Author |
Topic  |
|
Kojot
New Member

165 Posts |
Posted - 04/06/2004 : 20:59:07
|
Zdravim. Prosim vas mate nejaki triky na orientaci? Osobne mi absence in game mapy hodne chybi (sem si jistej ze je to jen docasny :-) ) a tak bych vas pozadal o par rad jak se orientovat. Ted sem docela nehezky zabloudil a vubec nevim jestli sem nekde v battlegroundu, nerad bych byl prekvapen :-) Taky by me zajimalo jak rozeznat ze sem v chraneny oblasti a jak se popripade dostat do battlegroundu? Dekuji :-)
|
EX Ultima online, EX Horizons, EX DAoC, EX City of Heroes, EX EQ 2, EX WoW, EX Vanguard ------------------------ Active Age of Conan (Hatatitla) |
|
| |
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 04/06/2004 : 21:16:56
|
quote: Originally posted by Kojot
Zdravim. Prosim vas mate nejaki triky na orientaci? Osobne mi absence in game mapy hodne chybi (sem si jistej ze je to jen docasny :-) ) a tak bych vas pozadal o par rad jak se orientovat. Ted sem docela nehezky zabloudil a vubec nevim jestli sem nekde v battlegroundu, nerad bych byl prekvapen :-) Taky by me zajimalo jak rozeznat ze sem v chraneny oblasti a jak se popripade dostat do battlegroundu? Dekuji :-)
Prikaz /loc ti rekne kde jsi.
Muzes pouzit ingame mapy, ktere si muzes sosnout z daocmods.com (UI upravy).
Muzes pouzit mapalot na camelotherald.com
Stisk Shift+c ti zobrazi kompas (muzes stisknout dvakrat pro jinou velikost).
-- Na pvp serveru jsou chranene oblasti pouze hlavni mesta a housing.
Na rvr serveru se bojuje v tzv. frontierech, battlegroundech (rvr pro low levely) a DF (Darkness Falls, ohromny dungeon, ktery spojuje vsechny realmy).
Frontier zony uvidis zde: http://www.camelotherald.com/mapalot/atlas/index.php, pod oznacenim Frontier zones.
Do ciziho "pohranici" a battlegroundu se muzes portnout (nakupem specialnih nahrdelniku, ktery si nasadis, stoupnes si na kruh a budes cekat na kouzelniky, ktere te tam portnout) z portovacich keepu (Svasud Faste (midgard), Castle Sauvage (albion) a Duin Lingen (nebo tak nejak, hibernia).
Do vlastniho pohranici jednoduse projdes skrz brany ve vyse uvedenych mistech + v kazdem realmu jeste jeden flek.
Nicmene pro lepsi predstavu si to chce vse zobrazit vizualne pred sebou (napr. na camelotheraldu, mapalot sekce).
RvR se nejvice "dela" v emainu (hib frontier), BG1 a BG3 + pripadne DF.
Tolik strucne (a nestrukturovane) co mne napadlo. Ptej se klidne dal. |
 |
|
Kojot
New Member

165 Posts |
Posted - 04/06/2004 : 22:47:06
|
Moc si mi pomohl, dekuji. Ted trosku odskocim od temata, snad to nebude vadit. Momentalne hraju jen trial, zrovna dnes mi vyprsel :-(. Urcite si koupim full, jen bohuzel je dost neprijemny pro novyho hrace (me) aby si kupoval najednou 3 krabice (datadisky). Tak bych to vzal nejspis postupne. Doufam ze to bude prozatim normalne hratelny i s pouhou zakladni verzi Camelotu? Nebo se vsechni boje odehravaji na tych novych kontinentech? A jeste k tomu trialu - To je jen zakladni verze DAoC, bez datadisku vid? Dekuji jeste jednou :-) |
EX Ultima online, EX Horizons, EX DAoC, EX City of Heroes, EX EQ 2, EX WoW, EX Vanguard ------------------------ Active Age of Conan (Hatatitla) |
 |
|
Deimnia
Moderator

1624 Posts |
Posted - 05/06/2004 : 10:07:05
|
Moc si mi pomohl, dekuji. Ted trosku odskocim od temata, snad to nebude vadit. Momentalne hraju jen trial, zrovna dnes mi vyprsel :-(. Urcite si koupim full, jen bohuzel je dost neprijemny pro novyho hrace (me) aby si kupoval najednou 3 krabice (datadisky). Tak bych to vzal nejspis postupne. Doufam ze to bude prozatim normalne hratelny i s pouhou zakladni verzi Camelotu? Nebo se vsechni boje odehravaji na tych novych kontinentech? A jeste k tomu trialu - To je jen zakladni verze DAoC, bez datadisku vid? Dekuji jeste jednou :-)
Ano, trial verze obsahuje pouze stary, classic client.
K dostani je nyni gold verze Camelotu, ktera obsahuje classic+SI datadisk v jedne krabici. Tato verze hry vyjde v prepoctu na 700kc(+mas mesic hrani zdarma).
A dale: Datadisk ToA(nejnovejsi a zaroven nejkrasnejsi klient), ktery je primarne urcen charakterum lvl 45+, kvuli artefaktum. Tento prijde v prepoctu na 800kc.
//vse bez postovnich poplatku ktere cini cca dalsich 500kc=> je hloupost kupovat zvlast(zaplatis 2x postovne)=> moznost koupit pouze seriove klice, ktere ti poslouzi k vytvoreni uctu a hrani a sehnat CDcka se hrou od kamarada//
Tusim ze koncem cervna se ma take na trh dostat "jakasi" Platinum verze DAoCu, ktera bude obsahovat vsechny tituly v jedne krabici a bude cenove prijatelnejsi. |
Deim Son - Člověk kterého milujete nenávidět. :) |
 |
|
Araya
Moderator

4085 Posts |
Posted - 05/06/2004 : 11:09:10
|
Moc si mi pomohl, dekuji. Ted trosku odskocim od temata, snad to nebude vadit. Momentalne hraju jen trial, zrovna dnes mi vyprsel :-(. Urcite si koupim full, jen bohuzel je dost neprijemny pro novyho hrace (me) aby si kupoval najednou 3 krabice (datadisky). Tak bych to vzal nejspis postupne. Doufam ze to bude prozatim normalne hratelny i s pouhou zakladni verzi Camelotu? Nebo se vsechni boje odehravaji na tych novych kontinentech? A jeste k tomu trialu - To je jen zakladni verze DAoC, bez datadisku vid? Dekuji jeste jednou :-)
Teoreticky by jsi mohl zit jen v zakladni verzi Daoc , pac boje se vetsinou odehravaj tam a na rvr serveru jen tam, ale prakticky se neobejdes bez vybaveni z SI a TOA |
 |
|
Kojot
New Member

165 Posts |
Posted - 07/06/2004 : 18:42:10
|
Zdravim. Tak sem narazil na dalsi dilemu :-) Specializace SHIELD ma jeho zvysovani i efekt ve zvyseny sanci na block ? A jde vypnout autotrain? Je vhody ho vypinat pro zacatecnika (me) ? Dekuji vam |
 |
|
querb
New Member

125 Posts |
Posted - 07/06/2004 : 23:40:19
|
Kdyz budes zvedat skill shield bude se ti zvedat sance na block mimo jine tedy. Autotrain vypnout nejde,aspon sem neslysel opak ,ale neboj se toho je to defakto pozitivni vec. |
Ticho leci  |
 |
|
Diblajz
New Member

448 Posts |
Posted - 07/06/2004 : 23:52:15
|
Jaky realm a class sis vlastne vybral? |
 |
|
Kojot
New Member

165 Posts |
Posted - 08/06/2004 : 00:12:36
|
Dekuji za odpoved. Takze server Morgan Le Fay, Albion, Highlander, Armsman. Rozhodl sem se k pouzivani jednorucnich mecu a stitu. Nejspis to nebude ta nejlepsi kombinace pro armsmana, ale jelikoz mam rad "bouchace" + stity, tak sem se rozhodl tak jak sem uz popsal :-) |
 |
|
Pramen
New Member

297 Posts |
Posted - 08/06/2004 : 06:39:58
|
quote: Originally posted by Araya
Teoreticky by jsi mohl zit jen v zakladni verzi Daoc , pac boje se vetsinou odehravaj tam a na rvr serveru jen tam, ale prakticky se neobejdes bez vybaveni z SI a TOA
To vybaveni si muze koupit v housingu :) |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 08/06/2004 : 07:19:38
|
quote: Originally posted by Pramen To vybaveni si muze koupit v housingu :)
Samozrejme, ze ne vsechny. Koupis maximalne SI itemy, nejake noname (i kdyz treba vyrazen kvalitni) TOA itemy.
Ale TOA artefakty a itemy z flagem´"neprodejne" (vetsinou questy apod.) (tedy ne jako "NO DROP" z EQ) logicky nekoupis. |
Edited by - VT on 08/06/2004 07:20:08 |
 |
|
Araya
Moderator

4085 Posts |
Posted - 08/06/2004 : 09:27:34
|
quote: Originally posted by Pramen
To vybaveni si muze koupit v housingu :)
BTW na artifakty potrebujes udelat encounter a bez nej je ti ten artifakt k prdu |
 |
|
Pramen
New Member

297 Posts |
Posted - 08/06/2004 : 12:11:13
|
No to je jasny ze na artefakty potrebuje enc, ale ja to myslel na dropy  |
 |
|
Kojot
New Member

165 Posts |
Posted - 12/06/2004 : 20:59:24
|
Mohl bych nekoho poprosit o link ke strance popisujici "combat skilly". Kazdym lvlem mi jich pribouda, ale pouzivaj jen jedinej, pac vyznam tech druhejch mi neni znam :-). Na camelotherald neni do kupi nic. Dekuji :-) |
 |
|
Kořka
Average Member

1466 Posts |
Posted - 13/06/2004 : 02:53:17
|
http://daoc.catacombs.com/cbuilder.cfm zde si vyber class, za který hraješ a tam máš u těch čísílek, třeba u midg. hammeru 44-sledgehammer, req. conquer, dmg high atd. |
Arokh Estarioll |
 |
|
Gil-galad
Starting Member
30 Posts |
|
Kojot
New Member

165 Posts |
Posted - 21/06/2004 : 23:12:32
|
Zdravim vas. Tak po dlhi dobe se opet ozivam s mensim problemem. Zrovna sem vstoupil do jedny guildy a rad bych nosil jejich omblem na vecech. Poradite mi prosim vas jak ten emblem zaobstarat? Dekuji :-) |
 |
|
Khazrak
Starting Member
83 Posts |
Posted - 22/06/2004 : 02:21:01
|
Musíš mít guild rank,který to umožňuje. Většinou je to od gr 8 a výš. Pak už jen stačí dát štít/plášť NPC postavičče Guild Emblemer a ona Ti to tam za 5g namaluje. Guild Emblemer je v halvním městě a potom v největším městě SI.Nevim jestli je v ToA. |
Aldery - teh gimpest minstrel |
 |
|
Kojot
New Member

165 Posts |
Posted - 22/06/2004 : 15:57:39
|
Prosim vas mam takovej technickej dotaz. Kdyz mam ted jen zakladnej DAoC bez datadisku, rad bych si ted koupil DAoC platinovou edici, (s datatiskama) ale mam strach ze bych pak musel zalozit novej ucet a nemohl pokracovat v tom, uz ted rozehranym. Sou me obavy bezduvodne? Dekuji :-) |
 |
|
Deimnia
Moderator

1624 Posts |
Posted - 22/06/2004 : 16:07:29
|
Prosim vas mam takovej technickej dotaz. Kdyz mam ted jen zakladnej DAoC bez datadisku, rad bych si ted koupil DAoC platinovou edici, (s datatiskama) ale mam strach ze bych pak musel zalozit novej ucet a nemohl pokracovat v tom, uz ted rozehranym. Sou me obavy bezduvodne? Dekuji :-)
Jsou zcela zbytecne... Tyto edice jsou vzdy udelane tak, aby slo bud vytvorit novy, nebo upgradnout stary, jiz existujici, ucet. |
Deim Son - Člověk kterého milujete nenávidět. :) |
 |
|
Kojot
New Member

165 Posts |
Posted - 24/06/2004 : 20:12:18
|
Hmm tak bohuzel z neznámych duvodu u cdromshopu.com mi mou kreditku nechteji akceptovat, porad mi pisou ze ma banka odmitla transfer... fakt divny, platil sem s ni Horizons, City of Heroes, DAoC, takze by mela frcet. To je dost blby :( Mohli by jste mi poradit nakej jinej spolehlivej obchod kde sehnat DAoC US verzi? Dik :-) Edit : A jeste dotazek. Pri vyplnovani kolonky "card holder name" mám napsat sve jmeno i s interpunkcii nebo bez ni? Budou to Amici vubec schopni precist kdyz to napisu s interpunkcii? :) |
Edited by - Kojot on 25/06/2004 03:08:51 |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 25/06/2004 : 08:30:16
|
Ja mam napriklad virtualnu kreditku a CDROMSHOP mi ju neberie, Alan mi pisal ze maju velke problemy s tymito virtualnymi kreditkami. Ale daoc si s tym v pohode platim. |
 |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 25/06/2004 : 10:36:04
|
platil jsem internet kreditkou (virtualni?) od ebanky na cdromshopu bez problemu, jmeno jsem uvadel bez interpunkce |
UO - Yennefer, Jasra (DP) DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
|
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 25/06/2004 : 11:35:53
|
Ja v mene ani interpukciu nemam, ja nehovorim ze je to na kazdej, ale od VUB na slovensku to nejde. Kamos to tiez skusal a napisal mu ze tu kartu to neberie ... |
 |
|
Kojot
New Member

165 Posts |
Posted - 29/06/2004 : 01:48:48
|
Zdravim. Tak sem zacal delat PvP, ale mam takovej problem. Nejak mi hra nesedi ani klavesou, ani s mysi k ni. Kdyz ovladam pohyb mysi, sice se muzu perfektne pohybovat, zas na druhou stranu kdyz chci utocit tak stracim pohyb, protoze ma druha ruka je na klavese se sipkama vpred. Kdyz mam klaves, todle je vyreseny, jenze zas tam chybi ten pohyb. Prosim vas jak ste to vyresili vy? Fakt by me to zajimalo. Dekuji |
 |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 29/06/2004 : 10:30:49
|
na to se pouziva stick nebo run-lock, take je dobre si predefinovat ovladani |
UO - Yennefer, Jasra (DP) DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
|
 |
|
Kojot
New Member

165 Posts |
Posted - 29/06/2004 : 16:02:33
|
A jeste cim zamerujete? Myskou nebo "nearest target" ? Kuji :-) |
 |
|
VT
Moderator

4191 Posts |
Posted - 29/06/2004 : 16:16:38
|
A jeste cim zamerujete? Myskou nebo "nearest target" ? Kuji :-)
V "prectenem pvp" nepouzivam ani mysitko ani nearest target. Pouzivam pouze predem pripravene macro target ikony.
Mysitko pouzivam pro neprecteny add atd, neareast target minimalne.
|
Edited by - VT on 29/06/2004 16:17:05 |
 |
|
Kojot
New Member

165 Posts |
Posted - 29/06/2004 : 16:53:53
|
NEchci bejt otravnej, ale co kdybi ses o tom makru trosku rozepsal? Bohuzel nerozumel sem moc tvym vyrazum, nehraju to tak dlouho. Mozna bys mohl i napsat jak takovy makro udelat :-) |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 29/06/2004 : 17:18:22
|
Je to v principe v tom, ze vies s kym bojujes, napriklad vies ze ked bojujes s grupou ktorej caster sa vola Idiot tak si spravis makro,, /macro Idiot /target Idiot ,, a ked to stlacis tak sa ti targetuje presne ten char a nemusis ho hladat ked nabehnes na nejaku grupu. |
 |
|
Araya
Moderator

4085 Posts |
Posted - 29/06/2004 : 21:26:14
|
hehe ale nesmi se ti stat jako s jednou nas MA pozival tohle makro na cloveka kterej nebyl v ty grupe co proti nam bojovala a my tam behali a target nikde tak jsme umreli pac 15 sec nic v targetu i kdyz jsme meli prvni ichor |
 |
|
Diblajz
New Member

448 Posts |
Posted - 30/06/2004 : 03:34:57
|
hehe ale nesmi se ti stat jako s jednou nas MA pozival tohle makro na cloveka kterej nebyl v ty grupe co proti nam bojovala a my tam behali a target nikde tak jsme umreli pac 15 sec nic v targetu i kdyz jsme meli prvni ichor
lol |
 |
|
smajlik02
New Member

329 Posts |
Posted - 30/06/2004 : 04:58:06
|
NEchci bejt otravnej, ale co kdybi ses o tom makru trosku rozepsal? Bohuzel nerozumel sem moc tvym vyrazum, nehraju to tak dlouho. Mozna bys mohl i napsat jak takovy makro udelat :-)
Mohl by si i zkusit /macro assist /assist <jmeno cloveka v grupe>
ale doporucoval bych nakyho tanka a ne healera |
Rift: Barbucha cleric WoT: karl_v_sudet (E-100, Maus, IS4, GW-E, Jgtgr) Retired DAOC: Tojsemja 10Lx druid, Krivonoha 7Lx Retired |
 |
|
Araya
Moderator

4085 Posts |
Posted - 30/06/2004 : 10:25:40
|
quote: Originally posted by Diblajz
hehe ale nesmi se ti stat jako s jednou nas MA pozival tohle makro na cloveka kterej nebyl v ty grupe co proti nam bojovala a my tam behali a target nikde tak jsme umreli pac 15 sec nic v targetu i kdyz jsme meli prvni ichor
lol
hehe me to moc v tu chvili vtipny nepripadalo :o)) |
 |
|
Araya
Moderator

4085 Posts |
Posted - 30/06/2004 : 10:29:22
|
quote: Originally posted by smajlik02
NEchci bejt otravnej, ale co kdybi ses o tom makru trosku rozepsal? Bohuzel nerozumel sem moc tvym vyrazum, nehraju to tak dlouho. Mozna bys mohl i napsat jak takovy makro udelat :-)
ale doporucoval bych nakyho tanka a ne healera
jo tohle macro se dela na MA= Main assist tanka v grupa a kdyz to pak zmacknes mas v targetu to co on a mlatis pak stejny cil |
 |
|
smajlik02
New Member

329 Posts |
Posted - 30/06/2004 : 14:39:37
|
quote: Originally posted by smajlik02
ale doporucoval bych nakyho tanka a ne healera
jo tohle macro se dela na MA= Main assist tanka v grupa a kdyz to pak zmacknes mas v targetu to co on a mlatis pak stejny cil
Coz je dobre, kdyz na vas jde vice mobu (PvE) enemy (RvR, PvP) a mate mezzra, a groupa je bez pbaoe, tak abyste to nemlatili hlava nehlava, a jsou z toho pak akorat problemy |
Rift: Barbucha cleric WoT: karl_v_sudet (E-100, Maus, IS4, GW-E, Jgtgr) Retired DAOC: Tojsemja 10Lx druid, Krivonoha 7Lx Retired |
 |
|
Pepo
Average Member

2118 Posts |
Posted - 30/06/2004 : 21:16:23
|
Ja myslel ze MA je samozrejmost v kazdej grupe .... |
 |
|
Diblajz
New Member

448 Posts |
Posted - 01/07/2004 : 06:27:51
|
quote: Originally posted by Pepo
Ja myslel ze MA je samozrejmost v kazdej grupe ....
Ja taky,dokud jsem nevlezl na Merlin,tam i nektere 50ky nevi co je MA  |
 |
|
|
Topic  |
|