Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Darkfall
 Darkfall - General
 Minning
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 07/03/2009 :  10:31:03  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
ma nekdo prestavu kde se tezi dalsi kovy krom metalu.
Je to skillu nebo na to jsou jine spawny. Vzhledem k tomu ze spawn ma nazev metal to muze byt jak o skillu tak i spawnu kdy vsechny kovy maji stejny nazev spawnu aby to nebylo tak jednoduchy to nalest.
Mam skill 50+ a zatim mi nic jineho nez Iron nepadlo, dnes jsem skusil behat cca 1,5 hod po ruznych ostrovech a testoval spwny kovu ale vzdy jen Iron.

BTW: neprislo Vam ze velmi spomalili rust skillu? Za cca 500 metalu jsem udelal 49% a dnes za 120 metalu jen 1,5%.

Noe

Milamber
New Member

398 Posts

Posted - 07/03/2009 :  11:02:24  Show Profile Send Milamber a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

ma nekdo prestavu kde se tezi dalsi kovy krom metalu.
Je to skillu nebo na to jsou jine spawny. Vzhledem k tomu ze spawn ma nazev metal to muze byt jak o skillu tak i spawnu kdy vsechny kovy maji stejny nazev spawnu aby to nebylo tak jednoduchy to nalest.
Mam skill 50+ a zatim mi nic jineho nez Iron nepadlo, dnes jsem skusil behat cca 1,5 hod po ruznych ostrovech a testoval spwny kovu ale vzdy jen Iron.

BTW: neprislo Vam ze velmi spomalili rust skillu? Za cca 500 metalu jsem udelal 49% a dnes za 120 metalu jen 1,5%.

No na ty %exp bych si tipnul ze jsi normalka udelal 50% a rust skillu se zpomalil a mam pocit ze lepsi uz to nebude
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 07/03/2009 :  11:47:49  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
ja ti nevim sps to nerfli celkove. Se skillem 20-48 jsem vytezil cca 120-150 rudy za hodinu a cca 7x drahokam, ted se skillem 48-51 jsem vytezil cca 80 rudy za hodinu a z celkem 200 rudy nemam zadny drahokam.

Noe

Go to Top of Page

Krajec
New Member

370 Posts

Posted - 07/03/2009 :  12:27:44  Show Profile  Visit Krajec's Homepage  Send Krajec an ICQ Message Send Krajec a Private Message  Reply with Quote
ja bych to tipoval na dungy a nejaky takovy lokace, aby to lidi nemeli moc snadny

Darkfall - Krajec McSlicer [ReD]
Go to Top of Page

Stirius
New Member

Stirius

416 Posts

Posted - 07/03/2009 :  12:35:59  Show Profile  Visit Stirius's Homepage Send Stirius a Private Message  Reply with Quote
Myslím, že v hráčských městech budou další věci na těžení. A skillování, aspoň co jsem já sledoval, tak při úspěchu craftingu nebo těžení se zlepšíš asi o náhodné číslo nahoru. Někdy o 0,2, někdy o 0,01 apod.

Boiians leader
http://www.boiians.cz
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 10/03/2009 :  15:52:04  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
netusi nekdo jak je to s lepsimy kovy nez je Iron ... dosahl jsem GM miningu a po vytezeni spawnu nepadlo nic jineho nez iron

... jinak tezba failuje uspesne klidne 3x za sebou i pri GM skillu, ale urcity posun oproti skillu 1 tam je ... uz nefailnu 50x na spawn ale jen 25x

Noe

Go to Top of Page

Morticia
Starting Member

Morticia

74 Posts

Posted - 10/03/2009 :  16:34:20  Show Profile Send Morticia a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

..jsem GM miningu...

Emh, co ty delas priblizne v realnem zivotem jen tak na okraj? Abych vedel cim mam byt v pristim zivote...

A human and an Elf get captured by Skaven. The rat-men are getting ready to shoot the first hostage with Dwarf-made guns when he yells, "Earthquake!" The naturally nervous Skaven run and hide from the imaginary threat. He escapes. The Skaven regroup and bring out the Elf. Being very smart, the Elf has figured out what to do. When the Skaven get ready to shoot, the Elf, in order to scare them, yells, "Fire!"
Mrs. Svine, Reservoir Dogs

Edited by - Morticia on 10/03/2009 16:37:51
Go to Top of Page

PRIBOO
Average Member

DOG

1602 Posts

Posted - 10/03/2009 :  16:46:52  Show Profile  Send PRIBOO an ICQ Message Send PRIBOO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Morticia

quote:
Originally posted by Noe

..jsem GM miningu...

Emh, co ty delas priblizne v realnem zivotem jen tak na okraj? Abych vedel cim mam byt v pristim zivote...

Vlastni tiskarnu a tiskne si prachy ...
Go to Top of Page

Drewinek
Advanced Member

Gnome

814 Posts

Posted - 10/03/2009 :  17:15:10  Show Profile  Send Drewinek an ICQ Message Send Drewinek a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PRIBOO

quote:
Originally posted by Morticia

quote:
Originally posted by Noe

..jsem GM miningu...

Blbost ma vlastni zlatej dul

RL Fishing
Go to Top of Page

akkamov
New Member

124 Posts

Posted - 10/03/2009 :  17:43:32  Show Profile Send akkamov a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

...ale urcity posun oproti skillu 1 tam je ...

quote:
Originally posted by PRIBOO

Edited by - akkamov on 10/03/2009 17:44:11
Go to Top of Page

Krajec
New Member

370 Posts

Posted - 11/03/2009 :  00:03:39  Show Profile  Visit Krajec's Homepage  Send Krajec an ICQ Message Send Krajec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

netusi nekdo jak je to s lepsimy kovy nez je Iron ... dosahl jsem GM miningu a po vytezeni spawnu nepadlo nic jineho nez iron

z race chatu..

quote:
apparently special ores can only be mined in advanced player cities

Darkfall - Krajec McSlicer [ReD]
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 11/03/2009 :  08:40:31  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Krajec

quote:
apparently special ores can only be mined in advanced player cities

no to si dělaj fakt prdel ... imho začíná mě ten herní systém craftu nehorázně štvát.
Nejen, že zbraň R10 která padá z moba jako 100% drop a ve 3 lidech jí seš shopnej za hodinu nafarmit několi kusů tě stojí při výrově surovin za 200g ale jako lepší kovy se budou vyskytovat jen player citi ... maj to uplně postavený na hlavu.
Kua lepší kovy by naopak měli padat vyloženě mimo všechny města pěkně v high mob (enemy) lokacích, zbraně by měly být primárně z craftu a ty z lootu shity co použiješ jen v krizi.

Noe

Go to Top of Page

†… Havran …†
Average Member

1962 Posts

Posted - 11/03/2009 :  08:56:19  Show Profile  Send †… Havran …† an ICQ Message Send †… Havran …† a Private Message  Reply with Quote
bych spis rekl ze podporujou to aby vlastnictvi mesta melo nejakej vyznam coz je v poradku, hraci se o ne aspon budou rezat

EVE: Lord Greg (Black Nova Corp) [Band of Brothers] [IT Alliance] BoB Forever
KILLER 73.3% LOOTER 66.7% THIEF 33.3% SCAMMER 26.7
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 11/03/2009 :  09:44:24  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
Už předem bylo známo, že ta hra se bude točit kolem hráčskejch měst. Pokud je to pravda, tak to aspoň ty krafty motivuje k budování měst a budou z toho něco i mít. Jinak by mě asi nebavilo někomu kraftit město, abych se pak koukal jak se o něj řežou :)
Go to Top of Page

Hermes
Starting Member

16 Posts

Posted - 13/03/2009 :  09:24:43  Show Profile  Send Hermes an ICQ Message Send Hermes a Private Message  Reply with Quote
Tak jsem právě s většími či menšími úspěchy dosáhl maxima skillu mining a rád bych se podělil o informace, které by mohli posloužit těm, kteří se na tento skill teprve chystají.

Dle vlastních zkušeností lze z 0 na 100 skillu mining dosáhnout za 40-50 hodin čistého času. Lze se celkem bez problémů dostat i pod 40 hodin s nějakými ústupky.

K těžbě je třeba základní nástroj a to Pickaxe. Začínající hráči ji získají po splnění jednoho ze startovních questů a dále ji lze koupit u obchodnka za 20g. Používáním se Pickaxe opotřebovává, kdy po dosažení durability 0 z původních 50ti je nástroj zničen. Přesně jsem to neměřil, ale jedna pickaxe vydrží minimálně na 8 úplných vytěžení konkrétního spawnu.

Je třeba rozhodnout, co vlastně chcete těžit. Kameny, na které používáte skill mining jsou dvojího typu. Minig spawn rock a mining spawn metal.
Nejběnějším a nejsnáze nalezivším je mining spawn rock, které jsou v podstatě rozesety na každém kroku. Z nich lze při těžení získat surovinu stone, sulfur a drahé kameny. Mining spawn metal není tak častý, ale při troše hledání několik kusů v okolí měst naleznete. K označení míst na mapě, kde jste narazili právě na metal, doporučuji použít příkaz /annotation_add Metal, kdy se dané místo zanese do mapy s konkérním popisem, kdy jej pak snáze naleznete. Z nich získáte iron ore, sulfur a drahé kameny.

Z jednoho minig spawnu lze získat 50-55 kusů suroviny. Iron ore je po vytěžení možné přetavit do Iron ingotů. K tomu je zapotřebí nástroj tongs (ke koupi u kováře nebo klasického obchodníka za 40g) a blízkost slévárny. Při slévání rudy na ingoty platí poměr 5 kusů rudy je přetaveno na 2 ingoty. Při slévání je použit skill Smelting.

Po vytěžení daného místa je respawn, tedy možnost opětovného těžení z tohoto místa, minimálně více než hodina (přesně jsem to neměřil). Pokud tedy chcete těžit výhradně iron ore, připravte se na to že budete cestovat a doba pro dosažení max skillu se prodlouží ale do 50ti hodin byste se vejít měli. Iron je samozřejmě využitelnější a proto žádanější než kámen. Pokud je Vám jedno, co těžíte a cílem je především dosažení skillu, potom jste v pohodě, kameny jsou na každém kroku a k dosažení cíle max skillu vás může z nuly dělit i méně než 40 hodin čistého času.

Co se týče cen, momentálě se Iron ore prodává za nějakých 2-2.5g kus a Iron ingot za 5-6g (samozřejmě hráčům). 5g za kus ingotu je dle mého názoru opravdu málo. Pojďmě trochu zauvažovat... Doba na vytěžení jednoho kusu suroviny je 12 sec což ovšem neznamená, že co kupnutí to surovina a i na skillu 90-100 failujete docela pravidelně. Pokud tedy započítáme šanci na úspěch cca 70% (mnohdy však bohužel méně zvláště pokud máne malý skill), fakt, že metal spawnů je málo a nebo jsou daleko, je nutné je přetavit (doba tavení ingotu 10 sec) a i při taení můžete failnout (ruda je ztracena), nevychází mi 5g za jeden ingot jako adekvátní cena. Není problém ingoty železa prodat za 6g při troše trpělivosti nebo je samozřejmě použít při trénování a další výrobě. Cenu samozřejmě stanovje nabídka a poptávka na trhu, ale pokud si vážíte své práce a vynaloženého času, alespoň se poksute vynaložené prostředky zhodnotit.

Při dosažení skillu mining 75 si zajděte koupit skill Minig Mastery (k dostání u NPC v hlavních městech za 200g), který postupně snižuje dobu potřebnou k těžení takže se dostanete z původních 12 sec na asi tak 8-9 sec.

Edited by - Hermes on 13/03/2009 10:01:06
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 13/03/2009 :  09:48:13  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hermes
Dle vlastních zkušeností lze z 0 na 100 skillu mining dosáhnout za 40-50 hodin čistého času.

Z jednoho minig spawnu lze získat 40-80 kusů suroviny

Z jednoho minig spawnu lze získat 40-80 kusů z původních 12 sec na asi tak 8-9 sec.

- lze toho dosáhnout za cca 30 hodin (tolik to trvalo cca mě) při dobře nastaveným makru a jeho soustavnému hlídání a přebíhání od jednoho spawnu k druhému (makro na mining jsem si odseděl u kompu - je nutno pořád hlídat enemy a okamžitě se přesouvat při vytěžené rudě)

moje makro:
do skillu 85 ... 50 kopání s timerem 11 sec, 3,5 min. rest (dobu restu jsem postupně ubíral až na 2min spolu s vzrůstajícím skillem mastery)
od skillu 85 ... jen opakované kopání 10-8,7 sec (jak přibívá mastery) a následně full rest po vytěžení celýho spawnu
do mastery skillu 50 jsem nebyl shopen vykopat celý spawn na jednu staminu, od mastery 50% se dá vykopat cca přesně celý spawn na jednu staminu

- do pondělka bylo v jednom spawnu cca 50-55 suroviny (možná udělali změnu ale do pondělka mě méně nepadlo a více nepadlo)

- doba těžení je 10 sec. a mining mastery ji snižuje o 0,5 sec za každý level tedy, až na 8sec (opět údaje z pondělí, možná došlo ke změně)

- Počet všech vykopaných surovin na skill 1-100% je cca 5400 ks (+ - 100 ks)
z toho:
cca 1000 sulfur
cca 4370 ore
cca 30 drahokamů

počet surovin na skill 50 ... cca 800 ks
počet surovin na skill 50-90 ... 3200 ks
počet surovin na skill 90-100 ... cca 1400 ks

Noe

Edited by - Noe on 13/03/2009 09:52:29
Go to Top of Page

Hermes
Starting Member

16 Posts

Posted - 13/03/2009 :  10:00:35  Show Profile  Send Hermes an ICQ Message Send Hermes a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

quote:
Originally posted by Hermes
Dle vlastních zkušeností lze z 0 na 100 skillu mining dosáhnout za 40-50 hodin čistého času.

Z jednoho minig spawnu lze získat 40-80 kusů suroviny

Z jednoho minig spawnu lze získat 40-80 kusů z původních 12 sec na asi tak 8-9 sec.

- lze toho dosáhnout za cca 30 hodin (tolik to trvalo cca mě) při dobře nastaveným makru a jeho soustavnému hlídání a přebíhání od jednoho spawnu k druhému (makro na mining jsem si odseděl u kompu - je nutno pořád hlídat enemy a okamžitě se přesouvat při vytěžené rudě)

moje makro:
do skillu 85 ... 50 kopání s timerem 11 sec, 3,5 min. rest (dobu restu jsem postupně ubíral až na 2min spolu s vzrůstajícím skillem mastery)
od skillu 85 ... jen opakované kopání 10-8,7 sec (jak přibívá mastery) a následně full rest po vytěžení celýho spawnu
do mastery skillu 50 jsem nebyl shopen vykopat celý spawn na jednu staminu, od mastery 50% se dá vykopat cca přesně celý spawn na jednu staminu

- do pondělka bylo v jednom spawnu cca 50-55 suroviny (možná udělali změnu ale do pondělka mě méně nepadlo a více nepadlo)

- doba těžení je 10 sec. a mining mastery ji snižuje o 0,5 sec za každý level tedy, až na 8sec (opět údaje z pondělí, možná došlo ke změně)

- Počet všech vykopaných surovin na skill 1-100% je cca 5400 ks (+ - 100 ks)
z toho:
cca 1000 sulfur
cca 4370 ore
cca 30 drahokamů

počet surovin na skill 50 ... cca 800 ks
počet surovin na skill 50-90 ... 3200 ks
počet surovin na skill 90-100 ... cca 1400 ks

Teď jsem to testoval přesněji a máš pravdu, 80 surovin ze spawnu jsem nadsadil, je to 50-55 - opravím...
Go to Top of Page

imhotep
Moderator

Imho

219 Posts

Posted - 13/03/2009 :  13:02:51  Show Profile  Send imhotep an ICQ Message Send imhotep a Private Message  Reply with Quote
panove, dekuji oboum, data, co nam a komunite prinasite, jsou zcela jiste prinosem.

Milan
Junior Member

777 Posts

Posted - 16/03/2009 :  21:13:10  Show Profile Send Milan a Private Message  Reply with Quote
Co pouzivas za program na macro? Je tam nejakej interni nebo musis mit externi?
Go to Top of Page

PRIBOO
Average Member

DOG

1602 Posts

Posted - 16/03/2009 :  22:21:26  Show Profile  Send PRIBOO an ICQ Message Send PRIBOO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Milan

Co pouzivas za program na macro? Je tam nejakej interni nebo musis mit externi?

Externi macra jsou zakazana!!!
Go to Top of Page

Marigold
Senior Member

Marigold

3590 Posts

Posted - 17/03/2009 :  00:35:53  Show Profile Send Marigold a Private Message  Reply with Quote
He?
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,11 seconds. on eygor Snitz Forums 2000