Author |
Topic  |
Khandar
New Member

352 Posts |
Posted - 24/02/2005 : 14:55:57
|
quote: Originally posted by Tharn
quote: Originally posted by Van Tassel
No tak se prestan smat a uvedom si, ze jsme ve wow foru. Budou totiz i "minusove" rewardy za kill napr. nizsich levelu, coz je namireno prave proti grey killovani (dishonored pointy).
To znamená, že když vezmu partičku pěti lidí na 20.-25., tak můžu jít do Hillsbradu zabíjet Allianci na 30-40. s tím, že: - když my vyhrajem, dostaneme honor pointy - když on vyhraje, dostane dishonor pointy
Griefing v nejčistší podobě. Ne, díky.
Je vcelku jasné, že z tohoto a podobných důvodů Blizzard honor pointy zabalil (posledně co mluvili o honor pointech bylo za vítězství v Battlegroundech). Můžeš zkoušet další kombinace, ale promiň, nepůjde to.
Proc by to neslo???
Reseni je jednoduchy jak facka... flag na first hit
- Grupa lvl 20-25 - Alone High lvl (40+)
- High lvl kdyz uvidi usmrkance tak samozrejmne nezautoci pac by mel -body - kdyz grupa usmrkancu zautoci prvni na high lvla tak hned schytaj cela grupa flag a high lvl je bude moct beztrestne zabit(nebo treba dokonce i nejaky +body ziska)... pokud prohraje tak usmrkanci dostanou +body ale natom uz nevidim nic spatnyho.
|
so... |
Edited by - Khandar on 24/02/2005 14:58:28 |
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 24/02/2005 : 15:18:56
|
Khandar: Presne tak... vse jde nejakym zpusobem vyresit. A vymyslet jasne podminky pro tyto flagy nebude pro Blizz zadny problem. |
Tragedy "Killing is my business... ...and business is good!" |
 |
|
Tharn
New Member

190 Posts |
Posted - 24/02/2005 : 15:28:48
|
quote: Originally posted by Khandar
Reseni je jednoduchy jak facka... flag na first hit
- Grupa lvl 20-25 - Alone High lvl (40+)
- High lvl kdyz uvidi usmrkance tak samozrejmne nezautoci pac by mel -body - kdyz grupa usmrkancu zautoci prvni na high lvla tak hned schytaj cela grupa flag a high lvl je bude moct beztrestne zabit(nebo treba dokonce i nejaky +body ziska)... pokud prohraje tak usmrkanci dostanou +body ale natom uz nevidim nic spatnyho.
Není: Jsi mage na 35., jich je 5 hodně na melee, třeba Warrior, Rogue, Rogue, Paladin, Hunter, všichni na 25. - to jsou pro tebe gray, mimochodem, ale tahle parta tě skoro 100% zabije. V okamžiku, kdy se ty, jako mág zastavíš, jsi mrtvý (pokud se ti nepodaří je setřást přes proximity aggro, ale to můžeš běžet přes půl zóny.), protože 1v5 nemáš ze startu v melee šanci.
Stále platí, že pokud je odměna za zabití, podporuje to: - corpsecamping - graveyardcamping - zabíjení lidí bojujících s potvorami
Zatímco teď rozhodnutí zabít/nezabít závisí na tvé náladě a případně potřeba dotyčnou osobu vyhnat z oblasti, kde questíš, při honor pointech by byla naopak pěkná blbost toho člověka nezabít (pokud možno tím nejjednodušším způsobem)
Teď můžeme vymýšlet výjimky, výjimky z výjimek a výjimky z výjimek z výjimek, ale nakonec ti vyjde systém buď: - jednoduchý, ale snadno zneužitelný - nezneužitelný systém, jehož pravidla nikdo nepochopí, a který bude pravděpodobně stejně nějak obskurně zneužít
Jsem sám zvědavý s čím Blizzard přijde, ale zatím unisono tvrdí, že chtějí dát high-level hráčům lepší věci na práci než zabíjet prťata (čti: Battlegrounds). |
 |
|
Deimos
New Member

440 Posts |
Posted - 24/02/2005 : 16:05:44
|
krom toho byl v US bete presne problem s honor systemem tak ho vypli a odvtedy neprisli s nejaky resenim ktore by neslo zneuzivat vo velkem |
Who is General Failure? and why is he reading my disk? |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 24/02/2005 : 16:39:12
|
quote: Originally posted by Tharn To znamená, že když vezmu partičku pěti lidí na 20.-25., tak můžu jít do Hillsbradu zabíjet Allianci na 30-40. s tím, že: - když my vyhrajem, dostaneme honor pointy - když on vyhraje, dostane dishonor pointy
Griefing v nejčistší podobě. Ne, díky.
Jak toto muzes vedet? Ja bych naopak vsadil na to, ze pokud lowbik zautoci prvni bude oznacen pro pripad vitezstvi jako honored.
quote:
Je vcelku jasné, že z tohoto a podobných důvodů Blizzard honor pointy zabalil (posledně co mluvili o honor pointech bylo za vítězství v Battlegroundech).
Ale ale. Ty mas nejaky kontakt uvnitr Blizz devu ze je ti vsechno tak jasne :)
quote:
Můžeš zkoušet další kombinace, ale promiň, nepůjde to.
Co nejde?
Cely tvuj post je maximalne zmateny :) |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 24/02/2005 : 16:48:58
|
quote: Originally posted by Tharn Stále platí, že pokud je odměna za zabití, podporuje to: - corpsecamping - graveyardcamping - zabíjení lidí bojujících s potvorami
"Stale plati"? Vzdyt nic neplati, zadny reward system nefunguje.
Napr. v DAOCu je podobne campovani (jakekoliv) hrace reseno timerem po releasu a nulovym rewardem. Samozrejme nezapomen, ze jsi na pvp serveru a nejlepsi varianta je nulovy timer na cokoliv. Zaroven se muzes ozivit u ducha, nemusis si jit pro mrtovlu. Hrajes vubec wow?
quote:
Zatímco teď rozhodnutí zabít/nezabít závisí na tvé náladě a případně potřeba dotyčnou osobu vyhnat z oblasti, kde questíš, při honor pointech by byla naopak pěkná blbost toho člověka nezabít (pokud možno tím nejjednodušším způsobem)
Co je na tom zvlastniho?. Je to hra a v pripade pvp serveru je to hlavne o pvp. Mas z neceho strach? Ze te budou lide kvuli reward systemu casteji zabijet? Potom switchni treba na normal server. Btw kde ted hrajes?
quote:
Jsem sám zvědavý s čím Blizzard přijde, ale zatím unisono tvrdí, že chtějí dát high-level hráčům lepší věci na práci než zabíjet prťata (čti: Battlegrounds).
Pouze varis z vody a smrdis pve placackou co ji nekdo hnusne pojizdel v tom osklivackem pvp, kde se zabijeji prtata a slusny lidi (sic!).
|
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 24/02/2005 : 17:01:05
|
Ale oni ich urobia, bez toho to nepojde.
V Daocu je reward, je tam postih, a nikdo nenadava, a ked uz niekdo nadava ze ho stale niekdo campuje tak je to kreten ktory sa tomu nevie vyhnut. |
Edited by - Pepo on 24/02/2005 17:04:24 |
 |
|
Tharn
New Member

190 Posts |
Posted - 24/02/2005 : 17:02:18
|
quote:
Co nejde?
Vymyslet honor systém, který by: - chránil low-level chary před high-level - nebyl zneužitelný (viz. příklady výše) - nepodporoval griefing (corpse-camping, ...) - nebránil bránění svých slabších spoluhráčů (nevím, proč bych na 60. měl pykat za zabití toho lvl 30 červa, co mi útočí na lvl 20 spoluhráče) - nebyl překomplikovaný (tzn. nikdo by v praxi pořádně nevěděl jestli to je honorable nebo ne (zvlášť v relaci k partám) a nebyl by náchylný na bugy)
Mé "insider" informace o zrušení honor-systému jak byl "slíben" v manuálu (=spíš názor) vyplývají z mnohokrát opakovaných prohlášení Blizzardu, že něchtějí bránit volnému PvP, ale chtějí hráčům nabídnout něco lepšího na práci než low-level ganking |
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 24/02/2005 : 17:08:23
|
quote:
Co nejde?
Vymyslet honor systém, který by: - chránil low-level chary před high-level - nebyl zneužitelný (viz. příklady výše) - nepodporoval griefing (corpse-camping, ...) - nebránil bránění svých slabších spoluhráčů (nevím, proč bych na 60. měl pykat za zabití toho lvl 30 červa, co mi útočí na lvl 20 spoluhráče) - nebyl překomplikovaný (tzn. nikdo by v praxi pořádně nevěděl jestli to je honorable nebo ne (zvlášť v relaci k partám) a nebyl by náchylný na bugy)
Nejde? No... mozna proto nejsi vyvojar her :)) |
 |
|
Tharn
New Member

190 Posts |
Posted - 24/02/2005 : 17:23:26
|
quote: Originally posted by Tragedy
Nejde? No... mozna proto nejsi vyvojar her :))
Buď tedy lepší než já a navrhni něco co ti výše uvedenými kritéri neroztrhám za pět vteřin  |
 |
|
Cotouch
New Member

418 Posts |
Posted - 24/02/2005 : 17:27:09
|
no mam pocit že blizzard zatim odměny nezavedl z toho důvodu že chce vymyslet něco jinýho než zmatenej a lehce napadnutelnej systém kterej vymyslí každej hráč onlinovek během 5 minut čtení fora 
jestli to s čim přijdou bude hovadina tak sežeru svůj klobouk  ale věřim jim, všechno co zatim udělali se mi líbí |
offline |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 24/02/2005 : 20:21:17
|
Myslim si ze Blizzard ma na to inych, tvorivejsich, inteligentnejsich a dore platenych ludi aby na to prisli  |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 24/02/2005 : 20:26:45
|
quote: Originally posted by Tharn Vymyslet honor systém, který by: - chránil low-level chary před high-level
- Dishonored pointy
Zaroven nezapomen ze jsi na pvp serveru, kde te proste high levely obcas sjednou; pokud to neprekousnes = tvuj problem, neni to chyba systemu.
quote:
- nepodporoval griefing (corpse-camping, ...)
Co? Nerozumim. Znas wow? Pokud ano, nevim co tu resis.
quote:
- nebránil bránění svých slabších spoluhráčů (nevím, proč bych na 60. měl pykat za zabití toho lvl 30 červa, co mi útočí na lvl 20 spoluhráče)
Pokud je tvuj kamos low level ve tve grupe a jiny low level zautoci bude treba flagovan jako honored. Easy a nic tezkeho a komplikovaneho.
quote:
- nebyl překomplikovaný (tzn. nikdo by v praxi pořádně nevěděl jestli to je honorable nebo ne (zvlášť v relaci k partám) a nebyl by náchylný na bugy)
Viz. vyse. Verim tomu, ze system bude prehledny a jednoduchy jako je cela hra :)
quote:
Mé "insider" informace o zrušení honor-systému jak byl "slíben" v manuálu (=spíš názor) vyplývají z mnohokrát opakovaných prohlášení Blizzardu, že něchtějí bránit volnému PvP, ale chtějí hráčům nabídnout něco lepšího na práci než low-level ganking
Porad pouzivas slova jako ganking apod.? Nekdo ti v pvp "ublizil"? Sorry ;)
|
Edited by - VT on 24/02/2005 20:34:43 |
 |
|
Tharn
New Member

190 Posts |
Posted - 24/02/2005 : 22:43:19
|
Nějak si neuvědomuješ, že všechny ty moje podmínky musí platit zároveň, jinak ten honor systém nebude fungovat.
- Dishonor pointy jsou na nic a vedou k výše uvedeným problémům, z nichž některé pro jistotu zopakuju: -- Lowbíci budou v partách útočit na high-lvl chary, dají se vymyslet i další věci typu nalákat někoho na lowbíka a pak ho léčit, atp. -- Když budeš chtít bránit své lowbíky, tak se ti to vymstí dishonor pointy - Corpse camping samozřejmě je možný (edit: ale celkem snadno se uniká), ale protože k tomu nikdo nemá důvod, moc se s ním nesetkáš - Nemusím bránit kámoše s kterými jsem v partě. Pokud vidím lidi z hordy bojovat s aliancí, přidám se. Většinou při tom nejsem v partě. A lidé, co chodí do low level contested zón (míněno vážně contested jako Hillsbrad, STV a ne Redridge, atp.) bránit lowbíky taky v partách nejsou
quote: Originally posted by Van Tassel Porad pouzivas slova jako ganking apod.? Nekdo ti v pvp "ublizil"? Sorry ;)
Hraju na PvP serveru. Ano, zabili mě dostkrát. Ano, obvykle moje šance byla někde kolem nuly. Nejsem zrovna fanda toho, aby mne někdo pořád zabíjel zezadu, ale umím s tím žít. Navíc jsem zažil dost situací, kdy mě někdo mohl sejmout a neudělal to.
Na rozdíl od tebe mě vyhovuje současný systém, kdy za zabíjení nejsou odměny ani postihy. |
Edited by - Tharn on 24/02/2005 22:57:22 |
 |
|
brutus
Average Member

1833 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 08:38:56
|
Nějak si neuvědomuješ, že všechny ty moje podmínky musí platit zároveň, jinak ten honor systém nebude fungovat.
- Dishonor pointy jsou na nic a vedou k výše uvedeným problémům, z nichž některé pro jistotu zopakuju: -- Lowbíci budou v partách útočit na high-lvl chary, dají se vymyslet i další věci typu nalákat někoho na lowbíka a pak ho léčit, atp. -- Když budeš chtít bránit své lowbíky, tak se ti to vymstí dishonor pointy - Corpse camping samozřejmě je možný (edit: ale celkem snadno se uniká), ale protože k tomu nikdo nemá důvod, moc se s ním nesetkáš - Nemusím bránit kámoše s kterými jsem v partě. Pokud vidím lidi z hordy bojovat s aliancí, přidám se. Většinou při tom nejsem v partě. A lidé, co chodí do low level contested zón (míněno vážně contested jako Hillsbrad, STV a ne Redridge, atp.) bránit lowbíky taky v partách nejsou
Tvuj problem je, ze hledas system ktery by z PvP serveru udelal Normal server ;)
Ucelem Reward systemu neni zruseni PvP, ale nastaveni ramcu tak, aby se high lev zneprijemnilo masakrovani lowbieku a odmenil (vitezny) boj se stejne silnymi.
Argumenty co uvadis jsou navic vseobecne blbost:
Lowbíci budou v partách útočit na high-lvl chary, dají se vymyslet i další věci typu nalákat někoho na lowbíka a pak ho léčit, atp. A co je na tom spatne? tak grupa lowbieku zabije tupeho highlevela a opravnene dostane reward pointy....btw jakej jses lev ze tak zasvecene hovoris o tom jak lev 25 zabijou levXX vyssi?
Když budeš chtít bránit své lowbíky, tak se ti to vymstí dishonor pointy Myslim ze to bude osetrene (neni problem udelat flag za dishonored dmg a tim umoznit utok na takoveho cloveka bez postihu) a navic clovek, ktry zautoci na lowbie dostane -reward, takze proc by to delal?
Corpse camping samozřejmě je možný (edit: ale celkem snadno se uniká), ale protože k tomu nikdo nemá důvod, moc se s ním nesetkáš Corpse camping je zakazanej a muzes ho nahlasit GM kdyz se s nim neumis vyporadat jinak.
Nemusím bránit kámoše s kterými jsem v partě. Pokud vidím lidi z hordy bojovat s aliancí, přidám se. Většinou při tom nejsem v partě. A lidé, co chodí do low level contested zón (míněno vážně contested jako Hillsbrad, STV a ne Redridge, atp.) bránit lowbíky taky v partách nejsou Opakujes se i a se budu opakovat: "neni problem udelat flag za dishonored dmg a tim umoznit utok na takoveho cloveka bez postihu"
Ale znovu: podle toho jak pises tak sis vybral spatny typ serveru ;D |
Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE! |
Edited by - brutus on 25/02/2005 08:41:25 |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 08:49:34
|
Stejně jako nejde udělat dokonalý PvE systém a vždy se v něm budou dělat svinstva, tak uplně stejně nejde udělat dokonalý systém PvP. Nicméně hráči se v jakémkoliv systému naučí fungovat a využívat jej.
Mimochodem, o revard systému i battlegrounds se stále mluví a nevím kdo kdy přišel na to, že je tomu jinak.
http://www.worldofwarcraft.com/info/underdev/
Alespoň v tomto linku je zcela zřetelně oddělen od battlegrounds. |
 |
|
Tharn
New Member

190 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 08:57:26
|
quote: Originally posted by brutus
A co je na tom spatne? tak grupa lowbieku zabije tupeho highlevela a opravnene dostane reward pointy....btw jakej jses lev ze tak zasvecene hovoris o tom jak lev 25 zabijou levXX vyssi?
Mage 33. Byl jsem několikrát v situaci, kdy parta 3-4 lvl 25 zabila jednoho na lvl 35, aniž by si ten na 35. měl šanci nějak škrtnout. Mě se stalo víceméně totéž naopak. V tomhle případě říkám - honor pointy, jistě, proč ne, ale rozhodně ne dishonor pro toho na 35. kdyby je sejmul.
quote: Když budeš chtít bránit své lowbíky, tak se ti to vymstí dishonor pointy Myslim ze to bude osetrene (neni problem udelat flag za dishonored dmg a tim umoznit utok na takoveho cloveka bez postihu) a navic clovek, ktry zautoci na lowbie dostane -reward, takze proc by to delal?
Jo? Situace, kterou jsem zažil: Mág začne kouzlit fireball. Jenže do té doby, než ho dokouzlí není flagged (třeba kdybychom byli v jeho zóně a ne v Hillsbradu bychom na něj nemohli zaútočit dřív než ten fireball dokouzlí). Jenže já jsem ho přerušil Counterspellem, čímž jsem ten souboj podle současných mechanik WoWu začal. Tohle samořejmě lze ošetřit (i pro případ, kdy by se ten fireball rozhodl zrušit).
quote: Corpse camping samozřejmě je možný (edit: ale celkem snadno se uniká), ale protože k tomu nikdo nemá důvod, moc se s ním nesetkáš Corpse camping je zakazanej a muzes ho nahlasit GM kdyz se s nim neumis vyporadat jinak.
Na PvP serveru se s tím můžeš vypořádat jinak, takže s corpse-campingem ti GM nepomůže. Přečti si PvP výjimku z griefing policy.
quote: Ale znovu: podle toho jak pises tak sis vybral spatny typ serveru ;D
Nestěžuju si, i když uznávám, že jsem víc na té "carebear" straně spektra. Právě questím v Hillsbradu a Alterac Mountains. Kdybych to tak bytostně nesnášel, dělal bych 1K. |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 09:03:48
|
quote: Originally posted by Tharn Hraju na PvP serveru. Ano, zabili mě dostkrát. Ano, obvykle moje šance byla někde kolem nuly. Nejsem zrovna fanda toho, aby mne někdo pořád zabíjel zezadu, ale umím s tím žít. Navíc jsem zažil dost situací, kdy mě někdo mohl sejmout a neudělal to.
Zabili asi kazdeho z nas, kazdy z nas urcite nechal zit lowbiky z druhe strany barikady. Kolem meho spotu ted jezdej na konich 45 lvl alliance a vetsinou mne nechaji zit (az na vyjimku 43 paladina, ktereho jsem vcera kittoval vic nez 5 minut (protocil jsem dvakrat NS) :))
quote:
Na rozdíl od tebe mě vyhovuje současný systém, kdy za zabíjení nejsou odměny ani postihy.
??
Mne btw soucasny system taky vyhovuje :) Ale jen do te doby nez budu 60 lvl a budu alespon prumerne stuffnuty. Pak prijde co? Nuda? To nechci. Chci aby se muj char dal vyvijel a to i v pvp (neresim ted pve hero system nebo jak se jmenuje).
Tobe by vyhovoval normal server, kde si podle informaci uzijes pvp taky dost, ale nejsi do nej forsovanej a pve mas "klidne". |
Edited by - VT on 25/02/2005 09:24:20 |
 |
|
Tharn
New Member

190 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 09:03:55
|
No, každý dělá chyby, Blizzard evidentně něco chystá, jsem zvědavý co to přesně bude: http://www.worldofwarcraft.com/ S dishonor bych z výše uvedených důvodů moc nepočítal, spíš "jenom" s těmi odměnami. A zdá se, že to nebude jen frag counter .
Co mě dál zaujalo jsou plánovaná vylepšení UI: http://www.worldofwarcraft.com/info/underdev/ To by víceméně znamenalo, že si nebudu muset stahovat prakticky žádné AddOny , protože toolbary a QuestMinion je vše co opravdu potřebuju, zbytek jsou jen drobnosti. |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 09:12:23
|
quote: Originally posted by Tharn Mage 33. Byl jsem několikrát v situaci, kdy parta 3-4 lvl 25 zabila jednoho na lvl 35, aniž by si ten na 35. měl šanci nějak škrtnout. Mě se stalo víceméně totéž naopak. V tomhle případě říkám - honor pointy, jistě, proč ne, ale rozhodně ne dishonor pro toho na 35. kdyby je sejmul.
Btw ctes vubec co ti lidi pisou? To uz je tak potreti :). Pokud lowbici zautoci na vyssi level (a treba v grupe, a treba jen rozcasti kouzlo a budou brejknuty) budou diky tomu, ze zautocili jako prvni oflagovany jako honored (alespon v to doufam :)).
quote:
Nestěžuju si, i když uznávám, že jsem víc na té "carebear" straně spektra. Právě questím v Hillsbradu a Alterac Mountains. Kdybych to tak bytostně nesnášel, dělal bych 1K.
Fakt by ti normal server vyhovoval vic. |
Edited by - VT on 25/02/2005 09:23:50 |
 |
|
MegaDeath
Average Member

1989 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 09:29:57
|
quote: Originally posted by brutus Corpse camping samozřejmě je možný (edit: ale celkem snadno se uniká), ale protože k tomu nikdo nemá důvod, moc se s ním nesetkáš Corpse camping je zakazanej a muzes ho nahlasit GM kdyz se s nim neumis vyporadat jinak.
zkousel si kontaktovat GM? za jak dlouho se ti ozval? me za 40 hodin... by me zajimalo jak bych mu dokazoval, ze mi nekdo campil mrtvolu  |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 09:35:15
|
Vcera mne sejmul paladin 43. Chvili na to umrel na moby (hafo 40 lvl mobu) a mrtvolu mel hned vedle te moji.
Vysledkem bylo, ze campoval moji corpsnu jako duch :) Cekal jsem asi pet minut a pak jsem se resnul. Asi 1 sekundu na to se resnul taky a sel zase po mne :). |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 09:47:16
|
quote: Originally posted by Tharn Mage 33. Byl jsem několikrát v situaci, kdy parta 3-4 lvl 25 zabila jednoho na lvl 35, aniž by si ten na 35. měl šanci nějak škrtnout. Mě se stalo víceméně totéž naopak. V tomhle případě říkám - honor pointy, jistě, proč ne, ale rozhodně ne dishonor pro toho na 35. kdyby je sejmul.
Btw ctes vubec co ti lidi pisou? To uz je tak potreti :). Pokud lowbici zautoci na vyssi level (a treba v grupe, a treba jen rozcasti kouzlo a budou brejknuty) budou diky tomu, ze zautocili jako prvni oflagovany jako honored (alespon v to doufam :)).
To už tak bylo v době, kdy honored a dishonored fungoval. Resp. fungoval ve smyslu, že to ukázalo, zda kill byl honored nebo dishonored. Není aktivní proto, že není jeho aktivní využití. Nejsou tabulky, odměny atd. Takže je lepší spustit komplexní systém, než jen jednu jeho část a navíc bez smysluplného využití. |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 10:13:31
|
quote: Originally posted by Gabriel
To už tak bylo v době, kdy honored a dishonored fungoval. Resp. fungoval ve smyslu, že to ukázalo, zda kill byl honored nebo dishonored. Není aktivní proto, že není jeho aktivní využití. Nejsou tabulky, odměny atd. Takže je lepší spustit komplexní systém, než jen jednu jeho část a navíc bez smysluplného využití.
Jj to si vzpominam, ale nevysledoval jsem zda system fungoval i jinak nez ze by bral v uvahu pouze levely hracu. No uvidime jak se to Blizzardu povede. |
 |
|
bighomerCZ
Starting Member
27 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 11:45:40
|
quote: Originally posted by Gabriel
quote: Originally posted by Demawend
S tim leechovanim by me to fakt zajimalo, ja si myslim ze kdyz moba mlatej dva lidi co nejsou v grupe tak loot a kill dostava ted co dal vic damage.
Ne, jen ten co dal první damage. Na 1.000 procent.
no tady bych si dovolil odporovat, je pravda ze se to nedeje casto, ale obcas se prihodi ze dam prvni dmg a hned po me nekdo dalsi a ejhle potvora neni moje. nedeje se to casto :))) btw: moznst by byla na spojeni, me to ukaze ze jsem dal prvni ranu a ono to tak neni :(( |
 |
|
Tharn
New Member

190 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 15:32:33
|
Btw čteš vůbec ty co já píšu?
Osobně mě vadí daleko víc myšlenka dishonor pointů než honor pointy, protože dishonor je zneužitelný a 100% půjde vymyslet něco, co
Ať si jsou honor point nebo tak něco. Mě jde hlavně o to, aby se ten systém nedal zneužívat tím způsobem, že by mi bránil bránit/pomstít své slabší spoluhráče, nebo nějakým jiným nelogickým způsobem, který by otravoval hru. Protože v takovém případě se vždy najde dost takových, kteří to budou zneužívat.
Taky bych nerad viděl, aby to podporovalo corpse-camping, i když to jde nejspíš vyřešit jednoduchým timerem (1-5 min.) po resnutí.
Mimochodem, současný PvP flagging (čili když jsi např. v Barrens a zaútočíš na někoho z aliance) funguje tak, že tě to flaggne na PvP až teprv když ten fireball dopadne. Pokud by honor flagging fungoval stejně, tak by tohle museli změnit včetně ošetření zrušení kouzla (netvrdím, že to nejde), aby to mělo nějaký smysl.
quote:
quote: Nestěžuju si, i když uznávám, že jsem víc na té "carebear" straně spektra. Právě questím v Hillsbradu a Alterac Mountains. Kdybych to tak bytostně nesnášel, dělal bych 1K.
Fakt by ti normal server vyhovoval vic.
??? Preferuju Hillsbrad před 1K a tím pádem by mě asi víc vyhovovoal Normal server? Nějak mi uchází tvoje logika. |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 16:01:32
|
quote: Originally posted by Tharn Preferuju Hillsbrad před 1K a tím pádem by mě asi víc vyhovovoal Normal server? Nějak mi uchází tvoje logika.
Znamena to, ze jsi vice pvp pozitivni kdyz expujes v Hillsbradu misto v 1K (Tisic nudli?)? To muze znacit taky to, ze se rad sebemrskas castym umiranim, ci ti to moc nemysli a nevis, ze jsou zony, kde se da expovat klidneji? :)
Ja kdyz expuji tak o pvp zajem nemam; rajcuje mne pouze myslenka, ze "nekdo" muze kdykoliv pribehnout a sejmout mne; expovani neni tak nudne a udrzuje cloveka v "napeti".
Pro mne osobne zacina byt pvp zajimave az v high end hre, kdy jsou si vsichni temer "rovny" at uz levelove ci je vetsina hracu oblecena do predpokladaneho budouciho fotm stuffu (jak rikal Danad: 200 hodin v nejvyssich instancich :)), ci jsou zakladni herni mechanismy uz obecne znamy atd..
Takze mi tu nedokazuj svoji pvp naturu tim, ze poskakujes v Hillsbradu :) |
Edited by - VT on 25/02/2005 16:12:12 |
 |
|
Cotouch
New Member

418 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 17:59:05
|
quote: Originally posted by TharnMě jde hlavně o to, aby se ten systém nedal zneužívat tím způsobem, že by mi bránil bránit/pomstít své slabší spoluhráče, nebo nějakým jiným nelogickým způsobem, který by otravoval hru. Protože v takovém případě se vždy najde dost takových, kteří to budou zneužívat.
pořád to samý dokola, jakej je (technicky) rozdíl mezi "pomstěnim slabšího spoluhráče" a pojížděnim lowlvlů; ty chceš aby to bylo zároveň růžový i černý a čekáš, že přijdou s něčim geniálním co bude spňovat dvě navzájem se vylučující podmínky? stejně to je akademická debata |
offline |
 |
|
Rodier
Moderator

4328 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 20:08:41
|
jak to tak ctu.. tak ma krtek problem v tom, ze kdyz v pvp hebne - o nic neprijde. neni to pro nej adrenalinovy ;] jenze takovy sou vsecky mmorpg uz i ta UO takova je. Lidi proste o nic prichazet nechteji... hra je od toho aby se clovek bavil, ne aby se trapil tim ze o neco prijde. Je fakt, ze tim padem neni co v tom pvp ziskavat.. zisk umelejch bodu je divnej.. je to takove.. zniceho neco.. ale jinak to holt nejde |
First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave! Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
|
 |
|
Krtecek
New Member

160 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 21:01:59
|
tak kdyby aspon ty honor pointy ztraceli kdyz hebnou mockrat :] a ne jen gainnovani pointu a harvesteni lidi bo sem horda a naopak. ble.
nicmene ja to zatim stale hraju. zatim sem ve stadiu obevovani poweru a vyvoj postavy a neznam vsechny triky a techniky a zjistil sem ze kdyz sem vcera chcip na o 2 levely vyssi char ... sic etesne ale chcip. tak sem proste zistil ze je to dobrej chalenge priste to neposrat a ten kousek vyrovnat a ownovat i o 3 a vys levely ... tak to je ma soucasna motivace. co budu delat az budu na lvl60 se uvidi podle toho jak bude fungovat pvp az ho tam daj cele. ale pocitam s tim ze to proste prodam no.
ono na rozdil od ostatnich mmorpg ktere jsem po uo zkousel je wow prvni ve ktere mi vyhovuje pestrost jednotlivejch povolani a jejich dovednosti. nejsou to stupidni jednoucelovy chary ala DAOC (lalala ja vim corwine daoc rulez, a ja samozrejme nemam pravdu) ale kazdej char ma dost velkou paletu akci kterejma muze prekvapit v boji (rek bych ze srovnatelnou s pestrosti pvp v uo).
nebejt tohohle tak sem to prodal uz asi davno. |
DP/BG - Krtecek, The Mage [sold/lost], Grandmaster Flamer. To ze jsem paranoidni, jeste neznamena, ze po me nejdou |
Edited by - Krtecek on 25/02/2005 21:07:13 |
 |
|
Tharn
New Member

190 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 22:51:38
|
quote: Originally posted by Cotouch
quote: Originally posted by TharnMě jde hlavně o to, aby se ten systém nedal zneužívat tím způsobem, že by mi bránil bránit/pomstít své slabší spoluhráče, nebo nějakým jiným nelogickým způsobem, který by otravoval hru. Protože v takovém případě se vždy najde dost takových, kteří to budou zneužívat.
pořád to samý dokola, jakej je (technicky) rozdíl mezi "pomstěnim slabšího spoluhráče" a pojížděnim lowlvlů; ty chceš aby to bylo zároveň růžový i černý a čekáš, že přijdou s něčim geniálním co bude spňovat dvě navzájem se vylučující podmínky? stejně to je akademická debata
Á, správně. Nejde to. Proto tvrdím, že je lepší niž než špatný systém. |
 |
|
Tharn
New Member

190 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 23:09:20
|
quote: Originally posted by Tharn Preferuju Hillsbrad před 1K a tím pádem by mě asi víc vyhovovoal Normal server? Nějak mi uchází tvoje logika.
Znamena to, ze jsi vice pvp pozitivni kdyz expujes v Hillsbradu misto v 1K (Tisic nudli?)? To muze znacit taky to, ze se rad sebemrskas castym umiranim, ci ti to moc nemysli a nevis, ze jsou zony, kde se da expovat klidneji? :)
Ja kdyz expuji tak o pvp zajem nemam; rajcuje mne pouze myslenka, ze "nekdo" muze kdykoliv pribehnout a sejmout mne; expovani neni tak nudne a udrzuje cloveka v "napeti".
Pro mne osobne zacina byt pvp zajimave az v high end hre, kdy jsou si vsichni temer "rovny" at uz levelove ci je vetsina hracu oblecena do predpokladaneho budouciho fotm stuffu (jak rikal Danad: 200 hodin v nejvyssich instancich :)), ci jsou zakladni herni mechanismy uz obecne znamy atd..
Takze mi tu nedokazuj svoji pvp naturu tim, ze poskakujes v Hillsbradu :)
Do Hillsbradu jsem šel právě proto, abych si zkusil, jestli na PvP tu náturu mám. Kdybych to tam nemohl snést, tak PvP hrát nebudu. Ale Hillsbrad je fajn, bavil mě.
Jinak se zdá, že oba máme od PvP serveru podobná očekávání. |
 |
|
Gabriel
Moderator

2156 Posts |
Posted - 25/02/2005 : 23:40:59
|
Pvp honor systém je v poslední fázi testování, takže se ho (jak píší Blizzardi) dočkáme brzo. Dříve než battlegrounds. |
 |
|
Tragedy
Moderator

2637 Posts |
Posted - 26/02/2005 : 09:34:13
|
Jak sem to pochopil ja, tak Blizzard uz jen ladi databaze na sladeni a vyhodnocovani udaju, aby to bylo ryhly a funkcni, jinak je honor system hotovy. |
 |
|
Isac
Moderator

2433 Posts |
Posted - 26/02/2005 : 10:43:17
|
quote: Originally posted by Tragedy
ladi databaze na sladeni

(jsem už asi 30 hodin vzhůru a todle posunulo moji čáru života o dalších 15 minut, tak mě musíš omluvit :) ) |
 |
|
Dargnon
Moderator

441 Posts |
Posted - 26/02/2005 : 12:24:36
|
sem na ten honor zvědavej, snad už mě pak nebude obtěžovat úchyl na levelu 42 (já sem byl 23) |
"Když si Matrix nepřijde pro nás, uděláme si svůj." Guild Master of URNA (Útvar Rychlého Nasazení) - Star Wars Galaxies cz/sk guild on Chimaera |
 |
|
MegaDeath
Average Member

1989 Posts |
Posted - 26/02/2005 : 12:30:57
|
otravovat te bude furt, akorat za to nedostane honor point, ale jen pouze dobrej pocit, ze zabil dalsiho lowbika  |
 |
|
Seth
Senior Member

2564 Posts |
Posted - 26/02/2005 : 12:39:00
|
jo taky uz se nemuzu dockat toho PvP systemu
navic pochybuju, ze postihy nebudou, uz jen kvuli zamezeni "praseni" |
Seth Forgotten
bo=protoze!
|
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 26/02/2005 : 13:31:51
|
quote: Originally posted by Krtecek
ono na rozdil od ostatnich mmorpg ktere jsem po uo zkousel je wow prvni ve ktere mi vyhovuje pestrost jednotlivejch povolani a jejich dovednosti. nejsou to stupidni jednoucelovy chary ala DAOC (lalala ja vim corwine daoc rulez, a ja samozrejme nemam pravdu) ale kazdej char ma dost velkou paletu akci kterejma muze prekvapit v boji (rek bych ze srovnatelnou s pestrosti pvp v uo).
V tomto nemozem uplne suhlasit, su roznorode to je pravda, ale je ich malo. Nepaci sa mi ze horda aj aliancia maju tie iste classy, proste to malo byt roztriedene...
Ked su ako vravis stupidne a jednoucelove, tak aspon kazdy mal svoje postavenie a tak to bolo myslim spravne. Ozaj ked je wow tak uzasny tak mi povedz aku inu rolu moze mat v grupe warrior alebo paladin okrem tanka ? Nuker ? Healer ? Asi tezko. Alebo mage ?? Tank ?? Asi ne, healer ?? no nevim ... |
Edited by - Pepo on 26/02/2005 13:34:42 |
 |
|
Cotouch
New Member

418 Posts |
Posted - 26/02/2005 : 13:43:10
|
quote: Originally posted by Cotouch
pořád to samý dokola, jakej je (technicky) rozdíl mezi "pomstěnim slabšího spoluhráče" a pojížděnim lowlvlů; ty chceš aby to bylo zároveň růžový i černý a čekáš, že přijdou s něčim geniálním co bude spňovat dvě navzájem se vylučující podmínky? stejně to je akademická debata
Á, správně. Nejde to. Proto tvrdím, že je lepší niž než špatný systém.
ideální baba taky neexistuje a neznamená to přeci že budu sám  |
offline |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 26/02/2005 : 13:45:58
|
quote: Originally posted by Cotouch ideální baba taky neexistuje a neznamená to přeci že budu sám 
Jasny, najdes si chalana ...  |
 |
|
Stilgar
Average Member

1971 Posts |
Posted - 26/02/2005 : 14:41:34
|
pokud nekdo nemuze prenest prez srdce ze po nem jezdi vysi lvly je na spatnym serveru ...
jeste to neni tak zle, mohly by po vas jezdit i high lvly stejne frakce a nebo bY to mohlo byt jeste horsi - ze by z toho neco meli .. pak by mozna byl duvod na neco si stezovat |
[Stilgar] Usul, we have wormsign the likes of which even God has never seen.
|
 |
|
Bearsson
New Member

390 Posts |
Posted - 01/03/2005 : 17:57:57
|
quote: Originally posted by Van Tassel Ja kdyz expuji tak o pvp zajem nemam; rajcuje mne pouze myslenka, ze "nekdo" muze kdykoliv pribehnout a sejmout mne; expovani neni tak nudne a udrzuje cloveka v "napeti".
jo, ten adrenalin je dobrej ;]
quote:
To ale preci nemusi byt highend hra, staci plusminus 1 lvl rozdil. Pro mne zatim nejzabavnejsi PvP bylo, kdyz jsem pobliz TM cestoval do skryse zlodeju (nevim presne, jak se ten Manor jmenuje). Ze stealthu mne prepadl rogue stejneho levelu jak ja. Musim rict, ze Ambush je svinska abilita, kdyz je clovek nepripraveny - za chvili jsem byl dead. Dobehnul jsem k telu, ressnul jsem se a jelikoz jsem take rogue, tak jsem mu prekvapko vratil stejnym zpusobem pri jeho ceste zpet :) Ja si tuto hru docela uzivam a muzu rict, ze jsem mel asi stesti na lidi. Vetsina Aliance s vyssim lvl je slusna a necha cloveka byt a ja taktez nechavam na pokoji jejich lowlvl. Adrenalin mi vhani do zil az setkani s protivnikem priblizne stejneho lvl, pripadne mirne vyssiho. Na druhou stranu uz jsem i zazil (ale jen jednou) gangovani lvl40+, kteri zabijeli vsechny v ceste bez rozdilu lvl. |
Bearsson Czech Heroes |
 |
|
Bearsson
New Member

390 Posts |
Posted - 01/03/2005 : 18:01:46
|
quote: Originally posted by Stilgar jeste to neni tak zle, mohly by po vas jezdit i high lvly stejne frakce a nebo bY to mohlo byt jeste horsi - ze by z toho neco meli ..
Tak toto mi chybi. S Alianci se nastesti nedorozumis, ale za ty kecy, co obcas mivaji lidi v tve grupe, by ti lidi casto zaslouzily dostat vyprask :) |
Bearsson Czech Heroes |
 |
|
Seth
Senior Member

2564 Posts |
Posted - 01/03/2005 : 20:49:28
|
quote: Originally posted by Stilgar
pokud nekdo nemuze prenest prez srdce ze po nem jezdi vysi lvly je na spatnym serveru ...
jeste to neni tak zle, mohly by po vas jezdit i high lvly stejne frakce a nebo bY to mohlo byt jeste horsi - ze by z toho neco meli .. pak by mozna byl duvod na neco si stezovat
absolutni souhlas |
Seth Forgotten
bo=protoze!
|
 |
|
celdric
Average Member

1613 Posts |
Posted - 01/03/2005 : 23:19:22
|
No ja dneska zazil par moc peknych bitek na zoram's strand v ashenvale (doufam ze mam dobre spelling), delali jsme tam nejaky 2 questy...(ja 21 shaman a priest taky 21) a aliancnici se nam tam prichomejtli ze nas ambushnou... tak jsme napred 2x pojeli roguea samotnyho, pak jsme pojeli samotnyho huntera lvl 29 a tesne po skonceni boje tam dobehl ten rogue 22ka tak jsme ho dojeli zase ;-). Jeste jsme tam chytli 20ku priesta. nakonec tam na nas nabehla groupa ten hunter 29ka, war 25ka, rogue 22ka, 24ka hunter a konecne nas dostali... ale jen proto ze ten druid 22ka s warrem 22kou opodal radsi zdrhli... jinak si myslim, ze byli dost solidni sance to ustat. Pak teda aliancni udelali skupinku asi 6ti charu a trosku nas tam kempili a za hordu jsem tam nakonec zbyl jen ja (priest musel lognout), dojel ze zdechlin 27ka druid a jeste tam byli ta 22ka druid a 22ka war... takze to dopadlo kampenim postu ze strany ali... pak se teda podarilo je zahnat a par skore bodiku bych tam nahnal taky... celkove suprova akce... jediny co nam chybelo byli nejaky honor pointy :-) a to jsem se s tim priestem videl poprvy v zivote a uz jsem mel dost solidni pocit, ze rulujem ;-) |
no mmo
|
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 02/03/2005 : 05:37:07
|
Njn, toto je v pohode.
Len je trosku smutne ze sme v Stormgrade keepu 33-36 LvL dojdu grupa 43+ Skurut Hai a sejmu nas, ressneme sa, sejmu nas znova.
Alebo tam dojde koren 46 rogue, 3x zo stealthu sejme korku, potom mu dame hunters mark a uz ho sejmem ....
Vacsinou ked sme niekde totalne v prdeli daleko tak nezabijame hordu ani na nasom lvl, lowbiky taky ne, len ked ej to niekde blizko mesta a su nejako vojnovo naladeni tak jo, alebo individua ktore si pamatame (Alebo ked si tak fesne nasrany na hordu ktora ta tak 4x za sebou sejmula tak pada vsetko rad radom ... ) |
 |
|
Vigo_mocny
Starting Member
43 Posts |
Posted - 04/03/2005 : 09:22:31
|
No mne ani honor system nechybi. Mam proste radost z toho kdyz pobiju nejakyho alika. Nekdy holt pobije on me. Uznavam ze kdyz me napadne vyssi level neni to moc hezky, ale copak se svami v realu nekdo maze ???? Proste ve WOW zuri valka a druha strana jsou vasi nepratele ktere nenavidite. A prave nefer chovani druhe strany vas motivuje v dalsim boji. Predevcirem jsme s kamosem (ja orc hunt lvl 24 a on tauren shaman lvl 28) dosli na 2 pokusy az do hlavniho mesta lidi :). Motali jsme se v okolnich zemich ktere jeste byly aliancni ale uz tam byly vyssi levely. Kdyz jsme se kochali krasou krajiny napadla nas lvl 30 a vzapeti vsechny low levely z okoli. Nastesti jsme tu 30 zpomalili a pak uspesne utekli. Proste se nejak snazim sdelit ze to byla desna fun. Nechapu lidi kteri hraji na PVP serveru a vadi jim ze je druha strana zabije. Nejhorsi je kempeni u mrtvol to je hnus ale i tak se mi vetsinou podari utect. |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 04/03/2005 : 11:09:01
|
Jako mne to vobec nevadi, ja im to s laskou a nadsenim oplacam  |
 |
|
Kořka
Average Member

1466 Posts |
Posted - 04/03/2005 : 14:22:51
|
Nejlepší je, když tě zabije nějaký high lvl, třeba o 10 lvlů vyšší a ty potom přijdeš ve 3 low lvlech a sejmeš ho :) on přijde znova, pomstít se a ty ho sejmeš znova. Imo docela dobré zadostiučinění(ježiš, co to je za slovo).  |
Arokh Estarioll |
 |
|
Topic  |
|
|
|