Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 VISA, HVB Bank
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 26/02/2004 :  14:26:09  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Dva dny marne resim problem se svoji VISA kreditni kartou vydanou u HVB Bank, kterou pouzivam pro ucely plateb mmorpg.

Z niceho nic prestala fungovat. Proste ji firmy (zkousel jsem zatim Sony, Everquest a Mythic, DAOC) neakceptujou a dostanu zpet chybove hlaseni ve smyslu: credtni karta byla odmitnuta, kreditni karta nebyla validovana.

HVB banka tvrdi, ze:
a) zdroje na karte jsou
b) karta je rdy pro platbu pres net
c) sorry, u nas je vse v poradku

Pritom jeste presne pred mesicem probehla platba Mythicu, behem unora jsem platil 25 dolaru za EvE, platil jsem Thesu Online atd. A najednou rach a karta neexistuje ...

Hledam nejake informace na netu jak vlastne overovani karet muze fungovat, ale nejsem z toho moc moudry. Vypada to na problem nekde "mezi" moji bankou HVB a bankou poskytovale sluzeb, za ktere chci platit ...

Je mozne napr., ze HVB banka neni "solventni" a nejake clearingove centrum "mezi" proste odmita vsechny requesty smerovane na HVB banku?

Mate nekdo podobne zkusenosti? Muzete mne nakopnout spravnym smerem?

Edited by - VT on 26/02/2004 14:29:25

Vretoman
Starting Member

20 Posts

Posted - 26/02/2004 :  14:38:44  Show Profile  Send Vretoman an ICQ Message Send Vretoman a Private Message  Reply with Quote
Moze to byt problem medzi autorizacnymi centrami vratane problemu s konektivitou tej POS-ky ktora overuje kartu. Tie transkakcie maju urcity time-out a ked nedojde ku spojeniu tak ti to neoveri kartu, asi sa im nechce skusat viac-krat spojenie a rovno ti napisu ze to nezvalidovalo kartu. Este jedna vec ale to pochybujem ze by bola pravda ze ta POS-ka nema alebo tomu predajcovi zanikla licencia prijimania VISA-kariet maju napr len EUROPAY tj. cirrus maestro a Eurocard. Nic ine ma nenapada a este jedna vec Visa ma urcity mesacny limit ak sa nemylim aspon u nas ,nemas ho precerpany?

Somalska cierna dusa zlakana Templarskym plnym stolom
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 26/02/2004 :  22:34:11  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Mythic (DAOC) jako jediny reaguje na moje emaily. Po celodenni korespondenci a asi peti telefonatech do HVB banky (kde jsem se nedozvedel nic) mam posledni vyjadreni Mythicu:

Not all internet transactions are the same; the card must specifically allow key-entered transactions. Unfortunately, as I stated previously we do not get a reason - all we get is the word "Decline" and nothing else.

Kde tvrdi, ze nestaci mit enablovane prosté placeni pres internet, ale, ze existuje vice variaci. Pry potrebuji mit enablovane tzv. key-entered transakce.

Nevite nekdo o co jde?

Vypada to, ze HVB proste precvakla nejakej flag v databazi a ja ted nemuzu platit mmorpg, ale treba zbozi pres net muzu objednat? .. kde je safra problem ... z niceho nic .. ze dne na den ...

Pouzivate nekdo kreditni kartu z HVB banky?

Edited by - VT on 26/02/2004 22:35:06
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 27/02/2004 :  09:45:19  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Vzdavam to.

Fakta jsou sice jasna:
1. 3 roky karta funguje bez problemu
2. Ze dne na den vsechny svetove firmy kartu zacinaji odmitat
3. Problem, ale neni na zadne strane.

Takze vysledkem je, ze si mne kazdy prehazuje a tvrdi, ze je problem u banky, u obchodnika, ale ne u nich.

50 hodin jenom telefonuju a mejluju. Koncim.
Go to Top of Page

Tragedy
Moderator

Bunny_tragedy

2637 Posts

Posted - 01/03/2004 :  11:25:36  Show Profile  Visit Tragedy's Homepage  Send Tragedy an ICQ Message Send Tragedy a Private Message  Reply with Quote
Pocitam, ze je chyba u HVB... bohuzel ze sve vlastni zkusenosti musim potvrdit, ze tahle banka je naproto -pip- a uz od ni nikdy nic nechci. Nejvetsi problem je, ze nikdo u nich nic nevi a nic neumi...

Tragedy
"Killing is my business...
...and business is good!"
Go to Top of Page

Lahvan
Dictator Apprentice

318 Posts

Posted - 01/03/2004 :  12:56:37  Show Profile Send Lahvan a Private Message  Reply with Quote
No já musel ČSOB ke své embosované kartě taky dotlačit polopaticky nicméně to fachá. Mám embosovanou Mastercard.
Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 14/03/2004 :  07:50:43  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
Hmm:

• SWG/Everquest (Sony) + DAOC (Mythic) = neberou moji HVB kartu

• Meridian59 (NDS), AC1 (Turbine), Biosfear (UK tiscali) = moji kartu bez problemu akceptnou

• Takze mne napada jen to, ze Sony a Mythic jsou u stejneho bankovniho ustavu, ktery proste z nejakeho duvodu moji kartu neautorizuje. Takze problem asi nebude na strane HVB.
    Go to Top of Page
      Previous Topic Topic Next Topic  
     New Topic  Reply to Topic
     Printer Friendly
    Jump To:
    Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
    This page was generated in 0,06 seconds. on eygor Snitz Forums 2000