Author |
Topic  |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 10/11/2009 : 07:52:59
|
Do serveru, ve kterém není použitelný IDE řadič ani molex napájení scháním PCI kartu s pamětí (alespoň 128MB), která se chová jako IDE řadič a podporuje bootování. Neviděli jste, prosím, někde něco takového? Ideální by byl odkaz do nějakého webshopu, odkud by se to dalo hned objednat.
Bohužel server nepodporuje boot z USB, takže nemůžu využít ani USB flash disk.
Naprosto ideální by byla PCI IDE karta, která by dokázala z PCI zběrnice napájet SSD disk.
EDIT: To co scháním by se dalo jinak popsat jako IDE disk bez externího napájení připojitelný do PCI slotu.
|
|
| |
terawatt
Junior Member

916 Posts |
Posted - 10/11/2009 : 11:30:02
|
quote: Originally posted by Tibor
Do serveru, ve kterém není použitelný IDE řadič ani molex napájení scháním PCI kartu s pamětí (alespoň 128MB), která se chová jako IDE řadič a podporuje bootování. Neviděli jste, prosím, někde něco takového? Ideální by byl odkaz do nějakého webshopu, odkud by se to dalo hned objednat.
Bohužel server nepodporuje boot z USB, takže nemůžu využít ani USB flash disk.
Naprosto ideální by byla PCI IDE karta, která by dokázala z PCI zběrnice napájet SSD disk.
EDIT: To co scháním by se dalo jinak popsat jako IDE disk bez externího napájení připojitelný do PCI slotu.
Co třeba tohle> http://obchod.abmmorava.cz/?cls=stoitem&stiid=104425
nebo> http://www.compos.cz/delock-pci-radic-1xesata-ext-1xsata-ide-int-raid_d129595.html |
I've survived Chernobyl,Y2K,9/11,Bird flu,Mad cow disease,Swine flu,Ebola outbreak, African Swine Fever,SARS, MERS,COVID-19, Brexit,..NIBIRU BRING IT ON.
|
Edited by - terawatt on 10/11/2009 11:48:39 |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 10/11/2009 : 14:50:16
|
V serveru není žádné napájení, potřebuju aby se celá ta karta chovala jako disk a nebo aby to rovnou napájela z PCI zběrnice. |
 |
|
Deimnia
Moderator

1624 Posts |
Posted - 10/11/2009 : 15:32:12
|
V serveru není žádné napájení
Vysvětli prosím jak v serveru není žádné napájení. Nejsou tam disky? Optická mechanika? Jak je napájená základní deska? |
Deim Son - Člověk kterého milujete nenávidět. :) |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 10/11/2009 : 15:54:15
|
Není tam žádný molex konektor na který bych připojil disk a nebo rozdvojku napájení. |
 |
|
Deimnia
Moderator

1624 Posts |
Posted - 10/11/2009 : 16:17:35
|
Není tam žádný molex konektor na který bych připojil disk a nebo rozdvojku napájení.
Serverů jsem viděl už hodně a vždy tam těch konektorů bylo požehnaně a nebo šla připojit rozdvojka. Jak je možné, že to nejde?
Můžeš se trochu rozepsat?
Připadám si jak když mi zákazník zavolá a řekne:"Mně to nejede, co mám dělat?". |
Deim Son - Člověk kterého milujete nenávidět. :) |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 10/11/2009 : 16:26:03
|
Je to dell poweredge 1750. 1U server. |
 |
|
Havran
New Member

305 Posts |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
|
terawatt
Junior Member

916 Posts |
Posted - 10/11/2009 : 18:41:31
|
S tím napájením bude asi problém, z PCI nevytáhneš více jak 5V, jenže disky potřebujou 12, já hledal půl hodiny a žádný podobný řadič/redukci jsem nenašel :(
edit: tak SSD jdou na 5/3.3V ale napájení přes PCI prostě nenajdeš :( |
I've survived Chernobyl,Y2K,9/11,Bird flu,Mad cow disease,Swine flu,Ebola outbreak, African Swine Fever,SARS, MERS,COVID-19, Brexit,..NIBIRU BRING IT ON.
|
Edited by - terawatt on 10/11/2009 19:01:44 |
 |
|
Rodier
Moderator

4328 Posts |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 11/11/2009 : 07:45:42
|
quote: Originally posted by terawatt
S tím napájením bude asi problém, z PCI nevytáhneš více jak 5V, jenže disky potřebujou 12, já hledal půl hodiny a žádný podobný řadič/redukci jsem nenašel :(
edit: tak SSD jdou na 5/3.3V ale napájení přes PCI prostě nenajdeš :(
Díky bohužel jsem došel k tomu samému. |
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
|
Yennefer
mad kobold

1603 Posts |
Posted - 25/11/2009 : 12:25:33
|
quote: Originally posted by Deimnia
Není tam žádný molex konektor na který bych připojil disk a nebo rozdvojku napájení.
Serverů jsem viděl už hodně a vždy tam těch konektorů bylo požehnaně a nebo šla připojit rozdvojka. Jak je možné, že to nejde? Můžeš se trochu rozepsat? Připadám si jak když mi zákazník zavolá a řekne:"Mně to nejede, co mám dělat?".
heh, asi jsi nevidel zadny opravdovy server jen ty PC-like skladacky znackove servery nemaji molexy protoze je nepotrebuji, server je poskladanej s dilu ktery do sebe hotswap zasoupnes vcetne vetraku disky se strkaji do backplane ktera je pripojena specialnim konektorem, disky nemaji molex ale je to integrovano do jednoho konektoru (napr USCSI320, SAS) |
UO - Yennefer, Jasra (DP) DAoC - Yenn, Yiyiy, Corwin, https://www.daocutils.com/chimp/corwin
|
 |
|
|
Topic  |
|