Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Everquest
 EQ2 - General Forum
 Skola pro Tanky
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Jim Kayne
Starting Member

Kayne

19 Posts

Posted - 22/02/2005 :  13:59:38  Show Profile  Send Jim Kayne an ICQ Message Send Jim Kayne a Private Message  Reply with Quote
Sem palad (a spatnej tank) a rad bych,kdyby sem ostatni podobne povolani napsali jejich zkusenosti,jak nejlepe udrzet "zajem" potvor na sobe,co je nejdulezitejsi ukol tanka a podobne.Jake dovednosti kdo pouzije a tak... Rad se poucim a zlepsim ,diky

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 22/02/2005 :  14:00:42  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
jako paladin nemuzes bejt dobrej
ani tank ani nic jinyho, bo ses paladin

Rock is overpowerd, please nerf. Paper is fine.
Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Pedro
Negr

1450 Posts

Posted - 22/02/2005 :  14:08:49  Show Profile  Send Pedro an ICQ Message Send Pedro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pertha

jako paladin nemuzes bejt dobrej
ani tank ani nic jinyho, bo ses paladin

Je to zdrcujici, ale je to bohuzel pravda...
Bud se s tim smiris, nebo si zaloz jiny char.

Porresha, Calldo - AO - inactive
Porresha, Adelka - EQ2
Porresha - VG - inactive
Socializer 73% Achiever 60% Explorer 46% Killer 20%
Go to Top of Page

Kwah
New Member

423 Posts

Posted - 22/02/2005 :  14:18:22  Show Profile  Send Kwah an ICQ Message Send Kwah a Private Message  Reply with Quote
radit si nedovolim. sam jako tank za moc nestojim
Go to Top of Page

Jim Kayne
Starting Member

Kayne

19 Posts

Posted - 22/02/2005 :  14:19:58  Show Profile  Send Jim Kayne an ICQ Message Send Jim Kayne a Private Message  Reply with Quote
To mi nerikejte ... Dva mesice hrani... tohle ne.. Navic kamarad hraje za predatora ,coz je taky postava celkem k nicemu.. Tohle snad ne.. Ehmm
Neni tu jinej palad kterej me uklidni?
Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 22/02/2005 :  14:21:13  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
Pokud prebere nekdo jiny agro a standardni taunty, shouty a ja nevim co nepomaha, je potreba toho, kdo ma agro lecit a wardovat. To vytvari take slusne agro a je urcita sance, ze preberes agro zpet. Problem byva casto u healeru, kteri sebe sama leci a tim vytvari dalsi agro. Proto je nejlepsi hazet wardy stale dokola...obecne se tezko prebira agro z healera, ktery se leci.
Nejlepsi je pochopitelne agro neztratit.

Neresim tu, jak sundavat agro z hardaka, protoze ten bud umre, nebo to veme healer.
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 22/02/2005 :  14:22:32  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Jenom abych to trošku vysvětlil - nejde ani tak o to, že někteří lidé mají averzi k paladinům. Jde o to, že paladin už je v základu jako hybrid dvou povolání - bojovníka a healera. TAkže nic nemůže dělat dokonale. Dobrej fighter bude vždycky líp bojovat než dobrej paladin, dobrej priest bude vždycky líp léčit.
Samozřejmě se můžeš snažit být co nejlepší a využívat všech možností. Ale obecně vždy budeš něco mezi.

Zas je otázkou, jestli chceš dělat vše dokonale a nebo sis paladina vybral proto, že tě baví. Pokud tě paladin baví, tak se asi nesnaž být nejlepší, případně si hrát ha hlavního tanka - když není zbytí, tak holt se musíš snažit, ale pokud je v grupě normální tank, tak tankovat bude prostě on (pokud to není magor). Tak prostě paladina hraj jak umíš.
Bohužel ti asi nikdo neporadí, protože pokud vím, tak paladina nikdo nehraje. Možná si zkus prolézt kouzla a dovednosti a sám si to zkusit nějak zkompletovat nebo vymyslet vhodný a efektivní postup.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 22/02/2005 :  14:36:55  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
obecne veci co generuji hodne agra - tedy se da tim stahnout agro na sebe
leceni
wardy
stuny
debuffy

Edit:

jo a predator je nahodou skvelej , obzvlast kdyz je z nej pak assassin :D

Yours, Scissors.

Edited by - Pertha on 22/02/2005 14:37:24
Go to Top of Page

Genagen
Junior Member

589 Posts

Posted - 22/02/2005 :  14:49:00  Show Profile  Visit Genagen's Homepage  Send Genagen an ICQ Message Send Genagen a Private Message  Reply with Quote
Ja bych to s tim paladinem az tak tragicky nevidel :-) Jednak hraju SK :-) A druhak hodne se kamaradim s lidma z jedny protugalsky guildy. U nich je paladin cormack - lvl 36 a nevsiml jsem si, ze by mel problemy s tankovanim. takze to asi nejak pujde :-)

ja jsem lvl 32. Ber moje zkusenosti s rezervou. Take nezhrdnu radou, kdyz nekdo uvidi v mych zaverech nejakou chybku a opravi. Budu vdecen.

- vsechny tauntovaci kouzla mit na adept 3 v nejhorsim adept 1. Predevsim area taunt to chce mit na adeptu 3.
- vic nez dmg (se mi zda) delaji hate debuffy a buffy
- spocitej si pomer cena vykon (tj. dmg/power) u kazdeho kouzla. dobry mana mangment je zakladem uspechu (na regen many jsou krome pitiva a vlastnosti postavy/povolani jeste lektvary)
- udelej si makra na rizeni boje. Ja pouzivam 3. prvne oznameni o pullovani targetu - tamto chce po ohlaseni vterinu dve pockat, aby mel kazdy cas ric NE do chatu, pokud maji nejaky problem.
- pullovat to chce presne a dava pozor na stav svych spolubojovniku.
- pri boji - nejdriv to chce vzit agro. tj taunt a dmg u skupiny area taunt a area dmg. teprve pak pustit hlasku - assist me. Teprve po te by se dps mely zapojit do hry
- nasledne hrat s rozmyslem. setrit si manu na prusery a drzet agro. pointa neni davat dmg, ale drzet agro na sobe. tj. u skupine davat area taunt porad dokola co dovoli recast. A prokladat area dmg. Samozrejme s chanterem se to hraje trochu jinak :-)
- na co se utoci ridi tank!
- pri addu - pokud se hraje s chanterem tak je to pohodicka :-) pokud ne, tak je potreba zmanagovat agro u vsech skupin, a ridit, aby kazdy vedel na co ma utocit i kdyz ty preklikavas ze skupiny na skupinu.
- skupina a single mob jde udrzet v pohode, dve skupiny to uz je o drzku. tri skupiny na sobe neudrzim.

Edit:
- na kazdy typ potvor funguje taunt jinak. na humanoidy IMO lepe nez na zvirata nebo treba knizky a podobne hebly
- take hodne zalezi na lvl. Jak ve skupine tak potvor se kteryma se bojuje. Tank, ktereje je o tri ctyri lvl niz nez jsou dps ve skupine ma horky chvilky. Idelani tank je nejvyssi lvl ve skupine :-)))

Genagen [EQ2]: Kerra, ShadowKnight
Shadow Wind Guild Leader and RaidWiki admin

Edited by - Genagen on 22/02/2005 14:52:01
Go to Top of Page

Kurik
Average Member

1444 Posts

Posted - 22/02/2005 :  14:53:02  Show Profile  Visit Kurik's Homepage  Send Kurik an ICQ Message Send Kurik a Private Message  Reply with Quote
predator je super, zvlast druid fury :) ne vazne, diky healum je mozny dobre solovat a vzdycky budes vitanej ve skupine
Go to Top of Page

Jim Kayne
Starting Member

Kayne

19 Posts

Posted - 22/02/2005 :  14:53:38  Show Profile  Send Jim Kayne an ICQ Message Send Jim Kayne a Private Message  Reply with Quote
Jop,Palad je moje oblibena a ve vetsine her i zadana postava,doufam ze se dokazu uplatnit i tady :-)
Diky za rady a reakce ,jen z nekterych rad nejsem moc moudrej,tak se pls mrknete i na Topic- Zkratky , diky
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 23/02/2005 :  10:01:42  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kwah

radit si nedovolim. sam jako tank za moc nestojim

nekecej :) ses guard a to je tank jako 3 paladinove :)
jen trosku dopnim o vlastni zkusenost.
1. je maximalne dulezity pokusit se evadnout vse co de (healer nemusi lecit = neprebira tolik aggro) takze investovat do AGI v pripade hustejch melee mobu "prezout" z dualwieldu do 1h + stit
2. vzdy zacit tauntem (pokud se pulluje na dalku lukem, tak NIKDO nesmi nic udelat nez je tauntnes)
3. pokud grupa nejede moc HO jet si vlastni ho, protoze sou zakoncene tauntem = (taunt dava damage)
4. guard ma paradni specku Vangeful strike (nebo tak nejak) kera da damage a tauntuje.
5. pokud mas, tak pouzivat u potvor o kerejch vis ze maka nebo healera rozsapu 3ma ranama

mno a na zaver moje nejoblibenejsi taktika :)
dostat maximalen kazdou 5tou ranu a delat nejvetsi damage :) to je takrka zaruka dobreho tanka...
btw paladin je pro me 5ty povolani na tanka... i Templar me pride vic vhodnej, protoze aspon udrzi aggro :)

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
<Played: 9D, AoC, AO, AC, AC2, DF, D&D, EVE, EQ2, GW, HG-London, Horizons, L2, MoM, Neocron, Ryzom, SWG, TR, UO, Vanguard, WHO, WoW, ...>
Go to Top of Page

Duncan
New Member

175 Posts

Posted - 23/02/2005 :  10:14:42  Show Profile  Send Duncan an ICQ Message Send Duncan a Private Message  Reply with Quote
Hraj to co ta bavi,mne nevadi ze nieje naj tank a naj healer, ja to povazujem za vyhodu ze je tank aj healer.
Ja hram paladina (teraz lvl 33) a paci sa mi cim dalej tym viac, vecsinou hram solo a tu je schopny tank aj healer takze sa o seba postara, potvory ustoji a ked zistis ze na tuto uz nemas da sa vecsinou utiect (ked to nebudes skusat na oranzovocervene) ale to uz musis zistit v hre na ktore mas, neda sa riadit iba levlom potvory.
V grupe hram menej a tu zalezi od zlozenia a spoluprace, vecsinou ako druhy tank a healer, ale hral som uz aj hlavneho tanka aj hlavneho healera a islo to (dokonca aj oboch naraz ale to doporucam iba ked chces riadne zdvihnut adrenalin :-) ).
S tauntovanim ale nemam take skusenosti (dobre rady od Genagena) ale prebrat aggro od giardiana alebo berserka sa mi podarilo malokedy :-( skoda casu a poweru na taunt a radsej ho healujem ked healer nestiha. napr. sme dvaja paladini uliecili tanka na lodi na access na EL.

Duncan/ius : UO, AO, EQ, EQ2, WoW, AoC - off
LOTRO: Snowburn - Duncanius/champion (officer), Allia/minstrel, Trezorik/burglar, Volundori/runekeeper - kinship Rest in Peace
For the Masurito
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 23/02/2005 :  10:22:11  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
jojo jako paladin budes solovat
bo paladina do grupy vzit = deset let smuly mit a v lootu naopak nic nemit

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Kwah
New Member

423 Posts

Posted - 23/02/2005 :  10:27:22  Show Profile  Send Kwah an ICQ Message Send Kwah a Private Message  Reply with Quote
quote:

neni co dodat
Go to Top of Page

Duncan
New Member

175 Posts

Posted - 23/02/2005 :  10:47:43  Show Profile  Send Duncan an ICQ Message Send Duncan a Private Message  Reply with Quote
quote:

tvojej reakcii sa na pomoc sa necudujem, ty si alergicky uz na slovo paladin, len skoda ze nepripustis ze iny maju tiez svoje skusenosti a zovseobecnujes. Napis nejaku radu, jak to hras ty to mu skor pomoze si vybrat smer.

Duncan/ius : UO, AO, EQ, EQ2, WoW, AoC - off
LOTRO: Snowburn - Duncanius/champion (officer), Allia/minstrel, Trezorik/burglar, Volundori/runekeeper - kinship Rest in Peace
For the Masurito
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 23/02/2005 :  10:58:33  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
jak hraju :)
jednoduse pockam co tank privede behem toho se bufnu, debufnu moba stoupnu si za nej a mydlim ho :) k tomu startuju HO pro grupu , prepinam HO kdyz se to dostane do vysledku kterej uz treba mame na sobe aktivni atd :)
jo a kdyz to vypada blbe = tank je mrtvej a healer skoro taky tak escapuju tym do bezpeci

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 23/02/2005 :  12:10:33  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
quote:

jak hraju :)
jednoduse pockam co tank privede behem toho se bufnu, debufnu moba stoupnu si za nej a mydlim ho :) k tomu startuju HO pro grupu , prepinam HO kdyz se to dostane do vysledku kterej uz treba mame na sobe aktivni atd :)
jo a kdyz to vypada blbe = tank je mrtvej a healer skoro taky tak escapuju tym do bezpeci

rofl, tank je mrtvej !!! :))) bys potreboval za ucho...
TANK nesmi umrit, jak umre tak to je spatnej tank, healer i zbytek party ze ho nechali zdechnout :)

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
<Played: 9D, AoC, AO, AC, AC2, DF, D&D, EVE, EQ2, GW, HG-London, Horizons, L2, MoM, Neocron, Ryzom, SWG, TR, UO, Vanguard, WHO, WoW, ...>
Go to Top of Page

Kwah
New Member

423 Posts

Posted - 23/02/2005 :  12:31:40  Show Profile  Send Kwah an ICQ Message Send Kwah a Private Message  Reply with Quote
tank je od umirani. sou proste situace kdy tank MUSI umrit
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 23/02/2005 :  12:36:47  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kwah

tank je od umirani. sou proste situace kdy tank MUSI umrit

nrikam ze ne :) uz nekolikrat sem rval na grupu: UTIKEJTEEE ja je zdrzim :)
ale pokud je evac a je vydet ze situace goes wrong tak proc nechat scipat tanka? :)

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
Go to Top of Page

Jaris
wannabe dictator

JarisX

1545 Posts

Posted - 23/02/2005 :  12:42:06  Show Profile  Send Jaris an ICQ Message Send Jaris a Private Message  Reply with Quote
Dovolim si Marwa opravit, alespon z me zkusenosti s tim, jak nam tankuje Dusei a s nami hraje berserk Kromus.

Dusei ma vzdy (a tim myslim coje, kdy o neco jde, ne zelene moby) 1h + stit a jede zasadne agro specky, nikoliv DPS. A agro drzi. Pokud se obcas stane, ze tankuje Krom, ktery ma rad svoje DPS (nic proti Krome), tak ztraci agro celkem dost. Ale je pravda, ze v Lavastomu uz i Krom zjistil, ze stit je opravdu dobra vec pro tanka ...

Proste main tank musi zapomenout prvotne na DPS, prvotni je obrana a taunt, az druhotne DPS - toto funguje, ozkouseno do levlu 48 vcetne mobu ^^^.

Jaris Lesser Giant Dread Knight - Vanguard Gelenia
Jarisa Highelf Mystic - EQ2 Runnyeye
Jaris Halfelf Troubador - EQ2 Runnyeye
Jaris Cyrhosis Celt Bard 50 - exMordredDAoC
Jaris Krasavec Halfelf Warlord - exLuclinEQ

Go to Top of Page

Kwah
New Member

423 Posts

Posted - 23/02/2005 :  12:44:45  Show Profile  Send Kwah an ICQ Message Send Kwah a Private Message  Reply with Quote
protoze tank je obcas schopen chcipnout driv nez je casting time u escape
Go to Top of Page

Khaot
Average Member

1947 Posts

Posted - 23/02/2005 :  12:44:52  Show Profile  Send Khaot an ICQ Message Send Khaot a Private Message  Reply with Quote
Záleží na situaci. Někdy jsou situace, kdy je lepší, když pulka umře a nasledně se to poresuje a pokračuje. Někdy se to prostě stane (lag healerovi, štěstí na fizzle, interrupt...poslední 2 mám velice v oblibě). No někdy je lepší escape a návrat druhý den :p

Edited by - Khaot on 23/02/2005 12:46:40
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 23/02/2005 :  12:52:54  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jaris

Dovolim si Marwa opravit, alespon z me zkusenosti s tim, jak nam tankuje Dusei a s nami hraje berserk Kromus.

Dusei ma vzdy (a tim myslim coje, kdy o neco jde, ne zelene moby) 1h + stit a jede zasadne agro specky, nikoliv DPS. A agro drzi. Pokud se obcas stane, ze tankuje Krom, ktery ma rad svoje DPS (nic proti Krome), tak ztraci agro celkem dost. Ale je pravda, ze v Lavastomu uz i Krom zjistil, ze stit je opravdu dobra vec pro tanka ...

Proste main tank musi zapomenout prvotne na DPS, prvotni je obrana a taunt, az druhotne DPS - toto funguje, ozkouseno do levlu 48 vcetne mobu ^^^.

presne tak, precti si bod 1. :) na maka je ti stit ale uplne na hovno :P
pokud je mob bilej i treba ^^^ a niz jednoznacne DW u mobu lepsich (od 3x orange+, nebo zluty ^^+ prezouvam na 1h + stit) Vsimni si statistik z CH a koukni se kolik sem utrzil damage... to sem odtankoval jednoho kompletne druhyho cca z 60% a obcas sem na chvili ukradl aggro od tretiho (pravda jen zeleny ^^^ x4 melee tusim a ti nemaj naprosto narok se guarda dotknout). Kazdopadne se rad priucim kdyz me nekdo poradi co a jak na vyssich levelech :) (ale chci to slyset od tanka co a jak) Jo a tauntovat myslim zvladam dostatecne, ale k tomu se spis musi vyjadrit nase grupa...

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 23/02/2005 :  13:05:56  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jaris
ozkouseno do levlu 48 vcetne mobu ^^^.
Mohu pozadat o sloze vasi grupy? Tedy pokud to neni tajne. Staci jmena postav ale idealni bude povolani a level. Dekuji.

WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade
TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU
Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra
EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw
AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon
Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow
Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]

Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 23/02/2005 :  13:14:44  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
V podlední době hrajeme:
Arra - 48 Inqvisitor
Dusei - 48 Guardian
Kromus - 48 Berserk
Tibor - 46 Assassin
Jaris - 45 Troubador
Kuzma - 44 Warden

Dřív sme měli místo Kromuse Wanabiho, což je Coercer. Pak začal absentovat tak místo něj hrál Mill Inquisitor nebo Saxana Wizard.
Go to Top of Page

Genagen
Junior Member

589 Posts

Posted - 23/02/2005 :  13:26:02  Show Profile  Visit Genagen's Homepage  Send Genagen an ICQ Message Send Genagen a Private Message  Reply with Quote
na maka je ti stit ale uplne na hovno

Naopak :-) Na maga jenom se stitem :-) Nebot Stun maji magove obzvlast radi :-)

Genagen [EQ2]: Kerra, ShadowKnight
Shadow Wind Guild Leader and RaidWiki admin
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 23/02/2005 :  13:39:36  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Genagen

na maka je ti stit ale uplne na hovno

Naopak :-) Na maga jenom se stitem :-) Nebot Stun maji magove obzvlast radi :-)

to je fakt, ale mam jeden peknej stun spojenej s drainem poweru a kvuli jedny specce stratit 1/3 DPS je pro me blbost, protoze si da o 1/3 vic kouzel nez lehne (a to fakt boli) :) takze DPS na maka plati nejvic :P (krome resistu a poradnyho shutnuti) uz sem premejslel nad tim, jestly neni lepci aby maka tankoval mak ale jeste sem se neodhodlal to zkusit a pustit aggro na Caseu

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
Go to Top of Page

Pedro
Negr

1450 Posts

Posted - 25/02/2005 :  13:55:15  Show Profile  Send Pedro an ICQ Message Send Pedro a Private Message  Reply with Quote
Koukam, ze nejsme sami, kdo ma stejny pohled na paladiny...
http://thenoob.keenspace.com/d/20050218.html

Porresha, Adelka - EQ2
Porresha - VG - inactive
Go to Top of Page

Pertha
Moderator

7950 Posts

Posted - 25/02/2005 :  13:57:56  Show Profile  Send Pertha an ICQ Message Send Pertha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pedro

Koukam, ze nejsme sami, kdo ma stejny pohled na paladiny...
http://thenoob.keenspace.com/d/20050218.html

to neni otazka pohledu :) to je proste fakt

Yours, Scissors.
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 25/02/2005 :  14:23:20  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Ten comics je ale docela dobrej

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Pedro
Negr

1450 Posts

Posted - 25/02/2005 :  14:35:48  Show Profile  Send Pedro an ICQ Message Send Pedro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Khostri

Ten comics je ale docela dobrej

Jj nema chybu.

Porresha, Adelka - EQ2
Porresha - VG - inactive
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic