Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Cokoliv co se nevejde jinam
 Nahrávání, editace a publikování herních videí
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 01/09/2009 :  14:44:38  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
Najde se na Imperiu někdo kdo se touto činností zabývá / zabýval ? Dáme do kupy nějaký know-how jak to video nahrát, trochu poeditovat a někam nahrát, tak aby to vypadalo trochu k světu ?

Nemůžu si pomoct, ale všechno co vyprodukuju vypadá hnusně

Edited by - Isac on 01/09/2009 14:45:02

akkamov
New Member

124 Posts

Posted - 01/09/2009 :  15:42:39  Show Profile Send akkamov a Private Message  Reply with Quote
Zajdi na mmogames.cz a kontaktuj Yiahimyra je na to profík. Finalizoval mi video z Tabuly Rasy. Na hrubej render z Fraps stačí VirtualDub, na editaci.. přechody, titulky apod je vynikající Sony Vegas Pro 8, fakt špička, intuitivní a snadné. Na upload videí je nejlepší co znám vimeo.com... vše díky Yiahimyrovi. :-)

Edited by - akkamov on 01/09/2009 15:49:39
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 01/09/2009 :  16:08:27  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by akkamov

Zajdi na mmogames.cz a kontaktuj Yiahimyra je na to profík. Finalizoval mi video z Tabuly Rasy. Na hrubej render z Fraps stačí VirtualDub, na editaci.. přechody, titulky apod je vynikající Sony Vegas Pro 8, fakt špička, intuitivní a snadné. Na upload videí je nejlepší co znám vimeo.com... vše díky Yiahimyrovi. :-)

Odkaz na ty videa by nebyl ?

Problém třeba je, že mně osobně příjde divnej už i výstup z Frapsu Už i tam jsou vidět artefakty u nápisu :(
Go to Top of Page

akkamov
New Member

124 Posts

Posted - 01/09/2009 :  17:10:03  Show Profile Send akkamov a Private Message  Reply with Quote
Poslal jsem ti link do PM, z vimea jsem ho stáhnul, bylo příliš patetické, což potvrdilo, že jsem k němu nedostal žádnej pozitivní komentář... ehm ani negativní. Asi vadilo, že má 44 minut. :)

K Fraps je zdarma alternativa, ale podporuje jen vybrané hry a už si nepamatuju jak se jmenuje.

edit: tak jsem to našel na disku - je to na wegame.com .. jestli je to lepší netuším, nikdy jsem to nepoužil

Edited by - akkamov on 01/09/2009 17:12:20
Go to Top of Page

Kar-Chee
Junior Member

Parental3

960 Posts

Posted - 02/09/2009 :  13:57:41  Show Profile Send Kar-Chee a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Isac

quote:
Originally posted by akkamov

Odkaz na ty videa by nebyl ?

Problém třeba je, že mně osobně příjde divnej už i výstup z Frapsu Už i tam jsou vidět artefakty u nápisu :(

Co vím, tak Fraps používají v podstatě všichni. Artefakty se mi objevují pouze, když už nezvládá PC.

Na editaci taky doporučuji Sony Vegas.

Planetside 2, Diablo 3
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 02/09/2009 :  15:02:28  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
akkamov: díky za to video, ikdyž to mi zrovna moc nepomohlo :) já chci aby to video bylo krásně čistý a byl vidět i inteface

Kar-Chee: nahrál jsem si na YouTube takový testovací video (http://www.youtube.com/watch?v=AEtQAuHawSU), to že je to takhle máznutý na YouTube bych bral, ale třeba jak tam otevřu ten chat, tak ty červený jména lidí jsou máznutý i přímo z toho Frapsu :(
(nejsem si jistej jestli jsem se dobře vyjádřil a jestli se tomuhle říká artefakt :) )

jinak nevim jestli se to děje jenom mně, ale když nahrávám ve Frapsu, tak mi to tu hru limituje na počet snímku v kterejch nahrávám, a ve 30 fps se Darkfall rozhodně hrát nedá a na 60 mi to neutáhne PC :)
Go to Top of Page

akkamov
New Member

124 Posts

Posted - 02/09/2009 :  15:51:39  Show Profile Send akkamov a Private Message  Reply with Quote
To je spíš prostě kompresí ty nečitelný jména v chatu, mrknu večer na zdrojový soubory pro to video co jsem posílal a písnu, jestli jsem to měl taky máznutý. Jediný co mě napadá, je snímat Full resolution místo Half. Jenže až to budeš chtít předělat na nějakou publikovatelnou verzi, tak ti to komprese stejně rozmaže. :-) Ale možná bude lepší než realtime přepočet Frapsů. Jináč pokud si vzpomínám hru mi Frapsy nelimitovaly, aspoň jsem si toho nikdy nevšiml, nahrával jsem na 25fps tuším, a hrálo se mi čistě.. pro mě jedno slovo.. záhada. :-)
Go to Top of Page

tojejedno
Advanced Member

5626 Posts

Posted - 02/09/2009 :  16:20:50  Show Profile  Send tojejedno an ICQ Message Send tojejedno a Private Message  Reply with Quote
Pokud chceš mít maximální kvalitu (detailní UI/chat apod.) musíš jet full resolution s žádnou kompresí (což ti s největší pravděpodobností nezvládne disk). Leda na to mít dedikovanej raid a stejně si nemyslím že to normální HW zvládne.

Nejoptimálnější je dělat video v jiným rozlišení než hraješ na 25 snímků. 1280*1024*25 fullsize mi to bralo slušně na mým dva roky starým amd dualcoru už nevím co v té době frčelo, asi 3000+ nebo tak něco?

Ve zkratce pokud chceš kvalitu, musíš tomu obětovat "hru". Většina videa je proto dělaná rozmazaně, páč to tam lidi cpou tak jak to hrajou.
Na videa koukám minimálně, ale ještě jsem snad ani v YTHQ kvalitě nepřečetl chat:)

AO: Pan Shade Tojejedno + PvP nub - retarded (tm)by NerfTý Mittra
VG: Jsem takova mala pisnicka - retarded s potencialem
EQ2: Tojeonde - Pivipi - retarded
Rift: Tojejedno - nejakej FOTM class, takze klerik asi:/ - retarded
FF XIV: Toje Tojejedno - a opet retarded, hrozna hra
TESO - tojejedno - sorcka - Sem se vratil z dovolene a prej uz se to nehraje

Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 02/09/2009 :  16:23:06  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
To že je to video horší pokud se to přepočítává do half resolution jsem si všimnul, proto jsem tohle video nahrával na full v okně 1280x720.

tojejedno: no to je otázka kde bych ve Frapsu tu kompresi vypnul, minimálně teda v tý trial verzi jsem žádnou takovou možnost neviděl, nechápu jak všichni můžou používat software kde se nedá prakticky nic nastavit :)

aktuálně mi příjde lepší Windows Media Encoder, tam se toho dá nastavit až moc a aktuálně v tom trochu tápu, příjde mi, že ten wmv formát nějak požírá barvy nehledě na to co tam nastavím :)

jinak nahrávám na quadcore procesoru na separátní disk, to by snad mohlo trochu pomoct

Edited by - Isac on 02/09/2009 16:30:31
Go to Top of Page

Wuuduu
Junior Member

544 Posts

Posted - 02/09/2009 :  17:10:10  Show Profile Send Wuuduu a Private Message  Reply with Quote
skusal som nejake veci a 1680x150 bez kompresie som v pohode daval s quadcore na RAID0 disk.
Chce to 64bit OS, pretoze velkosti tych vyslednych suborov prekracuju 4GB niekolkonasobne.

EVE: H00d – [RG] / [-RZR-] – R.I.P.
WAR: Klingac – Causa Justa / Karak Azgal – R.I.P.
EQ2: Silwia Luisa – Undead / Runnyeye – R.I.P.
GW: Luisa de Silwa – R.I.P.
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 02/09/2009 :  17:16:24  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Wuuduu

skusal som nejake veci a 1680x150 bez kompresie som v pohode daval s quadcore na RAID0 disk.
Chce to 64bit OS, pretoze velkosti tych vyslednych suborov prekracuju 4GB niekolkonasobne.

A čím si to nahrával, co si nahrával a s jakým nastavením ?

btw jakou souvislost má x64 systém s 4GB+ souborem?
Go to Top of Page

Rodier
Moderator

StavkaDJu

4328 Posts

Posted - 05/09/2009 :  00:18:27  Show Profile  Visit Rodier's Homepage  Send Rodier an ICQ Message Send Rodier a Private Message  Reply with Quote
Fraps zadnou kompresi prave nepouziva. Proto ma subor z frapsu par giga. Se podivej v nakem prehravaci na vlastnosti a uvidis tam:

Video: FPS1 840x524 25.00fps [Stream 00]
Audio: PCM 44100Hz stereo 1411Kbps [Stream 01]
{tohle mam half resolution)

je fakt, ze cervena je velkej problem pri snizovani rozliseni atp..

co se tyce HQ na Youtube - to jen zveda kvalitu zvuku. Youtube ale podporuje uz i HD, takze pokud to tam vrazis v 720p, pujde to v HD..

First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave!
Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
Go to Top of Page

MooN
Starting Member

58 Posts

Posted - 05/09/2009 :  00:59:19  Show Profile Send MooN a Private Message  Reply with Quote
quote:

To si krapet pleteš ne? ta maximální velikost 4gb je omezená v souborovém systému fat, ale už od dob snad win 2000 tu máme NTFS, který tímto netrpí. Zmíněné 4gb se týkají RAM paměti kdy 32bit systémy nejsou schopny pracovat s větší ram pamětí než je něco málo pod 4GB (respektive schopny jsou s ní pracovat, ale paměť kterou můžete využívat nepřesáhne 4GB), což právě odstraňuje přechod na 64bit systémy.

Now FullTiltPoker.com
Future ???
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 05/09/2009 :  01:35:01  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
Rodier: no právě že používá, FPS1 je ten jejich kodek a ten nějakou kompresi má, jinak by to video bylo ještě xkrát větší.

viz. tenhle screenshot, to je z "nekomprimovanýho" videa z Frapsu, natáčeno na full-size

jinak to video na youtube je právě nahraný v 720p a má tam tu HD kvalitu, ale ani ta neni moc slavná :(

Edited by - Isac on 05/09/2009 01:40:53
Go to Top of Page

Wuuduu
Junior Member

544 Posts

Posted - 05/09/2009 :  10:37:28  Show Profile Send Wuuduu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MooN

quote:

To si krapet pleteš ne? ta maximální velikost 4gb je omezená v souborovém systému fat, ale už od dob snad win 2000 tu máme NTFS, který tímto netrpí. Zmíněné 4gb se týkají RAM paměti kdy 32bit systémy nejsou schopny pracovat s větší ram pamětí než je něco málo pod 4GB (respektive schopny jsou s ní pracovat, ale paměť kterou můžete využívat nepřesáhne 4GB), což právě odstraňuje přechod na 64bit systémy.

Nikdy predym som na XP so subormi co maju 50+ GB neopracoval. Asi som to zle napisal, sry.

EVE: H00d – [RG] / [-RZR-] – R.I.P.
WAR: Klingac – Causa Justa / Karak Azgal – R.I.P.
EQ2: Silwia Luisa – Undead / Runnyeye – R.I.P.
GW: Luisa de Silwa – R.I.P.
Go to Top of Page

akkamov
New Member

124 Posts

Posted - 05/09/2009 :  12:32:32  Show Profile Send akkamov a Private Message  Reply with Quote
Nevím jak vám, ale mě Frapsy video automaticky rozdělují do 4,195 GB velkých souborů. Dá se to nějak změnit, aby dělaly jeden velký? A neříkejte mi nooobe zapni si NTFS, mám visty a NTFS mám podle mě zapnutý. :-)
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,11 seconds. on eygor Snitz Forums 2000