Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Vseobecne
 Hardware, připojení na internet ....
 4GB - Lame dotaz
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 23/10/2007 :  10:16:48  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
Potřebuji odpověď na můj lame dotaz. Mám v počítači 4gb paměti, bios je vidí - napíše 4GB dual channel atd. atd. ale Vista píše, že mám jen 3,5 giga. V čem může být problém, případně je to normální ?

Díky

Almych
Average Member

To jsem ja

1691 Posts

Posted - 23/10/2007 :  10:47:01  Show Profile  Send Almych an ICQ Message Send Almych a Private Message  Reply with Quote
Pokud mas 32b verzi Vist, tak vic nenalokujes. Vic pameti umi az 64b verze.
Go to Top of Page

Little
Moderator

2901 Posts

Posted - 23/10/2007 :  10:49:54  Show Profile  Send Little an ICQ Message Send Little a Private Message  Reply with Quote
Pokud mas jen 32-bit Vista pak vic neuvidis.
EDIT: sakra pozde

"End of hope, end of love, end of time. The rest is silence."

Edited by - Little on 23/10/2007 10:50:16
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 23/10/2007 :  10:53:54  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
Pokud máš 32bit verzi Vist tak víc neuvidíš.
Go to Top of Page

Gabriel
Moderator

2156 Posts

Posted - 23/10/2007 :  10:56:36  Show Profile Send Gabriel a Private Message  Reply with Quote
Tak mi to řekl i Ráďa Hulánůj :-)

http://radekhulan.cz/item/je-64-bitu-vista-x64-lepsi-nez-32-bitu-vista-x86
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 23/10/2007 :  17:06:18  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
Ani 64-bitovej systém tě nemusí zachránit, ještě musíš mít vhodnej chipset a bios.
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 23/10/2007 :  18:56:43  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
A ani to tě nemusí zachránít. Musíš mít ještě vhodné aplikace.
Kdo má rád adrenalin, tomu rozhodně doporučuji používat výhradně x64 OS.
Go to Top of Page

Shemiramoth
Moderator

4339 Posts

Posted - 23/10/2007 :  21:04:20  Show Profile  Send Shemiramoth an ICQ Message Send Shemiramoth a Private Message  Reply with Quote
A kdo ma rad svoje nervy a svuj klid, tak at se Vistam k 64 ani nepreblizuje, stejne tak jako XP 64...omg to je shit na n-tou.

- If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.
- When you can't run you crawl, when you can't crawl, when you can't do that, find someone to carry you.
- Achiever 27%, Explorer 67%, Killer 27%, Socializer 80%

Edited by - Shemiramoth on 23/10/2007 21:04:39
Go to Top of Page

Rodier
Moderator

StavkaDJu

4328 Posts

Posted - 24/10/2007 :  04:25:59  Show Profile  Visit Rodier's Homepage  Send Rodier an ICQ Message Send Rodier a Private Message  Reply with Quote
tjn. hlavne ten paskvil ze browser je 64bit, ale veskere pluginy 32bit.. hnus velebnosti.

Ale PRY je moznost dosahnout i v XP/Vista 4GB RAM urcitym prikazem. Ale stejne to hry nepodporuji..

First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave!
Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 24/10/2007 :  11:54:38  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
x64 XP mají i 32bitový explorer právě kvůli těm pluginům.4 Gb v x86 XPčkách nerozchodíš. To co myslíš je přepínaš /3GB v boot.ini, ale to dělá trošku něco jiného. A navíc aplikace musí podporovat alokování víc jak 2Gb ram na proces.
Go to Top of Page

oniko
Junior Member

711 Posts

Posted - 24/10/2007 :  12:16:11  Show Profile Send oniko a Private Message  Reply with Quote
...a kdo nevysi vyhradne na woknech se smeje:)

Gurth
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 24/10/2007 :  14:03:55  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by oniko

...a kdo nevysi vyhradne na woknech se smeje:)

a ve volných chvílích se doučuje češtinu :)
Go to Top of Page

Little
Moderator

2901 Posts

Posted - 24/10/2007 :  14:30:03  Show Profile  Send Little an ICQ Message Send Little a Private Message  Reply with Quote
OWNED

Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 30/10/2007 :  11:24:57  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
Takže pokud tohle chápu dobře je pro VISTY 3,5 giga RAM maximum co umí využít a mít víc než 3,5giga v PC jsou prostě vyhozený peníze ?

Noe

Go to Top of Page

Almych
Average Member

To jsem ja

1691 Posts

Posted - 30/10/2007 :  12:12:03  Show Profile  Send Almych an ICQ Message Send Almych a Private Message  Reply with Quote
Je jedno jestli jsou to visty nebo jiny OS, proste pokud chces 100% vyuzivat 4 giga ramky a vic, musis mit 64-bit OS.

Ne, ze bych byl nejaky zastance Microshitu, ale srovnavat WinXP/64 s Vista/64 je nesmysl. Do tech XPcek to byl nefunkcni dodelek, Visty jsou pro 64-bit navrzene a fachci uplne v pohode.
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 30/10/2007 :  14:06:12  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

Takže pokud tohle chápu dobře je pro VISTY 3,5 giga RAM maximum co umí využít a mít víc než 3,5giga v PC jsou prostě vyhozený peníze ?

Pokud mluvíš o Vistách x86 (32bit) tak je to pravda. U x64 to neplatí.

Doma používám minimálně rok WixXP/64 a jsem fakt spokojenej. Za celou tu dobu jsem s tím neměl jediný problém. Fakt bych ani x64 XPčka neodsuzoval. Je to víceméně Windows Server 2003 x64 poXPčkovaný. :)
O pár postů dřív jsem to nedoporučil, ale to nebylo mysleno jako odsouzení systém ale spíš znodnocení možných potíží při přechodu na x64 platrofmu (aplikace, ovladače ...)
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 30/10/2007 :  17:18:06  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Noe

Může to být víc i míň, jde o to co máš v počítači za zařízení. Hlavní problém je v grafické kartě.

Go to Top of Page

tempest
New Member

230 Posts

Posted - 30/10/2007 :  17:40:47  Show Profile  Send tempest an ICQ Message Send tempest a Private Message  Reply with Quote
mam xp64, ozaplatovany, a jedou jak hodinky
Go to Top of Page

Black
Moderator

2371 Posts

Posted - 30/10/2007 :  18:58:54  Show Profile  Send Black an ICQ Message Send Black a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tempest

mam xp64, ozaplatovany, a jedou jak hodinky

No ja taky ale zrovna 3x nadsenej z nich nejsem. U nekterych aplikaci co pro ne nejsou delany je to obcas i problem.

Black
Go to Top of Page

Almych
Average Member

To jsem ja

1691 Posts

Posted - 30/10/2007 :  19:26:01  Show Profile  Send Almych an ICQ Message Send Almych a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Isac

quote:
Originally posted by Noe

Může to být víc i míň, jde o to co máš v počítači za zařízení. Hlavní problém je v grafické kartě.

kriste, co to ma spolecneho s grafickou kartou?
Go to Top of Page

Little
Moderator

2901 Posts

Posted - 31/10/2007 :  07:03:11  Show Profile  Send Little an ICQ Message Send Little a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Almych

quote:
Originally posted by Isac

quote:
Originally posted by Noe

kriste, co to ma spolecneho s grafickou kartou?

Treba to, ze si ostatni zarizeni alokujou pamet pro sebe, nejvetsi cast z toho je pak vykonna graficka karta. Zkus si o tom neco precist, nez zacnes strilet od boku

Go to Top of Page

Almych
Average Member

To jsem ja

1691 Posts

Posted - 31/10/2007 :  08:43:21  Show Profile  Send Almych an ICQ Message Send Almych a Private Message  Reply with Quote
Hm, asi jsem lama, ale nic jsem nenasel. Muzes mi vystvetlit, jaka ja souvislost mezi tim, kolik dokaze OS naadresovat operacni pameti a tim, jakou tam mam grafickou kartu?
Go to Top of Page

Isac
Moderator

Mr. Orange

2433 Posts

Posted - 01/11/2007 :  21:08:13  Show Profile  Visit Isac's Homepage  Send Isac an ICQ Message Send Isac a Private Message  Reply with Quote
Almych: adresní prostor se nepoužívá jen pro operační paměť, je do něj namapováno spousta dalších zařízení a to včetně grafické karty, no a ta si zrovna dokáže ukousnou celkem dost :)

ostatně pokud máš Windows, tak si stačí zapnout "Device manager" a podívat se na jakých adresách se konkrétní zařízení nachází
Go to Top of Page

Almych
Average Member

To jsem ja

1691 Posts

Posted - 02/11/2007 :  00:02:21  Show Profile  Send Almych an ICQ Message Send Almych a Private Message  Reply with Quote
Ok, zase jsem o neco chytrejsi.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,11 seconds. on eygor Snitz Forums 2000