Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 The Lord of the Rings Online
 LOTR Online - General
 Dopady náboženství ....oblíbené náboženství ve hře
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 04/07/2007 :  17:57:26  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Reyden

quote:
Originally posted by Sidinus

Všiml jsem si že se tu naskytlo mnoho velkých odborníků, proto můžete mi někdo najít výňatek z Bible o zabíjení těch kterých nevěří, o tlučení manželek nebo i jejich beztrestné vraždě?

eg:

Exodus(32,25): Mojžíš viděl, jak si lid bezuzdně počíná; to Áron jej nechal počínat si bezuzdně ke škodolibosti jejich protivníků. 26Tu se Mojžíš postavil do brány tábora a zvolal: "Kdo je Hospodinův, ke mně!" Seběhli se k němu všichni Léviovci. 27Řekl jim: "Toto praví Hospodin, Bůh Izraele: Všichni si připněte k boku meč, projděte
táborem tam i zpět od brány k bráně a zabijte každý svého bratra, každý svého přítele, každý svého nejbližšího." 28Léviovci udělali, co jim Mojžíš rozkázal; toho dne padlo z lidu na tři tisíce mužů. 29Potom Mojžíš řekl: "Ujměte se dnes svého úřadu pro Hospodina každý, kdo povstal proti svému synovi či bratru, aby vám dnes dal požehnání."
----
Toto praví Hospodin zástupů: Mám v patrnosti, co učinil Amálek Izraeli; položil se mu do cesty, když vystupoval z Egypta. Nyní jdi a pobij Amáleka; jako klaté zničíte vše, co mu patří. Nebudeš ho šetřit, ale usmrtíš muže i ženu, pachole i kojence, býka i ovci, velblouda i osla!
----
Jdi a promluv k Davidovi: Toto praví Hospodin: Chystám na tebe trojí. Jedno z toho si vyber a já tak s tebou naložím." 11Gád přišel k Davidovi a řekl mu: "Toto praví Hospodin: Zvol si: 12Tři roky hladu, nebo tři měsíce být ničen protivníky a stíhán mečem nepřátel, anebo po tři dny Hospodinův meč, totiž mor v zemi, a Hospodinův anděl bude šířit zkázu po celém izraelském území. Nuže tedy, co mám vyřídit tomu, který mě poslal?" 13David Gádovi odvětil: "Je mi velmi úzko. Nechť prosím upadnu do rukou Hospodinu, neboť jeho slitování je přenesmírné, jen ať nepadnu do rukou lidských." 14Hospodin tedy dopustil na Izraele mor. I padlo z Izraele sedmdesát tisíc mužů. 15Bůh vyslal k Jeruzalému anděla, aby v něm šířil zkázu. Ale když šířil zkázu, Hospodin shlédl a pojala ho lítost nad tím zlem. Řekl andělu, jenž řídil zkázu: "Dost! Již přestaň!"... 16David se rozhlédl a uviděl Hospodinova anděla, jak stojí mezi zemí a nebem...
----
zvlastni buh, zvlastni kniha ze?

Díky, to je právě to, Starý Zákon, starý morbidní a plný rad judaistických vůdců kteří ho psali za sebou a střídali se, některé pasáže starého Zákona mezi sebe nezapadjí nebo mají jiné jádro, a jsou zatraceně nudné.

Haven and Hearth follower
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 04/07/2007 :  23:11:56  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:
Díky, to je právě to, Starý Zákon, starý morbidní a plný rad judaistických vůdců kteří ho psali za sebou a střídali se, některé pasáže starého Zákona mezi sebe nezapadjí nebo mají jiné jádro, a jsou zatraceně nudné.

No nejak jsem nezaregistroval ze by se krestanska obec rozhodla z Bible stary zakon vypustit :) takze na tvoji otazku jsem ti polozil odpoved. Mas tam citaty ktere si muzou s ruznyma ospravedlenima zabijeni "nevericich" v Koranu podat ruce.

Bible je uplne stejne posahana a zmatecna kniha jako Koran. Kazdy si tam muze najit to svoje. A nazor ze Koran nebere nikdo vazne je fakt usmevny :) spis jste meli napsat ze v krestanskem svete se koran netesi velke ucte coz ale plati i naopak, nedivil bych se, kdyby na syrskym foru priznivcu online her napsal nekdo podobne slaboduchy prispevek akurat o tom jak stejne Bibli nikdo nebere vazne :)

Btw Gurrshi proc by se tady tohle nemohlo resit? radsi si budes tady cist 10milionu topicu o tom proc nehrat Lotro? Imo je to docela osvezujici tema a hadam ze par lidem muze rozsirit jejich rozhled
(krom toho je to trosku stylovejsi nez napsat jen +1 :))

Zenová povídka: Putuji takhle Severní Koreou a najednou potkám Gurrshaela a Pompa držíce se za ruce řkouce "Ano pane Reydene ... až tady jsme zjistili, že jsme míň než ta krabice u cesty ... vyhrál jsi, Ty jsi víc!". Usmál jsem se a odvětil jim: "Od té doby co nemám žádný cíl, už nebloudím!"

Edited by - Reyden on 04/07/2007 23:14:13
Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 05/07/2007 :  08:22:20  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

No nejak jsem nezaregistroval ze by se krestanska obec rozhodla z Bible stary zakon vypustit :) takze na tvoji otazku jsem ti polozil odpoved. Mas tam citaty ktere si muzou s ruznyma ospravedlenima zabijeni "nevericich" v Koranu podat ruce.

Bible je uplne stejne posahana a zmatecna kniha jako Koran. Kazdy si tam muze najit to svoje. A nazor ze Koran nebere nikdo vazne je fakt usmevny :) spis jste meli napsat ze v krestanskem svete se koran netesi velke ucte coz ale plati i naopak, nedivil bych se, kdyby na syrskym foru priznivcu online her napsal nekdo podobne slaboduchy prispevek akurat o tom jak stejne Bibli nikdo nebere vazne :)

Btw Gurrshi proc by se tady tohle nemohlo resit? radsi si budes tady cist 10milionu topicu o tom proc nehrat Lotro? Imo je to docela osvezujici tema a hadam ze par lidem muze rozsirit jejich rozhled
(krom toho je to trosku stylovejsi nez napsat jen +1 :))

že jí Arabové neberou vážně? Kde to čteš? To jsem nenepsal. Napsal jsem že jejich přikázání nejsou striktně dodržována , v některých zemích, Egypt, Tunis.Stejně v novověku Sultáni opouštěli od řešení Koránem, od Mustafy 1 až k dnešnímu CHalífovi) to je to na co jsem chtěl poukázat a ty jsis to nějak vyložil "lidově"
Ten tvůj post se nějak vyhnul účinkem.

A pokud bereš Starý Zákon a Nový Zákon, dohromady pak chápu proč považuješ Bibli za pošahavnou knihu, doufám ale, že mluvíš jen o té "staré" části. Právě Nový Zákon dělí křestanství od Judaismu a starých nábožneství Izraele, a v Novém Zákoně by jsi podobný výňatek, který jsi našel ve Starém nenašel. Korán byl napsán cca 200 let po ustanovení Nového Zákona, mě jako pokroková knížka nepřipadá.
A pokud chceš porovnávat Korán do Detailů, pak si z nich vezmeme přikázání boží a tradice vůči Rodině a panovníkovi, uvidíš že na jeden "nesprávný" výňatek z Bible ( stejnak by byl ze starého zákona který je přiznávám, dost pošahaný) a já ti jej nadhodím třemi dalšími výňatky "nesprávného" z Koránu.
Kdyby byl Korán brán vždy doslova vážně, divili by jsme se všichni v jakém středověku by se Arábie ještě necházela.

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 05/07/2007 :  10:44:42  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kdyby byl Korán brán vždy doslova vážně, divili by jsme se všichni v jakém středověku by se Arábie ještě necházela.

a ona se krom velkych mest kde operuji velke mezinarodni organizace nenachazi ? to je docela zajimava novinka

lastfm
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 05/07/2007 :  11:14:01  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:
že jí Arabové neberou vážně? Kde to čteš? To jsem nenepsal. Napsal jsem že jejich přikázání nejsou striktně dodržována , v některých zemích, Egypt, Tunis.Stejně v novověku Sultáni opouštěli od řešení Koránem, od Mustafy 1 až k dnešnímu CHalífovi) to je to na co jsem chtěl poukázat a ty jsis to nějak vyložil "lidově"

neminul a sorry placas bud hovadiny nebo neco jineho myslis a neco jineho pises, cituji:
quote:
Knihu která však naštěstí krom pár extrémistů nikdy nebyla brána vážně

myslim si ze hezka radka "normalnich" lidi ji vazne bere
quote:
A pokud bereš Starý Zákon a Nový Zákon, dohromady pak chápu proč považuješ Bibli za pošahavnou knihu, doufám ale, že mluvíš jen o té "staré" části. Právě Nový Zákon dělí křestanství od Judaismu a starých nábožneství Izraele, a v Novém Zákoně by jsi podobný výňatek, který jsi našel ve Starém nenašel. Korán byl napsán cca 200 let po ustanovení Nového Zákona, mě jako pokroková knížka nepřipadá.
A pokud chceš porovnávat Korán do Detailů, pak si z nich vezmeme přikázání boží a tradice vůči Rodině a panovníkovi, uvidíš že na jeden "nesprávný" výňatek z Bible ( stejnak by byl ze starého zákona který je přiznávám, dost pošahaný) a já ti jej nadhodím třemi dalšími výňatky "nesprávného" z Koránu.

jeste jednou se ptam, on uz Stary zakon neni soucasti Bible? V hodinach katechismu se z ni necte? Nectou se z ni citaty pri kazani? Nikdo tady neresil nejakou cast Bible, brala se jako celek, stary i novy zakon. A ve starem zakonu proste tyhle veci jsou. A pls nepodsouvej me roli nejakeho zastance islamu, jen ukazuji na to ze nic neni cernobile a krestani maji podle me jeste vic masla na hlave nez priznivci islamu. Tolik vrazd kolik se udalo ve jmenu krestanskeho boha ted nevyrovnaji islamsti extremisti celeho sveta ani za tisic let

EDIT:
jeste pridam par citaci z Noveho Zakona abych ti ukazal ze i tato pokrokova cast neni bez skraloupu. Ikdyz priznavam byla uz pripravena pecliveji a jeji ucel byl spise podporit moc krestanskych autorit. Takze "modernejsi a pokrokova cast" Bible ma za ucel jen otupit verne ovecky heslem "neptej se, makej a plat", je to snad mensi zlo? A zase cirkevni hodnostari si vykladali ruzne citaty po svem a jak se jim hodili nebo je uplne ignorovali.

Každý ať se podřizuje vládní moci, neboť není moci, leč od Boha. Ty, které jsou, jsou zřízeny od Boha, takže ten, kdo se staví proti vládnoucí moci, vzpírá se Božímu řádu. Kdo se takto vzpírá, přivolává na sebe soud - bububu, kdo nas nebude poslouchat s tim zatocime

Vy pak otroci se podrobujte svým pánům jako odrazu Boha ve studu a bázni - buh teda ma bohate za lepsi nez chude?

Nemyslete si, že jsem přišel na zem uvést pokoj; nepřišel jsem uvést pokoj, ale meč. Neboť jsem přišel postavit syna proti jeho otci, dceru proti matce, snachu proti tchyni; a nepřítelem člověka bude jeho vlastní rodina. Kdo miluje otce nebo matku víc, nežli mne, není mne hoden; kdo miluje syna nebo dceru víc než mne, není mne hoden - uzasne rodine hodnoty

Každý ať se podřizuje vládní moci, neboť není moci, leč od Boha. Ty, které jsou, jsou zřízeny od Boha, takže ten, kdo se staví proti vládnoucí moci, vzpírá se Božímu řádu. Kdo se takto vzpírá, přivolává na sebe soud

...Chceš, aby ses nemusel bát vládnoucí moci? Jednej dobře, a dostane se ti od ní pochvaly - cukrik a podrbani za uchem

A když se modlíte, nebuďte jako pokrytci; ti se s oblibou modlí v synagógách a na nárožích, aby byli lidem na očích; ámen, pravím vám, už mají svou odměnu. 6Když se modlíš, vejdi do svého pokojíku, zavři za sebou dveře a modli se k svému Otci, který zůstává skryt; a tvůj Otec, který vidí, co je skryto, ti odplatí - skorem se me ani nechce verit ze se vsechny ty chramy a estrady staveli a delali zbytecne ..

Ježíš řekl svým učedníkům: "Amen, pravím vám, že bohatý těžko vejde do království nebeského. Znovu vám říkám, že snáze projde velbloud uchem jehly než bohatý do Božího království." - spatna zprava pro vsechny bohate co darovali pred smrti sve pozemky cirkvi .. ccc

Pravím vám: "Každému, kdo má, bude dáno; kdo nemá, bude mu odňato i to, co má. Ale mé nepřátele, kteří nechtěli, abych byl jejich králem, přiveďte sem a přede mnou je pobijte - na zaver slova Jezisova :)

Asi nema smysl se poustet do rozboru obou knih, jak uz jsem psal, oboje jsou vcelku o nicem a slouzi jen jako nastroj k ovladani lidi .. imo zadne bozi slovo, protoze jestli je Buh takovy tak dekuji nechci

Zenová povídka: Putuji takhle Severní Koreou a najednou potkám Gurrshaela a Pompa držíce se za ruce řkouce "Ano pane Reydene ... až tady jsme zjistili, že jsme míň než ta krabice u cesty ... vyhrál jsi, Ty jsi víc!". Usmál jsem se a odvětil jim: "Od té doby co nemám žádný cíl, už nebloudím!"

Edited by - Reyden on 05/07/2007 11:49:37
Go to Top of Page

beldor5
Average Member

1144 Posts

Posted - 05/07/2007 :  21:33:02  Show Profile  Send beldor5 an ICQ Message Send beldor5 a Private Message  Reply with Quote
Mno Raydene nikdo nepopira k cemu slouzilo krestanstvi.Nastesti to bylo pred staletimi a jeho "extremni" formy se dnes uz jen v mirne podobe vyskytuji v ruznych castech sveta(napr.polsko). Myslim ze nez se podobne odradikalizuje islam si jeste neco zazijeme :(

quote:
Tolik vrazd kolik se udalo ve jmenu krestanskeho boha ted nevyrovnaji islamsti extremisti celeho sveta ani za tisic let

Vzhledem k tomu kolik v te dobe zilo lidi a historii islamu za poslednich tisic let je to hodne odvazne tvrzeni.. podle mne je to uz ted minimalne vyrovnane kdyz vezmeme napr masakry v africe za poslednich 50let..

.....
http://volby.kategorie.cz/

Edited by - beldor5 on 05/07/2007 21:37:48
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 06/07/2007 :  04:53:44  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by beldor5

Mno Raydene nikdo nepopira k cemu slouzilo krestanstvi.Nastesti to bylo pred staletimi a jeho "extremni" formy se dnes uz jen v mirne podobe vyskytuji v ruznych castech sveta(napr.polsko). Myslim ze nez se podobne odradikalizuje islam si jeste neco zazijeme :(

quote:
Tolik vrazd kolik se udalo ve jmenu krestanskeho boha ted nevyrovnaji islamsti extremisti celeho sveta ani za tisic let

Vzhledem k tomu kolik v te dobe zilo lidi a historii islamu za poslednich tisic let je to hodne odvazne tvrzeni.. podle mne je to uz ted minimalne vyrovnane kdyz vezmeme napr masakry v africe za poslednich 50let..

50-100 let relativni normalizace krestanstvi oproti 2000 let tyranie a vrazdeni? hmmm.

krom toho fakt si nemyslim ze je "skore vyrovnany" vem si krizacke vypravy, inkvizice, dobyvacne valky, upalovani carodejnic a nevericich, zakazovani antikoncepce v moderni dobe atd. To vse se provadelo/provadi v masovem meritku. A ano tehdy bylo lidi min, ale to je relativni a nic nemeni na tom jake procento "svych a nevericich lidi" krestani zabili a to vse ve jmenu krestanskeho boha a na zaklade knizky kde si clovek najde pro kazdy svuj cin nejakou tu omluvu.

A uz si uvedomte ze priznivci islamu nejsou jenom sebevrazedny atentatnici omg. Stejne tak jako krestane nejsou a nebyli jenom vrahove. Vite ze Hitler byl krestan? Byt islamista tak to je pro vas jen dalsi poleno do ohne a dukaz jak je to zvracene nabozenstvi, takhle to je opomenutelna skutecnost. Asi je bezne ze se lidi boji toho cemu nerozumi a dnesni media ktera potrebuji podavat jen zjednodusene senzacni a jednoduche zpravy s jasnym oznacenim dobra a zla tomu jen napomahaji. V zapadnim svete jit s turbanem na hlave po ulici tak vas pomalu zastrelej na miste protoze to je pro ne ikona "zla"

Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 06/07/2007 :  10:02:17  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by beldor5

quote:

50-100 let relativni normalizace krestanstvi oproti 2000 let tyranie a vrazdeni? hmmm.

krom toho fakt si nemyslim ze je "skore vyrovnany" vem si krizacke vypravy, inkvizice, dobyvacne valky, upalovani carodejnic a nevericich, zakazovani antikoncepce v moderni dobe atd. To vse se provadelo/provadi v masovem meritku. A ano tehdy bylo lidi min, ale to je relativni a nic nemeni na tom jake procento "svych a nevericich lidi" krestani zabili a to vse ve jmenu krestanskeho boha a na zaklade knizky kde si clovek najde pro kazdy svuj cin nejakou tu omluvu.

A uz si uvedomte ze priznivci islamu nejsou jenom sebevrazedny atentatnici omg. Stejne tak jako krestane nejsou a nebyli jenom vrahove. Vite ze Hitler byl krestan? Byt islamista tak to je pro vas jen dalsi poleno do ohne a dukaz jak je to zvracene nabozenstvi, takhle to je opomenutelna skutecnost. Asi je bezne ze se lidi boji toho cemu nerozumi a dnesni media ktera potrebuji podavat jen zjednodusene senzacni a jednoduche zpravy s jasnym oznacenim dobra a zla tomu jen napomahaji. V zapadnim svete jit s turbanem na hlave po ulici tak vas pomalu zastrelej na miste protoze to je pro ne ikona "zla"

Ježiši kriste! Dyt se bavíme o knize!!
Máš napsáno něco v Bibli( Nový Zákon) že se musí konat Inkvizice, Křižícká tažení? Upalování čarodejnic!?

a máš toto napsáno v Koránu ( v podobném schématu daném do Arábie) ?
Samozřejmě že ano!

O tomhle jsme se bavili nikoliv o tom sečítat hříchy nějakých papežu,papeženců a idiotských fanatiků pálící knihy jako byl Dekameron, či celková Antika

Všechna ta vraždění byla nikoliv ve jménu Bible a z Bible ale ve jménu papeže a jeho slov, kázání a doporučení lidí kteří toto učení zneužili.
O tom se vůbec nechci hádat nebot je to více než jasné každému kdo by se podíval na užasný vysvobozující Katolismus nyní a kdysi. Obdivuji však tuto zločinnou organizaci která i přes tyto všechny věci dokázala přežít až dodnes, a jak říkáš vše není černo-bíle, díky Katolismu bychom měli dějiny s Islámem krásně spojeny v 16-17 stol. , nebo by římské Impérium( západ) padlo o 100 let dříve. Avšak nic z toho, pravda, nevyváží 2000 let dominace nad Evropou.

Ohledně tvého kázání o tom že Islámu vůbec nerozumíme radši ani nebudu komentovat. Nebot mi to připomíná praktiky Papežského dominátu- říkáš/myslíš si něco jiného? - Nerozumíš tomu!!!

O muslimech jsem nikdy netvrdil nic hanlivého, stejně tak jako o Koranu , který však nemám v úctě. Pokud Vám to vadí Reydene pak vás můžu pozvat do bytu který je obležen muslimskou národností,normálně jsou pohostiní a nemůžu říci že několika hodinová debata právě na téme Koránu a Bible od nich nebyla neprospěšná, dokonce se mě tam dvě ženy(jedna zahalena, jedna nezahalena (dcera zahalené) ) snažili konvertovat, pak bych možná Vám říkal " abyjste si něco uvědomil" což by byla ode mne naprostá hrubost samozřejmě.

S Tvými názory o
Islámu si rozhodně nemyslím že jsi jeho zastáncem.

Kázání se vedou hlavně z Nového Zákonu, jenž samotné katolictví symbolizuje.

Kaotlismus se odděluje od ostatních tím že kazatelsky neustále zvýhodnuje Nový Zákon orpoti Starému, v roce 1543 se dokonce mluvilo o tom že by papež oddělil Starý Zákon z Bible.
Veškeré učení o Ježíši kristu, ojedinělém člověku tak bylo zneužito ve jménu "syna božího"n a těch zbylých z trojice, nikoliv však že by to bylo psáno v Knize.

A jinak ty tvé Citace, rozhodně ve mě neudělali dojem že bych tam našel cokoliv podobného co v Koránu nebo co by odkazovalo na 2000 let teroru, navíc pokud is myslíš že Křestanská instituce ve středověku byla nějak strašná, podívej se na ostatní Království a Státy, společně porušovali tolik práv a svobod dnešního světa.Kolik zločinů bylo veden Královstvím Anglie a Francie během křížáckých tažení,stoleté války, ba i 30 leté války, kolik mrtvých bylo díky těmto válkám. A jaký že byl Arabský stát? Mno holubičky se tam necukrovali, díky totální vládě Chálifů a Sultánů bylo znevažováni otroci, ale naopak od Evropy byla vítána Věda.

Edited by - Sidinus on 06/07/2007 10:16:56
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 06/07/2007 :  13:47:34  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
opravdu si myslite ze rusove na nas zautoci ?

ty protiatomove kryty ale nejsou kvuli rusum

a kvuli komu tedy ?

kvuli frncouzum

coze francouzum ? vzdyt jsme v evropske unii i v nato.

ale no tak pane ministre, valcili jsme s nimi 500 let, to ze zrovna ted mame kratke obdobi miru prece niz neznamena.

jiste vite z ktereho to je serialu, pro ty co nevi tak z anglickeho :) proste mi to ta vase debata pripomnela

lastfm

Edited by - Rashaverak on 06/07/2007 13:48:18
Go to Top of Page

Sidinus
Moderator

Christiania

368 Posts

Posted - 06/07/2007 :  14:09:46  Show Profile Send Sidinus a Private Message  Reply with Quote
Není to z Ministra? :)

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 07/07/2007 :  10:27:44  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Není to z Ministra? :)

jiste pane ministre

lastfm
Go to Top of Page

Rimsy
Starting Member

83 Posts

Posted - 09/07/2007 :  10:12:50  Show Profile Send Rimsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

neminul a sorry placas bud hovadiny nebo neco jineho myslis a neco jineho pises, cituji:
quote:
Knihu která však naštěstí krom pár extrémistů nikdy nebyla brána vážně

myslim si ze hezka radka "normalnich" lidi ji vazne bere
quote:

jeste jednou se ptam, on uz Stary zakon neni soucasti Bible? V hodinach katechismu se z ni necte? Nectou se z ni citaty pri kazani? Nikdo tady neresil nejakou cast Bible, brala se jako celek, stary i novy zakon. A ve starem zakonu proste tyhle veci jsou. A pls nepodsouvej me roli nejakeho zastance islamu, jen ukazuji na to ze nic neni cernobile a krestani maji podle me jeste vic masla na hlave nez priznivci islamu. Tolik vrazd kolik se udalo ve jmenu krestanskeho boha ted nevyrovnaji islamsti extremisti celeho sveta ani za tisic let

EDIT:
jeste pridam par citaci z Noveho Zakona abych ti ukazal ze i tato pokrokova cast neni bez skraloupu. Ikdyz priznavam byla uz pripravena pecliveji a jeji ucel byl spise podporit moc krestanskych autorit. Takze "modernejsi a pokrokova cast" Bible ma za ucel jen otupit verne ovecky heslem "neptej se, makej a plat", je to snad mensi zlo? A zase cirkevni hodnostari si vykladali ruzne citaty po svem a jak se jim hodili nebo je uplne ignorovali.

Každý ať se podřizuje vládní moci, neboť není moci, leč od Boha. Ty, které jsou, jsou zřízeny od Boha, takže ten, kdo se staví proti vládnoucí moci, vzpírá se Božímu řádu. Kdo se takto vzpírá, přivolává na sebe soud - bububu, kdo nas nebude poslouchat s tim zatocime

Vy pak otroci se podrobujte svým pánům jako odrazu Boha ve studu a bázni - buh teda ma bohate za lepsi nez chude?

Nemyslete si, že jsem přišel na zem uvést pokoj; nepřišel jsem uvést pokoj, ale meč. Neboť jsem přišel postavit syna proti jeho otci, dceru proti matce, snachu proti tchyni; a nepřítelem člověka bude jeho vlastní rodina. Kdo miluje otce nebo matku víc, nežli mne, není mne hoden; kdo miluje syna nebo dceru víc než mne, není mne hoden - uzasne rodine hodnoty

Každý ať se podřizuje vládní moci, neboť není moci, leč od Boha. Ty, které jsou, jsou zřízeny od Boha, takže ten, kdo se staví proti vládnoucí moci, vzpírá se Božímu řádu. Kdo se takto vzpírá, přivolává na sebe soud

...Chceš, aby ses nemusel bát vládnoucí moci? Jednej dobře, a dostane se ti od ní pochvaly - cukrik a podrbani za uchem

A když se modlíte, nebuďte jako pokrytci; ti se s oblibou modlí v synagógách a na nárožích, aby byli lidem na očích; ámen, pravím vám, už mají svou odměnu. 6Když se modlíš, vejdi do svého pokojíku, zavři za sebou dveře a modli se k svému Otci, který zůstává skryt; a tvůj Otec, který vidí, co je skryto, ti odplatí - skorem se me ani nechce verit ze se vsechny ty chramy a estrady staveli a delali zbytecne ..

Ježíš řekl svým učedníkům: "Amen, pravím vám, že bohatý těžko vejde do království nebeského. Znovu vám říkám, že snáze projde velbloud uchem jehly než bohatý do Božího království." - spatna zprava pro vsechny bohate co darovali pred smrti sve pozemky cirkvi .. ccc

Pravím vám: "Každému, kdo má, bude dáno; kdo nemá, bude mu odňato i to, co má. Ale mé nepřátele, kteří nechtěli, abych byl jejich králem, přiveďte sem a přede mnou je pobijte - na zaver slova Jezisova :)

Asi nema smysl se poustet do rozboru obou knih, jak uz jsem psal, oboje jsou vcelku o nicem a slouzi jen jako nastroj k ovladani lidi .. imo zadne bozi slovo, protoze jestli je Buh takovy tak dekuji nechci

Nechci se nějak moc zapojovat do debaty, nicméně mi nedá nekomentovat tvůj post. Evidentně uvedené citáty nechápeš a tvé komentáře jsou mimo mísu (bez urážky) - viz třeba komentář k modlení v soukromí a k modlení v chrámech. Krásná ukázka jak člověk, který o textech nic neví vytrhne z kontextu a špatně vysvětlí.

Stejně nesmyslné komentáře by si mohl napsat třeba k dnešním vyhláškám nebo k jednotlivým zákoníkům - nástroje k ovládání lidí? Nebo chceš aby tady byla anarchistická společnost bez zákonů a pravidel?

Ještě mohl by si mi prozradit, odkud si citoval svůj poslední citát, jak Ježíš říká aby pobili ty co ho nechtěli za krále? Děkuji.

Rimsy: virtuální světy.
Go to Top of Page

Azkaban
Moderator

1990 Posts

Posted - 09/07/2007 :  10:27:41  Show Profile  Send Azkaban an ICQ Message Send Azkaban a Private Message  Reply with Quote
Tak to tu čtu a je to tu samej teolog :) Jak málo stačí a můžeš se na internetu díky google stát čím koliv chceš.

Na druhou stranu je to tu celkem úsměvne koukat na to jak se tu předháníte v chytrosti. Kdyby jste raději šli dělat něco pořádného.
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 09/07/2007 :  20:15:41  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
mno dobra tak to zjednusime

cirkve jsou spatne
nabozenstvi jsou spatna
svate knihy jsou spatne a nesmyslne

uznej ze to neni zadne chytrolinstvi ale jasna a uderna fakta

lastfm
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 09/07/2007 :  21:34:53  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rimsy
Nechci se nějak moc zapojovat do debaty, nicméně mi nedá nekomentovat tvůj post. Evidentně uvedené citáty nechápeš a tvé komentáře jsou mimo mísu (bez urážky) - viz třeba komentář k modlení v soukromí a k modlení v chrámech. Krásná ukázka jak člověk, který o textech nic neví vytrhne z kontextu a špatně vysvětlí.

Stejně nesmyslné komentáře by si mohl napsat třeba k dnešním vyhláškám nebo k jednotlivým zákoníkům - nástroje k ovládání lidí? Nebo chceš aby tady byla anarchistická společnost bez zákonů a pravidel?

Ještě mohl by si mi prozradit, odkud si citoval svůj poslední citát, jak Ježíš říká aby pobili ty co ho nechtěli za krále? Děkuji.

heh, tak ja o tech textech nic nevim? jestli ono to nebude spis naopak:)
zrovna ten posledni citat, v ramci pribehu recenemu svym nasledovnikum, je hodne diskutovany a znamy i mezi odpurci bible, Lukas (19:26) (protoze o tom fakt nic nevis a jen mlatis prazdnou slamu, mrkni se treba sem :http://www.nbk.cz/texty_n/3_Lukas283.txt)
(ted na to koukam znovu a hned v nasledujicim versi (19:31) vybizi sve spolupachatele k trestnemu cinu (nepokrades?) :))

prosim, udelas me strasne velkou radost, vysvetli me jak jsem ty citaty spatne pochopil ci vytrhl z kontextu? Proc jsou moje komentare (ano snazil jsem to napsat odlehcenou formou) spatne? Potrebuji snad nejakeho gnostika, ktery na zklade osobni zkusenosti s bohem me vysvetli co chtel svymi zamery vlastne doopravdy rict? Zatim jsem jeden z mala co svoje slova podlozil i zdroji ci konkretnimi dukazy.

A jeste jednou .. me se nejedna ani o to abych si nasel vhodne nabozenstvi, jsem totiz presvedceny ze byli vytvorene (mluvim aspon o majoritnich nabozenstvich narodu kolem stredozemniho more, asie je trosku jiny soudek) jenom za ucelem zisku a ovladani lidi, ani o to abych vam rozmluvil krestanstvi, me se jedna o to abyste si uvedomili, ze kdyz tolik pomlouvate islam, o kterem vetsina z vas, krom par dogmat z novin a televize, nevi lautr nic a jak to vypada tak i mnozi zastanci krestanstvi tapou ve svych vlastnich vodach, tak byste si meli uvedomit za maslo na hlave maji vsichni, bez vyjimek, neni jediny neposkvrneny (ani nemuzete porovnavat kdo zabil pri prosazovani sveho boha vice lidi) a vsechny 3 knihy jsou zmanipulovatelne a v soucasne dobe davno prezile.

neodpiram vyznam nabozenstvi v ramci vyvoje lidstva, clovek musi dospivat k vedeni pomalu, ale proste ted uz to je slepa vira v NIC

btw krasa demokracie a ateismu je to ze o tomto tematu muzeme v klidu a bez strachu z pronasledovani diskutovat. Coz nebylo mozne donedavna ani v krestanskych statech a ted ani ve vetsine islamskych statu

Go to Top of Page

Algul
New Member

140 Posts

Posted - 09/07/2007 :  23:32:18  Show Profile  Send Algul an ICQ Message Send Algul a Private Message  Reply with Quote
tadu je neco co odpovida memu nazoru=>
http://www.youtube.com/watch?v=con-a0ValVI
celej dokumet tam najdete taky

WoW - Ragnaros - Algul - Tauren Shaman

Killer 93% Achiever 53% Explorer 53% Socializer 0%
A.L.G.U.L. : Anorganický Likvidátor na Genocidu a Utlačování Lidí
Go to Top of Page

Rimsy
Starting Member

83 Posts

Posted - 10/07/2007 :  00:17:20  Show Profile Send Rimsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

heh, tak ja o tech textech nic nevim? jestli ono to nebude spis naopak:)
zrovna ten posledni citat, v ramci pribehu recenemu svym nasledovnikum, je hodne diskutovany a znamy i mezi odpurci bible, Lukas (19:26) (protoze o tom fakt nic nevis a jen mlatis prazdnou slamu, mrkni se treba sem :http://www.nbk.cz/texty_n/3_Lukas283.txt)
(ted na to koukam znovu a hned v nasledujicim versi (19:31) vybizi sve spolupachatele k trestnemu cinu (nepokrades?) :))

prosim, udelas me strasne velkou radost, vysvetli me jak jsem ty citaty spatne pochopil ci vytrhl z kontextu? Proc jsou moje komentare (ano snazil jsem to napsat odlehcenou formou) spatne? Potrebuji snad nejakeho gnostika, ktery na zklade osobni zkusenosti s bohem me vysvetli co chtel svymi zamery vlastne doopravdy rict? Zatim jsem jeden z mala co svoje slova podlozil i zdroji ci konkretnimi dukazy.

A jeste jednou .. me se nejedna ani o to abych si nasel vhodne nabozenstvi, jsem totiz presvedceny ze byli vytvorene (mluvim aspon o majoritnich nabozenstvich narodu kolem stredozemniho more, asie je trosku jiny soudek) jenom za ucelem zisku a ovladani lidi, ani o to abych vam rozmluvil krestanstvi, me se jedna o to abyste si uvedomili, ze kdyz tolik pomlouvate islam, o kterem vetsina z vas, krom par dogmat z novin a televize, nevi lautr nic a jak to vypada tak i mnozi zastanci krestanstvi tapou ve svych vlastnich vodach, tak byste si meli uvedomit za maslo na hlave maji vsichni, bez vyjimek, neni jediny neposkvrneny (ani nemuzete porovnavat kdo zabil pri prosazovani sveho boha vice lidi) a vsechny 3 knihy jsou zmanipulovatelne a v soucasne dobe davno prezile.

neodpiram vyznam nabozenstvi v ramci vyvoje lidstva, clovek musi dospivat k vedeni pomalu, ale proste ted uz to je slepa vira v NIC

btw krasa demokracie a ateismu je to ze o tomto tematu muzeme v klidu a bez strachu z pronasledovani diskutovat. Coz nebylo mozne donedavna ani v krestanskych statech a ted ani ve vetsine islamskych statu

Pokud máš zájem, mohu každý tvůj komentář vyvrátit nebo spíš uvézt na pravou míru - ať ten výrok s rodinou nebo s vládou nebo s pokrytci nebo s bohatými lidmi. Vlastně pokud máš zájem nejen ty, ale i ostatní co tu diskuzi čtou.

Ten tvůj citát s modlením - on tu ani na vteřinu nemluvi o tom, aby lide nechodili na společná shromaždění jak ty z toho nesmyslně vyvozuješ - mluví o pokrytcích, co se ve předu v kostele ukazují jak jsou zbožní a jak se umí modlit a ve skutečnosti jsou jiní.
Když mluví o bohatých a srovnává je s velbloudem a uchem jehly, tak bohatý proto nevejde do království, protože dá vždycky přednost svému majetku před pravdou a nějakým ideálem - tedy ne že by mu snad v tom Ježíš bránil nebo ho tam nechtěl.

A co se týká Jakuba 19:27 - řekl si to přesně, ten text takto vysvětlují jen odpůrci Bible. Pokud bys to chtěl posuzovat objektivně a ne zaujatě, tak si přečteš 19 kapitolu od 11 verše a velice lehce pochopíš, že to je celé podobenství resp. příklad a ne Ježíšovo navádění k zabíjení lidí. On využívá vzoru jednání a chování pozemského vládce a na něm ukazuje princip a to proto, aby to posluchači kolem něj pochopili o co mu jde. Lépe řečeno nezaujatý čtenář může snad říct - ten text se dá pochopit tak i tak. Ale v kontextu dalších 50-ti Ježíšových výroků ho tak prostě vyložit nemůžeš. Nebo si fakt myslíš, že Ježíš který ve všech svých výrocích nabádá k nenásilí, který vyléčil vojáka který ho zatýkal, který se modlil za ty co ho křižovali aby jim bylo odpuštěno, tak ten Ježíš v tomto odpůrci Bible nesmyslně uváděném citátu nabádá k zabíjení lidí před jeho očima? Bez komentáře. K tvém údajnému vybízení ke krádeži se ani vyjadřovat nebudu.

Když o nečem píšeš nebo to cituješ, tak buď objektivní a nepřekrucuj tak aby se ti to hodilo. O tvém vztahu k islámu se nebavím, je to tvoje věc.

Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 10/07/2007 :  00:44:35  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:
Pokud máš zájem, mohu každý tvůj komentář vyvrátit nebo spíš uvézt na pravou míru - ať ten výrok s rodinou nebo s vládou nebo s pokrytci nebo s bohatými lidmi. Vlastně pokud máš zájem nejen ty, ale i ostatní co tu diskuzi čtou.

Ten tvůj citát s modlením - on tu ani na vteřinu nemluvi o tom, aby lide nechodili na společná shromaždění jak ty z toho nesmyslně vyvozuješ - mluví o pokrytcích, co se ve předu v kostele ukazují jak jsou zbožní a jak se umí modlit a ve skutečnosti jsou jiní.
Když mluví o bohatých a srovnává je s velbloudem a uchem jehly, tak bohatý proto nevejde do království, protože dá vždycky přednost svému majetku před pravdou a nějakým ideálem - tedy ne že by mu snad v tom Ježíš bránil nebo ho tam nechtěl.

no tady jsem poukazoval spis rozpor konani cirkve a toho co se pise v bibli, mozna jsem to spatne napsal. Btw Jezis ho ve svem kralovstvi teda bude chtit (bohateho cloveka) ale zaroven rika ze snaze projde velbloud uchem jehly? Jsem opravdu jedinej kdo to nechape? Myslim si ze bohati chteli byt stejne tak spaseni a uvedeni do Kralovstvi Nebeskeho jako chudi. Nebo snad ubira majetnym automaticky pravo na to byt zbozny? (jak me to vysvetlujes ty :) Nebyl vzdy papez, nejvyssi zastupce Boha na zemi, jeden z nejbohatsich lidi?
quote:
A co se týká Jakuba 19:27 - řekl si to přesně, ten text takto vysvětlují jen odpůrci Bible. Pokud bys to chtěl posuzovat objektivně a ne zaujatě, tak si přečteš 19 kapitolu od 11 verše a velice lehce pochopíš, že to je celé podobenství resp. příklad a ne Ježíšovo navádění k zabíjení lidí. On využívá vzoru jednání a chování pozemského vládce a na něm ukazuje princip a to proto, aby to posluchači kolem něj pochopili o co mu jde. Lépe řečeno nezaujatý čtenář může snad říct - ten text se dá pochopit tak i tak. Ale v kontextu dalších 50-ti Ježíšových výroků ho tak prostě vyložit nemůžeš. Nebo si fakt myslíš, že Ježíš který ve všech svých výrocích nabádá k nenásilí, který vyléčil vojáka který ho zatýkal, který se modlil za ty co ho křižovali aby jim bylo odpuštěno, tak ten Ježíš v tomto odpůrci Bible nesmyslně uváděném citátu nabádá k zabíjení lidí před jeho očima?

ano tusim ze dostatecne chapu ze to je podobenstvi a ano cetl jsem to cele, i na zacatku meho minuleho prispevku jsem psal ze to je v ramci pribehu ktery vypravi, spousta jeho kazani je v ramci podobenstvi. To nic nemeni na tom zes me nevysvetlil jak bych mel jinak chapat toto jeho podobnestvi nez tak jak ho chapu. Co to melo teda znamenat jineho? Co tim chtel Mr. Jezis rict? Zmuzes se na neco jineho nez na to ze tomu nerozumim?
quote:
Bez komentáře. K tvém údajnému vybízení ke krádeži se ani vyjadřovat nebudu.

proc? zase, co to melo znamenat jineho nez vyzva ke konfiskaci majetku ve jmenu Boha? :) komentujes me ale pritom pises bez komentare .. ccc :)
quote:
Když o nečem píšeš nebo to cituješ, tak buď objektivní a nepřekrucuj tak aby se ti to hodilo.

Nejsem dostatecne objektivni tehdy kdyz napisu zdroj citace aby si to kazdy kdo ma zajem cele nasel? Tezko tady budu citovat cele pasaze nemyslis? Nejsem dostatecne objektivni kdyz tady rikam ze vsechno neni cernobile a ze by si lidi meli ziskat informace i o vecech ktere odsuzuji? Nejsem dostatecne objektivni kdyz nasloucham a i ctu tve pripominky? Nejsem dostatecne objektivni kdyz se snazim udelat vybudovat svuj nazor i na zakladne poznatku a nazorou lidi jako jses ty? Jak jen bych mohl byt vice objektivni prosimte? :)

Takze hadam ze nesouhlasis se mnou ani ze vetsina pasazi Bible byla psana ciste ucelove, budujice kladivo na pripadne problemy a neprijemne otazky ze? Tvuj kolega uz tady odepsal prvni pulku Knihy jako vlastne neco na co uz se ted uz pece, ty ted rikas ze vlastne vsechno jen spatne chapu? Ze nejsem dostatecne hoden si po precteni nejake pasaze udelat nazor na to co jsem si precetl? :)

Edited by - Reyden on 10/07/2007 01:11:00
Go to Top of Page

Rimsy
Starting Member

83 Posts

Posted - 10/07/2007 :  10:26:33  Show Profile Send Rimsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

no tady jsem poukazoval spis rozpor konani cirkve a toho co se pise v bibli, mozna jsem to spatne napsal. Btw Jezis ho ve svem kralovstvi teda bude chtit (bohateho cloveka) ale zaroven rika ze snaze projde velbloud uchem jehly? Jsem opravdu jedinej kdo to nechape? Myslim si ze bohati chteli byt stejne tak spaseni a uvedeni do Kralovstvi Nebeskeho jako chudi. Nebo snad ubira majetnym automaticky pravo na to byt zbozny? (jak me to vysvetlujes ty :) Nebyl vzdy papez, nejvyssi zastupce Boha na zemi, jeden z nejbohatsich lidi?
quote:
A co se týká Jakuba 19:27 - řekl si to přesně, ten text takto vysvětlují jen odpůrci Bible. Pokud bys to chtěl posuzovat objektivně a ne zaujatě, tak si přečteš 19 kapitolu od 11 verše a velice lehce pochopíš, že to je celé podobenství resp. příklad a ne Ježíšovo navádění k zabíjení lidí. On využívá vzoru jednání a chování pozemského vládce a na něm ukazuje princip a to proto, aby to posluchači kolem něj pochopili o co mu jde. Lépe řečeno nezaujatý čtenář může snad říct - ten text se dá pochopit tak i tak. Ale v kontextu dalších 50-ti Ježíšových výroků ho tak prostě vyložit nemůžeš. Nebo si fakt myslíš, že Ježíš který ve všech svých výrocích nabádá k nenásilí, který vyléčil vojáka který ho zatýkal, který se modlil za ty co ho křižovali aby jim bylo odpuštěno, tak ten Ježíš v tomto odpůrci Bible nesmyslně uváděném citátu nabádá k zabíjení lidí před jeho očima?

ano tusim ze dostatecne chapu ze to je podobenstvi a ano cetl jsem to cele, i na zacatku meho minuleho prispevku jsem psal ze to je v ramci pribehu ktery vypravi, spousta jeho kazani je v ramci podobenstvi. To nic nemeni na tom zes me nevysvetlil jak bych mel jinak chapat toto jeho podobnestvi nez tak jak ho chapu. Co to melo teda znamenat jineho? Co tim chtel Mr. Jezis rict? Zmuzes se na neco jineho nez na to ze tomu nerozumim?
quote:
Bez komentáře. K tvém údajnému vybízení ke krádeži se ani vyjadřovat nebudu.

proc? zase, co to melo znamenat jineho nez vyzva ke konfiskaci majetku ve jmenu Boha? :) komentujes me ale pritom pises bez komentare .. ccc :)
quote:
Když o nečem píšeš nebo to cituješ, tak buď objektivní a nepřekrucuj tak aby se ti to hodilo.

Nejsem dostatecne objektivni tehdy kdyz napisu zdroj citace aby si to kazdy kdo ma zajem cele nasel? Tezko tady budu citovat cele pasaze nemyslis? Nejsem dostatecne objektivni kdyz tady rikam ze vsechno neni cernobile a ze by si lidi meli ziskat informace i o vecech ktere odsuzuji? Nejsem dostatecne objektivni kdyz nasloucham a i ctu tve pripominky? Nejsem dostatecne objektivni kdyz se snazim udelat vybudovat svuj nazor i na zakladne poznatku a nazorou lidi jako jses ty? Jak jen bych mohl byt vice objektivni prosimte? :)

Takze hadam ze nesouhlasis se mnou ani ze vetsina pasazi Bible byla psana ciste ucelove, budujice kladivo na pripadne problemy a neprijemne otazky ze? Tvuj kolega uz tady odepsal prvni pulku Knihy jako vlastne neco na co uz se ted uz pece, ty ted rikas ze vlastne vsechno jen spatne chapu? Ze nejsem dostatecne hoden si po precteni nejake pasaze udelat nazor na to co jsem si precetl? :)

S tebou je legrace. Já ti opravdu nebudu vyvracet tvoje dohady. Reaguj jenom na to co jsem napsal a ne na to co jsem nenapsal, případně na to co jsi si z toho nějakým záhadným způsobem vyvodil a chceš abych se o tom s tebou bavil.

Ty se chováš jako někdo, kdo se naučil 10 lekcí angličtiny a jde překládat Shakespeara. Podle toho tvoje vývody a smyšlenky vypadají. Stejně tak jako bude chudák Shakespear a jeho dílo, tak stejně zmatečně vykládáš Ježíšovi výroky. Jestliže v nějakém verši něco řekne a zdá se to nejasný, tak je minimálně dalších 5 míst kde o tom ještě hovoří a vysvětluje to. Neboli abys to správně pochopil, musíš to znát všechno a ne vytrhnout jeden text z kontextu a nesmyslně ho glosovat. Tolik k tvým výkladům Písma. Sorry, ale opravdu toho víš málo. Resp. víš toho dost na uštěpačné a nesmyslné poznámky a výklady, na seriozní diskuzi toho víš zatím málo.

Můj názor na církve je celkem strohý - to co dělala ve středověku je neomluvitelné a nemá to nic společného s Ježíšovým učením. Církve a náboženství jsou jen dalším důkazem, co lidská společnost dokáže. A je jedno jestli to je starověk, středověk nebo novověk. Nezapomeňte že poslední dvě světové války nebyly z důvodu náboženství ale z důvodů rasových a územních. Neboli dva nejkrvavější masakry v dějinách lidí nezavinilo náboženství. A co Stalin a je miliony mrtvých? Co Kambodža, Latinská Amerika? Po celou dobu lidstva je to pořád stejné - agrese, nenávist zloba a touha po majetku a moci - zamaskované jednou vírou v Boha, jednou v rasové ideály a jednou potřebou ropy. Tisíciletí se nic nemění.

Go to Top of Page

Firian
Average Member

1047 Posts

Posted - 10/07/2007 :  10:55:27  Show Profile Send Firian a Private Message  Reply with Quote
Souhlas.

WoW EU *Drak'Thul* Firun (Druid), *Darkspear* Firun (Shaman), *Thunderhorn* Milagros (Gnome Mage)
Anarchy Online *RK1* Firian (200 Fixer), Firian2 (216/10 Bureaucrat), Firian3 (60 Doctor), Firian4 (215/13 Shade), Milagros (217/15 Engineer), Firun (217/18 Enforcer) | *RK2* Milagros (120 Adv)
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 10/07/2007 :  11:10:20  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
No cekal jsem ze me vysvetlis v cem jsem se spletl, jak si to mam vylozit spravne,coz jsme od tebe jakozto priznivce teto instituce cekal, ale na moje dotazy rikas ze se chovam jako dite a ze toho vim malo. Na moje argumenty me neumis reagovat. Ano necetl jsem ji celou, stejne jako nebudu cist celeho Shakespeara ale bude me stacit par knizek na to abych si o nem udelal svuj obrazek, stejne jako nebudu travit 10 let treningem latinskoamerickych tancu abych vedel ze me to nebavi etc.

Ty me upiras pravo na muj nazor a nejses schopen si obhajit svuj jinak nez tvrzenim ze tomu nerozumim .. asi potom nema smysl s tebou vest dialog ne?

EDIT Rozpoutani WW2 bylo hlavne z duvodu nenavisti k zidum. to ti neni dostatecny nabozensky duvod? Ale predpokladam ze zase jen placam vid? :)

Edited by - Reyden on 10/07/2007 11:12:54
Go to Top of Page

Rimsy
Starting Member

83 Posts

Posted - 10/07/2007 :  11:34:41  Show Profile Send Rimsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

No cekal jsem ze me vysvetlis v cem jsem se spletl, jak si to mam vylozit spravne,coz jsme od tebe jakozto priznivce teto instituce cekal, ale na moje dotazy rikas ze se chovam jako dite a ze toho vim malo. Na moje argumenty me neumis reagovat. Ano necetl jsem ji celou, stejne jako nebudu cist celeho Shakespeara ale bude me stacit par knizek na to abych si o nem udelal svuj obrazek, stejne jako nebudu travit 10 let treningem latinskoamerickych tancu abych vedel ze me to nebavi etc.

Ty me upiras pravo na muj nazor a nejses schopen si obhajit svuj jinak nez tvrzenim ze tomu nerozumim .. asi potom nema smysl s tebou vest dialog ne?

EDIT Rozpoutani WW2 bylo hlavne z duvodu nenavisti k zidum. to ti neni dostatecny nabozensky duvod? Ale predpokladam ze zase jen placam vid? :)

1)Určitě ti právo na názor neupírám ... ale nechci se s tebou bavit stylem jedna babka povídala. Něco jiného je mít na něco svůj názor a něco jiného je mít povrchní znalosti a s těmito znalostmi to zatracovat a dokazovat že to není pravda. Jestli opravdu chceš, tak tu můžem jeden z tvých citátů rozebrat do podrobna, doložit dalšími odkazy a citáty které to upřesňují a vysvětlují. To bych ale doporučoval přes poštu nebo email, protože to bude dlouhý a pravděpodobně dost nudný na to, aby to ostatní co tohle forum čtou nečetli (tedy ne proto jak mi jistě postrčíš že o tom nic nevím ).

2) Jako jedna ze záminek pro Hitlera byla otázka rasistická, ale jistě uznáš že hlavním a jednoznačně nosným důvodem byla jeho chtivost po ovládnutí Evropy.

3) mohl by si mi ještě napsat svůj názor na islám?

Go to Top of Page

belialcz
Starting Member

49 Posts

Posted - 10/07/2007 :  11:35:36  Show Profile Send belialcz a Private Message  Reply with Quote

# Ale Hospodin mi řekl: 'Neboj se ho, neboť jsem ti ho vydal do rukou, i všechen jeho lid a jeho zemi. Naložíš s ním, jako jsi naložil s emorejským králem Síchonem, který sídlil v Chešbónu.'
# Tak nám Hospodin, náš Bůh, vydal do rukou i bášanského krále Óga s veškerým jeho lidem. Pobili jsme je a nikdo z nich nevyvázl.
# V oné době jsme dobyli všechna jeho města. Nebylo žádné tvrze, kterou bychom jim nevzali, celkem šedesát měst, celý kraj Argób, Ógovo království v Bášanu.
# Všechna tato města byla opevněna vysokými hradbami s branami a závorami; mimoto jsme dobyli velmi mnoho otevřených měst.
# Vyhubili jsme je jako klatá, jako jsme učinili chešbónskému králi Síchonovi; vyhubili jsme každé město jako klaté, muže, ženy i děti.
# Všechen dobytek však a kořist z měst jsme si ponechali jako lup.

# Dávejte si pozor, abyste nezapomněli na smlouvu Hospodina, svého Boha, kterou s vámi uzavřel, a neudělali si tesanou sochu, zpodobení čehokoli, co ti Hospodin, tvůj Bůh, zakázal,
# neboť Hospodin, tvůj Bůh, je oheň sžírající, Bůh žárlivě milující.
# Budeš plodit syny a vnuky a dožijete se v té zemi stáří; zvrhnete-li se však a uděláte si tesanou sochu, zpodobení čehokoli, a dopustíte se toho, co je zlé v očích Hospodina, tvého Boha, co ho uráží,
# beru si dnes proti vám za svědky nebe i zemi, že v zemi, do níž přejdete přes Jordán, abyste ji obsadili, rychle a nadobro vyhynete. Nebudete v ní dlouho živi, ale budete vyhlazeni.

# Nebudeš mít jiného boha mimo mne.
# Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí.
# Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit. Já Hospodin, tvůj Bůh, jsem Bůh žárlivě milující. Stíhám vinu otců na synech i do třetího a čtvrtého pokolení těch, kteří mě nenávidí,

# Až tě Hospodin, tvůj Bůh, uvede do země, kterou přicházíš obsadit, zažene před tebou početné pronárody, Chetejce, Girgašejce, Emorejce, Kenaance, Perizejce, Chivejce a Jebúsejce, sedm pronárodů početnějších a zdatnějších než ty.
# Hospodin, tvůj Bůh, ti je předá, abys je pobil. Vyhubíš je jako klaté, neuzavřeš s nimi smlouvu a nesmiluješ se nad nimi,
# nespřízníš se s nimi, svou dceru neprovdáš za syna někoho z nich ani jeho dceru nevezmeš pro svého syna.
# To by odvrátilo tvého syna ode mne, takže by sloužili jiným bohům. Hospodin by proti vám vzplanul hněvem a rychle by tě vyhladil.
# Proto s nimi naložíte takto: jejich oltáře rozboříte, jejich posvátné sloupy roztříštíte, jejich posvátné kůly pokácíte, jejich tesané sochy spálíte.
# Jsi přece svatý lid Hospodina, svého Boha; tebe si Hospodin, tvůj Bůh, vyvolil ze všech lidských pokolení, která jsou na tváři země, abys byl jeho lidem, zvláštním vlastnictvím.

# Všechno, co vám přikazuji, budete bedlivě dodržovat. Nic k tomu nepřidáš a nic z toho neubereš.
# Kdyby povstal ve tvém středu prorok nebo někdo, kdo hádá ze snů, a nabídl ti znamení nebo zázrak,
# i kdyby se dostavilo to znamení nebo ten zázrak, o němž ti mluvil, když říkal: 'Pojďme za jinými bohy', které jsi neznal, 'a služme jim',
# neuposlechneš slov takového proroka nebo toho, kdo hádá ze snů. To vás zkouší Hospodin, váš Bůh, aby poznal, zda milujete Hospodina, svého Boha, celým svým srdcem a celou svou duší.
# Hospodina, svého Boha, budete následovat a jeho se budete bát, budete dbát na jeho přikázání a poslouchat ho, jemu budete sloužit a k němu se přimknete.
# Avšak takový prorok nebo ten, kdo hádá ze snů, bude usmrcen, protože přemlouval k odpadnutí od Hospodina, vašeho Boha, který vás vyvedl z egyptské země a vykoupil tě z domu otroctví. Chtěl tě svést z cesty, po které ti Hospodin, tvůj Bůh, přikázal chodit. I odstraníš zlo ze svého středu.
# Kdyby tě tvůj bratr, syn tvé matky, nebo tvůj syn nebo tvá dcera nebo tvá vlastní žena nebo tvůj nejmilejší přítel potají ponoukal: 'Pojďme sloužit jiným bohům', které jsi neznal ty ani tvoji otcové,
# některým z bohů těch národů, které jsou kolem vás, ať blízko tebe nebo daleko od tebe, od jednoho konce země až k druhému konci země,
# nepřivolíš mu a neuposlechneš ho, nebudeš ho litovat ani s ním mít soucit ani ho krýt.
# Musíš ho zabít. Nejprve se proti němu pozdvihne tvoje ruka, aby ho usmrtila, potom ruce všeho lidu.
# Budeš ho kamenovat, dokud nezemře, protože tě usiloval odvést od Hospodina, tvého Boha, který tě vyvedl z egyptské země, z domu otroctví.
# Celý Izrael ať o tom uslyší a ať se bojí. Nikdy ať se mezi vámi nestane něco tak zlého.
# Kdybys uslyšel o některém svém městě, které ti dává Hospodin, tvůj Bůh, aby ses v něm usadil,
# že z tvého středu vyšli muži ničemní a svádějí obyvatele města slovy: 'Pojďme sloužit jiným bohům', které jste neznali,
# budeš pátrat a zkoumat a dobře se vyptávat; bude-li to jistá pravda, že se taková ohavnost ve tvém středu stala,
# úplně vybiješ obyvatele toho města ostřím meče, zničíš je ostřím meče jako klaté, i všechno, co je v něm, i jeho dobytek.

# Má-li někdo syna nepoddajného a vzpurného, který neposlouchá otce ani matku, a když ho kárají, neposlechne je,
# ať ho jeho otec i matka uchopí a vyvedou ke starším jeho města, k bráně jeho místa,
# a řeknou starším jeho města: 'Tento náš syn je nepoddajný a vzpurný, neposlouchá nás, je to modlářský žrout a pijan.'
# A tak ho všichni muži jeho města uházejí kamením a zemře. Tak odstraníš zlo ze svého středu. Ať to slyší celý Izrael a bojí se.

# Jestliže však nebudeš Hospodina, svého Boha, poslouchat a nebudeš bedlivě dodržovat všechny jeho příkazy a nařízení, která ti dnes udílím, dopadnou na tebe všechna tato zlořečení:
# Prokletý budeš ve městě a prokletý budeš na poli.
# Prokletý bude tvůj koš i tvá díže.
# Prokletý bude plod tvého života i plodiny tvé role, vrh tvého skotu i přírůstek tvého bravu.
# Prokletý budeš při svém vcházení a prokletý při svém vycházení.
# Hospodin na tebe pošle prokletí, zděšení a zmar ve všem, k čemu přiložíš ruku a co budeš dělat, dokud nebudeš zahlazen. Zanikneš rychle pro své zlé jednání, protože jsi mě opustil.
# Hospodin způsobí, že se tě bude držet mor, dokud s tebou neskoncuje v zemi, kterou přicházíš obsadit.
# Hospodin tě bude bít úbytěmi a zimnicí, palčivou horečkou, mečem, obilnou rzí a snětí; ty tě budou pronásledovat, dokud nezanikneš.
# Nebe nad tvou hlavou bude měděné a země pod tebou bude železná.
# Místo deště dá Hospodin tvé zemi písek a prach; budou na tebe padat z nebe, dokud nebudeš zahlazen.
# Hospodin dopustí, že budeš před svými nepřáteli poražen. Jednou cestou proti nepříteli vytáhneš a sedmi cestami budeš před ním utíkat. Budeš obrazem hrůzy ve všech královstvích země.
# Tvá mrtvola bude pokrmem všemu nebeskému ptactvu i zemskému zvířectvu a nikdo je nezaplaší.
# Hospodin tě raní egyptskými vředy a boulemi, svrabem a prašivinou, které nebudeš moci vyléčit.
# Hospodin tě raní šílenstvím, slepotou a pomatením mysli.
# O poledni budeš tápat jako tápe slepý ve tmě. Na svých cestách nebudeš mít zdar, stále budeš týrán a odírán, po všechny dny, a nikdo tě nezachrání.

Tak a ted mi vy ovecky napiste jak je z kontextu vytrzeny tohle.. Radsi se vratte ke zbytku stada; )

Edited by - belialcz on 10/07/2007 11:37:47
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 10/07/2007 :  12:45:10  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:
1)Určitě ti právo na názor neupírám ... ale nechci se s tebou bavit stylem jedna babka povídala. Něco jiného je mít na něco svůj názor a něco jiného je mít povrchní znalosti a s těmito znalostmi to zatracovat a dokazovat že to není pravda. Jestli opravdu chceš, tak tu můžem jeden z tvých citátů rozebrat do podrobna, doložit dalšími odkazy a citáty které to upřesňují a vysvětlují. To bych ale doporučoval přes poštu nebo email, protože to bude dlouhý a pravděpodobně dost nudný na to, aby to ostatní co tohle forum čtou nečetli (tedy ne proto jak mi jistě postrčíš že o tom nic nevím ).

no mozna to tak pres jisty ironizujici ton nevypada, ale ja opravdu chci aby me to bylo vysvetleno, proste jen tyto pasaze nechapu a prijdou me zmatecne a odporujici si (teda kdyz uz jsme se domluvili na tom ze nebudeme komentovat stary zakon kde bysme tech nesrovnalosti nasli x krat vic). A nejak me prijde divny nazor ze se o tom nemuzu bavit protoze jsem nestudoval krestanstvi x let. Sorry to by me takhle vypoklonkovali i treba v kostele kdybych tam za nima prisel ze me neni neco jasne? Tys me neco vysvetlil jednou vetou (to o tech bohatych a velbloudovi) a ja to porad nechapal a rozvedl jsem svuj dotaz - byl jsem nazvan deckem co aby pochopil jednu vetu musi pomalu vystudovat na kneze :)

quote:

2) Jako jedna ze záminek pro Hitlera byla otázka rasistická, ale jistě uznáš že hlavním a jednoznačně nosným důvodem byla jeho chtivost po ovládnutí Evropy.

no kazdemu aspon trosku inteligentimu cloveku musi byt jasne ze to tak opravdu bylo. De facto vsechny nabozenske valky meli jako hlavni duvod majetkove zisky. Ale zakryvali to vyssim principem, bojem za vetsi slavu sveho boha, proto aby ti co za ne budou opravdu bojovat nebyli zas tak nasrani ze s toho ve vysledku nebudou mit zase nic. I prvni krizova vyprava mela jakoho hlavni duvod sjednotit rozhadanou evropu a zamirit nesnasenlivost evropskych vladcu mimo hranice evropy, ne ziskani jezisova hrobu jak bylo oficialne prezentovano. A asi stejne tak nemuzes poprit ze Hitler jako hlavni duvod toho ze se dostal k moci a ze rozpoutal valku mel nabozenskou nesnasenlivost vuci zidum, ne vuci lidem s velkym nosem a cernymi vlasy, ale vuci prislusnikum jineho nabozenstvi. Ano byli tam i rasove otazky ale tu nabozenskou mel jako hlavni. Neni to tak?

quote:

3) mohl by si mi ještě napsat svůj názor na islám?

jasne, je vcelku stejny jako muj nazor na krestanstvi - vyzile nabozenstvi, ktere melo v urcitem casovem obdovi vyvoje lidstva svoje opodstatnene misto, ale ted uz to je jen vira v bludy. Pokud nekdo k svemu zivotu ale tohle potrebuje, at si to ma, nikomu to nezakazuji. Moje prispevky tady byli ze zacatku na to jak se tady lidi osivali o islam bez toho aby si uvedomili ze krestani jsou na tom uplne stejne co se fanaticnosti, zneuzitelnosti a kriminalnosti tyce.

2BelialCZ - jen to spatne chapes covece, a vubec, upalit te za tvoje pochyby!!! :)

Go to Top of Page

Firian
Average Member

1047 Posts

Posted - 11/07/2007 :  08:28:57  Show Profile Send Firian a Private Message  Reply with Quote
Reydene, promluv si někdy s někým jasnozřivým (člověk, který má dar vidět víc než běžní lidé) a vysvětli mu, že ty duchovní věci co vidí se mu jenom zdají a to v co věří je jen "víra v nic a blud ze středověku".

Pokud nezávisle na sobě více jasnozřivých lidí vidí na stejném místě stejnou věc, pak si to pro sebe asi pojmenuješ jako skupinovou halucinaci že?

To že ty něco nevidíš nebo přehlížíš, ještě neznamená že to neexistuje...

WoW EU *Drak'Thul* Firun (Druid), *Darkspear* Firun (Shaman), *Thunderhorn* Milagros (Gnome Mage)
Anarchy Online *RK1* Firian (200 Fixer), Firian2 (216/10 Bureaucrat), Firian3 (60 Doctor), Firian4 (215/13 Shade), Milagros (217/15 Engineer), Firun (217/18 Enforcer) | *RK2* Milagros (120 Adv)

Edited by - Firian on 11/07/2007 08:32:57
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 11/07/2007 :  13:09:08  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
jenze tem lidem se to nezda oni lzou, pripadne jsou to cvoci

kdyz mi bude nejaky psychopat tvrdit ze nad stolem vidi neco co vypada jako tvar cloveka ktereho nikdy nevidel (a presto si je jistojisty ze to je kristus protoze konec koncu kdo jiny by to mohl byt) nezacnu proto verit v boha

krestani jsou stado, daji se skvele manipulovat pres svoji absurdni viru staci nekde odrazit trochu svetla a vsichni uveri ze to bylo zjeveni a vsichni rozpoznaji kdo presne to byl i kdyz nemaji tucha jak vypada. kdyz nekdo chce verit v ufo tak cokoliv co sviti na obloze ufem bude

lastfm

Edited by - Rashaverak on 11/07/2007 13:13:15
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 11/07/2007 :  13:23:03  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Firian

Reydene, promluv si někdy s někým jasnozřivým (člověk, který má dar vidět víc než běžní lidé) a vysvětli mu, že ty duchovní věci co vidí se mu jenom zdají a to v co věří je jen "víra v nic a blud ze středověku".

Pokud nezávisle na sobě více jasnozřivých lidí vidí na stejném místě stejnou věc, pak si to pro sebe asi pojmenuješ jako skupinovou halucinaci že?

To že ty něco nevidíš nebo přehlížíš, ještě neznamená že to neexistuje...

ano, asi jsem az moc materialisticky a realisticky zalozeny, ano chci vsechno pochopit proc to tak funguje, ne jen byt odbytej ze to tak je a dal se neptej. Vety typu ze kdyz milion lidi bude videt ve svem "videni" ze slunce je krychle tak to musi byt pravda neberu, ale jak rikam ja vam tuhle viru ve vyssi udel cloveka neberu, vim ze vas o opaku nepresvedcim. Ja jen bych byl rad kdybyste me svuj duchovni postoj dokazali obhajit i necim jinym nez ze tomu nerozumim a ze toho nejsem hoden

btw opravdu mam s timhle docela dost zkusenosti, muj tatik se timhle zabejva a ja jsem "na druhe strane barikady". Ctu si o tom a bavime se spolu na toto tema, fakt me neprijde ze bych se nesnazil. Byl jsem na par duchovnich seancich, byl jsem u par lidi kteri jsou jak ty rikas "jasnozrivi", vetsinou jsme debatu vzdy koncili tim ze mam spatnou karmu a ze se se mnou nebudou bavit dal a bla bla bla, nemeli protiargumenty.

nedavno jsem mel problemy s ramenem tak jsem byl u nejakeho vehlasneho slovenskeho lecitele, rikal jsem si ze tomu dam dalsi sanci. Frajer si nauctoval za 2 sezeni litr, hned vedel v cem je problem, udelal me nejake "specialni" masaze a rekl ze muj problem je v tom ze mam nevyresene problemy z minulosti a bla bla bla .. a pry bych mel byt do mesice v poradku. No blbo to dal tak jsem sel k "normalnimu" doktorovi a ten zjistil ze tam mam roztrhany slachy a upony a ze me to ten magor patrne mozna jeste zhorsil, musel jsem jit na operaci ... a to to je clovek ktereho tam x lidi uznava jako velkou autoritu a pomalu tam probouzi k zivotu mrtve, zvlastni ze tohle nepoznal. Ale samozrejme ze kdyz budes na ulici tleskat a odhanet tim slony a zadni sloni tam nebudou ... tak to tleskani funguje ze?

Stejne tak kdyz jsem poustel tatovi dokument o nejakem indickem manikovi (sai baba?) co "materializuje" veci ... davali to tusim na ct2 a ukazali tam jak podvadi a taha si veci z rukavu .. rekl me ze ten dokument je podvod a ze ti reporteri mu chteli tim akurat ublizit :)) tolik asi k "jasnozrivym" lidem

Proste ja si uvedomuji ze clovek asi potrebuje verit necemu vetsimu, vyssimu smyslu zivota, boji se smrti a nedokaze si pripustit ze po smrti vsechno skonci ... ja ano. Nemyslim si ze clovek je neco vic nez jakykoliv jiny zivocich. Jen byl chytrejsi a dokazal zabit vsechny svoje predatory driv nez oni jeho .. proto si ale jeste nemusi vymyslet ze jen on je tady ten vyvoleny a ze jen on ma pravo na vyssi udel.

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 11/07/2007 :  14:22:25  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
to byl taky ten halvni duvod proc jsem rikal ze lide verici v boha to maji mnohem jednodussi, maji nejakou berlicku ktera jim rika ze smrt neni konec coz vetsinu lidi vcetne me desi, presto odmitam uverit blabolum abych se bat prestal

lastfm
Go to Top of Page

Mankind
Starting Member

21 Posts

Posted - 11/07/2007 :  17:00:56  Show Profile  Send Mankind an ICQ Message Send Mankind a Private Message  Reply with Quote
Kdyz to tady tak ctu,tak nevim jestli se mam smat nebo brecet. Nejsem verici,ale spousta mych dobrych znamych ano,vcetne me rodiny. Rozhodne nejsou bez pochybnosti,ale taky rozhodne nejsou nejakym tupym stadem,kteri papouskuji co jim cirkev rekne. Tvrdit ze lide verici v boha to maji jednodussi je podle me hloupost. Skutecne verici lide(tedy ne ti kteri jednou tydne zajdou do kostela/mesity a jinak nic) se dobrovolne snazi zit podle nejakych zakonu(treba desatero) a snazi se byt lepsimi. Jestli je to jednodussi nez zit 'podle toho na co mas zrovna naladu(sex/chlast/zabava)',tak uz nevim co si myslet:p Mam pocit ze se vam ta debata trochu zvrhava na urazky. A je zajimave ze nejvice o svych nazorech maji potrebu referovat ti,kteri o sobe tvrdi ze jsou neverici a ze v tom maji jasno:)
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 11/07/2007 :  17:35:59  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mankind

Kdyz to tady tak ctu,tak nevim jestli se mam smat nebo brecet. Nejsem verici,ale spousta mych dobrych znamych ano,vcetne me rodiny. Rozhodne nejsou bez pochybnosti,ale taky rozhodne nejsou nejakym tupym stadem,kteri papouskuji co jim cirkev rekne. Tvrdit ze lide verici v boha to maji jednodussi je podle me hloupost. Skutecne verici lide(tedy ne ti kteri jednou tydne zajdou do kostela/mesity a jinak nic) se dobrovolne snazi zit podle nejakych zakonu(treba desatero) a snazi se byt lepsimi. Jestli je to jednodussi nez zit 'podle toho na co mas zrovna naladu(sex/chlast/zabava)',tak uz nevim co si myslet:p Mam pocit ze se vam ta debata trochu zvrhava na urazky. A je zajimave ze nejvice o svych nazorech maji potrebu referovat ti,kteri o sobe tvrdi ze jsou neverici a ze v tom maji jasno:)

on je rozdil o necem referovat a o necem diskutovat ... jinak kdyz uz mluvis o potrebe referovat o svych nazorech - jeste me neprisli nikdy navstivit k mym dverim ateisti kteri by se me snazili odradit do viry v Pana :)

a pletes si pojmy .. tohle nebyla debata o moralnich hodnotach jednotlivcu, tohle byla debata o nabozenstvi jako celku, co je spatneho ze to tom teda debatujeme a prezentujeme svoje nazory? sorry me to teda bavi 100x vic nez se tady hadat jestli je wowko lepsi nebo horsi nez lotro (ikdyz uznavam ze v ramci fora to je trosku offtopic ale kdyz uz tady to tema je ... :)

btw "verici" nemuzou zit podle toho na co maji zrovna naladu? :) sex, chlast, zabava? Ono jim to desatero zakazuje? Na to abys dodrzoval moralni zasady nemusis verit v Boha

btw2: ding :)

Edited by - Reyden on 11/07/2007 17:38:36
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 11/07/2007 :  17:51:03  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
to je zajimave ze me jeste nezastavil nikdy zadny ateista aby mi zacal vnucovat sve myslenky, zato verici lidi se o to treba na karlaku snazi denne

lastfm
Go to Top of Page

Murdy
New Member

Murdy2

285 Posts

Posted - 11/07/2007 :  19:29:20  Show Profile  Visit Murdy's Homepage Send Murdy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mankind

....Jestli je to jednodussi nez zit 'podle toho na co mas zrovna naladu(sex/chlast/zabava)',tak uz nevim co si myslet:p ...

..btw "verici" nemuzou zit podle toho na co maji zrovna naladu? :) sex, chlast, zabava? Ono jim to desatero zakazuje? Na to abys dodrzoval moralni zasady nemusis verit v Boha

btw2: ding :)

Myslim že právě v tom to je,to je jedna z věcí která odlišuje věřící s vlastním rozumem a identitou od takzvaného "stáda tupých ovcí".A jak už tu bylo řečeno,jde vždy o to,jak to člověk pochopí,nebo spíš v mnoha případech - jak to chce pochopit-v tomto směru je Bible napsána opravdu geniálně (i když z hlediska slohového zpracování dosti často připomíná spíš trochu nepovedenou pohádku)

Co se týče toho "co je jednodušší" - krásný příklad je zde zmiňovaný sex .) Věřící(stále mluvím o Křesťanech) který(á) má svůj vlastní rozum a osobnost,vesele souloží se svou přítelkyní nebo přítelem(znám jich ve svém okolí několik),zetímco stejnou víru vyznávající Lojza,který je kvůli svojí neschopnosti v 25 letech stále panic,se bude uklidňovat tím,že vlastně nemůže,takže co(i když by si hrozně rád zapíchal),ve třiceti se seznámí v kostele se slečnou podobného smýšlení,pět let spolu budou chodit a pak se vezmou,aby si to už mohli konečně pořádně rozdat,a ve finále zjistí,že Lojza je moc "vyvinutý",takže se "nevejde" - Takže máš pravdu,"normální" řadový ateista či "normálně" uvažující Křesťan to má vážně daleko jednodušší než řadový "Lojza",kterými se řady Křesťanů všech odnoží jen hemží

Ať Vás provází Síla

Až jednoho dne zemře všechen život,přijde ten čas........pak ožije smrt .) "Murdy"

http://soundcloud.com/unvorsum
Go to Top of Page

Ta-Ro
Starting Member

Cory

81 Posts

Posted - 11/07/2007 :  20:02:54  Show Profile  Visit Ta-Ro's Homepage  Send Ta-Ro an ICQ Message Send Ta-Ro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rashaverak

to je zajimave ze me jeste nezastavil nikdy zadny ateista aby mi zacal vnucovat sve myslenky, zato verici lidi se o to treba na karlaku snazi denne

Ono co by ti ateista taky vnucoval :) Nemá co.

Jinak tuhle uzasnou diskuzi sem chvili sledoval, pak uz me to prestalo bavit teda, ale je to taková nekonecná diskuze, za 5 let tu muze bejt xxx stranek .

Muj nazor: vira neni jako vira, sou ruzne .. podoby, jsou lide kteri ti ji budou nutit (osobne bych takovym v zivote neveril), pak tu jsou lide, kteri vyznavaji to same, ale nikomu ji nevnucuji, ziji si svuj zivot, maj svoje nazory, jdou ve stopach viry - ovsem zase sou ruzne podoby jak jit ve stopach.

V podstate, zaryti odpurci viry s ni meli nejakou spatnou zkusenost, nebo byli nejakym zpusobem ovlivneni od mladi - rodina, nebo si prectou neco z historie a ahaaa cirkev je spatna! maj jasno.

Mohl bych tu sahodlouze rozepsat kdesicosi, ono, ale stejne to nema cenu protoze kdo nechce pochopit nepochopi, kdo nechce souhlasit, nebude souhlasit a co sem tu videl, nektery lidi jsou zaryte proti, pres to vlak nejede a já jim nic vnucovat nebudu, at maj svou pravdu :)

btw <3 rash at je jaký je, byl to cs skiller :D

Now... ?
Go to Top of Page

Mankind
Starting Member

21 Posts

Posted - 11/07/2007 :  20:43:37  Show Profile  Send Mankind an ICQ Message Send Mankind a Private Message  Reply with Quote
No kdyz jde jenom o viru,tak zrovna ted pod dojmem brzkeho vydani hry Zaklinac jsem si koupil jednu jeho knizni podobu a hned ve treti kapitole je celkem trefny odstavecek:
"...ale opakuji,trans nemuze skodit."
"A nemyslis" pousmal se na ni ,"ze moje nevira ve smysl takoveho transu predem jeho smysl rusi?"
"Ne,nemyslim. A vis proc?"
"To nevim"
"Protoze by to byl prvni me znamy dukaz o tom,ze nevira ma nejakou moc"

Me nevadi diskuze,ani nemam potrebu nekoho o necem presvedcovat,ale snad jeste neni nutne verici prirovnavat k tupemu stadu nebo cvokum. Kazdy dav je lehce manipulovatelny,kdyz vis jak na to...
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 11/07/2007 :  20:58:40  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:

hmm :)

ja tuhle diskusi hodlam rozseknout ted a tady. ja mam pravdu a ostatni co tvrdi ze ji nemam tak se mili. a vite proc ? protoze ja proste vidim veci ktere vy ne a tudiz to nemuzete pochopit, hustej argument co ? enjoy the discussion

ale jinak souhlasim ze tahle diskuse je bezpredmetna, proto ji taky obcas neberu uplne vazne, hmm obcas jo :)

kdyz premyslim proc mi vlastne verici lide vadi a proc tu diskutuju asi hlavni duvod je ze mi vadi lidska hloupost. jo ja vim mezi vericimi je spousta vzdelanych lidi, nezpochybnitelne, ale vzdelanost neni inteligence.

jsem arogantni blbecek ja vim ale to uz jsem proste ja.

lastfm

Edited by - Rashaverak on 11/07/2007 21:02:05
Go to Top of Page

Firian
Average Member

1047 Posts

Posted - 12/07/2007 :  13:59:14  Show Profile Send Firian a Private Message  Reply with Quote
quote:
ano, asi jsem az moc materialisticky a realisticky zalozeny, ano chci vsechno pochopit proc to tak funguje, ne jen byt odbytej ze to tak je a dal se neptej. Vety typu ze kdyz milion lidi bude videt ve svem "videni" ze slunce je krychle tak to musi byt pravda neberu, ale jak rikam ja vam tuhle viru ve vyssi udel cloveka neberu, vim ze vas o opaku nepresvedcim. Ja jen bych byl rad kdybyste me svuj duchovni postoj dokazali obhajit i necim jinym nez ze tomu nerozumim a ze toho nejsem hoden

Ne, tohle jsem nemyslel, že tě někdo bude přesvědčovat že slunce je krychle. Myslel jsem lidi, kteří mají dar vidět víc než běžně vidíme, subtilnější věci které existují ale my je nevnímáme, protože náš zrak na to není naladěn. Není to hmota, ale spíše je to bližší energii. Lidé, kteří vidí aury okolo nás, různá znamení která se objevují nad našimi hlavami, anděly, skřítky a jiné stvoření které se okolo nás pohybují.
Lidí kteří tohle vidí je celkem málo, ale dost lidí (včetně mě) je například schopno rukou cítit auru nad předmětem a rozlišit tak jestli je ten předmět posvěcený nebo obyčejný. Možná bys byl překvapen, že tohle asi dokáže skoro každý, jen je potřeba se vnitřně zklidnit a správně naladit.
quote:

btw opravdu mam s timhle docela dost zkusenosti, muj tatik se timhle zabejva a ja jsem "na druhe strane barikady". Ctu si o tom a bavime se spolu na toto tema, fakt me neprijde ze bych se nesnazil. Byl jsem na par duchovnich seancich, byl jsem u par lidi kteri jsou jak ty rikas "jasnozrivi", vetsinou jsme debatu vzdy koncili tim ze mam spatnou karmu a ze se se mnou nebudou bavit dal a bla bla bla, nemeli protiargumenty.

Takže se asi trochu vymezuješ vůči otci, to je normální - ne promiň tohle by byl laciný argument :-)
Jinak jestli máš špatnou karmu to nevím, ale s tématem by to nemělo nijak souviset, nechápu proč to někdo použil jako argument v debatě.
quote:

nedavno jsem mel problemy s ramenem tak jsem byl u nejakeho vehlasneho slovenskeho lecitele, rikal jsem si ze tomu dam dalsi sanci. Frajer si nauctoval za 2 sezeni litr, hned vedel v cem je problem, udelal me nejake "specialni" masaze a rekl ze muj problem je v tom ze mam nevyresene problemy z minulosti a bla bla bla .. a pry bych mel byt do mesice v poradku. No blbo to dal tak jsem sel k "normalnimu" doktorovi a ten zjistil ze tam mam roztrhany slachy a upony a ze me to ten magor patrne mozna jeste zhorsil, musel jsem jit na operaci ... a to to je clovek ktereho tam x lidi uznava jako velkou autoritu a pomalu tam probouzi k zivotu mrtve, zvlastni ze tohle nepoznal. Ale samozrejme ze kdyz budes na ulici tleskat a odhanet tim slony a zadni sloni tam nebudou ... tak to tleskani funguje ze?

Doporučil bych ti jít k léčiteli, až pokud klasická medicína nepomůže. S fyzickým problémem, který je třeba řešit na hmotné úrovni oni stejně mnoho nenadělají a je zbytečné je s tím zatěžovat.
Kromě výše uvedeného je taky dost těžké předem poznat kdo opravdu má shůry dán ten dar léčit a kdo to jen předstírá. Navíc si myslím, že kdo za to začne brát peníze, je mu tento dar odebrán.
quote:

Stejne tak kdyz jsem poustel tatovi dokument o nejakem indickem manikovi (sai baba?) co "materializuje" veci ... davali to tusim na ct2 a ukazali tam jak podvadi a taha si veci z rukavu .. rekl me ze ten dokument je podvod a ze ti reporteri mu chteli tim akurat ublizit :)) tolik asi k "jasnozrivym" lidem

Ano může být podvodník on nebo ten dokument, obojí je možné, nebyl jsem u toho tak se nebudu ani jedné verze zastávat, ale určitě díky tomu negeneralizuj, a už vůbec materializace věcí a jasnozřivost nemají spolu vztah.
quote:

Proste ja si uvedomuji ze clovek asi potrebuje verit necemu vetsimu, vyssimu smyslu zivota, boji se smrti a nedokaze si pripustit ze po smrti vsechno skonci ... ja ano.

Nevím z čeho vycházíš, čemu člověk potřebuje věřit, to sis dělal nějaký průzkum? Nestavěj sám sebe jako hrdinu na piedestal že dokážeš to co ostatní ne. Prostě jsi jen o tom přemýšlel a dospěl jsi k nějakému závěru, jiní o tom taky přemýšleli a dospěli k jinému závěru, toť vše, pojď z toho piedestalu dolů.

Jsou tři varianty, jak se postavit k otázkám smyslu, které nás napadají - kdo jsme, odkud přicházíme a kam jdeme.
Buď tyto otázky ignorovat.
Nebo se jimi zaobírat a pak se přiklonit k jednomu či druhému závěru(materialismus nebo idealismus).

Že by lidé měli přirozenou potřebu tíhnout k jedné z těchto variant, o tom nic nevím. Leda pod vlivem společnosti, rodičů, okolí - v naší zemi je většina materialistů, tak budem asi přirozeně tíhnout k této variantě. Ale že by něco byl obecný lidský sklon, to trochu vaříš z vody.

Mezi strachem ze smrti a vírou nevidím žádný jednoznačný vztah, k tomu který vidíš ty se dá namítnout úplně opačný. Ateista se smrti nebojí protože si myslí že to je absolutní konec, věřící který ví že ne a že si ponese zodpovědnost za své skutky i dál, se z toho může pěkně orosit :-)

Edited by - Firian on 12/07/2007 14:36:56
Go to Top of Page

Firian
Average Member

1047 Posts

Posted - 12/07/2007 :  14:00:58  Show Profile Send Firian a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

hmm :)

ja tuhle diskusi hodlam rozseknout ted a tady. ja mam pravdu a ostatni co tvrdi ze ji nemam tak se mili. a vite proc ? protoze ja proste vidim veci ktere vy ne a tudiz to nemuzete pochopit, hustej argument co ? enjoy the discussion

ale jinak souhlasim ze tahle diskuse je bezpredmetna, proto ji taky obcas neberu uplne vazne, hmm obcas jo :)

kdyz premyslim proc mi vlastne verici lide vadi a proc tu diskutuju asi hlavni duvod je ze mi vadi lidska hloupost. jo ja vim mezi vericimi je spousta vzdelanych lidi, nezpochybnitelne, ale vzdelanost neni inteligence.

jsem arogantni blbecek ja vim ale to uz jsem proste ja.

Ano vzdělanost není inteligence a zrovna tak víra není hloupost. Když na sobě trochu začneš pracovat a dostaneš se přes "arogantního blbečka" někam dál určitě to pochopíš. Když víš že jsi takový proč s tím už dávno něco neděláš?

Jinak k tomu prvnímu odstavci, které věci vidíš, smím-li se zeptat? Jen jestli trošku neblafuješ :-) Pokud bys opravdu viděl něco co "my" nevidíme tak je pak logické že tvá verze pravdy by byla od "naší" odlišná, čemu se na tom divit?

Edited by - Firian on 12/07/2007 14:05:00
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 12/07/2007 :  14:36:23  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Když víš že jsi takový proč s tím už dávno něco neděláš?

protoze mi to nevadi, vadi to jen ostatnim

lastfm
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 12/07/2007 :  16:01:32  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
Na zaklade ceho vis ze ten "jasnozrivy" clovek vidi opravdu neco jineho nez ostatni? Ze to proste tvrdi? Oni obcas lidi i lzou, vime? :)

Me treba kdyz rodice rekli ze ohen pali tak jsem jim neveril do ty doby nez jsem si to doopravdy vyzkousel, tobe teda staci ta samotna informace a bezmezna vira ve tve rodice a to ze by ti nerekli lez?

Jinak dekuji za tvoji odpoved, prvni uspokojiva reakce :)

Go to Top of Page

Rimsy
Starting Member

83 Posts

Posted - 16/07/2007 :  14:31:55  Show Profile Send Rimsy a Private Message  Reply with Quote
Ke kapitole ze starého zákona který tu postoval Belialcz .... každý kdo si to přečte vidí, že je to hrozné, že je to jak z hororu. Tady se nic nedá omlouvat, je to obraz násilí a krutosti. Je ale nutné zasadit tento obraz do obrazu doby. Izraelské zákony byly ve své době oproti zákonům a hlavně zvyklostem jiných národů liberálnější a méně kruté než se může zdát.
Izraelci válčili s ostatníma národama Kenaanu stejně jako ty válčili mezi sebou. Jen pro dokreslení: Moloch a Chámoš národní bohové Kenaanců vyžadovali lidské oběti, specielně zápalné (upálení) oběti dětí. Méša moábský král obětoval svého dědice ve chvíli kdy hrozilo že prohraje bitvu. Přečti si knihu Egypťan Sinuhet, jak fungoval systém v Egyptě - kdy se krokodýlům předhazovali za potravu lidi, jak to fungovalo na Krétě .... Znovu říkám že to byla hrozná a krutá doba a i historii Izraelců musíš zasadit do konkrétní doby. Nedovedu si představit, že v době cca 1000 přnl. by společnost přežila s Ježíšovým učením. To muselo přijít na řadu až mnohem později až na to byla lidská společnost připravená.
A přesto, i za "moderní civilizované" doby vznikaly koncentráky se vší krutostí a nelidským zacházením a mučením (jo ještě to není ani 70 let), i dneska jsou mučeni a zabíjeni stotisícetisíce lidí (viz války v Africe, Asii, Jižní Americe). Lidská krutost, zloba, nenávist, hrabivost, sobectví ... to jsou důvody proč bylo a je na Zemi to co je. Slepá víra v bohy je jen jednou ze záminek k lidské krutosti a k dosahování svých cílů.

Co mě těší je, že "Západní civilizace" má posledních několik desítek let snahu se pohnout někam dál, sice je vše podřízeno penězům ale snažíme se vyhnout organizovanýmu násilí a zabránit těm největším přehmatům. To že se to děje zrovna v části světa kde je za hlavní náboženství křesťanství a jakej má na tom podíl, si řekněte každej sám.

Go to Top of Page

Rimsy
Starting Member

83 Posts

Posted - 16/07/2007 :  15:29:04  Show Profile Send Rimsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Na zaklade ceho vis ze ten "jasnozrivy" clovek vidi opravdu neco jineho nez ostatni? Ze to proste tvrdi? Oni obcas lidi i lzou, vime? :)

Me treba kdyz rodice rekli ze ohen pali tak jsem jim neveril do ty doby nez jsem si to doopravdy vyzkousel, tobe teda staci ta samotna informace a bezmezna vira ve tve rodice a to ze by ti nerekli lez?

Jinak dekuji za tvoji odpoved, prvni uspokojiva reakce :)

Já proti tvým názorům vůbec nic nemám, jen jsem se ohrazoval proti tvým výkladům veršů které si citoval, protože to tak opravdu nebylo myšleno i když se to na první pohled může zdát.

Že náboženství v podobě jaké dříve představovalo křesťanství a dnes prezentuje Islám patří někam do středověku je pravda. To že křesťanství bylo ostrovem kultury a pokroku v dobách temna je taky pravda. To že vlivem lidských charakterů se později stalo takřka zločineckou organizací je taky pravda. Tak jak se vyvýjí společnost by se měly vyvýjet i ideály a hlavně jejich reprodukování předávání a sdílení. Myslím že je fakt, že tu vždy budou dvě v různé době různě velké a různě silné skupiny, jedna zaměřená na materiální hodnoty a druhá na idealistické a duchovní hodnoty. Nějakáu shoda mezi nima, těžko říct jestli je možná. Tolerance určitě ano.

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 16/07/2007 :  16:25:54  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:

To že křesťanství bylo ostrovem kultury a pokroku v dobách temna je taky pravda.

no vidis a podle me to pravda neni, podle me krestanstvi bylo brzdou pokroku lidstva a doba temna byla zpusobena prave krestantsvim

lastfm
Go to Top of Page

Rimsy
Starting Member

83 Posts

Posted - 16/07/2007 :  20:01:41  Show Profile Send Rimsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

To že křesťanství bylo ostrovem kultury a pokroku v dobách temna je taky pravda.

no vidis a podle me to pravda neni, podle me krestanstvi bylo brzdou pokroku lidstva a doba temna byla zpusobena prave krestantsvim

Nějaká fakta, důkazy, argumenty?

Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 17/07/2007 :  08:22:20  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
co jsem si cetl treba o prvnich krizovych vypravach do svate zeme tak psali ze rytiri co tam prisli byli prekvapeni urovni matematiky, fyziky, filozofie a lecitelstvi kterou objevili v islamskem svete. urovni o ktere se v evrope ani nezdalo. (zajimava je treba taky knizka Jmeno Ruze od Ecca)

a opravdu ti prijde pokrokove upalovat lidi co meli jine nazory nez oficialni predstavitele krestanstvi? Kdybysme zustavali v ramci tohoto krestanskeho dogmatu, ostrova kultury a pokroku jak pises, ktery tady byl i pres zjevne protidukazy stovky let, tak jeste dneska zijeme na placate zemi a Slunce se toci kolem nas. (to je jen jeden priklad samozrejme je toho mnohem vic co pokrokova krestanska cirkev brzdila jak jen mohla, ona totiz nepotrebovala inteligentni a premyslive lidi, potrebovala svoje verici a duverive ovecky :)

EDIT: spis bych rekl ze i pres vsechny prekazky ktere kladlo krestanstvi se povedlo ten pokrok aspon trosku rozhejbat :) vezmi si to zpetne, treba podle nejakeho vykladoveho slovniku a uvidis ze vsichni vedci kteri prisli s necim pokrokovym meli opletacky s cirkvi

Edited by - Reyden on 17/07/2007 10:11:57
Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 17/07/2007 :  09:44:53  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nějaká fakta, důkazy, argumenty?

jiste nezpochybnitelna uz jsem je v tomhle topicu psal tipuju tak stranku 3-5

lastfm
Go to Top of Page

Rimsy
Starting Member

83 Posts

Posted - 17/07/2007 :  10:53:15  Show Profile Send Rimsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

co jsem si cetl treba o prvnich krizovych vypravach do svate zeme tak psali ze rytiri co tam prisli byli prekvapeni urovni matematiky, fyziky, filozofie a lecitelstvi kterou objevili v islamskem svete. urovni o ktere se v evrope ani nezdalo. (zajimava je treba taky knizka Jmeno Ruze od Ecca)

a opravdu ti prijde pokrokove upalovat lidi co meli jine nazory nez oficialni predstavitele krestanstvi? Kdybysme zustavali v ramci tohoto krestanskeho dogmatu, ostrova kultury a pokroku jak pises, ktery tady byl i pres zjevne protidukazy stovky let, tak jeste dneska zijeme na placate zemi a Slunce se toci kolem nas. (to je jen jeden priklad samozrejme je toho mnohem vic co pokrokova krestanska cirkev brzdila jak jen mohla, ona totiz nepotrebovala inteligentni a premyslive lidi, potrebovala svoje verici a duverive ovecky :)

EDIT: spis bych rekl ze i pres vsechny prekazky ktere kladlo krestanstvi se povedlo ten pokrok aspon trosku rozhejbat :) vezmi si to zpetne, treba podle nejakeho vykladoveho slovniku a uvidis ze vsichni vedci kteri prisli s necim pokrokovym meli opletacky s cirkvi

Víš co je zajímavý? Že vy se absolutně vyhýbáte tomu přiznat, že náboženství nenáboženství lidi jsou zvěř a jakýkoli svinstva ať se dějou ve jménu kohokoli jsou způsobený lidskou povahou a chováním. Lidi jsou zrůdy a s tím nic nenaděláš. Chcete milion příkladů zrůdnýho lidskýho chování bez jakýhokoli vlivu náboženství? Lidem kdyby se totiž představily jakékoli ideály, tak je pokrejou svinstvem a bahnem. Hitler obsazoval Polsko, anektoval Rakousko a Československo, obsadil Francii a útočil na Anglii kvůli náboženství? 20 milionů Rusů zemřelo v 2 světový kvůli náboženství? Američani shodili na Hirošimu a Nagasaki atomovky kvůli náboženství? Srbsko - chorvatsko - bosenský masový hroby byly kvůli náboženství? Ani omylem, byly kvůli tomu, že Srbové si nechtěli nechat padnout svou Titovu velkou říši. Irák používal chemický zbraně na Kurdy kvůli náboženství? Ani omylem, nechtěl připustit vznik Kurdistánu. Američani jsou v Iráku kvůli náboženství? Ani omylem, jsou tam kvůli ropě. Masakry a chemický zbraně ve Vietnamu byly kvůli náboženství? Napoleon plundroval Evropu a vypaloval Moskvu kvůli náboženství?

Přestaňte si lhát sami sobě. Lidi mají agresi v povaze a je jedno jestli jdou zabíjet ve jméno bohů vyšší rasy nebo jiných ideologií ... podstatou je vždycky plný koryto, prachy a našlapaný konta dolarama nebo pokladnice zlatem. O nic jinýho lidem nikdy nešlo a kvůli těmhle požitkům jsou schopný zabíjet, mučit, znásilňovat a dělat cokoli.

"Takzvané filtrační tábory v Čečensku řada pozorovatelů přirovnává ke koncentračním táborům. Na denním pořádku byly vraždy, znásilnění, únosy, obchody s mrtvolami a lidskými orgány, mučení, zmrzačování ze strany ruské armády vůči civilnímu obyvatelstvu." Wikipedie

Ano toto jsou lidé.

Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 17/07/2007 :  11:04:19  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
takze nabozenstvi je ve sve podstate dobre jen by se to melo obejit bez lidi, je to tak? :)

ano tohle je topic o nabozenstvi tak se tady bavime o nabozenstvi a lidech co se mu venuji, ne o zverstvach lidi jako takovych .. a ty priklady pochybeni co davam nejsou u minoritni ale majoritni skupiny lidi

a ty priklady cos ted napsal .. patrne nevis co stalo za vznikem vsech tech konfliktu ale ano, povetsinou to byl rozpor v nabozenstvi, at si to priznas nebo ne. Nerikam ze to je jedinej duvod, ale bejvaval, je a bude to jako hlavni duvod konfliktu (krom ekonomickeho samozrejme, to bejva na 100% duvod vsech valek, ideologie ji jenom zastituje, ale tim se nijak nesnizuje jeji podil na vine)¨

EDIT: btw zvlastni jak odklonujes debatu jinam .. nejdrive napises, ze krestanstvi bylo hlavnim praporecnikem pokroku, napisu ti ze si myslim opak a uvedu priklady, ty to quotujes ale nereagujes, odvedes rec jinam, na puvody valek v evrope a ve svete ... ccc, tak bud si umim svuj nazor obhajit nebo nequotuji

doufam ze se nesklonis k finalnimu argumentu predchozich diskuteru ze tomu nerozumim a ze nema cenu se o to se mnou bavit :)
jo a ano ... musim mit vzdy posledni slovo :)

Edited by - Reyden on 17/07/2007 11:13:16
Go to Top of Page

Rimsy
Starting Member

83 Posts

Posted - 17/07/2007 :  11:32:09  Show Profile Send Rimsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

takze nabozenstvi je ve sve podstate dobre jen by se to melo obejit bez lidi, je to tak? :)

ano tohle je topic o nabozenstvi tak se tady bavime o nabozenstvi a lidech co se mu venuji, ne o zverstvach lidi jako takovych .. a ty priklady pochybeni co davam nejsou u minoritni ale majoritni skupiny lidi

a ty priklady cos ted napsal .. patrne nevis co stalo za vznikem vsech tech konfliktu ale ano, povetsinou to byl rozpor v nabozenstvi, at si to priznas nebo ne. Nerikam ze to je jedinej duvod, ale bejvaval, je a bude to jako hlavni duvod konfliktu (krom ekonomickeho samozrejme, to bejva na 100% duvod vsech valek, ideologie ji jenom zastituje, ale tim se nijak nesnizuje jeji podil na vine)¨

EDIT: btw zvlastni jak odklonujes debatu jinam .. nejdrive napises, ze krestanstvi bylo hlavnim praporecnikem pokroku, napisu ti ze si myslim opak a uvedu priklady, ty to quotujes ale nereagujes, odvedes rec jinam, na puvody valek v evrope a ve svete ... ccc, tak bud si umim svuj nazor obhajit nebo nequotuji

doufam ze se nesklonis k finalnimu argumentu predchozich diskuteru ze tomu nerozumim a ze nema cenu se o to se mnou bavit :)
jo a ano ... musim mit vzdy posledni slovo :)

Jen dvě připomínky:

1) pokud mě cituješ, cituj prosím to co jsem řekl, ne zase nějaké zmatené nesmyslné opisy --- praporečník pokroku? WTF?

2) vysvětlovat si pořád dokola jestli Hitler rozpoutal válku kvůli nějakým Židům opravdu nemá smysl. Pokud si nechceš připustit že za drtivou většinou konfliktů rozhodně nestojí náboženství které je tak maximálně záminkou, pak tady naše debata končí, protože jseš neobjektivní a buď záměrně lžeš nebo je tvůj názor natolik odlišný, že žádná shoda ani společný závěr stejně není možný.

Go to Top of Page

Rimsy
Starting Member

83 Posts

Posted - 17/07/2007 :  11:43:30  Show Profile Send Rimsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

doporucuji http://www.kscm.cz, tam zapadnes se svymi moudry bez problemu :)

je pravdou ze pokud komunisti udelali pro nas stat neco dobreho ze potlacili stado bezmozku chodicich se kazdou nedeli zpovidat ze svych hrichu do budovy s velkym symbolem, bezmozku ktery tam chodi proste proto ze tam chodili jejich rodice -> 90% vericich

vis treba ja slycham od tech inteligentnjsich vericich kteri jsou schopni argumentovat jinak nez "buh je ja to vim" napriklad argument ze cirkev ve stredoveku podporovala vzdelani. To je velmi vtipna myslenka, ja osobne verim na trh a verim take tomu ze vedomosti se vyplati no a pak zde mame instituci ktera 10% vedomosti podporuje z nichz jeste vetsina jsou balboly a 90% vedomosti potlacuje mucenim a upalovanim, tomu rikam podpora.

Jestli myslíš Rashaveraku třeba tyto tvé příspěvky a jemu podobné, pak není opravdu co dodat. Každý ať si udělá názor sám.

Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 17/07/2007 :  13:02:49  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message  Reply with Quote
quote:
1) pokud mě cituješ, cituj prosím to co jsem řekl, ne zase nějaké zmatené nesmyslné opisy --- praporečník pokroku? WTF?

copak dochazi ti stava nebo argumenty ze slovickaris? co prijde pak? vytka ze nepisu s diakritikou? :)
takze:
kdepak jsi vzal to ze te cituji? Kdybych te citoval tak bud naspisu "cituji:"blablabla"", nebo to dam to uvozovek nebo te quotnu .. nic z toho jsem neudelal. Ano pouzil jsem primer ktery je hadam stejnyho vyznamu a na stejne abstraktni vlne. A ne nepouzil jsme ho jako prvni, predstav si to
takze podruhe pro pana Rimsyho:
Muzes me rict proc si myslis ze, cituji: "křesťanství bylo ostrovem kultury a pokroku"? A proc jsi odvedl tema nekam uplne jinam bez toho abys me odpovedel ikdyz jsi me quotnul?
(v poradku? ted me odpovis?)

quote:

2) vysvětlovat si pořád dokola jestli Hitler rozpoutal válku kvůli nějakým Židům opravdu nemá smysl. Pokud si nechceš připustit že za drtivou většinou konfliktů rozhodně nestojí náboženství které je tak maximálně záminkou, pak tady naše debata končí, protože jseš neobjektivní a buď záměrně lžeš nebo je tvůj názor natolik odlišný, že žádná shoda ani společný závěr stejně není možný.

Ne ja nelzu, jen ty neumis cist a pochopit cizi nazory a argumenty.
Pises ze nabozenstvi je zaminkou ale ne duvodem vetsiny valek. Prosim, precti si co jsem napsal naposled, napsal jsem to samy, nikdy jsem ani nic jineho netvrdil. Ja jen rikam ze i ta nabozenska zaminka je "trestny cin" (pozor tady jsem nepouzil uvozovky jako citaci ) a ze to je dalsi maslo na hlave vsech nabozenskych pohlavaru a dalsi vec za co se musi krestanstvi (a samozrejme i vetsina dalsich nabozenstvi) zodpovidat.

Vezmi si situaci kdy skin napadne zida, nebo cernocha s vykrikem "zide/negre zkurvenej" a okrade ho. Bude souzen jak za trestny cin kradeze, tak za nabozenskou/rasovou nesnasenlivost. Nebude stacit to ze rekne ze to vykrikl jen proto aby mel zaminku a aby vypadal jako tvrdak pred kamaradama a ze mu vlastne zidi ani cernosi nevadi.
Stejne tak muzes vzit hodne zjednodusene nabozenske valky - zaminka byly nabozenske rozpory, duvod majetkovy zisk, coz ale nijak neneguje na vine zaminku. (ted nevim jestli to na tebe nebyl moc slozity primer, kdyby ano, tak napis zes mu nerozumel, ne ze je nesmyslny)

Edited by - Reyden on 17/07/2007 13:25:57
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,34 seconds. on eygor Snitz Forums 2000