliva, ..) ale takhle katastrofalne to osobne nevidim ... pekne sepsany clanek pro ctenare blesku
z clanku bych vybral jeden ostavec: katastrofy nejsou v dějinách Země žádnou novinkou. Potvrzují to i geologické nálezy. Podle nich jde dokonce o cyklický jev, přičemž právě teď nastává jeho destruktivní fáze.
naopak usmevna mi prijde tato cast: Autoři zprávy pro americký Pentagon Peter Schwartz a Doug Randall předpokádají, že se četná evropská města v důsledku zvyšujících se hladin moří ocitnou pod vodou. Do roku 2010 se zastaví Golfský proud a do roku 2020 zavládne v Británii a celé Evropě sibiřské klima. Katastrofě už podle nich nelze zabránit. Nejpozději v roce 2007 zničí silné bouře pobřežní hráze v Nizozemí, takže většina holandského území se stane neobyvatelným. Města jako Haag budou opuštěna. Také Bangladéš a další nízko situované země zmizí pod mořskou hladinou.
|
Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett] |
Edited by - elidor on 24/06/2005 12:18:47 |
 |
|