Diskuzní klub hráčů online her
Home | Profile | Novy ucet | Active Topics | Active Polls | Members | Private Messages | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

.
 All Forums
 Připravované hry a novinky
 Připravované online hry
 Vanguard
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 17

Aenstrius
New Member

101 Posts

Posted - 13/12/2006 :  12:15:39  Show Profile  Send Aenstrius an ICQ Message Send Aenstrius a Private Message  Reply with Quote
No ja sa praveze vobec netesim. Ta hra potrbuje este vela prace. Svet je v podstate mrtvy (ziadne vtaciky, critters po zemi beziace, rozne rastliny, farebne bodky, kamienky a blbosticky), classy nemaju este za sebou potrebny revamp, bump mapping je nanic, svet je prilis dokonaly (ziadne nejake opotrebenia muriva, hlina rovna ako doska, ziadne rastlinky rastuce pomedzi skary a podobne), osvetlenie tiez ziadne (svetlo/ohen neosvetluje vobec NIC), tiene nic... atd.

Bojim sa, aby to naozaj nevydali 29.1. s tym, ze po troch mesiacoch im ostane 50 000 subscriberov. Jasne, radsej 10 000 kvalitnych hracov ako 1 000 000 debilnych deti z WoW, ale pri tak ocakavanej hre, s takym timom by to bol jednoznacne velky neuspech.

Hru si urcite kupim, ale teraz sa spolieham na to, ze ju v buducnosti znacne vylepsia (ci uz pred vydanim alebo po vydani).
Go to Top of Page

M.C warior
Moderator

me

1073 Posts

Posted - 13/12/2006 :  12:16:25  Show Profile  Visit M.C warior's Homepage  Send M.C warior an ICQ Message Send M.C warior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by FUFICEKA uz vubec nejsem unesenej tim ,ze blizard zacina vykradat hry z vlastni staje....

To je dost neotrely nazor na Vanguard

https://www.facebook.com/esqgame

Edited by - M.C warior on 13/12/2006 12:17:23
Go to Top of Page

FUFICEK
New Member

112 Posts

Posted - 13/12/2006 :  12:43:54  Show Profile  Send FUFICEK an ICQ Message Send FUFICEK a Private Message  Reply with Quote
Tak se mi onej neotirej nebo ho otres Klidne sem to mohl hodit do fora o WoW,ale ja pouze reagoval na predeslej post(nehlede na to,ze na wow foru bych dostal pekny kapky )
Jinak co se tyce nedodelanyho VG,tak tady bych strach nemel.Takovy ty "eyecandy" se daj dodelat vzdycky.Nejakej ten zivot se nasazi jedna dve.V bete jde tusim o to odstranit chyby v systemu.Krom toho beta3 a beta 4 se muze graficky dost lisit,bo nikdy nevis co maji developeri uz prichystany a co ti poskytujou k betatestu.

Pokud zase kecám nesmysly, tak mi to prosím promiňte.
Go to Top of Page

M.C warior
Moderator

me

1073 Posts

Posted - 13/12/2006 :  13:01:28  Show Profile  Visit M.C warior's Homepage  Send M.C warior an ICQ Message Send M.C warior a Private Message  Reply with Quote
Jo beta je urcite o dulezitejsich vecech nez o ptacich a kytickach :)

Nicmene me Vanguard nezajimal,sledoval jsem spis Tabula Rasu, dokud jsem se nedocetl neco o full lootu v PvP ! To by me asi presvedcilo, protoze to by dalo PvP jasny smysl, crafteni jasny smysl .. avzalo byto smysl PvP ve WoWu :)

https://www.facebook.com/esqgame
Go to Top of Page

cimrek
Starting Member

94 Posts

Posted - 13/12/2006 :  14:26:18  Show Profile Send cimrek a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aenstrius

Bojim sa, aby to naozaj nevydali 29.1. s tym, ze po troch mesiacoch im ostane 50 000 subscriberov. Jasne, radsej 10 000 kvalitnych hracov ako 1 000 000 debilnych deti z WoW, ale pri tak ocakavanej hre, s takym timom by to bol jednoznacne velky neuspech.

Hru si urcite kupim, ale teraz sa spolieham na to, ze ju v buducnosti znacne vylepsia (ci uz pred vydanim alebo po vydani).

Já naopak doufám v to, že VG 29.1.2007 vyjde. Je možné, že se první měsíc, dva budou ještě nějaké základní věci dolaďovat, ale aspoň si člověk, který to viděl zatím pouze na videu, pořádně otestuje ovládání:-) Každopádně, zajíci se počítaji až po honu a já bych počkal s prognózami na reakce, které přinese spuštění beta fáze 4.

Lotro - Gilmaren/Minstrel Level 60
EQ2 - Cimrek/Wizard (RL) Level 69

Edited by - cimrek on 13/12/2006 14:27:34
Go to Top of Page

FUFICEK
New Member

112 Posts

Posted - 13/12/2006 :  14:55:54  Show Profile  Send FUFICEK an ICQ Message Send FUFICEK a Private Message  Reply with Quote
Doporucuju prohlidnout!

http://www.gamespot.com/pc/rpg/vanguard/index.html

Na tech screenech co tam maji jsou uplny novinky! Napr. necro v morfu a ma na rukou prsteny(koukam ze developeri peclive vsemu naslouchaj),je tam spousta obrazku ras po faceliftu,na novejch screenech vypada prostredi uplne uchvatne(ano i kvetouci ker se tam najde pro ty co musi mit kyticky )

Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 13/12/2006 :  15:15:18  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by FUFICEK
Napr. necro v morfu a ma na rukou prsteny(koukam ze developeri peclive vsemu naslouchaj)
...
(ano i kvetouci ker se tam najde pro ty co musi mit kyticky )

Prsteny uz ve hre nejaky tyden ba spis mesic jsou (videt na rukou), kvetinky taky, pokud ti nevadi staticke obrazky misto svizne hry.

WOW: Kasicka, Druid, [Ceska Legie]. Moonglade
TESO: Kasicka, Templar, [Ceska Legie, MdK], EU
Rift: Kasicka, Cleric, [Ceska legie], Gelidra
EQ2: Kasicka, Inquizitor, [Ceska legie], Splitpaw
AoC: Casea, Necro, [Legie], Dagon
Lotro: Casea, Minstrel, [Myth], Snow
Vanguard [R.I.P.]: Attronach, High Elf Psionist, [MdK]

Go to Top of Page

FUFICEK
New Member

112 Posts

Posted - 13/12/2006 :  15:26:51  Show Profile  Send FUFICEK an ICQ Message Send FUFICEK a Private Message  Reply with Quote
Njn to je mi platny ze to v ty bete uz je,kdyz nejsem schopnej se to odnikud dozvedet.Videl jsem uz vazne snad vsechny screeny a videa co jsou kde k sehnani,jediny co jsem jeste nevidel je beta

Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 13/12/2006 :  15:58:15  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
proc porad placete nad performance :) ma to bejt hra nove generace a sorry, ale EQ2 nerozjedes poradne na nicem (narozdil od Vanguardu). Da se to hrat 2560x1600 v takrka maximalnim nastaveni, uznavam na poradnym Hw, ale verim ze to musi jet (obzvlaste v release) 1200x1024 jak vino... Ostatne Unreal Engine je jeden z nejsviznejsich a verim ze tomu je i u v2.5 popripade v3.

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
<Played: 9D, AoC, AO, AC, AC2, DF, D&D, EVE, EQ2, GW, HG-London, Horizons, L2, MoM, Neocron, Ryzom, SWG, TR, UO, Vanguard, WHO, WoW, ...>
Go to Top of Page

FUFICEK
New Member

112 Posts

Posted - 13/12/2006 :  16:33:14  Show Profile  Send FUFICEK an ICQ Message Send FUFICEK a Private Message  Reply with Quote
Mohl by prosim nekdo kdo hraje betu rici na jakym zeleze mu to jede? A hlavne objektivni hodnoceni vlivu nastaveni detailu na jeho fps? Jako slyset vyrazy jako slide show nebo staticky obrazky vubec nic nevypovi pokud neni uvedena konfigurace....

Edited by - FUFICEK on 13/12/2006 16:36:40
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 13/12/2006 :  16:35:45  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Marwyn

proc porad placete nad performance :) ma to bejt hra nove generace a sorry, ale EQ2 nerozjedes poradne na nicem (narozdil od Vanguardu). Da se to hrat 2560x1600 v takrka maximalnim nastaveni, uznavam na poradnym Hw, ale verim ze to musi jet (obzvlaste v release) 1200x1024 jak vino... Ostatne Unreal Engine je jeden z nejsviznejsich a verim ze tomu je i u v2.5 popripade v3.

Mno ja mam snadne srovnani :)
EQ2 maximum vsechno 100FPS
VANGUARD maximum 10FPS

A nemyslim si, ze bych mel zrovna prehistorickou masinu.
I proto jsem psal, ze beta eq2 byla jeste horsi tzn v porovnani s releasem by to nebylo 100 ale tak 40FPS.

Z toho vseho mi porad vychazi, ze VG je ku...ky narocnej na zeleze a ja jen doufam, ze az vypreparuji ty tuny debug kodu a zapnou plne zelezo, ze se to tak 10x zlepsi, jinak spatenka.

Go to Top of Page

cimrek
Starting Member

94 Posts

Posted - 13/12/2006 :  16:51:34  Show Profile Send cimrek a Private Message  Reply with Quote
Ja měl v EQ2 na Athlonu 64 3000+, 2GB, GF 7600 GT v přístavech na Zeku a v Harboru vždy pod 20 FPS, v Sinking Sands občas i kolem 12 FPS (a to jsem neměl max. detaily). EQ2 byla hardwarově to nejnáročnější, co jsem hrál, Gothic 3 a Oblivion mi jel lépe:-) Ale v release bych byl spokojen, kdyby to jelo aspon jako EQ2, na jehož občasnou neplynulost jsem si rychle zvyknul.

Lotro - Gilmaren/Minstrel Level 60
EQ2 - Cimrek/Wizard (RL) Level 69
Go to Top of Page

Noe
Moderator

2217 Posts

Posted - 13/12/2006 :  18:00:23  Show Profile  Visit Noe's Homepage  Send Noe an ICQ Message Send Noe a Private Message  Reply with Quote
rozlišení 1024x768
detaily mám na High Performance (druhé nejvyšší nastavení)
+ mám stažené stíny na cca 25%
dosahuji 12-32 FPS (průměrně tak 20-25) - jede to relativně v pohodě, občas to chvíli cuká než se to načte ve městě/dungu kde je víc hráčů - ale žádný slideshow to není

Komp mám:
Intel Pentium D s vylepšeným jádrem Presler 2,8 Ghz (dvoujádrový)
3GB DDR2 533Mhz RAM (oproti 1GB co sem měl zezačátku je to fakt hodně znát)
256 MB grafika ATI Radeon X1600 (ta je nic moc cena cca 3500kč)
(do full hry plánuji vyměnit grafiku za něco lepšího)

Noe

Go to Top of Page

Rodier
Moderator

StavkaDJu

4328 Posts

Posted - 14/12/2006 :  00:45:48  Show Profile  Visit Rodier's Homepage  Send Rodier an ICQ Message Send Rodier a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aenstrius

No ja sa praveze vobec netesim. Ta hra potrbuje este vela prace. Svet je v podstate mrtvy (ziadne vtaciky, critters po zemi beziace, rozne rastliny, farebne bodky, kamienky a blbosticky), classy nemaju este za sebou potrebny revamp, bump mapping je nanic, svet je prilis dokonaly (ziadne nejake opotrebenia muriva, hlina rovna ako doska, ziadne rastlinky rastuce pomedzi skary a podobne), osvetlenie tiez ziadne (svetlo/ohen neosvetluje vobec NIC), tiene nic... atd.

/agreed

ja uz jsem nad Vanguardem zlomil hul a prijde mi to jako DnL2.
Hra se spoustou napadu, velkym svetem, X letem vyvoje, ale umela grafika, performance na prd, hratelnost prumerna.

edit: co ja bych krome critters chtel, jsou mesta plna NPC co neco delaji. nestoji jen tak jako je to ted, ale proste ala Arena.. porad nekam chodi, od nekud, nekam.. treba i do baraku kde zmizi za dverma.. proste normalni zivot ve meste.. a ne jen postavajici obchodnici.. chci proste RUCH .. nejvic tomu byl zatim asi podobnej SWG.. i kdyz i tam vetsinou npc jen tak postavali (ale aspon tam kecali.. nebo neco delali.. vypadali prirozene..)

First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave!
Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.

Edited by - Rodier on 14/12/2006 00:55:49
Go to Top of Page

Rodier
Moderator

StavkaDJu

4328 Posts

Posted - 14/12/2006 :  00:49:41  Show Profile  Visit Rodier's Homepage  Send Rodier an ICQ Message Send Rodier a Private Message  Reply with Quote
quote:

Doporucuju prohlidnout!

http://www.gamespot.com/pc/rpg/vanguard/index.html

Na tech screenech co tam maji jsou uplny novinky! Napr. necro v morfu a ma na rukou prsteny(koukam ze developeri peclive vsemu naslouchaj),je tam spousta obrazku ras po faceliftu,na novejch screenech vypada prostredi uplne uchvatne(ano i kvetouci ker se tam najde pro ty co musi mit kyticky )

asi sem slepej nebo si na to moc nadrbanej ale mne ta grafika prijde porad stejne umela (zamer se ciste na stavby, drobne predmety a xychty)

First of all, who cares? Goodbye! Don't let the door hit you in the ass when you leave!
Secondly, you will still buy this. Stop fishing for attention you lonely little troll.
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 14/12/2006 :  09:23:56  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
jak sem nekde psal, tak me se meni proste FPS konstantne :)
Core duo 6400@3.6, 2GB RAM, nvidia 8800 GTX = 2560x1600 je jedno co nastavim max mam 30 FPS a min 20 FPS kazdopadne muzu si tam dat i FSAA + HRD (override v driverech) a zadnej znatelnej dopad na performance. Verim ze se jedna pouze o problem debug verze, protoze i kdyz mam vse na minimum, jede to konstatne na 30 FPS.

2Attro: jezis ty kecas, v EQ2 si mohl videt vse na max 100 FPS maximalne v rozliseni 2x2 pixeli. Mel sem 7800 GTX, 7900 GTX (oboji zkouseno jak single tak SLI) procik kak stejnej, akorat vic pretaktovanej a EQ2 se zdaleka neblizilo plynulosti v 1920x1200 na maximum (asi 10 FPS v SLI 7900 GTX). Beru tvuj vysledek jen v pripade vyplejch stinu, snizeni poctu dynamickejch svetel a v lokaci kde toho zas tak moc neni (a maximalne 4 lidi jsou na screenu) Pak MOZNA mas sanci dat 100 FPS

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
<Played: 9D, AoC, AO, AC, AC2, DF, D&D, EVE, EQ2, GW, HG-London, Horizons, L2, MoM, Neocron, Ryzom, SWG, TR, UO, Vanguard, WHO, WoW, ...>
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 14/12/2006 :  10:38:41  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
Moje vysledky:
CPU Core2 6600, ram 2GB, SATA raptor se systemem i hrou, 7900GT extreme.

drivery posledni nastavene na defaultni hodnoty (forceware)
rozeoluce 1280x1024

pri nastaveni na nigh quality (maximum) bez jakyhkoliv uprav mam prumerne 20-30fps, pokud se nehejbu. Pokud se pohnu nebo se otacim padaji fps nahodne (podle dohravani?) na 7fps, pri pohledu do zeme nebo na oblohu mam 100fps.

2marwyn, tech 100fps bylo jen obrazne, snazil jsem se tim rict to, ze v sestave popsane vejs, at jdu kam jdu tak to neskube, nedohrava, je to naprosto plynule. Mozna to ma 35 fps mozna 200, dulezite ze to je 'bez zavad' a taky doufam, ze to odstraneni debugu znatelne zlepsi.

Go to Top of Page

VT
Moderator

4191 Posts

Posted - 14/12/2006 :  10:50:33  Show Profile Send VT a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Atronach

Moje vysledky:
CPU Core2 6600, ram 2GB, SATA raptor se systemem i hrou, 7900GT extreme.

drivery posledni nastavene na defaultni hodnoty (forceware)
rozeoluce 1280x1024

pri nastaveni na nigh quality (maximum) bez jakyhkoliv uprav mam prumerne 20-30fps, pokud se nehejbu. Pokud se pohnu nebo se otacim padaji fps nahodne (podle dohravani?) na 7fps, pri pohledu do zeme nebo na oblohu mam 100fps.

2marwyn, tech 100fps bylo jen obrazne, snazil jsem se tim rict to, ze v sestave popsane vejs, at jdu kam jdu tak to neskube, nedohrava, je to naprosto plynule. Mozna to ma 35 fps mozna 200, dulezite ze to je 'bez zavad' a taky doufam, ze to odstraneni debugu znatelne zlepsi.

High quality (nebo jak se nazyva ta zalozka pro nejvyssi nastaveni) je ve skutecnosti pouze asi na 70 procentech totalniho maxima, ktere muzes u EQ2 nastavit (musis to delat rucne) ...

Ani na SLI 7950 nebezi EQ2 na maximalni detaily plynule. Mozna by bezel ok na quadu nejaky 8ckovych karet ...

Edited by - VT on 14/12/2006 10:50:54
Go to Top of Page

Tibor
<Mor do Kuli>

1443 Posts

Posted - 14/12/2006 :  11:05:21  Show Profile  Visit Tibor's Homepage  Send Tibor an ICQ Message Send Tibor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Atronach

Nechci strašit, ale pokud si dobře pamatuju, tak rozdíl v rychlosti beta a prvního ostrého EQ2 klienta nebyl téměř žádný. Zrychlení se začalo projevovat až po měsících ostrého běhu.
Na vašem místě bych na zázračné zrychlení těsně po release nespoléhal. Možná 20%-50% ale na víc to nevidím. Věřím, že maj tunu debug kódu, ale ten bude primárně na serveru. Z klienta je zajímá imho maximálně případnej crash report.
Go to Top of Page

spajdr
Moderator

Benny

3400 Posts

Posted - 14/12/2006 :  11:09:50  Show Profile  Visit spajdr's Homepage  Send spajdr an ICQ Message Send spajdr a Private Message  Reply with Quote
U Everquest II nejde o grafiku, prostě ten engine je zastaralý a spousta věcí se dělá složitě, přitom je možnost to udělat jednodušeji, musí to překopat jinak se to nikdy nebude hýbat normálně, hlavně když stíny renderuje CPU, SOE má dobrý tým na vytváření postav a animaci, design armors už trošku sem tam pokulhává (i když s tím novým datáčem se to zlepšilo), ovšem ten engine, je to furt na pitchu, já oproti X1900XT prakticky zlepšení nevidím, možná tak na poušti to jede bez padání fps, kde mám krom stínů vše na max a AA8Qx nebo AA16x.
Go to Top of Page

Marwyn
Junior Member

792 Posts

Posted - 14/12/2006 :  15:36:29  Show Profile Send Marwyn a Private Message  Reply with Quote
Attro, prvni problem zaznamenavam v grafice :) Predpokladam ze 7900GT ma 256 mega RAM a to je jeji nejvetsi problem. Opravdu se me nechce verit ze nemas problem s grafickym lagem kdyz musi porad swapovat v EQ2 textury. Ja mel problem furt, dokud sem nekoupil 512 meg verzi 7800 GTX. Tesim se na 2 GB verzi R600

Marwyn Zevl
Aion - Mytower
Go to Top of Page

Atronach
Moderator

casea

2069 Posts

Posted - 14/12/2006 :  16:40:32  Show Profile Send Atronach a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Marwyn

Attro, prvni problem zaznamenavam v grafice :) Predpokladam ze
Fakt nemam, ale mozna uz uz jsem tak zvyklej na ty lagy z VG ze ty ooooobcasny z eq2 ani nepostrehnu

Ale jinak viz jine forum - ano mas ho NEJ

Go to Top of Page

Rashaverak
Senior Member

3722 Posts

Posted - 14/12/2006 :  22:49:36  Show Profile  Send Rashaverak an ICQ Message Send Rashaverak a Private Message  Reply with Quote
quote:

EQ2 maximum vsechno 100FPS

a pak ses probudil vid ?

nerejpnul bych si kdyby to nebyl tak nebetycnej kec

lastfm

Edited by - Rashaverak on 14/12/2006 22:52:34
Go to Top of Page

-Mike-
Average Member

1308 Posts

Posted - 16/12/2006 :  12:47:49  Show Profile  Send -Mike- an ICQ Message Send -Mike- a Private Message  Reply with Quote
Mala otazka, pac sem linej procitat offic stranky - bude/je nejaka open beta?

Krabice je zaklad.
Go to Top of Page

FUFICEK
New Member

112 Posts

Posted - 16/12/2006 :  16:11:31  Show Profile  Send FUFICEK an ICQ Message Send FUFICEK a Private Message  Reply with Quote
Ano bude "open" beta ale vypada ze jen pro soucasny betatestery plus predplatitele.

Go to Top of Page

Rodier
Moderator

StavkaDJu

4328 Posts

Posted - 16/12/2006 :  16:40:03  Show Profile  Visit Rodier's Homepage  Send Rodier an ICQ Message Send Rodier a Private Message  Reply with Quote
Fuficku ty nectes ICQ? sem ti neco psal..

btw kdyz se tak mrknu na obrazky z cernobylo
http://worthplaying.com/article.php?sid=39374&mode=thread&order=0
tak to je presne to, co mne ve VG chybi.. to poskozeni, seslost.. to tam proste nikde neni

Go to Top of Page

Rodier
Moderator

StavkaDJu

4328 Posts

Posted - 16/12/2006 :  16:45:35  Show Profile  Visit Rodier's Homepage  Send Rodier an ICQ Message Send Rodier a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ano bude "open" beta ale vypada ze jen pro soucasny betatestery plus predplatitele.

ve svym vlastnim zajmu zacni vybirat svoje icq nebo aspon postu co tu mas psanou

Go to Top of Page

elidor
Administrator

1340 Posts

Posted - 16/12/2006 :  16:57:13  Show Profile  Visit elidor's Homepage  Send elidor an ICQ Message Send elidor a Private Message  Reply with Quote
nechcete to prehodit uz do vznikle sekce?
http://www.imperium.cz/forum/forum.asp?FORUM_ID=228

Byl jsem zmateny a nejisty, jsem sice porad zmateny a nejisty, ale v mnohem vyssi rovine.. [Pratchett]
Go to Top of Page
Page: of 17 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  New Poll New Poll
 Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Diskuzní klub hráčů online her © © 2000 CzechHeroes Go To Top Of Page
This page was generated in 0,33 seconds. on eygor Snitz Forums 2000