Author |
Topic  |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 13/11/2003 : 08:52:01
|
Vcera probehla na chatu velice "ziva" debata na tema, jestli pokracovat ve hrani na Eclipse, nebo jit hrat na evropske servery. I kdyz jsem rikal, ze by bylo vhodne tuto debatu prenest na forum, nestalo se tak, proto tak ucinim ja. Chtel bych znat vase nazory a eventualne se na necem dohodnout. Opravdu bych se nechtel dockat do par tydnu doby, kdy nas polovina bude hrat na Chimere a druha na Eclipse. Je nas u impu opravdu malo a jeste se kouskovat mi nepripadne jako nejlepsi napad. Pravda, neni tu takova potreba guildy/grupy jako v jinych hrach, ale i tak. Jako iniciator prechodu je myslim Gizma a Lahvan, kteri si zvolili jinou rasu, nez za kterou chteji momentalne hrat a jako duvod uvadi JMENO! (stejne jmeno jim to na Eclipse uz nedovoli zalozit)
Osobne se mi makrovat postavu jinde, kor na serveru, kde je mensi populace nechce.
Takze,co vy nato?
|
|
| |
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 13/11/2003 : 09:11:59
|
No ja vazne nevidim jedinej duvod na zmenu serveru, nehlede na to ze toho casu na hrani mam do konce roku minimalne a rozhodne ho neztravim delanim nove postavy. |
Black |
 |
|
Don Gizmo
New Member

219 Posts |
Posted - 13/11/2003 : 10:14:20
|
Ja taky prechod na evropsky servery neplanuju, sice tam casem bude asi vic lidi nez na tech americkych, ale to me netizi, jedinej server kam bych byl ochotnej jit je TC, pokud tam budou kopirovat postavy.(z live na TC). edit: Jo to s tou rasou je fakt, ale spis nez o prestupu jsem uvazoval o smaznuti gizmy a zalozeni humana, protoze bothan je krome jeho skvele velikosti NAHOVNO, protoze maximalni focus&willpower co muze mit je 500, coz je v porovnani s humanem, kterej muze mit 1k ubohy. edit2: BTW ja o jedinym cem jsem mluvil bylo ze my, pwr lvleri bysme na nejakym evropskym servru zalozili craft only guildu a zownovali trh, protoze by pak byla realna sance ze pujdou koupit za penize na evropskym serveru penize na Eclipse, protoze tam ma spousta evropanu zazobany postavy. A jeste k tomu jmenu: ja se klidne budu jmenovat jinak... |
Retired MMORPG player. Tabula Rasa: Kopr; Everquest2: Kanec, Olina ; Guild Wars: Don Gizmo, Yan Li; Eve: Kanec; SWG: Gizmac(sold soul); UO: Don Gizmo(sold soul)
|
Edited by - Don Gizmo on 13/11/2003 10:20:34 |
 |
|
Golgoleth
New Member

177 Posts |
Posted - 13/11/2003 : 12:03:39
|
quote: Originally posted by Don Gizmo edit: Jo to s tou rasou je fakt, ale spis nez o prestupu jsem uvazoval o smaznuti gizmy a zalozeni humana, protoze bothan je krome jeho skvele velikosti NAHOVNO, protoze maximalni focus&willpower co muze mit je 500, coz je v porovnani s humanem, kterej muze mit 1k ubohy.
No ja jsem se vcera bavil s lahvou a zjisteni ze human muze migrovat vsechny staty v rozmezi 400-1100 bylo pro me dost prekvapeni, vsude na webu kam se podivas jsou hodnoty dost jiny. treba tady mas tabulku min/max statu pro jednotlive postavy http://www.insomniax.net/swgalaxies/swgalaxies.html Pro vsechny rasy to sedi jenmom human je ujetej. Tohle je u humana dle me dost hnusnej bug a doufam ze to brzo skrouhnou takze human bude mit wil max 600 jak ma spravne mit. |
 |
|
Golgoleth
New Member

177 Posts |
Posted - 13/11/2003 : 12:14:20
|
Co se tyka prechodu na chimearu.. tak ja tam mam sice zalozenyho riflemana ale pouze ze skusebnich duvodu a zustavam hrat normalne na Eclipse. na chimare sem pripojen vetsinou pouze chvilku odpo kdyz je eclipse offline.
|
 |
|
hRochSWG
Starting Member
52 Posts |
Posted - 13/11/2003 : 12:17:47
|
1) EU server: neprechazim 2) Human to mel, tak jak to je vsude na webech, ale asi pred 3 tydny po nejakem patchi se to takhle zmenilo, buh vi proc. |
 |
|
Pulec
Starting Member
90 Posts |
Posted - 13/11/2003 : 13:26:13
|
Taky zustavam na eclipse
|
Pulec |
Edited by - Pulec on 13/11/2003 15:46:38 |
 |
|
Lahvan
Dictator Apprentice

318 Posts |
Posted - 13/11/2003 : 17:08:22
|
Eh, jenom jsem se zmíníl, že s Gizmem uvažujeme vyzkoušet hraní na Chiméře a Kamlin z toho děla velké stěhování národů. Pokud je možnost humana mít focus/will 1100 bug a bude to opraveno, pak jsem uklidněn. Jinak mám twinky taky na Lowce a Kauri - proč nejít tam Kamlin? Mít twinky není zločin. Pokud bych mohl mít twinky bez placení dalšího accountu na Eclipse, měl bych je na Eclipse, protože tam mám zázemí, gildu a kamarády. Nedělal bych z toho vědu. |
 |
|
Jedi_Knight
Average Member

1690 Posts |
Posted - 13/11/2003 : 19:00:05
|
S tim CHAR COPY na TC je to dost blbej nápad, alespoň co se mýho názoru týče. Navíc devovéchtěj v budoucnu umožnit CHAR TRANSFER (nikoli COPY) a pak bude přesun na EU trochu jednodušší. Minimálně to pak nebude v 1 hodinu hlásit Server Down. Pokud ale někdo už na Chimaere hrajete, jednoho čecha tam najdete - hledejte Ari - Kai. |
[Ianek][Paladin][Burning Blade][World of Warcraft]
Je rozdíl mezi tím znát cestu a kráčet po ní. - Morfeus |
 |
|
Hosty
Average Member

1177 Posts |
Posted - 09/12/2003 : 15:43:47
|
Ja ostavam na Eclipse. |
-Peace is a lie. There is only passion. Through passion I gain strength. Through strength I gain power. Through power I gain victory. Through victory my chains are broken. The Force shall set me free- |
 |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 09/12/2003 : 15:49:21
|
quote: Originally posted by Hosty
Ja ostavam na Eclipse.
a nekdo snad ne ? |
Black |
 |
|
Lahvan
Dictator Apprentice

318 Posts |
Posted - 09/12/2003 : 23:51:47
|
Charcopy pro TC je logická volba. Jak máš testovat dopad na svoje povolání, když si to musíš znova naexpovat, musíš sehnat vybavení(na TC vubec žádná sranda) a pak můžeš něco testovat. Většina lidí tohle absolvovat nehodlá, chce se lognout, vyzkoušet, zjistit, případně oznámit bugy a zase jít na live servr poreferovat o tom, co zase podělali. |
 |
|
Ethernaly
Starting Member
21 Posts |
Posted - 20/01/2004 : 21:52:16
|
Hrajete tedy někdo na evropském serveru ? A pokud ano - kde a jaké jméno ? |
 |
|
Jedi_Knight
Average Member

1690 Posts |
Posted - 21/01/2004 : 19:15:03
|
Viz podpis. |
[Ianek][Paladin][Burning Blade][World of Warcraft]
Je rozdíl mezi tím znát cestu a kráčet po ní. - Morfeus |
 |
|
Patas
Senior Counsellor

304 Posts |
Posted - 21/01/2004 : 23:08:15
|
quote: Originally posted by Ethernaly
Hrajete tedy někdo na evropském serveru ? A pokud ano - kde a jaké jméno ?
Pokud vim tak od imperialu nikdo |
Patas member of CzH, CzA, BoH & MdK |
 |
|
Shemiramoth
Moderator

4339 Posts |
Posted - 22/01/2004 : 09:31:36
|
ale houby, nekdo tam prece jenom hraje, vim minimalne o ctyrech lidech :) samozrejme to neni tolik jak na eclipse, vyhoda je, ze je to samozrejme evropsky server a taky je tam hodne lidi, alespon to tam zije  |
- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain. - When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you. - Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%
|
Edited by - Shemiramoth on 22/01/2004 09:32:10 |
 |
|
Ethernaly
Starting Member
21 Posts |
Posted - 22/01/2004 : 11:19:25
|
A na kterém severu ? Na Chimaere ? |
 |
|
Shemiramoth
Moderator

4339 Posts |
Posted - 22/01/2004 : 15:14:40
|
quote: Originally posted by Ethernaly
A na kterém severu ? Na Chimaere ?
JJ presne tam ...je tam dost lidi takze pohoda. |
- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain. - When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you. - Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%
|
 |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 22/01/2004 : 16:27:39
|
quote: Originally posted by Shemiramoth vyhoda je, ze je to samozrejme evropsky server a taky je tam hodne lidi, alespon to tam zije 
Co je za vyhodu na evropskem serveru ? O co vic to tam zije nez na Eclipse ? |
Black |
 |
|
juf
Moderator

1304 Posts |
Posted - 22/01/2004 : 16:53:43
|
quote: Originally posted by Black Co je za vyhodu na evropskem serveru ? O co vic to tam zije nez na Eclipse ?
Myslim ze vyhodou kazdeho serveru oproti eclipse bude stabilita  A vyhodou evropskych serveru oproti eclipse bude cas restartu.
 |
DarkFall - Mr Juf |
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 22/01/2004 : 17:08:11
|
quote: Originally posted by juf
quote: Originally posted by Black Co je za vyhodu na evropskem serveru ? O co vic to tam zije nez na Eclipse ?
Myslim ze vyhodou kazdeho serveru oproti eclipse bude stabilita  A vyhodou evropskych serveru oproti eclipse bude cas restartu.

S tou stabilitou jufe nevim, kdyz mas heavy-medium population v tvem prime time, tak nevim nevim.... |
 |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 22/01/2004 : 17:13:55
|
Jo snad jedine ten restart a co se tyce loadingu tak asi cokoliv z tech novejsich serveru nicmene neni duvod kvuli tomu opoustet sve rodiste snad az pote co bude bezne cestovani mezi galaxiemi kdy ski do batuzku nalozim vsechny sve veci a odletim do te doby zadnou vyhodu nevidim  |
Black |
 |
|
frogger
New Member

122 Posts |
Posted - 22/01/2004 : 17:17:50
|
Faktem je, ze Eclipse co se tyce stability je na tom nejhur asi ze vsech serveru. Nicmene byt na serveru v jeho prime time neni zadna vyhra, zacampene dungeony a dobre mista, lagy, moc lidi ve mestech takze pres mesta beham s hlavou sklonenou k zemi abych nemel slide show ... |
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 22/01/2004 : 19:14:10
|
Vsechny servery maji stejnou architekturu. Pokud je neco HEAVY nebo FULL, tak neverim tomu,ze se tam hraje lepe, nez na eclipse |
 |
|
Don Gizmo
New Member

219 Posts |
Posted - 22/01/2004 : 19:28:26
|
quote: Originally posted by Khaot
Vsechny servery maji stejnou architekturu. Pokud je neco HEAVY nebo FULL, tak neverim tomu,ze se tam hraje lepe, nez na eclipse
Cim je server starsi, tim je v nem vic itemu, vrtaku baraku a spousta dalsich veci... |
Retired MMORPG player. Tabula Rasa: Kopr; Everquest2: Kanec, Olina ; Guild Wars: Don Gizmo, Yan Li; Eve: Kanec; SWG: Gizmac(sold soul); UO: Don Gizmo(sold soul)
|
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 22/01/2004 : 20:10:48
|
quote: Originally posted by Don Gizmo
Vsechny servery maji stejnou architekturu. Pokud je neco HEAVY nebo FULL, tak neverim tomu,ze se tam hraje lepe, nez na eclipse
Cim je server starsi, tim je v nem vic itemu, vrtaku baraku a spousta dalsich veci...
To sice ano, pokud je server porad heavy a casto full, nedelam si iluze, ze itemu je tam mene  |
 |
|
Shemiramoth
Moderator

4339 Posts |
Posted - 23/01/2004 : 10:43:55
|
Hehe v zadnem pripade to neni lepsi po technicke strance. Vcera to tak lagovalo, ze jsem nebyl schopnej se ani poradne otocit. Co se tyka vaseho prechodu na evropskej server. Urcite to cenu nema, kdyz jste uz tak dlouho na Eclipse. |
|
 |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 23/01/2004 : 13:20:47
|
quote: Originally posted by frogger
Faktem je, ze Eclipse co se tyce stability je na tom nejhur asi ze vsech serveru. Nicmene byt na serveru v jeho prime time neni zadna vyhra, zacampene dungeony a dobre mista, lagy, moc lidi ve mestech takze pres mesta beham s hlavou sklonenou k zemi abych nemel slide show ...
vyhoda v tech lidech je prave v tom ze mas koho zabijet ;) a nemusis cekat az se milostive lognou amici ;) |
UO - Yennefer, Jasra (DP) DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
|
 |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 23/01/2004 : 13:21:46
|
nove otevrene servery maji zpravidla modernejsi - vykonejsi hardware ;) |
UO - Yennefer, Jasra (DP) DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
|
 |
|
juf
Moderator

1304 Posts |
Posted - 23/01/2004 : 13:32:45
|
No o nejakem prechodu (bez transferu postavy) asi nemuze byt ani rec ... jeziiisi tech mrtvejch marsalu a tun psenice co jsem spalil  |
DarkFall - Mr Juf |
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 23/01/2004 : 13:41:22
|
quote: Originally posted by -corwin-
nove otevrene servery maji zpravidla modernejsi - vykonejsi hardware ;)
To sice mit mohou, nicmene stale zustava faktem, ze na evropske servery davaji plno veci pozdeji a pokud je server HEAVY nebo FULL (nelognes se) v dobe, kdy chci ja hrat, server nestiha, neda se nic koupit apod (nestiha server, silene odezvy), tak vyhoda mensiho pingu a poctu lidi jsou mi na 2 veci. A na Eclipse je s kym hrat, obzvlast v nasich vecernich hodinach, kdy hraje i nejvice cechu. Neni to ciste PvP server, kde hraje par silencu a cekaji vzajemne na sebe  |
 |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 23/01/2004 : 13:48:56
|
To sice mit mohou, nicmene stale zustava faktem, ze na evropske servery davaji plno veci pozdeji a pokud je server HEAVY nebo FULL (nelognes se) v dobe, kdy chci ja hrat, server nestiha, neda se nic koupit apod (nestiha server, silene odezvy), tak vyhoda mensiho pingu a poctu lidi jsou mi na 2 veci.
:(
mel bych jeste dotaz, servery je potreba kazdy den restartovat ? nebo jsem to pochopil spatne z toho co jsem si tu precet.. |
|
 |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 23/01/2004 : 13:59:01
|
kazdej den je restart ale ten byl minimalne 2 roky i u UO, casem verim ze to budou redukovat |
Black |
 |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 23/01/2004 : 14:05:43
|
quote: Originally posted by Black
kazdej den je restart ale ten byl minimalne 2 roky i u UO, casem verim ze to budou redukovat
to sice jo ale to je radu let zpet ;) potrebovala AO denni restart ? SB, DAoC, EQ ... ? |
|
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 23/01/2004 : 14:07:22
|
Kazdy den ve 13 hod naseho casu restartuji americke servery. Obcas i evropske 
Uz parkrat zkouseli delat restart jednou za 2 dny, ale obcas se to nejak zasekne a restart je nutny (dle meho amaterskeho pohledu jsou to amateri, neumi udelat poradne system ).
Nicneme faktem je, ze restarty trvaji stale kratsi dobu, aspon ze neco udelali a delaji s dobou, po kterou server nabiha.
Edit: Desna hrubka |
Edited by - Khaot on 23/01/2004 14:09:30 |
 |
|
Thrakath
Starting Member

96 Posts |
Posted - 30/01/2004 : 07:24:06
|
Heh, tak jsem asi pred 5 dny zacal hrat na Chimere, celkem to jde, ale jaksi jsem se zatim nezaclenil do zadne komunity, tak premyslim, jestli stoji za to prejit na Eclipse, je tam sice vytvorena postava (Washek Lupus), je trosku vycvicena, ale neni moje (ale muzu ji smazat :) Nevim, jestli se vyplati delat vse zase od zacatku, taky si rikam, ze na US serveru uz jsou urcite vsichni celkem zamozni a ja tam prijdu jako socka zacatecnik 
Heh, no asi si to budu muset uvazit sam... |
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 30/01/2004 : 07:31:32
|
Na Eclipse mame v nasich radach i v teto dobe dost uplnych zacatecniku. Teda aspon co se imperialu tyce, u rebelu situaci neznam. |
 |
|
juf
Moderator

1304 Posts |
Posted - 30/01/2004 : 09:07:23
|
Na Eclipse mame v nasich radach i v teto dobe dost uplnych zacatecniku. Teda aspon co se imperialu tyce, u rebelu situaci neznam.
K rebelum preci prechazeji az vycvicene postavy od nas  |
DarkFall - Mr Juf |
Edited by - juf on 30/01/2004 11:43:44 |
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 30/01/2004 : 09:37:45
|
To je taky fakt.  |
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 30/01/2004 : 12:39:45
|
Myslet si to muzete ale kazdopadne je to uplne jedno. Protoze zakladni problem je vymyslet co delat az dojdou skillpointy. |
 |
|
Khaot
Average Member

1947 Posts |
Posted - 30/01/2004 : 12:59:07
|
quote: Originally posted by Rahman
Myslet si to muzete ale kazdopadne je to uplne jedno. Protoze zakladni problem je vymyslet co delat az dojdou skillpointy.
Nevim jak na rebelske strane, ale u nas to problem rozhodne neni. Teda jestli jsem to pochopil spravne tak, ze nevis, co delat, ne ze mas prostem s postavou "snu"  |
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 30/01/2004 : 17:31:07
|
Proc do toho porad michate imperialy a rebely? Jediny rozdil je jeden flag. |
 |
|
Black
Moderator

2371 Posts |
Posted - 30/01/2004 : 18:24:39
|
quote: Originally posted by Rahman
Proc do toho porad michate imperialy a rebely? Jediny rozdil je jeden flag.
rekl ten pro koho to byla "prej" zasadni vec se skillpointama maji problem jen jedinci co nemaji fantazii, SWG neni hra o nejakem lvl cili ale o virtualnim ziti, ale to se uz zase opakuju |
Black |
 |
|
Adam
New Member

202 Posts |
Posted - 30/01/2004 : 19:56:19
|
quote: Originally posted by Black
se skillpointama maji problem jen jedinci co nemaji fantazii, SWG neni hra o nejakem lvl cili ale o virtualnim ziti, ale to se uz zase opakuju
Přesně tak pokud někoho baví hra jen do té doby dokud může levelit, tak pro něj SWG není. Ovšem je otázka jestli levelení se dá vůbec považovat za zábavu... |
 |
|
Rahman
Moderator

4368 Posts |
Posted - 30/01/2004 : 20:13:26
|
Jestli jste si nevsimnuli tak Blackovi davam za pravdu. Ja nezastiram ze uz jsem prilis navykl jinemu stylu hry a ze mi moc nejde hrat onlinovku solo, spis se snazim na tenhle rozdil upozornit dalsi nove prichozi.
Jinak jsem pochopitelne mluvil o technickem rozdilu mezi postavou ktera je "imperial" a postavou ktera je "rebel". Z hlediska hernich mechanismu je jediny rozdil v tom, ze maji ruzne hirelingy. Takze se da dost tezko rict, ze by mela hra vypadat jinak v zavislosti na tom jestli ma nekdo nad hlavou kanku nebo pulmesic, prestoze individuelne to muze byt znacny psychologicky rozdil ;-)
Zakladni vlastnost "levlovani" a "itemovani" v onlinovce je ta, ze to poskytuje dlouhodobe dobrou motivaci hracum proc spolupracovat. V SWGcku se takovahle berlicka dost obtizne hleda, takze prestoze je to hra svou siri zaberu vyrazne bohatsi, je taky mnohem obtiznejsi nalezt si svou cestu.
O tom, ze to neni hra pro levlery bych dost pochyboval, tezko bych si pak vysvetlil tuny lidi kteri propadnuli holosilensitvi ;-)
PS: Jeste prd tim, nez mi zas zacnete nadavat bych rad znovu poznamenal, ze pro mne je rozebirani fungovani onlinovych her tak trochu konicek a docela dost profesionalni deformace, protoze se pocitacovyma gamesama zabyvam pracovne. Dost casto pokladam hypotezy, ktere nemusi byt az tak uplne podlozene a kazdopadne mne odlisne nazory spis pomahaji divat se na vec z vice stran nez ze bych si je bral osobne :o) |
 |
|
|
Topic  |
|