Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 World of Warcraft
 World of Warcraft - General
 Healer classes - kterou?
 New Topic  New Poll New Poll
 Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

x2z
New Member

299 Posts

Posted - 18/05/2007 :  15:07:54  Show Profile Send x2z a Private Message
Mám v plánu ve WoWku začít hrát nějakou class, která může být v high-lvl instancí dobrý healer a stojim před težkým rozhodnutím. Jaké vybrat povolaní? V podstatě mi je jedno jestli budu hrát za Shamana, Paladina, Druida či Priesta. Sice mam ke všem jiné sympatie, ale chci hrát za postavu, kde healing bude přijemný a nebude mi problém dělat healovat jedince, ale i nározově partu(tím nechci říct, že hned zavrhuji classy co nemaj group healing spells).

Každý asi napíše(pokud vubec to) to co se mu libí apod. ale pokud máte nějaký heal class radí, tak prosím napište co se vám na něm libí víc o proti ostatním heal classum apod.

Uvědomuju si, že je to asi težké se takhle ptát, ale nechci strávit levelováním postavy na 70 a tam zjistit, že jsem použitelný healer jen v malo situacích. Zároveň do toho co si myslíte zahrňte změny v dalším patchi.

PS: Priest by byl asi nejuniverzálnější rešení, ale...

Edited by - x2z on 18/05/2007 15:08:12

DarkFace
Junior Member

700 Posts

Posted - 18/05/2007 :  15:15:35  Show Profile  Visit DarkFace's Homepage  Send DarkFace an ICQ Message Send DarkFace a Private Message
Shaman!

"I must not Fear. Fear is the mind-killer. Fear is little death that brings total obliteration. I will let it pass through me and over me. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. "
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 18/05/2007 :  15:24:23  Show Profile Send Rahman a Private Message
Priest ma rozhdone nejsirsi moznosti. Pokud chces hrat cisteho healera, tak urcite doporucuju priesta, je zdaleka nejzabavnejsi.

Druid: Zasadni problem je absence rychleho healu. Druid je vyborny healer, heal-over time se v nekterych situacich extremne hodi, ale casto se dostava do situace, kdy ma docela problem nekam nejaky rozumny heal procpat (cisteni trashe na raidech napriklad, ostatni healeri tam proste vzdycky nacpou healy rychleji).

Paladin: nema heal-over-time, nema group heal. Celkove nejnudnejsi healer, ale ma i nektere schopnosti, ktere ostatni healeri nevedou (ranged taunt napriklad), takze fungovani paladina je casto trochu odlisne od cistych healeru. Pokud nechces s paladinem delat jeste i neco jineho (treba tankovat), tak to nejspis neni uplne dobra volba. Paladin je schopny healer, ale trochu repetitivni a nudny.

Shammy: nehral jsem. V BC mi prijde hodne zajimavy. Krom healu je to zaroven vyborny support grupy (totemy, blood lust etc). Asi bych doporucil shammyho lidem, co nechteji byt na jednu ranu a pritom mit trosku zajimavejsi moznosti pri healovani.
Go to Top of Page

Galilee
Starting Member

72 Posts

Posted - 18/05/2007 :  15:35:50  Show Profile Send Galilee a Private Message
Posledni dobou je dost velka shanka po palatech - jak do PvE, tak na areny. Cili pokud ti nevadi misty ponekud nudna role "healing bitch", pala je dobra volba.
Go to Top of Page

MegaDeath
Average Member

1989 Posts

Posted - 18/05/2007 :  15:45:49  Show Profile  Send MegaDeath an ICQ Message Send MegaDeath a Private Message
cekam ze shanka po palatech do pve se bude s patchem zmensovat
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 18/05/2007 :  15:50:06  Show Profile Send Rahman a Private Message
quote:
Originally posted by MegaDeath

Nebude. 3 palati do raidu budou vzdycky dobry kauf, i kdyby byl palat nejhorsi healer ze vsech.
Go to Top of Page

x2z
New Member

299 Posts

Posted - 18/05/2007 :  15:56:04  Show Profile Send x2z a Private Message
Osobně se mi také shaman libí, ale ty shamany co jsem zatím potkal měli celkem často problém healovat věci, které paladin nebo priest healovali dobře. Jelikož shamanu je ze všech nejmíň, tak je těžké soudit podle těch pár shamanu co jsem potkal. Věřím, že v raidech tam asi Shaman mít problém nebude, ale co takový 5man instance?
Go to Top of Page

MegaDeath
Average Member

1989 Posts

Posted - 18/05/2007 :  15:56:40  Show Profile  Send MegaDeath an ICQ Message Send MegaDeath a Private Message
quote:
Originally posted by Rahman

quote:

Nebude. 3 palati do raidu budou vzdycky dobry kauf, i kdyby byl palat nejhorsi healer ze vsech.

3 palaty uz ma kazdej ted =P
Go to Top of Page

MegaDeath
Average Member

1989 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:03:30  Show Profile  Send MegaDeath an ICQ Message Send MegaDeath a Private Message
quote:
Originally posted by x2z

Osobně se mi také shaman libí, ale ty shamany co jsem zatím potkal měli celkem často problém healovat věci, které paladin nebo priest healovali dobře. Jelikož shamanu je ze všech nejmíň, tak je těžké soudit podle těch pár shamanu co jsem potkal. Věřím, že v raidech tam asi Shaman mít problém nebude, ale co takový 5man instance?

5man instance?
shaman je jinak orientovanej nez paladin, paladin je hodne defensivne ladenej, prezije agro diky bubline, kdyz vidi, ze na nekoho bezi mob tak mu muze hodit BoP nebo ho vyradi pomoci HoJ apod.
Shaman zase uspesne buffne groupu k vetsim vykonum ;) pokud chytne agro, umre, pokud nekdo jinej chytne agro od moba, tak mu shaman maximalne prodlouzi agonii NS+Healem atd...
Silu healu maji oba zhruba stejnou, mana regen ma kazdej jinou formou - pala ma pasivni pomoci crit healu, shaman ma jen mana tide jednou za 5 min, kazdej holt funguje jinak
ovsem co me s shamanem bavi nejvic je leceni v AV pomoci chain healu =D to je idealni epeen orgasm
Go to Top of Page

x2z
New Member

299 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:14:30  Show Profile Send x2z a Private Message
Takže se dá říct, že Shaman je dobrý pouze pokud je grupa dobrá? Pokud blbá tak nemůže kompenzovat nedostatky jako Paladin nebo Priest?
Go to Top of Page

MegaDeath
Average Member

1989 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:18:41  Show Profile  Send MegaDeath an ICQ Message Send MegaDeath a Private Message
no s shamanem nemam zadnej "Oh SHIT!" button, kdyz chytnu agro z healu v heroicu, tak cela grupa bezi z hrbitova, pokud je grupa dobra, tak s shamanem to jde lip/rychleji nez s palatem - totemy na zvednuti DPS + heroism nektery veci urychli
Go to Top of Page

x2z
New Member

299 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:19:34  Show Profile Send x2z a Private Message
A když bys měl srovnávat Shaman x Priest?
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:22:30  Show Profile Send Rahman a Private Message
quote:
Originally posted by x2z

Takže se dá říct, že Shaman je dobrý pouze pokud je grupa dobrá? Pokud blbá tak nemůže kompenzovat nedostatky jako Paladin nebo Priest?

Kazdy healer je jen tak dobry jak je dobra grupa :)
Neprislo mi, ze by shammy mel problem uhealovat cokoliv co treba palat. Prave ze shammy nejakou tu ranu taky prezije (narozdil od prista). Navic docela bohaty vyber spellu (maly heal, velky heal, chain heal, earth shield, insta heal, depoison, cure disease, purge). Totemy taky muzou dost casto pomoct, muze interruptovat kouzla (navic na dalku), snarovat (frosthock, earthbind)...
Go to Top of Page

MegaDeath
Average Member

1989 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:25:01  Show Profile  Send MegaDeath an ICQ Message Send MegaDeath a Private Message
priest do 5man instance je velice dobra classa, predevsim PW:Fortitude udela vsechno snazsi, ma pasivni mana regen ze spiritu, coz je lepsi nez dratem do oka, kdyz chytne agro tak da Fade a leci dal, ma heal over time coz se nekde hodne hodi, ma docela silnej group heal i kdyz stoji prilis mnoho many tak nekde se to hodi
priest je hold specializovana classa, v soucasnosti imho hned za paladinem nejlepsi healer, patch ho mozna posune o kousek vejs :)
Go to Top of Page

Sheenaz
Starting Member

67 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:25:09  Show Profile Send Sheenaz a Private Message
quote:

no s shamanem nemam zadnej "Oh SHIT!" button, kdyz chytnu agro z healu v heroicu, tak cela grupa bezi z hrbitova, pokud je grupa dobra, tak s shamanem to jde lip/rychleji nez s palatem - totemy na zvednuti DPS + heroism nektery veci urychli

imho palat > shamman uz jen kvuli -aggro blessingu... ten mi zajisti vic dmge, nez +100.

Shu Oxx
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:25:13  Show Profile Send Rahman a Private Message
quote:

Jaktoze ne, mas majty FROSTHOOOCK!
Pripadne NS, a kdyz uz ani tohle nepomuze, tak porad aspon selfress ;-)
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:28:32  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message
quote:
...

Rahmane hrajeme stejnou hru? :o

Priest nejsirsi moznosti? Jediny k cemu je dobrej holy priest, tak je buff raidu a dal? Radsi bych vzal jako heal shamana nebo druida - Shaman totemy pro raidy,blablast. Druid combat ress, innervate. A ze druid nema rychlej heal? Vzdyt muze jednou za cas healnout pres instanty... idealni na heal nejakyho dmg spiku. No a paladin ma blessing.. ty se vzdycky hodi. Takze muj osobni rebricek healeru:
1.Shaman, druid.
2.paladin
3.holy priest

Krabice je zaklad.

Edited by - -Mike- on 18/05/2007 16:28:59
Go to Top of Page

MegaDeath
Average Member

1989 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:28:48  Show Profile  Send MegaDeath an ICQ Message Send MegaDeath a Private Message
quote:
Prave ze shammy nejakou tu ranu taky prezije (narozdil od prista).

nonheroic instance sem behal v clothu pac mel dobry staty, v heroicu nepreziju druhou ranu ani v mailu... raid instance nemluve
Go to Top of Page

MegaDeath
Average Member

1989 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:30:55  Show Profile  Send MegaDeath an ICQ Message Send MegaDeath a Private Message
quote:

quote:

Jaktoze ne, mas majty FROSTHOOOCK!
Pripadne NS, a kdyz uz ani tohle nepomuze, tak porad aspon selfress ;-)

kdyz jako healer davam frostshock, tak to zkonci v kruhu z kteryho neni cesty ven, krome hrbitova
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:39:41  Show Profile Send Rahman a Private Message
quote:
Originally posted by -Mike-

quote:
...

Rahmane hrajeme stejnou hru? :o

Priest nejsirsi moznosti? Jediny k cemu je dobrej holy priest, tak je buff raidu a dal? Radsi bych vzal jako heal shamana nebo druida - Shaman totemy pro raidy,blablast. Druid combat ress, innervate. A ze druid nema rychlej heal? Vzdyt muze jednou za cas healnout pres instanty... idealni na heal nejakyho dmg spiku. No a paladin ma blessing.. ty se vzdycky hodi. Takze muj osobni rebricek healeru:
1.Shaman, druid.
2.paladin
3.holy priest

Mluvil jsem spis o zabavnosti hrani obecne, tj i v 5-man. A ano, prist s rychlym healem, pomalym healem, PW:S, hotkou, group healem, renew, mendingem, holy novou ma vskutku nejsirsi moznosti pro ruzne situace (chybi mu v podstate jen instaheal a bublina ;-)).

V raidu se urcite hodne uplatni mending (free aggro pro tanka), pw:s + renew na ustavani situaci typu aoe silence, group heal na dohealovavani massive aoe damage, atd.
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:40:11  Show Profile Send Rahman a Private Message
quote:
nonheroic instance sem behal v clothu pac mel dobry staty, v heroicu nepreziju druhou ranu ani v mailu... raid instance nemluve

Priest neprezije ani tu prvni.
Go to Top of Page

vtipalek
Starting Member

28 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:41:17  Show Profile Send vtipalek a Private Message
No přidám pohled healovacího priesta...:-)

Priest:

nejuniverzálnější, ale v ničem není nejlepší... Dalo by se to nazvat hybridem mezi healerama... Má sice nejsilnější AoE bez omezení (cooldownu) ve hře, ale jeho použití vzhledem k manové zátěží a době castu je sporadické... Má silný a rychlí heal (flash heal), nicméně je dosti nákladný a v dlouhým bojích takřka nepoužitelný... Great heal (nejsilnější priestovo healovací kouzlo) je relativně levné, ale co se týče výkonu, tak to není zase taková sláva... Renew je vítaným pomocníkem u bossíků (Magtheridon např nebo Gruul při silence atd.), kde je určitá doba, kdy healeři nemohou kouzlit direct heal...

Největší nevýhodou priesta je bezkonkurenčně absence nějakého velmi dobrého doplňování many (dobrej equip aspoň trochu tento nedostatek eliminuje) a nesmím zapomenout, že priest toho z healerů vydrží ze všech nejméně... Z toho plyne, že priest krapet ustupuje do pozadí jako healer... Finální kouzla (well of bandages, nebo circle of healing) tomu taky moc nepřidají

Paladin - Podle mého názoru je v součastnosti nejlepším Main tank healerem... Jeho heal je lehce nad úrovní priesta (záleží také dost na talentech)... Má extrémně levný a rychlý heal, výborný talentový strom pro heal, těží z kritických healů a nemá skoro žádnej problém s manou (dost změní příchozí patch, kde budou důležité věci pro paláta nerfnutý)... Pokud si vybereš paladina, tak určo bude tvoje guilda chtít, aby jsi jim dělal main tank healera - má na to předpoklady - ... Ale předem upozorňuji, že vše můžou změnit budoucí patche...

Druid - mistr Heal over time... Podle mého pan healer... Dobrej druid je pro RAID k nezaplacení... Jeho předností není healovat jako o život, ale zakročit vždy, když je to nutné, pomáhat HoTkama v době, kdy jiní healeři nemohou tanka léčit, má možnost instant healu, které tanka dokážou mnohokrát vytáhnout z5 nahoru... Nicméně se domnívám, že druid by mohl mít problémy v 5 mens instech (heroic), ale opravdu s tím moc zkušeností nemám

a shamy...:-) Moc ti o něm nepovím, hraju alianci a v RAIDech ho máme velmi krátce, z toho co vím, tak má bezva AoE heal (chain heal), je levný a účinný, má výborný rychlí heal a silný dlouhý heal... Nicméně si myslím, že také trochu trpí nedostatkem many při dlouhých bojích - totemy na mana regen pomohou, ale až tak moc to není. Ale je to výbornej support, některé jeho totemy jsou naprosto úchvatné...

Snad to aspoň trochu pomůže... A můj soukromej tip: paladin...:-)
Go to Top of Page

MegaDeath
Average Member

1989 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:41:35  Show Profile  Send MegaDeath an ICQ Message Send MegaDeath a Private Message
quote:

quote:

ale jo, u priesta to dorovnava ten Pw:f kterej ja nemam ;)
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:43:53  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message
quote:
Mluvil jsem spis o zabavnosti hrani obecne, tj i v 5-man. A ano, prist s rychlym healem, pomalym healem, PW:S, hotkou, group healem, renew, mendingem, holy novou ma vskutku nejsirsi moznosti pro ruzne situace (chybi mu v podstate jen instaheal a bublina ;-)).

V raidu se urcite hodne uplatni mending (free aggro pro tanka), pw:s + renew na ustavani situaci typu aoe silence, group heal na dohealovavani massive aoe damage, atd.

Jasne ja spis bral ty raidy, precejen v 5-man isntancich je skoro jedno jakej heal si vemes.

A jinak souhlasim stim co muze v raidu udelat, na druhou stranu mi vic prospesnej prijde shaman s totemama nebo druid. Jeden, max dva holy priesti do raidu a konec.

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

Rahman
Moderator

Felcar

4368 Posts

Posted - 18/05/2007 :  16:51:50  Show Profile Send Rahman a Private Message
quote:

quote:

quote:

ale jo, u priesta to dorovnava ten Pw:f kterej ja nemam ;)

Jo, jenze ten musi jednak mit nahozeny (a on nevydrzi moc dlouho a ma 4s cooldown, takze leda pred pullem), druhak stejne absorbuje prd (jestli dostanes hit za 12k nebo 10.5k je vcelku jedno ;-)) a tretak stejne mackas fade (ktery ti nepomuze), takze mas gcd a umres :)
Go to Top of Page

celdric
Average Member

1613 Posts

Posted - 18/05/2007 :  18:16:12  Show Profile  Send celdric an ICQ Message Send celdric a Private Message
budu predpokladat, ze bys na 70ce specnul nejlepsi healovaci moznou spec u dotycne classy...
tak v takovem pripade:

shaman big instant, best hota ingame, rychlej neefektivni heal, pomalej efektivnejsi heal, slusny aoe heal

druid big instant, casto na CD "malej" instant (z hot), dobra inst. hota, rychly DH+hota(s talentem na krit je to i pomerne dobry na manu), pomalej velkej heal, 1x za 10 minut super aoe heal

priest nekolik druhu aoe healu, rychlej, pomalej heal, inst. hota, zadnej velkej instant, stit

palat super manaefektivita (dostane nerf na neubyvani many), rychlej a pomalej heal a konec :-)

palat byl super jen diky tomu, ze vydrzel healovat jeste v dobe, kdy uz by zadnej healer healovat uz nemoh...po patchi na tom imo bude dost spatne, rozhodne se z top1 propadne ;-)...

osobne jsem byl prekvapenej vykonnosti shamana v tech par heroicich co jsem byl...

zvazil bych jeste, ze v heroicich musis jako healer zacit poradne healovat o hodne driv nez nonheroic a pokud nemas dobry DDcka+tanka tak agrodump muze bejt dost klicovej...tady ma zas vyhodu palat, kterej ma innate 50% na heal threatu...

edit: kdyz to tak ctu po sobe tak bych si stejne nevybral...mam lvl 70 druida, 60 shamana a 60 priestku for the record, jediny co nemam je palat... se vsema classama jsem si celkem dost zahealoval i byl jimi healovan a vicemene bych rek, ze je to na tobe co si vyberes...
imo asi neudelas ani v jednom pripade chybu...dalsi vec je, ze z kazdym povcem muzes respecnout do pomerne zajimavych specu i pro neco jinyho nez heal...(no mozna trochu s vyjimkou palata :-D)

no mmo

Edited by - celdric on 18/05/2007 18:18:52
Go to Top of Page

Jedi_Knight
Average Member

Phobos

1690 Posts

Posted - 18/05/2007 :  19:47:52  Show Profile  Send Jedi_Knight an ICQ Message Send Jedi_Knight a Private Message
quote:
Originally posted by celdric
dalsi vec je, ze z kazdym povcem muzes respecnout do pomerne zajimavych specu i pro neco jinyho nez heal...(no mozna trochu s vyjimkou palata :-D)

Ehm ehm...

[Ianek][Paladin][Burning Blade][World of Warcraft]

Je rozdíl mezi tím znát cestu a kráčet po ní. - Morfeus

Edited by - Jedi_Knight on 18/05/2007 19:48:23
Go to Top of Page

Slamacek
New Member

119 Posts

Posted - 18/05/2007 :  21:56:22  Show Profile  Send Slamacek an ICQ Message Send Slamacek a Private Message
K healu u druida:
Jak nekdo psal combat ress, ten vyuzijes pouze na raidu, jindy nemas sanci ho stihnout. Radsi bych bral neomezeny ress po boji, v instancich te to hodne omezuje.
Jediny problem je s pomalym healem, ktery trva 3s s talenty a jinak to proste nejde. Do instanci to vubec nevadi, proste nejdes s tankem co ma zeleny eq s 10k HP. Je to jen o zvyku, musis se naucit kouzlit s predstihem.
Nejvetsi vyhoda je stromecek, heal pro grupu navic, levne hotky takze muzes castit regrowth jako normalni heal a ma super dance
Samozrejme muzes prodavat battle resy a inervaty tem co se honi za prvnim mistem v dmg metru
Jedina vada sou ty hnusne vypadajici nove sety, na ktere se clovek nemuze divat:-)
A kdyz te to omrzi, muzes jit tankovat nebo delat sovicku.
Druid ma asi nejvic moznosti jak ho hrat, zas to chce trochu cviku.

druid Lolita

Edited by - Slamacek on 18/05/2007 22:00:41
Go to Top of Page

Brum
New Member

247 Posts

Posted - 19/05/2007 :  00:59:47  Show Profile Send Brum a Private Message
pokud chces byt vyloze healer. Zkus priesta, nebudes litovat.
Go to Top of Page

Mefisto
Junior Member

767 Posts

Posted - 19/05/2007 :  02:06:51  Show Profile  Send Mefisto an ICQ Message Send Mefisto a Private Message
dobrej holy priest je nejlepsi healer ve hre

spatnej holy priest je a bude dycky smucka

palat je jako healer hodne zabavnej do 5 man instanci kde na sebe prave muzes tauntovat moby a delat jiny skopiciny jako tankovat healem atp.

25ky jsou healeni vcelku zabava bo sem docela casto na tankovi kvuli efektivite hl

ale pokud s tim charem chces delat i neco jinyho nez healovat tak si z toho seznamu rovnou vyskrtni palata

91% palatu je holy a blizzardu to ocividne nevadi, 2 ze 3 talent trees jsou ve srackach a tenhle patch zacina nicit i ten treti ( a jedinej 25man viable ) takze kdo vi co bude .... nejspis warhammer

"The time for desperation is upon us. Let's play."
Go to Top of Page

Rakhen
Junior Member

917 Posts

Posted - 19/05/2007 :  09:58:31  Show Profile Send Rakhen a Private Message
Priest je nejuniverzálnější healer do instancí, druid je nejhorší heal do pvp protože nemá rychlé healy, paladin je "jen healer" ale zato nejlepší do pvp (na druhou stranu pokud začne dostávat víc lidí damage naráz tak je v pytli) a jeden z nejlepších do pve do okamžiku než je potřeba léčit víc lidí naráz... a shamana jsem nehrál :) Nevím že by druid měl nějakej závažnější problém v pve, s blastem jsme šli (feral druid + resto druid) shattered celkem v pohodě...

Na druhou stranu, priesta můžeš specnout i shadow a uživíš se (já se třeba snažím jít 5man za paladina vždy s shadowpriestem, přes vampiric doléčuje partu, dává všem manu), druida můžeš hrát i jako feral tank/dps nebo sovu (tank s combatressem a innervate není úplně k zahození), paladin může tankovat a s tank buildem docela slušně aoe grindit melee moby co nemaj žádné sviňability a hm... shamana jsem nehrál takže tam ti neporadím.

Edited by - Rakhen on 19/05/2007 10:00:28
Go to Top of Page

x2z
New Member

299 Posts

Posted - 19/05/2007 :  13:41:47  Show Profile Send x2z a Private Message
Mě se na priestu moc nelibí, že se jedná pouze o klasického healera, který nepřinese asi tolik zábavy. Pokud někdo jak psal, že hraní za Shamana je zábavne(za těch pár lvl co jsem udělal mi to tak přišlo), tak asi zvolím jeho.

Ten Paladin nevim no... Shaman s použitelnosti ostatních stromů je na tom podobně jako Paladin. U priesta je dobrý ten shadow takže pokud bych potřeboval něco pozdějí nafarmit, tak jen respecnu a zabíjení bude rychlé. Druid je velice pěkný, ale bohužel healovat 5man instance asi moc nepujde. Včera jsem se o tom přesvědčil v Heroicu, kde tanka healoval vždy jen po pár tisích narozdíl od ostatních. Pravda je, že druid může být DPS a Tank. DPS jsem si už užil jako Rogue, Tanka sice ne, ale chci si užit ještě 5man instance jako Healer což v začátcích by nemuselo být snadné. Když budu chodit 5man groupy a někdo tam to aggro dostane a přijde o půlku HP a já ho nebudu schopen rychle dohealovat.

Takže asi pujdu do Shamana zdá se být nejzajímavější hned po Druidu(který mi přijde zajimavý formami)...

Díky za rady =)
Go to Top of Page

Albis
Starting Member

30 Posts

Posted - 19/05/2007 :  15:08:59  Show Profile  Send Albis an ICQ Message Send Albis a Private Message
Priest je neuniverzálnější healer ze všech, ulečí jak MT tak muže léčit raid. Navíc priest i s holy buildem je schopen slušné dmg, nemluvě o možnosti shadow priesta, buff spell dmg pro cely raid + shadow dmg, regen many, a vysoke DPS se slusnym ekvipem.
Holy paladin, resto druid, shaman. Si o moznosti dmg v instanci mohou jen nechat zdat.

Lantos <Immune> undead priest , Drak'thul
Go to Top of Page

x2z
New Member

299 Posts

Posted - 19/05/2007 :  16:57:30  Show Profile Send x2z a Private Message
Tím chceš říct, že Priest může fungovat jako DPS v instanci když má holy strom? Házet Smite, Holy Fire atd... nevim nevim =) Myslim, že toto mi vadí asi ze všeho nejmíň. Když budu chtít dávat dmg může udělat respec.
Go to Top of Page

Jedi_Knight
Average Member

Phobos

1690 Posts

Posted - 19/05/2007 :  20:31:27  Show Profile  Send Jedi_Knight an ICQ Message Send Jedi_Knight a Private Message
quote:
Originally posted by Mefisto
91% palatu je holy a blizzardu to ocividne nevadi, 2 ze 3 talent trees jsou ve srackach

Nu, tady se to opravdu hemží odborníky, jen co je pravda.

Go to Top of Page

Mefisto
Junior Member

767 Posts

Posted - 19/05/2007 :  20:58:40  Show Profile  Send Mefisto an ICQ Message Send Mefisto a Private Message
quote:
Originally posted by Jedi_Knight

quote:
91% palatu je holy a blizzardu to ocividne nevadi, 2 ze 3 talent trees jsou ve srackach

Nu, tady se to opravdu hemží odborníky, jen co je pravda.

od prot palata kterej je v def equipu crushable to vazne sedi :P

prot je ve srackach protoze proti warovi ztraci v defaultu 1200 hp, shield wall, last stand, musi se gearovat na avoidance aby vytlacil crushe z tabulky = min hp, musi mit nakou spelldmg = min hp, nema skilly ktery jsou pro tankovani extremne dulezity ( shield reflect, berserker rage, intercept/vene, shield bash ), moby co davaj silence a mana drain se tankujou napytel

a tankovani neni dps kde ti nevadi ze hunter dava o neco min dps nez rogue, tankovani je min maxing world

vazne se se mnou chces hadat ? byl sem prot dostatecne dlouho na to abych posoudil kde ten spec silou je, je ve srackach a po patchi bude imo este ve vetsich bo SA nerf

ale pokud chces dal prosazovat svoji teorii o tom jak na tomhle vsem vlastne vubec nezalezi tka prosim, ja svoje rekl

Go to Top of Page

Brum
New Member

247 Posts

Posted - 19/05/2007 :  21:04:15  Show Profile Send Brum a Private Message
Priest je urcite zabavnejsi healer nez paladin nebo druid. Samana sem sice raidoval, ale to uz moc let zpatky, cili netusim tedka jak je na tom. Priest ma proste hodne moc hracek, co se udrzeni grupy na zivu tyce.
Go to Top of Page

Jedi_Knight
Average Member

Phobos

1690 Posts

Posted - 19/05/2007 :  21:49:16  Show Profile  Send Jedi_Knight an ICQ Message Send Jedi_Knight a Private Message
quote:
so sure of himself yet so far from the truth

Já se nebudu hádat, já se jen pousměju.

Edited by - Jedi_Knight on 19/05/2007 21:50:04
Go to Top of Page

Mefisto
Junior Member

767 Posts

Posted - 19/05/2007 :  22:02:10  Show Profile  Send Mefisto an ICQ Message Send Mefisto a Private Message
quote:

quote:
so sure of himself yet so far from the truth

Já se nebudu hádat, já se jen pousměju.

cekal sem neco podobnyho, holt kdyz nejsou argumenty ...

Go to Top of Page

Jedi_Knight
Average Member

Phobos

1690 Posts

Posted - 19/05/2007 :  23:09:15  Show Profile  Send Jedi_Knight an ICQ Message Send Jedi_Knight a Private Message
quote:

Téma thdle topicu jë výběr healing classy, nikoliv diskuze o tankvoacích/DPS schopnostech hybridů. Na to už bylo řečeno dost. A argumenty sic mám, ale opravdu nemám náladu pouštět se znovu do zde stejně bezpředmětné debaty, jaká tu už tolikrát byla.

Go to Top of Page

Mefisto
Junior Member

767 Posts

Posted - 20/05/2007 :  00:56:06  Show Profile  Send Mefisto an ICQ Message Send Mefisto a Private Message
quote:

quote:

Téma thdle topicu jë výběr healing classy, nikoliv diskuze o tankvoacích/DPS schopnostech hybridů. Na to už bylo řečeno dost. A argumenty sic mám, ale opravdu nemám náladu pouštět se znovu do zde stejně bezpředmětné debaty, jaká tu už tolikrát byla.

link ?

Go to Top of Page

Regnak
New Member

155 Posts

Posted - 20/05/2007 :  07:12:49  Show Profile  Send Regnak an ICQ Message Send Regnak a Private Message
quote:

quote:

giev pls! to si rad prectu a jestli me presvedcis ze ma palat nejeke zasadni vyhody v end-game jako tank budu zase rad, ze jich tu par pobiha.podle me na to jak uz psal meph nema dost HP...

WoW Regnak <Narayah> troll rogue - retired
WoW Charity <Narayah> UD mage - retired
Go to Top of Page

x2z
New Member

299 Posts

Posted - 20/05/2007 :  10:02:01  Show Profile Send x2z a Private Message
Prosím moderátory o zamknutí...

To co jsem potřeboval jsem se dozvěděl a jak se zdá někteří chtějí disktuovat o něčem jiném než byl původní záměr.
Go to Top of Page

Galilee
Starting Member

72 Posts

Posted - 20/05/2007 :  14:27:12  Show Profile Send Galilee a Private Message
quote:
Originally posted by x2z

To co jsem potřeboval jsem se dozvěděl a jak se zdá někteří chtějí disktuovat o něčem jiném než byl původní záměr.

RU joking, sir? Pán se dozvěděl, co potřeboval a nurf paláta je mu šumafuk... sou mi věci.
Go to Top of Page

Marigold
Senior Member

Marigold

3590 Posts

Posted - 20/05/2007 :  14:47:00  Show Profile Send Marigold a Private Message
quote:
Originally posted by x2z

Tím chceš říct, že Priest může fungovat jako DPS v instanci když má holy strom? Házet Smite, Holy Fire atd... nevim nevim =) Myslim, že toto mi vadí asi ze všeho nejmíň. Když budu chtít dávat dmg může udělat respec.

Jistě, když na to má equip. Jediná nevýhoda je že je relativně rychle OOM.
Go to Top of Page

x2z
New Member

299 Posts

Posted - 20/05/2007 :  14:59:32  Show Profile Send x2z a Private Message
quote:
Originally posted by Galilee

quote:
Originally posted by x2z

RU joking, sir? Pán se dozvěděl, co potřeboval a nurf paláta je mu šumafuk... sou mi věci.

Není mi šumák fuk. Prostě pokud chceš diskutovat o tom jak paladin na tom je tak stačí udělát nové téma. Tohle mělo být o jeho healovacích schopnostech ne o jeho tankovacích.
Go to Top of Page

Reyden
Senior Member

Human

2747 Posts

Posted - 20/05/2007 :  15:21:59  Show Profile  Send Reyden an ICQ Message Send Reyden a Private Message
tady patri mlaceni slamy o tankovani k takovemu dobremu bontonu ... kazdy topic se v to zvrhne .. se divim ze se Rahman jeste nepridal :)

Zenová povídka: Putuji takhle Severní Koreou a najednou potkám Gurrshaela a Pompa držíce se za ruce řkouce "Ano pane Reydene ... až tady jsme zjistili, že jsme míň než ta krabice u cesty ... vyhrál jsi, Ty jsi víc!". Usmál jsem se a odvětil jim: "Od té doby co nemám žádný cíl, už nebloudím!"
Go to Top of Page

Gurrshael
Average Member

1888 Posts

Posted - 20/05/2007 :  15:57:07  Show Profile  Send Gurrshael an ICQ Message Send Gurrshael a Private Message
quote:
Originally posted by Reyden

tady patri mlaceni slamy o tankovani k takovemu dobremu bontonu ... kazdy topic se v to zvrhne .. se divim ze se Rahman jeste nepridal :)

Netrpělivě čekám, až sem něco napíše, abych mohl nahuntit pár postů :)
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  New Poll New Poll
 Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,18 seconds. on eygor Snitz Forums 2000