Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Cokoliv co se nevejde jinam
 Legend of Grimrock
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Seth
Senior Member

Gig

2564 Posts

Posted - 09/04/2012 :  22:32:55  Show Profile  Send Seth an ICQ Message Send Seth a Private Message  Reply with Quote
Nevim kam jinam bych to dal, protoze se nejedna o online hru.

Rad bych upozornil na jednu hru, ktera ma vyjit za 2 dny a mohla by zajimat par lidi odtud.

Legend of Grimrock - http://www.grimrock.net

Je to krokovaci dungeon ze stare skoly v novem kabate. Screenshoty i videa vypadaji skvele. Hra ma docela vysoke hodnoceni.
Jako fanda starych dungu (Dungeon master, eye of the beholder, stonekeep atd) se uz nemuzu dockat :o)

Par linku na videa a recenze:
Video Review by Elder Geek
"Grimrock has some of the best puzzles in a video game we have encountered, ever"
http://www.youtube.com/watch?v=Q1pRhK6J6K8

Rock Paper Shotgun
"it’s bloody brilliant"
http://www.rockpapershotgun.com/2012/04/04/wot-i-think-legend-of-grimrock/

Gaming Trend
"Visually Grimrock is easily the best looking Dungeon Crawler ever"
Score: 88
http://gamingtrend.com/game_reviews/we-go-dungeon-crawling-with-legend-of-grimrock/

GameSpy
"Captures everything that's fun about old-school RPGs"
Score: 4.5/5
http://pc.gamespy.com/pc/legend-of-grimrock/1222252p1.html

GameBanshee Review
"a remarkably fun, engrossing and challenging game that manages to pick up all the best elements of its inspiration, while at the same time adding a few new twists"
http://www.gamebanshee.com/news/107560-gb-feature-legend-of-grimrock-review.html

Hooked Games Review
"Legend of Grimrock has teeth, has smarts and provides a role-playing experience that should never have been forgotten in the first place."
Score: 8.4
http://www.hookedgamers.com/pc/legend_of_grimrock/review/article-896.html

Seth
Forgotten

bo=protoze!

Rasta
New Member

350 Posts

Posted - 10/04/2012 :  07:45:09  Show Profile Send Rasta a Private Message  Reply with Quote
Na tuhle klasiku se taky moc těším...

Na GoG je ještě levnější:

http://www.gog.com/gamecard/legend_of_grimrock

Rasta,main char EaB,SWG,WoW,EVE,LOTRO

Go to Top of Page

terawatt
Junior Member

flegr

916 Posts

Posted - 10/04/2012 :  08:33:24  Show Profile  Send terawatt an ICQ Message Send terawatt a Private Message  Reply with Quote
Tohle vypadá jako parádní flashback na DM, Brány Skeldalu a všechny ty neomluvené hodiny

I've survived Chernobyl,Y2K,9/11,Bird flu,Mad cow disease,Swine flu,Ebola outbreak, African Swine Fever,SARS, MERS,COVID-19, Brexit,..NIBIRU BRING IT ON.

Go to Top of Page

WereHamster
Junior Member

WereHamster

982 Posts

Posted - 10/04/2012 :  09:14:20  Show Profile Send WereHamster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by terawatt

Tohle vypadá jako parádní flashback na DM, Brány Skeldalu a všechny ty neomluvené hodiny

Kdo z vás taky proběhl DM s jednou postavou? :))
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 10/04/2012 :  09:24:57  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Vypadá to super. Už jsem si to objednal. Myslím si, že vývojáři těchto titulů si zaslouží podpořit - své peníze jsem jim tedy poslal rád.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Dorlas
Moderator

Mr. Pink 2

2785 Posts

Posted - 11/04/2012 :  15:55:33  Show Profile  Send Dorlas an ICQ Message Send Dorlas a Private Message  Reply with Quote
na ja tak sem jim taky poslal penouze. Je to super, ze vyvojari este delaj takovyhle hry... Jen doufam, ze sem za ty roky moc nevymekl a ze tu hru zkousnu

Dorlas
EQ2
CzH, MdK, ReD, Ragnarok, Pohodari, Multa Nocent
UO, SWG, WoW, VG, AoC, DF, TESO, Rift, Swtor, GW2, Daoc - inactive
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 11/04/2012 :  17:49:12  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Jsem si teď uvědomil, že jsem dodneška nedohrál původní DMko
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 11/04/2012 :  19:24:22  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Hehe tak hodně štěstí s házením hvězdic proti schodům... :)

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Dorlas
Moderator

Mr. Pink 2

2785 Posts

Posted - 11/04/2012 :  21:15:14  Show Profile  Send Dorlas an ICQ Message Send Dorlas a Private Message  Reply with Quote
dal sem tomu neco pres hodinu. Je to fakt hc. Zasekl sem se ve druhym patre jak sou ty 3 skeletoni

Dorlas
EQ2
Go to Top of Page

Khostri
prudič

2210 Posts

Posted - 12/04/2012 :  08:55:54  Show Profile  Send Khostri an ICQ Message Send Khostri a Private Message  Reply with Quote
Tu místnost jsem udělal a jdu dál :) Je ale pravdou, že jsem vymněkl a hraju to na normál. Hard jsem si na první hraní netroufnul.
Jinak moc hezké. Dokonce se mi zdá, že design některých částí hodně připomíná DM. Až jsem si na té druhé úrovni říkal, kdy najdu jídelnu s houbičkama :)

Pro zajímavost - s jakou partou hrajete? Dal jsem minotaur fighter, lizard rogue, insect mage (fire, air) a human mage (earth, ice). Jen si říkám, jestli sjem se neměl vykašlat na zloděje a dát prostě 2x fighter a 2x mage. Lockpick tu stejně není a nějakou jinou speciálku nemá. Možná střílení z luků - uvídím dále, jestli to vůbec k něčemu je.

PC, PS3, iPad
Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 12/04/2012 :  10:29:24  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
Mně to teda podle screenshotů připadá jako nehorázně vykradený DMko, což je trochu odrazuje. Je ok udělat něco na podobným principu, ale vykrást konkrétní pasti a zcela sprostě okopírovat celý místnosti? No nevím. Přesně z tohohle důvodu jsem to nekoupil, jakkoli to vypadá skvěle a věřím, že ten tým co za tím stojí nejsou žádný lemra.
Go to Top of Page

Dorlas
Moderator

Mr. Pink 2

2785 Posts

Posted - 12/04/2012 :  10:43:47  Show Profile  Send Dorlas an ICQ Message Send Dorlas a Private Message  Reply with Quote
ber to tak Octo, ze to je proste oslava DMka, a je to supr hratelny, fakt me to bavi...

Jinak Ja jedu minotaur-war / insect - mage / lizard - rogue (kudlickar) / human rogue (lucistnik)
a musim rict ze ten luk je vynikajici, dela nejvetsi dmg ze vsech...

Dorlas
EQ2
Go to Top of Page

Seth
Senior Member

Gig

2564 Posts

Posted - 15/04/2012 :  10:43:35  Show Profile  Send Seth an ICQ Message Send Seth a Private Message  Reply with Quote
tak jsem to vcera dohral na hard, ale bylo to psycho
rozhodne nedoporucuju na prvni hrani

na prvni hrani bych doporucil klidne EASY
hra je postavena hodne na logickych problemech a ty fajty proste odvadi pozornost

Hra je to VELMI povedena
99% puzzle lze logicky vyresit (papirky s napovedou pomahaji)
nektere fajty na HARD nejdou dat pri prvnim prilezitosti - clovek se musi vratit pozdeji (po par patrech)
pokud nemuzete neco vyresit a vite, ze je to jedina casta kudy dal - prestante hrat, dejte si pauzu - urcite na to prijdete pozdeji - rozhodne kaslete na navod, neni to tak tezke.
svetlo a stiny jsou proste pecka (nektere puzzle jsou na tom zalozene) - tohle je proste pecka a to v DM proste neni

Moje parta:
Mino fighter - axe spec+armor (minimalne na heavy bez postihu, zbytek sekery - max crit za 270 tusim)
lizard rogue - unarmed+dodge(minimalne na light armor bez postihu, zbytek fisty)
insect mage - ice+spellcraft (2X v ice na lepsi frostbolt, zbytek spellcraft)
insect mage - air+spellcraft (2X v air na lepsi lightning, zbytek spellcraft)

S jidlem jsem nemel problem. Za to s nosnosti to byla krize, hlavne ke konci, kdy byl fighter navleceny v platech

quote:
Originally posted by Octopuss

Jsem si teď uvědomil, že jsem dodneška nedohrál původní DMko

lol, tohle rika clovek co namakroval Archmastera v DM...
Ale ted zcela vazne: neni to remake DM - nektere puzzle jsou okopirovane, hlavne v zacatku, ale rozhodne to hru nekazi

Seth
Forgotten

bo=protoze!

Go to Top of Page

Seth
Senior Member

Gig

2564 Posts

Posted - 15/04/2012 :  11:10:21  Show Profile  Send Seth an ICQ Message Send Seth a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by WereHamster
Kdo z vás taky proběhl DM s jednou postavou? :))

ja dohral DM s jednou postavou nekolikrat, ale az teprve pred 2 mesici jsem se odvazil a zkusil si zahrat Chaos Strikes Back (pomoci CSBWin) - a ta hra je jednoduse genialni.
Myslim, ze tak propracovany dungeon (fajty/puzzle) nikdy neexistoval. A tim jak je to podzeni resene (clovek zacina uprostred) a ruzne se propleta a je nelinearni a to vse v 3D prostoru je obdivuhodne.

Seth
Forgotten

bo=protoze!

Go to Top of Page

Octopuss
rumový kanál

orly

2749 Posts

Posted - 15/04/2012 :  14:01:10  Show Profile Send Octopuss a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Seth
lol, tohle rika clovek co namakroval Archmastera v DM...
Ale ted zcela vazne: neni to remake DM - nektere puzzle jsou okopirovane, hlavne v zacatku, ale rozhodne to hru nekazi

Ale prd. Schválně jsem pustil DOSBox, a mám ve čtvrtým patře jen archmastery ninjy, a šestkový warriory a priesty
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,11 seconds. on eygor Snitz Forums 2000