Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 The Lord of the Rings Online
 LOTR Online - General
 Dopady náboženství ....oblíbené náboženství ve hře
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

belialcz
Starting Member

49 Posts

Posted - 16/06/2007 :  12:48:21  Show Profile Send belialcz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VT

.

Proc jsi smazal to puvodni? Takovy pekny to bylo..: )
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 16/06/2007 :  13:23:42  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
sranda topic .. ani jsem netusil ze tady neco tak vyzivneho je :)

obecne beru ze nabozenstvi a vira ve vyssi moc mela tady svuje opodstatnene misto ve vyvoji lidske civilizace, ted uz je davno prezila ... ale jak stoji v bibli :) "nesud a nebudes souzen" .. takze je na kazdym jak se k zivotu (a k smrti) postavi

nahodou ja si cenim toho kdyz je verici (a vlastne i ateista) schopen si svuj postoj obhajit, premyslet o tom, ne jen slepe papouskovat to co mu jiny vnutili.

add pojem dobra a zla: jak pise Rash, NIC neni cernobile .. libi se mi jak jsou lidi sobecti a na vsechno se koukaji jen ze sveho vlastniho pohledu. Vemte si napriklad tuto situaci:
clovek vyvine bombu ktera znici razem vsechny lidi na svete - z pohledu cloveka je to neuveritelna tragedie a maximalni predstava zla. Ale z pohledu ostatnich zivocichu, ekosystemu a de facto cele Zeme je to neuveritelne dobro - clovek jako monopolni predator prestane nicit a zabijet vse kolem sebe a Zeme si oddechne.
Takze byla by takova bomba predstavitel dobra nebo zla?

Zenová povídka: Putuji takhle Severní Koreou a najednou potkám Gurrshaela a Pompa držíce se za ruce řkouce "Ano pane Reydene ... až tady jsme zjistili, že jsme míň než ta krabice u cesty ... vyhrál jsi, Ty jsi víc!". Usmál jsem se a odvětil jim: "Od té doby co nemám žádný cíl, už nebloudím!"

Edited by - Reyden on 16/06/2007 13:24:39
Go to Top of Page

mizrael
New Member

119 Posts

Posted - 16/06/2007 :  15:18:49  Show Profile Send mizrael a Private Message  Reply with Quote
cela diskuze je nesmyslna a nenajde se konce, nejde prokazat, ze nekdo ma pravdu a ani ze nema...

Figi-ten statnej hobit
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 16/06/2007 :  15:20:46  Show Profile Send Catheriel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mizrael

cela diskuze je nesmyslna a nenajde se konce, nejde prokazat, ze nekdo ma pravdu a ani ze nema...

Existence lidstva je vlastně taky nesmysl.
Akorát devastujeme tuto planetu, kdysi krásnou a čistou.

Proto mne docela zaujala myšlenka seriálu "Blue Gender".
Kdyby to tak dopadlo, ani bych se nedivil

Catheriel Niiniel | Elf Hunter | Explorer | vyhraněná osobnost
http://www.lotro-craft.com/artisan-1345-catheriel-explorer-en.html
http://www.treehouse.cz/yoshua/index.php?list=2&page=1
(1280×1024 High | resampled to 800×640)
Go to Top of Page

SNowie
Average Member

1746 Posts

Posted - 16/06/2007 :  15:42:11  Show Profile  Send SNowie an ICQ Message Send SNowie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mizrael

diskutovat se snad dá o všem .. a pokud neexistuje hmatatelný důkaz ani jedné stran, je diskuze o to zajímavější
Go to Top of Page

Kar-Chee
Junior Member

Parental3

960 Posts

Posted - 16/06/2007 :  16:34:35  Show Profile Send Kar-Chee a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Catheriel

O tom je nabozentsvi taky. Spouste lidem prijde naprosto nepredstavitelne, ze by cele lidstvo vzniklo jen tak. Bez jakehokoliv ucelu...

Planetside 2, Diablo 3
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 16/06/2007 :  16:41:58  Show Profile Send Catheriel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kar-Chee

quote:

O tom je nabozentsvi taky. Spouste lidem prijde naprosto nepredstavitelne, ze by cele lidstvo vzniklo jen tak. Bez jakehokoliv ucelu...

Něco jako "Zničíte se sami, nebo se zachráníte?"

Go to Top of Page

Kar-Chee
Junior Member

Parental3

960 Posts

Posted - 16/06/2007 :  16:42:09  Show Profile Send Kar-Chee a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Firian

quote:
Uvedomujes si vubec, ze predkladas svoje subjektivni nazory jako obecnou pravdu? A jeste navic v tak konkretni forme, ze bych ocekaval spoustu dukazu a vlastnich zkusenosti na podepreni tohoto nazoru?

Ano uvědomuju... jak bych ti to mohl přiblížit... prostě taková subjektivně objektivní pravda, jsem subjektivně přesvědčen že svět takhle objektivně funguje :-) Takových pravd je na světě skoro tolik kolik lidí, protože každý vycházíme z jiných informací, jinak přemýšlíme, jinak zpracováváme to co vidíme kolem sebe.

Pro někoho je nad Slunce jasné že nejdříve byla hmota, pro druhého zas že první byla idea a někomu je to prostě fuk.

ad Spoustu důkazů a vlastních zkušeností... jak už jsem tu dřív psal, ten proces hledání vlastního názoru na metafyzické otázky probíhal u mě několik let přečetl a promyslel jsem kvanta literatury. Ale je zbytečné a hlavně nepřenositelné sem mou cestu popisovat, neboť poznání je subjektivní. Tou cestou si musí každý projít na vlastní kůži (pokud má o to zájem).

Urcite k tvemu pohledu na vec vedla dlouha cesta. Ale jses si tim opravdu tak jisty? Vcetne vsech podrobnosti cos popsal? Neznepokojuje te, ze spousta lidi ma nazor odlisny? A ted nemyslim hory ceskych ateistu, kteri proste "vi" ze buh je blbost, ale mnoho lidi, kteri take ctou odbornou litearuturu a o tematu diskutuji...

Nejvic me prave zneklidnuji lide absolutne si jisti svou pravdou. To jsou lide, kteri jsou schopni zakazovat nevhodnou literaturu/nabozenstvi, odsuzovat, vyhlasovat krizove vypravy atd...

Planetside 2, Diablo 3
Go to Top of Page

Kar-Chee
Junior Member

Parental3

960 Posts

Posted - 16/06/2007 :  16:43:53  Show Profile Send Kar-Chee a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Co takhle: "Je uplne jedno jestli znicite svou planetu, nebo sebe. Za par bilionu let si na vas vesmir stejne ani nevzpomene"

Planetside 2, Diablo 3
Go to Top of Page

SNowie
Average Member

1746 Posts

Posted - 16/06/2007 :  16:46:09  Show Profile  Send SNowie an ICQ Message Send SNowie a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Co takhle: "Je uplne jedno jestli znicite svou planetu, nebo sebe. Za par bilionu let si na vas vesmir stejne ani nevzpomene"

na tohle mu bude stačit pár desítek tisíc let
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 16/06/2007 :  16:47:14  Show Profile Send Catheriel a Private Message  Reply with Quote
quote:

On tam venku někdo je, kdo by mohl vzpomínat?
Dobře, možná existence lidstva zvětšila gravitaci naší planety a tudíž tento nárůstek ovlivnil něco na druhém konci galaxie.
Za případné komplikace se poškozeným omlouváme

Go to Top of Page

Firian
Average Member

1047 Posts

Posted - 16/06/2007 :  21:46:17  Show Profile Send Firian a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Firian

quote:
Uvedomujes si vubec, ze predkladas svoje subjektivni nazory jako obecnou pravdu? A jeste navic v tak konkretni forme, ze bych ocekaval spoustu dukazu a vlastnich zkusenosti na podepreni tohoto nazoru?

Ano uvědomuju... jak bych ti to mohl přiblížit... prostě taková subjektivně objektivní pravda, jsem subjektivně přesvědčen že svět takhle objektivně funguje :-) Takových pravd je na světě skoro tolik kolik lidí, protože každý vycházíme z jiných informací, jinak přemýšlíme, jinak zpracováváme to co vidíme kolem sebe.

Pro někoho je nad Slunce jasné že nejdříve byla hmota, pro druhého zas že první byla idea a někomu je to prostě fuk.

ad Spoustu důkazů a vlastních zkušeností... jak už jsem tu dřív psal, ten proces hledání vlastního názoru na metafyzické otázky probíhal u mě několik let přečetl a promyslel jsem kvanta literatury. Ale je zbytečné a hlavně nepřenositelné sem mou cestu popisovat, neboť poznání je subjektivní. Tou cestou si musí každý projít na vlastní kůži (pokud má o to zájem).

Urcite k tvemu pohledu na vec vedla dlouha cesta. Ale jses si tim opravdu tak jisty? Vcetne vsech podrobnosti cos popsal? Neznepokojuje te, ze spousta lidi ma nazor odlisny? A ted nemyslim hory ceskych ateistu, kteri proste "vi" ze buh je blbost, ale mnoho lidi, kteri take ctou odbornou litearuturu a o tematu diskutuji...

Nejvic me prave zneklidnuji lide absolutne si jisti svou pravdou. To jsou lide, kteri jsou schopni zakazovat nevhodnou literaturu/nabozenstvi, odsuzovat, vyhlasovat krizove vypravy atd...

Vždyť přímo v tom co cituješ, píšu, že kolik je lidí tolik je cest (pravd)... a že vím že ta moje objektivní pravda je platná jen pro mě, subjektivně...

Odlišné názory druhých lidí mě opravdu neznepokojují, jsem k nim tolerantní (viz výše) a za druhé, když už si jednou vytvoříš vlastní názor postavený na poctivých základech, tak tě hned tak něco nezviklá. Troufnu si říct, že nezbytnou součástí poznání je respektování jiného názoru. Kdo tohle postráda, ještě svou cestu ani nezačal.

Nejsem ani křižák ani inkvizitor, nikoho neodsuzuji, nemám k tomu důvod, protože jsem za svůj život prošel opakovaně obojím jak materialismem tak idealismem, než se můj názor ustálil, tak dobře chápu i důvody a motivace materialismu. Není to už cesta pro mě, ale jaká je si ještě celkem pamatuju, je to poměrně nedávno, co jsem se definitivně přiklonil k víře, zhruba 10 let

WoW EU *Drak'Thul* Firun (Druid), *Darkspear* Firun (Shaman), *Thunderhorn* Milagros (Gnome Mage)
Anarchy Online *RK1* Firian (200 Fixer), Firian2 (216/10 Bureaucrat), Firian3 (60 Doctor), Firian4 (215/13 Shade), Milagros (217/15 Engineer), Firun (217/18 Enforcer) | *RK2* Milagros (120 Adv)

Edited by - Firian on 16/06/2007 22:44:05
Go to Top of Page

mizrael
New Member

119 Posts

Posted - 16/06/2007 :  22:15:25  Show Profile Send mizrael a Private Message  Reply with Quote
quote:

jsme na vrchu potravního retezce..haha aspon seto ríka... a vetsina lidi se rídí motem ...na prvním míste je zisk..a pak jsou na rade takove ciparny jako ekologie, etologi,biocenoza bla bla bla... a to mam za sebou stredni zahradnickou skolu...

Figi-ten statnej hobit
Go to Top of Page

mizrael
New Member

119 Posts

Posted - 16/06/2007 :  22:27:35  Show Profile Send mizrael a Private Message  Reply with Quote
a hadejte,co jsme s kamosem rvali, kdyz se nas nekdo zeptal, co je na prvním míste...

Figi-ten statnej hobit
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 16/06/2007 :  23:14:36  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message  Reply with Quote
quote:
On tam venku někdo je, kdo by mohl vzpomínat?

Qagaari !!!!

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

Demawend
Moderator

1259 Posts

Posted - 17/06/2007 :  02:38:30  Show Profile Send Demawend a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sidinus

Náboženství v LOTRU a nejen ve hrách
krom toho i jeho dopady na naší společnost
a jeho aktivity které pozměnili náš svět
týká se hlavně římskokatolické Církve.

Zahajuji tuto debatu otázkou-
Příjde vám Církev v oblasti víry ve Svatou trojici a idály katolismu v dnešní společnosti zbytečná?
Dokážete tedy určit rozdíl mezi vírou 20-21.stol - a vírou jenž vládla po generace ve středověké evropě?

a můj první názor:
(římskokatolická) Církev byla za doby středověku a i v době pozdního římského impéria velice důležitá v některých ohledech dokonce prospěšná.

Domnívám se v tyto vady : 1.Post Papeže v podobě zástupce božím na zemi je velice choulostivá- bůh nemění svůj názor na svět- papeži kteří se střídají ano.
2. Schizma které kvůli tomuto uspořádání vzniklo
3. Křížové výpravy které díky tomu vznikly

Na druhou stranu zastávám názor že Církev úspěšně zastavila několik masakrů, desítek válek ve výhružkách exkomunikace a i přes tmářství jenž vydávala aby si tuto kontrolu udržela- udržela jistotu v leč pomalé ale jisté rozložení států jak je známe dnes.
Veškeré chyby vycházejícíc od Církve jsou dány lidmy a ždy jen lidmy, nikoliv ideály jenž římskokatolická církev vydržuje.

Neboli jak řekl Prof. Kovařík : Křesttanství(Katolismus) bylo poselství míru zneužito člověkem(Papežstvím), Islám je kruté diskriminující učení které naštěstí nikdy nebylo zatím bráno vážně.

Sidinusi, me to celkove prijde, ze se snazis v tomto postu, ale i v dalsich v tomto topicu pusobit jako nekdo, kdo tomu rozumi a chce se ucene vyjarovat, ale vyzneni je opacne. Navic tva vetna skladba je priserna.

Co me ale opravdu zaujalo jsou ty "ideály jenž římskokatolická církev vydržuje" ale ani "Domnívám se v tyto vady" neni spatne

To hodnoceni islamu je take uplne mimo, to bys ale jiste vedel, pokud by sis nedky precetl koran.

Vis vubec co je katolismus? Me se zda ze ne. Protoze krestanstvi rozhodne neni katolismus. Katolismus je ideologie jako treba sionismus a sionismus se nerovna zidovstvi.

Celkove me pripadas jako student teologicke fakluty, ktereho ve druhem semestru vyhodili a ted tady pise plky, ktere nekde zaslechl.

Allah Akbar

Ultima Online, Dark Age of Camelot, EVE Online, Everquest 2, Vanguard, Age of Conan, Hellgate London, Dungeons & Dragons, Warhammer Online, LOTRO, Star Trek Online, SWG, Darkfall, Dofus, Guild Wars, WoW,... a myslim, ze ja debil, tak aspon pulku z toho porad platim :)

Edited by - Demawend on 17/06/2007 02:39:43
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 17/06/2007 :  03:32:55  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
jen par ukazek toho jak je islam "diskriminujici a spatne nabozenstvi"

"A nezabijejte sebe samotne. Vizte Allah je k vam milosrdny!" (Sura 4, vers 30)

"Z tohoto duvodu jsme ustanovili detem Izraele, zavrazdi-li nekdo cloveka - pouze v pripade vrazdy nekoho jineho nebo nasilneho cinu v zemi -, znamena to, jako by zavrazdil cele lidstvo, a pokud nekdo zachova zivot cloveka, znamena to jako by zachoval zivot celemu lidstvu" (Sura 5, vers 33)

"Ve vire nesmi existovat zadny natlak" (Sura 2, vers 257)

"A proto nechej verit toho, kdo verit chce, a neverit toho, kdo verit nechce" (sura 18, vers 30)

atd.

sorry nez placnu takovou chujovinu tak si o tom neco zjistim a nepapouskuju samoucelne nazory zkreslene ciny blaznu. Naopak me islam prijde (a verte me ze jsem o tom precetl docela dost) mnohem benevoletnejsi a mirumilovnejsi nabozenstvi nez krestanstvi (viz. prikazani "Nebudeš mít jiného boha mimo mne", uplne nesmyslne zabijeni lidi Bohem za neco co nemohli atd.)

A odsuzovat islam kvuli tomu co udelalo par extremistu, je jako odsoudit krestanstvi kvuli tomu ze Hitler byl krestan.

Zenová povídka: Putuji takhle Severní Koreou a najednou potkám Gurrshaela a Pompa držíce se za ruce řkouce "Ano pane Reydene ... až tady jsme zjistili, že jsme míň než ta krabice u cesty ... vyhrál jsi, Ty jsi víc!". Usmál jsem se a odvětil jim: "Od té doby co nemám žádný cíl, už nebloudím!"
Go to Top of Page

beldor5
Average Member

1144 Posts

Posted - 17/06/2007 :  15:52:33  Show Profile  Send beldor5 an ICQ Message Send beldor5 a Private Message  Reply with Quote
Mno ono je v islamu tolik ruznych protikladnych veci ze clovek az musi uvazovat,jestli ti co to sepisovali meli vsech pet pohromade.To v bibli si knezi vetsinu veci pekne pohlidali , prepisovali jen to co se jim zrovna hodilo a dbali na to aby to moc nebilo do oci....jediny duvod proc se v evrope krestantsvi tak rozrostlo byl ten ze se pres nej obyvatelstvo kontrolovalo mnohem lepe nez pres stare viry..

.....
http://volby.kategorie.cz/
Go to Top of Page

Kar-Chee
Junior Member

Parental3

960 Posts

Posted - 17/06/2007 :  16:36:11  Show Profile Send Kar-Chee a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Reyden

"Z tohoto duvodu jsme ustanovili detem Izraele, zavrazdi-li nekdo cloveka - pouze v pripade vrazdy nekoho jineho nebo nasilneho cinu v zemi -, znamena to, jako by zavrazdil cele lidstvo, a pokud nekdo zachova zivot cloveka, znamena to jako by zachoval zivot celemu lidstvu" (Sura 5, vers 33)

Prave zalezi jak si to vylozis. Neverici preci neni clovek ne?

Planetside 2, Diablo 3
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 17/06/2007 :  17:39:08  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by beldor5

Mno ono je v islamu tolik ruznych protikladnych veci ze clovek az musi uvazovat,jestli ti co to sepisovali meli vsech pet pohromade.

Na zaklade jakych zkusenosti tohle tvrdis?

Nijak neobhajuju islam, ani kreestanstvi a ani deti zeme ... je me dostava neiformovanost se kterou lidi vynaseji rozsudky

Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 17/06/2007 :  17:42:05  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nikde jsem tam podminku o vericim/nevericim nevidel, pisou "clovek" .. Koran byl psan jako soubor etickych zasad a chovani (stejne jako bible ci talmud) pro vsechny lidi kteri se tou cestou chteji vydat

Go to Top of Page

Firian
Average Member

1047 Posts

Posted - 17/06/2007 :  23:02:47  Show Profile Send Firian a Private Message  Reply with Quote
quote:

jen par ukazek toho jak je islam "diskriminujici a spatne nabozenstvi"

"A nezabijejte sebe samotne. Vizte Allah je k vam milosrdny!" (Sura 4, vers 30)

"Ve vire nesmi existovat zadny natlak" (Sura 2, vers 257)

"A proto nechej verit toho, kdo verit chce, a neverit toho, kdo verit nechce" (sura 18, vers 30)

atd.

sorry nez placnu takovou chujovinu tak si o tom neco zjistim a nepapouskuju samoucelne nazory zkreslene ciny blaznu. Naopak me islam prijde (a verte me ze jsem o tom precetl docela dost) mnohem benevoletnejsi a mirumilovnejsi nabozenstvi nez krestanstvi (viz. prikazani "Nebudeš mít jiného boha mimo mne", uplne nesmyslne zabijeni lidi Bohem za neco co nemohli atd.)

A odsuzovat islam kvuli tomu co udelalo par extremistu, je jako odsoudit krestanstvi kvuli tomu ze Hitler byl krestan.

Díky tvým citacím jsem málem nabyl dojmu, že Korán je kniha kde se cukrují hrdličky... co říkáš na tohle, naprostý protiklad:

"Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití."

"A jestliže se nebudou držet stranou od vás a nevzdají se vám na milost a nesloží své ruce, tedy je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete! A nad těmito vám dáváme pravomoc zřetelnou."

“A až uplynou posvátné měsíce, pak zabíjejte modloslužebníky, kdekoliv je najdete, zajímejte je, obléhejte je a chystejte proti nim všemožné nástrahy!” 9:5

“Když se setkáte s nevěřícími, stínejte jim hlavy, dokud mezi nimi nezpůsobíte dostatek krveprolití. Pak je spoutejte pevnými okovy. Pak bude čas na omilostnění nebo výkupné.” 47:4

Tolerance islámu vůči jiným náboženstvím:
Muslimové, kteří uctívají Aláha, jsou slovy sůry 9:30 vyzýváni k vedení války proti židům a křesťanům, a k modlitbě “Ať vůči nim Aláh bojuje”. Jsou odmítáni jako “nevěřící” a “pokrytci”, “jejichž příbytkem bude peklo, což je velmi odporné místo” (sůra 66:9). Křesťané, kteří tvrdí, že Ježíš je synem božím, jsou nazýváni “lháři” (sůry 4:171, 10:66-69), pro které budou v pekle “ušity šaty z ohně” (22:17,19) a “hlavy jejich budou polévány vodou vroucí, jež rozleptá vše, co v břichách jejich je, i kůži jejich” (22:20).

Jak vidíš v Koránu se dá najít opravdu všechno, víc než co jiného bych ho považoval za knihu kontroverzní. V Bibli se taky najde leccos sporného, ale to víno cos nám o Koránu nalil, není úplně čisté, ještě v něm něco plave předsedo .

Proroka poznáš podle jeho plodů, srovnej si třeba jak probíhal život Ježíše a jak Mohameda a jak se svými skutky oba odlišovali. Ježíš šířil jako hlavní myšlenku lásku, a Mohamed vedl válku se svým vlastním kmenem.

(Viz např. http://info.pravdaoislamu.cz/index.php/2005/11/03/mohamed-koranske-texty-saria-a-podnecovani-k-nasili/)

WoW EU *Drak'Thul* Firun (Druid), *Darkspear* Firun (Shaman), *Thunderhorn* Milagros (Gnome Mage)
Anarchy Online *RK1* Firian (200 Fixer), Firian2 (216/10 Bureaucrat), Firian3 (60 Doctor), Firian4 (215/13 Shade), Milagros (217/15 Engineer), Firun (217/18 Enforcer) | *RK2* Milagros (120 Adv)
Go to Top of Page

belialcz
Starting Member

49 Posts

Posted - 17/06/2007 :  23:17:17  Show Profile Send belialcz a Private Message  Reply with Quote
Koran jsem nikdy nejak nestudoval, ale koukam ze si s bibli muzou podat ruce, pac ty ukazky co tu jsou o zabijeni apod. jsou prakticky stejny v obou knihach. Plagiatori hnusny: ))

Edited by - belialcz on 17/06/2007 23:19:50
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 17/06/2007 :  23:25:51  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
vytrhavas (resp. ten clovek co napsal ten clanek) z kontextu .. nejak nemam cas cist cele a porovnavat kazdy vers, ale on si vzdy vybral jen jeden odstavec, ktery bez predchozich je zavadejici .. napriklad tebou citovanou vetu:

“A až uplynou posvátné měsíce, pak zabíjejte modloslužebníky, kdekoliv je najdete, zajímejte je, obléhejte je a chystejte proti nim všemožné nástrahy!” 9:5

predchazi:

Výjimku tvoří ti modloslužebníci,s nimiž jste uzavřeli úmluvu a kteří vám potom nikterak neškodili a nikomu proti vám nepomáhali. Dodržujte tedy plně vůči nim úmluvu až do vypršení lhůty její, neboť Bůh věru miluje ty, kdož jsou bohabojní. 9:4

coz obsah te tvoji citace trosku meni ze?

kazdopadne neberu tve pripominky, urcite mas pravdu ... co se me na teto diskuzi nelibilo to ze spousta lidi tady mluvila o necem o cem nema nejmensi paru nebo znacne zkreslene informace

BTW jinak vsechny tyhle svate knihy me prijdou jako maximalne nezazivne cteni .. jake to mame stesti ze uz nejsme nuceni tohle cist a nemit nic jineho .)

Edited by - Reyden on 17/06/2007 23:29:38
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 18/06/2007 :  09:04:49  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
jak rikaji sklepaci bible jako literarni dilo a prvni fantasy kniha ma dost nedostatku a autor moh bejt aspon tak slusnej aby se podepsal ackoliv pri kvalite a smysluplnosti dila neni divu ze se stydel, pro koran zrejme bude platit neco podobne

lastfm
Go to Top of Page

Kar-Chee
Junior Member

Parental3

960 Posts

Posted - 18/06/2007 :  11:02:38  Show Profile Send Kar-Chee a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nikde jsem tam podminku o vericim/nevericim nevidel, pisou "clovek" .. Koran byl psan jako soubor etickych zasad a chovani (stejne jako bible ci talmud) pro vsechny lidi kteri se tou cestou chteji vydat

Nemyslel jsem to jako namitku. Take si myslim ze Islam neni o nic horsi nez Krestanstvi...

Jen proste kdyz v neco slepe veris, muze se proste neco "zvrtnout"

Planetside 2, Diablo 3
Go to Top of Page

Eagle
Average Member

2225 Posts

Posted - 19/06/2007 :  15:37:52  Show Profile  Send Eagle an ICQ Message Send Eagle a Private Message  Reply with Quote
B.U.H. samozrejme existuje ale neni to bytost jak tu psal Firian

B.U.H. mel jiste "potreby" a tak stvoril prostor pro testy ... a stvoril zivot ... ten se klasickou cestou vyvyjel ale slo to pomalu tak podle toho co vedel stvoril cloveka k obrazu svemu ... zjistitl ze to je to co vytvorit chtel a ted nas tu nechal ...

B.U.H. potreboval neco/nekoho znicit ... nasadit na to vlastni tvory nepripadalo ovsem v uvahu ... tak potreboval jinaou armadu ... proto vytvoril bitevni pole zemi ... a pustil tam zive bojove organismy ... ty se navzajem ucili a bojovali spoli a vyvijeli se ... jenze B.U.H. nemel tolik casu tak to proste popostrcil a dal na zemi nas ... no a my sme spolehlive vyvrazdili, zotrocili a sezrali vsechno co sme potkali ... porad vymyslime lepsi a lepsi nicive stroje a proc? protoze slouzime B.U.H. (bohu) ... je jedno esli ste verici nebo ne ... vsichni jsem dilem bozim

clovek je nastroj niceni a vira ho ovlada k tomu aby byl lepsi ... lepsi nastroj niceni :)

nebe je potom srotiste .... kam se vyhazuji nepotrebne zastarale nepouzite "duse" (duse je zaznam cloveka jeho bojove zkusenosti)

peklo je laborator kde se testuje kolik my jako valecny materaial ve skutecnosti vydrzime ...

ten kdo zije podle bible se dostane do nebe ... pac je k nicemu

vsichni ostatni jdou do pekla ... a sila B.U.H. (boha) vzroste

:)

to je dlouhej +1 :)

UO, SWG, WoW, EVE, DF, LoL
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 19/06/2007 :  21:42:23  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
eagle: ja ti nevim ale tomuhle se fakt tezko veri, fakt myslis ze to tak je ?

lastfm
Go to Top of Page

Eagle
Average Member

2225 Posts

Posted - 20/06/2007 :  00:47:28  Show Profile  Send Eagle an ICQ Message Send Eagle a Private Message  Reply with Quote
nemyslim ... verim :)

Go to Top of Page

beldor5
Average Member

1144 Posts

Posted - 20/06/2007 :  09:13:11  Show Profile  Send beldor5 an ICQ Message Send beldor5 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Mno ono je v islamu tolik ruznych protikladnych veci ze clovek az musi uvazovat,jestli ti co to sepisovali meli vsech pet pohromade.

Na zaklade jakych zkusenosti tohle tvrdis?

Nijak neobhajuju islam, ani kreestanstvi a ani deti zeme ... je me dostava neiformovanost se kterou lidi vynaseji rozsudky

Ja jsem ,evidentne na rozdil od tebe, koran cetl,sice v anglictine a nemam duvod prekladu neverit protoze byl vydan v Pákistánu a pochybuju ze tam povoli vydat nejakej zmrsenej preklad.Takze clovek ktery nevi o cem mluvi jsi tady maximalne ty...

.....
http://volby.kategorie.cz/
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 20/06/2007 :  10:11:42  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
ja jsem zase cetl bibly takze kdo je vic ? i kdyz vzhledem k desive nudnosti a nesmyslnosti jsem se soustredil pouze na bitvy, cetl jsem ji nekdy v deseti a byla to bible pro deti :)

byla mi tenkrat vnucena silne verici osobou vyskytujici se v rodine a ja uz tehdy veren heslu poznej sveho nepritele jsem tuto moznost neodmitnul

lastfm

Edited by - Rashaverak on 20/06/2007 10:47:30
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 20/06/2007 :  10:26:02  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ja jsem ,evidentne na rozdil od tebe, koran cetl,sice v anglictine a nemam duvod prekladu neverit protoze byl vydan v Pákistánu a pochybuju ze tam povoli vydat nejakej zmrsenej preklad.Takze clovek ktery nevi o cem mluvi jsi tady maximalne ty...

boze ... jestli jsi ho necetl v arabstine tak je uplne jedno jestli mas ceskej, anglickej nebo indianskej preklad.
ja uvedl priklady toho ze vsechno neni cernobile, toho jak lidi vytrhavaji z kontextu a napsal ze lidi by si nejdriv meli zjistit neco o tom co odsuzuji ... ale ok, mej si vetsi epenis, vubec nevim o cem mluvim :)

Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 03/07/2007 :  11:33:34  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
Všiml jsem si že se tu naskytlo mnoho velkých odborníků, proto můžete mi někdo najít výňatek z Bible o zabíjení těch kterých nevěří, o tlučení manželek nebo i jejich beztrestné vraždě?

Souhlasím s Reydenem, vše není černobíle a vše se postupem času dosti promíchalo, s "zákony božimi" a s lidskou domýšlivostí
Během četby Koránu jsem našel jak věci které psal Reyden tak i to co napsal Firian. Stojím si za tím že jsem shledal Korán jako "diskriminující" Knihu která však naštěstí krom pár extrémistů nikdy nebyla brána vážně ( Až na to že v zemích kde je Islám hluboce zakořeněn se přesné zásady plní, děti tam čtou korán v arabšitně i když arabsky vůbec neumí a tak dále.)
A tedy Bible, že kniha ve kterých jsem žádných nasilností které bych mohl přirovnat ke Koránu nenašel, avšak tyto násilnosti se později vyvinuli, především DÍKY Katolictví ,jeho papeži, a různým praktikám které byli vymýšleny během středověku a raného novověku ( a dodnes, (přečtěte si prohlášení Benediktovo, že by mu bůh šeptal do ucha? Nemyslím si) milý Demowende(nebo jak se to píše) , jak jsi se ptal proč tam strkám Katolismus, ukaž mi hlavního představitele Křestanství, a zkus se zeptat jak Arabové (například z Tunisu nebo Egypta) berou pijem Křestanství, divil by ses, jak příliš moc je spojeno právě s Katolizmem.
Myslím že je to v několika prvních příspěvcích, ale dělám tu chybu, že k titulku nedám svůj popis, vášku,svůj čtenřáský deník a veškeré informace, neb se tady dozvím že jsem nečetl Korán nebo že jsem podle představ proletěl v druhém sesmetru.

Haven and Hearth follower

Edited by - Sidinus on 03/07/2007 11:34:58
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 03/07/2007 :  11:37:47  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Souhlasím s Reydenem, vše není černobíle

hej tuhle myslenku jsem tu poprve pouzil ja !! :)

kdyz jsme u tech nebezpeci ktera vznikaji na zaklade bludu, nedavno problehla v televizi zprava o jakemsi cloveku ktery stavi noemovu archu, tezko rict jestli to je recesista nebo to mysli vazne ovsem pokud to mysli vazne, tezko rict jestli je nebezpecny ale domnivam se ze kazdy clovek ktery je ochoten uverit napriklad tomu ze byla velka potopa a noe zachranil na arse od kazdeho druhu zvirat jedno je potencionalne nebezpecny silenec a imo dost lidi kteri se hlasi ke krestanstvi tomu veri.

osobne si myslim ze tydle lidi by se meli postrilet aby se dopredu zabranilo mnohem horsim valkam ;)

lastfm

Edited by - Rashaverak on 03/07/2007 11:41:23
Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 03/07/2007 :  11:39:36  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
Ví bůh

To rashavenak: Postřílet? Pokud do té lodi nebude strkat mě tak at si jí staví. Je to jeho právo postavit si co chce, jiné by bylo kdyby to vnucoval ostatním (násilně) nebo unášel lidi a "zachraňoval" je tím, že by je dával do Archy. V době Globálního oteplování je to docela pošetilé. I když náš pan Prezident na to má jiný názor. Ale to už by byl offtopic.

Edited by - Sidinus on 03/07/2007 11:45:29
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 03/07/2007 :  11:51:36  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
ok budme humani jen pozavirat do blazincu ale jelikoz na ne odmitam platit tak by museli delat v dolech.

pan prezident ma vzdycky pravdu, globalni oteplovani je povera, koukni ven jaka je tam kosa

lastfm
Go to Top of Page

Gurrshael
Average Member

1888 Posts

Posted - 03/07/2007 :  12:22:04  Show Profile  Send Gurrshael an ICQ Message Send Gurrshael a Private Message  Reply with Quote
+1

Jak tu mohl tenhle topic tak dlouho existovat beze mne?
Go to Top of Page

belialcz
Starting Member

49 Posts

Posted - 03/07/2007 :  14:01:00  Show Profile Send belialcz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Všiml jsem si že se tu naskytlo mnoho velkých odborníků, proto můžete mi někdo najít výňatek z Bible o zabíjení těch kterých nevěří, o tlučení manželek nebo i jejich beztrestné vraždě?

A co treba Deuteromium. Kdyz nebudu linej, tak vypisu konkretni veci, i kdyz svinstva je tam dost, tak pro tebe urcite nebude problem to tam najit.
Go to Top of Page

Eagle
Average Member

2225 Posts

Posted - 03/07/2007 :  14:51:05  Show Profile  Send Eagle an ICQ Message Send Eagle a Private Message  Reply with Quote
clovek je na zemi proto aby nicil ... nasili je jeho poslanim ... nevim proc se tomu furt branite ... stejne pak jdete zapnete hru a masakrujete vsechno co van pod ruku prijde ... a proc? protoze to duvod nasi existnece ... nicit nicit nicit ... buh je nicitel ... stvoril sice zemi ale proto aby mohl nicit ... jezis jako jeho syn muv tom chtel zabranit ... a porad se snazi ... neuspesne :) lidi proste niceni bavi

Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 03/07/2007 :  15:42:59  Show Profile Send Catheriel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gurrshael

+1

Zato my tu bez tebe existovali zcela spokojeně.

Go to Top of Page

Gurrshael
Average Member

1888 Posts

Posted - 03/07/2007 :  23:16:55  Show Profile  Send Gurrshael an ICQ Message Send Gurrshael a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

+1

Miluj bližního svého. Četl jsem, že se pak nedostaneš do pekla. Někteří lidé prý potřebují odstrašující případ pekla, aby se chovali slušně.

---

Já jen pořád nechápu smysl tohohle flame topicu - teda krom toho, že si tu jedna skupina cvičí jakousi náboženskou rétoriku za účelem ... no, přiznám se, že nevím proč. Pokud si autor chtěl pokecat o církvi, náboženství a podobných věcech, tak si vybral dost nešťastné fórum, protože řadovýho hráč MMO tu nic takového nečeká a rád by si pokecal o přízemních věcech jako třeba proč ta hra stojí z hovno a jaké jsou dojmy z betatestu. Takže zcela zákonitě se to tu zvrhne(zvrhlo) ve flame topic (pokud to někdo nezamkne).

Zkus se na fóru s teologickou tématikou zeptat na novou zahradní sekačku od Bédy Trávníčka. Nebo na poslední CD Marylin Manson. Výsledek bude zhruba stejný.

No a protože tu už ten topic je, tak proč ho nevyužít k posthuntu? :)

---

Abych nebyl úplně offtopic, věřím v Jeho velikost Flying Spaghetti Monster. Kéž by se Vám také dostalo mého osvícení, abyste mohli zasvětit svůj život tomuto jedinému bohu.

Edited by - Gurrshael on 03/07/2007 23:17:32
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 04/07/2007 :  10:18:41  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
gurrshi ja si treba o nabozenstvi pokecal i docela rad tak se nepovysuj :)

lastfm
Go to Top of Page

Firian
Average Member

1047 Posts

Posted - 04/07/2007 :  10:29:35  Show Profile Send Firian a Private Message  Reply with Quote
Sidinius: Opravdu i v Bibli jsou násilnosti, ve Starém zákoně se mluví o principu oko za oko, zub za zub... což je zcela proti principu křesťanství. Ježíš tohle změnil, když nám ukázal že násili pouze plodí další násilí, a jako odpověď na ránu nastavil svou druhou tvář. Tohle je hodně významné poselství, i když je těžké ho plně pochopit.

Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 04/07/2007 :  10:39:15  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote

To ano
Starý zákon/ Nový zákon , knihy od sebe napsané z naprosto odlišných důvodů , proto Katolictví iklinuje hlavně k Novému Zákonu ( když si Nový zákon vlastně sestavili)

Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 04/07/2007 :  10:47:30  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

+1

Já jen pořád nechápu smysl tohohle flame topicu - teda krom toho, že si tu jedna skupina cvičí jakousi náboženskou rétoriku za účelem ... no, přiznám se, že nevím proč. Pokud si autor chtěl pokecat o církvi, náboženství a podobných věcech, tak si vybral dost nešťastné fórum, protože řadovýho hráč MMO tu nic takového nečeká a rád by si pokecal o přízemních věcech jako třeba proč ta hra stojí z hovno a jaké jsou dojmy z betatestu. Takže zcela zákonitě se to tu zvrhne(zvrhlo) ve flame topic (pokud to někdo nezamkne).

¨

Mno vidíš, tak se jdi bavit o hrách a nech nás zahynout.

Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 04/07/2007 :  10:51:14  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Eagle

clovek je na zemi proto aby nicil ... nasili je jeho poslanim ... nevim proc se tomu furt branite ... stejne pak jdete zapnete hru a masakrujete vsechno co van pod ruku prijde ... a proc? protoze to duvod nasi existnece ... nicit nicit nicit ... buh je nicitel ... stvoril sice zemi ale proto aby mohl nicit ... jezis jako jeho syn muv tom chtel zabranit ... a porad se snazi ... neuspesne :) lidi proste niceni bavi

Stvořil zemi aby mohl ničit? To je spíš pravděpodobnější že jsme ve studijní zkumavce a děcka vyšších principů a civilizace se na planetu Zemi chodí dívat do zkumavky.

Go to Top of Page

brutus
Average Member

Tidus

1833 Posts

Posted - 04/07/2007 :  11:06:28  Show Profile  Send brutus an ICQ Message Send brutus a Private Message  Reply with Quote
ziiiv boredom

Darkness beyond twilight, Crimson beyond blood that flows, Buried in the stream of time is where your power grows, I pledge myself to conquer all the foes who stand, before the mighty gift bestowed in my unworthy hand, Let the fools who stand before me be destroyed, by the power you and I possess... DRAGON SLAVE!
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 04/07/2007 :  13:21:37  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:

eg:

Exodus(32,25): Mojžíš viděl, jak si lid bezuzdně počíná; to Áron jej nechal počínat si bezuzdně ke škodolibosti jejich protivníků. 26Tu se Mojžíš postavil do brány tábora a zvolal: "Kdo je Hospodinův, ke mně!" Seběhli se k němu všichni Léviovci. 27Řekl jim: "Toto praví Hospodin, Bůh Izraele: Všichni si připněte k boku meč, projděte
táborem tam i zpět od brány k bráně a zabijte každý svého bratra, každý svého přítele, každý svého nejbližšího." 28Léviovci udělali, co jim Mojžíš rozkázal; toho dne padlo z lidu na tři tisíce mužů. 29Potom Mojžíš řekl: "Ujměte se dnes svého úřadu pro Hospodina každý, kdo povstal proti svému synovi či bratru, aby vám dnes dal požehnání."
----
Toto praví Hospodin zástupů: Mám v patrnosti, co učinil Amálek Izraeli; položil se mu do cesty, když vystupoval z Egypta. Nyní jdi a pobij Amáleka; jako klaté zničíte vše, co mu patří. Nebudeš ho šetřit, ale usmrtíš muže i ženu, pachole i kojence, býka i ovci, velblouda i osla!
----
Jdi a promluv k Davidovi: Toto praví Hospodin: Chystám na tebe trojí. Jedno z toho si vyber a já tak s tebou naložím." 11Gád přišel k Davidovi a řekl mu: "Toto praví Hospodin: Zvol si: 12Tři roky hladu, nebo tři měsíce být ničen protivníky a stíhán mečem nepřátel, anebo po tři dny Hospodinův meč, totiž mor v zemi, a Hospodinův anděl bude šířit zkázu po celém izraelském území. Nuže tedy, co mám vyřídit tomu, který mě poslal?" 13David Gádovi odvětil: "Je mi velmi úzko. Nechť prosím upadnu do rukou Hospodinu, neboť jeho slitování je přenesmírné, jen ať nepadnu do rukou lidských." 14Hospodin tedy dopustil na Izraele mor. I padlo z Izraele sedmdesát tisíc mužů. 15Bůh vyslal k Jeruzalému anděla, aby v něm šířil zkázu. Ale když šířil zkázu, Hospodin shlédl a pojala ho lítost nad tím zlem. Řekl andělu, jenž řídil zkázu: "Dost! Již přestaň!"... 16David se rozhlédl a uviděl Hospodinova anděla, jak stojí mezi zemí a nebem...
----
zvlastni buh, zvlastni kniha ze?

Edited by - Reyden on 04/07/2007 13:26:51
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 04/07/2007 :  13:49:59  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
nechapu ze takovou blbost tomu autorovi co to napsal vubec otiskli

btw bible zcela jasne dokazuje ze hype > kvalita, absolutne je tu popreno co tu nekteri lide tvrdi ze po hype si danej vyrobek koupi jen par lidi a kdyz zjisti ze to je smejd ze ostatni uz to nekoupi

lastfm

Edited by - Rashaverak on 04/07/2007 13:51:24
Go to Top of Page

Catheriel
Starting Member

94 Posts

Posted - 04/07/2007 :  13:53:57  Show Profile Send Catheriel a Private Message  Reply with Quote
Hráči MMO neví nic o náboženství? Zajímavá téze...

"Bývalý" spolubojovník z UO je křeštan, chodí do kostela, má přítelkyni co je taky křestanka a přitom hraje UO a jiné hry.
Takže bych netvrdil že člověk co hraje hry nemůže něco vědět o víře...

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,27 seconds. on eygor Snitz Forums 2000