Author |
Topic  |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 30/10/2007 : 11:19:58
|
MÁm problém, ve Vistě mě nějak vůbec nefunguje hibernace (usínání) PC. V XPčkách mě to chodilo jako víno prostě po 10 min nečinnosti se vypnul monitor, disky a pod a PC se uvedlo do stavu hibernace nebo spánku (ani nevím). Ve VISTÁCH mě tohle nějak nefunguje - PC se sice odebere k spánku ale během několika minut se zase samo probere k životu pak za pár minut zase usne atd ... To samé dělá i pokud dám PC do režimu sleep ručně.
Zkoušel jsem různý nastavení režimu spánku a hibernace co VISTY nabízejí ale dělá to stále se všema.
Máte s tím také někdo problém? Nebo vám funguje režim spánku bezproblémů? Vůbec nevím co stím, hodně mě to vadí protože jsem člověk co PC vypíná jen když jede na dovolenou ... a přeci jen moje sestava je celkem žrout elektriky aby mě to bylo fuk.
|
Noe
|
|
| |
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 30/10/2007 : 14:08:24
|
Máš v biosu úplně vypnutej powermanagement? |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 30/10/2007 : 14:19:33
|
a co když vypojíš ethernetový síťový kábel, nepřestane to? možná má tvoje síťovka nastaveno magic pattern nebo něco takového, co dokáže probudit pak počítat blbým paketem, zkus se podívat na vlastnosti síťovky, někde to tam najdeš :) |
 |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 30/10/2007 : 14:43:36
|
quote: Originally posted by Tibor
Máš v biosu úplně vypnutej powermanagement?
ten mám určitě zapnutej - v XP to chodí perfektně i usínací tlačítko normálně funguje.
2Spajdr - co mám tedy konkrétně zapnout/vypnout v síťovce ... řejkl bych že to bude tou síťovkou měl jsem na něco podobnýho podezření i předtím (zatím jsem to ale netestnul protože u XP mě to chodí v pohodě i se síťovkou) |
Noe
|
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 30/10/2007 : 14:51:41
|
Zkus ten powermanagement v biosu vypnout. Pokud vím, tak by to mělo být vypnuto pro správnou funkci PM ve Windows. |
 |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 31/10/2007 : 08:17:51
|
Zkus ten powermanagement v biosu vypnout. Pokud vím, tak by to mělo být vypnuto pro správnou funkci PM ve Windows.
Tak to dělá na 100% ta síťovka. Když vytáhnu kabel tak to síná bezproblémů. Bohužel netuším co s tím protože síťovku mám nastavenou podle mě dobře (má nastaveno že jí systém může vypnout a nemá zatrženo že ona může systém probouzet). Krom toho jsem dle rady Tibora v Biosu vypnul veškerý Power Management ale nepomáhá. :(
Netušíte co stím, jak síťovku uklidnit? Mám integrovanou síťovku Marwel na deske Gigabyte GA-965P-DS4. Ovladač používám ten co si sami přidělili Visty. |
Noe
|
 |
|
Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts |
Posted - 31/10/2007 : 12:05:45
|
Zkus si od výrobce desky sosnout novější ovladač síťovky. |
 |
|
spajdr
Moderator

3400 Posts |
Posted - 31/10/2007 : 13:09:58
|
quote: Originally posted by Noe
Zkus ten powermanagement v biosu vypnout. Pokud vím, tak by to mělo být vypnuto pro správnou funkci PM ve Windows.
Tak to dělá na 100% ta síťovka. Když vytáhnu kabel tak to síná bezproblémů. Bohužel netuším co s tím protože síťovku mám nastavenou podle mě dobře (má nastaveno že jí systém může vypnout a nemá zatrženo že ona může systém probouzet). Krom toho jsem dle rady Tibora v Biosu vypnul veškerý Power Management ale nepomáhá. :(
Netušíte co stím, jak síťovku uklidnit? Mám integrovanou síťovku Marwel na deske Gigabyte GA-965P-DS4. Ovladač používám ten co si sami přidělili Visty.
Jak budu doma, tak tě navedu. |
 |
|
Noe
Moderator

2217 Posts |
Posted - 01/11/2007 : 08:52:43
|
quote: Originally posted by spajdr
Jak budu doma, tak tě navedu.
naváděj pls :)
Tak jsem si od Gigabyte stáhl nový ovladač a dělá to stejně ... už jsem fakt zoufalej v sleeepu to nevydrží dýl jak 5 minut a pořád se to probouzí :( Hrozně nerad bych to nakonec řešil samostatnou PCI síťovkou a kdoví jestli by to s ní fungovalo. |
Noe
|
 |
|
|
Topic  |
|